Inhoud blog
 • Het laatste gevecht.
 • Kennismaking
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  De wereld draait door
  en door
  09-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste gevecht.
  "Kanker komt je niet aanvliegen" zei Hans Teeuwen ooit in een van zijn sketches.  Teeuwen de man die zich voor niks inhoudt en me alles met een korreltje zout nemen. Alles is relatief geworden dankzij zijn humor, en met hem kon ik me tenminste ergens verwant voelen op vlak van humor.  Neem niks te serieus, het leven is dit al genoeg.
  Dat leven is voor mij heel serieus geworden.  Vroeger kon niks me raken, ook al had ik een serieuze rugzak kunnen vullen doorheen mijn leven.  Mijn oom gestorven op zijn 12, ongeval.  Een jeugdvriendin op mijn 14 verloren: badje nemen enkele dagen voor Kerst en CO² vergiftiging.  Allerlei jeugdvrienden verloren vanaf 18j door auto-ongevallen.  Beide grootouders verloren langs moederskant, mijn arme oma is in feite gestorven uit verdriet van mijn eerder vermelde oom, enkele jaren nadat ze haar man, mijn peetvader had verloren.
  Zo ging het maar, en op bepaald moment ben ik gekraakt, of gewoon ongevoelig geworden voor deze zaken.  Drie zelfmoorden op enkele maanden tijd in mijn omgeving.  Mijn neef, een ex klasgenoot van me die op dat moment close was met iemand die ik goed ken, en een jeugdvriend (mijn broer zijn beste vriend).  Op dat moment had ik geleerd dat rouwen niet te lang hoeft te duren, zolang je die personen niet in je hart vergeet.  Het is in die periode ook ergens dat ik Hans Teeuwen leerde kennen en alles ging relativeren.  Je moet tenslotte die kracht van ergens halen, al heb ik altijd wel een sterk karakter gehad.  Het is allemaal zo zijn gang blijven gaan, een omgeving kan tenslotte toch niet zonder af en toe een nieuw overlijden.  Toen begonnen de kanker slachtoffers te komen.  Iets waarover ik altijd heb gezegd " dat is het enige waar ik bang van ben in mijn leven".  En je kan dit best letterlijk nemen, als je al eens achtervolgd bent door een gek met mes, ondertussen al drie keer aan een terreuraanslag bent ontsnapt door uiteenlopende redenen (al is dit relatief in sommige gevallen, maar je denkt er wel eens over na)  en al eens bent bestormd en ineengeschopt voor een voetbalwedstrijd.  Een zestal jaar geleden leerde ik mijn vriendin kennen, en na anderhalf jaar ofzo, kregen we dan ook te horen dat haar broer kanker had, een gevecht dat hij niet meer kon winnen, al heeft hij lang en moedig gevochten.  Ik was er bij wanneer hij zijn laatste adem uitblies, iets dat ik nooit van mijn leven zal vergeten.  Het was ook ik die de boodschap moest overbrengen aan mijn stiefzoon, op dat moment denk ik 10j oud, en zijn wereld stortte ineen, aangezien dit twee een intense band hadden de jaren ervoor.  Nog steeds kon ik alles relativeren.  Na een tijdje kregen we te horen dat mijn opa ook gevat was door de vuile ziekte.  Na het verlies van mijn oma, bleef hij nog steeds zijn sociaal leven onderhouden door een kaartje te leggen.  Na een flauwte nam men hem mee voor controle naar het ziekenhuis. Twee zaken werden vastgesteld: kanker en Alzheimer.  Hoe hard kan het leven je aanpakken.  Zijn ganse leven keihard gewerkt en dan krijg je dit nog eens.  Het verwonderde gezicht van hem als je zegt "dag opa" en mijn gezicht niet meer kunnen plaatsen.  Hem horen zeggen dat alles pijn doet, dat hij niet weet dat dit dagelijks is, dat hij dit alles dagelijks vergeet door Alzheimer.  Dit zijn dingen die ik niet meer zo kon relativeren.  Zeker niet omdat ik nog de hoop had gehad dat hij mijn dochtertje kon leren kennen, helaas is dit niet meer gelukt.  Na haar geboorte werd ik helemaal te gevoelig voor alles wat te maken heeft met het leven.
  Enkele maanden geleden sloeg ik helemaa mea culpa.  Een ex-collega die een goeie vriendin was geworden was haar geluk gaan beproeven in het buitenland, de liefde van haar leven ontmoet, en dit werd gezegendd door de geboorte van hun zoontje, net rond hetzelfde moment als je je dochter aan de wereld wil tonen.  Je verliest elkaar beetje uit het oog doorheen de jaren, je liked elkaars babyfoto's eens en ziet daar plots een rare tekst staat waarbij je je zorgen maakt.    Haar liefde, op zeer korte tijd van diagnose naar terminaal gegaan, hem niet eens kunnen ontmoeten.  Hoe fair kan het leven zijn? 
  Nu weer enkele maanden later.  Deze morgen open ik mijn FB, en het eerste was ik zie: een ex collega, altijd happy en single mama van twee tieners.  De kracht en spirit in een persoon gebundeld. "Beste vrienden", gevolgd door de boodschap dat ook zij terminaal is.
  Dat ze haar laatste maanden zodanig wil spenderen door bezoek te krijgen en dingen te doen.    Ook hier zal ik wel uit geraken, maar je begint je stilaan de vraag te stellen waarom het allemaal nog hoeft.  Er is maar een antwoord, om het met de woorden van Hank Moody te zeggen uit de serie Californication  "At the end of the day, it's all about her. It's always been about her."

  Je kan maar hopen dat het jou niet overkomt, en als het gebeurt, dat je er op tijd bij bent, en dat je sterk genoeg bent om ervoor te vechten.  Het zijn ook je geliefden die alles moeten doormaken, en die graag hun geliefde persoon niet willen afgeven.  Het leven is altijd een gevecht geweest.  Een om aandacht, om geld, om goeie jobs, om liefde, maar vooral om het leven, en hoe je dit leeft.  Je hebt er tenslotte maar één!

  09-03-2017 om 11:42 geschreven door Bergfietser  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, dood, liefde, gevecht, vriendschap
  >> Reageer (0)
  17-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking
  Hallo allemaal, 
  het gebeurt regelmatig dat ik tijdens het woon-werk verkeer een beetje zit te mijmeren, en tracht mijn gedachten te ordenen.  Je moest eens weten wat daar allemaal uit voortkomt.  Dat is nu net de bedoeling achter deze blog, dat ik af en toe eens mijn gedacht kan zeggen.  Ik denk dat dit wel genoeg gebeurt, maar dat niet doordacht, of dat tegenwind niet aanvaard wordt.

  Ga ik het beter doen? Wie weet.  Het raakt me eigenlijk niet, ik wil eens zien of ik op deze manier mezelf een spiegel kan voorhouden, en hier en daar eens iemand kan doen nadenken over bepaalde façetten van het leven.

  Wie ben ik?  Iemand die niet alle talenten heeft om het in het leven te maken, maar wel degene die hij heeft optimaal wenst te benutten, afhankelijk van de omstandigheden.  Voor de rest door mezelf af en toe in vraag te stellen, tracht ik mezelf te ontplooien
  Ik ben een dertiger, ergens halfweg naar de oudere kant van die dertig, ben verantwoordelijk voor de opvoeding van twee kinderen, (en de mama) en huisvest nog een halve dierentuin.  In mijn vrije tijd sport ik beetje, en hou ik me nog beetje bezig met online bezigheden.
  Voor de rest denk ik dat je me kan leren kennen door hier een beetje te lezen.

  Veel plezier ermee, teken even mijn GB als je wil, en als je hier iets zinnigs leest, mag je steeds een beetje promo voor me maken.


  17-02-2017 om 15:31 geschreven door Bergfietser  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:mening, blog, spiegel, kennismaking
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/bergfietser

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  17-02-2017 om 15:02 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 06/03-12/03 2017
 • 13/02-19/02 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!