Hopelijk genieten jullie van de reportage's op deze blog,indien er vragen zijn kan je deze gerust stellen via e- mail bedankt voor het bezoekje vriendelijke groetjes Goethals Bianca
BierMOAwerd geborenin Florencein 2011. OmAndreaen Richard, tweethuisbrouwersdie hebbende sprong,net als anderen, draaien zepassiein het bedrijfsleven, na jaren van onderzoek, experimenten enrecepten DeMOAis afkomstig vanhet delen vanmeerpassie voorambachtelijke bier, maarzeker ook voor detraditionele te kunnen biedenaan vriendeniets bijzonders,home-made,ende gretigheidom te experimenteren,om nieuwe wereldensmaakin te voeren.
MOA,MijnEigenAle, want het isons bier, gemaakt doorons precieszoals wezouden hebben gekozenvoor onszelfen vrienden:mesmaak,onze harten. De lijnbestaat uitMOA, op het moment, vierbieren enstijlengeïnspireerd door traditionelerecepten, herzienvolgens onzesmaak.Andrea enRichard, dus webegonnen met eenblondedoordrinker,verwennen wij u meteenvolle rode,verrukkenonsmet een donkerestout,en danverras ons meteenkruidige witte. De namenvan de bierenzijn gemaakt inhet suikergehalte vanhet wortnaarhet aantal graden Plato.Hoe hogerhet aantal graden hoe hoger de Plato,het bierwordt gepresenteerd "inhoud enfull-bodied" We bestudeerden deMOA-projectmet grote zorg,het verzorgen van decommunicatie een maximale transparantievoor het plezierte delenen te besprekenmet degenen diezijn al binnen,maar vooral metdegenen die indeze wereld nog niethelemaal duidelijk zijn.
Na het zware weekend trakteerde Gianni zoals gewoonlijk aan al zijn personeel en medewerkers van het festival,die terug super veel volk lokte ons op een laatste etentje samen.Na de laatste maal in het schitterende lokatie te hebben overnacht trokken Olivier en ik nog naar Pisa om de toren te bezichtigen en nog een glaasje Giantiwijn te proeven was het tijd om terug te keren naar Belgie.Op naar volgend jaar voor de 8 ste editie. THx Gianni
Zoals ieder jaar opnieuw was het weer op de kopen lopen,Gianni Tachinni had alles terug goed in de hand en een dikke proficiat voor al zijn werknemers die er maar steeds in slagen om alle bezoekers aan eten en drank te voorzien.Het was er gewoon weer super met de gekkebekkentrekken foto's en nieuwe biertjes te mogen proeven van startende kleine Italiaanse brouwerijtjes.Piet canarus steelde ook de show door in te vallen bij de fanfare,zoals u ziet op de foto's was hij wel het zwarte schaap maar oh zo goede blazer van de band.
Op 5 September vertrokken we richting Italia.Na eerst 2 dagen bij men beste vriend Gianni capobianco te hebben verbleven in zijn huis in de bergen van Prato.Na afscheid te hebben genomen van hem in de bar waar hij werkt troken we verder met Trenitalia richting Buonconvento waar Stenen vermeylen en zijn zus Nadine ons ophaalde aan het perron van het station om samen naar Pre Villaggio delle birra te gaan.De vooravond van Het festival van het jaar.
Onder de glooiende heuvels van het Sienese platteland ligt het dorpje Bibbiano,een paar huizen in een valei in de buurt van Buonconvento.Altijd een muze van dichters en schilders geweest. Bibbiano is vanaf 2006 tot en met september zal voldoen aan de Belgische brouwers en Italianen die zorgen voor hun kennis en hun producten. Het resultaat is een onvergetelijke reis die de passie en de gewoon nieuwsgierig in ambachtelijke bieren van de seculiere Belgische traditie en bruisende Italiaanse cultuur zou brengen.
Brouwers presenteren Belgium
Boelens Brouwerij , di BelseleBoelens Brouwerij van Belsele Kerkom Brouwerij , di Sint TruidenKerkom Brouwerij, Sint Truiden Sint Canarus , di GottemSint Canarus, van Gottem Den Hopperd Brouwerij , di WestmeerbeeckDen Hopperd Brouwerij van Westmeerbeeck 't Hofbrouwerijke , di Beerzel'T Hofbrouwerijke van Beerzel Brasserie de Cazeau , di TempleuveBrasserie de Cazeau, van Templeuve De Glazen Toren Kleinbrouwerij , di Erpe-MereDe Toren Kleinbrouwerij Glazen van Erpe-Mere Hof Ten Dormaal Brouwerij , di TildonkHof Ten Dormaal Brouwerij, van Tildonk De Ranke Brouwerij , di DottigniesDe Ranke Brouwerij, van Dottignies De Leite Brouwerij , di RuddervoordeDe Leite Brouwerij, van Ruddervoorde Scheldebrouwerij , di MeerScheldebrouwerij van Meer Dilewyns Brouwerij , di DendermondeDilewyns Brouwerij, Dendermonde De Dochter van de Korenaar , di Baarle-HertogDe dochter van de Korenaar, Baarle-Hertog De Ryck Brouwerij , di HerzeleDe Ryck Brouwerij, van Herzele Gueuzerie Tilquin , di Rebecq-RognonGueuzerie Tilquin, van Rebecq-Rognon Birrificio L'Olmaia , S.De brouwerij Olmaia, S.Albino di Montepulciano Albino di Montepulciano Birra Amiata , ArcidossoBirra Amiata, Arcidosso Birrificio Bruton , S.Bruton brouwerij, S.Cassiano di Moriano Cassiano Moriano Brewfist Italian Ales , CodognoBrewfist Engels Ales, Codogno Birrificio del Ducato , Roncole Verdi di BussetoBrouwerij van het hertogdom, Roncole Verdi Busseto Buskers Beer , RomaBuskers Beer, Rome . En natuurlijk niet te vergeten Belgian Tratdition Corner
CESAR TRIPEL is een levend bier van ongeveer 8.5% volume alcohol dat na zijn eerste gisting op vat, na het afvullen verder blijft evolueren tijdens de gisting op fles of op vat.
Tripels zijn meestal blond of lichtamber van kleur. De CESAR TRIPEL is mooi blond en smaakt hoppig en vol met een uitstekende zoet-bitter balans. Zijn aangename geur en mooie schuimkraag maken van dit bier een topper in zijn soort.
CESAR TRIPEL is een krachtig maar zeer aangenaam bier om van te genieten als dessert of als aperitief. Sommigen verkiezen het bij mosselen of andere zeevruchten. Dit bier past ook uitstekend bij een hartige kaasschotel of waarom niet, een lekker pak Belgische friet!
CESAR TRIPEL verenigt een opvallende droogheid met de fruitigheid van een een tripel en zal zo menig bierdrinker