Foto
Hopelijk genieten jullie
van de reportage's op deze
blog,indien er vragen zijn kan
je deze gerust stellen via e- mail
bedankt voor het bezoekje
vriendelijke groetjes
Goethals Bianca
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • MOA
  • Laatste avondmaal en bezoek Pisa
  • Deel II
  • vervolg Villaggio della birra
  • deel II
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 11--0001
    Bierlinks
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gezellige cafétjes met een grote keuze aan Belgische streekbieren
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
          Ons bier vooraadje
    Foto
    Foto
    Foto
    Op deze site maakt
    de gemeente Bredene wat
     reclame over de blog,
    waarvoor onze dank.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Goddelijke drank

    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Poechenellekelder

    Poechenellen zijn oude marionetten waarmee vroeger in de kelder van dit café, die nog steeds toegankelijk is, theatervoorstellingen werden gespeeld. De poppen die vandaag aan de muren hangen, komen alleen nog tot leven zodra de cafégasten hun rug hebben gekeerd. De Poechenellekelder is niet meer dan een autobreedte van Manneken Pis verwijderd, maar uitbater Michel De Triest weerstaat nog altijd aan de verleiding er een zuiver toeristische aangelegenheid van te maken.

    Dit is nog altijd een huis van Brusselse Folklore met een grote F. Daar kijken verenigingen als de Orde van de Bloempanch, de Orde van de Faro, de stokoude (kruisboog)schuttersgilde Ancien Grand Serment des Arbalétriers, en de Orde van de Vrienden van (het hier alomtegenwoordige) Manneken Pis op toe als ze hier vergaderen. Ook tal van andere eregasten hebben hier hun vaste plaatsen, te herkennen aan de koperen plaatjes op de tafels waar hun namen in gegraveerd staan. Voor bierliefhebbers is dit een paradijs, waar oude flessen Cantillon Grand Cru Bruocsella of Gouden Carolus Cuvée van de Keizer kunnen besteld worden. Dezer dagen staan ook de kerstbieren extra in de belangstelling. Laat niet na daarbij wat preskop of abdijkaas te bestellen. Of nog beter: een boterham met platte kaas, Brusselse kaas of ettekeis (een mengeling van de twee).Ook de uitstekende(zo moet een bier echt geschonken worden) en vriendelijke bediening is beslist de moeite om dit pracht cafétje te bezoeken.Let op om in de Poechenellekelder te komen moet je enkele trapjes omhoog...

    Poechenellekelder
    Eikstraat 5
    1000 Brussel
    Alle dagen open van 11 tot 24u
    Tijdens weekends open tot 1u
    Tel:02/511.92.62





                     



                     

                     



                     











                     

                     

                     

                     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Délices & Caprices

    Nu we toch in de hoofdstad waren aanbeland mochten we zeker Délices&Caprices niet vergeten te bezoeken(een tip van William Roelens) we bezochten de bierzaak/winkel van Pierre Zuber, een al lang geleden geïmmigreerde Zwitser die veertien jaar geleden vaststelde dat er in het centrum van Brussel geen enkele degelijke bierwinkel te vinden was, en er dan zelf maar een open deed. Eerst in de Steenstraat, daarna in het bovenste, restaurantvrije gedeelte van de Beenhouwersstraat. Délices & Caprices is dus een winkel, maar het is Zubers bedoeling de geïnteresseerde klanten het hele gamma van lambiek-, abdij-, trappist-, en speciaalbieren te leren kennen en appreciëren. Je kunt hier dus ook altijd langslopen voor een glas. Of reserveer voor een degustatie: voor zowat 25 euro per persoon zal Zuber u bij het gebruiken van een vijftal flesjes vertellen over de brouwers, hun brouwmethodes, de streek van de brouwerij en andere ambachtelijke producten uit die streek. Hij zal u vertellen over de glazen waaruit de bieren gedronken worden, de bewaartijden die sommige bieren alleen maar beter maken, en de nieuwe trend van bieren die volgens de méthode champenoise gemaakt worden.Op dinsdag en woensdag is Délices & Caprices gesloten. Dan is Zuber op pad.dan haalt hij de biertjes zelf af bij de brouwerij(iemand met een echte passie voor Belgisch bier).Een unieke plaats waar een uniek Belgisch biertje kan gedronken worden.

    Délices & Caprices
    Beenhouwersstraat/Rue des bouchers 68
    1000 Brussel
    Tel:02/512.14.51
    Open: 12utot 20.00u (dinsdag & woensdag gesloten)



                     













                     

                     



                     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deliriumcafé(Brussel)

    De naam is niet slecht gekozen.Begin alvast maar aan de lijst aangeboden bieren(meer dan 2000-ja tweeduizend),wedden dat het na een tiental wel ongeveer zover zal zijn...we hebben het over het delirium natuurlijk,al dan niet tremens.Straf bier wat hier geschonken wordt,Tripels en consoorten wordenhier hoog aangeschreven.
    Het Delirium Café werd ondergebracht in een enorme kelder uit de 18de eeuw, alle bieren van de wereld zijn alfabetisch ingedeeld naar het land van herkomst, van Andorra tot Vietnam. Er bestaat ook een zeer nauwkeurige classificatie van de1500 Belgische bieren, met name de geuzes die zorgvuldig in het donker zijn geplaatst. Bovendien vindt de consument er tal van bijzonder zeldzame bieren die niet meer in de handel zijn. In het delirium café biedt men in totaal 2004 verschillende bieren aan, een record dat in het Guinness recordboek vermeld staat.
    Als logisch verlengstuk van het biercafé kan de ruimte van het delirium Taphouse als een waarachtig museum worden beschouwd, niet alleen het bier, maar ook van het emaillen reclamebord. Alle borden zijn aan bier gewijd, en hier vindt men ongetwijfeld de mooiste collectie van het land. Joël Pécheur eigenaar en bezieler van het café) zoekt permanent nieuwe borden al wordt het aanbod met de dag kleiner. Als de klant aan de bar heeft plaatsgenomen, kan hij zich precies laten uitleggen hoe de koperen pompen en het geraffineerde buizensysteem functioneren. Een 20-tal bieren lopen uit deze pompen en maandelijks worden er een aantal in promotie gezet zodat de regelmatige klanten een enorm assortiment biersmaken verzamelen.

    Deliriumcafé
    Impasse de la Fidélité/Getrouwheidsgang 4a
    1000 Brussel
    Tel:02/514.44.34

    www.deliriumcafe.be  















                     











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Cercueil

    Hoewel we ons hier nog geen honderd meter van de Grote Markt bevinden, zien het steegje waarin en de gevel waarachter dit café zich bevindt, er redelijk doods uit. Maar dat kan niet anders dan de bedoeling zijn van dit lugubere instituut.Le Cerceuil of 'In de doodskist' behoorde tot de onvervalste studentenkroegen maar lokt tegenwoordig vooral toeristen dat ondertussen al 33 jaar lang.Wat begonnen was als grap geinspireerd door de opkomst van de horrorfilms in de jaren zeventig.

    Als je tegen de krakende deur duwt waarop het deksel van een doodskist geschilderd staat, kom je in een donker mortuarium terecht. Een geraamte lacht je toe vanuit een open doodskist, rouwkransen en kruisbeelden zorgen voor extra sfeer. Achter een kleine deur links is nog een aparte kleine dodenkamer. Licht is er nauwelijks, tenzij het obligate blacklight dat een paarsig lijkenkleurtje op je gezicht tovert. Je kunt hier om verschillende redenen van huiveren, maar het sympathieke basisidee is wel op een consequente en goede manier uitgevoerd. Ook op de kaart is het de dood in de pot. Letterlijk dan, want als je je bier per halve liter bestelt, dan krijg je het geserveerd in een (stenen) schedel. Ook het benoemen van de cocktails gebeurde met een dodelijke dosis zwarte humor. Erg smakelijk lijkt ons bijvoorbeeld ‘le sperme du démon’ (‘het zaad van Satan’), ‘jus de cadavre’ (het lijkensap), of de kus van de vampier.Klinken met schedels in een macaber decor.

    Le Cerceuil
    Haringstraat 10-12
    1000 Brussel
    Alle dagen open van 20 tot 6u.Zaterdag en zondag open vanaf 13u.
    Tel:02/512.30.77







                     





















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bierloods

    Deze maal trokken we voor een bierreportage richting Meetjesland meer bepaald de streek rond Maldegem.Daar bevond zich in Adegem(buiten de wereld) een 'bierloods' met meer dan 800 bieren dat werd ons verteld.Dus werd het hoog tijd om even op bezoek te gaan,eenmaal aangekomen keken we inderdaad onze ogen uit dit was toch wel één van de bierspeciaalzaken met de ruimste keuze nu momenteel ongeveer 970!! bieren in voorraad.Deze kan je ook allemaal ter plaatse proeven want onder de bierloods bevindt zich een ondergronds biercafé.Wat meteen opviel waren de koelfrigo's of beter gezegd bierfrigo's(een 10tal).Wat redelijk indrukwekkend was.Stefaan de eigenaar wist ons te vertellen dat er nog een 5tal gingen bijkomen en ook nog een grote voor de 75cl flessen.Want het Belgische bierlandschap staat(gelukkig maar)niet stil.Toen was het tijd om om te proeven uiteraard we dronken het plaatselijke Koantjes bier(7%)in opdracht gebrouwen voor de Bierloods door de 'Proef'brouwerij.Het gloednieuwe Kerstbiertje van brouwerij Den Tseut nl:Den Drupneuze(8,5%),nen Blauw-Witten(5,5%)'Proef'brouwerij.Liefmans goudenband(8%) brouwerij Liefmans.Toen nog enkele biertjes aangekocht om mee te nemen naar huis.En richting kust vertrokken.Maar ons zien ze daar in ieder geval terug in deze unieke biertempel.

    De bierloods

    Bierwinkel & Biercafé OPEN op donderdag & vrijdag van 10 tot minimum 24 uur
    Zaterdag & zondag OPEN vanaf 15 uur tot min. 24 uur
    ALTIJD OPEN op zon- & Feestdagen !!!
    Passen deze openingsuren u niet ! Géén probleem, maak gerust vrijblijvend afspraak op
    0475/63 16 86 of vacas@debierloods.be
    Broekelken 30C - 9991 Adegem.

    http://debierloods.belgianbeerboard.com/











                     























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstbierfestival Essen 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het 14e kerstbierfestival georganiseerd door O.B.E.R,werd weer een grandioos succes.Ditmaal verliep alles vlekkeloos en konden we met de trein(ditmaal geen aangekondigde stakingen)gaan.Aangekomen in Antwerpen centraal kon je zeker de trein naar Essen niet missen want de talrijke bierliefhebbers stonden al klaar.We ontmoetten onze biervrienden William Roelens,Pierre Step en Carl Kinds om de laatste etappe aan te vatten.Ondertussen overlegden we over de te proeven bieren.Uit een keuze van maar liefst 151(nieuw record) Kerst -en winterbieren was het niet makkelijk voor een bierliefhebber,maar wel leuk natuurlijk.We hadden keuze uit 29 nieuwe bieren,17 bieren van het vat,5 warme(65°)gluhkrieken,5 op hout gerijpte bieren,4champagne bieren, en 4 terug uit Denemarken geinporteerde in Belgie gebrouwen bieren.de overige bieren waren de 'klassieke' Kerst -en winterbieren.Aangekomen aan de Heuvelhal stond er al een behoorlijke rij Kerstbierliefhebbers aan te schuiven,waaronder talrijke bekende gezichten uit binnen en buitenland.De zaal was weer mooi versierd met vlaggen en wimpels en er werd zelfs tapijt gelegd(om de nieuwe sportvloer te beschermen).Na onze bonnetjes en glazen te hebben aangeschaft kon de 'aanval' op Kerstbieren beginnen.Hier volgt een greep uit de bieren die we deze namiddag geproefd hebben.

    -Brigand Christmas(9%):brouwerij Van Honsebrouck.
    -Goliath Christmas(8%):brouwerij des Géants.
    -Hof Korvatunturi(11%):Hofbrouwerijke.
    -Kerstbier(9,5%):Scheldebrouwerij.
    -De nacht(5,2%):brouwerij van Vissenaken.
    -Pére Canard(8,5%):brouwerij St.-Canarus.
    -Tchantchès(10,5%):brouwerij Botteresse de Sur-les-Bois.
    -Sinterklaas Bier(Woudenberg)(8,1%):brouwerij du Bocq.
    -Triest x-mas 2008(12%):huisbrouwerij Struyf.
    -X-mas brune(8%):brouwerij Ecaussinnes.
    -Zinnebier Xmas(Zennebrouwerij)(6,5%):brouwerij De Ranke.
    -Fra...Till...(Mikkeller)(8%):Proefbrouwerij.
    -Hvid Jul(Olfabrikken)(8,5):brouwerij Het Anker.
    -Santa's little helper(Mikkeller)(11%):Proefbrouwerij.
    -Sort Jul(Olfabrikken)(8,5%):brouwerij Het Anker.

    Het was weer een geslaagde editie dit jaar met de steeds aangename sfeer.Eén van de beste bierfestivals in Belgie.Proficiat aan de organisatie.Omstreeks 19.30u trokken we met de taxiservice(1euro)richting station van Essen om onze terugtocht aan te vatten.Na nog wat te hebben nagepraat op de trein was het besluit,dat we zeker volgend jaar terugkeren naar dit prachtig festival.

    Al te noteren in de agenda:O.B.E.R.Kerstbierfestival 12 en 13 december 2009.

    www.ober.be
    www.kerstbierfestival.be

    KLIK OP DE KERSTDASSEN VOOR MEER FOTO'S







                     







































                     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekrijden De Buuzestove

    Het werd nog eens tijd om ons boek boven te halen,en een gezellig cafétje te bezoeken we besloten om niet al te ver te rijden.We gingen naar het 'kasseileggersdorp' namelijk Eernegem.Café 'De buuzestove' waar uiteraard een 'buuzestove' stond.Een typisch bruin café,waar je uit een 40tal biertjes op de kaart stonden.Ook kan je er de typische Vlaamse keuken proeven.Wij dronken er het huisbiertje'Buuzestove' uit een kruikje,en een Eernegems kasseileggersbier(7%) een etiketbiertje gebrouwen bij Deca service Woesten.Als 2e consumptie dronken we een Dikke Mathille(6%) gebrouwen bij brouwerij Strubbe en een Straffe Hendrik(6%)werd gebrouwen bij brouwerij Liefmans.Ook even vermelden dat het café gelegen is langs de spoorweg fiets/wandelroute.

    De Buuzestove
    Stationstraat 174
    8480 Eernegem
    Tel:059/29.03.42
    Gsm:0472/94.77.02

    www.debuuzestove.be



                     



                     

       

                     

       

       

       

       

       

                     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonte dag H.O.P

    Zaterdag 6 december ging de laatste aktiviteit van onze vereniging H.O.P(Heerlijk Objectief Proeven) van dit jaar door.Zoals ieder jaar werden de leden getrakteerd kelderrestjes en zelf meegebrachte biertjes waaronder ook enkele biertjes van amateur brouwers zoals'Turelut' (14%)van amateurbrouwer Geert Vandromme goed gebrouwen biertje.Ook 'tSteenputje(9%) van amateurbrouwer Daniel Vandromme viel in de smaak.Er werd heel wat over bier verteld natuurlijk.Daarbij werd er nog lekker broodjes opgediend en de namiddag kon niet meer stuk.Volgend jaar beloofd in ieder geval weer boeiend te worden wat activiteiten betreft dus kijken we er al naar uit en brengen we er een toast op uit.Santé!





                      





                     



                     





                     

                     











                     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stille nacht 2008

    Zoals ieder jaar was het afgelopen weekend terug zover we mochten onze bakken Stille nacht 2008 gaan afhalen bij brouwerij De Dolle brouwers.We waren omstreeks 14u aanwezig en alles was nog rustig,we dronken uiteraard een verse Stille nacht van het vat.Maar beetje bij beetje begon de 'Oerbar' vol te geraken met mensen die van de 'eerste Stille nacht' wilden proeven.Er heerste een gezellige drukte en het was gezellig vertoeven bij de open haard,waar allerlei verhalen werden verteld.Ook de buitenlandse toeristen (ditmaal Italianen)vinden blindelings de weg naar Esen.Ook jeugd verenigingen plannen een uitstap en bezoeken met plezier de brouwerij en de daarbij horende rondleiding nog steeds verzorgd door moeder Herteleer.Door iedereen gekend als 'Moes'.Die inmiddels de leeftijd van 91 jaar! heeft bereikt en nog steeds met veel hartstocht en passie over de brouwerij verteld.de Stille nacht 2008(12,5%) werd goed bevonden enzo vertrokken met ons bakje huiswaarts waar we we op koude winteravonden gezellig gaan van genieten zoals vorig jaar.

    De Dolle brouwers
    Roeselarestraat 8
    8600 Esen
    www.dedollebrouwers.be





                   



















                   



                   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse strandkledij in de Ardennen

    Buiten bierproeven en alles wat met bier te maken heeft hebben we ook nog een winterse hobby.Als het sneeuwt in Belgie proberen we foto's te nemen van ons zelf in zomerse kledij of ondergoed.het lijkt vreemd maar ondertussen hebben zich al heel wat internationale 'sneeuw' vrienden zich toegevoegd aan het clubje(oa,Canadezen,Engelsen....)Aangezien we deze zondag op brouwerij bezoek waren bij huisbrouwerij Sint Canarus als de sneeuw begon te vallen konden wij helaas geen foto's nemen.Wij dachten nog morgenvroeg zal de sneeuw er ook nog wel liggen.Niet dus.Aangezien we toch in verlof waren besloten we richting Ardennen te trekken meer bepaald La Roche.Na een lange rit besloten we om ééntje te drinken in een Irish pub in La Roche.Ik namelijk een Féodale de La Roche(6,5%)Brasserie d'Ambly(www.saintmonon.be ) en Thierry een Orval(6,2%) van 1,3 jaar oud.Dan was het tijd om een mooi plaatsje te zoeken om onze winterfoto's te nemen.Wij maken er ook een gewoonte van om tijdens de fotosessie elk jaar een ander biertje te drinken.Angezien we in de Ardennen waren leek een Rochefort 10 een juiste keuze.na het nemen van de foto's besloten we nog eventjes door te rijden naar Achouffe,we hadden het geluk toen we daar aankwamen waren ze juist het bier over te hevelen in de grote tankwagens(30.000 liter) om naar de bottelarij te vervoeren.We hebben ons eventjes opgewarmt aan een N'ice Chouffe en een huisbereid soepje om ons terug richting kust te begeven.Mocht er iemand interesse hebben om deel te nemen aan het 'sneeuw' clubje laat maar iets weten.Op volgend adres kan je meerdere foto's bekijken van winterse strandkledij:

    http://www.bloggen.be/16klepper/

    Misschien tot binnenkort.















                   









                   

                   

                   
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse bierproefnamiddag

    Op zaterdag 22 november was het eindelijk zover we organiseerden een bierproefnamiddag met als thema Nederlandse bieren en bieren voor de Nederlandse markt.Doordat we redelijk veel bieren hadden besloten we onze biervrienden uit te nodigen namelijk:Geroen Vansteenbrugge secretaris van de Waregemse bierfanaten(www.wbf.be ).William Roelens en Myriam gekent van zijn bierblog(http://www.blog.seniorennet.be/bierblog/ ) en Filip Geerts en Katrien gekent van (http://belgianbeerboard.com/ ),(http://forumbelgischbier.belgianbeerboard.com/ ).Het werd een prachtige namiddag/avond waar veel over bier en aanverwante zaken gesproken werd.Met wat hapjes en belegde broodjes proefden we van volgende bieren.

    -Ezelenbok(7,5%):De 'proef' brouwerij in opdracht en naar recept van de Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers.

    -Pek&Veren(8%):Brouwerij de Molen(www.brouwerijdemolen.nl )

    -Rasputin Russian Imperial Stout(10,7%):Brouwerij de Molen

    -Tsarina Esra Imperial porter(11%):Brouwerij de Molen

    -Winterbock(8,3%):brouwerij de Molen

    -Borefts tien(10%):Brouwerij de Molen

    -Porter hazelnoot(5,5%):Huisbrouwerij Klein Duimpje(www.kleinduimpje.nl )

    -D'n Schele Os Tripel(7,5%):Maasland brouwerij(www.maaslandbrouwerij.nl )

    -Merck toch hoe sterck(9%):De Scheldebrouwerij(www.scheldebrouwerij.nl )

    -La Trappe bockbier(7%):Bierbrouwerij Koningshoeven b.v(www.latrappe.nl )

    -Chouffe bok(6,66%):Brasserie d'Achouffe(www.achouffe.be )

    Hierbij danken we onze Nederlandse vriendin Debbie voor het bezorgen van deze bieren.En alle aanwezigen voor de aangename namiddag.







                   



                   





                   









                   



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdag huisbrouwerij Sint Canarus

    Deze zondag trotseerden we de barre wintertoestanden om een bezoekje te brengen aan huisbrouwerij Sint-canarus in Gottem.Nu het toch opendeurdag was besloten we een bezoekje te brengen aan één van de kleinste brouwerijtjes in Belgie.Na een humoristische rondleidleiding van Piet Meirhage besloten we de ambachtelijke biertjes te proeven in het knusse degustatielokaal.Daar dronken we een Sint- Canarus tripel(7,5%),Potteloereke(8%) van het vat en ééntje van de fles,Deinze Export(4,6%)en een Deventer dubbel(8%)(etiketbier van Potteloereke).We wilden nog een maagd van Gottem(6,8%) en Pere Canard(9%) proeven maar deze waren jammer genoeg OP.Maar als we geluk hebben kunnen we deze nog proeven op het komende Kerstbierfestival in Essen zei Piet ons.

    Huisbrouwerij Sint Canarus
    Polderweg 2
    9800 Deinze-Gottem
    www.sintcanarus.be























                    











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstbierproeverij HOP

    Op maandagavond 17 november trokken we richting Deerlijk om deel te nemen aan een proeverij van onze vereniging HOP met als thema kerstbieren.Deze vond plaats in café Bourgondisch kruis wafelstraat 1 8540 Deerlijk.Eenmaal aangekomen wist voorzitter Lode ons te melden dat we 7 biertjes gingen 'blind' proeven.Uiteraard allemaal kerstbiertjes als voorloper naar de kerstperiode.Met een 20 tal leden werd er telkens na elk biertje een beschrijving gegeven en mocht je eventueel zeggen welk bier het was.Wat voor sommige moeilijker bleek te zijn dan andere.Het werd een toffe avond met lekkere bieren.
    Volgende bieren werden geproeft:

    -Stille Nacht 2007(12%)
    -Pere Noel(7%)
    -La Rulles cuvée meilleurs voeux(7,3%)
    -Abbaye des rocs speciale Noel(9%)
    -Tournay de Noel(8,2%)
    -La Moneuse special winter ale(8%)
    -Bush de Noel(12%)















                   









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e Brugs bierfestival
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zaterdag 15 en zondag 16 november 2008 organiseerden De Brugse Autonome Bierproevers in samenwerking met het Brugse stadsbestuur de tweede editie van hun bierfestival.Dit jaar ging het festival door in het volledige complex van de Halletoren. Fantastisch gewoon. Deze 2° editie werd nog beter dan de eerste!
    Wat werd er geserveerd:
    -50 brouwerijen/bierfirma's waren van de partij met 180 verschillende bieren. (met als primeur Westvleteren 12&8)die exclusief en met toestemming van de paters van Westvleteren werd geschonken,aan dezelfde prijs als alle andere bieren.(1jeton).Ook werd het bier van BAB als primeur voorgesteld nl: BAB 401(8%) gebrouwen bij brouwerij Strubbe

    Culinair: ook het culinaire, lees gastronomische aspect hebben ze opnieuw en niet meer dan terecht (!) een speciale plaats gegeven op en naast het festival. Een absolute meerwaarde dus! 8 gerenommeerde chefs hebben zaterdag- en zondagnamiddag hun kookkunsten gepresenteerd door nieuwe gerechten op basis van bieren, aanwezig op het festival, klaar te maken. (met projectie op grote schermen in de diverse zalen!) Het moet worden gezegd: we leven in een prachtig bierland waar we ook op culinair en gastronomisch gebied voor niemand moeten onderdoen. De combinatie van 'WEEK VAN DE SMAAK' en het festival ... + de combinatie van gastronomie en bier! Perfect!
    -Kinderanimatiehoek
    -Openluchtterras op het binnenplein bij mooi weer.
    -Transport heen en terug tussen station en het bierfestival met de paardetram van brouwerij Van Steenberghe, degustatie van "Augustijn" op de paardetram!
    Wees er zeker bij op de volgende editie van het festival op 14&15 november 2009.

    Dit kan wel eens uitgroeien tot één van de betere festivals in Belgie
    KLIK OP REUS JULES VOOR MEER FOTO'S
    www.brugsbierfestival.be

    www.babbierproevers.be

                      









                    

                   







                   















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weekend der Belgische bieren Hasselt

    Vorig weekend werd de start gegeven van een nieuw hoofdstuk van het Weekend der Belgische bieren,dat voor de 15e maal werd georganiseerd door de Limburgse Biervrienden vzw.Na een periode van 14 jaar werd zaal De Schakel ingeruild tegen een grotere lokatie,met name het Hasseltse Cultuurcentrum.Deze werd weer prachtig gedecoreerd met allerlei vlaggen ,reclames van verschillende brouwerijen en bieren.Het werd meteen duidelijk dat het niet te laat was om voor een ruimere zaal te kiezen want toen wij aankwamen was de zaal reeds goed gevuld.Na een praatje te hebben gemaakt met Casimir Elsen bleek dat het record van vorige jaren probleemloos ging verbroken worden.Maar wat wil je met zo'n bierkaart.Geen enkel bier was hetzelfde als in 2007 en niet minder dan 72 bieren waren er die in 2008 gebrouwen waren.Van de in totaal 142 bieren die er te proeven waren.Het is de organisatie weer gelukt om een prachtige en ongeeevenaarde bierkaart samen te stellen,waardoor heel wat bierliefhebbers hun beste beentje moesten voorzetten om de resem unieke bieren te kunnen proeven.Nogmaals een dikke pluim voor de organisatie alsook voor de medewerkers die zich 3 dagen in het zweet hebben gewerkt om dit alles mogelijk te maken.Wij hebben van de volgen de biertjes kunnen genieten:

    Proefplankje:

    -Sezoens blond(6%):Brouwerij Martens:Oorspronkelijk van hoge gisting,wordt dit speciaal bier van de 250-jarige brouwerij Martrns nu gebrouwen met het procédé van lage gisting

    -Dryhopped lager(5,4%):De proefbrouwerij voor Bierfirma Slaapmutske:Speciaal voor de Amerikaanse markt,en enkel afgevuld op vat,ontwierp Danny De Smet dit bier met een uitgesproken bitter karakter.

    -Leoniden 8(8%):Brouwerij De Dool:Naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling van kunstenaar Johan Tahon ontwierp brouwmeester Bart Durlet dit speciale bier.

    -Cuvée 175(8%%):Brouwerij De Koninck:Brouwerij De Koninck herdenkt haar 175ste verjaardag met 3 nieuwe bieren,waaronder deze Cuvée 175 die enkel op vat bestaat.

    -Merck toch hoe sterck(9%):Brouwerij De Scheldebrouwerij:Deze biernaam is geinspireerd op een bekend Nederlands geuzenlied,dat het doorbreken van de belegering van Bergen-op-Zoom in 1622 bezingt.

    -Den Bras(7,5%):Brouwerij Den Tseut:Bras is dialect uit het Meetjesland voor varkensvoer.Maar maak u niet ongerust dit bier is veel te lekker om alleen maar goed te zijn als varkensvoer.

    -De Kletter(6,8%):Brouwerij De Graal:Boekencafé De Kletter in Herzele is de thuisbasis van de vzw 'tUilekot,die dit bier liet brouwen.

    -Den Herberg tarwe(5%):Brouwerij Den Herberg:Naast een blond en een bruin bier heeft de nieuwe brouwerij in Buizingen ook reeds dit witbier ontwikkeld.

    -Polderke(6%):De Proefbrouwerij:Gelanceerd in 2003 door Natuurpunt Antwerpen Noord,naar aanleiding van de feestlijke opening van het natuurgebied Bospolder.

    -Pré Messire(7,5%):Brouwerij Grain d'Orge:Dit bier draagt de naam van het sportstadion van Royal Club Sportif de Stavelot.

    -Klingelse Kalsei(8%):Brouwerij Van Steenberge:Dit bier wordt alleen maar gecommercialiseerd tijdens de jaarlijkse braderie in De Klinge,een deelgemeete van het Oost-Vlaamse Stekene.

    -Den Dorstvlegel(5,3%):Brouwerij Witte merel:Een witbier van amateur brouwers Witte merel uit Stevoort.

    -Kessel blond(7,5%):Brouwerij De Vlier:Een van de nieuwste bieren op de markt,nog geen 3 maanden geleden voor het eerst voorgesteld.

    We hebben nog enkele 75cl meegenomen naar huis om rustig te proeven zoals:

    -Cuvée des Saugrenrus(9,5%):Brouwerij Augrenoise:Een sterk bier van de brouwerij,die opgericht is als sociaal project voor de tewerkstelling van mentaal gehandicapten.

    -La Trouffette blonde(6%):Brouwerij de Rulles voor Brouwerij de Bastogne:Voorlopig brouwt Cathérine Minne nog in Rulles maar in de nabije toekomst hoopt Brasserie de Bastogne zelf echt te kunnen starten.

    -Cuvée du Tchesté(7,5%):Brouwerij Les 3 fourquets:Een bier gebrouwen voor de Waalse Confrérie du Tchesté in Neufchateau.

    www.limburgse-biervrienden.be



       

       

       

       

       

                     

       

       

       

       

       

       

       

                     

       

        

       

       
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6e Einstein quiz scouts Noordland

    Zaterdagavond werden we verwacht in de Bredense scoutslokalen'De Snekke' om de jaarlijkse Einsteinquiz mee te spelen.Doordat Thierry jarenlang in scoutvereniging Noordland heeft gezeten is dit een jaarlijkse traditie geworden om deel te nemen aan de quiz.Die ieder jaar door oudleiding in elkaar wordt gestoken.Zo zie je nog eens je 'oude' scoutsvrienden terug.Het is een quiz over algemene kennis,zeker niet al te gemakkelijk.Ieder jaar moet een groepje samenstellen uit 6 personen die zo een team vormden.Dit jaar waren 12 groepjes ingeschreven.Ieder jaar wordt ook uitgekeken naar een speciaal biertje,naast het scoutsbier Hopper blond en bruin wat vroeger Domein(gebrouwen door brouwerij Vansteenberge) was kon je ook een boerke of boerinneke proeven.Van de 12 deelnemende groepjes eindigden we als 6e wat een prijs opleverde nl 1kg 'spekken'(snoep) .Het was terug een leuk weerzien.Op naar volgend jaar.Wat zou het streekbiertje dan zijn

    www.noordlandbredene.be



       

       

       

       

       

                     

       

                     

       

       

       

       

                     

       

       

                     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge Culinair

    Site Oud Sint-Jan Brugge pakte op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 november voor het eerst uit met een culinaire beurs onder de noemer BRUGGE CULINAIR. Er stonden 130 standhouders die streekproducten en specialiteiten uit binnen- en buitenland lieten proeven, degusteren en verkopen. Ze waren te vinden in de verschillende zalen op de twee verdiepingen van het vroegere Sint-Janshospitaal. Alle Belgische provincies waren vertegenwoordigd met hun specialiteiten.Demonstraties: er werden de drie dagen kookdemonstraties gehouden door sterrenkok Wim Vandamme, gekend van Maison Vandamme, Channel 16 en van Flanders Catering. Hij werkte ondermeer met grijze Noordzeegarnalen en bereide aperitiefhapjes in het kader van de komende feestdagen.Wat kon je verwachten:streekbieren uit alle hoeken van ons land waaronder een 17 tal brouwerijstandjes, Gilde van de Brugse Chocolatiers, Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge, Orde van de Paardenvissers uit Oostduinkerke, mosterd, wafels, confituren, wijnen, champagnes, vleeswaren, mattentaarten uit Geraardsbergen, foie gras, kazen, paardenmelk, hoeve-ijs, koffie, chocolade, confiserie, honing, cuberdons, jenevers, paté, aperitiefwijn, appelsap, producten rechtstreeks van de hoeve.....maar ook streekproducten uit Brugge, Damme, Poperinge, Beauvoorde, Vlaams Brabant, Meetjesland, Limburg, Antwerpen,...... Internationaal: specialiteiten uit Frankrijk, Nederland met Zeeuwse mosselen, Corsica, Oostenrijk, Griekenland, Rusland, Italië, Portugal, Zwitserland, rum uit Venezuela, Georgië, Moldavië, Roemenië, Armenië Een meer dan geslaagde editie van dit evenement.Met een heel goede organisatie.

    www.bruggeculinair.be



                     

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

                     

       

       

                     

                     

                     

                     

       

                     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdij O.B.V Koningshoeven (La Trappe)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat je hier in Belgie geen Bockbieren kan kopen besloten we afgelopen weekend om dan maar naar Nederland te gaan om enkele flessen te gaan halen.Natuurlijk koppel je het nuttige aan het aangename en besloten we een bezoekje te brengen aan Nederlands enige Trappisten abdij namelijk O.B.V Koningshoeven(La Trappe)te Berkel-Enschot bij Tilburg.In een typische herfstsfeer kwamen we aan alles was er somber en duister,maar gelukkig was het nieuwe proeflokaal een perfecte plaats om kennis te maken met Nederlands enige Trappist La Trappe.Die allemaal van tap verkrijgbaar zijn.We besloten ook deel te nemen aan de rondleiding(10 euro p.p).In het proeflokaaltje kregen we een Trappist naar keuze terwijl een film van 20 minuten afspeelde over het kloosterleven in en rond de abdij.Over het verleden en heden.Wat heel boeiend was.Daarna kregen we een heel proffesionele rondleiding in de brouwerij(ongeveer 45min) en bottelarij met de nodige uitleg over de geschiedenis en het huidige brouwproces heel leerzaam.Zeker een aanrader als eens besluit om naar Nederland af te reizen.Ook kregen we nog een souvenir(La Trappe biermatje).

    KLIK OP LA TRAPPE TRIPEL VOOR MEER FOTO'S

    In het abdijwinkeltje kon je nog allerlei religieuze attributen,koekjes,likeur en uiteraard alle Trappistenbieren kopen.
    Hierbij nog even de Trappisten op een rijtje dat we geproefd hebben.Proef de stilte...

    -La Trappe blond(6,5%):Een helder goudblond Trappistenbier.Sprankelend en goed doordrinkbaar.Fris en fruitig van smaak,met een bittere afdronk

    -La Trappe dubbel(6,5%):Een mooi,authentiek Trappistenbier met een warme,robijnrode kleur.Ietsje zoet van smaak met een fris en zacht aromatisch karakter.

    -La Trappe tripel(8%):Eeen krachtig donkerblond Trappistenbier.Vol van kleur en smaak.De fruitige en bitterzoete smaak geeft La Trappe tripel een bijzonder karakter.

    -La Trappe quadruppel(10%):Het zwaarste Trappistenbier van La Trappe met een prachtige amberkleur.De warme smaak is vol en mild.Een beetje zoet en aangenaam bitter.

    -Witte Trappist(5,5%):De witte Trappist is het eerste en enige Trappistenwitbier ter wereld.Gebrouwen met zeer,aromatische hopsoorten.Een frisse dorstlesser met verfijnd karakter.

    -La Trappe bockbier(7%):Uniek seizoensproduct.De enige Trappistenbock en het enige bockbier dat lichtjes nagist op fles.Mooi dieprood van kleur.Met volle smaak en licht bittere afdronk.Vanaf oktober verkrijgbaar.

    -Bierlikeur(30%):Likeur gedistilleerd uit La Trappe dubbel.

    www.latrappe.nl



       

       

       

                    

                    

       

                    

       

                    

       

       

       

                    

       

                    

       

       

       

       

       

       

       

                    

       
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij te gast:Brouwerij Van Den Bossche

    Zoals iedere maand wordt er door onze vereniging HOP een activiteit georganiseerd natuurlijk met als thema 'bier'.Deze maal onder het thema 'Brouwerij te gast' werd brouwerij Van Den Bossche uit Sint-Lievens-Esse uitgenodigd.Het was Bruno Van Den Bossche persoonlijk die kwam wat meer uitleg geven over de brouwerij en de biertjes.Aan de hand van een filmpje konden we het reilen en zeilen in de brouwerij meemaken.Daarna vertelde Bruno over het onstaan van de brouwerij,en de opvolging.Telkens werd er 1 biertje geproefd die met de nodige uitleg over het recept besproken werd ook mochten we eventueel vragen stellen.Het werd terug een leerrijke avond zoals steeds op de activiteiten.Nog even vermelden welke biertjes er geproefd werden.Pater Lieven blond(6,5%),Lamoral(8%),Buffalo Belgian Bitter,Buffalo(6,5%)Buffalo Belgian Stout(9%),en Kerstpater(9%).Een voor één lekker biertjes van een brouwerij die het label Belgian Family Brewery draagt.Ook konden we kennismaken met de nieuwe etiketten van Buffalo Belgian bitter en Buffalo.

    www.brouwerijvandenbossche.be
    www.paterlieven.be





























    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakterbierenfestival Poperinge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Poperinge, Vlaanderens hopmetropool, is een Karakterbier-festival terecht op zijn plaats. Hop geeft aan bier zijn typische smaak en fungeert als natuurlijk bewaringselement in de brouwkuip. Het Karakterbierfestival groepeert een aantal minder gekende en bijgevolg meestal ambachtelijke en kleinschalige brouwerijen in de feestzaal van Hotel-Restaurant Palace, Ieperstraat 34 te Poperinge. Aan de diverse brouwerijstands kon je met een degustatieglas de diverse en meest uiteenlopende met liefde en vakmanschap gebrouwen biertjes (voorzichtig) leren.Deze maal kon je op zaterdag 25 en zondag 26 oktober telkens van 14.30 tot 23u een keuze maken uit 16 tal brouwerijstandjes .Er waren enkele nieuwe brouwsels te proeven zoals Charmetine(6%) van brouwerij Silenrieux,Brugse bok(6,5%) van brouwerij De Halve Maan,Abeelsen tripel(7,8%) en Abeelsen stout(5,2%) brouwerij Strubbe voor drankencentrale Noel Cuvelier uit Poperinge.Ook waren deze maal 2 Franse brouwerijen van de partij nl:Brasserie de Fleurac en Brasserie du pays Flamand die met hun biertjes richting Poperinge getrokken waren.Er heerste een leuke sfeer in het kleine zaaltje waar menig bierliefhebber de weg gevonden had.


    KLIK OP PRIOR VOOR MEER KARAKTERBIERFOTO'S

































    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)

    Foto

    bekijk ook eens deze blog!!!!!



    Foto

    Dropbox

    Plaats uw folder van bierfestival of evenement in de dropbox,deze word dan gepubliceerd op deze blog


    Foto

    Foto

    Klik op de affiche voor meer info
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Links naar Italiaanse website's
    Foto

    Foto

    Foto

    Link naar Argentijnse website
    Foto

    Foto

            Facebook
      Goddelijke drank

    Foto

            Facebook
        Goethals Bianca

    Foto

    Bezoek ook eens deze website's/blogs

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grappige foto's

  • Foto

    OPETH BEWAAKT MALHEUR !!
    Foto

    CHOUFFEKE IN MALHEUR!!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Op deze Italiaanse
    site kan je een reportage
    zien van het kerstbierfestival
    Essen 2009.klik op de foto
     om deze te bekijken


    Foto

    Foto

               Klik op het boek 
               voor meer info

    Foto

    BIERSPREUKEN

    Als je hoort hoe het klokje thuis tikt,zit je niet op café


    Bier om bier,malt om malt
    Zelfs de beste drinker verslikt zich wel eens
    Bier verzoet de arbeid
    Bier is een goede dienaar,maar een slechte meester
    Geen bier zonder schuim
    Bier regeert met ijzeren hand
    Foto

    Eens gedronken blijft gedronken
    Hij heeft te diep in het glaasje gekeken
    Foto

    Beter één biertje in de hand,dan 10 op de grond
    Achter het glas drinken
    Naast de tap zuipen
    Als twee zuiplappen vechten om één pint,gaat de derde ermee aan de haal
    Free Cursors
    Een goed café om de hoek is beter dan een verre brouwerij
    Het bier niet opdrinken voor het getapt is
    Als het bier gedronken is,sluit men de tap
    Foto

    bierschrift.gif

    CARTOONS


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    BOEKEN
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een etentje in Amerika....
           Beer&Sushi

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs