Bezoek Brussel
Inhoud blog
 • Bezoek de prachtige stad Brussel
 • Mini Europa
 • Stadhuis van Brussel
 • Kathedralen in Brussel
 • Enkele interessante hotels in Brussel
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  autokampioen
  www.bloggen.be/autokam

  Leuke bezoeken aan Brussel
  29-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Justitiepaleis in Brussel

  Justitiepaleis Brussel - Palais de Justice Bruxelles

  Poelaertplein • 1000
  T (0)2 508 64 10

  Opgetrokken op de plaats van het oude galgenveld van de stad, de Galgenberg, als één van de grootste 19de-eeuwse bouwwerken in Europa. J. Poelaert, de architect, ontwierp het in eclectische stijl. Het Justitiepaleis ligt centraal tussen meerdere hotels in het centrum van Brussel.

  Hotels in Brussel:

  Sun Hotel

  Sun Hotel Brussel is een 2-sterren accommodatie nabij 'Avenue Louise'. Binnen 10 minuten vanuit Hotel Sun bent u in het centrum, waar onder meer de Grote Markt en Manneken Pis te bezichtigen zijn.

  Beverly hills Hotel in Brussel

  Dit driesterrenhotel is perfect gesitueerd voor een prettig verblijf in Brussel, aan de met bomen omzoomde Avenue Louise en vlakbij de populaire Louise Place en Stephanie Place.
  Het Beverly Hills hotel in Brussel zal u zeker kunnen bekoren.


  Cascade Hotel

  Het hotel is ongeveer 250 meters gesitueerd van de elegante Louiselaan, 1km van het Zuidstation (2 haltes met de metro), 100 meter van een metrostation. Hotel Cascade is volledig gerenoveerd in 2005 en bied 82 kamers. In dit hotel in Brussel vindt u vast en zeker een plaatsje om te overnachten.

  Manneken-Pis Brussel - Manneken Pis Bruxelles

  Stoofstraat • 1000

  Dit bronzen beeldje, in de 17de eeuw gemaakt door J. Duquesnoy, is hét symbool voor de spotzieke Brusselse geest. Het staat ook bekend onder de naam "Kleine Julien" en was vroeger één van de talrijke fonteinen die de stad van water voorzagen. Inmiddels is het Manneken een legendarische figuur geworden. Door eeuwenlang vandalisme door zowel Engelsen als Fransen, werd Manneke Pis in ere hersteld door Lodewijk XV . In 1817 werd het beeldje gestolen door een vrijgelaten Franse gevangene en later in stukken teruggevonden. Met deze fragmenten werd het beeldje gemaakt dat nu op de antieke fontein prijkt.

  De meeste hotels in het centrum van Brussel liggen in de omgeving van deze publiekstrekker.

  Hotels in Brussel:

  Hotel Mozart

  In dit 17e eeuws karakteristiek gebouw, midden in het centrum van Brussel, zijn elk van de 54 kamers van hotel Mozart ingericht in Louis XV stijl.

  Bedford Hotel & Congress Centre

  Bedford Hotel & Congress Centre, gelegen op slechts 450m. van de Grote Markt heeft 326 moderne kamers uitgerust met de nieuwste faciliteiten.

  Hotel Mirabeau

  Hotel Mirabeau Brussel< heeft een uitstekende, centrale ligging, zodat u met gemak de historische straten van de stad vol restaurants en boetieks kunt bezichtigen.

  Eurostars Grand Place Hotel

  Het Eurostars Grand Place is gesitueerd in het hartje van Brussel, naast de Grote markt en 'Mannenken Pis', en op 200 meter van het Beursgebouw te Brussel.
  Eurostars Grand Place heeft 54 hotelkamers, 48 dubbels en 6 singles, alle zeer comfortabel ingericht en recentelijk gerenoveerd en zijn volledig ter uwer beschikking in het hartje van Brussel.

  Een hotel boeken in Brussel

  Om uw citytrip of bezoek aan Brussel zo goed mogelijk voor te bereiden, Kunt u bijna alle hotels in Brussels online reserveren. Op deze pagina vindt u een overzicht van hotels in Brussel , met informatie, prijzen en de mogelijkheid om het hotel online te reserveren:

  Overzicht hotels in Brussel

  Geen hotel in Brussel gevonden?

  Er zijn nog vele mogelijkheden in Belgische steden in de buurt om te overnachten, een kort overzicht:

  Meer informatie over hoe een hotel te boeken

  Extra informatie over Brussel

  29-01-2008, 00:00 geschreven door brusselaarke  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  01-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andere steden dan Brussel: Eindhoven
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog nooit in een hotel in Eindhoven gelogeerd? Dan moet je dit zeker eens doen. Eindhoven is een moderne, jonge en dynamische stad met een warm Brabants hart en heeft zich in hoog tempo van agrarisch naar industrieel en technologisch ontwikkeld. Die recente geschiedenis vindt u terug in het uiterlijk van de stad. Eindhoven is ook opvallend groen, zo viel me tijdens een verblijf in één van de hotels Eindhoven op. Echt wel leuk, je zou het niet verwachten van een stad met dergelijke omvang. vlakbij het centrum ligt het natuurgebied de Genneper Parken, hier zijn drie routes uitgezet met verschillen de thema’s; een cultuur-historische-, een boerenland-, en een beekdal-route.

  Het mooie Stadswandelpark is een groen eiland in de drukke binnenstad, het riviertje de Dommel stroomt idyllisch door dit park en er staan dertig bijzondere kunstwerken waar u uren van kunt genieten. Eindhoven is gelegen op een hoger gebied tussen de rivieren de Dommel en de Gender. Door de hoeveelheid groen in de regio en de landelijke omgeving wordt Zuidoost Brabant ook wel eens dé fietsregio bij uitstek genoemd, voor mij persoonlijk een van de belangrijkste redenen waarom ik in een Eindhoven hotel zou verblijven. Dit gebied leent zich natuurlijk uistekend om ook vanuit een luchtballon ontdekt te worden tijdens een ballonvaart, dat zal iets voor de volgende keer zijn....

  01-06-2007, 00:00 geschreven door brusselaarke  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hotel, hotels in eindhoven, vakantie, hotels in nederland, reizen, weekendje weg, city trip
  07-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andere steden dan Brussel: Gent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben zonet terug thuis gearriveerd van een supergeslaagd weekendje weg in een hotel Gent, toch wel met voorsprong de interessantste stad van Vlaanderen volgens mij. Immers, Gent combineert een erg interessante historische kern met een bruisende studentenbuurt en een uitgebreid havengebied. Niet voor niets dus dat de Gentenaars hun ‘strop' met trots dragen. Jaarlijks komen heel wat toeristen uit binnen- en buitenland naar een Ghent hotel afgezakt.

  De Arteveldestad is vooral een toeristische topper dankzij haar middeleeuwse binnenstad. Ook is het 's Zomers het heerlijk vertoeven op de Gras- en Korenlei, de twee oevers van de Leie met hun statige gildenhuizen en gezellige terrasjes. Op een boogscheut daarvandaan ligt het beroemde Gravensteen, de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem.

  Ik logeerde in een hotel in Gent op een boogscheut hiervandaan. De beruchte ‘drie Gentse torens', de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal, bepalen de Gentse skyline. De Gentse "Boekentoren", door Henry van de Velde in de jaren dertig ontworpen als universiteitsbib, wordt soms aanzien als vierde toren.

  Vanuit mijn kamer in mijn hotel in Gent had ik mooi uitzicht over alle 4 de torens, schat dat ik zo'n dozijn foto's genomen heb ervan. Een andere reden, naast architectuur, waarom ik graag in Gent kom is het feit dat de stad een belangrijke plaats in de Nederlandse literatuur inneemt. Zo woonden zowel Carel van Mander, Karel Van de Woestijne en Cyriel Buysse ooit in de stad. Momenteel woont en werkt Herman Brusselmans er.

  Ik had gehoopt om hem bij het verlaten van mijn hotels in Ghent eens tegen het lijf te lopen maar het zal voor de volgend ekeer zijn. En er komt zeker een volgende keer: in de zomer keer ik terug, wanneer de Gentenaars hun feest vieren, tijdens de Gentse feesten eind juli. Dit grootste stadsfestival van Europa zet heel de binnenstad tien dagen in rep en roer. Hét moment om van typische Gentse lekkernijen te smullen zoals waterzooi met vis, stoverij en hutsepot. Bestel daarbij een lekker biertje zoals Delirium Tremens of Gentse Tripel en je avond kan niet meer stuk. Daarna hoef je enkel nog je roes te gaan uitslapen in één van de vele charmante hotels Gent.

  07-05-2007, 00:00 geschreven door brusselaarke  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hotel, hotels in gent, vakantie, reizen, hotels in belgië
  23-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andere steden dan Brussel: Hasselt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben net terug thuis gekomen van een heerlijk weekendje Limburg, meer bepaald in een hotel in Hasselt. Stel je eens een regio voor waar je eindeloos kan fietsen door de prachtigste natuur, veilig, ver weg van auto’s, over brede wegen, zonder gaten of hobbels. Waar mensen je onderweg vriendelijk groeten. Waar je op een zonnig terrasje kan genieten van een lekkere verfrissing of een heerlijk streekgerecht. Als je in Limburg wandelt dan geniet je. Volop. Van de wandeling zelf. Van de omgeving. Van de wandelgebieden. En van de talrijke verborgen plekjes die alleen voor wandelaars toegankelijk zijn. Kabbelende beekjes, natuurlijke vijvers vol leven, stiltegebieden, dauwtapijten in het ochtendgloren, holle wegen, panoramische pracht, gezellige dorpjes, mooie stadskernen, ... Het culturele aanbod in Limburg is heel uitgebreid, zoveel was tijdens mijn verblijf in een hotel in Hasselt wel duidelijk. Verschillende musea leren je meer over verleden, heden en toekomst. In Hasselt kan je bijvoorbeeld naar het Nationaal Jenevermuseum en het Modemuseum, in het Tongerse Gallo-Romeins Museum verneem je alles over het verleden van de oudste stad van België, er is het Museum van de Vlaamse Minderbroeders in Sint-Truiden, de oudste privé-apotheek van het land bevindt zich in het Maaseikse Museactron, … En laten we zeker het Openluchtmuseum van Bokrijk niet vergeten, waar Vlaanderen anno 1850 weer tot leven komt. Maar niet alleen musea zorgen voor het uitgebreide culturele aanbod in Limburg. Je kan er ook molens en kastelen bezoeken, aan culturele evenementen is er ook geen gebrek en als je de typisch Limburgse streekcultuur wil opsnuiven moet je zeker eens een bezoek brengen aan een Limburgs ambachtelijk bedrijf. Hasselt is een belangrijk handelscentrum in België en een paradijs voor shoppingtoerisme. Dus wie verslingerd is aan winkelen, zit met een weekendje in een van de vele excellente hotels Hasselt supergoed. De stad heeft zijn gezellige verkeersvrije winkelstraten, kleurrijke terrasjes en stijlvolle winkelgalerijen. Hasselt geniet internationale faam door zijn uitgebreid en exclusief mode-aanbod, versterkt door het Modemuserum en een speciale moderoute. Daarnaast is Hasselt ook de jenerverstad bij uitstek. Het Borrelmanneke en het Nationaal Jenervermuseum zijn de symbolen geworden van België's jeneverhoofdstad. Heel wat hotels Hasselt spelen deze toeristische troeven bijzonder goed uit! De geschiedenis van het graafschap Loon komt tot leven in de abdij en het refugehuis van Herckenrode. Kunst vindt u in Hasselt op vele plaatsen: in de Kathedraal en de Virga-Jessebasiliek, in de musea, het Begijnhof en de talrijke kunstgalerijen, in parken en straten en op de Groene Boulevard. Hasselt, het kloppend hart van het groene Limburg, is de stad met de grootste Japanse Tuin van Europa, de stad van de Grenslandhallen, Kinepolis, Pukkelpop, Indoor Plopsaland, de Jenerverfeesten, de lekkere Hasseltse speculaas enzoverder. Tijdens mijn verblijf in dat Hasselt hotel heb ik meermaals mijn duimen en vingers moeten aflikken, zo ontzettend smakelijk was het daar!

  23-04-2007, 00:00 geschreven door brusselaarke  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hotel, hotels, hotels in hasselt, city trip, weekendje weg
  Archief per week
 • 27/10-02/11 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 28/05-03/06 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 23/04-29/04 2007


  Mijn favorieten
 • hotel
 • vakantie
 • visit Brussels
 • visit Bruges
 • citytrip Brugge
 • citytrip Brugge
 • brussel citytrips
 • een weekendje naar Oostende
 • weekendje naar Oostende
 • Citytrips Brugge

  Interessante Blogs

  bezoek Brussel
  Hotels Antwerpen
  Citytrip Antwerpen
  Hotel in Brussel
  Hotels België
  Hotel België
  België Hotels
  Hotels België
  Vakantie in België
  Hotels België
  Vakantie België
  Hotels Kust
  Hotels Brugge
  Bezoek Brugge
  Hotels Knokke
  Knokke Hotels
  Brugge Hotels
  Hotels Brugge
  Hotels Antwerpen
  Antwerpen Hotel
  Brugge Hotel
  Hotels België
  Hotel België
  Hotels in Brugge
  Hotels België
  België Hotels
  België Hotel
  Hotels Zeeland
  Hotels in Zeeland
  Fietstochten België
  Fiets door België
  Fietsen in België
  Zeeland Hotel
  Hotels Vlaanderen
  Hotels in Vlaanderen
  Hotels Brussel
  Hotels Brugge
  Hotels België
  Hotels Zeeland en Brugge
  Hotels België
  Ardennen Hotel
  Hotels Ardennen

  Informatie Citytrips

  Informatie Barcelona
  Informatie Londen
  Informatie Berlijn
  Informatie Rome
  Informatie Venetië
  Informatie Parijs
  Informatie Gent
  Informatie Blankenberge
  Informatie Oostende
  Informatie De Haan
  Informatie De Panne
  Informatie Knokke
  Informatie Spa-Francorchamps
  Informatie Damme
  Informatie Durbuy
  Informatie Kortrijk


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!