Bijbelschool
Inhoud blog
 • Week 2
 • Vierde dag
 • tweede dag
 • Derde dag
 • eerste schooldag

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Eerste jaar
  18-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week 2
  Het was weer een super week, morgen nog de laatste dag en dan weer weekend.
  Dinsdag was het weer leuk om iedereen weer te zien en om weer de lessen te volgen.
  Woensdag dacht van het wordt een normale dag als dinsdag, maar het was toch niet zo.

  's avonds was het weer een soort bidstond, allen gingen ze veel dieper. In het begin had ik plezier en was ik gewoon mee aan het doen met de anderen, maar opeens sloeg mijn gemoed totaal om. Ik zette me neer en voelde opeens als of ik totaal buiten alles stond wat er gebeurde.
  Er kwamen gedachtens in mijn hoofds van: waarom ben ik hier? Ik hoor hier niet, ik wil naar buiten. enzo verder. Het was echt vreemd.
  Na een poosje werd er gevraagd of de mensen die last van hun maag of slokdarm naar voor kwamen. Ik ging naar voren, maar iets in mij zei dat ik toch niet zou genezen, want het was ook niet bij mijn vader gebeurd.

  Toen ik was gaan zitten vroegen ze of de mensen met darm en ingewanden klachten naar voren kwamen. Ik wilde eerst niet, maar iemand overhaalde me en ik ging toch naar voren. Na een poosje kwamen er opeens tranen in mijn ogen en ik wist niet waarom. Toen de voorganger bij mij kwam, en bad vroeg hij of ik iets voelde veranderen. Ik voelde niets, maar er kwamen maar tranen en dat zei ik ook. Hij bleef maar bidden en opeens zei hij dat niet alleen mijn maag en ingewanden kapot waren maar ook mijn innerlijke en daar brak ik gewoon. Hij wist gewoon dat er veel kapot was in mijn ziel en dat ik daar genezing voor wil.
  Een vrouw kwam bij me van het gebedsteam en zij wist op één of andere mannier gewoon dat ik nog zo veel verdriet van binnen heb dat er nog uit moet en dat ik van binnen gebroken was. Daarna was ik zo verward, wist gewoon niet wat te denken of te voelen of te zeggen.

  donderdag (vandaag) was ik waar zo verward en kwamen die lastige gedachtens weer. Tijdens de aanbidding kon ik gewoon niet mee doen met alles. Ik zat maar wat verdwaasd naar alles te kijken en wist niet wat te doen. Toen Johannes die de aanbidding leidde een oproep deed om naar voor te komen als je dichter bij Jezus wilde komen ging ik naar voor en barstte weer uit in tranen. Daarna heb ik me even apart gezet en na een poosje kwam Joke, één van de leerkrachten, binnen en zag me zitten. We hebben toen wat gebabbelt over waar ik mee zat en dat hielp wel wat. Over de dag heen ging het veel beter en na de lessen gingen er nog paar mensen wat muziek maken wat gewoon geweldig was.

  We voelde gewoon dat de Heilige Geest aanwezig was. We gingen totaal uit onze dak. Het maakte ook meteen mijn dag totaal goed :D

  's avonds na het eten gingen we nog met een paar wat fietsen, want Coby wilde ons de twee parken en het natuur gebied tonen en dat deed echt zo veel deugd.


  Als jullie willen mogen jullie bidden voor rust en vrede in mijn hoofd, dat die gedachtens niet meer mij lastig gaan vallen, want ik weet gewoon dat ik hier op de bijbelschool hoor, maar het haalt me best wel neer die gedachtens.

  Morgen de laatste dag en kijk er weer vol op naar uit :D
  Gods zegen

  18-09-2014, 21:54 geschreven door Charlotte Goudriaan  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  12-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierde dag
  Deze ochtend was ik mooi op tijd wakker. Ik was ook samen met de anders aan het ontbijt, waar ik best blij om was dat het beter was dan de vorige dag.

  De aanbidding was geweldig deze ochtend. Die van gisteren ook, maar vandaag ben ik zelfs op mijn knieën gegaan en heb ik zonder schaamte me volledig gegeven in de aanbidding. Helemaal op de grond liggen als sommige deden durf ik nu nog niet. Vond het super van me dat ik op mijn knieën durfde te gaan.

  De meeste mensen begin ik al wat van gezichten te kennen en ik heb vandaag best wel interessante gesprekken gehad met sommige. Wat best leuk is voor de eerste week :)

  In de voormiddag hadden we 2 lesuren het Johannes evangelie en ook deze keer was het best interessant. Meer mensen hadden nu vragen en was best leuk om zo te weten te komen waar anderen zich vragen bij stellen en dat ik niet altijd de enigste ben die het zich afvraagt.

  Tijdens de middag was ik weer met de gitaar in de samenkomst zaal gaan zitten, maar deze keer had ik een opwekkings boekje gevonden en was er ook iemand bij komen zitten om te zingen. Na een poosje zaten we met z'n vieren God te aanbidden, wat best cool was. Je kunt echt elk moment God aanbidden en het maakt niet uit hoe vaak je het doet. En ik hoe er zoooooo veel van om samen met anderen muziek te maken en Hem te prijzen. Ik kan niet wachten tot volgende week als ik mijn gitaar mee van huis naar het studentenhuis heb genomen om samen met de anderen te zingen :D :D

  De namiddag hadden we een nieuwe les over Koningen en Priesters voor 2 lesuren. We leren daar dat wij door God tot koningen en priesters gemaakt zijn. Dat door Jezus we volledig heel zijn. Ook al voelen we ons niet zo, God ziet ons door Jezus volmaakt. Is best wel een moeilijke les voor mij, omdat ik nog te veel denk dat het niet zo is bij mij. Maar ik weet dat samen met God en de anderen op de bijbelschool dat ik daar in ga veranderen.

  Omdat het vrijdag is lieten ze ons vroeger gaan, om 15u15 in plaats van 15u30. Ik was eerst van plan om meteen mijn koffer te pakken en dan naar het station te gaan, maar toen ik hoorde dat er een paar ik gingen muziek maken wilde ik er gewoon bij zijn. En maar goed ook, want 2 mensen kregen een woord van God voor mij. Alle twee kwam het er op neer dat God mij wilde laten weten dat ik totaal geen angst moet hebben voor de veranderingen die gaan komen. Als een gentleman gaat Hij, heel gentle en kalm aan, mij door de veranderingen heen brengen. Hij weet wat ik aankan en wat niet, dus Hij gaat echt niet alles in één keer laten veranderen.
  Ik vond dat zo mooi dat ik niet meteen weg wilde. Ik heb daar door wel mijn trein gemist, maar het was echt de moeite waard.

  Daar na heb ik een latere trein gepakt en ben ik veilig thuis geraakt.

  Dit was echt een week van nieuwe ervaringen en ik heb zo veel al ontvangen van God, dat ik zo nieuwsgierig ben naar wat er nu allemaal gaat gebeuren dit jaar. Ik heb nog steeds wat angst, maar ik weet dat hoe meer ik leer te kijken naar de goede dingen die er gaan veranderen dat de angst zal verdwijnen.
  Volgende week begin ik weer dinsdag en ik heb er echt zin. Toch ga ik ook genieten van dit weekend om even weer thuis te zijn. Zondag ga ik naar de kerk en het grappige is dat Jeanet van de bijbelschool zondag bij ons in de gemeente komt spreken.

  Ik ben echt gezegend deze week en ik hoop dat jullie wat gezegend zijn door wat ik zo al mee maak. Dit word gewoon een geweldig jaar, dat weet ik nu al :D

  Gods zegen.

  12-09-2014, 23:51 geschreven door Charlotte Goudriaan  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  11-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tweede dag
  Ik was op tijd wakker en was vol nieuwsgierigheid naar de dag. Deze keer was het om 8u15 onbijten, wat best vroeg is voor mij.
  Deze keer ben ik alleen naar de school gefietst omdat de meeste al vertrokken waren en die er nog waren wilde even alleen wandelen. Niet dat het ver is, dus ben niet verdwaald :P

  Net als de vorige dag was er eerst thee en koffie om te drinken, mensen babbelde wat met elkaar en om 9u begon de aanbidding. Ze zijn best wel streng ivm met optijd te zijn. Je moet om 8u45 daar zijn en om 9u05 gaan we naar de zaal. Als je er bent moet je op een lijst een kruisje achter je naam zetten. Wanneer je vanaf 9u05 toe komt zonder te laten weten dat je later komt mag je de zaal niet meer binnen en moet je je in de eetzaal stil bezig houden. Omdat ze niet willen dat je de aanbidding stoort. Als je te vaak te laat komt gaan ze een gesprek met je willen om te vragen of er iets mis is waardoor je te laat komt.
  Gelukkig ben ik niet bij de laatkomers en ik hoop dat ook zo te houden :D

  Na de aanbidding was het weer wat tijd om te babbelen en wat te drinken en om 10u30 begint de eerste les tot 12u30.
  We hebben iedere dag 2 lesuren voor de middagpauze en 2 lesuren er na.

  Vandaag hadden we het eerste en tweede les uur een intro over de les Evangelisatie. We gaan daar leren wat het is, over het leven van Jezus, getuigen en evangelisatie, waarom we dat doen, de verschillen de methodes in evangeliseren en ook hoe we het in praktijk moeten doen. Ik vind het een zeer interessante les, want ik hoop ooit een zendeling te worden als dat Gods plan is.

  Het derde en vierde les uur was het Johannes evangelie. Ik dacht eerst van oh nee, dit wordt saai, maar tot mijn verbazing was het heel interessant en heb best al wat bij geleerd.

  Daarna mochten we naar huis. Ik heb me wat rustig bezig gehouden weer op mijn kamer tot het eten en daarna gingen we naar de bidstond in de gemeente. Ik had geen idee van wat ik moest verwachten, want ik was nog nooit naar zo iets geweest.
  Het begon met een geweldige aanbidding en alles leek mee te vallen tot we een nummer zongen over ' Here is my hearth lord' en 'Here is my life Lord' en de tranen stroomde over mijn wangen. Gewoon omdat ik echt mijn leven aan hem wil geven maar ik heb ook zo een angst voor alles wat er nog opgeruimd en veranderd moet worden. Ik kwam daarna weer tot rust en toen moesten al de bijbelschool studenten die er waren naar voor komen. Er werdt toen een gebeds tunnel gemaakt waar twee rijen gemaakt werden die met hun gezicht naar elkaar stonden. Wij gingen dan als een treintje tussen de twee rijen door en zij zegende ons. Begon ik daar niet weer te huilen. Iedere keer als iemand zegt dat ik een parel in Gods hand ben en zijn geliefd kind ben komt er in mij op van 'nee niet ik'

  We mochten naderhand nog van voor knielen als we alles aan God terug wilde geven. Ook ik was gaan knielen en de tranen bleven maar komen. Ik kon gewoon niet stoppen. Wat was ik blij dat Coby bij mij kwam zitten, zij is echt zo een beetje mijn moeder figuur in mijn studentehuis en ik voel me ook echt veilig bij haar. Al die emoties die ik ooit had opgekropt kwamen er uit en dat was echt wel vreemd. Jeanet kwam toen bij ons en samen met Coby bad ze voor de vrede van God en ik werd stil aan weer rustig.

  Na een poosje moesten we in groepjes gaan bidden voor een bepaalde onderwerpen, maar ik zette me even aan de kant met Coby en ik heb een super goed gesprek met haar gehad. Als we klaar waren met bidden mochten we het avond maal met elkaar delen en daarna zongen we nog een lied.

  Het was een zeer heftige dag, maar ik voelde me zo opgelucht 's avonds. Ik had gedacht dat er niet zo veel zo gebeuren de eerste dag, maar dat was dus niet zo. Ergens heb ik angst voor wat er nu nog allemaal gaat gebeuren, maar ik hoop er ook toch weer op dat er heel veel zal veranderen in mijn leven tijdens dit jaar.

  Ben benieuwd naar morgen :)

  Gods zegen.

  11-09-2014, 17:19 geschreven door Charlotte Goudriaan  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde dag
  Deze ochtend wilde ik echt niet opstaan. Ik was nog zo moe en vol van gisteren avond dat ik gewoon verder wilde slapen. Ik had ook barstende hoofd pijn en voelde me snif verkouden.

  Gelukkig kwam Coby kijken of ik al wakker was en gaf me een pijnstiller en samen met haar ging op de fiets naar de bijbelschool.

  Tijdens het drinken zette ik me even apart van de anderen om nog wat wakker te worden met een kopje thee. Na een poosje kwamen er een paar mensen bij me zitten die maar parttime het eerste deel van het eerste jaar deden. Voor hen was vandaag hun eerste dag.

  Ik had totaal geen zin in de aanbidding, maar na het eerste nummer stond ik toch met mijn handen in de lucht en na een poosje zat ik zelfs op mijn knieën. Ik heb er zo genoten van dat ik meteen wakker was.

  Vandaag waren de lessen meer introductie van de leerkrachten.
  Het eerste lesuur was dat Johannes samen met zijn vrouw die Gaven van de Heilige Geest geven.
  Het tweede lesuur hadden we Dick die zowel het Johannes evangelie als Wet van genade geeft.

  Na Dicks les moesten we naar de eetzaal voor foto's. Net zo als op een gewone school werden er pasfoto's gemaakt. Pas tijdens de Ministry Week worden de groepsfoto's getrokken omdat daar een mooie omgeving is.

  Tijdens de middagpauze had ik me na het eten in de zaal gezet met een gitaar en ben ik gewoon alleen wat gaan zingen en spelen.
  Na een poosje kwam Willemien er bij en ook nog de geluids man, waar ik een goed gesprek mee heb gehad. Daarna begonnen de lessen weer.

  Het derde les uur kregen we Margreet die Gebed en Voorbeden geeft. Haar mochten we interviewen, gewoon een vraag stellen en zij gaf er antwoord op.

  Daarna kregen we Maarten, die geeft Gods verlossings plan, wat ik eerlijk gezegd best saai vond. Hij begon met zich voor te stellen en daarna gaf hij 20 min les over de schepping en de evolutie theorie, wat het verschil er tussen was en hoe nu de waarheid kunt vinden.

  Wat ik wel had bij Maarten was dat na het vertellen van zijn verleden had ik een steen in mijn maag. Wat hij vertelde kwam zo dicht bij wat ik zo al mee gemaakt heb.
  Als kind had hij steeds stemmen en visioenen over zijn ouders die op een gruwelijke wijze dood gingen. Daar door was hij hysterisch bang, want zelfs tijdens de les op school kreeg hij die visioenen. Op zijn negende riep tijdens de les Jezus voor hulp en hij zag in een visioen hoe de hemel open ging, er een ladder uit kwam waar Jezus naar beneden ging en naast hem kwam zitten. Hij sloeg zijn armen om Maarten en zei dat Hij voor zijn ouders zou zorgen en dat er niets zou gebeuren met hen. Op dat moment verdwenen die stemmen en de visioenen.

  Ik zelf heb een tijd geleden echt zo een angst gehad en soms gewoon overdag dat ik gewoon hysterisch werd door dat ik gewoon angstig was. Ook heb ik last gehad van stemmen en aanvallen van de duivel. En door te horen dat het bij Maarten weg is gegaan kwam er iets in mij waardoor ik maagpijn kreeg, echt het gevoel als of er een steen op mijn maag lag.

  Na de les ben ik naar hem toe gegaan en heb ik het hem verteld. Maarten heeft toen voor me gebeden en vond het moedig dat ik zo open was tegen hem.

  Ik wil gewoon dat alles wat er mis is in mij, alles wat er niet hoort er uit gaat, hoe bang ik ook ben er voor. Dus ook al ben ik wat verlegen, als ik weet dat er iets ga ik er met iemand over praten. Want er mee blijven zitten helpt niet heb ik nu geleerd.

  Momenteel zit ik gewoon op mijn kamer en ga me wat ontspannen, want we krijgen best wel wat informatie op de school waar ons hoofd van gaat bonken. Gelukkig kunnen we die rust nemen om alles op een rijtje te zetten zodat we klaar zijn voor een nieuwe dag.

  Morgen is er weer een nieuwe dag en 's avonds ga ik naar huis. Ik vind het echt super hier maar kijk toch ook wel uit naar weer even thuis te zijn :)

  Gods zegen.

  11-09-2014, 00:00 geschreven door Charlotte Goudriaan  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  09-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste schooldag
  We moesten pas om 10u op de school zijn, dus ontbijt was om 9u. Is heel wat vroeger op staan dan ik normaal doe thuis.
  Toch ben ik er uitgeraakt :D Ik had super goed geslapen en daar was ik heel erg blij om. De andere meiden waren wakker geworden van de honden van de buurman die om 7u begonnen te blaffen en te janken, maar ik heb daar niet echt iets van gemerkt.

  Om half 10 ongeveer vertrok ik met de fiets naar de school en kwart voor of zo was ik er, het is echt niet ver rijden.
  Wel weer wennen om op zo een fiets te zitten na meer dan een jaar niet gefietst te hebben.

  Op de school werd ik meteen verwelkomt door Jeanet, van het schoolbestuur en ook leerkracht. Het was echt vreemd om zo al die vreemde mensen te zien die elkaar wel al kende en vol enthousiasme en plezier elkaar de hand gaven, knuffelde, kusje op de wang gaven en aan het lachen waren.
  Beetje bedonderd zette ik me apart aan een tafeltje en bekeek het maar wat van de zij kant. Natuurlijk kwamen er wel wat mensen naar me toe om zich voor te stellen en iedereen vond het 'hard stikke leuk' dat ik uit België kwam.

  Na wat koffie en thee gedronken te hebben gingen we naar de grote samenkomst zaal, waar een groot podium met instrumenten op stonden en een kei grote zaal bomvol met rijen en rijen stoelen. Daar kregen we even wat uitleg van de directeur en een bemoediging.

  Daarna stelde al de leerkrachten zich voor en ook de mentors. Want iedereen van de 80 leerlingen krijgt een eigen mentor waar te maandelijks een gesprek mee hebben en als het echt nodig is ook tussen door mee kunnen praten.

  Naderhand kregen we onze map. Je naam werd af geroepen en je moest dan je voorstellen en vertellen waarom je de bijbelschool ging doen. Dat voor AL die mensen. Ik was vol zenuwen aan het wachten tot mijn naam werd genoemd en hoopte dat ik niet als laatste of eerste was.

  Gelukkig ging het best goed en zo moesten al die leerlingen naar voor, wat best wel wat duurde.
  Nadat iedereen geweest was was het alweer middageten. Het was gewoon boterhammen met tomatensoep (waar ketchup in zat)
  Tijdens het praten zat ik bij Wendie uit mijn kerk en bij nog wat andere die het tweede jaar doen. Was best wel gezellig want ze betrokken me meteen bij het gesprek, ookal kende ik hen totaal nog niet.

  Toen ik klaar was met eten ben ik even met Wendie naar de kringloopwinkel gegaan die achter en ook van de kerk is. Ze verkochten daar best wel interesante spulletjes en als ik echt kleren nodig heb kan ik daar best wat kopen :D

  Na het eten gingen we terug naar de zaal en was het wat aanbidding en een woord door Jeanet. Ze sprak over de valkuil van de bijbelschool. Op een gewone school ben je om kennis op te doen door je natuurlijk ogen, oren en verstand. Dat mogen we niet op de bijbelschool doen, want we zijn er niet enkel voor gewoon wat leerstof op te doen. We zijn daar om via de Heilige Geest openbaringen te krijgen. Dat we niet gewoon iets op nemen en daar niets mee gaan doen, maar dat we echt er wel iets mee gaan doen en het ook aannemen als waarheid.

  Tegen 15u-16u was het gedaan en mochten we weer terug keren naar ons verblijfplaats. Ik ben nog even samen met Willemien naar de winkel geweest op de fiets, wat best gezellig was. Toen we terug waren heb ik nog een tijdje met een paar andere wat gebabbeld en na een tijd begonnen de twee die moesten koken het eten te maken. Ik ging even wat op mijn kamer zitten tot we gingen eten.

  Het was best lekker, macaroni met spaghetti waar door er paprika een een zakje soepgroenten zat. Ze hadden de paprika groot gesneden zodat ik het er uit kon vissen, wat heel lief van hen was ^^

  Na het eten trok me weer wat terug op mijn kamer. Heb wat muziek opgezet en ben wat gaan tekenen om even mijn gedachten op een rijtje te zetten. We hebben ook zo veel informatie binnen gekregen vandaag en dan al die nieuwe mensen. Ik moest gewoon even wat rust hebben.

  Rond 19u werd ik naar beneden geroepen want we hadden een groeps moment. De huisoudste overliep even de regels en we maakte wat afspraken ivm eten, geld, boodschappen doen enzo. Coby was net als ik vorige zaterdag 06 september verjaard en ze had cakejes gebakken en zowel ik als zij kregen een cadeautje, wat ontzetten lief was.

  Om elkaar beter te leren kennen had Joyce kaartjes op tafel gelegd met op elk een vraag. Iemand moest een kaartje pakken en dan de vraag aan een ander stellen die er dan op moest op antwoorden. Er zatten grappige, serieuze en strik vragen tussen, dus we hadden best wel wat plezier.

  Het was zo leuk dat we er een hele tijd mee door gingen en iets na negen stopte we. Een paar wilde zich gaan douchen, ik ook, dus regelde we snel wie na wie ging en ondertussen werd er wat afgewassen.

  Nu ligt iedereen in bed en ook ik ga gaan slapen. Ben heel erg benieuwd naar morgen, want beginnen de lessen echt pas. De zenuwen zijn al heel wat minder en ik heb er steeds meer zin in.

  God zegen

  09-09-2014, 22:50 geschreven door Charlotte Goudriaan  

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  08-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studentenhuis
  Vandaag was het zo ver: vertrekken naar het studentenhuis waar ik van september tot mei in de week ga verblijven.

  Het leek deze ochtend als een droom.
  Als of ik totaal niet echt naar de bijbelschool zou gaan en dat ik dan in een studentenhuis zou verblijven tijdens de week.
  En toch was het waar. Deze ochtend zijn mijn ouders en ik nog snel de laatste dingen gaan kopen die ik nodig had.

  Wat ik vooral nog nodig had was een fiets om heen en weer van het studentenhuis naar de bijbelschool te gaan rijen.
  Want te voet zou het bij mij twee keer zo lang duren denk ik.
  Gelukkig had mijn papa een winkeltje gevonden in gent dat zo wel nieuwe als tweedehands fietsen verkocht.
  Daar hadden ze een goeie staan en dus had ik toch nog een fiets voor in nederland.

  Tegen 14u vertrokken we dan naar Zwijndrecht.
  Onderweg begonnen toch wel mijn zenuwen boven te komen en deed mijn maag wel wat lastig. Wat was ik blij dat mama mee was waar ik mee kon babbelen om zo mijn gedachten even op wat anders te zetten.

  Want veel zenuwen en ook wat angst had/ heb ik wel. Alles is zo nieuw, ik ga verblijven bij vreemde mensen en in een ander land, ik ga best wel even zonder mijn ouders moeten doen, hoe gaat de school zijn, wat gaan we allemaal doen, enzo
  Met wat bevende handen belde ik dan ook aan bij het huis.
  Mijn zenuwen en angsten verdwenen vanaf het moment dat de huisoudste, Joyce, de deur open deed en ons hartelijk verwelkomde.

  Ik voelde me meteen al thuis toen ik het huis van binnen zag. Echt zo een typisch nederlands huisje, zeer gezellig en knus.

  In de woonkamer staan er vier zetels en daar achter de eettafel. Het keukentjes is klein, maar best gezellig. Beneden en boven zijn er wc's, maar enkel boven is er een douche. Op het eerste verdiep slapen er vijf mensen en op het tweede verdiep slapen er vier anderen. Het zijn allemaal tweeperoons kamers, dus dat wordt wat wennen om een kamer te delen.

  De meeste waren er 's avonds niet, dus ben ik met twee rond 16u15 naar de winkel geweest om voor ons zelf eten te kopen. Het was erg gezellig, maar toch begon ik stil aan thuis te missen. Daarom was ik na het eten even apart gaan zitten met de laptop om mijn gedachten op iets anders te zetten. Ik ga echt moeten leren om op tijd wat tijd voor mezelf te nemen en waar dat ik dat neem.

  Naderhand heb ik nog wat gekaart met een paar meiden en hebben we zeer gezellig gebabbeld. De namen moet ik echt nog leren te onthouden, wat ik wel heb onthouden is dat de jongste 17jaar is en de oudste 42jaar in dit huis. Dus best wat leeftijdsverschil, maar ze zijn super tof vind ik.

  Nu ga ik gaan slapen en morgen start de eerste schooldag. Ik ben erg benieuwd en zenuwachtig voor morgen, maar ik weet dat het goed gaat komen zo als vandaag. :)

  Gods zegen

  08-09-2014, 00:00 geschreven door Charlotte Goudriaan  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Archief per week
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!