Foto
    *Cercle Brugge* Beloften-U19
    Seizoen 2015 - 2016
    13-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZW - Cercle => Wedstrijdverslag
    Zulte/Waregem - U17 Cercle : 1 - 0

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Maar een billijk gelijkspel was een betere uitslag geweest. De eerste helft was voor de thuisploeg want onze Cercle boys begonnen in de striemende regen aan een rustig tempo. Er werd heel rustig van achteruit gevoetbald, misschien wel te rustig want vele duels werden verloren. We moeten wel zeggen dat we in het middenveld soms weinig aanspeelpunten vonden maar er was wel ruimte op de flanken. De supporters kregen dan ook een eerste helft voorgeschoteld zonder goed voetbal te zien. Ook de thuisploeg was niet echt goed op dreef maar was toch gevaarlijk nadat er slordig werd uitverdedigd. De bal werd ingeschoten maar Goran werd gelukkig nog gered door de paal. De thuisploeg bleef evenwel baas in de duels en na een scrimmage voor het doel met een licht foutje op Goran kon een vrijstaande thuisspeler de terugvallende bal makkelijk binnentikken.
    1-0. Dit werd ook de ruststand na een eerste helft om vlug te vergeten.
    Maar zoals zo vaak dit seizoen hebben we "minstens" één goede helft en dit was de 2de helft zeker het geval. De trainer kan altijd rekenen op een goeie bank en ook nu gaven deze jongens een extra stimulans in ons spel. We waren nu zelf baas in de duels en de Cercle boys begonnen de kansen op te stapelen. Gilles kon een eerste keer infiltreren maar besloot net naast de kooi. Bij de volgende fase kon Moreno een gemeten dieptepass geven op Mathias maar zijn schot ging juist naast. Ondertussen had de thuisploeg enkele kleine kansjes maar we stonden zeer goed te verdedigen. De 2de helft was volledig voor onze Cercle boys en na een mooie actie van de hardwerkende Mathias vanop rechts en dito voorzet kopte Ayron een eerste keer op de paal.
    Diezelfde Ayron die samen met Moreno zeer goed was ingevallen kon dit nog eens herhalen maar raakte nu de lat. Het zat echt niet mee voor onze jongens. We kregen in de 2de helft misschien 5 of 6 goeie kansen maar het geluk was niet aan onze zijde. De 1-1 zou zeker verdiend geweest zijn maar de 1-0 bleef op het bord. Jammer dat we de partij toch nog verloren want de 2de helft zagen we weer het mooie voetbal van weleer. De thuisploeg kon de 2de helft weinig weerwerk bieden en remde het spel af met fouten en tijd rekken.
    Maar geen treurnis, volgende week tegen OHL hebben we een nieuwe kans om dit recht te zetten.
    Het goede voetbal blijft zeker aanwezig en dat moeten we koesteren.
    Volgende week spelen we thuis tegen OHL. Ook weer niet gemakkelijk. Supporters op post!

Selectie
    1 Goran** // 2 Tim** // 3 Yaron** // 4 Daan** // 5 Nico** // 6 Geoff** // 7 Mathi** // 8 Gilles
    9 Thomas // 10 Anouk** // 11 Camil** // 12 Moreno** // 13 Ayron // 14 Ede**

13-10-2012 om 08:26 geschreven door SC

10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende Speeldag

08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's => Cercle - Lierse

Album  Cercle - Lierse

08-10-2012 om 23:21 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Posities -- De Diepe Spits

De diepe spits (centrumspits)

De belangrijkste kwaliteit van een diepe spits moet zijn scoren! Hij is steeds de diepste speler centraal en is altijd voor doel wanneer de bal in de 16 meter komt. Is meestal groot, sterk met het hoofd en moeilijk van de bal te zetten. Is ook de moeilijkste positie in een elftal omdat men meestal met de rug naar doel speelt omringd door meerdere spelers van de tegenstander. Hij houdt ballen bij als hij alleen staat zodat het elftal in steun kan komen. In een 4-3-3 opstelling is het hij die in de 16 meter moet opduiken, aanspeelbaar opstellen centraal voor de opkomende middenvelders en via de flankaanvallers tot een doelkans komen. In een 4-4-2 met hangende spits is het de diepe spits die lange ballen verlengd voor de infiltrerende spelers of kaatst met hangende spits of middenvelders.

Diepe spitsen

Eisen en specifieke kwaliteiten.

• Verdedigende taken: niet laten uitspelen, druk op de balbezitter.
    • Dieptepass verhinderen.
    • De bedoelingen van de tegenpartij kunnen lezen.
    • Contact houden met andere spelers.
    • Aannemen en vrijmaken van de bal.
    • Schijnacrties, passeren, bal vasthouden, kaatsen.
    • Afwerken.
    • Ruimtes niet dichtlopen, aanbieden.
    • 2 benig.
    • Juiste moment van afhaken of diepte zoeken.

- Balbezit

• Scoren van doelpunten.
    • Centraal opstellen en aanspeelbaar zijn door te bewegen.
    • Ruimte creëren voor opkomende spelers.
    • Alert zijn voor de dieptepass.
    • Bal goed afschermen en terugleggen op middenvelder of op de flank voor vleugelspitsen.
    • Bij voorzet op het juiste moment bewegen en volgens de afspraken voor doel komen.
    • Fouten uitlokken rond de 16 meter.
    • Trappen op doel wanneer zich de kans voordoet.

- Balverlies

• Zich tussen beide flankaanvalleers opstellen (4-3-3).
    • Speelhoeken naar centrum afsluiten.
    • Actief meeschuiven bij pressing.
    • Negatieve pressing.
    • Opvangen van opkomende verdediger.

08-10-2012 om 23:16 geschreven door SC

07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije Speeldag

07-10-2012 om 20:22 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cercle - Lierse => Wedstrijdverslag

Thx Alain

Bijlagen:
    8- Cercle-Lierse 2-0.doc (414.5 KB)

07-10-2012 om 20:18 geschreven door SC

Klik op de afbeelding om de link te volgen Verslag Cercle U17 - Lierse : 2 - 0

We hadden dit weekend bezoek uit Nederland. Het gastgezin van Geoffrey en Mathias uit Boekelo waren op bezoek en hun 2 jongens mochten de aftrap geven. Tevens kregen we deze week ook het goede nieuws dat Cercle weer is uitgenodigd op het tornooi van Boekelo.
    De spelers die vorig jaar geweest zijn weten hoe leuk het daar was.
    Maar nu terug naar de wedstrijd. De U17 hadden een zeer goede start. We hadden meteen balbezit en Lierse plaatste zeer weinig druk op de speler in balbezit.
    Ze speelden ook met 4 verdedigers op 1 lijn waardoor er heel wat ruimte werd weggegeven achter de verdediging.
    Maar na een lange studieronde begonnen onze jongens toch de eerste kansen te krijgen.
    Het was Thomas die keer op keer in stelling kon gebracht worden. Hij kwam verschillende keren vrij voor de doelman en 1 poging strandde op de paal. Bij een erg mooi uitgesponnen actie via Ede en Gilles kon deze laatste de bal mooi voorzetten en Thomas laten scoren.
    De verdiende 1-0 was het gevolg.
    We kregen nu kans na kans. Dylan kon zich na een lange ren vrijspelen voor doel maar de bezoekende doelman kon op het nippertje redden. Diezelfde doelman had daarvoor al enkele kansen van Thomas onschadelijk gemaakt. We bleven de sterkere ploeg en ook Anouk kreeg nog een goeie kans maar kwam niet goed uit met zijn passen. Zijn schot ging ruim over.
    Verder had Geoffrey ook nog een mooie actie op de achterlijn maar zijn bal kon ook alweer gered worden door de sterk spelende doelman van Lierse.
    Lierse kon in de eerste helft weinig weerwerk bieden. De ruststand werd 1-0.
    De Cercle boys begonnen ook goed aan de 2de helft met meteen een goeie kans voor Mathias die nog wilde afleggen op Thomas. Maar de bezoekende doelman kwam alweer goed tussenbeiden. Kort daarna kon Mathias opnieuw lobben na slecht uitverdedigen maar de lob was te zacht gegeven. Na een paar kansen zakte het niveau van de wedstrijd zienderogen.
    En tevens begonnen de bezoekers nu meer druk te zetten. Cercle begon nu mee te doen met het vechtvoetbal op het middenveld en verloor duel na duel. Onnodige vrije trappen werden nu in geschenkverpakking aan de bezoekers bezorgd en het werd heet voor onze goal. Na een voorzet kon een bezoekende speler van dichtbij afwerken maar Goran redde met een sublieme reflex de meubelen. Maar dit was maar uitstel. Bij één van de volgende aanvallende acties konden de bezoekers toch scoren met het hoofd maar de lijnrechter stond met de vlag omhoog. Volgens de bezoekende supporters was er geen sprake van buitenspel maar dit was moeilijk te bevestigen. Ook onze spitsen werden tientallen keren afgevlagd voor buitenspel. En daar waren toch ook heel wat twijfelgevallen bij. Niettemin kwamen we hier goed weg.
    Het is een ongeschreven wet in het voetbal dat wie veel kansen mist meestal het deksel op de neus krijgt. Onze jongens hadden nu blijkbaar begrepen dat er uit een ander vaatje moest getapt worden en bij een actie op links kon Camil een voorzet geven op Gilles die vrij kon afwerken. 2-0.
    Op dat moment was dit zeker verdiend want bij de rust moest het eigenlijk al 4-0 of 5-0 geweest zijn. De tweede treffer was meteen de doodsteek voor de bezoekers die geen vuist meer konden maken. De 3 punten zijn alweer op het droge.
    Volgende week hebben we een moeilijke verplaatsing naar Zulte-Waregem. Meteen goed in de wedstrijd zitten zal belangrijk zijn op Zulte-Waregem. Bij winst in Waregem zal een supporter de spelers trakteren op een consumptie op Cercle na de wedstrijd tegen OHL. Iedereen op post om onze jongens te steunen!

Anderlecht verloor dit weekend tegen Klup met volgende stand als gevolg.