Inhoud blog
 • Mijn eerste bezoek aan de stageschool
 • Knutselen
 • Fietstocht in Namen centrum en receptie achteraf
 • Stage in het vooruitzicht ...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Birgit et Carmen à Namur
  3 mois à Erabel
  30-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste bezoek aan de stageschool

  Deze week was het dan eindelijk zo ver, we mochten naar onze stageschool!

  Woensdag mochten we voor de eerste keer gaan observeren. Madame Muller was me komen ophalen in de buurt van mijn kot. Ze reed met mij naar de stageschool en stelde mij voor aan mijn mentor. Zij is heel tof en behulpzaam.

  Even later ging de bel en ging ze de kindjes halen. Ik mocht me al meteen voorstellen aan hen.

  Ik zei hoe ik heette en vertelde dat ik aan het leren was voor juffrouw en dat ik nu eventjes kwam kijken en daarna zelf ging oefenen enz.

  Maar volgens mijn mentor hadden ze er niets van begrepen en sprak ik veel te snel!

  Dat gaat volgens mij nog een probleem worden bij deze stage.

  En zelf begrijp ik ook de kinderen niet altijd even goed. Want ik mag dan wel les geven in het Nederlands, de kinderen praten in het Frans terug.

  En de kinderen zijn al vaak iets tegen me komen zeggen of aan me komen vragen, dus heb al gemerkt dat dit niet zo simpel is. Maar ik verwacht wel dat dat beter en beter zal gaan.

   

  Ik heb de afgelopen 3 dagen al veel mogen helpen en verbeteren. En vandaag stond in teken van Halloween. Alle kinderen mochten verkleed naar school komen. Ik was ook nog een heksenhoed gaan kopen.  We zijn eerst dezemorgen een wandeling gaan maken, samen met de andere klassen van het eerste leerjaar. Daarna mochten de kinderen in een doorschuifsysteem activiteiten gaan doen bij de verschillende leerkrachten. Ik was gaan helpen bij het maken van de pompoenensoep.

   

  Het was echt heel plezant. Ik houd een goed gevoel over aan de afgelopen dagen en verwacht ook dat mijn stage wel in orde zal komen. Het is een fijne school, de kinderen zijn heel enthousiast en heb een heel toffe mentor.

  Ik heb ook al mijn lesonderwerpen gekregen en ga de komende week al zo veel mogelijk proberen voor te bereiden.

  Maar ik ga ook heel erg genieten van terug even in Limburg te zijn, want ik mis het hier ook echt wel!

   

  Salut!

   

  Birgit

  30-10-2009 om 00:00 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knutselen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag hebben we 4 uur éducation plastique gehad (plastische opvoeding). Dat klinkt lang, en dat was het ook! Maar ik vond het wel heel leuk.

  We hebben wenskaartjes mogen maken. We mochten vrij een ontwerp maken, maar er waren wel enkele vereisten. De voor- en achterkant moesten uit complementaire kleuren bestaan en in de voorkant moest je een figuur uitknippen waardoor de binnenkant deels zichtbaar werd.

  We mochten zelf kiezen welk materiaal we gebruikten om te kleuren.

  Ik besloot met vetkrijtjes te werken. Ik vond het heel leuk om nog eens creatief bezig te zijn en werd er heel ontspannen van. Zie hiernaast het resultaat ;) (op de foto klikken voor een grotere versie)

  X Birgit

  P.S.: Ondertussen hebben we punten gekregen op onze kaartjes en ik kreeg 16/20 en ben daar héél blij mee :)

  19-10-2009 om 00:00 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht in Namen centrum en receptie achteraf
  16-10-2009 om 11:48 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16-10-2009 om 11:47 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage in het vooruitzicht ...

  De stage ligt in het vooruitzicht en nu we er eindelijk wat meer over te weten zijn gekomen, lijkt die zelfs nog dichterbij te komen.

  Madame Muller heeft ons meegedeeld dat we in het eerste leerjaar stage mogen doen. We staan wel allebei in een andere school … Dit vind ik eigenlijk niet zo leuk omdat ik verwacht had dat we samen zouden zitten, maar ja, het is niet zo dat ik nog nooit alleen in een stageschool heb gestaan, dus nu moet mij dat ook wel lukken!

  We weten nu ook dat we in het begin alleen moeten observeren, daarna observeren en soms een lesje geven, en daarna pas alle vakken moeten geven.

  Ik ben heel benieuwd  hoe het zal meevallen!

   

  Verder hebben we voorbije woensdag ook nog onze eerste Franse les gehad. Die begon om 17u40, en heb me nog moeten haasten om op tijd te komen, want de bus had vertraging door het verkeer en ik moest nog een stukje te voet van het station naar de school.

  Maar toen ik – toch nog net op tijd – in ons lokaal aankwam, bleek ik ook nog bij de eersten te zijn. 10 minuten later, toen de rest ondertussen ook aangekomen was, begonnen we uiteindelijk met de les.

  Eerst moesten we een werkblad invullen: er stond telkens een antwoord gegeven en wij moesten de vraag stellen. Daarna moesten we een gesprekje voeren met een medestudent(e) die we nog niet kenden (in het Frans natuurlijk) en daarna moesten we hem of haar voorstellen. Ik moest Luis voorstellen. Hij kwam van Madrid. Als laatste hebben we het nog een beetje over de Waalse cultuur gehad.

  De les was wel vermoeiend (hij duurde tot 21u!) maar ook wel leuk.

   

  Donderdagavond hadden we een afspraak aan ‘La maison de cycliste’ bij het station van Namen. Daar werden we verwacht voor een rondleiding door Namen per fiets, speciaal voor de Erasmusstudenten in Namen. Toen Carmen en ik daar aankwamen, hadden we er ineens niet meer zoveel zin in. Er was immers nog niemand, terwijl wij hadden verwacht dat er juist heel veel opkomst zou zijn. Even later kwamen er toch nog enkele andere studenten aan en mochten we een fiets gaan kiezen. Het werd toch nog heel leuk. De gidsen waren heel tof en de rondleiding werd heel gezellig. Ook het zonnetje scheen heel mooi.

   

  Na de fietstocht was er nog een receptie in het congrescentrum in Namen voor alle nieuwe Erasmusstudenten. Daar was gelukkig al wat meer volk. Eerst kregen we een promotiefilmpje over Namen te zien. Daarna kregen we een cadeautje: een pen en een USB-stick. Tenslotte volgde de receptie waar we nog gepraat hebben met onze Duitse medestudenten, Daria en Franzisca en nog enkele anderen. We hebben er ook twee Vlaamse studenten die in Namen op Erasmus zijn, leren kennen.

   

  Tot zo ver deze korte, maar boeiende week in Namen.

   

  A la prochaine semaine,

   

  Birgit X

  16-10-2009 om 00:00 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps!

  Wat ik vandaag meemaakte, is eigenlijk te gênant om mijn weblog te zetten, maar het is toch te leuk om het te verzwijgen.

  Carmen en ik waren vandaag gaan winkelen in Namen. Ik heb twee nieuwe broeken gevonden, een zwarte en een jeans. ’s Avonds toen ik thuis kwam, besloot ik ze allebei nog even te passen. De jeans zat zo goed dat ik besloot hem aan te houden om naar de Colruyt te gaan.

  Ik had hem natuurlijk eerst even uitgedaan om de etiketten ervan af te knippen.

  Na bijna alles wat ik zocht gevonden te hebben én nog iemand te hebben voorgelaten aan de kassa, wandelde ik terug naar mijn kot.

  Om een reden die ik vergeten ben, wreef ik toen vanachter over mijn been.

  Daar voelde ik iets op mijn broek zitten wat er normaal niet zou mogen zitten… de sticker met de maat hing er nog op!

  Ik trok hem er snel van af, maar het kwaad had al geschied natuurlijk: alle mensen in de winkel hadden het al op mijn broek zien hangen!

  Ik vond het wel grappig, maar toch hoop ik dat ik niet meer te veel van deze verstrooide dingen ga doen, want ik ben hier nog voor 2 maanden. En ik zou niet willen dat de Walen gaan denken dat alle Vlamingen zo’n gekke zijn als ik! ;)

   

  Beaucoup de bisous d’une Flamande Wallonne ;)

  Birgit

  07-10-2009 om 00:00 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonjour les amis
  De eerste dag van de vierde week zit er alweer op.
  Het gaat vooral véél te snel! We zijn nu al meer dan 3 weken hier en we moeten nog maar 4 weken lessen volgen en dan begint onze stage al.
  Deze dag begon moeilijk voor mij. Birgit is ziek en ik moest vandaag voor de eerste keer alleen naar school. Dit zorgde wel voor een gezonde spanning. De dag begon met éducation plastique. Het was in één woord SAAI
  Eerst moesten we een foto kiezen en uitleggen waarom we voor deze foto kozen. Dit was voor mij al niet te eenvoudig, maar het is mij met mijn gebrekkig Frans toch gelukt. Daarna moesten we met klei 5 personnages maken en hierna een verhaaltje bij verzinnen, hierna kregen we nog saaie dosis theorie en daarna mochten we opnieuw met klei een groot personnage maken. Met klei werken vond ik wel leuk, het is eens iets anders. Op het einde van de les kwam de docent naar mij toe. Hij vroeg mij als ik ook geëvalueerd moest worden voor dit vak en hoeveel ik mezelf op 20 zou geven voor mijn kunstwerk. Ik zei 14... en hij vond dit goed.Dus mijn eerste cijfer is binnen en hier ben ik best al héél content mee Maar 4 uur plastische opvoeding op één dag was weer iets teveel van het goede
  Na deze les had ik middagpauze en hierna nog 2 uurtjes wiskunde. De wiskundeles viel wel mee. Ik heb een opdracht gekregen. Het is gewoon een taak die we in een groepje van 3 mogen maken en hierop word ik dan geëvalueerd voor wiskunde. Dus dit is ook al goed hé Ik heb liever taken om te maken dan een examen waarvoor ik moet leren.
  Het was een minder leuke dag omdat dit mijn eerste dag helemaal alleen was in de hogeschool van Champion. Maar uiteindelijk hou ik toch een goed gevoel over van deze dag. Ik heb mijn plan alleen wel kunnen trekken
  Maar Birgit, wordt maar snel terug beter zodat we weer samen leuke momenten in Namen kunnen beleven!
  De klasgenootjes waren zeer behulpzaam. Er zit ook een meisje bij mij in de klas waarvan de moeder van Bilzen afkomstig is. Ze kwam mij vertellen dat als ik iets niet begreep in het Frans, zij mij wel wou proberen te helpen. Ze verstaat redelijk goed Nederlands maar spreken is ook moeilijk voor haar. En zo was er deze dag iets waarvan ik totaal niets begreep, en toen kwam haar hulp zeer goed van pas.
  Volgende week gaan we op tweedaagse naar Haugimont. Ik kijk eral naaruit!!

  A Bientôt!

  Carmen

  05-10-2009 om 17:33 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar school in het Frans

  En dat valt niet altijd zo heel goed mee… Carmen en ik begrijpen immers nog niet zo veel Frans, waardoor we soms de klas buiten gaan zonder te weten waarover de les eigenlijk nu ging.

  Maar het gaat beter en beter, enerzijds omdat we het meer en meer gewoon worden, maar ook omdat we aan mevrouw Muller, onze Erasmuscoördinatrice gevraagd hebben of we net zoals de Duitse Erasmusstudenten lessen mochten meevolgen in het tweede jaar in plaats van het derde. We konden maar proberen …

  Mevrouw Muller zei dat ze ging zien wat ze kon doen, en twee dagen later had ze een nieuw programma voor ons samengesteld. Ze had allemaal vakken in het tweede jaar gekozen, en ook vakken waar we beter konden volgen en meedoen, zoals géographie, éducation musicale en éducation plastique en dergelijke. En ze had ook met de leerkracht van Frans gepraat, en die zou ons gemakkelijkere opdrachtjes geven. We waren heel blij dat ze zoveel rekening met ons houden op deze school, want het is toch zeker niet gemakkelijk voor ons.

  De nieuwe lessen en opdrachten bij Frans vallen dus al veel beter mee. Zeker bij Frans krijgen we vaak leuke opdrachtjes. Zo kregen we niet zo lang geleden een Frans kinderboekje en moesten we de soortnaam van ieder woord opschrijven, dus bijv. nom, pronom, adjectif, adverbe … Daarna kregen we enkele tekeningetjes die samen een verhaal vormden en die we in de juiste volgorde moesten leggen.  Daarna moesten we – in het Frans natuurlijk – een verhaal schrijven over de tekeningetjes.

  Dat hebben we vandaag verbeterd teruggekregen en ik heb het hieronder dan ook even overgetypt.

  Wie wil mag het altijd eens (proberen te) lezen ;) Het is niet zo’n geweldig grappig verhaal maar het was wel leuk om het te schrijven :)

   

  Amusez-vous bien! ;)

   

  L’histoire de la petite pierre

   

  Un matin, le petit Jean s’ennuie. Il décide de taquiner son père avec l’arme qu’il a gagnée au kermesse. Il prend une petite pierre et il la tire sur son père qui est assis dans le fauteuil. Celui-ci se fâche et donne une claque à son fils. Le petit Jean commence à pleurer et il s’enfuit. Son père reste en arrière avec la main sur l’œil : il a mal ! Le petit Jean va pleurer chez sa mère. Sa mère n’est pas contente et elle va discuter avec son mari. Mais son père rouspète : discuter avec son mari. Mais son père rouspète : c’est Jean qui a envoyé une pierre dans mon œil. Cela le petit Jean a taitu à sa mère. Elle lui donne aussi une claque. Le petit Jean commence à pleurer plus fort qu’avant.

  Puis il court au dessus chez ses grand-parents. Le petit Jean pleure de nouveau. Ses grand-parents ne sont pas contents et ils vont se disputer avec leur fils. Le père se lève et commence à crier sur ses parents. Sa mère le voit passer et elle vient se mêler de la dispute aussi. Les voisins entendent le bruit qu’ils font et ils arrivent. Tout le monde se fâche !

  Un moment la mère commence à pleurer. Elle en a assez. Tous les autres la consolent. Ils se réconcilient. Le père ouvre un bouteille de vin et ils boivent un verre tous ensemble. Le père va chercher son fils et lui emène à la salle de séjour. Pendant que tout le monde boit un verre … le petit Jean envoie de nouveau une pierre à son père !

  Fin

   

  XXX

  Birgit

  01-10-2009 om 00:00 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  28-09-2009 om 15:21 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefste vriendjes en vriendinnetjes

  Wel ik ga hier ook maar eens iets neerschrijven
  Met mij is hier alles super! En dat is natuurlijk het voornaamste wat jullie van me willen weten
  Ik woon hier samen met Elise en Jessie in een appartementje in Suarlée. Zij hebben hier werk voor een jaar en ik woon voor 3 maanden hier samen met hun.
  Op school gaat alles zijn gangetje... We hebben nog geen taken gekregen en deze week hebben we ook niet zoveel les.
  Vorige week ging het iets minder. De lessen waren echt te moeilijk voor ons. Daarom hebben we ook gevraagd voor meer aangepaste lessen en taken te krijgen. En dit hebben we ook gekregen.
  De erasmuscoördinator is een hele lieve vrouw. Ze doet alles wat ze kan voor ons. Alleen qua organisatie kan het nog iets beter, maar dat was ik al gewoon op de khlim hé
  We zitten vanaf deze week ook in 1 klas. De vorige 2 weken moesten we telkens van klas verwisselen. Nu mogen we dus eindelijk alle lessen in 1 klas volgen. Dit is natuurlijk veel leuker, zo kunnen we de mensen van onze klas ook eens leren kennen.
  De vakken die ik hier moeten volgen zijn: wiskunde, Frans didactiek, aardrijkskunde, muziek, knutselen en Frans via avondonderwijs, samen met de andere erasmusstudenten die in Namen studeren.
  Deze zaterdag heb ik een examen Frans. Dan weet ik eindelijk welk niveau Frans ik tot nu toe al heb
  Nee, het examen is er zodat ze ons nadien op niveau kunnen ordenen. Zo kunnen we nadien op ons niveau Frans krijgen.
  Onze stage loopt van 28 oktober tot en met 4 december. We hebben dus ook herfstvakantie!!!
  Op 18 december loopt ons avontuur hier al op z'n einde! Het gaat héél snel vooruit!
  Maar ik ga jullie eens laten, zodat ik mijn actieonderzoeken van mijn eindwerk eens kan uitschrijven

  A bientôt!!

  Carmen

  28-09-2009 om 15:19 geschreven door Birgitetcarmen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!