Inhoud blog
 • Bart de Wever's toespraak - klasgesprek
 • De abrahamcyclus
 • Erik Oger: Is minder meer?
 • Paradoxen in het leven
 • Welkomstbericht
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  webblog
  Birgit
  25-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkomstbericht

  Ik ben Birgit. Ik ben geboren op 21 november 1995, dat wil dus zeggen dat ik op dit moment 17 ben.
  De naam van de school waar ik naartoe ga is olvi. Ik zit in TSO en volg de richting handel.
  Hobby's heb ik niet, in de zin dat ik niet aan een sport doe of naar een muziekschool of jeugdbeweging ga.
  In mijn vrije tijd spreek ik af met mijn vriendje of met mijn beste vrienden.

   

   

   

   

   

  25-09-2012 om 00:00 geschreven door birgit  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever's toespraak - klasgesprek
  Iedereen heeft het wel gehoord, de uitspraak van Bart De Wever die zegt dat loketbeambten geen T-shirts mogen dragen waarmee ze duidelijk maken dat ze homo zijn. Ook in de klas hebben we dit besproken. Ik persoonlijk vind dat er helemaal niets mis is met mensen die homoseksueel zijn. Maar men moet ergens de grens trekken. Ook de klas deelde deze mening. Ergens zou je kunnen stellen dat als mensen die homoseksueel zijn een "teken" mogen dragen waarmee duidelijk wordt dat zij homoseksueel zijn, dat de zogenaamde "gabbers" en dergelijke ook achter het loket mogen zitten in hun eigen kledingstijl. Bart De Wever sprak over de "regenboog-T-shirts" maar natuurlijk kunnen we dan ook denken aan religieuze symbolen zoals hoofddoeken, kruistekens,... Natuurlijk kan men beweren dat men perfect weet wat precies "cultuur" is en dat elke cultuur is toegestaan (metafysisch).Maar behoren gothics dan ook tot een cultuur of is dat dan weer iets helemaal anders? Maar de andere en volgens mij betere mogelijkheid is om regels op te stellen waar iedereen zich moet aan houden. Zoals bijvoorbeeld: als je achter een loket zit moet je een hemd een een geklede broek dragen.

  05-02-2013 om 00:00 geschreven door birgit  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De abrahamcyclus
  Het clipje van Rihanna "man down" veroorzaakte heel wat opschudding, maar juist door deze thema's aan te halen (het vermoorden van iemand omwille van verkrachting) heeft Rihanna zo'n succes. In de clip komen zowel de dood als seks aan bot, dit zijn twee thema's die onze maatschappij fascineren. Waarom de dood zo fascinerend is, is makkelijk te verklaren. De dood is een angstaanjagend en fascinerend misterie en men weet niet wat er zich afspeelt na de dood.
  Ook de verhalen van de abrahamcyclus zijn gebaseerd op seksualiteit, moord en ethiek. In de Abrahamcyclus wordt verteld dat Abraham en Sarah dreigen te mislukken in hun leven omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. God belooft Abraham echter zes keer dat hij toch kinderen zal kunnen krijgen. Maar er ontstaat machtsstrijd tussen Abraham en God, want God lijkt zijn woord telkens opnieuw te breken. Sarah en Abraham lachen God uit omdat ze denken dat ze te oud zijn om nog kinderen te krijgen. Ook als er drie mannan hun komen bezoeken en zeggen dat Sarah nog een kind zal krijgen binnen het jaar geloven Sarah en Abraham hen uit. Heel de Abrahamcyclus is dus een machtsstrijd tussen leven en dood. Na het bezoek van de drie mannen aan Abraham, gaat Abraham met de drie mannen naar Lot. Lot is Abraham's neef. Ze eisen omgang te hebben en lot biedt zelfs zijn twee dochters aan. Maar zij weigeren. Dit verhaal wordt vaak beschouwd als het bijbelverhaal dat homoseksuele relaties veroordeelt.

  12-10-2012 om 14:32 geschreven door birgit  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Oger: Is minder meer?
  Erik Oger zegt in het filmpje dat minder soms meer kan zijn. Dit wordt geïllustreerd met een voorbeeld van een film, in die film staat een vrachtwagen in panne in de woestijn en vreest men dat ze zullen omkomen van de dorst. Uiteindelijk wordt de vrachtwagen terug gemaakt en kan men weer vertrekken. Van blijdschap gaan de mannen een pintje drinken in een café, het eerste smaakt natuurlijk fantastisch omdat men zoveel dorst had. Maar hoe meer glazen men zal drinken hoe minder "genot" men van zo'n pintje zal hebben. Het is dus eigenlijk een paradox omdat het zeer vreemd is dat minder tegelijkertijd meer kan zijn in bepaalde situaties.
  Ik ga ook wel akkoord met dit filmpje, want wanneer je te veel van iets krijgt of hebt wordt je het in sommige gevallen ook beu. Een extra voorbeeld: Wanneer je iets heel graag eet (zoals pizza), en je eet dat elke dag dan is de kans groot dat je na een week geen pizza meer kan zien. Maar wanneer je maar één keer in de maand pizza eet, zal je hier keer op keer van kunnen blijven genieten. Ook in het dagelijkse leven is het dus ook niet goed om te veel van iets te hebben.  

  Bijlagen:
  http://http://www.youtube.com/watch?v=z_cuC9x-3go   

  09-10-2012 om 13:39 geschreven door birgit  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paradoxen in het leven
  Een contradictie is een tegenstelling en wordt gebruikt in de wetenschappelijke taal, dit betekent dus dat het nooit tegelijkertijd waar kan zijn. Een voorbeeld van een contradictie is: "Het regent en het regent niet". Een paradox is dan weer een schijnbare tegenstelling,dit is dus geen wetenschappelijke taal en deze kunnen dus wél allebei waar zijn. Bijvoorbeeld: de dood, mensen leven alsof de dood niet bestaat maar zijn zicht tegelijkertijd bewust van de dood. Ook in het liedje "love the way you lie" van Rihanna komen verschillende paradoxen voor. Als we enkel naar de titel kijken zie je al meteen dat dat ook een paradox is want mensen houden er niet van als ze belogen worden door een geliefde of door een vriend, maar tegelijkertijd houden ze ervan belogen te worden (als we kijken naar reclamespotjes).
  Paradoxen zijn ook essentieel om het joods-christelijk denken over God te begrijpen zoals in het verhaal van Elia. Elia moet ervoor zorgen dat Israël voor JHWH kiest maar deze opdracht is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend. Maar God is altijd aanwezig om ons te helpen ook al merken we dat niet. Dit bedoelt men ook met afwezige aanwezigheid, we kunnen God niet zien of horen maar hij is er wel altijd.Natuurlijk komen paradoxen niet enkel voor in het verhaal van Elia. Maar ook in vele andere evangelies. 

  Bron: Verbeeck,Wim, 'Rihanna: een hype of cultuurfenomeen'; cursus godsdienst zesde jaar secundair onderwijs, olvi-boom,2012

  25-09-2012 om 00:00 geschreven door birgit  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hypothese over godsdienst

  Een hypothese die wij stellen is dat religie voorkomt in alle domeinen van het mens zijn.
  In de clip van Rihanna zitten vele symbolen.
  Als we bijvoorbeeld kijken naar de clip van "Love the way you lie" zien we meteen dat 'het vuur dat niet verbrand' aan bod komt. Dit verwijst naar verschillende verhalen uit de bijbel. Of de open vlakte waar Eminem in staat te rappen die verwijst naar de woestijn en de bergen. Ook wordt duidelijk gemaakt dat liefde en geweld zeer dicht bij elkaar liggen.

  Bron: google afbeeldingen.

  13-09-2012 om 19:53 geschreven door birgit  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)


  Archief per week
 • 04/02-10/02 2013
 • 08/10-14/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • w (wlp)
      op Hypothese over godsdienst
 • www (wlp)
      op Hypothese over godsdienst
 • Taak (Wim Verbeeck)
      op Paradoxen in het leven
 • Reactie (Wim Verbeeck)
      op Hypothese over godsdienst
 • Over mijzelf
  Ik ben Birgit
  Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is Student.
  Ik ben geboren op 21/11/1995 en ben nu dus 23 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: lezen/ muziek / afspreken met vrienden.
  Ik heb deze blog opgestart voor school. Ik volg Handel en zit op Olvi.
  Foto  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!