Inhoud blog
  • Marstabel
  • Het einde, woensdag 1 mei 2013
  • Dag 64, zondag 21 april 2013 foto's Danny
  • Dag 64, zondag 21 april 2013
  • Dag 63, zaterdag 20 april 2013
  • Dag 62, vrijdag 19 april 2013
  • Dag 61, donderdag 18 april 2013
  • Dag 61, donderdag 18 april 2013
  • Dag 60, woensdag 17 april 2013
  • Dag 59. Dinsdag 16 april 2013
    Laatste commentaren
  • Coach Outlet Online (django)
        op Het vertrek
  • coach factory (coach outlet)
        op Dag 38, 26 maart 2013
  • louis vuitton bags (louis vuitton outlet)
        op Dag negentien
  • louis vuitton bags (louis vuitton outlet)
        op Dag 38, 26 maart 2013
  • michael kors bags (sdfjkxvce)
        op Dag twaalf
  • michael kors bags (sdfjkxvce)
        op The maiden trip - eerste dag
  • michael kors bags (sdfjkxvce)
        op Het vertrek
  • michael kors bags (sdfjkxvce)
        op Dag acht
  • michael kors bags (sdfjkxvce)
        op Dag vijftien
  • groetjes uit frankrijk (Marie EN LAMBERT)
        op Dag 61, donderdag 18 april 2013
  • te voet naar Compostella

    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 61, donderdag 18 april 2013
    Vanmorgen met de mobielhome vanuit Samos naar Ayan teruggereden, tot waar we gisteren hadden gewandeld. Vandaar om 08.00 uur vertrokken en gelopen tot Hospital de la Cruz een dorp van drie boerderijen en nog wat.
    In de ochtend was het weer betrokken. Op sommige stukken waren de paden langs de wegen, maar voor het grootste gedeelte waren het goede paden. We zijn via en langs heel veel echt kleine dorpjes gekomen waar soms maar een paar huizen stonden. In de loop van de voormiddag zijn we nog voorbij kilometerpaal 100 gekomen (zie foto) Weliswaar een kilometerpaal, maar voor ons toch ook weer een absolute mijlpaal, voor ons bijna een historisch moment.
    De middagpauze hadden we afgesproken in As Rosas ook een heel klein dorpje, waar de wandelroute de "verkeersweg" kruist en waar Rob dus met de mobielhome kon komen. De weg die Rob moest afleggen was echter zo klein en onbetekenend, dat de TomTom die niet detecteerde. Tot de pauze hebben we 22 km gewandeld.
    In de middag, het weer was opgeknapt, zijn we doorgelopen tot aan Hospital de la Cruz. De route ging weer langs veel dorpjes en voornamelijk via mooie paden door de natuur en het boerenland. De hele dag zijn we getracteerd op een "gezonde" welriekende boerenlucht. 's Middags hebben we nog 20 km doorgestapt en in totaal vandaag dus 42 km. Ja, ja, het schiet nu echt op.
    De nacht hebben we doorgebracht in Hospital de la Cruz, op het boerenland, achteraf, bij kilometerpaal 78. Heerlijk rustig en dus goed geslapen.

    18-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dag 60, woensdag 17 april 2013
    Ook vanmorgen weer wakker geworden met mooi weer op een prachtige plaats bij het oude klooster van O Cebreiro. Prima geslapen in een bijna absolute stilte, slechts de wind en de vogels waren te horen, voor het overige stil, heerlijk.
    Vanmorgen zijn we om 08.00 uur gestart en op weg gegaan door de nog steeds fantastisch mooie natuur, maar de paden waren wel moeilijk begaanbaar. Als het maar mogelijk was hebben we gekozen voor verharde wegen. Dat lijkt wel een beetje tegenstrijdig, maar de grote scherpe stenen op de paden doen echt zeer onder de voeten. Komt misschien ook wel van de steeds dunner wordende zolen van onze wandelschoenen. Het profiel daarvan voldoet al enige tijd niet meer aan de wettelijk voorgeschreven hoogte.
    Voor de middag hebben we gelopen tot Triacastela, een mooi plaatsje, waar we gekomen waren na een wandelpad, dat volgens de beschrijving dalend zou zijn maar in de praktijk afdaalde naar de passerende dorpjes en daarna weer klom, zo ging dat eigenlijk steeds voor de middag. Tot aan Triacastela hebben we 22 km gelopen. 
    Na de middag hebben we nog 15 km gelopen tot aan Ayan, ongeveer 6 km voor Sarria. De middag etappe verschilde eigenlijk niet zozeer van het gedeelte dat we vanmorgen gelopen hebben. Wel is het landschap aan het veranderen! Want het hooggebergte ligt nu achter ons en dat is toch weer anders. Bij Ayan  heeft Rob ons om ongeveer 17.00 uur opgepikt en zijn we teruggereden naar Samos, waar we weer een heel mooie locatie hebben gevonden voor de nacht. Weer een plek bij een (snel)stromende beek, lekker fris en een heerlijk, rustgevend geluid. Vandaag in totaal 37 km gewandeld en het gaat nog steeds heel goed.
    We zijn nu 60 dagen onderweg en hebben in totaal 2133 km gelopen en dat betekent 35,5 km per dag. Morgen passeren we in de loop van de dag de 100 km paal, toch ook weer bijzonder.
    Door alle spanning en drukte rondom ons avontuur, hebben we vergeten te vermelden welkepresentjes uit de verrassingsdoos zijn gekomen.
    Vorige week zondag 7 april was dat een opkikkertje in de vorm van een flesje Ouddorps Koffiemaatje, een heerlijk koffielikeurtje. Afgelopen zondag 14 april mochten er twee pakje worden gepakt, in het ene pakje een puzzel, woordzoeker, om de hersenen te blijven trainen en een tijdschrift over de hobby van Rob, namelijk modeltreinen en heel specifiek Marklin H0, en dit om vast weer te wennen aan bezig zijn met zijn hobby.
    Op voorhand bieden wij excuus aan voor eventuele taal en schrijffouten, hoewel we werken met correctoren, kan het toch gebeuren dat er foutje in blijven staan, nogmaals excuus daarvoor.
    Morgen gaan we op pad naar Gonzar, een klein dorpje op ongeveer 9 km voor Portomarin.







    17-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 59. Dinsdag 16 april 2013
    Vanmorgen was het meteen mooi weer. We zijn om 08.00 uur vertrokken uit Cacabelos en op weg gegaan naar O Cebreiro. We zijn vertrokken met de gedachte dat het een zware tocht zou worden, met op het laatst een taaie beklimming naar het oude klooster van O Cebreiro.
    De paden lagen weer deels langs de verkeerswegen, maar daarop zien we kilometers lang geen verkeer.
    De middagpauze hebben we gehouden in de buurt van Trebadelo op een punt waar de wandelroute de de Rob te volgen weg kruist. Het toeval wil dat dat  precies een plek was precies die precies op de helft van de afstand van onze wandeling van vandaag. In totaal 37 km.
    Het eerste stuk vanmorgen was nog vrij vlak, maar na de middagpauze ging de route geleidelijk aan omhoog. De laatste kilometers was het stevig klimmen. Het is ons goed afgegaan en achteraf viel het ons niet tegen. We hebben, vooral vanmiddag weer genoten van de schitterende natuur en de prachtige vergezichten. Morgen laten we de bergen achter ons en wordt het parcours weer vlak.
    Voor de nacht hebben we een plaats mogen innemen op het terrein van het klooster, bijzonder, mooi en erg rustig.







    16-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (37 Stemmen)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dag 58, maandag 15 april 2013

    Vanmorgen om 08.15 uur vertrokken vanuit het voor ons gezellige Acebo. We hebben ee prima geslapen en hadden een heel plezierige parkeerplaats voor ons alleen. Heerlijk rustig en donker.
    Het was een beetje betrokken, maar niet koud en in de loop van de ochtend brak de zon door en die is de hele dag gebleven, lekker warm met temperaturen tot zeker 25 graden.
    Vanmorgen hebben we veel afdalingen gelopen over mooie, maar moeilijke paden, niet langs verkeerswegen.
    Tussen de middag hadden we voor de lunch  afgesproken in Ponferrada, een vrij grote stad, die we bereikten na 18 km.  De aangegeven pelgrimsroute heeft ons wel een aantal kilometers extra laten lopen. Om voor ons onduidelijke redenen zijn we om de stad heen geleid, terwijl we door de stad een directere weg hadden kunnen volgen. Een uur lang en vele kilometers aan een stuk hadden we zicht op de kathedraal, maar we kwamen er niet dichterbij. Jammer, maar wat maakt het uit op de totale afstand en het was heerlijk weer, dus we mogen en moeten niet klagen.
    Na de lunch zijn we verder gegaan naar Cacabelos ook weer een grotere plaats. De wandelroute daarheen ging weer langs secondaire wegen en via een aantal dorpjes, leuk om te wandelen en in tegenstelling tot vanmorgen, vrij vlak. We kwamen in Cacabelos aan om 16.45 uur en na een wandeling van 15 km. Vandaag weer 33 km dichter bij ons doel gekomen. We hebben weer een heel goede plaats gevonden om te overnachten, even buiten het dorp en mooi gelegen aan een stromende beek, ook altijd lekker en makkelijk.
    Morgen wordt het hard werken, want dan gaan we weer klimmen met als einddoel O Cebreiro. We beschouwen de etappe van morgen als de laatste "zware" etappe voor Santiago de Compostela. Als we die tot een goed einde brengen dan is ons uiteindelijke doel binnen bereik, tenminste als de omstandigheden goed blijven en we geen serieuze kwetsuren opdoen.
    Vol goede moed gaan we morgen van start, met weersvooruitzichten die prima zijn.









    15-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 57, zondag 14 april 2013
    Vanmorgen bij het opstaan was het al mooi weer. Een heldere hemel en nagenoeg geen wind. De nacht was wat onrustig, want Astorga is een levendige stad. Tot diep in de nacht hebben we gemerkt dat er ook een uitgaansleven is, maar we stonden ook midden in het centrum. Eigen schuld dus.
    Om 08.00 uur zijn we vertrokken en het was heerlijk om meteen in de zon te kunnen lopen. Wat ziet alles er dan toch anders uit. De huizen in de dorpen, de omgeving en het landschap en ook de mensen, zij lijken vrolijker en zijn ook anders gekleed. Wat ook opvalt is dat hoe dichter we bij Santiago de Compostela komen, hoe meer pelgrims er onderweg zijn. Dat maakt het eveneens wat leuker, want je bent met velen onderweg naar hetzelfde doel.
    De wandelpaden vandaag zijn schitterend, weliswaar voor het grootste deel langs de weg gesitueerd. Dat is echter geen enkel probleem geweest, want er was nauwelijks autoverkeer. De omgeving is prachtig en alles zonovergoten. Voor de middag zijn we door verschillende dorpjes gekomen, hele rustige dorpjes, verschillend van opbouw, maar een ding hebben ze gemeen; de kerk. De kerken in deze streek hebben naar ons idee een wat Zuid-Amerikaanse uiterlijk. Wat ze echter absoluut gelijk hebben zijn de ooievaarsnesten. Elke kerktoren heeft een of meer ooievaarsnesten, die ook allemaal druk "bevolkt" zijn. Het is hier druk in het luchtruim.
    Voor de lunch hadden we afgesproken in Rabanal del Camino en daar kwamen we om ongeveer 12.30 uur aan, na een ochtend echt genieten. Het slechte weer van de voorbije weken, zijn we in een klap kwijt, bij wijze van spreken natuurlijk. Na de lunch zijn we op pad gegaan naar El Acebo. Onderweg vanmiddag zijn we langs het Cruz de Ferro gekomen en daar hebben we volgens de bestaande traditie de door familie en bekenden meegegeven symbolen van boete, in de vorm van steentjes, rozenkransen en dergelijke neergelegd en achtergelaten. In meerdere opzichten deed ons dit meer dan we tevoren gedacht hadden, het was best emotioneel.
    Voorbij het Cruz de Ferro was de tocht werkelijk schitterend. Het ene prachtige vergezicht met diepe dalen en hoge bergen met besneeuwde toppen op de achtergrond, volgde op het andere, echt schitterend. Dit hadden we allemaal gemist als het weer niet zo fraai was geweest. Het was een heel mooie route langs diverse authentieke Spaanse dorpen. Het weer was zoals gezegd zo mooi vandaag dat we de regen en de kou van de afgelopen weken al bijna vergeten zijn. Via het dorpje Manjarin, dat vrijwel uitsluitend uit ruines bestaat, zijn we doorgelopen naar El Acebo. We kwamen daar om 17.15 uur aan, na vandaag in totaal 38 km te hebben gewandeld.we zijn wel heel voldaan en we voelen ons, naar omstandigheden, prima.
    Tussendoor hebben we vandaag ook nog een mijlpaal bereikt, te weten, we hebben 2000 gewndelde kilometers achter ons, toch niet niks.
    Morgen verder.

















    14-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 56, zaterdag 13 april 2013
    Vanmorgen om 06.30 uur opgestaan en het was droog. Om 08.00 uur in de mist, maar gelukkig zonder wind vertrokken uit Valverde de la Virgin naar Astorga. Voor het eerst na vele dagen zonder de poncho aan. En eindelijk, eindelijk na een kleine 10 km brak zowaar de zon door en dat was heerlijk. In de loop van de dag is het 't weer geworden waarop we eigenlijk gerekend hadden in Spanje. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn ook goed, met temperaturen zo rond de 20 graden en zon, dat is goed voor de moraal, voor de spieren en goed voor eigenlijk alles en iedereen.
    De wandeltocht vandaag ging wel weer voornamelijk langs de verkeerswegen, maar de af te leggen stukken waren niet meer zo onafzienbaar lang zoals we dat in de voorbije dagen hadden. We hebben weer vele specifieke dorpjes gepasseerd en na 22 km kwamen we om 12.00 uur aan in Hospital de Orbigo, een prachtig oud dorpje met een schitterende oude brug over de rivier de Orbigo en daar hebben we geluncht. Uiteraard stond Rob daar weer vlak aan de wandelroute voor ons klaar.
    Om 12.45 uur zijn we begonnen aan het vervolg van onze wandeling naar Astorga. Een heel bijzondere ervaring hebben we vandaag opgedaan, ongeveer 7 tot 8 km in de buurt van San Justo de la Vega. Daar stond een kraampje met allerlei frisdrankjes, fruit en wat versnaperingen. De houder van dit kraampje, een nog jonge man van nog geen 40 jaar, bood alles gratis aan de pelgims aan. Hij dit uit idealisme, uit liefde voor God. Dat is ook de spreuk die in zijn stempel staat. 
    Het laatste stuk van de wandeling vandaag liep niet meer volledig langs de verkeersweg. Uiteindelijk kwamen we om ongeveer 16.45 uur aan bij de kathedraal van Astorga. Een schitterende kathedraal, groot en statig. Ook Astorga zelf is een mooi stadje, met een historisch centrum. 
    Op het parkeerterrein, opzij en beneden de kathedraal zullen we de nacht doorbrengen. De etappe van morgen zal ons voeren langs het IJzeren Kruis, Cruz de Ferro, gelegen tussen Rabanal de Camino en Collado de las Antenas.
    Voor Rob is het morgen weer extra spannend, want dan kan de volgende verrassing uit de verrassingsdoos genomen worden, daarover morgen meer.













    13-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dag 55, vrijdag 12 april 2013
    Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ook over de etappe van vandaag valt niet veel te vertellen. Net als gisteren allemaal rechte wandelpaden die wel heel mooi zijn aangelegd, maar die voornamelijk langs verkeerswegen liggen
    Vanmorgen zijn we om 08.00 uur vertrokken naar Valverde de la Virgin. Daar kwamen we om 16.30 uur en na in totaal 33 km aan.
    Gisteren hebben we langs erg rustige wegen gelopen, vandaag langs wat drukkere wegen. Wel zijn we vandaag door verschillende dorpen gekomen en dat was wat meer afwisselend. Een uur na de start is het gaan regenen, en niet zo'n beetje ook en het heeft aan een stuk door geregend tot in Leon waar we hebben geluncht. Tijdens de lunch hebben we onze kleren en schoenen een beetje gedroogd, want die waren weer doornat.
    In de kathedraal van Leon hebben we ook nog een stempel gehaald voor ons routeboekje.
    Ook in de middag hebben we de langste tijd in de regen gelopen. Tegen de avond is het, ongeveer, droog geworden.
    De weersvooruitzichten voor morgen zijn niet beter, dus we bereiden ons maar weer voor op een natte dag. Hopelijk kunnen we morgen verslag doen van een etappe waarin meer te beleven was.









    12-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dag 54, donderdag 11 april 2013
    Vandaag zullen onze volgers het moeten doen met een kort verslag. Niet omdat we niet willen verhalen, maar er valt niets te verhalen.
    Vanmorgen om 08.00 uur vertrokken vanuit Sahagun en gelopen naar Mansilla de las Mulas een afstand van 36 km.
    Er valt niet veel meer te vertellen dan dat het weer erg slecht was, wind, regen en aan de koude kant. Wandelpaden, klilometers lang rechte paden, zover je kon kijken, saai, vervelend en ongemakkelijk vanwege de regen. Natte kleren, gewoon alles nat.
    Na ongeveer 16 km hebben we gegeten. Dat is eigenlijk alles wat we te melden hebben vandaag. Om ongeveer 17.00 uur kwamen we als verzopen katten aan in Mansilla de las Mulas.

    We hopen echt dat het morgen wat beter wordt en dat we jullie weer wat meer kunnen vertellen over onze tocht.
    Morgen voert die ons tot ongeveer 15 km voorbij Leon. We blijven vol goede moed natuurlijk, het slechte weer ten spijt.





    11-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 53, woensdag 10 april 2013
    Vanmorgen, zoals altijd, om 06.30 uur opgestaan en na het onbijt vanuit Carrion de los Condez met de mobilhome vertrokken naar onze eindstop van gisteren bij de Abadia de Benevivere en vandaar begonnen aan onze wandeltocht naar Sahagun.
    Toen we vanmorgen vertrokken was het droog en de wind was duidelijk minder dan de voorbije dagen, maar echt goed is het weer nog steeds niet, want regen is ons vandaag niet bespaard gebleven. 
    De wandelroute van vandaag was eigenlijk een saaie, bijna geen dorpjes en allemaal rechte paden door een wat eentonige omgeving, niet echt gezellig om te lopen. Tussen de middag hebben we na 18 km in Ledigos geluncht. Na het eten nog 17 km doorgelopen naar Sahagun, dus totaal vandaag 35 km. In de beschrijvingen die we van Sahagun hadden gelezen en de foto's die we ervan hadden gezien, zou dit een fraaie plaats moeten zijn, maar wat ons betreft valt dat toch wat tegen. Het is de minst verzorgde plaats die we in Spanje hebben gezien. Voor vannacht staan we op de plaatselijke camping, Pedro Ponce geheten en die is best netjes.
     Als alles volgens plan verloopt en er als er zich geen onverwachte omstandigheden voordoen dan verwachten we zondag 21 april in de morgen Santiago de Compostela aan te komen. Maar eerst morgen naar Mansilla de las Mulas.

    10-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 52, dinsdag 9 april 2013

    Vannacht is de harde wind van gisteren toegenomen tot stormachtige wind. Hoewel we niet helemaal achteraf stonden, hebben we vannacht niet stil gelegen, zo hevig reageerde de mobilhome op de wind. De wind is de hele dag gebleven zo erg dat we bijna uit onze broek waaiden, dat is wellicht wat overdreven, maar de wind heeft wel degelijk invloed op de stabiliteit tijdens het lopen.
    Vanmorgen zijn we om 08.00 uur vertrokken en hebben 23 km gelopen tot de middagstop in Villarmentero de Campos. We kwamen daar om 12.45 uur aan.
    De route liep voor het grootste gedeelte langs de verkeersweg over mooi en goed aangelegd wandelpad, maar voor de beleving was het wel wat saai.
    Na de lunch zijn we om 13.30 uur vertrokken voor tweede deel van de dagtocht van 14 km tot aan de Abadia de Benevivere, 5 km voorbij Carrion de los Condes. Daar heeft Rob ons opgewacht en teruggebracht naar een mooie camperplaats in Carrion, de camping was nog gesloten. We staan daar intussen met 4 mobilhomes, dus meerdere mensen zien wel iets in deze plaats.
    Morgen rijden we eerst terug naar de Abadia de Benevivere en beginnen vanaf daar weer aan onze voettocht, gepland tot aan Sahagun. We willen daar 's nachts op de camping gaan staan, kunnen we weer eens lekker douchen, ons scheren, de was doen enz.







    09-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 51, maandag 8 april 2013
    Wind, wind en nog eens wind, zo was het vandaag. We zijn er wakker van (mee) geworden.........en van de ooievaars op de kerktoren waar we ongeveer onder geparkeerd stonden. De wind kwam uit het westen en hetgeen betekende dat we de hele dag de wind op kop hadden. Daarbij was ie nog koud ook. Heel terecht dat sommige mensen als eskimo's of sherpa's gekleed zijn. De wind gierde zo erg dat we elkaar niet of nauwelijks konden verstaan, vervelend en ook best een beetje deprimerend.
    Vanmorgen zijn we om 08.00 uur vertrokken uit Villalbilla naar Itero de la Vega. Een wandelroute door vrijwel allemaal open vlakten en vandaag langs enkele dorpen, waar niet echt veel te beleven viel. Zelfs Rob, die uiteraard een andere route volgt, had moeite om zijn inkopen te kunnen doen, omdat er geen of weinig mogelijkheden waren.
    Halverwege de dag hadden we afgesproken met Rob voor de lunch, ergens in de buurt van Iglesias. Om 17.30 uur kwamen we aan in Itero de la Vega. Dat we vandaag 46 km gelopen hebben was wel buiten berekening. Per ongeluk hebben we ons laten verrassen door een foutief vermelde afstand in ons naslagwerk, dat scheelde 5 km. De afstand die we vandaag gelopen hebben is niet het gevolg van het feit dat we steeds beter gaan, maar door een foutje. Morgen gaan we echt voor de geplande afstand van ongeveer 35 km en dat er geen foutjes meer in onze papieren zijn. Morgen, met 35 km, beschouwen we min of meer als een rustdag!!!!!.......grapje.








    08-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 50, zondag 7 april 2013
    Op de parkeerplaats voor de kerk van Villafranca hebben we een heel goede nachtrust genoten. We zijn deze morgen om 07.45 uur vertrokken bij een strak blauwe hemel, maar bij temperaturen onder het vriespunt. Het heldere weer was na een paar uur lopen ook afgelopen en het was weer precies zo guur als gisteren. De wandeling vanmorgen ging weer langs verschillende dorpen en door een bosrijk gebied. Meteen na het vertrek zijn we gaan stijgen tot ongeveer 1.100 meter hoogte en een groot gedeelte van de morgen hebben we over een bergkam gelopen. De wandelroute is van zeer goede kwaliteit, het loopt lekker. Op sommige plaatsen hadden we een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergen. 
    Tussen de middag hadden we met Rob afgesproken in Atapuerca, een afstand van 18 km. We kwamen daar aan om 11.30 uur. Na de lunch zijn we om 12.20 uur vertrokken voor het middagdeel van onze voettocht. De eindbestemming vandaag was Villalbilla de Burgos, een dorpje 6 km voorbij Burgos.
    De wandeling vanmiddag was wel wat saai. Urenlang zagen we de grote stad Burgos liggen, die leek wel dichtbij, maar het was nog wel 15 km lopen. Eenmaal aangekomen in Burgos verliep de route door een groot bedrijventerrein, pas daarna kwamen we in de oude stad.
    Een mooie stad en het blijft ons opvallen, alles is bijzonder proper en goed verzorgd, dat ervaren we al vanaf het begin in Spanje. In totaal hebben we vandaag 47 km gelopen, een grote afstand maar het liep gesmeerd.
    Nu we 50 dagen onderweg zijn is het misschien voor statistici onder onze volgers wel aardig om een paar dingen op een rijtje te zetten,
    te weten:
    de totaal afgelegde afstand is 1.760 km, dat is  ongeveer 80 % van de afstand naar Santiago de Compostela.
    de gemiddelde afstand per dag is 35,2 km.








    07-04-2013 om 22:01 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dag 49, zaterdag 6 april 2013
    Vanmorgen om 08.15 uur uit een ijskoud en guur Santo Domingo vertrokken voor de ochtendwandeling van 24 km naar Belofado. Het was wel de slechtste dag van de hele tocht tot nu toe. Echt ijzig koud, sneeuw, hagel, regen noem maar op. Het is een groot goed dat de wandelpaden prima zijn, want daardoor is het allemaal nog te doen. Gisteren hebben we pelgrims gezien die wel leken op de sherpa's in de Himalaya, maar vandaag hebben we er gezien en die leken wel bezig met een  tocht over de noordpool, zo waren die aangekleed.
    We hebben gelunched in de warme mobilhome en zijn daarna vertrokken voor onze middagwandeling van 11 km naar Villafranca. Het was iets minder koud dan vanmorgen, maar nog wel iedere keer nat door de sneeuwbuien.  
    De routes in Spanje zijn over het algemeen prettig om te lopen. Het parcours is afwisselend en we komen langs en door vele kleine dorpjes, dat is leuk en het lijkt ook beter op te schieten. Ook is het prettig dat we meer mensen zien die onderweg zijn naar Santiago de Compostela..
    Om 16.15 uur kwamen we aan en hebben we ons eerst tegoed gedaan aan een hartversterkertje, een pastisje.
    We gaan vandaag op tijd eten, daarna de tocht van morgen voorbereiden en vroeg naar bed.

    Vanavond staat er een aangepaste eenvoudige pelgrimsmaaltijd op het menu bestaande uit soep als voorgerecht, aardappelen, worteltjes met erwtjes en een stukje vlees als hoofdgerecht en een toetje. U ziet het eenvoudig deze dag, maar ook dat hoort tot de ontberingen die pelgrims moeten doorstaan.

    06-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 48, vrijdag 5 april 2013
    De camping was een ware luxe want vanmorgen hebben we nogmaals heerlijk gedouched. Met een schoon lichaam gaan slapen heeft blijkbaar ook invloed op ons slaapgedrag; Rob en Roger in mindere mate hebben zich verslapen en zijn op brute wijze door Benny tot de orde geroepen. Wat heet verslapen, het was 10 voor zeven in plaats van half zeven, valt wel mee dus........!!!
    Doordat we ons verslapen hebben zijn we pas om 08.30 uur vertrokken uit Navarette. Het was droog weer, maar naarmate de tijd vorderde werd het steeds kouder en hebben we zelfs nog een sneeuwbui gehad. Ook ander pelgrims hadden last van de kou, sommige van hen waren gekleed als sherpa' s.
    We hadden met Rob afgesproken om elkaar te treffen voor de lunch in Azofra, een dorpje pal gelegen aan de Camino en ook aan de doorgaande weg die Rob moest volgen. Bij de ingang naar het dorp, van de Camino, stond Rob geparkeerd en hebben we in de warme mobilhome gegeten. We kwamen daar aan om 13.30 uur na 24 km.
    's Middags zijn we in het gure weer verder gelopen naar het 16 km verder gelegen Santo Domingo. Daar arriveerden we om ongeveer 17.00 uur en hebben erst nog een stempel gehaald bij de cathedraal. Toch weer 40 km vandaag, het gaat echt voorspoedig. Ook vannacht staan we weer op een camping, ja,ja, het wordt echt een luxe.

    Met op afstand de medewerking van Joris lijken de technische problemen met het internet opgelost; we zijn dus weer on line. Vanaf nu zijn we niet meer aangewezen op een internetcafe o.i.d.
    Na hopelijk een goede lange nacht gaan we morgen weer uitgeslapen op pad, we hebben er zin in.







    05-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 47, donderdag 4 april 2013
    Vanmorgen zijn we om 08.15 uur vertrokken uit Los Arcos, het was zwaar bewolkt toen we op pad hingen en na een half uur is het begonnen met regenen, dat wil zeggen een druilerig regentje. Dat heeft zo'n paar uur geduurd en daarna is het redelijk weer gebleven.
    Net als we al eerder hebben gezegd zijn de wandelpaden in Spanje heel mooi en goed onderhouden. We hadden vandaag een middagpauze gepland na 19 km in Viana, maar de wandeling ging zo voorspoedig dat we in een keer doorgelopen zijn tot Logrono waar we om 13.30 uur en na 28 km aankwamen. Na de lunch zijn we in Logrono op zoek gegaan naar een winkel van telecomaanbieder "Orange", winkel gevonden, maar we zijn er niet veel mee opgeschoten. Het gevolg is dat we nog steeds geen internetverbinding hebben. We moeten ons dus behelpen met de WiFi mogelijkheden van plaatselijke lokaliteiten. Uit ergenis daarover en omdat we in Logono geen geschikte overnachtingsplaats konden vinden, de plaatselijke campings waren ook nog gesloten, en omdat we goede voeten hadden, zijn we doorgelopen tot het 14 km verder gelegen Navarette. Vanwege het rondlopen in Logrono, hebben we vandaag in totaal 44 km afgelegd.
    De camping in Navarette was wel open en daar hebben we een standplaats voor een nacht genomen. Lekker gedouched en een normale WC beschikbaar. Het klinkt misschien raar maar het ervaart een beetje als "terug naar de beschaving", en dat is wat dit betreft best fijn.
    Morgen gaan we proberren tot Santo Domingo te komen.

    04-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 46, woensdag 3 april 2013
    Vanmorgen hebben we uitgeslapen tot wel 06.45 uur!!! en wakker geworden met een stralende zon. Om 08.15 uur vertrokken vanuit Lorca naar onze tussenstop bij het klooster van Irache. Een wandeling van 13 km over heel goede paden door prachtige natuur. Bij het klooster, waar we om 11.00 uur arriveerden, hebben we gebruik gemaakt van de mogelijkheid om GRATIS wijn uit de muur te tappen elk een glaasje, want we moesten nog door.
    De lunch hebben we weer gezamenlijk gebruikt bij het klooster. Om ongeveer 11.45 uur zijn we begonnen aan de middagetappe naar Los Arcos, een wandeling van 18 km. Ook hier mooie paden gehad en het weer........ het weer was fantastisch volop zon, nagenoeg geen wind en een heerlijke temperatuur. We kwamen om 15.15 uur aan. In totaal hebben we vandaag 31 km afgelegd, wat minder dan gisteren, maar dat is gedeeltelijk ter compensatie.

    P.S.
    De internetproblemen zijn nog niet opgelost. De kaart werkt nog niet, maar we doen er alles aan om de zaak aan de praat te krijgen. Deze keer maken we gebruik van, letterlijk, een internetcafe. Het liefst werken we met eigen spullen









    03-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 45, dinsdag 2 april 2013
    Om 08.15 uur vertrokken vanuit de voorstad van Pamplona. Allereerst zijn we naar de stad Pamplona gegaan met name om een en ander te regelen voor internet. Tot onze ergernis gingen de winkels pas om 10.00 uur open. We hadden volop de tijd om een telefoonwinkel te zoeken. Uiteindelijk een Orangevestiging gevonden en een simkaart gekocht voor mobiel internet vanuit Spanje. 
    Hopelijk werkt alles binnen een paar dagen en dat we weer snel "on line" zijn. Al deze beslommeringen hielden wel in dat we pas om 10.15 uur met onze eigenlijke wandeling konden beginnen.
    Het is vandaag prachtig weer geweest, we hebben genoten van de natuur en van de schitterende uit- en vergezichten. Ook de wandelpaden waren, op enkele stukken na, heel mooi en goed. Om 15.00 uur en na 30 km kwamen we in Puenta la Reina aan waar Rob, volgens afspraak, stond te wachten met de "lunch". De middagetappe bracht ons naar Lorca. Normaal gesproken een afstand van 13 km. Echter door de hevige regenval in de voorbije weken en door een lichte aardschok waren enkele stukken van de wandelroute volkomen weggevaagd. Daardoor hebben we nog een paar kilometer extra moeten lopen, dat voelden we wel in de kuiten enzo !!!!  Pas om 19.00 uur en na 15 km kwamen we in Lorca aan. Een lange dag dus en een korte avond in het verschiet. We slapen in het centrum van dit authentieke en nog levendige Spaanse dorp, naast een waterbron.
    Na de gebeurtenissen van vandaag en de lange tocht, zullen we best wel goed slapen en daarna op naar Los Arcos.









    02-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 44, maandag 1 april 2013
    Vanmorgen wakker geworden met stortregen en om 08.15 uur zijn we vertrokken uit Espinal in de stromende regen. Dat heeft geduurd tot ongeveer een uur voor onze lunchpauze om 15.45 uur  en na 23 km, in Larrasoana. In het begin zijn we langs de verkeersweg gelopen vanwege de te verwachten modder op de wandelroute van de Camino, maar na ongeveer 3 km zijn we toch naar de wandelroute gegaan en dat viel eigenlijk niet tegen. In de middag nog 15 km gelopen tot in Bulata, een voorstad van Pamplona. Daar waren we om 16.30 uur. Gedurende de middagwandeling is het gelukkig steeds droog gebleven. 
    Vandaag hebben we diverse zwoegende pelgrims gezien, die net als wij de regen trotseerden. In totaal zijn we toch weer 38 km dichterbij Compostella gekomen. Morgen zal de wandeltocht gaan tot Lorca, hopelijk met wat beter weer.





    01-04-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 43, 31 maart 2013
    Na gisterenavond heeft het niet meer geregend. Vanmorgen dan ook met vrij behoorlijk weer om 08.30 uur vertrokken vanuit Saint Jean Pied de Port. Met de mars van vandaag hebben we de Pyreneeen achter ons gelaten. We zijn gelopen tot Espinal, ongeveer 6 km voorbij Roncesvalles, een bekende etappeplaats in de Caminio. Bij de abdij van Roncesvalles hebben we een stempel gehaald, daar hebben we ook enkele andere pelgrims gezien. Vandaag hadden we niet afgesproken met Rob voor de lunch, omdat de wandelweg die wij zijn gegaan, te ver van de verkeersweg die Rob moest volgen af lag.
    Het parcours vandaag was overwegend klimmend naar een hoogte van ruim 1500 meter met schitterende vergezichten. Het was zwaar, maar uiteindelijk viel het beslist niet tegen. We hebben het goed kunnen doen. Onderweg hebben we wel een stuk door de sneeuw moeten ploegen (zie foto), dat was lastig en leverde ook natte schoenen en voeten op. De totale afstand die we vandaag hebben afgelegd is 32 km en we waren om 16.00 uur "binnen".
    Vanwege Pasen heeft Rob vrijaf gekregen van zijn verzorgende taak en gaan we in een restaurant eten enerzijds omdat het Pasen is en anderzijds omdat we in dat restaurant ook kunnen internetten en dat is voor onze contacten en blog volgers belangrijk. 
    Morgen gaan we, als alles voorspoedig blijft gaan, komen tot vlak voor Pamplona. Daar gaan we ook proberen de internetproblemen definitief op te lossen















    31-03-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 42, 30 maart 2013
    Vanmorgen om 08.30 gestart in Sussaut voor een 27km lange wandeling naar Gamarthe. Dat was wel eventjes 10 km meer dan we hadden gepland. De GPS was blijkbaar een stuk van de route vergeten mee te tellen. Normaal draaien we voor een paar kilometers meer onze hand niet om. Vanmorgen echter was dat een ander verhaal. Regen, hagel en onweer op het hoogste punt van onze tocht, overigens ook weer langs modderwegen. Gelukkig stond er op dat hoogste punt een kapelletje en daar hebben we enige tijd geschuild; de voorzienigheid!!!
    Toen we na het schuilen verder liepen waren de modderwegen veranderd in modderbeken, het kon eigenlijk niet slechter. De hele voormiddag hebben we overigens regelmatig stevige buien over ons heen gehad.
    Na de lunchpauze besloten we niet meer de wandelwegen te lopen, maar over de verharde weg te gaan, scheelt toch een hoop viezigheid en ook wel wat tijd, zeker onder deze weersomstandigheden. Zo zijn we om ongeveer 17.00 uur na nog weer 13 km in Saint Jean Pied de Port aangekomen. Totaal vandaag 40 km. We hebben ons niet op de camper plaats genesteld, maar op een parkeerplaats nabij de mini-golfbaan, ook alles bij de hand.
    Saint Jean Pied de Port doet wel wat toeristisch aan, heeft niet zo onze voorkeur. In de late namiddag leek het wel of een aantal mensen zich wilden laten zien, een beetje opzichtig. Vroeg in de avond was het dorp echter net zo stil, bijna uitgestorven als vele andere plaatsjes waar we langs gekomen zijn de afgelopen weken.
    We hebben nog wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om een was te doen. Zodoende kunnen we morgen Spanje in frisse kleding binnengaan. Door de zomertijd gaan we een korte nacht tegemoet, maar naar verwachting zullen we daar geen last van hebben. Morgen, Pasen, beginnen we met onze tocht over de Pyreneeen, we hopen natuurlijk op mooi weer.
    Wij wensen al onze volgers fijne Paasdagen, met naar we voor jullie wensen, eindelijk een beetje voorjaarsweer.
    P.S.
    Vanwege te verwachten internet problemen de eerste dagen in Spanje, zult u ons mogelijk een paar dagen moeten missen, Wij vinden dat jammer. Zodra de problemen zijn opgelost zijn we weer terug










    30-03-2013 om 00:00 geschreven door Roger en Benny en Rob  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)


    Archief per week
  • 27/05-02/06 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • dawef
  • Berkah365 is my site
  • trick menang judi togel online
  • thanks
  • swiss replica watches

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs