Foto
Categorieën
  • 1 Thuis (1)
  • 1.1 Budget (9)
  • 1.2 Interieur (4)
  • 1.3 Creatief (4)
  • 1.4 Cadeau ideeën (9)
  • 2 Kids (4)
  • 2.1 Creatief met Kids (1)
  • 3 Carrière (2)
  • 4 Op pad (3)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BizzyB
    Op bezoek bij een vriendin
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even uitblazen? Aanmoedigingspremies voor tijdskrediet

    Het is echt verbazend hoeveel HR diensten je alle wettelijke info zullen geven over tijdskrediet wanneer je ouderschapsverlof aanvraagt zonder de aanmoedigingspremies te vermelden.  

    Zonder twijfel raakt je RVA uitkering binnen de korste keren in orde. Vergeet echter niet ook je aanmoedigingspremie aan te vragen!

    Ouderschapsverlof is een vorm van Zorgkrediet en voor deze vorm van tijdskrediet kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een aanmoedigingspremie van de Vlaamse Overheid.  Het gaat hier in 2010-2011 toch al snel over 159 Euro netto per maand fulltime tijdskrediet.

    Op de volgende site vind je alle nodige info:
    https://www.werk.be/wn/aanmoedigingspremies/prive-sector/zorgkrediet.htm?SMSESSION=NO

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:3 Carrière
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopbaanbegeleiding ook iets voor jou?

    Een paar jaar terug was ik toe aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière, maar ik wist niet zeker wat ik precies wou gaan doen.  Na wat opzoekwerk heb ik toen besloten om loopbaanbegeleiding te volgen en daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

    Loopbaanbegeleiding wordt aangeboden door verschillende bedrijven en ook door de vdab.  Voor het volgen van een loopbaanbegeleidingstraject kun je beroep doen op opleidingscheques.

    Een begeleider gaat samen met jou na waar je staat in je carrière, hoe je daar gekomen bent, wat belangrijk is voor jou, je sterke eigenschappen, ...  Zij helpen om duidelijkheid te scheppen zodat je sterker in je schoenen staat en ze kunnen je ook actief helpen voorbereiden voor de sollicitatiegesprekken.

    Voor mij persoonlijk was het een interessante oefening, waarna ik begonnen ben aan een nieuwe fase in mijn loopbaan.  Ik zou het iedereen die een verandering van job overweegt aanraden.

    Ik kon terecht bij Kompas in Leuven:
    http://www.loopbaankompas.be/

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:3 Carrière
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op BizzyB!

    Welkom op BizzyB!

    Als voltijds werkende mama weet ik dat het niet makkelijk is om huishouden, kids en carrière te jongleren.  Met deze blog wil ik tips, ideeën, links delen met iedereen die zoals ik gaat voor levenskwaliteit en een goed evenwicht in alles wat belangrijk is. 

    Beschouw deze blog als een goede vriendin waarmee je ideeën kunt uitwisselen en waar je altijd terecht kunt voor tips, weetjes en advies. 

    Als je zelf iets wilt toevoegen of feedback wilt geven, aarzel dan niet om mij te contacteren!

    Lieve groeten

    BizzyB

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:1 Thuis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis legale software
    Je kunt heelwat besparen door gebruik te maken van gratis legale software, ook wel freeware genoemd.  Vaak is dit een even goed alternatief als de software die verkocht wordt. Let wel op want als je zoekt naar freeware op het internet, bestaat toch wel vaak de kans dat je een of ander virus download.  Zorg er daarom altijd voor dat je de bron kent.  Hieronder vind je een lijst van freeware die te vertrouwen is:

    Antivirus:

    AVG: http://free.avg.com/

    Spybot - Search & Destroy: http://www.safer-networking.org/index2.html

    Video speler:

    VLC: http://www.videolan.org/vlc/

    Office:

    Open Office: http://nl.openoffice.org/  (een goed alternatief om word, excel, powerpoint documenten te openen)

    Adobe Acrobat Reader (PDF)

    Zippen en uitpakken:

    Winrar: http://www.winrar.be/main.htm

    Multimedia:

    iTunes (muziek)

    PICASA (Fotomanager)

    Quicktime (film)

    Readers:

    Adobe Acrobat Reader (PDF)

    Communicatie:

    Skype

    MSN Messenger

    ICQ

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:1.1 Budget
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luiertaarten zijn ook makkelijk zelf te maken

    Een leuk cadeau bij de geboorte van een baby is een mooie luiertaart.  Deze kun je tegenwoordig in heel veel cadeauwinkels, baloonshops en online kopen, maar ze zijn ook makkelijk zelf te maken.

    Koop een pak luiers in kleine maat met kleurrijke tekeningen.  Rol elke luier op tot een rolletje zodat de kleurrijke tekening zichtbaar is en bind elke luier individueel vast in een rolletje met stevig lint of touw (inpaklint is ideaal).  Plaats vervolgens alle luiers samen in een cirkel en bind opnieuw samen met een stevig lint en bind hierover een mooi breed lint met strik, zodat je de individuele lintjes rond de luiers niet meer ziet. 

    Je kunt ook een taart met twee verdiepingen maken, maak hiervoor dan een bredere en smallere luiertaart.  Vervolgens versieren met een knuffel, gekleurde tutjes, badeendjes, verzorgingsproducten, rammelaartjes, ... en inpakken met doorzichtige folie!

    Je kunt met een google opdracht al heel veel inspiratie op doen, maar op de onderstaande site worden 2 hele mooie voorbeelden tot in de puntjes uitgewerkt.

    http://megan.cc/NappyCake/

    Een mooi, praktisch en kleurrijk cadeau!

    Zie je het niet zitten om hier zelf aan te beginnen, google even luiertaart en een bestelling is zo geplaatst!

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:1.4 Cadeau ideeën
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboortestoeltjes met de tekening van het geboortekaartje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de doop van mijn metekindje heb ik als cadeau een geboortestoeltje gekocht.  Er zijn verschillende sites in Nederland die dit aanbieden en het is een super origineel cadeau waar de mama's en papa's meestal heel blij mee zijn.

    Dit zijn twee sites waar de stoeltjes worden aangeboden:
    http://www.geboorteshop.nl/stoeltjes.shtml
    http://www.cupsandplates.nl/geboortestoeltje.htm

    Wie super-handig is kan zich natuurlijk ook zelf aan het schilderen van zo'n stoeltje wagen.  De stoeltjes zijn blanco te koop bij IKEA.

    Bijlagen:
    geboortestoeltje.jpg (945.8 KB)   
    geboortestoeltje2.jpg (27.6 KB)   

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:1.4 Cadeau ideeën
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handafdruk van baby in zoutdeeg



    Tegenwoordig vind je overal plaastersetjes om afdrukken te maken van de handjes en/of voetjes van je kindje, maar ik vind zoutdeeg een prima (goedkoper) alternatief.  Deze afdrukjes zijn ondertussen al bijna 6 jaar oud dus je kunt ze zeker ook mooi bewaren.

    Voor de vorm uit te snijden gebruikte ik een kommetje (grote beker, of soepkommetje).  De sleutel bij het bakken is van echt het deeg lang genoeg aan een lage temperatuur te laten bakken.

    Je vind hier op het internet natuurlijk ook heel veel informatie over terug.  Ik gebruikte de richtlijnen van deze site om het deeg te maken en te bakken:

    http://www.ollekebolleke-kindermeubels.nl/kinderpagina/zoutdeeg.htm

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:2.1 Creatief met Kids
    Tags:zoutdeeg, handafdruk baby, knutselen met kinderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld kun je cadeau geven in de vorm van dollar origami!


    Heb je ook al eens geld cadeau gegeven voor een huwelijk?  En was je toen op zoek naar een originele manier om dit geld af te geven?  Er zijn veel leuke en minder leuke tips terug te vinden op het internet, maar deze is er eentje die ik persoonlijk getest heb.

    Voor het huwelijk van een collega hadden we toch een aanzienlijk bedrag bij mekaar gelegd.  Dit omzetten naar munten en in een kaars of ijsblok verwerken zag ik niet echt zitten.  Ik wou het wel origineel houden en redelijk makkelijk maken voor het koppel om het geld uit te pakken en zo ben ik op dollar origami gevallen.

    Ik heb al het geld gewisseld zodat we veel briefjes hadden van verschillende formaten en kleuren.  Dit geeft het mooiste resultaat.  Dan heb ik de verschillende briefjes gevouwen in kledingstukken: hemden, broeken, sokken, kleedjes en in het midden een hartje.  Deze heb ik allemaal opgehangen zoals aan een waslijn met kleine wasknijpers en vervolgens ingepakt.  De waslijn waren 2 stokjes in een bloempot vast gelijmd met daaraan nylondraad gespannen.  Resultaat is in bijlage te bekijken.

    Wanneer je een kleiner bedrag wilt geven, kun je 3 biljetten ook verwerken tot een hemd met broek en een kleedje om deze samen in een kaart kleven en zo het koppel voor te stellen.

    Je vind nog veel andere vouwpatronen als je googled naar: dollar origami, money origami, origami shirt, ...  Nog een tip, als je het niet zo hebt op diagrammen en eerder praktijk voorbeelden nodig hebt, ga dan naar youtube en geef daar dezelfde zoekopdrachten in.

    Ikzelf ging kijken op de volgende sites:
    http://members.cox.net/crandall11/money/  (deze site lijst ook andere sites op met nog meer voorbeelden)
    http://www.origamitube.com/play.php?vid=318
    http://www.origami-resource-center.com/dollar-bill-origami.html
    http://www.metacafe.com/watch/1417858/origami_money_into_pants/



    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:1.4 Cadeau ideeën
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheer je contracten

    Gsm, internet, energie, tv, … mogelijk zou je op jaar basis honderden euro’s kunnen besparen door je contracten opnieuw te onderhandelen met je huidige leveranciers of door van leverancier te veranderen.

    Betaal ik momenteel teveel?

    Als je jezelf nog nooit die vraag gesteld heb, dan betaal je waarschijnlijk teveel.  Hierbij een paar tips om dit zelf te checken.

    GSM/Telefonie

    ·         Bekijk zelf je gedetailleerde factuur en ga na of de meerderheid van je oproepen zijn naar nummers binnen het netwerk van je eigen operator.  Als de personen naar wie je het meeste belt allemaal bij een andere operator geabonneerd zijn, zal je waarschijnlijk voordeel doen als je ook naar deze operator overstapt.

     

    ·         Bel je klantendienst en vraag voor een tarief check-up.  Zij kunnen op basis van je belgedrag in de afgelopen maanden, je adviseren of je best overstapt op een andere abonnementsformule of pakket.  Het is ook het moment om te informeren of je geen gebruik kunt maken van nieuwe lopende promoties.   Vaak bellen operatoren je zelf op wanneer het einde van je contract nadert met interessante nieuwe voorwaarden als je je contract bij hen verlengt, niets weerhoudt je om al voor deze termijn nadert naar deze voorwaarden te informeren.  Ook kan het interessant zijn om een combinatie van diensten aan te gaan, vele leveranciers bieden pakketen aan met telefonie/internet of  telefonie/internet/tv aan een vaste voordelige prijs.

    Energie

    De overheid geeft je zelf de mogelijkheid om de tarieven van de verschillende leveranciers beschikbaar in jouw regio te vergelijken op basis van je verbruik volgens je laatste afrekeningfactuur.   Op deze link kun je zelf de oefening maken:

    http://www.vreg.be/nl/index.html

    Ik wil veranderen van leverancier, wat moet ik doen?

    Goed nieuws.  In de meeste gevallen hoef je dit niet eens zelf aan te pakken.  Eens je nieuwe leverancier gekozen hebt, hoef je enkel deze te contacteren en met hem een contract aan te gaan, hij zorgt voor de beëindiging van je contract met je vorige leverancier binnen de juiste opzegtermijn.  Check wel zelf altijd de kleine lettertjes bij je oude leverancier om er zeker van te zijn dat er geen boetes van toepassing zijn voor het opzeggen voor de opzegtermijn.

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:1.1 Budget
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis producten of 100% terugbetaald – Word een Gratisist!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel veel merken bieden bij de lancering van een nieuw product de mogelijkheid om je aankoop te laten terugbetalen.  Soms is het voldoende je kasticket terug te sturen en dan volgt de terugstorting op je rekening al snel, bij andere acties moet er al eens een formulier of verpakking mee terug gestuurd worden.  Er bestaan verschillende sites waarop je de lopende terugbetaalacties en hun voorwaarden kunt opvolgen. 

    Mijn persoonlijke favoriet is: http://www.bloggen.be/treetje/  Steeds meest up-to-date.  Hier vind je ook meer praktische informatie zoals de voorwaarden per actie.

    In de afgelopen 5 maanden heb ik mezelf al voor 300 euro aan shampoos, yoghurts, sauzen, wasmiddelen, frisdranken, koekjes, en nog veel meer van dat lekkers laten terug betalen.  Dit kan op jaar basis dus toch wel een interessant voordeel opleveren, alleen moet je er natuurlijk wel een beetje een aparte administratie voor nahouden.

    Lijkt dit wel iets voor jouw, dan vind je nog een interessant artikel over het leven als gratisist terug op deze link http://www.consumentenpagina.be/article/2008/23/1-jaar-niet-zo-gratis .

    Het loont eveneens de moeite van je in te schrijven op de website van zininmeer.  Wanneer je dit doet, krijg je om de 3 maanden thuis een grote hoeveelheid bons toegestuurd, waaronder ook steeds minstens 1 bon voor een gratis product.  Inschrijven doe je hier: http://www.zininmeer.be/

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:1.1 Budget
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budgetplanner

    Het beheren van een huishoud budget begint bij het kennen van je inkomsten en uitgaven.   Als je al een overzicht bewaart van deze elementen, zul je sowieso bewuster om gaan met je budget. 

    Om je hierbij te helpen heb ik een bestandje gemaakt in Excel.  Dit bestandje vind je in bijlage van deze post.  Je gaat best als volgt te werk: 

    ·         Lijst voor elke maand je maandelijkse vaste inkomsten (loon, kinderbijslag, ...) en uitgaven (gas en electriciteit, telefoon, huishuur/hypotheek, kinderopvang, ...) op. Ook als dit bedrag niet elke maand exact hetzelfde is zoals bijvoorbeeld voor de kinderopvang noteer je toch een gemiddeld bedrag.  Dit zal je toelaten om al een beter inzicht te krijgen in wat je uiteindelijk zult behouden op het einde van de maand.

    ·         Lijst dan je andere terugkomende kosten en inkomsten op met het bedrag en de maand waarvoor dat vorig jaar ook het geval was.  Bijvoorbeeld: belastingen, verzekeringen, water, grondlasten, vakantiegeld, eindejaarspremie, ...

    ·         Geef ook voor elke maand een realistisch huishoudbudget in als kosten voor boodschappen, ontspanning, kleding, ...

    ·         Naar mate de echte rekeningen binnen komen pas je het document aan naar de echte bedragen en dan duid je deze aan als OK in de kolom bevestigd.  Als je dit elke maand goed bij houdt krijg je een heel goed overzicht van hoeveel je nog beschikbaar hebt en ook welke kosten je nog te wachten staan.

    Er bestaan ook heel wat sites met tips om geld te besparen, niet toevallig veel Nederlandse sites.  Maar je bepaald zelf hoe ver je hier in gaat, een half uurtje googlen zal je al veel informatie opleveren.

    In deze categorie lijst ik een paar geldbesparende ideeën op die ik zelf met succes heb uitgeprobeerd.  Je kunt het als een sport beschouwen om elke maand zoveel mogelijk te besparen, maar vergeet jezelf niet af en toe te belonen voor deze inspanningen ;)

    Bijlagen:
    Budgetbeheer - Template.xlsx (91 KB)   

    03-03-2011 om 00:00 geschreven door BizzyB  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:1.1 Budget


    Foto

    Archief per week
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011

    E-mail mij

    Een link die niet meer werkt, een leuke tip toevoegen, een foutje gespot, ... Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Ik krijg graag jouw feedback! Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek!


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs