een nieuw leven
Inhoud blog
 • Wat nu na bijna 3 maanden
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  02-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu na bijna 3 maanden

  Hallo bezoekers,
  dit zijn mijn eerste stappen op mijn eigen blogg, mijn bedoeling is zowel mijn eigen gedsachten op een rijtje te zetten alsook zien hoe andere mensen in een gelijkaardige situatie zich redden en ook van hen te leren.

  Mijn leven verliep , zoals gelukkig bij de meesten, niet rimpeloos maar wel fijn . Heb 3 volwassen kinderen een goede baan een mooi huis en een man met een nog betere baan wat kan je dus nog meer wensen?
  Mijn man ging begin 2006 als jonge 51jarige man op pensioen, het leven zag er nog mooier uit ik zou enkel nog moeten werken en ,zoals hij zelf zei ,voor de rest mijn voetjes onder tafel steken als ik thuis kwam. Hij vond zichzelf immers de nieuwe man en zou dat bewijzen ook.Helaas heeft dit niet lang mogen duren. Reeds een goed jaar later viel de fatale diagnose op onze kop. Darmkanker, reeds uitgezaaid in de lever, hij maakte weinig kans, een jaar was de voorspelling, die jammer genoeg uit kwam.
  De dag dat we het nieuws kregen was het stralend weer en we waren in vacantie stemming alles leek toen zeer surealistisch en ik denk dat ondanks ons verdriet het niet echt tot ons door drong.
  Na enkele maanden begreep ik dat er van al ons mooie toekomst dromen niets zou komen, als we al hoop hadden verdween die snel want er bleek geen enkele therapie te zijn die hem kon helpen. Ik besloot toen maar thuis te blijven om voor hem te zorgen en een beetje te doen alsof we samen in pensioen waren, wat in de eerst volgende maanden ook vrij goed lukte.
  Dat thuis blijven was voor mij niet zo simpel want ik heb behoefte aan vele sociale contacten daar waar mijn man door zijn ziekte enkel nog behoefte had aan mij en de kinderen. Ik heb hem verzorgd met veel liefde en we waren samen 24 op 24 maar ik kan niet zeggen dat dat makkelijk was. Om kort te zijn hier zit ik dan bijna 3 maand later af te kicken van het drukste maar ook meest afschuwelijke jaar uit mijn leven vastberaden een nieuw leven te beginnen om dat mijn vorige voorbij is en ik niet wil blijven leven in een flauw afkooksel daarvan met misschien wel verbittering als gevol.g Werken doe ik onder tussen niet meer omdat, en dit is Belgium, ik financieel beter af ben met mijn man zijn pensioen dus gevolg zoeken naar nieuwe ivullingen voor mijn leven.
  Ik weet dit was een zeer lange inleiding om te komen tot mijn doel van deze blogg maar ik weet dat ik onmogelijk het relaas van een nieuw leven kan doen zonder enige achtergrond en ik weet ook dat wat er ook mag komen ik nog vaak zal terug blikken, maar ook dat is nodig voor mijn ver werking
  Mijn man stierf op 14juni rond de middag thuis in aanwezigheid van alle kinderen en natuurlijk ook ik, daar mee was zijn laatste grote wens vervuld.
  Ik denk dat dat moment het enige was waarop ik mij totaal ontreddert voelde en diep ongelukkig. Ik weet nog hoe boos ik was op de kinderen toen ze, goed bedoeld, me in de armen namen en en me vroegen niet te wenen. Ik had toen ook meer dan ooit het recht om verdrietig te zijn, vond ik, en dat heb ik toen ook uit geschreeuwd. Ik begrijp nu dat de kinderen eveneens totaal ontreddert waren en schrokken van hun anders zo sterke ma, die een heel jaar lang toch probeerde optimist te blijven en iedereen tot sterkte aan zette.
  Toen de docter en de verpleger weg waren en ook de begrafenis ondernemer hem is komen halen voelde ik voor het eerst een bevrijding niet alleen voor mezelf maar ook voor die mens die zo had moeten lijden en ik wou maar een ding weg uit dit huis letterlijk op zoek naar zuurstof.
  Die avond bracht ik door bij een vriendin rokend, pratend en drinkend. We hebben samen de muziek voor de dienst gezocht en toen voelde ik me een beetje beter worden, het was toen misschien puur egoisme maar mijn huis was de laatste maanden bijna een gevangenis geworden voor mij en eindelijk kon ik weer eens iemand anders zien.
  De week tussen zijn dood en de begrafenis kan ik me niet goed meer voor de geest halen, mijn hartsvriendin is toen bij me gebleven en de kinderen en samen hebben we alles voorbereid maar ik had het gedacht dat ik op automatische piloot verder ging.
  Ik denk dat ik bijna uit keek naar de begrafenis als afsluiter van een "anus horibile". Ook die dag ging voorbij zonder dat ik het gevoel had of ik hem beleefde ik leek een waarnemer van op afstand, te verblind door verdriet dat ik mooeilijk kon uiten, want mijn wil en practische geest deden me er vooral  op toe zien dat alles vlekkeloos verliep want iedereen vond mij immens sterk maar IK zat ergens diep van binnen in mij weg
   gestoken.
  De dag na de begrafenis heb ik besloten dat het de eerst dag was van mijn nieuw leven alleen wist ik nog niet wat het zou worden.
  Julli was voor mij een maand opgedeeld in kuisen, ik had namelijk de laatste maanden niet meer van zijn zijde geweken, winkelen, want behalve een warenhuis en apothers had ik ook niet veel meer gezien en vooral niets doen en genieten van mijn vrijheid. En ja ik heb er vaak schuldgevoelens van, maar voor het eerst in mijn leven voelde ik me vrij. Het was een gevoel dat ik nooit had gehad vroeger waren de kinderen klein en er was altijd wel iets waarvoor je op tijd moest zijn, er was ook je werk, en mijn man, nu niets eer van dit alles, ik kon gewoon in de auto stappen en vertrekken zonder te weten wat of voor hoelang ik iets zou doen.
  Augustus was de maand van de onafgewerkte klussen ik ontdekte van mezelf dat er niets moeilijk is aan het schilderen van je keuken, je gaat gewoon naar de winkel koopt verf en een borstel en je begint en s'avonds was ik ongelooflijk tevreden over mijn werk.
  Mijn huis onderging een metamorphose niet omdat ik mijn wilde weg kuisen of weg opruimen, alleen had ik er de behoefte van om er nu duidelijk MIJN huis van te maken alsof ik mezelf wou duidelijk maken wat voorbij is is weg en komt noooit meer terug. In begin dacht ik vaak, alhoewel ik niet gelovig ben, dat mijn man op neer keek en boos zou zijn maar ik weet nu dat dat gevoelens zijn waar je niet mee leven kan want dan blijf je het leven van de gestorvene leven en niet het jouwe.
  En nu zijn we september. Actie tuin. We hebben nooit groene vingers, of tijd gehad zodat onze grote tuin altijd een wildernis leek maar dit zal veranderen!
  Zaterdag kocht ik een kettingzaag en begon al hout rommel, veel zelf nog van de verbouwingen, onder hande te nemen. Elk plankje moest er aan geloven tot het mooi opgeborgen lag in mijn houtkot en ik mijn armen niet meer kon opheffen. Nooit gedacht dat zo'n zaag na enkele uren zo zwaar werd.
  De voldoening was groot. Een van de liedjes op de dienst was HURT van Cristinna A en een zin daar uit gaat "are you proud of who i aim" en het dreunde voortdurend door mijn kop terwijl ik daar zaagde en sleurde en ik dacht ja, als je nu je vrouwtje zag zou je fier zijn of dat hoop ik toch  2SEPTEMBER

  Mijn eerste blik uit het raam was niet bemoedigend, het weer leek grauw en winderig maar het is hakseldag vandaag en dat zal het worden ook!
  Ooit hadden we een stukje tuin voorbestemd om moestuin te worden maar zoals zovele projecten van hard werkende mensen was het een project gebleven. Resultaat een totaal verwildert stuk dat het domein werd van de kinderen en in hun kinderlijke verbeelding de naam RIMBOE kreeg een naam die het nu meer dan ooit verdient en wat er ook met dat stuk zal gebeuren die naam zal het altijd behouden. Verleden jaar vond mijn man dat onze haag nu toch wel eens mocht geremd worden in zijn wildgroei voor hij alles aan mij moest overlaten en dus namen we een tuinman onder de arm om ze te fatsoeneren.
  In mijn overmoed liet ik de takken in de rimboe gooien om ze te verwerken tot haksel en jawel dit is nu het gigantische project dat ik aanneem.
  Dus na de koffie sleepte ik met volle moed de hakselaar naar de rimboe en begon weer eens te sleuren. Wonder boven wonder viel dat eigenlijk best mee en op een uurtje heb ik toch al flink wat gedaan. De regen speelde echter voor spelbreker zodar ik moest stoppen en dat is nu de rechtstreekse aanleiding tot deze blogg. Ik had geen andere plannen dus besloot ik maar een beetje achter de PC te kruipen en zie met welke gevolgen. Dus al bij alis het een zeer rustige dag geworden straks maak ik eten voor de kinderen en krijg ik nog een bezoekje van een ex collega van mijn man, blij dat de mensen toch contact houden al weet ik niet zo goed wat ik tegen die mens zal moeten zeggen maar goed dat zien we dan wel.
  OK dit was het dan voor mijn eerste dag zien wat morgen zal brengen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  02-09-2008, 14:38 geschreven door bibine  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/bibine1

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  02-09-2008, 11:46 geschreven door  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 01/09-07/09 2008
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!