Inhoud blog
 • Online beleggen op beursen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Beleggen op de beurs
  Met online brokers beleggen op de beurs
  Beleggen op de beurs online, hier mijn ervaringen
  05-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online beleggen op beursen

  Beleggen op de beurs

  gaat via een heel system en dat zal ik je zo uitleggen. Om de beurs gaat het om aandelen en obligaties die te koop zijn die je door middel van door verkoop (aandelen) er winst op kan maken. Je kan ook altijd een beurs beleggen cursus volgen, maar zo gaat het in grote lijnen in zijn werk:

  Wat wil je uitgeven, budget?
  Hierbij selecteer je hoeveel je wil uitgeven,  beleg altijd met geld dat je over hebt, want het is mogelijk dat je enige verliezen kan draaien. Ook moet je meer dan 500 euro per keer beleggen, want i.v.m. verkoopkosten is het anders niet echt aantrekkelijk en haal je er geen hoog rendement uit.

  Kies je beurshandelaar
  Je kan niet zomaar even beleggen op de beurs, want je hebt een tussenpersoon nodig. Dit noemen ze een beurshandelaar (Broker), deze regelt verhandelt al jou aandelen die jij wil. De kosten per broker verschillen, ook moet je een rekening open en daar geld op overmaken om te kunnen beleggen (Effectenrekening).

  Houd het simpel
  Je hebt verschillende soorten manier van beleggen op de beurs. Zo kan je investeren in aandelen, obligaties en opties.  Het is makkelijk eerst te beginnen met obligaties en aandelen. Op obligaties zitten vaste rentes en krijg je het bedrag nominaal terug na het vastgestelde jaar. Voor aandelen moet je puzzelen met koersen en toekomstplannen.

  Orders plaatsen
  Orders kan je plaatsen van 09.00-17.30, dit zijn de tijden wanneer de beurs open is voor handel. Je kan dus tussen deze tijd op het juiste moment toeslaat, want stel een aandeel stijgt ineens 1% dan kan je toeslaan wanneer je wil tussen deze tijden. De kern van succesvol beleggen zit hem in het inzicht van wat je verwacht van een koers, stijgt die of daalt die, koop je hem tegen de laagste prijs en verkoop je hem later tegen een hogere koers. De prijsverloop van deze aandelen is precies te volgen, hiervoor zijn de brokers want die geven je de informatie die je nodig hebt.  Als je een order plaatst kom je in een systeem terecht. Het verschilt per broker en bank. Je moet selecteren, wat je wil verkopen en kopen tegen welke prijs. Hiervoor gelden maximum en minimumprijzen.

  05-09-2012 om 13:08 geschreven door beursbeleggen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (13 Stemmen)
  Tags:beurs beleggen, cursus beleggen, beleggen, geld beleggen,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/09-09/09 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!