Inhoud blog
 • Welkomsttekst
 • Kindrapport
 • Onze procedure
 • 'Over de oceaan van de kindertijd'
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Berhanu
  Onze droom
  15-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkomsttekst

  Zo lief, klein, zacht en teder
  Zo ver weg maar toch zo dichtbij
  Nog zo jong  en al zo een groot rugzakje.
  Niemand verdient dit maar zeker ons jongetje niet.
  Mama en papa verloren
  bij tante gewoond
  van de zus gescheiden en naar een weeshuis gebracht.
  Ons jongetje van 3 is kerngzond
  jou na zo lang wachten jou in onze armen te kunnen sluiten.
  Al onze liefde en warmte zullen wij jou geven.
  We zouden jou en onze vreugde het liefst zo snel mogelijk met iedereen willen delen
  maar zo’n zwaar rugzakje brengt ook wat vervelende dingen mee.

  Jullie wensen en cadeautjes zullen  dus nog eventjes moeten wachten
  tot onze jongen zich goed voelt in zijn veilige thuishaven!

  15-10-2010 om 10:49 geschreven door Rina&Stefanie&Sophie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindrapport

  Tijdens het werken rond adoptie en het opzoeken van informatie, kwam de volgende vraag ‘op welke manier zal Berhanu zich goed kunnen hechten aan zijn adoptieouders?’ bij ons te boven. Wij stelden ons deze vraag omdat hij heel teruggetrokken is sinds het verlies van zijn ouders.

  Wanneer ouders van adoptiekinderen in de periode na de thuiskomst merken dat hun kind hechtingsproblemen vertoont kunnen ze contact met andere volwassenen dan de ouders proberen zoveel mogelijk te vermijden, om een veilige hechting kunnen op te bouwen.


  Door het verlies van Berhanu’s beide ouders is, is hij een tijd lang door zijn tante opgevoed maar omdat zij zelf al 4 kinderen had was het onmogelijk ook voor hem te zorgen. Dus bracht ze hem naar een weehuis. Daar klamt hij zich nu steeds vast aan zijn favoriete verzorgster. Hij vertoont klampgedrag. Hiermee bedoelen we dat hij zich onveilig voelt en zijn verzorgster niet wil loslaten uit angst om deze te verliezen, omdat het kind er niet op vertrouwd dat de verzorger zal terugkomen. Hij klamt zich soms letterlijk vast en loopt de hele dag achter zijn verzorgster aan. Ze kunnen geen intieme relaties aangaan. Deze kinderen durven geen nabijheid te zoeken, zijn niet gewend om getroost of aangehaald te worden en zullen dit ook steeds proberen te vermijden. Ze durven hun gevoel niet te laten zien en sluiten zich hiervoor af door hard te zijn voor zichzelf en hun omgeving. Deze kinderen lijken heel zelfstandig, maar dit is schijnzelfstandigheid gebaseerd op angst

   

  De eerste periode na thuiskomst bouwt men een periode van rust in, zodat het gezin kan wennen  aan de nieuwe situatie. Het kind zal moeten leren wie zijn ouders zijn en wie familie, vrienden en kennissen. Daarom is het belangrijk om gedurende de eerste weken niet teveel bezoek te ontvangen. De ouders moeten er voortdurent voor het kind zijn en laten merken dat hij altijd op hen kan rekenen, dat zij te vertrouwen zijn en dat hij zich bij hen veilig kan voelen.
  Dit is alleen mogelijk door hem de eerste weken volledig zelf te verzorgen, alle aandacht en liefde te geven, te troosten etc. andere kunnen de ouders helpen om hem te leren wie zijn ouders zijn door de eerste tijd enige afstand te houden. Door hem niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over de bol te geven, ook niet als hij zelf contact met hen zoekt.  Door hem niet teveel aandacht te geven met geluiden, woorden, spelletjes en vooral niet rechtstreeks cadeautjes, etenswaren e.d. te geven. Het is de bedoeling dat alle contacten met volwassenen in de gewenningsperiode op de ouders gericht zijn.

  15-10-2010 om 10:46 geschreven door Rina&Stefanie&Sophie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze procedure

  Procedure

  O  Voorwaarden voor adoptanten

  Adoptiemogelijkheden alleen voor gehuwde heterokoppels

  Minimumleeftijd 25 jaar

  Geen voorwaarden m.b.t. het aantal kinderen in uw gezin

  Het adoptiekindje moet een leeftijdsverschil hebben van 2 jaar met het jongste kind in het gezin

  Wanneer één van beide partners 50 jaar oud is of meer kan enkel een kindje van minimaal 7 jaar oud worden geadopteerd

  O  Procedure ginder

  Ray of Hope werkt samen met MOWA in Ethiopië. MOWA staat voor Ministry of Labour and Social Affairs.

  Kandidaten verzamelen de documenten van de vooropgestelde documentenlijst. Deze worden door Ray of Hope vertaald naar het Engels. Het dossier wordt samengesteld en gelegaliseerd. Vervolgens wordt het dossier opgestuurd naar onze contactpersoon in Ethiopië, Mr. Bruk Ayano Beyene. Het dossier wordt ter plaatse vertaald naar het Amhaars.

  De ouderdossiers worden bij dhr. Bruk bewaard tot toewijzing van een kindje.

  Wanneer een kindje wordt aangemeld vanuit Ethiopië wordt er na overleg met de vertegenwoordiger van Ray of Hope, dhr. Bruk en het multidisciplinair team een familie gezocht op de wachtlijst en wordt een voorlopige toewijzing voorgesteld.

  Bij opstart van de juridische adoptieprocedure wordt het ouderddossier ter screening ingediend bij het MOWA. Bruk maakt een overzicht van het dossier van waar de medewerkers welke informatie in het dossier kunnen vinden. Dit overzicht maakt de screening eenvoudiger. Bij het ouderdossier schrijft Bruk eveneens een aanvraagbrief voor Mowa.

  Indien het dossier wordt goedgekeurd op MOWA, wordt een kindje toegewezen op basis van het preliminary rapport en het medisch rapport aan de kandidaat-adoptanten in België.

  Dhr. Bruk laat de kinderen medisch onderzoeken door de arts, die aangesteld is door Ray of Hope. Afhankelijk van de leeftijd en de gezondheidstoestand van het kind kunnen deze bezoeken frequenter plaatsvinden.

  Indien de familie beslist om het kind te aanvaarden wordt het kinddossier gekoppeld aan het ouderdossier. De procedure in Ethiopië wordt nu gestart.

  Het Kinddossier en het ouderdossier worden voorbereid door Dhr. Bruk. Concreet worden de dossiers vertaald in het Amharic en de documenten ivm het kindje worden vertaald naar het Engels. De Kebele dient het bewijs van adoptabiliteit te leveren. Eveneens dient de Contract of Adoption ondertekend te zijn en dient het geheel geauthentificeerd te zijn door de Ethiopische staat alvorens indiening op de Rechtbank.

  Het dossier wordt ter ondertekening afgeleverd op de griffie. De periode duurt tussen 1 en 4 weken totdat de rechter een rechtbankzitting aanvraagt. Na de melding van deze datum heeft Mowa 10 dagen de tijd om te verschijnen op de rechtbankzitting.

  Wanneer de officiële rechtbankuitspraak van de adoptie plaatsgevonden heeft, start de laatste administratieve procedure.

  De documenten betreffende het kindje worden ter controle naar de Federale Overheidsdienst justitie in Brussel gestuurd. Wanneer zij een definitieve beslissing nemen, kan het visum in Ethiopië uitgereikt worden. De kinderen komen naar België met een Ethiopisch paspoort met een Belgisch visum erin.

  Men vertrekt ongeveer 5 tot 6 weken na de rechtbankuitspraak, dit is de periode om de administratieve procedure in Ethiopië en in België af te ronden.

  De periode tussen toewijzing op basis van de prelimary report en aanvaarding door de kandidaat-adoptanten en de definitieve afreis ligt tussen de twee en vier maanden. Deze periode ligt ongeveer gelijk voor de kinderen, die per escorte naar België worden gebracht.

  O  Kosten

  Kosten die betaald worden aan Ethiopië

  € 3000

   

  > Vertaalkosten
  > Procedurekosten
  > Legalisaties
  > Kosten voor medische testen
  > Enz.

   

     Kosten die betaald worden aan België

  € 2854

   

  > Legalisaties
  > Vertaalkosten
  > Nazorg
  > Secretariaatskosten
  > Enz.

   

   

  ---------------

     Totaal

  € 5854

   

   

  O  Wachttijden

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

   

  O  Bron

  http://www.rayofhope.be/ethiopie.php

  15-10-2010 om 10:40 geschreven door Rina&Stefanie&Sophie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Over de oceaan van de kindertijd'

  Na het lezen van de tekst 'Over de oceaan van de kindertijd' kwamen bij ons bedroefde gevoelens naar boven. Omdat het kindje op zo een jonge leeftijd al veel heeft meegemaakt. Een kindje moet liefde en vertrouwen krijgen. Steeds als hij dit heeft opgebouwd wordt deze hechting geschaad. De vergelijking dat hier wordt gemaakt is dat de biologische ouders de eerste kapiteinen zijn. Het weeshuis wordt hier beschreven als een reddingsboot die andere kinderen komt redden die uit hun boot zijn gevallen. Uiteindelijk valt hij ook uit die boot en komt hij op een eiland terecht.  De adoptieouders proberen het kindje op te vangen en vertrouwen op te bouwen. Maar doordat hij al verschillende dingen heeft meegemaakt, schermt hij zich af en is dit moeilijker om terug iets op te bouwen.  

  15-10-2010 om 10:34 geschreven door Rina&Stefanie&Sophie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 11/10-17/10 2010

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!