Foto
Hopelijk genieten jullie
van de reportage's op deze
blog,indien er vragen zijn kan
je deze gerust stellen via e- mail
bedankt voor het bezoekje
vriendelijke groetjes
Goethals Bianca
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • MOA
  • Laatste avondmaal en bezoek Pisa
  • Deel II
  • vervolg Villaggio della birra
  • deel II
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 11--0001
    Bierlinks
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gezellige cafétjes met een grote keuze aan Belgische streekbieren
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
          Ons bier vooraadje
    Foto
    Foto
    Foto
    Op deze site maakt
    de gemeente Bredene wat
     reclame over de blog,
    waarvoor onze dank.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Goddelijke drank

    29-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel II

    DEEL II

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopmuseum Poperinge

    Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. Je vindt er een uitgebreide collectie authentieke hoptuigen, aangevuld met audiovisuele fragmenten en quizmodules. Je beleeft er de geschiedenis en de levenscyclus van de hop.
    De hopplant rankt uit Poperinges vruchtbare bodem sinds de middeleeuwen als alternatief voor de eens zo bloeiende lakenhandel.
    Net zoals de hopplant slingert de nieuwe bezoekersomloop zich vanaf de monumentale zolderverdieping naar het gelijkvloers. Typische hoppersonages zoals “De Neus” of “De Zakker” begeleiden de bezoeker doorheen de ontstaansgeschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de diverse toepassingsvormen van hop. En dat is meer dan alleen in de brouwkuip! Authentiek hopgereedschap, historische documenten, vernieuwde fotografie, maquettes en kijkkasten, audiovisuele presentaties illustreren het verhaal van De Stadsschaal, de hopcultuur en de mens in de hopwereld vroeger en nu.
    De - via de audiogids of tijdens een geleid bezoek - opgedane kennis kan je op iedere verdieping testen met een interactieve hopquiz. Het Hopmuseum nodigt tevens uit om in het landschap de diverse aspecten van hop te ontdekken : bouwkundig hoperfgoed, hopvelden, bezoekboerderijen, gastronomie...


    www.hopmuseum.be




































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel II

    DEEL II



































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel III

    DEEL III

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Toogoloog

    De oude beenhouwerij, uit de jaren 20, is nu een bierhouwerij.
    In een warme en aangename sfeer kan u meer dan 150 soorten bier proeven, afkomstig van echte brouwers, die nog brouwen met hart en ziel.Wij gingen nogmaals op bezoek bij de altijd vriendelijke Karin en Dirk.
    We proefden er van een La Trape Quadruppel van het van die gebrouwen word Brouwerij de Koningshoeven.
    Het is een bovengistend Trappistenbier met 10% alcohol
    Quadruppel is het zwaarste bier van La Trappe met een prachtige amberkleur.
    Ook proefden we van het biertje van Brouwerij de Plukker.Keikoppenbier met een alcogolpercentage van 6,1% en is een hoogblond bier.
     www.dentoogoloog.be






















    www.plukker.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Trutselaar



    De Trutselaar is gelegen in het oudste provinciedomein van West-Vlaanderen, nl. het Tillegembos.
    Ze brengen de wandelaar en fietser langs velden en weiden tot bij het historische kasteel en de rosmolen.
    Het schilderachtige decor straalt een oase van rust uit, ideaal om te ontspannen en te genieten van een uitgebreid festival van heerlijke gerechten. Tijdens de zomer kan u tevens op het zalige terras genieten van het pittoreske uitzicht.In de Trutselaar kan u zowel voor een snelle lunch als voor de “betere” bistro keuken terecht. Hier word je op je culinaire wenken bediend.Op zoek naar een bijzondere locatie voor uw familiefeest, verjaardag of zakendiner? De Trutselaar biedt u een unieke locatie aan de rand van hartje Brugge en dichtbij de E40. Met volop gratis parkeergelegenheid. Wij beschikken over de ambiance en de ervaring om de meest uiteenlopende evenementen tot in de puntjes te verzorgen.
    De Trutselaar is de locatie bij uitstek !     www.detrutselaar.be

    Bron tekst en uitleg Estella www.bieratlas.nl

    Wij van Bieratlas zijn helemaal voor de promotie van bier en het enthousiasmeren van mensen om verschillende bieren te proberen. Dat is juist de reden dat de website in het leven is geroepen. Het onder de aandacht brengen van de biercultuur en de verschillende biersoorten die verkrijgbaar zijn is daar een belangrijk onderdeel van. Helaas is bewustwording niet bij iedereen de reden dat ze niet van bieren genieten. Allergiën voor bepaalde bestanddelen van bier kunnen het voor mensen onmogelijk maken om bier te drinken. Een gluten allergie is daar een voorbeeld van. Gluten zijn eiwitten die in alle granen worden aangetroffen. En laten granen nou net zo ongeveer de belangrijkste ingrediënten voor het brouwen van bier zijn. Dit is dus het probleem voor mensen met een allergie voor deze eiwitten. Nu worden er gelukkig al een tijdjeglutenvrije bieren aangeboden. Sommigen waaruit de gluten zijn verwijderd tijdens het brouwproces, anderen die gebrouwen zijn van niet-granen zoals rijst of boekweit. Nu ben ik niet altijd, eigenlijk tot op heden nog nooit, te spreken over deze bieren. De smaak laat, om het voorzichtig uit te drukken, te wensen over. Jammer, aangezien dit het genot voor de consument niet vergroot en ze zo bij bier weg houdt. De Spaanse brouwer Estrella Damm heeft een glutenvrije pilsener gebrouwen die volgens velen wel naar bier smaakt. Bij het brouwen worden de gluten afgebroken. Dit bier heeft in 2008 en 2009 zelfs de eerste prijs gewonnen bij de World Beer Awards in de categorie 'World's Best Gluten Free Beer'. We zullen eens kijken of wij het ermee eens zijn en dat dit bier een verademing is voor al diegenen met een gluten allergie.

    De Brouwerij
    S.A. Damm is een Spaanse brouwer die in 1876 is opgericht en is gevestigd in Barcelona. Het bekendste merk dat door de brouwerij geproduceerd wordt is Estrella Damm. Door een slimme public relations strategie werd het één van de grootste brouwconcerns van Spanje. Damm was en is heel actief in sportsponsoring en innovatieve reclamecampagnes. Maar niet alleen dat is de reden voor het succes, ook de bieren van Damm zijn zeer de moeite waard

    De Recensie
     
    Zoals van bieren onder de naam Estrella Damm te verwachten is ziet het bier er verzorgd uit. Het is een mooie heldere pilsener, blond van kleur en met een goede schuimkraag. Het romige fijne schuim is mooi helder wit en blijft, ook al zakt het wel in, aanwezig. Aan de geur merk je direct dat je met een echte pilsener te maken hebt. Een aantal hele lichte achtergrondgeuren wordt duidelijk overheerst door hop. De aangename milde hoppigheid is zoals het bij een pilsener hoort, duidelijk maar niet te bitter. Ik meen zelf nog een lichte zoete geur te kunnen bespeuren.In eerste aanzet doet het bier me direct denken aan pilseners uit zuidelijkere warmere landen. Wat dat betreft smaakt het zoals we van een pilsener kunnen verwachten. Ook hier zorgt de milde hoppigheid voor een aangename frisheid zonder te bitter te zijn. Andere smaken zijn niet zozeer in het bier aanwezig en het is zo een echte doordrinker.

    Conclusie
    Damm heeft het met dit glutenvrije bier bij het rechte eind. Dit is het eerste bier waar geen gluten in zitten, maar dat wel smaakt zoals een bier zou moeten smaken. Het is een mooie pilsener dat aangenaam fris is en wat je lekker door kan drinken. Ook past het bier goed bij het Estrella Damm gamma en daarmee ben je ook nog eens verzekerd van een stijlvol gepresenteerd bier. De Estrella Damm Daura, dat voorheen als Apta Para Celíacos door het leven ging, is een aanrader voor mensen die zich aan een glutenvrij dieet moeten, of willen, houden maar die toch een bier willen dat smaakt zoals een bier zou moeten smaken.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estaminet Ter Spinde

                    



    Estaminet Ter Spinde staat bekend voor zijn gastvrijheid, rustige terras… in het fleurige bloemenparadijs met achtergrondmuziek. Bij hun kan je terecht voor een hapje of een drankje. Meer dan 60 verschillende bieren staan in de kijker, onder andere de 6 verschillende Trappisten, waarbij familiale contacten met de broeders van Achel.
    De specialiteiten zijn onder andere paling op verschillende wijze, grillade in de zaal huisgerookte zalm in de Oklahoma, picon vin blanc, eigen jenever... Vorige zomer waren wij op dit het prachtig terras,laat de zomer alvast maar komen dat we terug kunnen genieten van een lekker biertje in deze rustigevende omgeving.
    www.terspinde.be









     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Dolle Brouwers




    OERBIER

    Oerbier is het eerste bier van De Dolle Brouwers en dateert officieel van 1980. Het werd in prototype gebrouwen door twee studenten in een koperen waskuip. Eerdere probeersels met Engelse kant-en-klare kits bleken niet te voldoen aan de strenge biereisen van de twee broers.

    De benaming verwijst naar de oorspronkelijkheid en de zuiverheid van het bier. Het soortelijk gewicht van het wort is 1078, het alcoholpercentage 9%. Het brouwsel is donker door de mengeling van verschillende soorten mout en een urenlange kooktijd. Er wordt enkel bellenhop 'Golding' uit Poperinge gebruikt en het Oerbier is nagegist op fles.

    Het heeft een lichtfrisse zurigheid door de gist en de melkzuurbacteriën. De houdbaarheidsdatum wordt door de wet opgelegd: twee jaar na bottelen. Het bier zal een lichte smaakevolutie meemaken en zal wijnachtig worden. Er worden in de brouwerij stalen bewaard van het eerste brouwsel die nog perfect drinkbaar zijn. Bij voorkeur bewaren in een donkere, koele kelder en schenken op 12°C in een type wijnglas. Er zijn speciale Oerbier-glazen te koop in de brouwerij



    ARABIER

    Drink arabier koel, zegt de Arabische tekst. Ingewijden beweren dat de Arabieren dit zachter zouden uitdrukken, in de zin van: men drinke het arabier koel. Hoe het ook zij, bier is daarginds verboden, hoe dorstlessend het ook moge zijn. arabier (altijd met kleine a, meervoud arabiers in de zin van twee glazen arabier, arabieren in de zin van er zijn geen twee arabieren) is een zuiver moutbier van 8° alc/vol. Met nagisting en gehopt met bloemenhop (Nugget) uit Poperinge. Speciaal is de dry-hopping (droge hopping) bekend in Engeland waar de hopbellen een tijd meelageren met het bier. Kenners zullen dit zeker naar waarde schatten.

    Een arabier (houdbaarheid 1 jaar) verbetert niet met verouderen omdat de typische hopbitterheid achteruitgaat bij bewaring. Bij voorkeur koel en donker bewaren en fris schenken: 10°C.

    Op de capsule staat de houdbaarheidsdatum en een vermelding van het hopras waarmee de droge hopping (DH) is gebeurd. Dat zal meestal zijn: NUG voor Nugget, een kloek ras dat veel bitterheid afgeeft, of WGV, een soort Golding, Whitbread Golden Variety dat aromatischer en minder bitter is. FGO staat voor First Gold, een aroma met bittere nasmaak.










    www.dedollebrouwers.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Easter

    Happy Easter...........



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VBPF 2012 Vilvordia



    Deel I
    Iedereen was op zaterdag 24 maart terug welkom voor de 17 de editie van het studentenbierfestival,de weergoden waren alvast van de partij.De verhuis van Vilvoorde naar Jette is intussen verteerd.En het bruisende Brussel is nu hun thuis geworden.Kilometervretend en bloed en tranen zwetend hebben ze het land afgeschuimd om een 70 tal prachtige parels uit het bierlandschap te plukken.Ze schonken deze met ontzaglijke liefde om onze passie voor het betere bier te doen ontluiken.
    www.vbpf.be



    Ploegbaas
    't Hofbrouwerijke beersel voor De Moutloper Meerhout 8,3% blond
    De Moutlopers zijn een groep vrienden die eerst experimenteerden met Brewfermmbrouwpakketten om nadien eigen recepten te ontwikkelen.Hun naam is afgeleid van een sketch van het tv programma in de gloria:'De Woutloper'.
    Met ploegbaas hebben ze hun eerste eigen receptin de ketels van 't Hofbrouwerijke gebrouwen.Zwaar bier,fruitig en droog.Gebrouwen met magnum pellets en Tettnanger hopbloemen.






    Cuvée Mam'zelle
    De Leite Ruddervoorde Speciaal op hout 8,5% hoogblond
    Nieuwste telg uit het gamma.Rijpte een aantal maanden op eiken wijnvaten en heeft daardoor een diepe,zacht-bittere tannine in de afdronk.De smaak is vol en complex omdat de brouwers een gecontroleerde verzuring in het rijpingsproces lieten spelen.De Mam'zelle is van origine blond.De ijping gaf haar een zacht rode gloed mee.Vandaar dat ze 'hoogblond'genoemd wordt.
    De brouwers zeggen dat ze 'ontembaar' is






    ATHOS
     Het Anker Mechelen 6,5% blond
    Hetzelfde bier als Anker blond onder de naam 'ATHOS'op de Griekse markt werd gebracht.Genoemd naar de 'heilige berg' die volgens de Griekse mythologie is ontstaan door een gevecht tussen Athos,één van de giganten uit Thracie,en Poeidon.Goudblond.Gistig aroma met moutzoete toetsen en wat bloemige hop.Moutigg en grassig,vrij bitterige doordrinker die nogal stevig gecarboniseerd is.
    Eindigt droog en bitterig








    ABBAYE DE LA THURE
     Brootcoorens Erquelinnes 10% bruin
     Genoemd naar de Abdij van de Thure,een Augustinessenklooster,gesticht in 1244 langs de oever van de Thune,waaran er enkel nog de ruines resten.Een bruin bier naar een idee uit 2004,maar pas in september 2011 op de markt gekomen.Gebrouwen met gerstenmout,tarwe en bittere sinnasappelschillen.Er worden 3000 flessen per jaar gebrouwen.Te degusteren met mate.






    iE-XXYZ BITTER
    La Franche,la ferte Frankrijk 6% Orangeblond
    "Quand on voit c'qu'on voit et quand on entend c'qu'on entend,on a raison de boire c'qu'on boit!"
     Brasserie La France ging halverwege 2005 officeel van start en weet karaktervolle bieren te brouwen.Jean-Yves Nauroy et Régis Barth hadden z'on voorliefde voor XX-Bitter dat ze er ter ere van een iE-XXYZ bitter maakten.Eerst was het een kloon,nu leidt het bier van 90 EBU een eigen leven met een eigen smaak 






    LA P'TIT SYLVIE
    Le Paradis,Blainville-sur-l'eau Frankrijk 7% blond
    "Le Paradis verwijst naar de eerste persingg van de wijn,volledig violet,mijn lievelingskleur" verklaart sympathieke heks en brouwsterr van hoppige bieren Marjorie Jacobi de naam van de brouwerij.Ze leerde amateurbrouwen op reis in Bretange in 2007 en starte niet veel later met een eigen brouwerij.
    Blonde IPA met hoppge neus,toetsen van citrus en den.Fruitig,vrij hopbitter bier.Bittere finish






    SMISKE EXTRA
     Smiske Mater 7% blond
    Johan Brandt gebruikt uitsluitend Belgische hop en verkreeg voor al zijn bieren het certificaat'Belgische hop'(kan verkregen worden bij gebruik van minstens 50% Belgische hop)
    Alleen dit Smiske Extra,gebaseerd op het originene Smiske,kreeg een Dry-hopping met de Amerikaanse hop Cascade voor een fruitegeraroma en een meer bittere nasmaak.
    Hier geen beschilderede fles,wel een etiket met aquarel van artiest Ghislain Swinberghe


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vbpf deel 2

    DEEL II





    Gulen Draak 9000 Quadruple
    Vansteenberge Ertvelde 10,5% amber
    Een ode aan het verleden en aan de stad(9000) Gent.Na 25 jaar komt deze Quadruppel de originele ersie van de Gulden draak vergezellen
    .De naam verwijst naar het vergulde beeld op de top van het Gentse Belfort.
    Het recept op basis van 3 verschillende mout soorten bezorgt de Quadruppel een diepe gouden amber kleur en een licht fruitige aroma.Samen mett de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een afgerond bouquet.








    SLAEFKE Sint Canarus
    Gottem voor de verhuisbrouwerij Deurne7,5% speciaal blond Blond Aughems fluytjesbier
    Word gebrouwen met pils en tarwemout,T-58 gist en de hoppen Magnum en Hallertau.Naar een recept van free-lance verhuisbrouws Alex en Yannick voor de Ouwegemse fluitjesfeesten.
    Dit bier geeft een fruitige neus,met een moutige fruitige zoete smaaak die snel plaats maakt voor een sublieme bitterheid van de hop


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    bekijk ook eens deze blog!!!!!



    Foto

    Dropbox

    Plaats uw folder van bierfestival of evenement in de dropbox,deze word dan gepubliceerd op deze blog


    Foto

    Foto

    Klik op de affiche voor meer info
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Links naar Italiaanse website's
    Foto

    Foto

    Foto

    Link naar Argentijnse website
    Foto

    Foto

            Facebook
      Goddelijke drank

    Foto

            Facebook
        Goethals Bianca

    Foto

    Bezoek ook eens deze website's/blogs

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grappige foto's

    Foto

    OPETH BEWAAKT MALHEUR !!
    Foto

    CHOUFFEKE IN MALHEUR!!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Op deze Italiaanse
    site kan je een reportage
    zien van het kerstbierfestival
    Essen 2009.klik op de foto
     om deze te bekijken


    Foto

    Foto

               Klik op het boek 
               voor meer info

    Foto

    BIERSPREUKEN

    Als je hoort hoe het klokje thuis tikt,zit je niet op café


    Bier om bier,malt om malt
    Zelfs de beste drinker verslikt zich wel eens
    Bier verzoet de arbeid
    Bier is een goede dienaar,maar een slechte meester
    Geen bier zonder schuim
    Bier regeert met ijzeren hand
    Foto

    Eens gedronken blijft gedronken
    Hij heeft te diep in het glaasje gekeken
    Foto

    Beter één biertje in de hand,dan 10 op de grond
    Achter het glas drinken
    Naast de tap zuipen
    Als twee zuiplappen vechten om één pint,gaat de derde ermee aan de haal
    Free Cursors
    Een goed café om de hoek is beter dan een verre brouwerij
    Het bier niet opdrinken voor het getapt is
    Als het bier gedronken is,sluit men de tap
    Foto

    bierschrift.gif

    CARTOONS


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    BOEKEN
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een etentje in Amerika....
           Beer&Sushi

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!