Vanmorgen hebben wij een fruitsap gemaakt maar met allerlei verschillende ingrediënten. Ik heb het samen gemaakt met Thibault Vliegen en Thibeau Taelman.
welke ingrediënten zaten er in de fruit juice realisatie - 2 sinaasappelen - 1/2 rode appel - 1/2 groene appel - 1/2 limoen - 4 eetlepels suiker - 1 schijfje citroen - 20 druiven - 1 passievrucht (normaal moest er aardbeien inkomen maar Vliegen had dat niet mee)
hoe zijn we te werk gegaan
stap 1: we hebben de 2 sinaasappels in 2 gesneden. dan hebben we ze geperst voor de sap stap 2: we hebben de groene en rode appel gesneden en in de kom met de sinaasappelsap stap 3: dan hebben we 4 eetlepels suiker ingedaan, met de passie vruchtsap en een kleine hoeveelheid pitjes stap 4: dan hebben we de druiven in stukken gedaan en in de kom gedaan. daarna hebben we het gemixd. stap 5: na dat we dat gedaan hadden hebben we dat in de flesjes gedaan en in een bekertje voor mevrouw Gouwy was ons fruit juich realisatie af.
o ja dat was ik jullie vergeten te zeggen de naam en de waarschuwing van het project de naam: fruit juicy J
de waarschuwing: fruit juicy J is niet verantwoordelijk voor dode dieren
- In de labo's zoeken mensen naar nieuwe smaken en texturen: dit zijn meestal LABORANTEN
- Tijdens de productie controleert de KWALITEITSCONTROLEUR of de samenstelling van ieder sap aan de eisen voldoet.
- Een PRODUCTIELEIDER regelt welke sappen, wanneer gemaakt moeten worden. Hij doet dit volgens de binnengekomen bestellingen. Hij/ zij controleert of alles goed verloopt. Hij staat nauw in contact met de dienst verkoop en de dienst verzending.
- Een LIJNVERANTWOORDELIJKE controleert voor zijn productielijn of er voldoende ingrediënten voorhanden zijn, of er genoeg verpakkingsmateriaal klaar staat, etiketten genoeg zijn, ...
- Wanneer het fruitsap aan het eind van de productielijn komt moet die klaargemaakt worden voor verzending, dit doet de MAGAZIJNIER.
de meest ideale verpakking voor fruitsap zijn - brik - plastic - glas
waarom: ze zijn alle 3 recycleerbaar
uit welke grondstoffen zijn ze gemaakt: - plastic - karton - aluminium
een Tertra pak bestaat uit 3 verschillende soorten lagen: - 75% karton: voor de stevigheid - 20% plastic: voor een perfecte sluiting en als bindmiddel tussen de verschillende lagen - 5% aluminium: als bescherming tegen licht en lucht
Wat is bewaren volgens jou? voedingsmiddelen een langere tijd goed houden.
Welke bewaartechnieken ken je? invriezen
andere bewaartechnieken + betekenis
- UHT: ultra hoge temperatuur: kort en aan een zeer hoge temperatuur (135°C - 150°C) vergitten - steriliseren: door vergitting (85°C - 110°C) alle micro-organismen doden - opleggen in azijn: door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperiger en gaat zeer lang mee - pasteuriseren: het vergitten aan maximum 75°C - drogen: het watergehalte uit voedingsmiddelen halen door ophangen; vries drogen; uitpersen - vacuüm verpakken: alle lucht weghalen uit de verpakking waardoor micro-organismen geen kans krijgen om te ontwikkelen - roken: voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengt wordt