Berkenboom Mozaïek
Brand in onze school
Inhoud blog
  • Een mooi moment om verder te gaan
  • Wat een feest !
  • Fata morgana is geslaagd!
  • Slapen ! en goed nieuws
  • 31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fata morgana is geslaagd!
    Lieve jongens en meisjes, beste ouders, beste vrienden van onze school

    Het doet mij goed te kunnen schrijven dat we geslaagd zijn in onze inspanningen om de school terug in orde te krijgen voor 1 september.
    Gisteren (zaterdag) zijn er nog altijd juffen en meester komen helpen om de laatste keer te dweilen, de meubeltjes nog goed te zetten, ...
    Gelukkig waren de ouders van de ouderraad er ook om ons te helpen om de speelplaats, de toiletten, de leraarskamer,... mooi te maken.

    De ramen van de 'zwarte' klassen zijn wit gemaakt, zodat het er weer vrolijk uitziet voor de kinderen en natuurlijk ook voor de leerkrachten.

    Gisteren kregen we ook een aantal heel deugddoende geschenken :
    - op onze binnentuin staan twee stevige 'picknicktafels' zodat we bij goed weer niet veel last zullen hebben van de eerder 'krappe' leraarskamer. Een attentie van de scholengemeenschap, omdat we 50 jaar bestaan.

    - Van de Euroshop Sint-Niklaas kregen we zo'n veertig nieuwe curverboxen, om de boterhammetjes en het zwemgerief ordelijk van de klas naar de refter te krijgen. De therapeuten die nog niet helemaal over de juiste kasten beschikken hebben zo ook een manier op gereinigd materiaal bij te hand te houden.

    - Uitverkopend kranten- en papierwaren winkel 'Den Drukker' uit Sint-Gillis schonk ons alles wat nog aan bruikbaar materiaal aanwezig was. Het geeft een heel gerust gevoel te weten dat we heel wat schoolspullen terug voorhanden hebben.

    Onze oprechte dank aan deze mensen !

    Morgen verloopt dus alles normaal. De schoolbus komt de kinderen halen op het uur dat op de brieven stond. De kinderen komen binnen via onze leerlingeningang (nr 28). Dit is ook de ingang waar ouders die kinderen zelf brengen binnen kunnen komen.

    Morgen mogen jullie mee tot op de speelplaats, vanaf dinsdag is deze hal de plaats voor een laatste zoen en knuffel. Morgenavond kunnen ouders die hun kind zelf komen halen in deze hal wachten tot de leerkrachten de kinderen naar daar brengen. Gelieve 's avonds NIET tot op de speelplaats of in de gang te komen. Dat maakt het te moeilijk voor ons om alles te overzien. Alvast bedankt.

    Overdag is de bezoekersingang nr 34. Daar is het secretariaat en kan je ook de weg vinden naar de directie en andere collega's.


    Morgenvoormiddag starten we samen op de speelplaats. De ouders zijn dan ook welkom. Zodra de klasgroepen zijn afgeroepen vertrekken we naar de klassen. Dan gaan mama's en papa's ook naar huis.
    In de namiddag vieren we feest voor ons 50 jaar bestaan.

    Nog enkele foto's van de gangen en klassen. Je kan zien dat die best proper zijn nu. Morgen vliegen we er in!
    Geniet van deze laatste zondag. Breng morgen veel lachende gezichten en zo weinig mogelijk 'zenuwen' mee.

    Directeur Helmut











    31-08-2008, 11:13 geschreven door directeur Helmut  
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen ! en goed nieuws
    Goedemorgen allemaal,

    Gisterenavond nog vol met dingen die ik hier even wilde vertellen, maar na 5 heel korte nachtjes was het even tijd om vooral te SLAPEN. Als ik gisteren de oogjes van de juffen en meester zag, denk ik dat we daar allemaal aan toe waren.
    Omdat we er nu weer aan verder gaan doen, zal dit berichtje wat korter zijn.

    We staan er goed voor : alle klassen die we nodig hadden waren gisterenavond in orde.
    De kuisfirma blijft volgende week doorwerken, maar 'duiken onder ' in de afgesloten gangen, waar momenteel nog veel werk op hen ligt te wachten.
    De nooduitgangen zijn opnieuw bruikbaar, alle veiligheid is terug aangebracht en nagekeken.
    WE KUNNEN STARTEN !

    Zo snel als kan nog meer nieuws.

    directeur Helmut

    30-08-2008, 10:42 geschreven door directeur Helmut  
    28-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dag beste vrienden,

    Even tijd nemen om jullie te vertellen hoe ver we staan. Het is trouwens goed om te merken dat groot en klein op deze manier even zijn hart kan luchten. Eén tip misschien : als je graag reageert, dan misschien best via de link 'reageren' onder het meest recente dagverslagje. Nu zitten er zoveel lieve en steunende woorden in het dagboek dat ze misschien wat verloren gaan. Je ziet maar.

    Hoe gaat het intussen in de Kalkstraat 30 ? Veel beter dan gisteren. Het is nu echt wel zeker dat we zullen starten in onze vertrouwde klassen (behalve dan diegene die we een heel jaar niet kunnen gebruiken door de brand).
    De mannen en vrouwen van 'Belfor' waren massaal aanwezig vandaag. Het resultaat was heel mooi. In plaats van troosteloze grauwe klassen is er nu toch heel veel terug in orde aan het geraken. Gelukkig maar.

    De brandweer is vandaag geweest en zal ons helpen om de school ook vanaf het begin helemaal veilig te maken voor alle kinderen en leerkrachten. Dat betekent dat er vandaag heel wat nooddeuren, pictogrammen, noodverlichting,... zijn gemaakt, besteld,... Dat wordt nog even hard werken voor de klusjesman, veiligheidscoördinator, ... maar met dat laatste beetje inspanning maken we de school helemaal in orde.

    Er zal maandag veel plaats zijn in jullie klasjes. Heel wat spullen uit de klas zitten nog in dozen die de kuismensen volgende week gaan openmaken en afwassen. De belangrijkste dingen zullen er maandag zijn dus denk nu maar niet dat je de eerste week niets zal moeten lezen of schrijven hé.

    Ik vertelde gisteren dat we een nieuwe ingang hebben (links van de vertrouwde poort voor de bussen en voetgangers) rechts , 2 deuren verder voor de bezoekers.

    Je ziet dat jullie meer dan welkom zijn. Nu zijn er zelfs twee deuren !

    Tot binnenkort
    directeur Helmut



    28-08-2008, 22:59 geschreven door directeur Helmut  
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje licht in de duisternis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste allemaal,

    Deze derde dag van onze 'rampweek' was erg zwaar. Alle juffen en meesters kwamen vandaag helpen. De kranten schrijven dat we onze school zelf moeten opknappen, maar eerlijk gezegd hebben we al meer dan ons werk om alles wat het vuur en de rook stuk gemaakt hebben, op te schrijven en te fotograferen. Het is niet leuk om dingen te moeten weggooien die je vroeger gemaakt hebt, of waar je heel veel tijd aan gewerkt hebt. de juffen en meesters hebben daar pijn van, dat zie ik. Gelukkig helpen we elkaar heel erg goed. Er wordt zelfs al eens gelachen. Dat moet wel, het is daarbinnen al donker genoeg.
     
    Er lopen ook nog heel wat 'kuismannen' rond die vandaag heel het plafond beneden hebben uitgebroken en stukgesprongen tegels hebben weggehaald. De gang ziet er nu heel gek uit, maar het ruikt al wat beter. Helemaal boven in onze school is het echt al heel proper. Toen ik naar huis ging gingen de machines aan die daar de laatste vieze geurtjes moeten 'wegzuigen'. Een beetje een wonder toch. Ik hoop dat het zo verder kan gaan.

    Onze inspecteur kwam vandaag ook op bezoek. Die wil natuurlijk ook graag even zien of het voor alle kinderen veilig is om naar school te komen. We hebben goede afspraken kunnen maken, en hij heeft geholpen om de nodige toestemmingen te krijgen om eventueel tijdelijk te verhuizen met klassen.

    Het allerbeste nieuws is dat de baas van de kuisfirma er echt in gelooft dat ook onze eerste verdieping tegen maandag klaar zal zijn. Het is dus zo goed als zeker dat we allemaal samen blijven en op 1 september starten in de Kalkstraat ! Sommige kinderen zullen dit jaar in andere maar echt mooie klassen zitten. Ik probeer zo snel mogelijk enkele foto's te plaatsen.

    Jammer genoeg hebben we nog steeds geen telefoon of internet. Best wel vervelend.

    directeur Helmut

    27-08-2008, 00:00 geschreven door directeur Helmut  
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetsen, poetsen en nog eens poetsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste allemaal,

    Dag twee van deze rampweek zit er intussen op. Het was zwaar werk vandaag. De school is plotseling één grote bouwwerf (of zeg ik beter afbreekwerf?)
    Er is zoveel stukgemaakt door dat vuur en de rookschade is enorm.
    Maandagavond hebben we heel veel vergaderd met allerlei specialisten. We moesten heel veel vragen proberen beantwoorden. Ondertussen zijn we van enkele dingen zeker :

    - de klassen die heel dicht bij de trap liggen zijn voor heel het jaar onbruikbaar
    - de trap en alles er rond is nog heel stevig maar wel heel erg vuil
    - er komen stevige deuren aan de trap en we komen een heel jaar lang niet binnen langs onze gewone poort.
    - de ingang voor de kinderen 's morgens en 's avonds is aan nr. 28 (wel beleefd en rustig zijn, want dat is de deur van de zusters)
    - de deur voor bezoekers in de loop van de dag is aan nr. 34 (daar zitten ook ikzelf, het secretariaat en nog enkele bureau's)

    Verder ziet het er allemaal al wat minder vies uit. Mijn bureau en de hal waar de mama's en papa's moesten afscheid nemen is helemaal stuk. De rest van het gelijkvloers is vuil. Op de gangen hogerop is het vuil, maar dat gaan we waarschijnlijk kunnen oplossen.

    Bedankt voor al jullie steun. Dat doet goed.

    Wie er nog aan zou twijfelen : we zullen maandag zeker starten! Ik hoop dat jullie er zin in hebben

    directeur Helmut

    26-08-2008, 00:00 geschreven door directeur Helmut  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zwar(t)e nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste jongens en meisjes. Beste ouders en vrienden van de school.
    Wat een schok! We waren even totaal van de kaart.
    In de nacht van zondag op maandag werd ik midden in de nacht uit bed gebeld.
    "Er is brand in uw school, kom zo snel mogelijk naar hier. De brandweer is al binnen"
    De tijd leek even stil te staan. Brand! Het leek veel te ver weg. Ik moest er zo snel mogelijk naartoe.
    Jammer genoeg kon ik enkel samen met de opgebelde 'interventieploeg' vaststellen dat we niets konden doen.
    Er is veel stuk en er is heel veel vuil. Natuurlijk waren we allemaal droevig en ook wel kwaad, omdat de volgende dag door de politie werd gezegd dat het expres was aangestoken. Dat hebben ze onderzocht met een specialist en een bijzondere politiehond.
    Toen meester Pascal en ikzelf maandagmiddag eindelijk naar binnen mochten werden we heel stil. We hebben niet veel gezegd. Alleen maar foto's beginnen nemen.
    Omdat zoveel mama's en papa's en kinderen ongerust zijn, hebben we zo snel mogelijk deze 'blog' gestart. Zo kunnen jullie ook kwijt waar jullie over piekeren.
    Opgelet : wat je schrijft kan heel de wereld meelezen. Even afspreken met mama of papa dus. (nu ben ik toch al een beetje directeur aan het spelen merk ik).

    Jongens en meisjes, geniet toch nog even van de laatste vakantiedagen. Wij zijn er zo vlug als mogelijk weer bovenop!

    directeur Helmut

    26-08-2008, 00:00 geschreven door directeur Helmut  
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel slecht nieuws
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     



    25-08-2008, 00:00 geschreven door directeur Helmut  
    Archief per week
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs