Over mijzelf
Ik ben Bert Seynaeve
Ik ben een man en woon in Kapucijnenlaan 75, 8870 Izegem (België) en mijn beroep is Opvoeder.
Ik ben geboren op 31/03/1974 en ben nu dus 44 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Triatlon, muziek, sport, film (andere film).
Inhoud blog
 • TE KOOP: TIME VXRS ULTEAM
 • Marathon Brussel
 • Dwars door Izegem
 • BK 1/4 triatlon in Kortrijk
 • IM Frankfurt 2009
  Mijn favorieten
 • thijs vanhee
 • ironman zürich
 • mijn club
 • marc herremans
 • 3coach
 • luc vanlierde
 • bart colpaert
 • jim de sitter
 • ironman Franfurt
  Mijn favorieten
 • joury gokel
 • brecht vandewalle
 • bert jammaer
 • piet deveughele en karen pollefeyt
 • sammy casier
 • peter vanmol
 • inge vancauwenberghe
 • kasper Lagae
 • Zoeken in blog

  life is simple: swim, bike, run, eat, sleep

  07-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TE KOOP: TIME VXRS ULTEAM
  Ik verkoop mijn koersfiets. Gegevens: TIME VXRS ULTEAM Groep: CAMPAGNOLO RECORD (titanium) Maat: 49 2 jaar oud, ongeval vrij en altijd piekfijn onderhouden. Kosptrijs: 1950 euro (nieuwprijs 6000 euro, kader alleen kost 3000 euro nieuw). Foto's vind je hier op de blogpagina terug. Voor meer foto's, info en/of testrit kan je me mailen op bertseynaeve74@hotmail.com of bellen op 0485/45.59.26 Groetjes, Bert

  07-11-2008 om 14:26 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathon Brussel
  Vorige zondag trok ik reeds in de vroege uurtjes samen met buddy Henk naar onze hoofdstad. De weersvoorspellingen hadden het bij het rechte eind; zaterdag droog, zondag regen, regen en nog eens regen, en heel wat wind. Een regenjasje was geen overbodige luxe voor de talrijke deelnemers. Het was mijn eerste marathon. Het was voor mij een beetje moeilijk inschatten wat ik er mocht en kon van verwachten. Ik achtte het mogelijk om met de hazen van 3u15min te lopen. Om 9u het startschot. De hazen liepen van in het begin een behoorlijk snel tempo (lees: sneller dan 1u15min). Dit was een bewuste zet, zo vertelde de haas na een tijdje. Op het einde zitten er nog behoorlijk wat hellingetjes waar we wat tijd zullen verliezen, vandaar de iets snellere start. Na 21 km kwamen we door in 1u35min59sec, exact de tijd (op 1 seconde na) die onze haas voor ogen had. Intussen was het nog niet opgehouden met regenen en er was veel wind. Ik kan niet klagen, ik voel me goed en kan het tempo makkelijk volgen. Om de 2.5 km was er bevoorrading waar ik gretig gebruik van maakte. Drankbevoorrading (AA Drink en water) was er in overvloed. De op hun website aangekondigde bananen bevoorrading om de 2.5 km heb ik echter maar 2 keer gezien. Gelukkig had ik zelf 3 Sqeezy gelletjes bij. Het eerste deel van de marathon was behoorlijk lastig vanwege het vele op en af lopen (oa enkele tunneltjes van de kleine ring). Dan is er een vlakker middenstuk en op het einde terug heel wat op en af. De lange helling aan kilometer 36 nekte me. De (befaamde) man met de hamer had me bij de kraag. De groep van 3u15min, die toen nog 1min30sec voorlag op het beoogde schema, moest ik noodgedwongen laten gaan. Ik voelde me vooral misselijk en had het koud. Drinken heb ik vast en zeker genoeg gedaan, maar ik nam te weinig voeding, zo denk ik. Ik had verwacht (zo meldde hun site toch), dat er op elke bevoorradingspost bananen werden uitgedeeld. De koude, regen en wind hadden dan ook heel wat extra energie gevraagd. Nou ja,... nog 6 kilometer te gaan. Aan een trager tempo kon ik toch blijven lopen tot aan de finish op de Grote Markt. Als 156ste eindigde ik in een tijd van 3u17min40sec. Een tijd waar ik behoorlijk tevreden mee ben. Ook al weet ik dat, rekening houdend met enkele faktoren, ik een betere tijd kan lopen. Na deze ervaring durf ik te stellen dat een tijd van tussen de 3u5min en 3u10min in mijn marge heb. Ik zou zelfs durven stellen dat de 3u haalbaar zijn, mits een ultieme dag, een vlak parkoers en betere weersomstandigheden. Last but not least wil ik Henkie nog eens extra bedanken voor de aangename begeleiding in de Brusselse regen.

  08-10-2008 om 11:45 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  18-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Izegem
  Op zaterdag 13 september nam ik nog eens deel aan een stratenloop, Dwars Door Izegem, georganiseerd door de Izegemse atletiekclub IVAC. In 2005 nam ik reeds deel aan deze wedstrijd. Het betreft een ideale training voor lange afstandslopers. Het is een wedstrijd van 30 km (30,3 km volgens de GPS). De eerste 23 km worden in groep afgelegd aan een gemiddelde van 12km/u, na 1u56 in groep te lopen, wordt het startschot gegeven en kan ieder naar eigen tempo zijn wedstrijd afwerken. Ik eindigde als 14de en kon de laatste 7 km afleggen aan een gemiddelde van 15,5 km/u. Wat voor mij een meer dan goeie doorgedreven training was in voorbereiding op de marathon van Brussel op zaterdag 5 oktober.

  18-09-2008 om 11:39 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK 1/4 triatlon in Kortrijk
  Vorige zondag heb ik nog eens deelgenomen aan een wedstrijd (pas mijn tweede wedstrijd dit jaar). Wat de conditie betreft kan ik momenteel spreken van een degelijke basisconditie, maar verre van top. Toch was ik blij om terug eens een wedstrijd te doen. Het zwemmen verging me redelijk goed (22'08). In het fietsen kon ik in mijn groepje behoorlijk goed volgen, naar het einde toe kwam ik er zelfs wat beter in, maar de conditie is nog niet in die mate dat ik reeds grote stukken kopwerk kan doen. Toch ben ik al bij al tevreden wat mijn fietsen betreft (vooral gezien de weinige fietskilometers dit jaar). Het lopen verging me echter niet goed. Reeds van in het begin had ik terug last van mijn linkerkuit (dat is nu reeds meer dan 2 jaar, ik zou er toch eens goed advies over moeten inwinnen). Met een 97ste looptijd (46'51") kan ik toch niet tevreden zijn. Ik eindigde de wedtrijd op de 70ste plaats. Knappe prestatie van clubgenoot en buurman Bart Colpaert (5de). Ik ben erg tevreden voor hem dat nu eens alles meezat. Sterk Colpie!!!

  08-07-2008 om 20:50 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IM Frankfurt 2009
  Vandaag, nog voor de wedstrijd van 2008 heeft plaatsgevonden, kan je reeds inschrijven voor IM Frankfurt 2009. Naast ploegmaats, Eric Coppé, Sammy Cassier en Tom Kerckhof, die debuteren op de volledige afstand, Philip Pinket en Phil Vanwijnsberghe, schreef ik ook mezelf in voor deze wedstrijd.

  25-06-2008 om 14:05 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recreatieve triatlon Oostkerke (Damme)
  Vorige zondag stond ik voor het eerst dit jaar aan de start van een triatlonwedstrijd, de recreatieve triatlon van Oostkerke die dit jaar voor de vijfde keer werd georganiseerd. Voor mij was het mijn eerste deelname. 260 deelnemers stonden op de startlijst, er werd gestart in 3 waves. Ik mocht starten in wave 1 voor 700m zwemmen (misschien waren het er wel iets meer), 38 km fietsen en 10 km lopen (bijna 11 km). Aangezien ik dit jaar nog niet ontzettend veel getraind heb, had ik geen grote verwachtingen. Momenteel kan ik zeggen dat ik over een degelijke basisconditie beschik. Het zwemmen ging redelijk goed, maar verre van super en ik kwam ergens als 30ste aan wal. Ik liep alleen het fietspark uit, niemand te zien voor mij. Rustig kroop ik in mijn schoenen, wachtend op wat mannen. Na 200m kwam Stephane Lanszweert bij mij met nog enkele van zijn clubgenoten. Ik haakte mijn wagentje aan. Al vlug haalden we een vooropliggend groepje bij, waardoor we op een bepaald moment met een achttal samenzaten. Ikzelf beschik momenteel nog niet over de conditie om veel kopwerk voor mijn rekening te nemen. Toch deed ik af en toe een poging om toch ietwat mee te werken (de conditie kan er maar op vooruit gaan). Toch had ik het gevoel niet veel overschot te hebben. Nabij de wisselzone zaten 2 bochten waar ik het tactisch moest spelen. Bij een eerste doortocht had de persoon voor mij een gat gelaten en ik mocht het toerijden. Iets wat me net lukte, maar ik had een halve ronde nodig om hiervan te herstellen. Bij een volgende doortocht was ik geleerd en zorgde ik ervoor de bochten te nemen bij de eerste drie fietsers. Na 58 minuten zat de fietsproef erop en kon ik beginnen aan de afsluitende 11 km-loop verspreid over 3 ronden. De eerste toer had ik het moeilijk. Logisch aangezien dit mijn eerste wedstrijd is en ik ook nog geen combinatie trainingen deed dit jaar. De tweede ronde kon ik het tempo iets opdrijven en dit hield ik vol tot aan de finish. Ik had er niet echt een idee van hoeveelste ik arriveerde. 's Avonds bij de prijsuitreiking zag ik dat ik niet op de lijst vermeld stond. Blijkbaar zijn er een aantal atleten (vooral die met een eigen chip de wedstrijd deden) die niet in de uitslag waren opgenomen. Een telefoontje naar de organisatie leerde me dat ik 21ste werd in ongeveeer 1u57min. De tijd weet ik wel niet exact. Hiermee ben ik meer dan tevreden voor mijn eerste wedstrijd. De komende weken drijf ik de trainingen wat op, want ik voel dat het nog veel beter kan. Nog een pluim voor de organisatie, want ondanks wat pech met de uitslag (wat dan nog niet aan de mensen van de organisatie lag), is dit een meer dan puike wedstrijd. Gezellige sfeer, prachtig parkoers. Volgende wedstrijd: Brugge (21 juni)

  05-06-2008 om 14:41 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdplannen
  Aanstaande zaterdag sta ik aan de start van mijn eerste wedstrijd van het seizoen, een stratenloop van 6,4 km (Brigandloop in Ingelmunster). Het is vlak bij de deur en heel wat gekenden van op het stadion (trainingsparkoer) zullen er zijn, dus het wordt wel een leuke, ontspannen wedstrijd. Ik weet niet wat ik er van kan verwachten. Ik zie het als een doorgedreven training. Goed zal het niet echt zijn waarschijnlijk want de conditie is nog verre van goed, maar de zin is er en dat is toch wel het belangrijkste. Sportieve groeten, Bert

  25-03-2008 om 21:37 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  01-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triatlon over de volledige afstand in België??????
  Triatlon is een sport die de laatste tijd in de lift zit. In eigen land is het voor een aantal "populaire" wedstrijden (oa. Zwintriatlon, Brugge) lastiger om je te kunnen inschrijven dan de wedstrijden naar behoren te volbrengen. We zien dat deze lijn ook wordt doorgetrokken naar de halve afstand (oa.Antwerpen, Brasschaat, Leuven). Alsook op de volledige afstand zien we dezelfde tendens. Van wedstrijden als IM Frankfurt en IM Klagenfurt zijn we het reeds enkele jaren gewoon dat ze in een mum van tijd volzet zijn. Maar tot voor kort had je geen haast om zich in te schrijven voor wedstrijden als IM Lanzarote, IM Nice. Deze waren in principe nooit volzet. We zijn nu begin februari en alle zes de Europese Ironmanwedstrijden (Frankfurt, Klagenfurt, Lanzarote, Nice, Zürich en Engeland) zijn reeds volzet!!!!! Bekijk er de deelnemerslijsten op na en je komt te weten dat heel wat Belgen zich te pletter trainen om aan één van die wedstrijden deel te nemen. Bij deze wil ik hier graag een platform openen met de bedenkingen omtrent het organiseren van een volledige triatlon in ons Belgenland.... al of niet een ironman wedstrijd.... Wat is jouw idee????

  01-02-2008 om 21:42 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  17-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange geleden é!!!!
  Reeds lange tijd geleden dat ik nog eens een blogje postte. Ik kan jullie vertellen dat alles prima gaat. Wekelijks maal ik 2 à 3 zemtrainingen af, ga ik 2 à 3 keer lopen en fiets ik maximum 1 keer. Aangezien ik reeds op 6 september mijn seizoen stopte (na de wedstrijd in Gerardmer), begon ik vroeg (1 oktober) aan de opbouw naar het nieuwe seizoen. Tot eind december trainde ik zonder schema, rustige zwem- en looptrainingen en heel weinig fietsen. Sedert 1 januari volg ik dan terug de adviezen van trainer Dirk Demaré. Ik wijzigde wat aan mijn planning voor het komende seizoen. Wegens verbouwingswerken thuis heb ik de komende maanden wat minder tijd om te trainen. Aangezien ik ingeschreven ben voor IM Frankfurt, zijn de komende maanden crusiaal om te trainen. Uit de voorbije 2 jaar weet ik dat in deze periode alle vrije tijd wordt opgeslorpt door trainen en vooral ook rusten (wat vaak vergeten wordt). Met de verbouwingswerken is een degelijke voorbereiding dus uitgesloten. Bijgevolg heb ik beslist om dit jaar geen volledige triatlon te doen. Ik ben alvast ingeschreven voor de wedstrijd in Brugge (ik was de 1ste zondag van het nieuwe jaar één van de 400 gelukkigen die zich konden inschrijven.... wel schandalig duur.... 40 euro voor een kwarttriatlon.... bedenking: wat vinden collega triatleten van deze toch wel dure wedstrijd? Reageer maar hier op mijn blog). Daarnaast zou ik net zoals vorig jaar terug deelnemen aan de triatlon in Aarschot (2/60/15), de 70.3 IM Antwerp, de kwart van Izegem (15 augustus, organisatie van mijn club). Mogelijks neem ik ook deel aan de 1/2 in Leuven (1 juni) en hier en daar nog een kwart triatlon ergens in ons belgenlandje. In het voorjaar zou ik graag nog hier en daar een stratenloop meepikken en misschien sluit ik het seizoen af met een marathon.

  17-01-2008 om 10:54 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  21-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarslijstje
  Her en der rijzen er terug allerhande eindejaarslijstjes op. Ik geef jullie alvast een aantal cd'tjes waar ik dit jaar erg veel plezier aan beleefde: Air Traffic: "Fractured life" Angelique Kidjo: "Djin djin" Angels Of Light: "We are him" Anro: "Jus de box" Ben Waever: "Paper sky" Blonde Redhead "23" Chuck Prophet: "Soap and water" Crowded House: "Time on earth" Joe Henry: "Civilians" Joseph Arthur: "Let's just be" Lou Rhodes: "Beloved one" Manu Chao: "Radiolina" Richard Hawleys: "Lady's bridge" Roisin Murphy: "Overpowered" The Arcade Fire: "Neon fible" Tracy Thorn: Out of the woods" Wilco: "Sky blue sky" Als jullie lijstjes hebben, laat maar weten...... Een fijne kerst en een goed eindejaar.

  21-12-2007 om 13:55 geschreven door Bert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Life is simple: swim, bike, run, eat, sleep
  Foto


  Gastenboek
 • Marathon
 • Proficiat!!
 • Groetjes uit Cascais in Portugal.
 • succes
 • Aangespoeld

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 03/11-09/11 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 11/12-17/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 02/10-08/10 2006

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!