bemoedigendewoorden
bemoediging
IK ZAL ER ZIJN Ikzalerzijn ☻☻8 december☻☻
08-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid is tweemaal zo dodelijk als alcohol

Eenzaamheid is momenteel het grootste probleem in onze westerse samenleving, dat betoogt Manfred Spitzer in zijn nieuwe boek. Volgens de Duitse psycholoog is eenzaamheid dubbel zo dodelijk als alcohol, zo meldt Trouw.

EENZAAMHEID DOET PIJN

Volgens Spitzer is er te weinig oog voor eenzaamheid en dat wil hij met zijn nieuwe boek ‘Eenzaamheid: de niet-erkende ziekte’ veranderen. Enkele jaren geleden ontdekte hij dat eenzaamheid niet alleen emotioneel zwaar kan zijn, maar ook lichamelijk. Pijn, zo las hij in een studie, doet namelijk echt pijn. "De ontdekking dat eenzaamheid pijn doet, opende een heel nieuw onderzoeksgebied", vertelt hij in een interview met Trouw. "Je kan het bijvoorbeeld ook omdraaien. Mensen kunnen pijn beter verdragen als ze in goed gezelschap zijn."

eenzaam

148 STUDIES

Schokkend is dat eenzaamheid tegenwoordig een van de grootste problemen in onze huidige maatschappij vormt. Voor zijn boek vatte de psycholoog 148 studies samen waarin wordt laten zien hoe dodelijk dingen als alcohol, roken en fijnstoffen in onze westerse maatschappij. Eenzaamheid is de grote uitschieter, 20 procent dodelijker als roken en dubbel zo dodelijk als alcohol.

Spitzer: "Heftig, zeer heftig! Eenzaamheid is killer nummer een. Daarom is het zo belangrijk om die als ziekte te erkennen. Dan kan je die bestrijden."

OPLOSSING

Spitzer's conclusies zien er maar somber uit, toch stelt de psycholoog dat er genoeg oplossingen zijn om eenzaamheid te verminderen en zelfs te genezen. In zijn boek heeft hij twee hoofdstukken vol suggesties voor mensen die aan eenzaamheid leiden. "Het vergt wijsheid om te helpen. Invoelingsvermogen", stelt hij. "Wat weleens kan werken is een terloopse opmerking, zo van: wist je dat je nodig bent, dat anderen je missen? Dat zie ik ook in de kliniek, een goed woord op de goede tijd is niet slecht."

"We weten wel dat het eenzaamheid vermindert als je anderen mensen helpt of dingen schenkt. Geven helpt!" Met dit in ons achterhoofd kunnen we deze koude wintermaanden extra ons best doen om aandacht te schenken aan de mensen om ons heen die het moeilijk hebben. Een bemoedigende tekst of warme knuffel kan vaak al een wereld van verschil maken. Bron; cip

Jesaja 43:4 “Jij bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol, en Ik houd zoveel van je." Dat is Gods waarheid, ook als je jezelf eenzaam voelt. 

08-12-2018 om 16:13 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (2)
02-12-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jesse gelooft in wonderen

Jessie J sprak afgelopen week open over haar onvruchtbaarheid en haar grote kinderwens. De zangeres was ontroerd door de reactie van haar fans. "De liefde en steun die ik heb ontvangen is overweldigend", schreef de zangeres in haar stories op Instagram. "Dankjewel."

Vier jaar geleden kreeg Jessie te horen dat ze geen kinderen kon krijgen. De doktoren raadden haar aan om haar baarmoeder te laten verwijderen en dag in dag uit medicatie te slikken. Jessie weigerde deze stappen te ondernemen, dankzij natuurlijke medicijnen en een gezond dieet blijft ze gezond.

kinderwens

Haar wens om kinderen te krijgen is echter nog sterk aanwezig. Four Letter Word, Jessie's beroemde nummer, gaat over deze wens, legde ze aan haar fans uit. "Ik heb het nummer geschreven voor mijzelf in een moment van intens verdriet", liet ze weten. "Het heeft mij geholpen om mijn verdriet om te zetten naar kracht. Mijn liefde, gebeden en gedachten gaan uit naar iedereen die te maken heeft met soortgelijke problemen."

De 30-jarige zangeres geeft de moed echter niet op. Jessie: "Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat het gebeurt. En op een dag zal ik moeder worden, want ik geloof in wonderen."Bron:cip

"Ik ben de Heer, de God van alle mensen. Zou voor Mij iets te wonderlijk zijn? (Jeremia 37:27)

02-12-2018 om 15:47 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Vertrouwen
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (2)
28-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus geniet van iedere dag

geniet-van-iedere-dag KERST: DE GENADE VAN GOD is verschenen, redding brengend voor alle mensen. Titus 2:11

De kracht om het christen leven te leiden, komt van Jezus Christus. Christus is gestorven en wilt u van zonde redden. Hij zal u kracht en inzicht geven om te leven naar de wil van God.

28-11-2018 om 14:01 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leven
Tags:Gevoelens
>> Reageer (0)
23-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven is soms mooi

hetleven

HET LEVEN IS SOMS MOOI

Het leven doet soms pijn.

Het leven is soms fijn.

Het leven is soms hard.

Het leven is soms niet te vatten het is apart.

Het leven is soms mooi zonder woorden.

Het leven,

alsof je wacht op antwoorden.

Het leven,

soms in het licht soms in het donker.

Het leven,

ja je kan niet zonder. Het leven is een wonder.

Een wonder, ja dat ben jij.

Ja jij bent het leven, een wonder en dat maakt mij blij.

Bron:Gedichtenweb.nl

23-11-2018 om 15:36 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (0)
19-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie dingen die de Bijbel vertelt over alcohol

"Hoewel sommige christenen het als morele opdracht beschouwen om zich te onthouden van alcohol, is deze opdracht niet vermeld in de Bijbel. Ja, dronkenschap wordt afgewezen, maar nergens wordt opgeroepen tot onthouding van alcohol," zegt de christelijke spreker en schrijver Preston Sprinkle. Hij deelt in Relevant Magazine drie dingen die de Bijbel ons leert over het gebruik van alcohol.

GETUIGEN KAN OOK MET ALCOHOL

Wanneer christenen alcohol drinken, gaat dat ten koste van het christelijk getuigenis’, hoor ik wel eens. Maar eerlijk gezegd, heb ik deze gedachtegang nooit begrepen. De meeste niet-christenen hebben geen oog voor de do’s en dont’s van moderne christenen. Wanneer mijn ongelovige buurman mij naar de kroeg ziet gaan, zal hij niet anders tegen het Evangelie aankijken. In de veel gevallen zal de boodschap van het Evangelie helderder schijnen wanneer verkeerde interpretaties van het christelijk geloof worden verbroken, terwijl ik met de buurman een biertje drink.

Door ons te ontdoen van door mensen gemaakte regels, zal het licht van Christus veel beter schijnen. Sommige mensen hebben de Heere Jezus de rug toegekeerd, omdat ze veronderstelden dat het volgen van Christus betekent dat een biertje drinken met vrienden verleden tijd zou zijn. Als dat het ‘goede nieuws’ zou zijn dat wij verkondigen, verdwijnt de schoonheid van de gekruisigde en opgestane Koning achter de mist van een door mensen geschapen ‘evangelie’. Christus heeft niet aan het kruis gehangen zodat we ons zouden onthouden van alcohol. Alle voetnoten die mensen hebben toegevoegd aan het Evangelie zijn eigenlijk een aanleiding om het Evangelie af te wijzen.

alcohol

GEEN ALCOHOL VERBOD IN DE BIJBELSE

Sommige zeggen dat wijn in de Bijbel niets meer dan druivensap was, zodat Jezus nooit alcohol zou hebben gedronken. Anderen zeggen dat de wijn zo verdund was dat het nauwelijks alcohol kon bevatten. Maar deze opvattingen kunnen niet vanuit de Bijbel worden onderbouwd. Als wijn echt niet meer was dan gegiste druivensap, waarom waarschuwde Paulus dan de Efeziërs: ‘En word niet dronken van wijn, waarin losbandigheid is, maar word vervuld met de Geest.’ Het kan zeker zo zijn dat het alcoholgehalte lager was dan vandaag de dag, maar mensen waren echt in staat om er op verkeerde wijze mee om te gaan (zie Spreuken 20:1 en Jesaja 5:11). Toch zegt de Bijbel nergens dat we dit niet mogen drinken.

Er wordt in de Bijbel nog een andere ‘sterke drank’ genoemd. Het Hebreeuwse woord voor ‘sterke drank’, shakar, verwijst naar gefermenteerde gerst en wordt om die reden in sommige vertalingen vertaald met het woord ‘bier’. Zoals bij alle alcoholische dranken, verbiedt de Bijbel het misbruik maken van bier (Jesaja 5:1128:7Spreuken 20:131:4). Bier drinken met mate wordt zelfs aangemoedigd (Spreuken 31:6). In feite is Deuteronomium 14:26 voor Israël een aanmoediging om een deel van hun tienden te besteden aan een paar biertjes en voor de Heere een feest te vieren (zie ook Numeri 28:7-10). De afwezigheid van bier (en wijn) was zelfs het resultaat van Gods oordeel over het land.

WIJN ALS ZEGEN

De Bijbel gaat zelfs verder dan het toestaan van alcohol. In de gehele Schrift wordt de productie en consumptie van bier en wijn vaak verbonden met Gods beloften. In de tijd van het oude verbond werd wijn als een zegen beschouwd (Deuteronomium 7:1311:14) en de afwezigheid ervan als een vloek (28:3951). Toen Israël vooruit keek naar de toekomst, zag men hoe God de bergtoppen overspoelde met wijn (Amos 9:14Joël 3:18) en vaten vol verse wijn (Joël 2:1924).

De Heere Jezus duidt zegeningen als wijn in overvloed (150 liter) te Kana (Johannes 2:1-10). En aan de vooravond van Zijn dood noemde hij de beker wijn ‘het nieuwe verbond in Mijn bloed’. Wanneer Christus terugkomst, zal Hij ‘goed gerijpte wijn’ bereiden (Jesaja 25:6). Hoewel alcoholische drank beschouwd kan worden als rijke zegen van God, moeten ze met voorzichtigheid geconsumeerd worden. Bij sommige evangelicale jongeren ontstaat een groeiende tendens om er zonder discipline mee om te gaan. Door met mate van alcohol te genieten neemt die discipline toe.

Ik zeg het niet graag, maar veel bierdrinkers staan niet bekend om hun discipline. Een goed glas bier kan feestelijk zijn, maar hoort niet thuis in de kelder van een ongedisciplineerde 16-jarige jongen die daar videogames speelt. Alcohol drinken zonder het Kruis of het Koninkrijk te vieren, is theologische armoede. Bron:cip

19-11-2018 om 16:32 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gods Woord
Tags:Voeding/Drank
>> Reageer (0)
16-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachtes zijn wij niet

 

gedachtes

GEDACHTES ZIJN WIJ NIET

Wat zou het een verademing zijn wanneer wij realiseren dat wij niet ons denken zijn

Het is iets wat wij dagelijks overmatig doen
Dag in en dag uit, en daardoor zien wij niet wat wij onszelf aandoen

Wij blijven maar onzelf indentificeren met onze aangemaakte gedachten patronen
Terwijl diep van binnen vergeten wij zijn wie wij werkelijk zijn, en zodoende ons eigen leven maar bijwonen

Bijwonen in de zin van, om geleefd te worden door je eigen gedachten
Nog niet wetende dat we toch allen in bezit zijn van onze eigen (zielse) superkrachten

Handelen na gedachtes en emoties wie wij eigenlijk helemaal niet zijn
Diep van binnen realiseren wij dat het onprettig voelt en niet fijn

Om te realiseren dat wij een halt toe kunnen roepen op ons dwangmatig denken
Dan bestaat er iets mooi’s, Dat is het begin van s’werelds mooiste geschenken

Wanneer jij realiseert dat je niet je gedachten bent
Dan raak je er op den duur aan gewend

Het verleden is het verleden, en dat zal altijd zo blijven
Als je dit accepteert, dan zal je een hoop gedachten patronen erkennen en verdrijven

Je kunt de heldere blauwe hemel zien als je eigen zijn
En wolken als gedachtes, van jou eigen verhaallijn

Op het moment als je een wolkje in je eigen heldere blauwe hemel volgt
Dan kan het soms voorkomen dat er achter het wolkje, meerderen wolken achtervolgd

In het bovenstaande stukje kan je de wolken omschrijven als gedachten
Hoe meer wolken je volgt, hoe meer wolken er komen, en dan kan je door het overmatige denken veel verliezen van energie en krachten

En op het moment dat je realiseert dat een wolkje, simpel weg een wolkje is
Dan voed je het niet meer met energie, dan lost het wolkje zich vanzelf op, zonder enige gemis

Wanneer de dag voor jezelf komt dat je ontwaakt uit het constante denken
Dan heb je een grote stap naar de vervolmaking gezet
Op ten duur kan je dan anderen helpen met hun eigen verzet

Ik ben zelf ook nog lerende, met net als allen nog een weg te gaan
Op je eigen tempo dat je het mag afleggen, wat is dat toch aangenaam.

De aarde is een leerschool en wij zijn ons lichaam niet
Wij zijn ons ziel, ik hoop dat ieder die dit lees spoedig inziet

Bedankt voor het lezen, ik wens jullie het aller beste toe.

Kevin

16-11-2018 om 12:55 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Overige
>> Reageer (0)
13-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is vriendschap

vriendschap

WAT IS VRIENDSCHAP

Vriendschap is trouw blijven

vriendschap is eerlijkheid

vriendschap is delen vriendschap is troosten bij verdriet.

Vriendschap is lachen

vriendschap is respect

vriendschap is soms ruzie

vriendschap is iets dat niet kapot gaat.

Maar vriendschap is niet liegen

vriendschap is niet roddelen

vriendschap is niet uitlachen want als je misbruik maakt van

vriendschap..... gaat vertrouwen weg dan kom je alleen te staan terwijl het veel fijner is je levensweg met vrienden te gaan!!! 1001gedichten.nl

13-11-2018 om 12:56 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Vertrouwen
Tags:Overige
>> Reageer (1)
07-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je huid verwennen in de herfst

pompoen

JE HUID VERWENNEN IN DE HERFST

De herfst! Ik vind het altijd een prachtig seizoen. Prachtige kleuren in de natuur. ‘S avonds weer de kaarsen aan! Genoeg om van te genieten. 

Maar het kan ook guur en koud zijn buiten. Dan moet je wel goed voor je huid zorgen! Een goede reden voor een heerlijk gezichtsmasker.  We vonden drie heerlijk herfstige maskers voor jullie. Gewoon zelf te maken. 

POMPOEN VOOR DE DROGE HUID

Dit masker is rijk aan vitaminen en enzymen en verzacht en hydrateert de droge, schilferige huid.

 

1 kleine pompoen of 2 kopjes ingeblikte pompoen

 • 1 kopje yoghurt

 • 2 eetlepels honing

 • 1/4 eetlepel olijf-, jojoba- of kokosolie


Zo maak je het
Verwijder de schil en pulp van de pompoen. Leg het pompoenvlees in een middelgrote pan met een laagje water. Kook de pompoen tot het zacht is. Pureer vervolgens de pompoen en voeg de overige ingrediënten toe.

Is alles goed gemengd? Smeer het nog warme (niet te heet!) mengsel op jouw gereinigde en vochtige gezicht. Laat het 5-10 minuten intrekken. Veeg het schoon met een washandje. Smeer vervolgens jouw gezicht in met een crème.

Je gebruikt maar een klein deel van de pompoen voor dit masker. Van de overgebleven pompoen kun je een heerlijke soep maken. Bron:Puurvandaag

07-11-2018 om 14:24 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
Tags:Mode/Schoonheid/Fit
>> Reageer (0)
03-11-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overal en altijd voelt ze dat Henri er niet meer is

 

herinnering

OVERAL EN ALTIJD VOEL ZE DAT HENRI ER NIET MEER IS

Niemand zag het aankomen. Kón het zien aankomen. Martine Capelle-IJzelenberg verloor vorig jaar augustus plotseling haar man toen hij in de vakantie overleed aan een gescheurde aorta. Ze was zes maanden zwanger van hun zesde kindje.

Het is stil in huis. De oudste vier kinderen, Levi (15), Micha (13), Samuël (9) en Jeftha (7), zitten op school. De jongste twee, Sifrah (2) en Elias (10 maanden), zijn bij een oppas. In de stijlvol ingerichte woonkamer staan een grote bank en een ruime eettafel: groot genoeg voor een gezin van acht. Zeven, nu Henri Capelle er niet meer is. Zijn plaats blijft sinds een jaar leeg.
Ze houdt zich voor het oog goed staande, deze 38-jarige Zeeuwse. Ze runt haar huishouden, houdt een waakzaam oog op haar rouwende kinderen en zorgt dat er eten op tafe komt. Veel praten over haar verdriet doet ze niet meer. Bron:terdege

Gods kracht en liefde voor deze jonge moeder in de opvoeding, ondersteuning en begeleiding van haar kinderen.

03-11-2018 om 16:07 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (1)
31-10-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je laat me staan

eenzaamheid

JE LAAT ME STAAN

Je laat me staan, 
Alleen 
In de eenzaamheid van de nacht.
Je laat me staan,
Alleen
In de harde wind.
Je laat me staan, 
Alleen 
Terwijl ik sta te bibberen.
Je laat me staan,
Alleen 
Terwijl mijn tranen stromen. 
Je laat me staan, 
Alleen 
Terwijl ik schreeuw om hulp.
Je laat me staan,
Alleen
Helemaal alleen. 

Ik voel me zo alleen
Alleen in de wereld
Alleen met al die mensen om me heen

Bron:Celien/1001gedichten

31-10-2018 om 12:20 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
Tags:Liefde/Gevoelsleven
>> Reageer (2)


web counter free

☻☻

healing

GENEZEN VAN SLIPPING HIP☻

28 november☻

Mirjam Voordewind uit Dwingelo ging met hetzelfde geloof als de vrouw in Markus 5 naar het wonder. Zij had al jaren ernstige pijnen in haar rug en heup, die uitstraalden naar haar knie en voet. De oorzaak was een ‘slipping hip’ die door de aanhechting van de spieren in haar linker heup, niet sterk genoeg was. Mirjam kreeg te horen dat het niet te opereren was. ‘Die avond predikte Jan Zijlstra dat wij de machtige God mogen aanroepen om genezing en dat al wie de naam van de Heer aanroepen, behouden zullen worden. Die avond hoorde ik: ‘Omdat Jezus Christus niet veranderd is, kan Hij jouw leven veranderen.’ Die avond stond ik op het podium. De evangelist vroeg mijn naam en wat ik had. Hij wist niet wat een slipping hip was maar zei: ‘Je hebt problemen in je rug en je hebt heel veel pijn. Verbaasd bevestigde ik dit: ‘ja, ik heb heel veel pijn in mijn rug, heup en voet, het kan niet geopereerd worden.’ Toen hoorde ik de evangelist zeggen: ‘Wees genezen Mirjam, in de naam van Jezus Christus, de Zoon van de levende God.’ Op datzelfde moment golfde er een warme stroom van de kracht van God door mijn lichaam. Ik voelde hoe mijn heup, mijn rug, mijn knie en mijn voet werden aangeraakt. Ik voelde dat alle pijn uit mijn lichaam wegstroomde en hoe ik weer recht werd. Mijn moeder zat in de zaal en zag het gebeuren. Toen ik het podium afliep, voelde en hoorde ik ook niet meer het gekraak in mijn heup.’ De volgende dag toen Mirjam wakker werd, voelde zij voor het eerst in jaren geen pijn.

healing

AFSTOTEN VAN GROTE TEEN☻

28 november☻

Het stoten van haar grote teen zou het begin zijn van negentien jaar van vreselijke pijn waardoor zij steeds slechter liep. Mathilda leed hierdoor aan posttraumatische spierdystrofie. Enige jaren daarna stootte zij ook haar andere teen waardoor opnieuw dystrofie ontstond. Haar situatie werd door de jaren heen erger. Zij liep op krukken en kreeg van de artsen te horen dat zij nooit meer goed zou kunnen lopen en uiteindelijk in een rolstoel terecht zou komen. Kennissen nodigden haar uit voor een genezingsdienst. Zij was niet gewend om naar een kerkdienst te gaan, maar opende haar hart voor Jezus. Haar leven werd veranderd en haar ernstig zieke lichaam werd die avond door Jezus Christus genezen. www.wingsofhealing.nl

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

Keuzes-maken

KEUZES MAKEN☻

13 november☻

Er is maar een manier om waardig te leven

maak je eigen keuzes en accepteer de gevolgen

en kijk nooit achterom

Gods-liefde-voor-jou

LIEFDE☻

Liefde is niet zomaar iets,
Liefde is veel meer dan niets.
Liefde maakt me blij,
Liefde dat ben jij.
Liefde doet me goed,
Liefde geeft me moed.
Liefde is er niet altijd,
Liefde geeft je niet een aankomsttijd.
Liefde laat je hart sneller kloppen,
Liefde kan niet stoppen.1001gedichten.nl

 

Godszegen

ZEGEN☻ 13 november☻

GOD zegent je niet omdat je goed bent, maar omdat Hij goed is


OUDEREN☻
13 november☻

Mijn bevende handen
leg ik in de Uwe neer.
Uw handen zijn zo liefdevol en teer.
Jezus, hoe zorgzaam gaat U met ons om
dat ik aan ’s werelds gejaag ontkom.
Veilig, zeker en doelgericht
Uw zekerheden leiden ons in Uw licht,
dat elke duisternis verjaagt,
omdat het zó veel verder draagt.L.Dorlas

geloof


GELOOF☻

13 november☻

Wie gelooft in Jezus
wie kent Hem als vriend
wie kent Hem als middelaar
Hij die voor u stierf
uit de hemel gekomen
kwam Hij hier op aard
op een vervloekte aarde
toch was u dat waard
aan het kruis gestorven
onschuldig zonder zonden
nooit zo'n vriend gehad
die zijn leven voor u gaf/E.Brunelli

jongeren

JONGEREN☻
13 november☻

Je grenzen verleggen begint met je deur op een kier te zetten...

341-troost-rouw-verdriet

VERDRIET
13 november☻
Verdriet kijkt terug, angst kijkt om zich heen, geloof kijkt omhoog.

berouw

BEROUW
13 november☻

De enige vrijheid die het leven ons geeft, is om ons berouw te kiezen.doorbrekers-serie

DOORBREKERS START EEN SERIE MET DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER GOD EN GELOOF☻ 23 november☻ Geloof roept altijd vragen op. Iedereen gelooft iets. Bestaat God? En als God al bestaat, waarom is er dan zoveel pijn in de wereld? DoorBrekers start vanaf zondag 25 november een intrigerende 4-delige serie die je meeneemt vanaf het ontstaan van de aarde, tot ver in de toekomst en welke rol jij daarin speelt. De serie is getiteld 'Alpha en Omega' en behandelt vragen als 'Kun je bewijzen dat God bestaat?' 'Wie bepaalt goed en kwaad?' 'Schepping of evolutie?' 'Als God liefde is, waarom is er dan lijden in de wereld?' De spreker van de serie is Peter Paauwe, oprichter en senior pastor van DoorBrekers. Paauwe: "De kerk is niet alleen een plek voor gelovigen. Iedereen is welkom, ook mensen die twijfelen of God bestaat. Het is juist een plek waar je kunt ontdekken of God bestaat, wie God is en hoe je het maximale uit het leven haalt. De serie start op zondag 25 november en duurt vier weken.DoorBrekers is een moderne kerk met vijf locaties in Nederland en is in 2005 gestart in Barneveld door Peter & Ilona Paauwe. Elke zondagochtend is er een dienst om 10:30 uur in Barneveld, Amersfoort, Zwolle, Zeeland en in Drechtsteden. De diensten zijn ook live te volgen via YouTube, Facebook Live en DoorBrekers.tv. Kijk voor meer informatie op DoorBrekers.nl. Broncip.nl god-spreekt

NIEUWE APP GOD SPREEKT BUNDELT CHRISTELIJKE INSPIRATIE MOMENTEN☻ 23 november☻ Christelijke apps schieten als paddenstoelen uit de grond. In de overvloed van bijbelapps, stille-tijd-apps en gebedsapps biedt de nieuwe app ‘God Spreekt’ uitkomst: één app om je op jouw manier stil te laten staan bij God. God Spreekt haalt elke dag de dagelijkse bijbelteksten, -quotes en overdenkingen op van een aantal christelijke platforms. Door deze te combineren kun je in één app meer keuze bieden en ook per item een herinnering aan zetten. Op dit moment bestaan er koppelingen met onder meer Dagelijkse Broodkruimels, Dagelijks Woord en de Passie voor God van Durk Muurling.Tijdens een lunchpauze op het werk bespraken ze hoe moeilijk het kan zijn om simpelweg tijd vrij te maken voor God. "Ik heb meerdere apps die me daarbij proberen te helpen," legt Mathijs uit, "maar dat zijn allerlei verschillende." "We hopen dat God meer plek in ons leven krijgt door gebruik te maken van deze technologie," legt Sjaak uit. "Daarom kun je instellen om notificaties te ontvangen op de door jouw ingestelde tijd of op een willekeurig moment. We hopen dat velen ook hierdoor de leiding van God gaan ervaren. Laat je via deze app bemoedigen, aansporen en inspireren."

yosina-rumajauw

GOD HEEFT MIJ GEHOLPEN☻ 23 november☻ Eerder dit jaar werd het zevende seizoen van The Voice Kids gewonnen door Yosina Rumajauw. In haar bio op Instagram staat ‘Blessed to be a blessing’. Ook heeft ze regelmatig christelijke quotes onder haar foto’s staan. EO BEAM sprak met haar.Vanwege haar bio en christelijke quotes krijgt Yosina vaak vragen over haar geloof en of ze christelijk is. "Ik vertel dan het liefst dat God mij bij dit alles heeft geholpen," zegt ze. "Dankzij Hem adem ik nog steeds. Zonder mijn geloof en zonder God had ik dit allemaal niet kunnen doen.”Bron:cip.nl

 

PUNT UIT

adoptie1

GEADOPTEERD ONDER GODS VOORZIENIGHEID☻ 28 november☻ Ze zou niet meer leven als haar ouders haar niet hadden geadopteerd, vermoedt Hanne-José Huisbrink (20) uit Genemuiden. „Ik ben onder Gods voorzienigheid uit het weeshuis gehaald en in een christelijk gezin geplaatst.” De toekomst ziet er voor baby Christiana –destijds de naam van Hanne-José– niet rooskleurig uit. Ze komt ter wereld in de Nigeriaanse miljoenenstad Lagos.  Het meisje lijdt aan malaria en heeft last van diarree. Haar voet staat scheef. Dat komt omdat ze al jong polio heeft gehad. Op het hoofdje van Christiana zitten twee abcessen vol etter, zo groot als  Haar moeder, een schoonmaakster, laat Hanne-José achter bij haar opdrachtgever. „Mijn moeder schreef op een briefje: „Ik kan niet voor haar zorgen, maar vertrouw erop dat jij dat wel kunt.”” Zes weken later brengt deze vrouw Christiana naar het weeshuis.  Vijf weken na aankomst in Nigeria mogen Christiana’s adoptieouders haar mét paspoort, mee naar huis te nemen, naar haar twee jaar oudere Nigeriaanse broer.  Negentien jaar na een heftige babytijd werkt Hanne-José bij Adullam in Genemuiden met gehandicapten. „Daar heb ik het goed naar mijn zin. En thuis voel ik me ook echt, écht thuis. Tegelijkertijd reis ook graag. Ik kan me maar moeilijk nestelen.”Hanne-José sluit niet uit dat ze nog eens naar Afrika verhuist. Ze wil graag iets betekenen voor mensen die in dezelfde situatie als haar worden geboren. En er niet, zoals zijzelf „onder Gods voorzienigheid uit zijn gehaald.”

  adoptie

PUNTUIT TEER ONDERWERP ALS ADOPTIE EIST ZORGVULDIGHEID☻ 28 november☻ Door negatieve beeldvorming rond adopties kan het gevoel ontstaan dat adoptieouders handelen uit eigenbelang. Zo is het absoluut niet. Door interlandelijke adoptie, waarbij natuurlijk uiterste zorgvuldigheid is vereist, kunnen kinderen die anders in een tehuis moeten opgroeien tot bloei komen. Illegale adopties zijn in de derde plaats pijnlijk voor de biologische ouders. Wie kan de pijn voelen van een ouder die een kind afstaat? Van ouders die geen keuze hebben en hun kind niet zelf kunnen (op)voeden? „Kan ook een vrouw haar zuigeling vergeten, dat zij zich niet ontferme over de zoon haars buiks?” (Jes. 49:15a) Al de 66 aangesloten landen hebben afspraken gemaakt, die erop zijn gericht dat de adoptieprocedure zo zorgvuldig mogelijk plaatsvindt en dat de belangen en rechten van het kind centraal staan.  Ieder kind heeft het recht om in een liefdevol gezin op te groeien, uiteraard bij voorkeur in het geboorteland. Maar helaas is nog niet voor elk kind in eigen land een pleeg- of adoptiegezin beschikbaar. Interlandelijke adoptie is dan een laatste redmiddel voor kinderen die anders in een tehuis moeten opgroeien. Adoptie is een teer en persoonlijk onderwerp. Als vereniging merken wij dit elke keer bij adoptieouders en geadopteerden. Onevenwichtige berichtgeving roept heel veel emoties op en veroorzaakt onnodige pijn.Ten slotte worden ook interlandelijke adopties door God gebruikt om Zijn kinderen te verzamelen: „Breng Mijn zonen van verre, en Mijn dochters van het einde der aarde.” (Jes. 43:6b)Bron:punt.nl

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia

 • bidden45

  DEPRESSIE☻

  28 november☻

  Ik bid voor een ieder die aan depressie lijdt. Gods woord zegt: Wees altijd blij in de Heer! Ik zeg het nóg een keer: wees blij! (Fillipenzen 4:4) De bedoeling van God is dat wij allemaal vreugdevolle levens leiden. Raakt u de mensen aan die aan depressie lijden. Amen

   bidden1

  MEDIA☻

  28 november

  Ik bid voor tegen de toename van oppervlakkigheid door dat de sociale media negatieve invloeden heeft op vele levens van mensen. Dat het omgekeerd wordt naar zuivere positieve en leerzame sociale media voor zowel jong als oud.

  kinderen-bidden

  CRIMINALITEIT

  8 december☻

  Ik bid voor de bescherming tegen allerlei vormen van criminaliteit. Dat justitie en het politieapparaat voldoende in staat zullen zijn hun taken goed uit te voeren. Dat alle drugslab gelokaliseerd mogen en vernietig worden. Amen

   

   


  VISITOR 3953 Visits
   Eenzaam-ben-je-niet-alleen

  EENZAAMHEID
  28 november☻
  Eenzaam en alleen 
  Niemand meer om je heen.
  Wat moet je doen 
  In een kamer zo leeg .
  1001gedichten.nl

  eerlijk

  EERLIJK☻

  28 november☻

  eerlijkheid duurt het langst,
  maar mensen zijn niet eerlijk,
  is dat alleen maar uit angst?
  ze zijn gewoon bang voor de waarheid.

  KLIK ONDERSTAANDE OPTIE

  https://www.tboek.nl/

  gastenboek/

  bemoedigendewoorden


  kinderen23

  KINDEREN☻ 13 november☻

  HEER/God wijs mij de weg en leidt mij als een kind.

   

   


  kaartje-ik-geef-je-geluk-met-gelukshangertje-klave

  GELUK☻
  13 november☻
  Geluk zit in de kleine dingen


  angst

  ANGSTIG☺

  28 november☻

  de stilte van mijn angst,
  valt samen met kreten uit de duisternis,
  mijn hart hoopt alleen ,
  dat het licht weer snel terug is.

   


  SHOUTBOX

  hart

  HART☻

  28 november

  Een hart vol vertrouwen,
  Een hart dat gelooft.
  Dat hart fluistert maar één ding:
  " Ik hou van je, belooft "


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  bezorgd
  BEZORGDHEID☻

  28 november☻
  Overal zijn zorgen.
  Overal is pijn.
  Iedereen wacht op morgen.
  Dan kan het weer anders zijn.

   


  jop-van-der-bijl-woorden-van-bemoediging

  BEMOEDIGING☻

  28 november☻

  Jezus zegt: “Ik ben het leven
  En zal er altijd voor jou zijn
  In vreugde, verdriet en pijn”.

   


  vertrouwen-hoop-liefde

  VERTROUWEN☻

  13 november☻
  Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.

  Vergeving_Pareltje

  VERGEVEN☻ 13 november☻
  Ik zou zijn trots gemakkelijk kunnen vergeven, als hij de mijne niet had gekrenkt.


  huwelijk

  HUWELIJK☻ 13 november☻

  Liefde, die tot een huwelijk voert; een woord; een huwelijk, dat tot liefde voert; een daad.


  JONGBLOED

  kinderbijbel

  KINDERBIJBEL☻ 23 november☻ Een goede kinderbijbel met mooie illustraties en passende verhalen helpt jonge kinderen aandacht te hebben voor Gods Woord. De verhalen van deze nieuwe kinderbijbel liggen dicht bij de Herziene Statenvertaling en zijn prettig om voor te lezen. De warme sfeervolle illustraties brengen de tijd van de Bijbel prachtig tot leven en naast de verhalen vind je ook Bijbelteksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden met uitleg. Voor kinderen van 4-8 jaar.

  Godmaaktalles

  GOD MAAKT ALLES PRACHTIG☻ 23 november☻ 'Wanneer ik om me heen kijk, voel ik me heel erg blij. God maakte alles prachtig, Hij maakte ook jou en mij!' Met zingbare tekst van All things bright and beautiful. Mooi om samen te lezen of te zingen!

  watzegje

  WAT ZEG JE☻ 23 november☻ Met dit dagboek sta je een maand lang stil bij de impact van wat je zegt te gen jezelf, tegen anderen en tegen God. Daarbij vind je elke dag biblejournalingopdrachten om op een creatieve manier met (Gods) woorden om te gaan.

  Bron:royaljongbloed.nl


  ISRAELNIEUWS

  bloem-bewegende-animatie-0171

  TULPENTOER 2018 IN VOLLE GANG☻ 23 november☻ Tulpen als teken van vriendschap. Dat is onze boodschap als we in Israël tienduizenden tulpenbollen uitdelen. De reacties die we daarop krijgen zijn ontroerend: “We dachten dat we er alleen voor stonden, maar nu zijn jullie er”, “Bedankt dat jullie ons niet vergeten!”. Van noord tot zuid bezoeken onze tulpenteams dorpjes, steden, scholen, ziekenhuizen en organisaties die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Geniet hieronder van het foto- en videoverslag! Bron:christenenvIsrael.nl

  soek

  DE SOEK IN STILTE☻ 23 november☻ Afgelopen week was ik in Jeruzalem. ’s Morgens om zes uur liep ik door de soek. Gedurende de dag een kakofonie van drukte, geuren, geluiden, kleuren en mensen. Het is er vies en schoon, er wordt geduwd en geschreeuwd, afgedongen en weggelopen. Een veelheid van uitgestalde etenswaren en prachtige souvenirs. De vele kleine winkeltjes. Een heerlijke sfeer. Het voelt als een verleden tijd. Maar om zes uur ’s morgens is het er stil, vredig en schoon. De straatjes, anders gevuld met de plaatselijke bevolking en toeristen, zijn leeg. Hier en daar loopt een zwerfkat. Of een gelovige op weg naar de Klaagmuur voor het ochtendgebed. Maar ook leeg en stil hangt er de mysterieuze sfeer van de soek. Mijn foto’s, genomen met mijn telefoon, lijken net schilderijen uit een vroegere tijd. Studying in class

  STUDENTENLEVEN☻ 23 november☻ De universiteit van Haifa staat op de top van de Karmelberg en is opgericht in 1963. Het onderwijs is van hoogstaand niveau. De universiteit is gelegen naast Mount Carmel National Park, het grootste nationale park van Israël. Deze internationale universiteit geeft een goede weerspiegeling van de samenleving van Israël. Er wordt geprobeerd om gelijke kansen te bieden aan alle lagen van de maatschappij en wederzijds begrip en samenwerking te bevorderen tussen de Joodse en Arabische bevolking. Studenten met een verschillende etnische en culturele achtergrond komen hier dagelijks samen om te werken aan hun toekomst. Samen met mijn zus loop ik over de campus van de universiteit. Ze laat mij zien waar zij haar lessen volgt en allerlei andere plekken waar ze regelmatig te vinden is. Het is een wirwar van gangetjes en trappetjes en ik vind het knap dat zij in zo korte tijd de weg uitstekend weet te vinden. Ze laat mij de tuin van de universiteit zien waar studenten tussen de lessen door samenkomen om bij te praten, koffie te drinken, enz. Om mij heen hoor ik allerlei talen en het is een drukte van belang.


  NIEUWS

  dopen

  DUIZENDEN AUSTRALIERS VERSPREIDEN HET EVANGELIE OP STRAAT EN GROTE MASSA’S LATEN ZICH DOPEN. 23 november☻ Tienduizenden christenen van over de hele wereld kwamen samen in het Marvel Stadion in Melbourne, voor 'Awakening Australië'. Dat bracht duizenden mensen radicaal tot geloof en velen lieten zich dopen, laat CBN News weten. Dit evenement is deel van een missie om 100.000 Australiërs tot Jezus te leiden - waar de meeste mensen zichzelf beschrijven als 'niet-religieus'. Het evenement is georganiseerd door Ben Fitzgerald, leider van Awakening Europa - en woonachtig in Duitsland - en hij was voorheen deel van de staff van Bethel Church. Awakening Australië heeft het hele weekend gespendeerd om het evangelie te prediken en mensen tot Christus te leiden - en hen uit te zenden om de liefde van Jezus te delen met andere Australiërs. Awakening Australië trapte af met evangelist Nick Vujicic. Deze man staat erom bekend dat hij geen armen en benen heeft. "God kan een man zonder armen en benen gebruiken om Zijn handen en voeten te zijn", vertelde hij de menigte. Ook sprekers zoals Todd White, Heidi Baker, Jake Hamilton, Daniel Kolenda, Bill Johnson, Bethel Music en Jeremy Riddle waren aanwezig. Bron:cip

  klein-steentje

  ARCHEOLOGEN ONTDEKKEN MUNT VANUIT DE EERSTE TEMPEL☻ 23 november☻ Archeologen hebben in Jeruzalem een zeldzaam steentje ontdekt, uit de periode van de Eerste Tempel die door koning Salomon werd gebouwd, laat Kerknetweten. Op het steentje staat in het oude Hebreeuws het woord Beka, een term die verwijst naar een weegeenheid waarmee de hoeveelheid werd bepaald die nodig was voor het aanbieden van de halve sjekel voor het onderhoud van de Tempel. In de Eerste Tempel-periode werd er nog niet met munten betaald maar met kleine stukjes zilver, die met deze steen werden gewogen. Volgens archeoloog Elie Choukroun laat deze vondst zien dat de fundamenten van de staat Israël niet dateren van haar oprichting in 1948, maar tot drieduizend jaar teruggaan.

   

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!