Kristien Nelen
Welkom op mijn blog!

Over mijzelf
Ik ben Kristien Nelen
Ik ben een vrouw en woon in Essen (België) en mijn beroep is Leerkracht L.O.
Ik ben geboren op 20/11/1978 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport, MTB, Film, geschiedenis.
3x Belgisch Kampioene XC. Provinciaal Kampioene 2010. Belgisch Kampioene Downhill 2014. Belgisch Kampioene Enduro 2

Inhoud blog
 • Azencross Loenhout
 • Scheldecross, Antwerpen
 • Druk weekend: 26e @cross Essen & 22e@ Druivencross Overijse
 • 3e @korte tijdrit Achtkamp Brasschaat
 • 11/9: Enduro One, Bad Endbach: 2e plaats

  Kalender

  Wedstrijden  Zoeken in blog


  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Mountainbike/enduro
 • webshop downhillsport.nl
 • Team Fietsshop Uitgeest
 • MTBschool Noorderkempen
 • MTBLily, alle uitslagen en verslagen
 • Offroadbiking

 • Archief per maand
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 03-2016
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013

  MTB XC & Enduro rijdster. Powered by Fietsshop Uitgeest
  30-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azencross Loenhout
  Donderdag werkte ik nog een training van 4u af en reed daarbij nog 2 rondjes op het nieuwe parcours. Het beviel me helemaal, het zware weidestuk achteraan- dat altijd onder water stond- werd eruit gelaten. Toen ik vrijdag bij de verkenning op de bergjes geraakte en zag dat anderen er moeilijkheden hadden steeg mijn vertrouwen, en ik had er al zoveel zin in! Voor wij startten begon het te regenen, het werd dus afwachten hoe het erbij zou liggen. Halfweg de start werd ik bijna gesandwiched en moest ik in de remmen en helemaal buitenom. In het veld liep het goed, ik zat rond de 39e plaats. Ik had het gevoel dat mijn tubes te plat stonden maar ik durfde niet te wisselen omdat de omloop er toch gladder bij lag dan voordien. Op het laatste veldstuk en de lange asfaltstrook aan de finish was het stevig windop, doodgaan. In de 3e ronde ging Hilde Quintens mij voorbij toen ik aan de bergjes probeerde te fietsen maar zij liep. Ik kon nog redelijk aansluiten maar zodra we op het asfalt windop kwamen zag ik ze steeds verder wegrijden...sterke madam. Op de lange modderstrook aan de VIPtent wou ik blijven fietsen. Gewoon omdat ik er lol in had als de toeschouwers riepen, als overwinning voor mezelf en als handige krachttraining. :) De laatste 2 rondes kwam ik nog dichter op iemand, eindelijk een doel om naartoe te rijden. Het ging er ook om spannen of ik in dezelfde ronde mocht blijven of de jury mij eruit zou nemen wegens 80%-regel. Ik mocht door en dat gaf me weer een boost. Ik zat bijna in haar wiel maar ze versnelde terug en zo werd ik 41e op 53 starters. Hier kon ik wel tevreden mee zijn gezien de aanwezigheid van de hele wereldtop (omwille van WB Zolder). Zelf had ik een goed gevoel, goeie benen en technisch maakte ik amper foutjes. Dit was mijn laatste wedstrijd voor Lapierre-Hope Houffalize, vanaf 1 januari zal ik voor alle disciplines uitkomen voor Fietsshop Uitgeest, gesponsord door Lapierre bikes. Ik ben uitermate blij dat zij mij niet enkel steunen in hun specialiteit, de enduro discipline (downhillers hebben ze ook), maar dat ze mij ook willen steunen in de cross en de XC MTB. Echt top!

  30-12-2013, 23:01 geschreven door Kris10  

  Reageer (0)

  21-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen Cross, thuiswedstrijd
  Vrijdags 3 rondjes gereden en het beloofde zware kost te worden met pittige loopstroken, niet mijn ding... Anderzijds zat er ook een plezant stukje in met opeenvolgende bergjes en een kombocht. De strook naast de materiaalpost na de brug was mijn "gasgeef"-stuk, daar voelde ik me goed want door kon je tenminste eens goed doorfietsen. Vandaag (zaterdag) weer met fietske en rugzak naar de koers, hoe zalig! Ik heb enkel het drogere gedeelte met bochtjes en bergjes verkent, de weide lag sowiezo zwaar, daar doorploeteren had weinig zin.Ondanks de thuiswedstrijd keek ik er wat tegen op door de weersomstandigheden en de staat van het parcours. Vertrokken vanop de voorlaatste rij en opgeschoven tot halfweg toen we de blubber indoken. Ze liepen me langs alle kanten voorbij, aan de balkjes leek het wel of ik helemaal laatst reed. Demotiverend :( In het volgende stuk weer aan kunnen sluiten maar je kon er nergens voorbij. Aan mijn lievelingsbergjes werd het lopen door de drukte. Eindelijk, het lange stuk aan de post, volle bak gaan en ik kon wat plaatsen winnen. Het zware weidestuk daarna was weer afzien. In de 2e ronde win ik nog een plek door in de kombocht mooi binnendoor te gaan en toch nog boven te geraken. Eigenlijk een fantastische actie waar ik toch trots op ben :) De voorlaatste ronde wissel ik pas van fiets (de reservefiets rijdt niet zo goed als de Lapierre) maar ik kan links niet inklikken en verlies tijd. De Francaise zit terug in mijn wiel, ik rijd eigenlijk met één been en pas na de loopstrook in de weide geraak ik in mijn pedaal. Ze is me echter net gepasseerd en als ik terug tot in haar wiel geraak zijn we al aan de brug en moeten we stoppen... Heel jammer dus een plaats kwijt op een stomme manier. Zo eindig ik pas 30e van de 39. Ik houd hier toch maar een raar gevoel aan over: enerzijds kon ik niet diepgaan zoals vorige week, anderzijds kon ik blijven rijden en vond ik dat het snel gedaan was. Ik was precies ook helemaal niet moe toen ik aankwam. Door niet specifiek voor de cross te trainen (vorig jaar wel) verlies ik veel op de zware stukken en loopstroken. Ik moet op de fiets kunnen blijven ;) Vrijdag laatste cross in de buurt: Loenhout! Daarna afwachten of ik het BK mee ga doen. Rucphen (Nl) (of Leuven), Lille en Oostmalle staan nog wel op mijn kalender.

  21-12-2013, 20:01 geschreven door Kris10  

  Reageer (0)

  15-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cross Bosduin, Kalmthout
  Zaterdag gaan kijken bij de jeugdinitiatie en veel MTBschool-bikertjes gezien. Zelf goed kunnen trainen en verkennen. Had er wel een goed oog in, zo'n bosparcours ligt deze mountainbikester wel! Jammer vond ik het stuk dat weggevallen was en in de plaats een stom rondje rond een weide dat glad lag. Ik had al een week last van de rug maar dat ging mij geen parten spelen dacht ik. Zondag met fietske en rugzak naar onze buurgemeente en meteen goed opgewarmd, dan nog paar rondjes op het parcours. De gladde weide bleef me zorgen baren, ik ging een paar keer bijna onderuit in de bochten. Weer een goeie start en kunnen opschuiven van laatste rij naar midden van het pak. Aan de balkjes dacht ik slim te zijn en het geharrewar voor te zijn door ook de bocht erachter te lopen en dan pas op te springen... Een verkeerde gok. Er kwam geen opstropping in die bocht, ik won er dus niets mee, verloor zelfs even wat meters om terug op te springen. Kreeg het gat wel mooi terug dichtgereden. Goede 1e ronde, al verloor ik de aansluiting in...jaja die gladde weide. Op het lange stuk asfalt kwam Hilde Quintens mij voorbij gesjeesd bij het ingaan van de 2e ronde. Ik kon vrij goed aansluiten bij de Nederlandse Ilona Meter en Hilde maar zodra we op het einde weer op dat weitje kwamen moest ik weer 10tallen meters prijsgeven. Dat gat kreeg ik niet meer dicht en na een paar rondes zag ik ze niet meer rijden. Ik moest oppassen want Gertie Willems zat me op de hielen en ik kreeg last van de rug en pijnuitstraling naar één been. De laatste 2 rondes kreeg ik nog de Tsjechische Jelena in het vizier, ik bleef jagen en de laatste ronde zat ik dan toch bijna in haar wiel. Op die weide...jaja u raad het al. Ik haalde op de baan nog alles uit de kast maar het lukte net niet, 19e van de 27. Mocht nog gerust een ronde langer zijn! Hilde werd 16e dus er was wel wat meer mogelijk denk ik... Achteraf gezien mochten tubes nog wat platter maja, gisteren vond ik ze dan weer te plat. Bandendruk, het blijft ni simpel :) Nog met fietske in den donkere terug naar huis, zalig. Goed gevoel, goede benen (jammer van dat ene been), leuk parcours, leuke supporters,.... Aangemoedigd worden door kids ("komaan Juf Kristien!") doet wat met je. Speciale ervaring ook, zo rijden bij kunstlicht en eens gene domme kemel geschoten en/of op TV geweest ;) :P THX aan Frank & Robke voor de goeie zorgen en kiné Mieke Oostvogels voor het soigneren van de rug!

  15-12-2013, 22:00 geschreven door Kris10  

  Reageer (0)

  08-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PECH BLIJFT ME ACHTERVOLGEN
  Zaterdag nam ik bij wijze van training nog eens deel aan een cross. Ik ken dit parcours nog van het BK van 2 jaar (?) terug, best leuk. Ik had slechte benen en probeerde dan maar zoveel mogelijk op het parcours te rijden in de hoop dat ik het eruit zou fietsen. Helaas verbeterde dat gevoel niet. Aan de start merk ik dat ik plat sta achteraan, geen tijd meer en Rob staat al in de post... Ondanks dat had ik eens een goeie start: meteen goed weg en ik kon opschuiven! Echter op het einde van het asfalt begon mijn wiel te slingeren, ik verloor wat plaatsen. In het speeltuintje werd ik opgehouden doordat iemand met haar stuur achter een paaltje in een haakse bocht bleef hangen. Ik zie er een deel voorbijgaan aan de buitenkant. Ik rij wat ik kan maar ik zit echt op de velg, ik hang nu helemaal laatste. Eindelijk, de materiaalpost! Een goeie wissel door Rob en ik kon beginnen aan de inhaalrace, nu al wetende dat ik waarschijnlijk de laatste ronde eruit zal moeten... Ik voel meteen het grote verschil tussen mijn vertrouwde Lapierre en de 2e hands gele fiets van 2007 die een pak zwaarder is en gewone bandjes heeft. Ik had hier ook nog niet op gereden sinds vorig jaar... Maar soit, ik kon tenminste verder. Al vrij snel had ik iemand te pakken: erop en erover. Op de dijk merk ik nog meer het verschil tussen tubes en bandjes: ik werd een beetje door elkaar geschud en dat deed geen deugd aan mijn nek. Hopla ik kon weer aansluiten en kom wat onder de mensen, weer kan ik er een paar voorbijgaan. Ik zag Anja Geldhof rijden en had de indruk er zo naartoe te kunnen maar dat sloeg toch tegen. De beentjes draaiden vierkant. Ik maakte de fout om steeds te proberen door die ene langere zandstrook aan de post te rijden. In de verkenning lukte dit en ik was daar zo trots op dat het persé nog eens moest lukken! :) Daardoor verloor ik wel telkens weer mijn voorsprong, een domme zet dus. Ergens in het zand bots ik op mijn voorganger die zich vastrijd, mijn voorwiel zit vast. Ik moet even stoppen om de rem te verstellen en moet weer terug achtervolgen. Het laatste stuk gaat een Engelse mij nog voorbij, ik wist dat ze voor de balkjes stonden om je eruit te nemen dus ik geef nog even het volle pond. Ik voel dat er achter mij iemand komt en als ze langszij komt doe ik de deur dicht. Vorige wedstrijd werd ik telkens in de kant gereden toen ik iemand voorbij wou, ik dacht nu eens slimmer en steviger te zijn. Me niet laten doen. Als ik haar voorbij laat in de bocht zie ik dat het de winnende dame is...Compton. Ik voel me slecht, schuldig. Dit had ik niet gewild! Achteraf bleek dit dan ook nog eens op TV te zijn geweest, het kon niet erger :(. Ik heb mijn excuses aangeboden, ik heb er gewoon de hele nacht van wakker gelegen! Ik werd nog 30e, dus een 7-tal rensters ingehaald. Lijkt niet veel maar ik heb toch het gevoel dat ik deed wat nog haalbaar was. Nu 3 crossen op 3 pech gehad of iets voorgehad...het mag gaan stoppen. Volgende week Bosduin Kalmthout, ik zal alles uit de kast halen voor mijn supporters in deze "thuismatch"!

  08-12-2013, 20:32 geschreven door Kris10  

  Reageer (0)

  03-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK cyclocross, Rijkevorsel
  Afgelopen zaterdag reed ik het Provinciale Kampioenschap cyclocross mee. Dit eigenlijk beetje uit verplichting, omdat je anders de week erop niet mag starten en ik wou graag de Scheldecross meedoen. Vandaar... Ik had net een zware trainingsweek en ook vrijdag heb ik gewoon een training afgewerkt. Verder was ik redelijk goed hersteld van mijn val, enkel nog nekpijn waarvoor ik naar de kiné ga. Rob ging mee en we troffen er een plezant parcours met bos en korte bergjes; dat zag ik wel zitten! :) Ik moest helemaal achteraan starten en kon niet opschuiven. Aan de balken kwam iemand ten val en ik werd opgehouden, toch kon ik stilaan wat opschuiven. Af en toe werd ik nog opgehouden door dames jeugd en het parcours leende zich niet echt om overal voorbij te steken. Ik had zware benen maar het gevoel was goed. Halfweg koers kwam ik ten val aan de trappen, ik botste met mijn scheenbeen tegen een trap en schoof er van af. Pijnlijke zaak en m'n hele scheen lag open... Het moest weer lukken, ik had nummer 13... De laatste rondes kwam ik wat in de clinch met 2 dames die mij niet voorbij wilden laten. Telkens werd ik in de kant gereden of sneden ze mijn bocht af als ik binnendoor wou. Zo verloor ik jammer genoeg nog 1 plek en werd ik 13e algemeen. Er was geen aparte uitslag provinciaal, beetje raar maar ja, dat deed er toch niet toe. Een goeie training en mijn 1e cross (die ik uitreed althans). Normaal dus Scheldecross en daarna wat crossen voor eigen volk. Ik kijk er naar uit!  03-12-2013, 21:57 geschreven door Kris10  

  Reageer (0)

  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!