Inhoud blog
  • Een monster
  • Zo lang geleden
  • nieuwe bewoners
  • oeps
  • Stap voor stap komen we er wel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Dagboek van Bix, Geb en Mir

    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevonden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een lieveling heeft een mededeling.
    Vanaf nu wordt ik niet meer aangesproken met Gebbie, maar met Prinses Lieveling.

    Na goed zoeken hebben we gevonden welke foto er ingezonden in bij zooplus. En het is zo'n mooie foto, kan ook moeilijk anders hé.

    Vandaag ga ik braaf thuis blijven, bij de buren zijn ze aan het werken en heel veel lawaai aan het maken. Thuis is het heel gezellig met de zon nu. De blikopener heeft de kattenbak en de eetkommen buiten gezet. Alleen een mandje buiten ontbreekt, daar moet ik nog eens om gaan zeuren.

    Zo nu is het tijd voor mijn schoonheidsslaapje in de zon.


    Uw prinses
    Gebbie
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boos dat ik gisteren was, niet normaal.
    Eerst hoorde ik dat niet mijn foto was uitgekozen voor lieveling van de dag, maar wel die van Gebbie. Dat terwijl iedereen zegt dat ik zo een lief koppeke heb.
    Toen mijn personeel terug kwam van haar werk heeft ze mij het tuigje aangedaan, dus was ik al super blij omdat ik eventjes mocht gaan wandelen in het gras. Maar nee, ze ging buiten opruimen en ik mocht ook op het terras. Vastgemaakt aan het hek, okee ik kon wel het hele terras rond. Dus daar mocht ik niet over klagen. Kan je jou voorstellen dat dit eng was. Natuurlijk wou ik onmiddellijk terug binnen, in mijn mand aan de venster is het veel gezelliger. Toch goed dat ik zo gehoorzaam personeel heb. Na 5 minuten lag ik terug in mijn mandje om de buren te begluren.

    Deze ochtend heb ik laten zien dat ik peper in mijn gat had.
    Hyper de pieper Mirl is een laagvlieger! Ik heb een nieuw record gevestigd, jaja de recordtijd van het bed naar de living vliegen staat op mijn naam.

    Nu ga ik heel goed rusten, dan kan ik straks proberen om mijn eigen record te verbeteren


    Mirl
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieveling van de dag

    Omdat we zo'n verwende beestjes zijn en niet zomaar alles eten besteld onze blikopener ons eten speciaal op een website. Op die site is elke dag een ander huisdier lieveling van de dag.
    In de mailbox van ons personeel is vandaag een mail aangekomen van zooplus. En er wordt hier iemand lieveling van de dag. Nee niet ons fotomodel, Mirl. Maar ikzelf. Wat zal Mirl jaloers zijn als ze dit hoort.

    Het enige probleempje dat we nu hebben is dat niemand zich nog kan herinneren welke foto er ingezonden is.

    Dit is de mail die we hebben gekregen:

    Beste dierenvriend,

    Hartelijk dank voor uw e-mail en de mooie foto van uw lieveling. Dagelijks ontvangen wij veel inzendingen en we zijn daarom niet in staat iedere e-mail persoonlijk te beantwoorden.
    De redactie besluit dagelijks welke inzending een "lieveling van de dag"
    wordt.
    Vandaag is uw foto gekozen. Uw Gebbie wordt op 15.04.2009 als
    „Lieveling van de dag" getoond op
    http://www.zooplus.nl.

    Uw foto wordt daarnaast ook opgeslagen in ons foto-archief en de kans bestaat dat deze in ons magazine of in onze catalogus onder uw naam gepubliceerd wordt.
    Vertel aan andere mensen dat hun lieveling beroemd kan worden bij
    zooplus.nl en vergeet niet op 15.04.2009 uw lieveling op onze site te
    bewonderen.

    Veel plezier op onze zooplus-site en met vriendelijke groet,

    uw zooplus redactie-team

    Nu moet iedereen mij wel bewonderen op 15 april!

    dikke kus
    Uw nieuwste fotomodel

    Gebbie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk toch die zon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En al die vogels dan, wat houden we hier toch van de lente.
    Nadat onze blikopener had gepoetst hebben Mirl en ik samen in het zonnetje gezeten en naar de vogeltjes gekeken. Zalig gewoon. Tot onze blikopener het fototoestel uithaalde. Ik heb haar maar laten doen. Maar Mirl zij doet dan alsof ze een fotomodel is.

    Nu lig ik samen met haar uitgeteld op de zetel. Morgen wordt het opnieuw zo'n mooie dag. Dan kan ik vogeltjes gaan vangen. Zo nu en dan wil ik eens variatie in mijn menu.
    De hoogste tijd om over de vogeltjes te dromen.

    Slaapwel!
    Gebbie
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon is in het land
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En ik mag nog niet alleen naar buiten. Erg hé.
    Maar Bix is wel heel wat erger. Hij kan zalig buiten gaan genieten in het zonnetje, dat doet hij dan niet, hij ligt languit in de zetel te slapen . Gebbie heeft haar buiten op haar vaste plaats geinstalleerd. Die zien we vanavond pas terug als ze honger krijgt.

    En ik zit op de kattenkamer. In de namiddag mag ik ook op het bed van mijn blikopener liggen. Meestal ga ik daar slapen, maar vandaag niet.
    Vandaag heeft ze het raam op de kattenkamer helemaal opengezet. De krabpaal staat ervoor en ze heeft mijn mooie mand in het open raam gezet. Nu moet je niet bang zijn, er staat een vliegenraam in dus ik kan er niet uitvallen. Ik lig nu in te genieten van de frisse wind die door mijn haren waait. Ondertussen kan ik de buurvrouw in het oog, alé bij mij is dat in het oor houden. Ze is in de tuin aan het werken, zo kan ik luisteren naar het geritsel van de takken en de blaadjes.

    Vorige week was ik een beetje geschrokken. Mijn personeel had een bakje met gras op de vensterbank van de kattenkamer gezet. Toen ik eraan rook dacht ik dat ik er wel eens van kon proeven. Juist toen ik proefde kwam ze binnen, ik schrok en ging lopen omdat ik dacht dat ze boos zou zijn. Maar niets, ze moest er mee lachen. Blijkbaar moet ik gras eten. Ben ik nu al een koe of een konijn Na een beetje uitleg van Bix begreep ik het, dat gras is goed tegen de haarballen. Daar kan ik iets van, wat wil je met zo'n mooie vacht als de mijne. Hier is werk aan zenne.

    Mens mama was vanmiddag op bezoek, ze vond dat ik weer goed gegroeid ben. Ik ben mijn achterstand van het harde buitenleven goed aan het bijhalen. Nu moet ik wel gaan slapen, anders ben ik niet uitgerust tegen etenstijd.

    Dada
    Mirl
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer begonnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een drukke dag gisteren.

    De nacht leek mij korter dan anders, het zal wel komen omdat ons personeel zo laat thuis kwam. Ze heeft ons de hele avond alleen gelaten.
    Ik was er eerst boos om, maar er is iets dat mijn dag helemaal goed maakte.
    Zoals sommigen wel weten ben ik zot van de tv, vooral sport kan mijn hartje bekoren. Gisteren werd de tv opgezet en wat zag ik F1! Auto's die over het scherm vliegen, ik heb mijn best gedaan om ze weeral uit de bocht te slaan en het is mij zelfs gelukt bij sommige auto's. Flink hé.

    In de namiddag heb ik met Bix buiten gespeeld. Maar hij gaat verder weg dan ik durf, dus vond ik het gezelliger om op het terras te liggen. Zo werd ik niet lastig gevallen in mijn schoonheidsslaapje door Mirl. Dat is zo'n aandachtstrekker, ongelofelijk. Als ze niet genoeg aandacht van het mensen volk krijgt gaat ze Bix lastig vallen. Als Bix er niet is ben ik het slachtoffer.
    Al een geluk dat ze niet op de grote kast kan springen in de living. Daar heeft mijn blikopener speciaal voor mij een nieuw mandje gezet, dan is lekker zacht en warm. Zo kan ik rustig slapen zonder dat iemand mij stoort. Ook als er bezoek komt lig ik daar ideaal. Ze zien mij dan niet liggen en zo moet ik niet bang zijn dat ze aan mij komen. Tja, ik en vreemden, het gaat echt niet samen. Alhoewel, sinds ik bach bloesems in mijn drinkwater krijg voel ik mij een heel stukje rustiger.

    Zo nu ga ik bijslapen van de drukke dag gisteren.


    Dikke kus
    Gebbie
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat het weekend beginnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het weekend is altijd fijn, ons personeel is dan veel meer thuis. En zo krijgen we dan ook veel meer aandacht. Elke zaterdag krijgen we ook een kommetje melk, maar dat kan nog even wachten. Op dit moment ben ik nog te druk aan het spelen met Gebbie en Mirl. We zijn een traprace aan het houden. Spannend hoor, het is altijd een strijd tussen Gebbie en mij. Voor Mirl is het nog een beetje moeilijk om vlot mee te doen, zij moet nog veel oefenen.
    Als het niet meer regent mogen we naar buiten. Het is toch wat geweest deze week. We zijn meer binnen geweest dan buiten, wat een regen. Binnenkort zal het weer wel beter worden. Ik kijk er al naar uit.

    Nu wordt het de hoogste tijd om een veilige plek te zoeken, want het stofzuigmonster wordt uitgehaald.

    Pootje
    Bix

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intrede van een prinses
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hey,

    Mijn naam is Gebbie. Sinds oktober 2007 deel ik het huis met Bix.
    Daarvoor woonde ik in een opvanggezin van Cat Shelter. Het was daar niet slecht, integendeel. Ik wou er wel blijven, iedereen die naar mij kwam kijken was ik snel af. Ik liet mij gewoon niet zien of deed heel schuw. Tot die avond, ik had nooit gedacht dat er iemand verder kon kijken dan de andere mensen. Ik had Annelies haar hart onmiddellijk veroverd en ik had er niet veel voor gedaan, alleen mijn lief kopje laten zien in de deuropening.
    Omdat ik pas gesterilliseerd was en zo slim was geweest om zelf de draadjes eruit te halen moest ik nog bij Tania blijven. Ze wou er zeker van zijn dat die lelijke wonde goed genezen was. 1 ding heb ik wel geleerd. Ik speel nooit meer zelf voor dierenarts.

    Op een avond was Annelies er weer. Deze keer had ze een mand bij. Natuurlijk kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en moest ik eens gaan snuffelen aan de mand. Die rook naar een andere kat, naar een kat die ik niet kende. Dat het ik beter niet gedaan, want voor ik het goed door had zat ik in de mand en deden ze er tralies voor. Na een tijdje werd ik achter in de auto gezet.
    De rit duurde zeker 10 uren! Daar stond ik dan, in het midden van een woonkamer. En toen opeens stond er een kater voor mij, ik was zo geschrokken. Natuurlijk moest ik laten zien dat ik geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. Ik blies en gromde zoals ik nooit eerder deed.
    De tralies van de mand gingen open en ik vloog zo snel als ik kon naar de veiligste plaats die ik zag. Onder de zetel, daar heb ik de hele avond gezeten. Elke keer als dat kater geval in mijn buurt kwam blies ik hem weg. Tot Annelies besloot om de kater eventjes apart te zetten. Dat was voor mij het teken om uit mijn schuilplaats te komen. Voorzichtig verkende ik mijn nieuwe woonplaats. Zo ontdekte ik het eten en drinken en zelfs de kattenbak. Terwijl ik daar in de keuken stond kwam Annelies ook in de keuken op de grond zitten, ze stak haar hand naar mij uit.
    Wat moest ik nu doen? Na even twijfelen gaf ik mij volledig over. Ik liet mij aaien en pakken. Dit voelde goed, ik zag zelfs een traantje van ontroering in de ooghoek van mijn nieuw personeel.
    Over de eerste nacht hier ga ik heel kort zijn. Dankzij mij heeft niemand een oog dicht kunnen doen.

    De dag erop was iedereen nog moe (hoe zou het toch komen). Dus nam ik van die situatie gebruik om rustig de rest van mijn nieuwe woning te verkennen. Alles werd snel goedgekeurd. De tweede avond lag ik al samen met Bix in een mand te slapen.

    Dat was het begin van mijn vriendschap en liefde voor Bix.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoere kerel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallokes,

    Bix is de naam. Als kater des huizes moet ik mij ook zo gedragen. Ik ben een prachtige kater van nu bijna 2 jaar. Samen met Gebbie en Mirl bleef ik de spannendste dingen.

    Hoe het allemaal begon
    Op een warme avond in juli 2007 werd ik bij mijn mama, broers en zussen weggenomen. Ik was toen nog maar 10 weken oud. Bang dat ik was, zo bang dat ik niets durfde. Na een ritje van 10 minuten kwam de auto tot stilstand, de gekke man die had meegenomen nam mij terug op en stapte uit. Wat was het eng. Hij belde aan en wachtte tot de deur opging, toen zei hij verrassing. Ik begreep de verrassing niet, hij riep beter nachtmerrie, drama, brand,... Twijfelend werd ik vastgenomen door Annelies. Ze nam mij mee naar binnen, die gekke man liep nog eventjes mee. Maar wat rook ik toch, ik was daar niet als enige kat. Nee echt niet, op zetel lag een heel grote kat te slapen. Toch iemand waar ik zeker steun bij kon vinden. Annelies en de man stonden nog te praten tot ik ze hoorde zeggen "eens zien hoe Chester reageert". Ah die kat op de zetel zal dan wel Chester heten. Toen mijn kopje dichtbij Chester was deed hij zijn ogen open. De reactie van hem had ik helemaal niet verwacht. Hij blies en gromde, ik had hem toch niets misdaan.
    De man die mij bracht vertrok, dat betekende dat ik hier moest blijven. Ik wou niet, Annelies was wel lief tegen mij, maar als Chester zo afstandig is wou ik niet blijven. Het was een mooie mand waar ik in gezet werd, alleen die tralies ervoor vond ik niet tof. Opnieuw in een auto, wat ging er nu gebeuren.
    Na 10 min. in die mand met tralies stopte we bij mensen die Annelies mama en papa noemt. Wat ik begreep was dat er daar pas een kat was gestorven en dat ik misschien daar mocht gaan wonen. Toen had ik het door, ik was te groot om nog bij mijn mama te wonen en nu moest ik opzoek naar een nieuwe thuis en nieuw personeel. Door al de spanning was ik zo moe, dus kroop ik bij mens papa op zetel en viel in een diepe slaap.
    Ze maakte mij wakker toen ik aan het dromen was over mijn lieve mama. Weeral moest ik in die mand met tralies ervoor. Naar buiten en richting auto. Dus ik had nog altijd geen nieuwe thuis. Het maakte mij ook niet meer uit, ik was veel te moe om er nog over na te denken. Door wat lawaai werd ik wakker. Hé hier ben ik nog geweest was het eerste dat ik dacht. Jaja, ik was terug in het huis waar die Chester kater woonde. Ik zag Chester ook, hij hield elke beweging van mij in het oog. Hij was niet blij met mijn komst.
    De dag erop werd ik Bix gedoopt, past wel bij een kereltje als mij. Dit was het teken dat ik een thuis had gevonden.

    Thuis, ik heb er even aan moeten wennen. Maar het beviel mij heel goed.
    De weken die volgende na die spannende avond verliepen nog al moeilijk. Chester moest niets van mij hebben. Hij kwam alleen naar huis om te eten en te slapen (als ik hem met rust liet).
    Ikzelf was ook geen engeltje, mijn blikopener zegt het nu nog, ik was een Kitten from Hell

    Eindelijk werd het beter, Chester speelde samen met mij als hij niet te moe was. We sliepen samen op een stoel onder de tafel. En ik had mij zelfs neergelegd bij de huisregels. Heerlijk zo'n leventje.

    Elke ochtend na het ontbijt ging Chester zijn ronde in de buurt doen. Daar was ik volgens hem nog te klein voor, ik moest de achterdeur bewaken. Die taak nam ik heel serieus.
    Zo ook die ochtend van 25 september 2007. 's Middags lag ik te slapen, waarschijnlijk heb ik Chester daardoor niet gehoord. Toen de lichten 's avonds uitgingen en mijn personeel bed inging had ik Chester nog niet gezien. Bij het volgende ontbijt maakte ik mij toch wel zorgen, de brokken buiten waren onaangeroerd. Die dag heb ik mij taak om de achterdeur te bewaken links laten liggen en ben ik op uitkijk gaan zitten zodat ik de eerste zou zijn die Chester kon begroeten.
    Helaas, die avond had ik het door Chester zou niet meer terugkomen. Samen met Annelies heb ik nog gezocht en heel hard geroepen.
    Ik ben nog nooit zo eenzaam en verdrietig geweest als toen.

    Opeens kwam Annelies thuis en zei ze dat ze waarschijnlijk een zus had gevonden. Het was een mooi ding op de foto. Gebbie heette ze. Wat keek ik uit naar haar komst.


    Bijlagen:
    http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-AZOK3GTT.jpg   
    http://www.mijnalbum.nl/MiniFoto-OUGHMQNC.jpg   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kleine meid doet haar verhaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Piep,

    Nu Bix en Gebbie hun zegje hebben gedaan mag ik dan ook mijn verhaal vertellen?
    Mijn naam is Mirl, ze denken dat ik geboren ben in juli 2008. Als ik nog wist waar mijn mama was zou zij het misschien kunnen vertellen. In mijn tot nu kort leventje heb ik al heel wat meegemaakt, zoveel wens ik echt niemand toe. Als klein kitten ben ik heel ziek geworden, ik moest niezen en mijn oogjes deden zoveel pijn. Ik kon nauwelijks iets zien. Dan moet je buiten maar eens eten proberen te vinden. Tot de dag dat ik heel goed eten rook. Ik snelde er op af. En toen zat ik gevangen.
    Een vangkooi van het felix project. Ik heb mij als een wilde kat gedragen, wat ik ook was. Alles en iedereen viel ik aan, wat heel normaal is als je zo slecht ziet. Na mijn sterillisatie vonden ze dat ik niet terug naar buiten mocht, maar dat ik verdere verzorging nodig had. En waar kan een kat dan best naar gebracht worden? Inderdaad naar Cat Shelter.
    Daar liet ik mij ook niet doen. Als ik mij niet als een wilde kat gedroeg verstopte ik mij in de badkamerkast. De oogspecialist zei dat ik ondanks het letsel aan mijn ogen toch kon zien. Zij kan zo'n dingen wel zeggen ja, maar zij moet niet met mijn ogen leven. Doordat ik zo slecht zie is alles in de mensen wereld extra eng. Normaal dat ik zo bang was van alles en iedereen.
    Op een dag heb ik een mail kunnen lezen van mijn opvangmama, ze schreef dat er geen hoop was om mij tam te maken en dat het daarom beter was om mij terug vrij te laten. VRIJ??? Dat betekende geen eten meer dat voorgeschoteld werd, geen warme slaapplaats. Die zelfde avond heb ik mij van mijn beste kant laten zien. Door mij zo te gedragen had ik nog een kans op een leven met personeel.
    En ja, ze waren voorzichtig met mij bezig. Daar was ze ineens, Annelies. Ik liet mij door haar pakken, anders deed ik dat nooit. Maar zoals Gebbie al zei, het voelde goed.
    Op vrijdag avond heeft mijn opvangmama handschoenen moeten aandoen om mij in de reismand te zetten. Wie gaat er nu vrijwillig naar de dierenarts? Na een ritje met de auto stopten we niet bij de dierenarts. Ik werd op een mooie kamer gezet in het appartement van Annelies.

    De eerste weken liepen nogal stroef met Bix en Gebbie. Maar Annelies haar hart had ik veroverd. Na een paar dagen blazen en grommen op Annelies gaf ik het op. Vanaf die dag laat ik alles toe. Wat een kat al niet doet in ruil voor lekker eten.

    Nu gaat het hier goed, het liefst kruip ik 's nachts gezellig op het bed dicht tegen Bix en Gebbie aan.

    Mijn eerste stappen buiten moet ik nog doen. Maar die dag zit er aan te komen, ik heb horen zeggen dat ik er bijna klaar voor ben. Spannend hé.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo we beginnen eraan
    Ons personeel, Annelies is al zo lang online dus werd het hoogtijd dat wij ook eens met een blog beginnen.
    Vanaf nu kan je al onze spannende avonturen hier lezen. En je kan er ook foto's van ons bewonderen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)


    Archief per week
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs