De 'Keuze van Mel' in BB 380 werd er eentje uit eigen regio. Vichtenaar, een rood/bruine van gemengde gisting.Het wordt gebrouwen op basis van diep gebrande mouten, fruitige gist, kruidige hoppen en zacht, kwaliteitsvol water (opgepompt uit een 172 meter diepe put) Na de hoofdgisting en de lagering ondergaat het bier bnog een derde gisting van een 8-tal maanden in eikenhouten foeders. 'Vichtenaar' is samen met hun 'Duchesse de Bourgogne' een traditionele brouwmethode die door het 'Vlaams Centrum voor Agto- en visserijmarketing (VLAM) erkend werd als streekproduckt.
PROEFKOTJE: Helder roodbruine kleur met beige schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een fruitig maar vooarl kersenaroma. In het licht azijnzurig mondgevoel heerst kandijzoete kersen- en moutbitterheid met naar het einde toe het gekende foedergevoel. Een kerszurige, volle lange afdronk. Heerlijk abieritief en zeer bruikbaar bij foodpairing.
Brouwerij Verhaeghe, Sint-Dierikserf 1, Vichte - Tel: 056/777 032 - mail: info@brouwerijverhaeghe.be - http://www.brouwerijverhaeghe.be
|