Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke
  • Beau Monde
  • GeWoon
  • Pater Lieven blond
  • Kasteel Nitro Blond
  • Maarkedalse TRipel
  • Martha (Sexyblond)
  • Geen Franjes, maar Kastanjes
  • Kasteel Nitro Noir
  • White Dragon
  • Viven Nada IPA
  • Jazz Black Cognac Magic
  • Cross Continent Road Trip
  • Duvel 666
  • Bolleke Hop
  • Reninge Oud Bruin
  • WUK Oaked Bo2 en Bo1
  • Chimay Tripel (wit)
  • Alpaca Panties
  • Hops & Roses
  • Retrorik Rouge
  • Hommelbier 2021
  • Nonkel Pater
  • Bière des amis 0,0%
  • Cuvée De Villé
  • Kapittel Gluten Free
  • Patience for Eylenbosch
  • Slaapmutske Floss Kriek glutenvrij
  • Kuul blond
  • Stoffaesje 2020
  • Silly Saison
  • Farang 2020
  • Trappist Rochefort 8
  • la Trappe Puur
  • Pumpkins Nightmare
  • Bienne
  • XL Verjaardagbier
  • Halloweener
  • Omer Brut Nature
  • Brunehaut blond
  • St Hubertus Blanche
  • Qantelaar 2020
  • Hop The Brewer 2020
  • Lupulus Blanche
  • 365 Huispils Delhaize (Blik)
  • Super Fresca
  • Papegaei
  • Energibajer
  • Bloody Michelle
  • Remembrance 14/18
  • Kveik IPA
  • Twister
  • Naft
  • Georges IV
  • Smoked Porter
  • Hoppig Blond
  • Chili IPA
  • 42 Four Two Session IPA
  • Orbiz
  • Rouge Max
  • Lorelei
  • Sour IPA
  • Oude Geuze Devillé
  • Zenne Pils
  • Delveaux
  • Chouffe Blanche
  • vandeStreek PlayGround IPA
  • Claudette

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    26-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doktor Rudi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd en genoten tijdens de feestelijkheden op de site van Brouwerij De Feniks waar brouwers Koen en Alex te gast waren.. Deze blonde telg (6+%) van het Anzegems biergeslacht kreeg injecties met onder meer oregano, den en citrusgras wat opnieuw een leuke en uniek bier oplevert

    PROEFKOTJE: Wazig blondje met mooie witte schuimkraag en matige carbonatatie. Een brett gevoelig en fruitig moutaroma waarin wel een toets citrus in voorkomt. Een licht mondgevoel brengt een fruitige, licht zurig citrusgegeven over naar een zeer aangename en frisse afdronk waarbij ook hier de aanwezige brett zijn weg vindt. Als abieritief maar zeker een prachtige doordrinker (ook meedrinker) voor wie van wat zurigheid houd.

    Brouwerij 't Verzet, Grote Leiestraat 117, Anzegem - gsm vertegenwoordiger Jens Tack: 0470/170 634 - info@brouwerijtverzet.be - http://www.brouwerijtverzet.be

    Reageer (0)

    19-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hip Hop Double IPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze typische usaanse ipa (of is het een dipa) geproefd in eet- en biercafé 't Kruiske te Deerlijk (Belgiek). Gebrouwen met 100% Munichmout uit de stal Dingemans Stabroek) en met toevoeging van de Columbus hop, die daarna ook nog, samen met Cascade gebruikt wordt als dry-hopping. Voor de kenner laat ik weten dat de gebruikte gist US-05 korrel is.

    PROEFKOTJE: Wazig donker amberkleurig met licht beige schuimkraag en zachte carbonatatie. Het zoet moutig aroma heeft een fruitige (groene appels) indruk waarin wat kruidigheid prijkt. In de zeer herkenbare moutbitterheid laat de inwerking van de toegevoegde hopsoorten wel haar invloed blijken en dit hopbitter gevoel draag je mee naar de licht gefruite bittere afdronk waarin men zeker een aangename alcoholwarmte aantreft. Prachtig gelegenheidsbier.

    Microbrouwerij De Keukenbrouwers, Jan Frans Gellyncklaan 172 / Vredestraat147, Hove - gsm Koen Van den Heuvel: 0474/398 382 - gsm Jan Vandyck: 0474/490 902 - koen of jan @dekeukenbrouwers.be - http://www.dekeukenbrouwers.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De keuze van Melissa in BierBrief 462 kwam er via een schenking van Zytholoog Bert Joris tijdens het bierfestival Beveren Hopt te Roeselare en momenteel al te vinden in de befaamde Bierhalle Deconinck te Vichte. 'La Grande d'Ame, vernoemd naar de dames van de drie grondleggers en met link naar de mooie geest/ziel die zich in het brouwsel bevindt. Bert, Jeroen en Jo werden gezamenlijk door de brouwmicobe geraakt en wilden met hun creatie naar buiten komen.  Het resultaat (20l) van hun proefbrouwsel in hun zelf gemaakt brouwhuisje werd in grotere mate gebrouwen bij De Vlier te Holsbeek (75cl). Binnenkort ook in 33cl vanuit de ketels van Brij. Craywinkelhof in Lubbeek. Het volledige etik werd ontworpen door de plaatselijke grafiste Joke Van Eyck en is een ode aan ons rijke stripverleden. Er werd gebruik gemaakt van een zestal moutsoorten, haver en zuivere cacao. Daarbij voegden ze de hopsoorten  Chinook, Lublin en Summet toe wat resulteerde in een zeer origineel stoutgehalte. Lekker degustief.

    PROEFKOTJE: Donkerbruine kleur met romige beige  schuimkraag en pittige carbonatatie. Een aroma waarin vooral de gerookte karamelmout een rol speelt en de chocolade iets  naar de achtergrond verdwijnt. In een licht gekruide moutbittere smaak komt er wel een toets hop tussendoor prijken maar ook hier vooral de moutbitterheid in een hoofdrol maar zeer aangenaam rozijnig en zwarte chocoladebitter vol mondgevoel. Het eindigt met een droge rookbittere afdronk. Mooi bier bij een leuk gezelschap of als degustief bij een lekkere foodpairing.

    La Grande d'Ame, Wittevrouwstraat 46, Herent - gsm Bert: 0484/14 70 52 - info.lagrandedame@gmail.com

    Reageer (0)

    18-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondje Gaverhopke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd en genoten tijdens een bezoek aan de prachtige boerderijhoeve aan de rand van Waregem. Een herbewerkt kunstwerkje van brouwer Bruno Delrue en met veel enthousiasme uitgeschonken in de gezellige proefzaal door uitbaatster Gudrun Vandoorne.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met romige witte schuimkraag en gezapige carbonatatie. Het aroma van fruitige (groene appel) hopgevoeligheid waarin de plaatselijke gist citrusgewijs een plaatsje zoekt. Een stevig mondgevoel ontpopt  een aangename zacht gekruide (geneverbes) bitterheid en mengt een aangenaam hopgevoel met een citrusachtige gistbitterheid en eindigt met een citrusgevoelige afdronk waarin een zachte grain in de keel overblijft. Lekker abieritief en zeker gezelschapsbier.

    Brouwerij 't Gaverhopke, Plantanenlaan 10, Niewenhove (Waregem) - 0497/760 412 - info@tgaverhopke.be - http://www.tgaverhopke.be


    Reageer (0)

    14-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eager Aegle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor BierBrief 461 koos Melissa voor het ambassadeurschap van Bierhalle Deconinck Vichte bij het project 'Homobeerectus" van het duo Pirens-Kindt. Brouwer Jef Pirens koos bij deze vierde uitvoering voor 'back to basic' waarbij hij het simpele brouwproces hanteerde voor een authentieke tripel.Vol eenvoud en toegankelijkheid tot een smaakvol geheel gebracht. Voorgesteld op de traditionele vrijdagmarkt van 'Lokaal' in de St Amandskerk te Roeselare. Eager Eagle is ook de insteek om zoals gretige adelaar steeds op verkenning te gaan maar ook met brede vleugels het verleden (lees: onze rijke traditities) te omarmen, te koesteren.

    PROEFKOTJE: Wazig donkerblond van kleur met mooie romige schuimkraag en een pittige carbonatatie. Gebloemd fruitachtig hoparoma maar toch met aandacht naar het gist- en moutgebeuren. Een volmondig gevoel van aangename graanbitterheid voert je doorheen een zacht zoete aanval van floraal gevoel en eindigt op een droge, lichtbittere afdronk waar toch wat grain in de keel overblijft. Aangename tijdverdrijver.

    Brouwerij d'Oude Maalderij (Estaminet De Brouwerij),Ardooisestraat 130, Izegem (Emelgem) - gsm: 0486/69 30 34 - doudemaalderij@hotmail.com - www.facebook.com/doudemaalderij -  www.homobeerectus.com


    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof Weissen Widow
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht bij een zoektocht in Bierhalle Deconinck Vichte en thuis voor den TV van genoten en beschreven.De toevoeging met de single hop Fuggles maakt het zeer aangenaam toeven in de smaakwereld van deze witte weduwe.

    PROEFKOTJE: Wazig gouden blondine met mooi wit hoofdeksel en zachte carbonatatie. Bloemig citrusgevoelig tarwearoma. Ook in de licht alcoholische smaak ontdek je de citrusachtige moutbitterheid die je meevoert naar een licht bittere afdronk. Gezelschapsbier

    't Hofbrouwerijke, Hoogstraat 151 Beerzel - 015/75 77 07 - info@thofbrouwerijke.be - http://www.thofbrouwerijke.be

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roakle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Overal ving ik goede beoordelen op en na lang zoeken hem gevonden op 'Beveren Hopt 2017' waar hij werd verkozen tot het Festivalbier 2017. Er waren twee versies. Ik proefde en genoot werkelijk van de eerste versie. De andere vernieuwde versie werd, op verzoek, iets minder kruidig gemaakt en dus toegankelijker waardoor de verkoop in de cafés steeg en deze meteen werd gepromoveerd tot uitstekend gezelschapsbier. De eerste versie was zeer geschikt voor het meer gevorderde bierpubliek en misschien ook meer voorkeur had als abieritief. De drie makkers Jens, Simon en Maxime brouwden, na enkel kleine proefbrouwsels beide bieren in grotere capaciteit bij Brouwerij Maenhout Pittem.

    PROEFKOTJE: Wazig goudblonde kleur en stevige witte schuimkraag met een zeer goede carbonatatie. Het kruidnagel gevoel in het moutig aroma maakte indruk. Deze vertolkte hier ook zijn licht gekruide moutbitterheid in de aangenaam aanvoelende smaak die zich liet meedrijven naar een licht gekruide bittere afdronk. Kan ook als lekkere doordrinker worden gebruikt maar andere versie is meer toegankelijker.

    Huurbrouwer Den Stillen Ardois, Jns Vanbelle, Koolskampstraat 50, Ardooie - 0474/83 81 34 (Jens) - info@roakle.be

    Reageer (0)

    13-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bux Tripel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reeds meerdere malen van het Bux gamma en deze tripel genoten op festivals of bierlokalen maar nu tijdens 'Beveren Hopt 2017' de nieuwste versie geproeft. Gebrouwen onder de vleugels van  Brew Society Heule. Uit het receptenboekje van Dieter Vanbierbliet uit Gullegem. Ooit bij Het Gulden Spoor maar  intussen brouwer Bjorn Desmadryl naar de nieuwe bierwoonst te Heule.

    PROEFKOTJE: Wazige blonde met romige witte schuimkraag en een pittige carbonatatie.  Een aangename citrusaanvaring in het moutig aroma. De smaak ontwikkeld een fruitige (banaan) doorheen zijn  zoetige moutbitterheid die ook vlug plaats maakt voor een wat opdringerige bitterheid maar waarheen ook de nodige kruidigheid meevloeit naar een zacht aanvoelde, licht gekruide bittere afdronk. Mooi en lekker gezelschapsbier.

    Bierfirma Biermaeckers, Dieter Vanbiervliet, Driemansten 126, Gullegem (Wevelgem) - 0476/675 641 - info@brouwerij-biermaeckers.be


    Reageer (0)

    05-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild Funky Wit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De keuze van Melissa in BierBrief 460 viel natuurlijk op de 2° uitgave van het projeckt 'Brewer's Selection' waarbij het nu de beurt was aan brouwmeester Yves Benoit, al meer dan 20 jaar in dienst. Onderzoeken en proefbrouwsel met zijn dada Wittekerke en Aged Pale bracht weinig of niks op, doch den brouwer werkte en ontwikkelde rustig verder en in de usa kreeg hij een prachtig idee. Hij liet een nieuwe basic witbier brouwen en zette het te rusten in een lege foeder van Aged Pale waardoor de werking van de plaatselijke wilde gisten deze unieke uitstraling kreeg. Een uiterst verfrissend bier met een friszurige citrussmaak en aroma. Een gelegenheids bier dat ook als abieritief kan worden gebruikt.

    PROEFKOTJE: Wazig blonde kleur met mooie witte schuimkraag en net voldoende carbonatatie. Een melkzurig tarwemoutaroma met een scherpe citrus aanwezigheid. In de smaak is het brett gevoel zeer heersend en smelt samen met de zoetaanvoelende en kruidige moutbitterheid en er volgt dan ook een droge biterheid waarbij de brett aanvoer nog wat aanwezig blijft.

    Brouwerij Debrabandere, Rijksweg 35 Bavikhove - 056/71 90 91 - info@brouwerijdebrabandere.be - www.brouwerijdebrabandere.be


    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SchuppenAas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd tijdens de proefactiviteit van de Beverse Schuimkraag Proevers (BSP) in lokaal Djings Roeselare (Beveren). Deze 'Ace of Spades'  of de kaart der beïnvloedbare gedachtengang is de vijfde van hun befaamde pokerhand en met link naar het plaatselijke kaartmuseum. Het brouwproces is gebaseerd op de bereiding van Orval waarbij naast de hoofdgisting gebruik wordt gemaakt van de invloed van een wilde gist (Brettanomyces) en als hopsoorten Tomahawk en Simco werden toegevoegd en Simcoe ook als dry-hopping gebruikt wat een fruitige ondertoon meegeeft aan dit lekker gezelschapsbier.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met romige witte schuimkraag en een mooie zachte carbonatatie. Een aroma van fruitige hopbitterheid waarbij een lichte vorm van brett aandacht zoekt. Het zacht zoete mondgevoel met een heerlijke hopbitterheid waarbij de gisting in het brouwproces zijn vruchten afwerpt. Naar het einde toe komt een aangename alcoholwarmte in een fruitige hopbittere, droge afdronk. Kan ook als abieritief.

    Brouwerij Het Nest, Beyntel 17, Oud-Turnhout - 0486/412 325 - guy@brouwerijhetnest.be - http://www.brouwerijhetnest.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meester Tripel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het gezellige proeflokaal van de brouwerij te Stasegem geproefd en genoten. Deze tamelijk zware Belgische tripel (10,5%)  heeft een uitgesproken smaakpallet met complexe aroma's en is een prachtig gezelschapsbier vb bij een leuke TV-avond.

    PROEFKOTJE Wazig amberkleurig met mooie, romige witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Een zoet en fruitig (banaan) moutgevoel verspreid zich doorheen het aroma. De zachte en volmondige smaak  heeft een beetje de indruk van licht zoete pilsmout maar toch met een aangename bitterheid die naar het einde toe een goed aanvoelende alcoholwarmte brengt naar  een zacht gekruide, moutbittre pittige afdronk.

    Brouwerij De Meester, Steenbruggestraat 187, Stasegem - 0468/143 680 - info@brouwerij-demeester.com - http://www.brouwerij-demeester.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke Jan Bruin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ooit het proefbrouwsel geproefd maar nu het origeneel brouwsel (bij Deca Services Woesten) samen met brouwer Pol Meerschman en gezelschap bij 't Plakkerke (proeflokaaltje Gerjo Roeselare). Was heel lekker en had eindelijk niets anders verwacht. Prachtige meedrinker.

    PROEFKOTJE: Bruin van kleur met romige licht beige schuimkraag en goede carbonatatie. Het aroma is zachte moutbitterheid waarbij de chicorei al behoorlijk doordringt. Ook de smaak heeft die heerlijke moutbitterheid met chicorei-koffie gehalte tussen een lichte vorm van karamelzoetheid. het biedt de hele tijd een zeer aangenaam gevoel en eindigt met een droogbittere afdronk

    Brouwfirma Dikke Jan, Hooistraat 13, Desselgem (Waregem) - gsm Pol: 0497/580 325 - dikkejan@telenet.be - www.dikkejan.be

    Reageer (0)

    26-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuze Vandervelden 135
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Melissa heeft uit de uitgebreide verzameling geuze- en lambiekbieren in de bekende Bierhalle te Vichte een keuze gemaakt met een link naar de Lambiekproevers en HORAL bewonderaars. Deze Oude Geuze werd opgedragen aan de herdenking dat 135 geleden Oud Beersel (1882) door geuzesteker Henri Vandervelden werd opgericht en later door een ambitieuze Gert Christiaens verder gezet.

    PROEFKOTJE: Mooie gouden kleur met weinig tot geen schuimvorming en met een zachte carbonatatie. Een citrusachtig aroma waar een toets druiven in thuishoren en ook de aanwezigheid van de brett merkbaar is. De smaakt zoekt een prachtig evenwicht van azijnzurigheid met een toets fruitige zoetheid en prikkelende bitterheid waar het foederverhaal aanwezig is. Het eindigt op een zachte zurige zeer lange afdronk. Heerlijk abieritief voor de echte geuze genieters.

    Geuzestekerij Oud Beersel, Laarheidestraat 90 Beersel - 02/363 35 80 - info@oudbeersel.com - www.oudbeersel.com

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wipers Times 16
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in 'Petit Comite' bij Stijn Couvreur (Zeefdruk Gerjo Roeselare) en op Bierfestival Zwevegem op de stand van St Bernardus. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de oorlogskrant werd door brouwer Koen Hugelier een nieuw versie gebrouwen met vooral gebruik van de vlierbloesem en zijn bessen samen met een zestal andere kruiden. De naam 16 verwijst naar de densiteit van het bier (16 Plato).

    PROEFKOTJE: Boterachtig citrusgevoelig aroma waarbij de vlierbessen en bloesems al in het verhaal komen. Ook in de moutbitters smaak komt het fruitige van de zoet aanvoelende vlier tot uiting. De andere bijgevoegde kruiden geven enkel een gezamenlijke smaak af. Met een aangenaam mondgevoel eindigt het met een zoete, lange, zacht- bittere afdronk. Als gezelschapsbier doet hij het goed maar ook als abieritief een aanrader

    Kazematten Brewery, Houten Paard 1, Ieper - 057/38 80 21 - info@kazematten.be - www;kazematten.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shiimake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 'Petite Comite' bij Stijn Couvreur (Zeefdruk gerjo Roeselare' geproefd en besproken op vraag van Rudi Ghequire (Rodenbach). Mycellia (Nevele) laat al meer dan 15 jaar 'paddestoelbier' brouwen. Oorspronkelijk was dat in samenwerking met de brouwerijschool St Lieven Gent maar daarna in groter volume uit de ketels van Dirk Nauds bij De Proef (Lochristy). Het gebruik van de fijngehakte Shi-Take-zwamextract maakt er een unieke smaak van. Vooral een bier waarbij de bierkenners hun smaakpapillen kunnen testen.

    PROEFKOTJE: Rood-bruine kleur met weinig, doch romige schuimkraag en een matige carbonatatie. Het aroma bevat een stevig gistaroma waarin en maar een beetje plaats is bij het gebruik van de paddestoelen. Deze is ook moeilijk weer te vinden in een licht zoetig mondgevoel met de zachte moutbittere smaak waarbij er een naar het einde toe een heerlijke alcoholwarmte ontstaat en eindigt op een te korte afdronk.

    Mycellia bvba, Veldeken 38 Nevele - 09/228 70 90 - info@mycellia.be - www.mycellia.be



    Reageer (0)

    23-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomb-Out
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Melissa koos voor BB 458 voor een jong, ondernemend koppel. Opnieuw deden de recepturisten Gaëntan en Geraldine het maximum wat smaak betreft. Dit stukje vloeibaar goud werd in grote oplage gebrouwen in de ketels van Brij. Eutropius Menen. Bomb-Out is een knipoog naar het gedwongen vertrek bij of na een bombardement of gedwongen  mislukking. Het is een zeer aangenaam en lekker gezelschapbier waarbij iedere bierliefhebber moet genieten. Om het nivellering effect te bewaren werd gewerkt met roggemout waarbij tijdens het brouwproces de hopsoorten Magnum en het in Poperinge gekweekte Duitse Hallertau Mittelrüh een twist wordt gecreëerd met een usaanse gist. (foto genomen met medewerking van Mel)

    PROEFKOTJE: Wazig amberkleurig met romige witte schuimkraag en stevige carbonatatie. Een zoet roggemoutig gegeven in het aroma waarin de verrijking van de hopsoorten zijn aandacht opeist. Een aangename en pittige hopbittere smaak met toetsen van het speciale usa-gist gebruik dat eindigt op een mooie citrus en hop gevoeligheid in de droge afdronk

    BrouwerijBossuwé Brewing, Leiestraat 22 Kortrijk - Geraldine: 0494/540 536 - Gaetan: 0479/132 629 - tony@bossuwe.com - www.bossuwe.be

    Huurbrouwerij Eutropius, Hogeweg 263 Menen, 0494/39 99 66 -,info@brouwerij-eutropius - www.brouwerij-eutropius.be/nl

    Reageer (0)

    22-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Make My Day
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in Estaminet De Brouwerij (Brij. d'Oude Maalderij) bij Jef en Steffi Pirens.Volgend hun zeggen hebben de makers van de ginger brandy 'Tering 23' gevraagd om hun drank te mengen in het bierEupense welke een mooi resultaat opleverde vooral van bierliefhebbers die houden van wat kruidigheid in hun bier dat toch beperkt bleef tot 6,5%.

    PROEFKOTJE: Wazig amberkleurig met mooie schuimkraag en net voldoende carbonatatie. Een bloemig gistaroma waarin vooral het gebruik van de gember haar deel opeist. Deze gember aanvulling (en kardemon) zijn een grote troef in het licht zoete mondgevoel waarin ook wat moutbitterheid doorschemert en eindigt op een pittige doch licht zoete bitterheid in de korte afdronk

    Brass. Grain d'Orge, Rue Lachet 3, Hombourg - 087787784 - brasserie@grain-dorge.com - http://www.grain-dorge.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grasshopper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd in tijdens Bierfestival te Zwevegem. Met deze grasshopper (sprinkhaan) de volgende beschermer van de hop. Een recept van hobbybrouwer Kris Dexters (Kriko) en in grotere capaciteit gebrouwen bij Brij. Anders (Halen). De aanwezigheid van de hopsoorten Tomahawk (bitter), Citra die het aroma verzorgd en Mosaic voor de kruidigheid maakt van het geheel een graag gedronken abieritief.

    PROEFKOTJE: Wazig donkerblond met mooie witte schuimkraag en goede carbonatatie. Fruitig gebloemd hoparoma waarbij de citrahop vooral haar deel opeist. Een zacht gevooisde, zoetaanvoelende hopsmaak waar de gebruikte hopsoorten hun werk zeer evenwichtig uitvoeren en eindigt op een zwoele hopbitterheid  in een lange droge afdronk.

    Beerbugs, Herestraat 169, Zonhoven - 0486/48 55 69 - info@beerbugs.be - www.beerbugs.be

    Reageer (0)

    06-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champ (Sportbier)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    José Dewaele, expert en zaakvoerder van sportvoeding en verzorging, met onder meer Champ Energy, heeft eindelijk zijn natte droom als lid van de Waregemse Bierfanaten (WBF) verwezenlijkt met het laten brouwen van een bier versterkt met zijn energydrank (Champ). In samenwerking met Brouwerij De Meester Stasegem en Patrick Vervaecke, vooritter WBF werd dit energiebier gebrouwen waarbij een meesterlijke bier werd vermengd met extrakten als dextrine, dextrose en andere voedingszuren tijdens het brouwproces en een uniek gegeven oplevert.

    Champ, ooit de eerste energydrank op de sportgezondheidsmarkt, is zeer bekend in wielermilieu's. Het wordt de bedoeling om het energiebier Champ op het etik te personaliseren voor clubs en andere verenigingen....

    PROEFKOTJE: Goudblond van kleur met mooie romige schuimkraag en pittige carbonatatie. Fruitig licht gekruid hopgevoel met toets mout en waar tevens de plaatselijke gist merkbaar is. Het mondgevoel is zeer toegankelijk met een aangename hopbitterheid maar ook wat moutigheid toelaat en eindigd met een licht gekruide bitterheid in de korte afdronk.

    Dewaele José, sportvoeding verzorging, Liebaardstraat 55, Desselgem (Waregem) - 056/71 71 27 - 0496/25 94 80 - dewaele.jose@skynet.be - www.dewaele-voeding.be

    Brouwerij De Meester, Steenbruggestraat 187, Stasegem (Harelbeke - 056/903 803 - 0468/143 680 - info@brouwerij-demeester.com - www.brouwerij-demeester.be

    Reageer (0)

    03-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Troch Oude Kriek 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht om thuis te genieten uit de grote voorraad geuze- en lambiekbieren bij Bierhalle Deconinck Vichte. Na dertig jaar sweet-zoete producten eindelijk eens iets prachtigs (eigen mening) verwezenlijkt met hun uitstekende lambiek Na de oude geuze hebben ze bijna de perfectie (wat mijn smaak betreft) bereikt met deze authentieke 'Oude Kriek'. Deze steekpartij was het eerst bestemd voor de usanen maar intussen ook in ons bierlandschap ingeburgerd en...de moeilijk te verkrijgen Belgische Schaarbeekse krieken gebruikt. Ps de Oude Kriek 2014 is op in de brouwerij maar ze hebben voor 2018 een nieuwe levering op de agenda.

    PROEFKOTJE: Wijnrode kleur met fijne, vlug verdwijnende roze schuimkraag en bijna geen carbonatatie. . Een intense zurige kriekwalm siert het aroma waarin zich een toets citroenzest bevindt en u de gekende foeder waarneming ontdekt. Het licht melkzurig mondgevoel heeft een fruitige zachtheid  waarbij de Schaarbeekse zure krieken aandacht vragen. De afdronk is redelijk droog en draagt nog steeds de frisse kriekprikkels met zich mee.

    Brouwerij De Troch, Langestraat 80, Wambeek - 02/582 10 27 - info@detroch.be - http://www.detroch.be

    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs