Bematix Blog
Inhoud blog
 • Welkom!
 • Belgische pamperjustitie
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  02-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
  Beste allemaal,

  Welkom op mijn nieuwe blog.

  Via deze blog zal ik mijn persoonlijke mening geven over alles wat er in onze maatschappij gebeurt.
  Dit kunnen zowel positieve commentaren zijn als kritische bedenkingen.

  Ik ben van mening dat er in alle openheid moet gediscussieerd worden over allerhande onderwerpen, zolang de commentaren natuurlijk niet té ver gaan (zoals bv. het persoonlijk beledigen van mensen).
  Ik nodig dan ook iedereen uit om te reageren op mijn berichten, zodat we eens van gedachten kunnen wisselen.

  Ik hoop dat het jullie zal bevallen.

  Groeten! Bematix.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-02-2011, 21:22 geschreven door Bematix  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische pamperjustitie
  Gelezen op 2 februari 2011 op de website van Het Laatste Nieuws:

  Dronken bestuurder die bromfietser doodreed in Lede krijgt rijbewijs terug

  Een 28-jarige autobestuurder die twee weken geleden een 72-jarige vrouw uit Erpe-Mere doodreed in Lede terwijl hij te snel reed en 2,7 promille alcohol in het bloed had, krijgt zijn rijbewijs terug. Dat heeft de politierechtbank in Aalst beslist.

  Het ongeval gebeurde op 21 januari in de Molenbergstraat in Lede. De bestuurder van de wagen, een 28-jarige man uit Dilbeek, reed de bromfietser aan, die uit de tegenovergestelde richting kwam. De 72-jarige vrouw overleed aan haar verwondingen. Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat de autobestuurder te snel reed en 2,7 promille alcohol in het bloed had.
   
  Het parket van Dendermonde liet op de dag van het ongeval het rijbewijs van de man intrekken voor een periode van vijftien dagen. Het openbaar ministerie vroeg gisteren aan de politierechtbank in Aalst om de intrekking van het rijbewijs te verlengen met een periode van drie maanden, maar een plaatsvervangende politierechter ging daar niet op in. De man krijgt zijn rijbewijs terug, hoewel hij in het verleden al betrapt werd op rijden onder invloed. Het Dendermondse parket geeft geen commentaar op de zaak. (belga/dea)
  01/02/11 17u31
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Als ik zulke berichten lees kan ik me niet van de indruk ontdoen dat België op het vlak van justitie een echt "apenland" is.
  Hoe kan het toch dat een bestuurder die 1) te snel reed, 2) onder invloed was van alcohol, 3) iemand gedood heeft en 4) bovendien eerder al betrapt is geweest op het rijden onder invloed, praktisch niet gestraft wordt voor zijn daden?
  Want laat ons eerlijk zijn: twee weken rijverbod voor zo'n zware fout is toch gewoon om te lachen.

  Wat mij betreft kan België op het vlak van justitie alleen maar verbeteren.
  Ik heb de indruk dat men zich in ons land te veel focust op "het terug in de maatschappij brengen van een gedetineerde" in plaats van met datgene wat justitie echt moet doen, namelijk zorgen dat iemand op een rechtvaardige manier gestraft wordt voor zijn daden.
  Men houdt meer rekening met de dader dan met het slachtoffer, wat mijn inziens de omgekeerde wereld is.

  Een bestuurder die in dronken toestand iemand het leven ontneemt moet naar mijn mening op dezelfde manier bestraft worden als "doodslag" of zelfs "moord met voorbedachte rade". Als men zich onder invloed van alcohol in het verkeer gaat begeven en bovendien ook nog is te snel rijdt, dan weet ieder normaal denkend mens dat dit wel eens zware gevolgen kan hebben.

  Een gepaste straf voor deze bestuurder zou, wat mij betreft, de volgende zijn: 1) levenslang rijverbod, 2) gevangenisstraf van x aantal maanden, 3)  geldboete aan de familie van het slachtoffer van x duizend euro, en 4) een x aantal maanden werkstraf in een instelling waar mensen revalideren van een ernstig verkeersongeval.

  Zo ver zal het wel niet komen maar ik hoop dat deze zaak nog niet afgehandeld is voor het gerecht. Ik zou het erg jammer vinden dat de twee weken rijverbod de enige "straf" is geweest. Justitie in België zou in zulke zaken een ernstige straf moeten voorzien, zodat men aan de maatschappij aantoont dat zulke praktijken simpelweg onmenselijk zijn!

  Groeten! Bematix.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  02-02-2011, 21:20 geschreven door Bematix  
  Reacties (1)
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!