Beweging 4 Roll Over
    *Cercle Brugge* Beloften-U19
    Seizoen 2015 - 2016
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cercle - Lokeren => Wedstrijdverslag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Verslag Cercle U17 - Lokeren : 3 - 0

We mochten vandaag de wei in tegen Lokeren. De wedstrijden tegen Lokeren waren de laatste jaren meestal in ons nadeel uitgedraaid. We wisten dus dat het niet gemakkelijk zou worden maar we moeten ook wel toegeven dat bijna de complete voorlijn is doorgeschoven naar de U19 en beloften. Maar dit doet niets af aan onze prestatie van vandaag. We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en Mathias werd al in de eerste minuut door Geoff de diepte ingestuurd. Hij kon op de achterlijn mooi de bal achteruit leggen op Ayron maar hij vond de bezoekende doelman op zijn weg. Kort daarna kon Mathias nog eens op doel schieten maar de bal werd in corner verwerkt. Ede schilderde de corner mooi op het hoofd van Yaron en de 1-0 was al een feit na minder dan vijf minuten wedstrijd.
    Maar na de voorsprong begon Lokeren beter te voetballen en we moesten soms achter een ongrijpbare bal lopen in het middenveld. Lokeren kwam de neus aan het venster steken en de bezoekende spits Timo kwam alleen voor Dries. Maar onze doelman bleef koel en kon de bal pareren.
    Lokeren werd nu de betere ploeg en af en toe konden ze dreigen via een paar afstandsschoten.
    Maar onze verdediging met Yaron / Daan / Nicolas en Tim stond verder goed te verdedigen.
    Na 23 minuten kon Mathias vrij inkoppen maar zijn kopbal ging nipt naast. Het bleef evenwel een dubbeltje op zijn kant . en op de 25 ste minuut kwamen we goed weg, bezoeker Timo kwam alweer alleen voor Dries, maar hij besloot gelukkig op de paal.
    En zoals zo vaak in het voetbal, als hij niet binnen gaat aan de ene kant gaat hij misschien wel binnen aan de overkant. En zo geschiedde ook. Bij één van onze volgende aanvallen kon de doelman nog redden op een schot van Ayron maar de afgeweerde bal kon door Camil in doel getrapt worden. 2-0!
    De druk van de bezoekers verminderde nu en we zagen verder een evenwichtige partij.
    Hier en daar waren er nog wat kleine kansjes maar we gingen de rust in met een 2-0 voorsprong.
    Ook in het begin van de 2de helft waren onze Cercle boys zeer gretig en al meteen werd Mathias de diepte ingestuurd maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal. We waren nu wel baas in het middenveld en kwamen eigenlijk niet in de problemen. Lokeren probeerde wel maar gaf achteraan heel wat ruimte weg. Er was zeer veel middenveldspel maar we werden beetje bij beetje gevaarlijker via de flanken. Na een kwartiertje in de tweede helft kon Gilles een actie opzetten op de eigen helft maar hij liep zich te pletter op een verdediger van Lokeren.
    Deze laatste kermde het uit van de pijn en zou de wedstrijd niet meer kunnen voortzetten. Hij werd zelfs later afgevoerd met de ziekenwagen. Een ongelukkige botsing met misschien wel een zware blessure als gevolg. We willen de speler in kwestie dan ook veel sterkte toewensen.
    Door dit voorval leek ook de veer gebroken bij de bezoekers en we kregen nu heel veel ruimte. Regelmatig kwamen onze spelers nu aan het doel van Lokeren. Maar ofwel ging de bal juist naast , ofwel was de voorzet iets te ver ofwel werden we afgeblokt. Een doelpunt van Thomas werd in die periode afgekeurd voor buitenspel na een mooie actie op de linkse flank. En op 10 minuten van het einde was het dan toch zover. Ede werd mooi in de diepte gestuurd en kon perfect voorzetten op Camil die meteen zijn 2de van de wedstrijd maakte. 3-0. Dries had tussendoor nog eens een redding moeten doen maar verder kwamen de bezoekers niet. Het bobijntje van de bezoekers was volledig af en Tim kon zich nog eens doorzetten maar werd op het nippertje gestopt via een overtreding. Zijn vrije trap bleef steken in de Lokerse muur. De 3-0 werd meteen ook de eindstand. We verdienen zeker de 3 punten tegen een Lokeren dat vandaag ontgoochelde. De bezoekers toonden een 20 tal minuten dat ze kunnen voetballen maar de rest van de wedstrijd was voor onze Cercle boys met heel wat kansen. We zijn ook niet gewoon dat Lokeren het potige spel gebruikt. Vooral de nummer 4 had wel een geel kartonnetje mogen krijgen. We blijven meteen ook op de 3de plaats in het klassement. Volgende week moeten we op bezoek bij Charleroi. Hopelijk hebben we daar een goeie arbitrage en kunnen we de heenronde afsluiten met nog een mooie zege? Vorig jaar hadden we over het hele seizoen 34 punten, we zitten nu al aan 31 punten. Alle supporters op post volgende zaterdag en nog eens een dikke proficiat voor de mooie overwinning van vandaag.

Trikkie

24-11-2012 om 20:23 geschreven door SC

23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassement

* Dries blijft "substituut" voor de geblesseerde Goran
    * Dylan krijgt één speeldag "verplichte rust"

22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e Elftal

Cercle Brugge

Cercle Brugge is niet meer de ploeg van enkele weken geleden. Met dank aan Foeke Booy en Eidur Gudjohnsen. Die laatste is helemaal niet naar Cercle gekomen om lekker uit te bollen. Gudjohnsen straalt nog een jeugdige gretigheid uit én heeft een neus voor goals. Als een team onderin nu één iemand kan gebruiken, dan wel een vlotscorende spits. Een speciale vermelding ook voor Foeke Booy. De nieuwe Nederlandse coach kijkt niet naar naam of leeftijd en kan meteen een 4 op 6 voorleggen. Meer dan ooit lijkt Cercle klaar om de gevarenzone straks te verlaten.

22-11-2012 om 22:48 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende Speeldag

22-11-2012 om 22:44 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's => Beerschot - Cercle

Album Beerschot - Cercle

22-11-2012 om 22:42 geschreven door SC

21-11-2012

21-11-2012 om 18:31 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varia

Wie niet horen wil ...

21-11-2012 om 18:28 geschreven door SC

18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RSCA - Cercle => Wedstrijdverslag

Verslag RSC Anderlecht - Cercle U17 : 3 -0

We mochten op bezoek in Neerpede voor de topper tegen Anderlecht.
    We wisten allemaal dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Anderlecht liet zelfs een 2-tal spelers terugkomen die normaal bij de U19 speelden. De trainer had gekozen voor balvaste spelers maar we moesten al van in de beginfase het spel ondergaan. Anderlecht speelde de bal goed rond en ons middenveld was verplicht om achter de bal aan te hollen.We liepen ook veel te lang met de bal waardoor de mooie combinaties uitbleven.Ook in de duels was het moeilijk om de bovenhand te halen.
    Na een tiental minuten werden de acties van de thuisploeg scherper en Dries moest regelmatig gevat tussenkomen. We konden met alle geluk de eerste 30 a 35 minuten doorkomen en de 0-0 bleef op het bord. En net nadat we iets beter in de wedstrijd kwamen maakte Anderlecht op een een diefje de 1-0. Na het doelpunt konden onze jongens nog één keer gevaarlijk zijn in de eerste helft. Het was een vrije trap van Geoffrey die op de valreep over het doel werd geduwd door de doelman. We kwamen in de slotfase wel niet meer in de problemen en gingen met een 1-0 de rust in. In het begin van de tweede helft leek het alsof we beter in de wedstrijd kwamen. We konden nu vooraan wel de bal bijhouden zodat de middenvelders konden opschuiven. Het gevolg was dat we zowel op links als op rechts toch degelijke aanvallen en combinaties konden opbouwen. Maar echt grote kansen bleven uit. We moesten aan de andere kant opletten want de thuisploeg bleef zeer gevaarlijk. Bij één van de aanvallen van de thuisploeg ging de bal dan toch binnen. 2-0! De aanvallen volgden nu mekaar op en Dylan kreeg op een ongelukkige manier zijn 2 de gele kaart. Mooi uitgelokt door de thuisspeler. Met tien man werd het nu heel moeilijk en de thuisploeg kreeg kort nadien een strafschop. Het zou de laatste niet zijn. Dries ging evenwel naar de juiste hoek en kon nog redden. Kort nadien was de 3-0 dan toch een feit en de kopjes gingen naar omlaag. We waren nu onmondig tegen een sterke thuisploeg en kwamen nog een paar keer goed weg. Zo kreeg Anderlecht nog een penalty maar ook deze werd gemist! Het leek wel op een imitatie van hun eerste ploeg?
    We verloren vandaag evenwel verdiend tegen een veel betere tegenstander. Na de uitsluiting van Dylan kwam er nog meer ruimte waardoor Anderlecht in een zetel kon spelen.
    Volgende week tegen Lokeren hebben de Cercle boys de kans om deze nederlaag recht te zetten.

Trikkie

18-11-2012 om 20:39 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije Speeldag

18-11-2012 om 18:37 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RSCA - Cercle => 3-0