bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
IK BID VOOR JOU? IK-bid ☻☻1 januari☻☻ HET EINDE VAN ALLES IS NABIJ. KOM TOT BEZINNING EN WEES HELDER VAN GEEST, ZODAT U KUNT BIDDEN. 1 Petrus 4:7
21-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je eigen geurkaarsen

MAAK JE EIGEN GEURKAARS

Voor mensen die erg creatief zijn.

Het leukste aan de winter zijn de kaarsen, of niet? Ik word altijd helemaal gelukkig als ik buiten over straat loop en langs een huis kom waar allemaal kaarsjes in de vensterbank staan te branden. Het is altijd reuzegezellig en ziet er uitnodigend uit. Maar wist je dat die geurkaarsen ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Heerlijk je eigen touch in de vensterbank.

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?

 1. Bakjes/potjes waar je de kaarsen in kunt doen
 2. Kaarsen, de kleur kun je helemaal zelf bepalen. De grootte van de kaars ligt een beetje aan hoe groot het potje of bakje is dat je gaat gebruiken. Houd hier rekening mee
 3. Geurolie. Kies een geur die jij lekker vindt of kies er meerdere
 4. Tandenstokers
 5. Plakband
 6. Pan

Pak de kaars die je wilt gebruiken en breek deze in kleine stukjes. Hoe groot de stukjes precies moeten zijn is niet van belang, want we gaan het namelijk smelten. Zorg ervoor dat je het lontje van de kaars wel bewaart, want dit gaan we later hergebruiken. Stop de stukjes gebroken kaars in een pan en laat deze net zo lang op het vuur staan totdat de kaars compleet gesmolten is.

Als de kaars volledig gesmolten is kun je de olie eraan toevoegen. Gebruik ongeveer drie druppels olie. Je kunt kiezen voor één geur, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mix samenstellen. Op deze manier heb jij een unieke geur die niemand anders heeft. Laat de olie ongeveer twee minuten intrekken.

Pak nu de tandenstokers en plakband erbij. Gebruik de plakband om twee tandenstokers in de lengte aan elkaar vast te maken. Op deze manier krijg je een langere tandenstoker. Doe dit nog een keer met twee nieuwe tandenstokers. Plak nu de uiteinden van de tandenstokers aan elkaar aan beide kanten. Zorg ervoor dat er in het midden genoeg ruimte overblijft om een lont doorheen te halen. We hebben nu dus twee lange tandenstokers aan elkaar geplakt met in het midden wat ruimte.

Klem de lont tussen de tandenstokers en leg deze op je potje waar je de kaars in wilt hebben. Als het goed is hangt de lont zo in het potje zonder dat je deze vast hoeft te houden. Giet het kaars-vet in het potje, maar let op: dit is ontzettend heet! Zet de kaars hierna in de koelkast om af te koelen. Bron:Puurvandaag

21-01-2019 om 13:59 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Creativiteit
>> Reageer (0)
15-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie theorie ontkracht verlossingswerk Jezus

EVOLUTIE THEORIE ONTKRACHT VERLOSSINGSWERK JEZUS

De evolutie theorie is meer doorgedrongen in het christelijk kamp dan we denken. Eigenlijk denkt iedereen wel een beetje dat het toch ook best zou kunnen dat de aarde in meer dan zes dagen geschapen is. Zes dagen is toch wel een beetje erg kort. Dat God het met eigen hand in de tien geboden geschreven heeft, zou wel eens daarom kunnen zijn dat Hij al vast een voorschot neemt op het ongeloof en twijfelen van de mensen. Nou dat geldt dan zeker voor vandaag.

Nogal wat Bijbelgetrouwe christenen geloven vandaag niet in een jonge aarde. Dat kan niet. De evolutie theorie zou dat onmogelijk maken. En de theïstische evolutionisten zien kans om de schepping van God in te passen in hun theorie. God zou poëtisch geschreven hebben. En de aarde was woest en ledig. En hoe lang kan dat wel niet geduurd hebben. En de schepping in zes dagen hoeven we niet letterlijk te nemen om het geloof te blijven behouden.

evolutie

Hoe durf je te twijfelen aan het geloof van deze theïstische evolutionisten. Je moet de wetenschap geen geweld aandoen, dat staat haaks op het geloof. Geloof en wetenschap moet je geen tegenstelling aanpraten.

Vooruitgang door de dood

Maar als we Genesis 1 niet letterlijk meer hoeven te nemen, waarom dan de andere gedeelten wel. En dan moeten we ook de legio verwijzingen naar Genesis 1 gaan hervertalen. De mensen uit de oude tijden wisten ook niet anders. Nu met onze kennis kunnen we de teksten aanpassen. Een van de basisuitgangspunten van de evolutie is dat in de ontwikkeling van de big bang en de oersoep, het zwakkere het aflegt tegen het sterke.

De survival of the fittest. Dat gaat nog steeds door. Stamt de mens van een aap af, de volgende vorm zou wel eens een soort rat kunnen zijn omdat de mens in de strijd om de sterkste verzwakt en een bepaalde soort ratten steeds resistenter wordt. De dood is een essentiële voorwaarde voor de ontwikkeling. Bron:uitdaging.nl

15-01-2019 om 14:45 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Wetenschap
>> Reageer (1)
13-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droge lucht in huis? zet geen waterbakje op de verwarming

DROGE LUCHT IN HUIS? ZET GEEN WATERBAKJE OP DE VERWARMING

Bij droge lucht in huis zetten veel mensen een waterbakje op de verwarming. Maar volgens onderzoekers van de Universiteit Twente kan dit juist klachten verergeren. De meeste ‘droge lucht’- klachten worden bovendien niet door droge lucht, maar door slechte ventilatie veroorzaakt.

Het klinkt tegenstrijdig. Uit de studie van Universiteit Twente blijkt dat je bij droge lucht juist níet aan de slag moet met luchtbevochtiging. De belangrijkste reden hiervoor is dat de meeste klachten over te droge lucht veelal niet worden veroorzaakt door droge lucht, maar door een slechte luchtkwaliteit. Daarnaast zijn waterbakjes op de verwarming bronnen van schimmels en bacteriën, die de klachten juist verergeren, schrijven de onderzoekers.

verwarming

ZELDEN SPRAKE VAN TE DROGE LUCHT IN HUIS

Volgens de onderzoekers is in Nederlandse kantoren en woningen eigenlijk zelden sprake van te droge lucht. Zelfs niet als het buiten vriest. Alleen bij extreem lage luchtvochtigheden, zoals in vliegtuigen, kunnen we last krijgen van luchtwegirritaties en gevoelens van ‘droogte’. Op andere plekken zijn typische ‘droge lucht’-klachten (zoals droge ogen), vaker het gevolg van stof, de rook van kaarsen en andere irriterende stoffen in de ruimte. Vooral in combinatie met een te hoge temperatuur en te weinig verse luchttoevoer kan dat gezondheidsklachten opleveren, aldus de onderzoekers.

GOED VENTILEREN

Heb je toch het idee dat de lucht in je woning te droog is? Zorg dan voor voldoende verse luchttoevoer, voorkom de vorming van stof en houd de temperatuur in huis relatief laag – bij voorkeur onder de eenentwintig graden. Bij een hogere temperatuur komt de stof in bijvoorbeeld de bekleding van stoelen, banken en in kasten makkelijk vrij en gaat zweven in de lucht, wat je ogen en keel kan irriteren. En haal die waterbakjes dus liever van de verwarming. Voor de hoeveelheid water die verdampt, kun je het ook laten, aldus de wetenschappers. Die is namelijk ‘erg gering’.

BANG VOOR STOOKKOSTEN

De beste manier om de lucht in huis gezond te houden, stellen gezondheidsexperts, is door je woning continu te ventileren. De eenvoudigste manier is door continu een raam op een kier, of ventilatieroosters open te houden. Dag en nacht, óók in de winter. Houd je de boel liever dicht om stookkosten te besparen? Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt dit af. Ventilatie is belangrijk voor je gezondheid en dus geen verspilling. Voor wie toch graag weten hoeveel het kost om extra te ventileren: volgens Milieu Centraal gaat in een goed geventileerde woning een kwart van het gasverbruik voor verwarmen op aan het opwarmen van frisse lucht die de woning in komt. Bron:Margriet

13-01-2019 om 16:38 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Huis/Tuin
>> Reageer (0)
11-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe erg is het om naar bed te gaan zonder tanden te poetsen

We poetsen braaf onze tanden voor het slapengaan. Maar hoe erg is het als je het een keer overslaat?

Niet erg, zo lezen we op de Greatist. Of beter gezegd, het is niet erg als je je tanden niet poetst vlak voordat je naar bed gaat. Zo lang je maar niks eet of drinkt na je laatste poetsbeurt. ’s Nachts zijn je tanden namelijk kwetsbaarder voor bacteriën, omdat je minder speeksel aanmaakt dat je tanden beschermt. En bacteriën zijn dol op voedsel- en drankresten.

Twee keer per dag

Hoe langer bacteriën in de mond de kans krijgen zich te vermenigvuldigen, hoe meer tandplak er ontstaat – de belangrijkste oorzaak van gaatjes en tandvleesproblemen. Ook koffie, alcohol en andere dranken (met uitzondering van water) zijn voedsel voor bacteriën. Tandartsen adviseren daarom om twee keer per 24 uur je tanden te poetsen.

Fluoride meer inwerktijd

Maar het exacte tijdstip waarop je dit doet, is van minder belang, aldus tandarts Kimberly Harms. Sterker, hoe meer tijd er tussen de laatste poetsbeurt en het slapengaan zit, hoe beter! Zo krijgt de fluoride in de tandpasta meer tijd om z’n werk te doen, een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën.

 

tanden-poetsen

Wacht even met poetsen

Maar ren niet meteen naar de badkamer als je net gegeten hebt. Elke maaltijd verhoogt de zuurtegraad in je mond, waardoor je tandglazuur tijdelijk weker en kwetsbaarder is. Tandartsen adviseren niet meer dan zeven eetmomenten per dag in te lassen (dranken en sappen incluis). Je speeksel neutraliseert dit zuur, maar daar heeft het wel dertig minuten de tijd voor nodig. Wacht daarom minstens een half uur na de maaltijd voordat je je tanden poetst. Op een gewone werkdag wordt aanbevolen om vóór het ontbijt je tanden te poetsen.

Help! Toch vergeten!

Vergeet je toch een keer je tanden te poetsen voordat je het bed induikt? Geen paniek. Volgens Kimberly Harms duurt het vrij lang voordat plak hard wordt en met een extra goede poetsbeurt kun je plak van een dag oud gewoon weg krijgen. Dat betekent wel dat je langer moet poetsen: met vier in plaats van de gebruikelijke twee minuten zit je volgens de tandarts goed. Bron:Margriet

11-01-2019 om 17:18 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (0)
06-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kwestie van geloof

Alhoewel ik me er vaak aan erger, kijk ik soms christelijke films die op netflix staan. Vorige week keek ik voor het eerst Een kwestie van geloof , de nederlandse versie van A Matter of Faith. Het resultaat was niet veel anders dan ik verwacht had: oude vraagstukken die opgerakeld worden en niet al te best acteerwerk.

De christelijke Rachel Withaker gaat studeren aan een seculiere universiteit. In de biologielessen van professor Marcus Kaman leert ze over evolutie. Wanneer haar vader Stephen erachter komt dat in de biologielessen alleen de evolutietheorie wordt onderwezen gaat hij verhaal halen bij professor Kaman. Deze weet Rachels vader uit te dagen voor een debat over “evolutie versus creationisme”. Stephen gaat de uitdaging aan en wordt bijgestaan door Evan Carlson, een christelijke student, en professor Portland, de man die vóór Kaman biologie onderwees vanuit een Bijbels perspectief.

matteroffaith

Debat evolutie-schepping

Ondanks dat het in beeld gebrachte debat heel interessant is en er daadwerkelijk op de kernvraag wordt gefocust: Durf je God te geloven of niet? Begint er in mij altijd iets te kriebelen als Christenen zo hard voor hun geloof vechten. Ikzelf heb ook weleens te maken gehad met de evolutietheorie op de universiteit en kon altijd in alle rust mijn verhaal doen of ik liet het langs me heen glijden. Ik ben geen vechter, zoals de mensen die in de film geportretteerd worden. Ik heb regelmatig het idee dat het averechts werkt en meer aversie dan begrip oproept. Hetzelfde had ik ook bij deze film.

Het kan in deze wereld niet zo zijn dat een vader zich nog verbaast over het feit dat zijn dochter onderwezen wordt in de evolutietheorie als ze biologie gaat studeren. Mijns inziens is dat vreselijk onrealistisch. Wat ik dan ook kwalijk vind aan deze film is dat niemand Rachel heeft voorbereid op wat haar te wachten staat. Niemand heeft haar verteld wat beide visies op het ontstaan van de wereld is. Ze is als het ware met oogkleppen op opgevoed.

Acteerwerk

Het acteerwerk is op sommige momenten best geforceerd. Al zitten er ook leuke stukken tussen. Als men op zoek is naar echt acteertalent, kan men het beste letten op de dialogen. Zodra een dialoog roestig en awkward overkomt op de kijker, is het acteerwerk niet ideaal. Meerdere keren komt dit voor in Een kwestie van geloof.

Kijken of niet?

Als je daadwerkelijk bent geïntresseerd in het debat tussen evolutie en schepping en wil weten hoe je dit debat moet aangaan met andersgelovigen, zou ik de film wel aanraden. Wil je gewoon simpelweg iets leuks kijken, zou ik deze film niet aanraden. Voor mij was deze film eerder een bron van ergernis door de onwetendheid die de christenen uitstraalden dan dat het een plezier was om naar te kijken. Dit neemt niet weg dat deze film een mooi beginpunt zou zijn om het met je kinderen te hebben over de evolutietheorie en ze te leren hoe ze daar hun mening over kunnen vormen. Bron:puurvandaag

06-01-2019 om 16:57 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Natuur/Schepping
>> Reageer (0)
01-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontspannen leven

 

rust

ONTSPANNEN LEVEN

Wat mij nu zo raakt in Jezus woorden, is dat Jezus de vinger legt bij precies dat gevoel. Nogal nuchter zegt Hij: Maak je geen zorgen. Dat heeft geen zin, je blijft er geen dag langer door leven. Mijn eerste reactie is dan: makkelijk gezegd. Ik heb nu eenmaal zo mijn zorgen en daar zal ik mee moeten dealen. Maar als ik de tijd neem om deze woorden op mij in te laten werken, dan besef ik dat Jezus heel goed weet wat mij bezighoudt. Maar ook dat Hij lansgzij wil komen om samen met mij mijn levenstocht te gaan. Het is een uitnodiging en ik sta voor de vraag: durf ik die aan te nemen?

Stel nu dat die uitnodiging ook werkelijk aanneem. Dan kan het zomaar gebeuren dat ik anders ga kijken naar alles wat op mijn schouders rust. Dan krijg ik ruimte om ontspannen en voluit te leven omdat Jezus mij erop wijst dat God er ook nog is. God, die zelfs zorgt voor onbeduidende vogels en dan dus zeker zorgt voor mij. Op die momenten valt er een last van me af en durf ook ik, met een twinkeling in mijn ogen, het leven aan. Dan kijk ik naar de vogels in mijn tuin en ervaar ik iets van dat ontspannen leven dat Jezus mij voorspiegelt. Niet vanuit mijn bezorgdheid maar vanuit het vertrouwen dat God voor mij zorgt.Bron:vrijheid

GOD HOUDT VAN U/JOU

 

01-01-2019 om 13:27 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leven
>> Reageer (5)
29-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen die samen met hun hond slapen, hebben een betere nachtrust

Bij voorbaat onze excuses aan de mannen: vrouwen die met hun hond in bed slapen, hebben een kwalitatievere nachtrust. En daar stoppen de voordelen niet. Ze voelen zich volgens een nieuwe studie aan de het New Yorkse Cansius College ook een pak veiliger.

Een team wetenschappers nam het slaapgedrag van 926 vrouwen met drie verschillende bedpartners onder de loep: een man, een hond en een kat. Zo’n 57 procent sliep naast een andere persoon. Een kleine 7 procent had een hond of kat in huis. Daarvan sliep 55 procent naast de hond, 31 procent naar een kat.

slaap-slapen-snurk

Wat blijkt? De proefpersonen die naast een andere persoon of kat sliepen, werden gedurende de nacht vaker wakker dan de dames die een hond aan hun zijde hadden liggen. De vorsers zeggen in het wetenschappelijke vakblad Anthrozoös dat honden ervoor dat baasjes zich veilig en comfortabel voelen. Daarnaast kruipen hondenbaasjes vroeger onder de wol en staan ze ook vroeger op.

“Hoewel nog meer onderzoek is naar de oorzaak van het fenomeen, is het goed mogelijk dat de routines van mens en hond het best op elkaar afgestemd zijn. Man en vrouw gaan vaak op verschillende tijdstippen naar bed, wat de nachtrust kan verstoren. Hondjes passen zich snel aan het schema van de baasjes aan en dat heeft een positief effect”, zeggen de vorsers.

Betere band

Tien jaar geleden was er in Groot-Brittannië veel te doen rond slapen met je hond. De Britse overheid radde af om het bed te delen met je viervoeter omdat die ziektes makkelijk kon overbrengen. Volgens Belgische dierenartsen is het allemaal zo erg niet. De Vlaamse dierengedragstherapeute Hilde Quisquater stipte toen wel aan in Het Nieuwsblad dat slapen met je hond uit den boze is als het dier een dominant karakter heeft.

”Honden die een groep leiden, nemen de beste plaats in een ruimte in. Laat je hen in je bed, dan kunnen ze dat interpreteren alsof ze boven jou staan in de hiërarchie. Met een onderdanige hond heb je dat probleem niet, die kan je zonder problemen bij je nemen. Dan krijg je vaak zelfs nog een betere band met je hond.”Bron:gfcnieuws

29-12-2018 om 17:32 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (0)
25-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christen en vrijgezel: mag ik nog gelukkig single zijn

Onze oud-collega Arachne is bijna dertig, heeft een rijke vriendenkring, een mooie carrière en nog heel veel dromen. En ze is single. Al daar lijkt ze allang niet meer uniek in te zijn. Is single zijn een trend? En hoe komt dat dan?

single

“Dus jij moet nog iemand uitkiezen?” vroeg ik als 5-jarig meisje aan onze oppas. De oppas was bijna dertig en had geen man. Dat vond ik raar. Ze was een grote mevrouw en woonde helemaal alleen in een huis. Inmiddels zelf bijna dertig, stond ik onlangs in een suikerzoete jurk als bruidsmeisje naast mijn vriendin. Zij vond na een lange zoektocht haar prins. De mijne heeft zich nog niet aangediend en ik ben een single christen, man overboord?!

HAPPY CHRISTEN SINGLE

‘Happy Singles’ plannen hun eigen tijd in, maken verre reizen buiten de schoolvakanties om en hoeven aan niemand thuis verantwoording af te leggen. Bovendien: maakt trouwen nou zo gelukkig? Tenslotte vroeg in 2017 bijna veertig procent van de getrouwde bevolking een scheiding aan (bron: CBS). Toch zegt Bella dePaulo, onderzoeker aan de Universiteit van Californië, dat het beeld van de ‘happy single’ wat te eenzijdig is. Op haar blog All Things Single ontkracht ze mythes en stereotypes over singles en stelt ze dat deze groep vaak achtergesteld wordt. “Singlism is de stereotypering, stigmatisering en discriminatie van mensen die niet getrouwd zijn. Singles worden gediscrimineerd op de werkvloer, er wordt eerder van hen verwacht dat ze wel even kunnen overwerken en als laatste vakantiedagen mogen kiezen.”Bron:beam

25-12-2018 om 16:01 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (0)
22-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een oer oud graf ontdekt in Egypte

Het houdt maar niet op met spectaculaire ontdekkingen uit het oude Egypte. Vijf meter diep onder het zand, vonden onderzoekers onlangs het graf van een belangrijke Egyptische priester. Hij leefde meer dan vierduizend jaar geleden.

De onderzoekers vonden de grafkamer met afgesloten gangen op zo'n 30 kilometer afstand van de Egyptische hoofdstad Caïro.

egypte

Priester

Het graf is gemaakt voor hogepriester Wahtye. Hij leefde samen met zijn vrouw Weret Ptah tussen 2500 en 2300 voor Christus.

De mummiekist van Wahtye is nog niet gevonden. De archeologen hopen dat een van de nog afgesloten gangen van de grafkamer naar zijn sarcofaag leidt.

Goed bewaard

In de kamer staan grote beschilderde beelden van Wahtye en zijn vrouw, van zijn moeder en van andere familieleden. Ook zijn er afbeeldingen te zien van mensen die jagen en zeilen. Egyptische onderzoekers zijn superblij met deze 'unieke vondst', vooral omdat de kleuren van de beelden en hiërogliefen zo mooi zijn gebleven.

Honderden

De Nederlandse Egyptolooog Huub Pragt vertelt aan de NOS dat in deze dodenstad Saqqara honderden graven verborgen liggen. 'Het zou me dan ook niet verbazen als er over een paar maanden weer zo'n ontdekking wordt gedaan.' Eerder dit jaar werden in dit gebied ook gemummificeerde mestkevers en katten gevonden. Bron:kidsweek

22-12-2018 om 15:41 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Wetenschap
>> Reageer (0)
16-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ga je de herfst dip te lijf

Oh wat was het fijn die lange (na)zomer, maar het wordt nu toch echt tijd om afscheid te nemen. De kaarsjes weer aansteken bij het vroege avondlicht is best knus, maar de korte dagen kunnen ook voor een gevoel van lusteloosheid zorgen. Ligt een herfstdip bij jou op de loer? Met deze 4 tips ga jij fluitend het najaar door. 

Ga naar buiten

Het klinkt waarschijnlijk erg aanlokkelijk om een gure herfstdag al Netflixend op de bank door te brengen, maar trek juist dan je regenjas aan en ga naar buiten. Op het moment dat jij die deur achter je dichttrekt, met je snoet in de wind staat en de regendruppels trotseert, zul je merken dat je je direct beter voelt. Voel de wind door je haren waaien, laat de regen je gezicht besproeien en wees gewoon weer eens lekker kind.

herfstrust

Slaap voldoende

Heb jij het gevoel dat je toe bent aan een winterslaap? Je bent niet de enige. Geef jezelf in het najaar de ruimte om meer te slapen. Ga op tijd naar bed, kruip met een goed boek en een dekentje op de bank en laat vooral je telefoon op standje vliegtuigmodus staan. 

Denk positief en lach veel

De allerbeste manier om van een herfstdip af te komen is door een lekker potje te lachen. Door even heerlijk te schuddebuiken komen er endorfines vrij in je hersenen die je een gelukzalig gevoel geven. Daarnaast geeft een goede lachbui energie, net als positief denken. Iemand die positief in het leven staat is over het algemeen gelukkiger, vrolijker en heeft dus meer energie.

HELP JEZELF EEN HANDJE

Doe je onwijs je best je energielevels op te krikken, maar zie je nog geen resultaat? Help jezelf een handje en neem een voedingssupplement. 2BActivevan Just2BFit helpt je om je uithoudingsvermogen en spierkracht te verbeteren, maar laat je lichaam ook sneller herstellen na inspanning. Zoek je meer een dagelijks steuntje in de rug? 2BComplete zorgt voor betere opname van voedingsstoffen en draagt bij aan een betere algehele gezondheid. Zo sta jij je mannetje dit najaar. Bron:Margriet

16-12-2018 om 15:07 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)


healing

GENEZEN VAN EEN BLIND OOG EN DOOF OOR☻

29 december☻

Jacoline kreeg van de specialisten te horen dat

de ernstige zieke afwijkingen niet meer te verhel-

pen waren en ze zeiden: Je zult met je linkeroor

nooit meer kunnen horen en met je linkeroog

nooit meer kunnen zien. Je zult er mee moeten

leren leven. Maar Jacoline hoorde van de Gene

zingsdiensten en dat God nog altijd de God van

Wonderen is. Die avond vond zij diepe vrede bij

God toen zij Jezus in haar hart sloot. En de diepe

wrok die al zolang in haar leven was verdween.

Toen er voor de zieken werd gebeden werd zij

gevraagd om naar het podium voor gebed te ko

men. En die avond genas God haar oog en oor,

en ging zij perfect zien en horen, terwijl de art

sen hadden gezegd, daar zal je nooit meer mee

kunnen horen. Ook haar moeder Diana werd die

avond wonderbaarlijk genezen van fibromyalgie

en bekkeninstabiliteit. Beiden gingen richting Je

zus en ontvingen het Wonder

healing

WONDERBAARLIJK GENEZEN VAN ALS☻

29 december☻

Ze had de afschuwelijke spierziekte ALS waarbij

al de spieren aangetast worden en uiteindelijk

zou deze ziekte haar tot de dood leiden. Mariet

kreeg eerst een rollator om haar nog wat mobiel

te houden, maar deze moest al snel vervangen

worden voor een rolstoel. Maar Mariet ging met

haar grote nood naar Jezus.

Aangekomen op het podium in de Genezings-

dienst die wij in Maastricht hadden zei ze: Ik heb

ALS, Ik heb een wonder nodig. Toen legden wij

haar de handen op in Jezus Naam en hoorde

ze de evangelist zeggen: Loop, Mariet in Jezus

Naam. Ze stapte uit haar rolstoel en liep door

de grote hal. Genezen door de kracht van Jezus

Christus.

www.wingsofhealing.nl

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

HISTORICA

Image and video hosting by TinyPic

VAL VAN ROME SLEURDE HEEL EUROPA MEE☻ 21 januari☻ In de 5e eeuw stort het West-Romeinse Rijk in. Germanen vallen binnen, steden lopen leeg en hele samenlevingen raken hun beschaving kwijt. Op de puinhopen van het prachtige Romeinse verleden begint Europa van voren af aan. De boodschap van de Romeinse keizer aan zijn Britse onderdanen was even duidelijk als onheilspellend: ‘Vanaf nu hebben jullie je verdediging in eigen hand.’ Al maanden hadden de Britten Rome gesmeekt troepen te sturen om Britannia, het noordelijkste gewest, tegen de barbaren te verdedigen. Het was het jaar 410 n.Chr., en de bevolking van Britannia had zo’n 350 jaar onder Romeinse heerschappij en bescherming geleefd. Dat was nu voorgoed voorbij. Op bevel van keizer Honorius bliezen de laatste troepen de aftocht, net als uit alle andere westelijke provincies. En ze zouden niet vervangen worden.‘De Romeinen drukten de Britten op het hart te strijden voor hun eigendommen, land, vrouwen en kinderen,’ vertelt de monnik Gildas, die rond 540 de geschiedenis van Britannia opschreef.De Britten zagen de laatste Romeinse galeien aan de einder verdwijnen. Ze waren nu op zichzelf aangewezen.Bron:historica

 

stress

STRESS☻

13 januari☻

Stress krijg je als je hart nee zegt en je mond je zegt.

Gods-liefde-voor-jou

LIEFDE☻

13 januari☻

 De fontein der liefde rijst omhoog in de liefde voor de enkeling en valt neer als universele liefde.

 

Godszegen

ZEGEN☻ 13 januari☻

De zegen van God onze Heer
Die ons door Zijn Geest wil leiden
En nooit van ons zal scheiden
Dat Hij ons allen nabij moge zijn. F.Nicolai

1001gedichten


OUDEREN☻
13 januari☻

Ze voelt zich eenzaam en alleen, verlangt naar een arm om haar heen. Kinderen had ze nooit gekregen, wat haar veel verdriet heeft gegeven.

geloof


GELOOF☻

13 januari☻

Geloof is de basis
Waarop we staan
Hoop is hand
Die zich uitstrek
Naar wat komen gaat
Liefde is
Er zijn
En doen
Wat je hart
Je ingeeft

 

jongeren

JONGEREN☻
13 januari☻

Mijn vriend, nog jong, van lichaam en geest,
Staat aan het begin, van zijn leven, en feest,
Midden twintig jaar, dus verstandig genoeg,
Maar keert regelmatig, de Islaam, de rug toe.

341-troost-rouw-verdriet

VERDRIET
13 januari☻
gaat het goed met je
of juist heel slecht
ik weet het niet zeker
omdat je het niet zegt
ik zal het je kunnen vragen
maar dat doe ik maar niet
je verteld toch het gaat goed
en niet ik heb verdriet

1001gedichten

vrede

VREDE
13 januari☻

Vrede
Een van mijn wensen
Voor alle mensen
Vrede op aarde
Dat is toch een grote waarde
Voor alle kinderen
Met veel verdriet van binnen
Al zoveel meegemaakt
Iets wat mij zo raaktGEZONDHEID

Scared smiley face

SOCIALE ANGST OF PANIEKERIG? KOM IN ACTIE!☻

21 januari☻

LAAT SOCIALE ANGST UW LEVEN NIET BEHEERSEN☻

Bent u bang om kritiek te krijgen? Of om uitgelachen te worden? En vermijd u daarom wel eens afspraken of situaties? Dan heeft u misschien last van een sociale angst. U bent zeker niet de enige. En het goede nieuws is, er is vaak iets aan te doen.

RAAR VREEMD:

Bij sociale angst bent u bang dat anderen u raar of vreemd vinden. Of u bent bang voor uw reactie op een situatie, bijvoorbeeld dat u gaat blozen of trillen. Een sociale angst kan in milde of sterkere vorm voorkomen. Sommige mensen vinden het eng om te spreken in het openbaar, of zien er tegenop om te telefoneren of in een restaurant te eten. Als u merkt dat dit soort angsten uw leven gaan beheersen, is het belangrijk er iets mee te doen.

HOE HERKENT U EEN SOCIALE ANGST:

Er bestaat helaas geen test die u vertelt of u wel of geen last heeft van sociale angst. Een angststoornistest kan u wel een inschatting van het probleem geven. Ook zijn er een aantal symptomen waar u op kunt letten:hartkloppingen,zweten,koude rillingen,benauwdheid,stotteren,maagklachten,droge mond,snellere ademhaling,hoofdpijn,paniekaanval

Fearful

WAT TE DOEN AAN SOCIALE ANGST? ANGST DE BAAS☻

21 januari☻

Het belangrijkste advies bij een sociale angst is om zo veel mogelijk alles te blijven doen. Ook dingen die u spannend vindt. Juist daardoor leert u met de spanning omgaan en wordt de angst minder. Misschien geeft het u moed als u bedenkt dat de ergste angstgevoelens meestal na een uur afnemen.Wat u verder kunt doen om beter met uw angsten om te gaan:Probeer elke dag tenminste een uur te bewegen,Zorg voor voldoende slaap,Houd zo veel mogelijk een vast dagritme aan,Eet goed en gezond,Drink geen alcohol,Drink minder of geen koffie.Probeer uw angst te begrijpen. Schrijf op wat er gebeurt tijdens angstige momenten.Waar denkt u aan? Waar bent u bang voor?Ga zelf aan de slag met de online zelfhulpmodule Angst en Paniek van Stichting mirro. De zelfhulpmodule is ontwikkeld door ervaren professionals uit de geestelijke gezondheidszorg en bevat informatie, tips, tests en oefeningen. Volg de module anoniem, gewoon thuis. En wanneer het u uitkomt. Wat voelt u?Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een gespecialiseerd hulpverlener.

GENEESKUNDE

Image and video hosting by TinyPic

POKKEN: ONZICHTBARE KILLER TEISTERDE ENGELAND☻ 21 januari☻ In de 18e eeuw overlijden er wel 1000 mensen per dag aan pokken. Een Engelse arts wil er iets aan doen, maar om zijn geneesmiddel te testen moet hij een gezond jongetje besmetten met de gevreesde ziekte.Kunnen koepokken een mens immuun maken voor de verwante, dodelijke ziekte mensenpokken? Dat vraagt de Engelse arts Edward Jenner zich al jarenlang af. Op 14 mei 1796 besluit de 46-jarige Engelsman op zoek te gaan naar het antwoord. Zijn proefkonijn is het 8-jarige zoontje van zijn tuinman, James Phipps. In zijn huis in Berkeley smeert Jenner de arm van de jonge James in met het pus uit de handen van een melkmeisje dat met koepokken is besmet. Vervolgens maakt Jenner voorzichtig een gaatje in een ader in de arm van de jongen, waarna hij met een entnaald vocht uit een ontstoken koepokkenblaasje inbrengt. De jongen heeft een paar dagen verhoging en het gebied rond de wond zwelt iets op, maar verder is hij in orde.

Image and video hosting by TinyPic

EDWARD JENNER☻ 21 januari☻ Zes weken later besmet Edward Jenner de gezonde James met pus van de veel gevaarlijkere mensenpokken. Als het vermoeden van de arts klopt, zal het jongetje geen symptomen van de ziekte ontwikkelen. Maar anders? Anders heeft hij James vermoord. Dan zal de jongen na een paar weken hoge koorts en hoofdpijn krijgen en misselijk worden, waarna zijn lichaam onder de pijnlijke, etterende blaasjes komt te zitten. Binnen een maand kan hij hetzelfde lot ondergaan als jaarlijks 400.000 anderen aan het eind van de 18e eeuw.

Image and video hosting by TinyPic

ALTIJD EEN LEKKERE VERRASSING☻ 24 januari☻ Too Good To Go werkt met partners waar vers eten wordt gemaakt - van traiteurs tot lokale restaurants en onafhankelijke bakkerijen die genoeg hebben van het weggooien van hun ambachtelijk gemaakte broden, maaltijden en taarten. Via de Too Good To Go app bestel je gemakkelijk een magic box. Dat is een doos of tas (neem je eigen tas mee!) die gevuld wordt met lekker eten: broodjes, baguettes, groenten, salades, juices, couscous, sushi of misschien wel een compleet tapas menu... Of het nu als hapje is of voor een complete maaltijd, het is altijd een lekkere verrassing!Betalen In de app betaal je je eten gemakkelijk met PayPal of met je creditcard. Geschiedenis Too Good To Go is in 2015 ontstaan in Denemarken en de app is al live in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en Engeland. 200.000 maaltijden gered Too Good To Go: 'Twee weken geleden bereikten we de magische mijlpaal van 200.000 geredde maaltijden in Nederland! We zijn zo ongelooflijk blij met en trots op onze community die dit samen met de lokale ondernemers bij elkaar gered hebben! Daarmee is een CO2-uitstoot voorkomen van 30.000 uur douchen, 40 uur autorijden of zelfs 3 vluchten naar de maan! Dankjewel!"

Image and video hosting by TinyPic

VAKANTIEPARK DE KLEINE BELTIES WINT GOUDEN ZOOVER AWARD☻ 24 januari☻ Afgelopen week werd Vakantiepark De Kleine Belties uit Hardenberg opnieuw bekroond met een Gouden Zoover Award. De Zoover Awards worden elk jaar tijdens de vakantiebeurs in Utrecht uitgereikt. Voor De Kleine Belties is dit de tweede keer op rij dat zij een Gouden Zoover Award hebben gewonnen. Mede-eigenaar Sietse Hakkers vertelt: "Deze prijs is voor ons extra bijzonder omdat het een publieksprijs betreft. De Gouden Zoover Award wordt gegeven op basis van recensies. Om in aanmerking te komen moet je sowieso hoger dan een 9 scoren. Wij zijn dan ook erg dankbaar dat onze gasten ons beoordelen met dit mooie rapportcijfer. Afgelopen jaar vierden wij met onze gasten onze 70ste verjaardag, een mooiere afsluiting van dit jubileumjaar hadden wij ons niet kunnen wensen" Vakantiepark De Kleine Belties maakt zich met een nieuw gedeelte op het park klaar voor de toekomst. Dit jaar zijn wij begonnen aan fase 2 van ons nieuwe Bospark, wij doen ons best om dit hoge rapportcijfer vast te

evangelie

WELVAARTS EVANGELIE: WIE WIL NOU NIET DAT HET GOED GAAT IN JE LEVEN☻ 21 januari☻ De bekende Amerikaanse prediker Joyce Meyer gaf vorige week toe dat het welvaartsevangelie ‘niet in balans is’. Ze wordt als een van de gezichten gezien van het welvaartsevangelie. In haar boodschappen vertelt ze vaak op basis van Bijbelteksten dat God mensen zegent, juist ook materieel. Maar er ontbrak wat nuance in, geeft ze nu toe. Miranda Klaver vertelt tegenover Groot Nieuw Radio dat ze denkt dat Meyer afstand neemt van het welvaartsevangelie, omdat het je op veel kritiek komt te staan. "Want dat zijn de mensen die het meeste kritiek krijgen. In ons internettijdperk hebben deze mensen meer te maken met kritiek. Alles wat ze doen is openbaar en zichtbaar. Alle uitspraken die ze doen, liggen al gauw onder een vergrootglas. Dat maakt ze op een bepaalde manier kwetsbaar." Het welvaartsevangelie gaat niet alleen over een goedgevulde portemonnee, zegt Klaver. "Er zijn predikers die de nadruk leggen op gezondheid. Er wordt geleerd dat God wil dat je gezond bent en dat het al in de verzoening zit. Daar moet je geloof voor hebben en in volharden. Maar voor mensen die chronisch ziek zijn, daar hebben ze geen boodschap voor.”"Het blijft desondanks een heel aantrekkelijker boodschap voor veel mensen", vertelt Miranda Klaver. "Het is toegankelijk en concreet. En wie wil nou niet dat het goed gaat in je leven?"Bron:cip

passion

WE HEBBEN TE VEEL ONGELOVIGEN GELOVIGEN☻ 21 januari☻ Jonge christenen moeten bereid zijn om ‘foolish’ (het Engelse woord voor dwaas) te zijn voor Jezus. Dat zegt evangelist Christine Caine op de Passion 2019 Conferentie. Ze zegt dat in een cultuur die geobsedeerd is door het perfecte plaatje op sociale media. Dat schrijft The Christian Post. Bij de Passion zijn dit jaar bijna 40.000 studenten aanwezig. “We hebben te veel ongelovige gelovigen. We hebben een generatie studenten nodig die zegt: 'Wij geloven God' ', verklaarde ze. Jij en ik zijn geroepen om God naar onze generatie te brengen. Jij en ik zijn dragers van God in onze generatie.”Ze vroeg de aanwezigen: "Als Jezus vandaag in ons midden zou wandelen, wat voor geloof zou Hij dan vinden? Zouden we geloof hebben dat Jezus verbaast? Zouden we geloof hebben dat Jezus verwondert?” “Je hoeft niet hoog opgeleid te zijn, je hoeft niet de slimste te zijn. Je hebt gewoon een geloof nodig dat erkent dat Hij de zoon van God is. Als Hij het in Zijn woord zei, zal het gebeuren. We hebben dat soort geloof nodig dat door onze colleges in dit land ontketend wordt.” Bron:cip

mission

NIEUWE WEBSITE OVER WERKEN IN DE ZENDING:ONMISSION.NL☻ 21 januari☻ Deze week is de officiële start van de website OnMission.nl. OnMission brengt vacatures en verhalen van het zendingsveld. De website is een initiatief van de vacaturesite Jobfish.nl. Inmiddels zijn tien zendingsorganisaties aangesloten en veel organisaties hebben hun vacatures al online staan. De redactie van OnMission zal daarnaast een aantal Nederlandse zendingswerkers op de voet volgen in hun missie. Business Entrepreneur in China, Senior Pastor in Frankrijk, Hostel Parents in Thailand, drie van de tientallen vacatures die je op dit moment kunt vinden op OnMission.nl. De deelnemende organisaties kunnen de vacatures zelf eenvoudig op de website plaatsen. Website-bezoekers kunnen alle vacatures bekijken en handig zoeken in het totale aanbod. Bij interesse kunnen ze direct online solliciteren.Bron:cip

 

 

 

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook


 • Gastenboek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  bidden45

  NOOD☻

  29 december☻

  Ik bid voor de wereld in nood. Hemelse Vader dat ze de juiste hulp mogen ontvangen. Ontferm en beschermt u een ieder die nu in nood verkeert. Amen

   bidden1

  HONGER☻

  29 december☻

  Ik bid in het bijzonder voor de kinderen en de volwassenen die geen voeding tot zich kunnen nemen. Dat er hulp naar toe gezonden mag worden zodat de mensen voorzien mogen worden van voeding. De mensen helpen door zelf aan landbouw te gaan uitvoeren. Het leren opzetten van een bedrijf. Zodat ze voeding en financiën hebben om hun gezinnen te kunnen onderhouden. Amen

  kinderen-bidden

  LEED EN VERDRIET☻

  13 januari☻

  Hemelse Vader ik bidt voor alle mensen die nu gebukt gaan onder leed en verdriet. Wees U met hen. Ik bid dat ze Uw bovennatuurlijke troost en kracht mogen ontvangen. Amen

   

   

   

   


  Jezus

  WAAROM GELOVEN

  IS ER MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE☻

  24 januari☻

  Is dit leven alles wat er is of is er meer? Is er meer tussen hemel en aarde? Dit zijn vragen die je niet zomaar even beantwoordt. Eerlijk gezegd kan ik direct zeggen dat ik daar geen sluitend antwoord over kan geven. Wel kunnen we hier iets over zeggen vanuit het christelijke geloof. Christenen geloven zeker dat er meer is tussen hemel en aard. Het ontstaan van het heelal en deze aarde De Bijbel spreekt over dat God deze aarde maakte. In het verhaal van de schepping wordt duidelijk gemaakt dat het heelal er niet toevallig is maar dat God deze heel bewust gewild heeft. Over de wijze waarop God het heelal gemaakt of geschapen heeft valt heel veel te zeggen maar doet nu even niet ter zaken. Een belangrijk uitgangspunt binnen het christendom is dat de aarde bewust door God gemaakt en gewild is.Er is een hemel In de Bijbel wordt geschreven over een hemel. Hiermee wordt niet de wolkenhemel mee bedoelt maar een plaats. In de Bijbel lezen we over de hemel als de woonplaats van God. Een plaats waar het goed is en er geen onrecht en kwaad is.

  Jezusbidden

  GELOVEN IS DWAAS☻

  24 januari☻

  Ik merk regelmatig dat mensen het christelijk geloof vreemd, raar of dwaas vinden. Nou, daar ben ik het helemaal mee eens. Het christelijk geloof is een vreemd geloof. Er zijn elementen van dit geloof die niet te begrijpen zijn. Hoe hard je ook je best doet, je krijgt dit geloof gewoon niet klein. Misschien vind je het raar dat ik dit zeg over het christelijk geloof. Is deze website niet juist bedoeld om het christelijk geloof min of meer te promoten? Wil ik niet juist alle positieve kanten laten zien? Jazeker, dat wil ik. Aan de andere kant wil ik ook eerlijk zijn. Niet alles binnen het christelijk geloof is altijd even goed of snel te begrijpen. Soms is het best lastig om te geloven. Ik ben voor de volle 100 procent overtuigd christen , maar toch verwarren dingen me soms. Ze gaan me boven de pet!

  bron:waaromgeloven.nl


  VISITOR 3953 Visits
   Eenzaam-ben-je-niet-alleen

  EENZAAMHEID
  29 december☻
  Eenzaamheid zou een ideale situatie zijn als men de mensen kon uitzoeken die men mijdt.

  eerlijk

  EERLIJK☻

  28 december☻

  Een eerlijk man te zijn in deze wereld, betekent één uit duizenden te zijn.

   


  kinderen23

  KINDEREN☻ 13 januari☻

  Arme kinderen hebben helemaal niets
  Ze hebben geen speelgoed, zelfs geen fiets
  Deze kinderen hebben geen tv, al helemaal geen led
  Ze moeten vaak met meer dan 1 in een bed 
  Ze hebben nooit iemand die wat met ze doet
  Ze zakken meestal in, door gebrek aan moed
  Ze kunnen alleen met buurtvriendjes spelen
  Ze hopen dat andere kinderen iets delen
  Deze kinderen verdienen ook een beetje geld
  Of vinden jullie niet dat elk kind telt

  1001gedichten.nl

   

   


  kaartje-ik-geef-je-geluk-met-gelukshangertje-klave

  GELUK☻
  13 januari☻ Geluk:‘t is maar wat je eronder verstaat Voor mij is geluk; als de zon aan de hemel staat De vrije natuur, de vogels, de bloemen Als de kleinkind’ren komen, me dan Oma noemen Dan kan mijn dag al lang niet meer stuk Dan wéét ik, dan voel ik: dit is geluk ‘t Is samen lachen, huilen en zingen In stilte genieten van heel kleine dingen Het zit in jezelf en wie dat niet wist Die heeft in zijn leven wel héél veel gemist


  angst

  ANGSTIG☺

  29 december☻

  Angst verandert niets aan het verdriet van gisteren en lost de problemen van morgen niet op.

   


  strand-hart-kleurrijk

  HART☻

  29 december

  Soms ziet het hart wat onzichtbaar is voor het oog.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  bezorgd
  BEZORGDHEID☻

  29 december☻
  Overal zijn zorgen.
  Overal is pijn.
  Iedereen wacht op morgen.
  Dan kan het weer anders zijn.

   


  bemoedigen

  BEMOEDIGING☻

  29 december☻

  Gemakkelijk is het voor hem die zelf buiten het leed staat een ander aan te sporen en te bemoedigen die het slecht vergaat.


  vertrouwen-hoop-liefde

  VERTROUWEN☻

  13 januari☻
  waarom ben ik zover gegaan
  zonder na te denken
  Kon ik maar terug in de tijd
  Om te zeggen dat het mij zo spijt
  Je weet pas wie je mist
  Als diegene uit je leven verdwijnt
  Jij gaf me kracht
  als ik even niet verder kon
  ik blijf altijd van haar houden
  geef me gewoon de kans
  de kans om je vertrouwen terug te winnen

  Vergeving_Pareltje

  VERGEVEN☻ 13 januari☻
  Liefje ik ben en wil niet haatdragend zijn
  wil je me vergeven voor mijn harde woorden
  dan vergeef ik jou voor deze pijn

  1001gedichten


  huwelijk

  HUWELIJK☻ 13 januari☻

  Een mooie jurk, zo wit als sneeuw,
  het is het huwelijk van de eeuw.
  De man in een pak, op zijn gemak.
  Een bruidstaart zo groot,
  het lijkt wel hun huwelijksboot.

  1001gedichten


  meesenthijs

  MEES EN TIJN EN HET AVONTUUR MET DE ROEIBOOT☻ 25 december☻ Mees en Tijn gaan logeren bij opa en oma. Ze maken grote plannen: zwemmen in de plas achter het huis, naar het onbewoonde eilandje varen, vissen ... Als ze iemand vroeg in de ochtend een zak in het water zien gooien, gaan ze op onderzoek uit. Dat is het begin van een groot avontuur. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Auteur Ina van der Beek

  beestenboel

  EEN GEZELLIGE BEESTENBOEL☻ 25 december☻ Elke dierenvriend wil wel wonen in Villa Dierenparadijs! Het leven van Mees en Merel verandert plotseling als hun ouders een supergrote geldprijs winnen! Christine Linneweever evi

  EVI.MIJN PONY IS MIJN VRIEND☻ 25 december☻ Evi heeft een heel bijzondere gave. Als geen ander voelt ze paarden aan en als ze tegen ze praat, lijken de dieren haar te kunnen verstaan. Wie zou er nou niet met zijn lievelingsdier willen kunnen praten? In de boeken over Evi staat het écht begrijpen van paarden centraal.Nicolle Christiaanse. Bron:gospel.nl


  ISRAELNIEUWS

  Olijfolie-jan-19-m

  OLIJFOLIE EDEN KOUD GEPERST☻ 21 januari☻ De keuze aan olijfolie in de supermarkt is groot en kan verwarrend zijn. Goede producten kun je echter met een paar eenvoudige regels herkennen. Door koud persen blijven de gezonde inhoudsstoffen behouden, en het komt ook aan op het zuurgehalte. Onze koudgeperste olijfolie met een zuurgehalte van slechts 0,5 % is dus een hoogwaardige olijfolie! Wanneer zaden, pitten of vruchten van een plant zonder deze te verwarmen worden geperst, dan worden de oliën 'native' of 'koud geperst' genoemd. Dit heeft het voordeel van een hoge kwaliteit; door de voorzichtige extractie blijven de vitaminen, de smaak en de meervoudig onverzadigde vetzuren, die als zeer gezond worden beschouwd, bewaard. Koudgeperste olijfolie is daarom een echt natuurproduct. Het hoogste kwaliteitsniveau van de olijfolie wordt 'extra' genoemd. Dit betekent dat de olie voldoet aan de hoogste eisen betreffende samenstelling en smaak. Vooral het zuurgehalte is hierbij beslissend. De olijfolie smaakt niet alleen goed, maar voorziet het lichaam ook van belangrijke vitaminen en vetzuren.Bestel vandaag nog onze hoogwaardige olijfolie uit het zuiden van Israël! Verrijk uw gerechten, soepen en salades ermee!Bron:israeltoday

  deark

  ARCHEOLOGISCHE ONTDEKKING: DIT PLATFORM KAN HET ARK VAN HET VERBOND GEDRAGEN☻ 21 januari☻ Archeologen in Israël hebben een enorm platform gevonden dat door mensen is gemaakt. Het platform biedt mogelijk aanwijzingen dat dit over de Ark van het Verbond gaat. Dat meldt The Christian Post. Israel Finkelstein is archeoloog aan de Universiteit van Tel Aviv. Hij vertelde The Times of Israel dat het achtste-eeuwse BCE-heiligdom de Ark van het Verbond zou hebben gedragen. In de Bijbel staat geschreven dat de Ark de twee stenen tafelen met de tien geboden bevatte. God gaf die geboden aan Mozes. Ontdekking/ In tegenstelling tot andere archeologen, die in de regio werken, zei Finkelstein dat hij niet gelooft dat de Ark in werkelijkheid bestond. Toch benadrukt hij dat de recente ontdekking zou kunnen leiden tot informatie over de politieke gebeurtenissen in Bijbelse tijden. Opgravingen/ "De opgravingen in Kiriath-Jearim belichten de kracht van Israël (het noordelijke koninkrijk) in het begin van de achtste eeuw, inclusief mogelijk de overheersing van Juda", zei Finkelstein. "Ze belichten ook een belangrijk thema in de Bijbel: de Ark en zijn geschiedenis."Bron:cip


  Image and video hosting by TinyPic

  OPNIEUW GROEI LEDENAANTAL CHRISTENUNIE☻ 24 januari☻ De ChristenUnie telt per 1 januari 2019 25.170 leden. Daarmee is de partij al voor het derde jaar op rij in ledenaantal gegroeid. Partijvoorzitter Piet Adema: “We zijn blij en dankbaar met de groei die we als partij door mogen maken. Geweldig dat we ook in het afgelopen jaar, het eerste volledige jaar in deze coalitie, de ledengroei hebben kunnen doorzetten. Mensen herkennen zich in ons christelijk-sociale geluid en zien wat we daarmee voor ons land kunnen doen. Door de steun van leden kunnen we onze boodschap sterker en sterker laten horen."Niet alleen het ledenaantal groeit. Ook de invloed van de partij wordt groter. De ChristenUnie doet ook steeds vaker mee in colleges in gemeenten. Piet Adema: “De ChristenUnie groeit op alle niveaus. We hebben steeds meer ChristenUnie-vertegenwoordigers door het hele land. Daar ben ik dankbaar voor. We zien steeds meer hoe de ChristenUnie in de landelijke politiek, de gemeenten en de provincie het verschil kan maken.”

  Image and video hosting by TinyPic

  SLIMME APP TOO GOOD TO GO STOPT VOEDSELVERSPILLING☻ 24 januari☻ Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Bij Too Good To Go willen ze een einde te maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten tegen een lage prijs? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app is ongetwijfeld iets voor jou! Hoe werkt het? 1. Selecteer een winkel bij jou in de buurt en bestel en betaal gemakkelijk via de app. 2. Haal je eten op tijdens de ophaaltijd. 3. Trakteer jezelf op de verrassende inhoud. Geniet van je eten! Bovendien heb je ook nog eens bijgedragen aan een duurzamere samenleving, eet smakelijk! Too Good To Go bij jou in de buurt Kijk in de app of er bij jou in de buurt locaties zijn en ontdek restaurants en winkels die je nog niet kende. Geniet van de magic box met vrienden en familie. Je kunt in de app ook een lijst met favorieten maken, zodat je niets hoeft te missen. Op de kaart in de app kun je gemakkelijk zien welke locaties bij jou in de buurt zijn.Bron:christelijknieuws.nl  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!