Gypsybrouwer en Moutbakker Bert Van Hecke, die momenteel in eigen zaak te Rumbeke zijn eigen gamma exclusieve bieren onder controle houd brengt hier de naakte versie van een klassieke tripel. Ondanks het traditionele brouwproces (in de ketels van The Brew Society Heule) is deze elfde Triporteur een uniek werkstukje met sexy en elegante uitstraling. Het wordt gebrouwen met de mouten van gerst, tarwe, rogge en haver en inbreng van Belgische hopsoorten.
PROEFKOTJE: Goudblonde kleur met romige witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een veredeld moutaroma waarbij er toch een milde aanwezigheid is van de plaatselijke gist. Een zoet, fruitige (appels Jonagold) moutbitterheid met toch een aangename aanval van de gebruikte hopsoorten. De zwoele trippelsmaak eindigt met een licht-gekruide, zacht hopbittere, droge hoppige afdronk met zeer lange nawerking. Zeer lekker abieritief maar ook als uitrustbiertje of na de lunch mooi meegenomen.
BOM Brewery, Armoedestraat 11, Roeselare (Rumbeke) - 0479 68 10 24 - bert@bombrewery.com - www.bombrewery.com
|