Inhoud blog
  • project fruit juice: realisatie
  • project fruit juice: technische beroepen
  • project fruit juice: verpakking van fruitsap
  • project fruit juice: bewaren van fruitsap
  • project fruit juice: bewaren van voedingsmiddelen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    techberre

    02-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruit juice: realisatie
    Vanmorgen hebben wij een fruitsap gemaakt maar met allerlei verschillende ingrediënten.
    Ik heb het samen gemaakt met Thibault Vliegen en Thibeau Taelman. 

    welke ingrediënten zaten er in de fruit juice realisatie 
    - 2 sinaasappelen 
    - 1/2 rode appel 
    - 1/2 groene appel
    - 1/2 limoen 
    - 4 eetlepels suiker 
    - 1 schijfje citroen 
    - 20 druiven 
    - 1 passievrucht (normaal moest er aardbeien inkomen maar Vliegen had dat niet mee) 

    hoe zijn we te werk gegaan 

    stap 1: we hebben de 2 sinaasappels in 2 gesneden. dan hebben we ze geperst voor de sap 
    stap 2: we hebben de groene en rode appel gesneden en in de kom met de sinaasappelsap 
    stap 3: dan hebben we 4 eetlepels suiker ingedaan, met de passie vruchtsap en een kleine hoeveelheid
     pitjes

    stap 4: dan hebben we de druiven in stukken gedaan en in de kom gedaan. daarna hebben we het gemixd. 
    stap 5: na dat we dat gedaan hadden hebben we dat in de flesjes gedaan en in een bekertje voor mevrouw Gouwy was ons fruit juich realisatie af. 



    o ja dat was ik jullie vergeten te zeggen de naam en de waarschuwing van het project
    de naam: fruit juicy J

    de waarschuwing: fruit juicy J is niet verantwoordelijk voor dode dieren LaughingLaughingRazz 
      

    02-06-2014 om 19:07 geschreven door berre2e  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruit juice: technische beroepen
    - In de labo's zoeken mensen naar nieuwe smaken en texturen: dit zijn meestal LABORANTEN

    - Tijdens de productie controleert de KWALITEITSCONTROLEUR of de samenstelling van ieder sap aan de eisen voldoet. 

    - Een PRODUCTIELEIDER regelt welke sappen, wanneer gemaakt moeten worden. Hij doet dit volgens de binnengekomen bestellingen. Hij/ zij controleert of alles goed verloopt. Hij staat nauw in contact met de dienst verkoop en de dienst verzending.

    - Een LIJNVERANTWOORDELIJKE controleert voor zijn productielijn of er voldoende ingrediënten voorhanden zijn, of er genoeg verpakkingsmateriaal klaar staat, etiketten genoeg zijn, ... 

    - Wanneer het fruitsap aan het eind van de productielijn komt moet die klaargemaakt worden voor verzending, dit doet de MAGAZIJNIER. 

    02-06-2014 om 17:25 geschreven door berre2e  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruit juice: verpakking van fruitsap
    de meest ideale verpakking voor fruitsap zijn 
    - brik
    - plastic
    - glas

    waarom:  
    ze zijn alle 3 recycleerbaar

    uit welke grondstoffen zijn ze gemaakt:    
    - plastic
    - karton
    - aluminium

    een Tertra pak bestaat uit 3 verschillende soorten lagen:
    - 75% karton: voor de stevigheid
    - 20% plastic: voor een perfecte sluiting en als bindmiddel tussen de verschillende lagen
    - 5% aluminium: als bescherming tegen licht en lucht 

    02-06-2014 om 17:09 geschreven door berre2e  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruit juice: bewaren van fruitsap
    wat betekenen volgende termen 

    ten miste houdbaar tot... = de datum van minimum houdbaarheid
    - op de producten die op kamertemperatuur en vrij lang houdbaar zijn

    te gebruiken tot... = de uiterste compsumtie datum 
    - op producten die zeer gevoelig zijn voor bederf en die gekoeld bewaard moeten worden 

    mag je een voedingsmiddel waarop staat te gebruiken tot 28/10/2010 nog opeten op 29/10/2010
    - waarom niet? ze kunnen bedorven zijn, niet meer vers

    ter info: vervaldatum en versheidsdatum = als houdbaarheidsdatum 

    02-06-2014 om 17:00 geschreven door berre2e  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.project fruit juice: bewaren van voedingsmiddelen

    Wat is bewaren volgens jou? voedingsmiddelen een langere tijd goed houden. 

    Welke bewaartechnieken ken je? invriezen 

    andere bewaartechnieken + betekenis

    - UHT: ultra hoge temperatuur: kort en aan een zeer hoge temperatuur (135°C - 150°C) vergitten
    - steriliseren: door vergitting (85°C - 110°C) alle micro-organismen doden
    - opleggen in azijn: door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperiger en gaat zeer lang mee 
    - pasteuriseren: het vergitten aan maximum 75°C
    - drogen: het watergehalte uit voedingsmiddelen halen door ophangen; vries drogen; uitpersen
    - vacuüm verpakken: alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro-organismen geen kans krijgen om te ontwikkelen 
    - roken: voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt wordt 

    02-06-2014 om 16:46 geschreven door berre2e  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 02/06-08/06 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs