De eerste verjaardag van het Waternekkersplein werd gisteren uitgebreid gevierd met de voorstelling van de Tripel Oud Mannekensvere.
'Wat past inderdaad beter dan een speciaal bier op een mooie verjaardag als deze', zegt Gino Maeckelbergh van het café-restaurant Oud Mannekensvere, die op het idee kwam om een eigen bier op de markt te brengen. 'De Tripel Oud Mannekensvere wordt gebrouwd door brouwerij de Halve Maan in Brugge en bevat een alcoholpercentage van 7 tot 9graden. Het heeft een lichtzoete, moutige smaak en is amberkleurig. Je kan het bier vergelijken met een typische tripel, bier waarbij een dubbele hoeveelheid mout wordt gebruikt. Het bier is alleen op vat verkrijgbaar', zegt Gino.

Vernieuwd plein

Het Waternekkersplein, dat vorig jaar volledig werd vernieuwd en uitgerust werd met zitbanken en heel wat groen, groeide niet alleen uit tot een ontmoetingsplaats voor bewoners, maar tot een stopplaats voor fietsers en wandelaar.
De naam van het plein is een verwijzing naar een oude legende die vertelt over kwelgeesten - de waternekkers - die in de grachten en de sloten leven en 's nachts mensen in het water trekken.(bron De Standaard)

                                                  Oud Mannekesvere
                                                                   Tel. : 058.23.96.32
                                                                   Fax : 058.23.96.35
                                                                   Brugsesteenweg 56
                                              8433 MANNEKENSVERE - MIDDELKERKE