Beweging 4 Roll Over
    *Cercle Brugge* Beloften-U19
    Seizoen 2015 - 2016
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Posities -- De Aanvallende Middenvelder

De flankaanvaller

Dit zijn de spelers die op de flank voor de acties zorgen, kansen creëren en de ballen voorbrengen voor onze diepe spits (men spreekt hier over de 7 en 11 in een 4-3-3 opstelling). Zij zijn zeer sterk in de 1 tegen 1 situatie op de flank en kunnen gemakkelijk een man uitschakelen. Indien zij 2 benig zijn kunnen zij via de actie buitenom voor de voorzet zorgen en kan men eventueel naar binnen komen om te trappen op doel. Hier hebben wij ook 2 types. De technisch sterke flankaanvaller en de snelle flankaanvaller. Sommige toppers beschikken over beide kwaliteiten zoals een Messi en een Ronaldo!

Flankaanvallers

Eisen en specifieke kwaliteiten.

• Verdedigende taken: niet laten uitspelen, druk op de balbezitter.
    • Dieptepass verhinderen.
    • De bedoelingen van de tegenpartij kunnen lezen.
    • Contact houden met andere spelers.
    • Aannemen en vrijmaken van de bal.
    • Schijn- en passeerbewegingen.
    • Kaatsen, trappen, afwerken.
    • Lezen en herkennen spelsituaties.
    • 2 benig.
    • Juiste keuzes maken: 1-2 combinatie, individuele actie, diep of afhakend.
    • Coachen van medespelers.

- Balbezit

• Positie kiezen, ruimte creëren.
    • Vrijlopen, aanbieden breed en diep.
    • Individuele acties, tegenstrever opzoeken in een 1 tegen 1 situatie.
    • Voorzetten geven.
    • Bij voorzetten vanop de andere flank in de 16 meter opduiken.

- Balverlies

• Naar binnen knijpen in balverlies.
    • Niet alleen verantwoordelijk voor directe tegenstander.
    • DIeptepass voorkomen.
    • Overname.
    • Bal veroveren door druk te zetten of door positioneel goed te staan.

04-10-2012 om 09:17 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende Speeldag

01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e Elftal

Transfer Gudjohnsen naar Cercle is rond

Zoals aangekondigd heeft Eidur Gudjohnsen vandaag een contract getekend bij Cercle Brugge. De Ijslander tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Gudjohnsen legde maandag medische testen af en die vielen positief uit. Cercle schotelde de 34-jarige IJslander daarna een contract voor één seizoen aan. Morgen wordt hij aan de pers voorgesteld en we kunnen veronderstellen dat daar heel wat volk op af zal komen, want de aanvaller is zonder twijfel de grootste naam die momenteel in de Belgische competitie speelt.

Gudjohnsen vraagt zelf nog wel wat tijd om fit te geraken, want bij zijn aankomst op Zaventem bevestigde hij dat er nog wat werk voor de boeg is. Na de winst van zaterdag tegen Charleroi zal de hoop bij de Vereniging op betere dagen nu weer hoog oplaaien.

01-10-2012 om 23:09 geschreven door SC

30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije Speeldag

30-09-2012 om 18:14 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workload -- U17
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste U17'er => In bijlage een document voor het invullen van jullie persoonlijke workload

Gelieve het document in te vullen & zo spoedig mogelijk terug te bezorgen (via uitprint of mail).

Reeds ontvangen van:
    - Mathias
    - "Ede"

Bijlagen:
    workload.doc (27.5 KB)

30-09-2012 om 17:19 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waasland - Cercle => 1-1

Thx Alain

Bijlagen:
    7- Waasland Beveren - Cercle 1-1.doc (414.5 KB)

30-09-2012 om 17:04 geschreven door SC

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waasland - Cercle => Wedstrijdverslag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verslag Waasland/Beveren - Cercle U17 : 1 - 1

We speelden vandaag tegen een thuisploeg die op eigen veld nog niet verloren had.
    En we weten nu waarom. Het synthetische veld is 1ste klasse onwaardig en ook het potige spel van de thuisploeg gaat het menig tegenstander nog heel moeilijk maken.
    De eerste 20 a 25 minuten waren voor de thuisploeg omdat onze Cercle boys heel wat aanpassingsproblemen hadden omwille van het veld. Slecht inspelen en slechte balcontroles zorgden ervoor dat er moeilijk mooie acties op touw konden gezet worden. Op een gekraakt schot van Mathias na en een paar corners was er het eerste half uur weinig te melden vanwege Cercle. De thuisploeg kreeg daarentegen enkele kansen. Bij één van de acties werd de bal nog op het nippertje door Daan van de lijn gered. Bij een andere actie kwam een speler van de thuisploeg tussen enkele verdedigers alleen voor Goran en de 1-0 was een feit. Dit was wel het teken voor onze jongens om nu wel betere acties op het veld te leggen. Er werden nu mooie combinaties getoond en op 5 minuten voor het einde van de eerste helft werd Mathias gehaakt net voor de rechthoek. Geoffrey ging achter de bal staan en zijn vrije trap spatte uiteen op de deklat. Onze jongens verdienden op dat moment zeker de gelijkmaker maar we ging
    en toch rusten met een 1-0 achterstand.
    Bij het begin van de 2de helft zagen we meteen een gretig Cercle met zeer mooie acties.
    Vooral op links was Moreno een geseling voor de verdedigers. Gans de ploeg stak nu een tandje bij en Moreno kwam alweer vrij op links en schilderde een gemeten voorzet op het hoofd van Mathias die met een buffelstoot scoorde. 1-1!
    De aanvalsgolven bleven nu mekaar opvolgen. Een mooie actie van Geoffrey op de achterlijn werd onbegrijpelijk afgefloten in ons nadeel. Bij de volgende actie werd Mathias door Thomas in de diepte gestuurd en met zijn rug naar de doelman draaide hij zich vrij maar besloot langs de verkeerde kant van de verste paal. Even later werd Thomas in de diepte gestuurd maar zijn schot verdween ook naast het doel. We zagen een heel mooie 2de helft met een middenveld dat zeer vlug inspeelde op de spitsen. En dit kwam ons spel zeker ten goede. De 2de helft was collectief "zeer" goed. We zagen ook nog een prachtige actie van Anouk aan de zijlijn met een schitterende panna. Maar als je wil winnen moet je ook kunnen scoren en na een stormloop van 20 a 25 minuten moesten onze jongens toch het gaspedaal lossen. Verder was het achteraan opletten voor sporadische prikken van de thuisploeg.
    Neem daarbij ook het zeer potige spel en bij wijle zelfs vuile spel van de thuisploeg en je weet als supporter dat het zeer moeilijk zou worden om een zege uit de brand te slepen. De scheidsrechter was vandaag zeer zwak en beschermde geen enkele bezoekende speler. Bij één van de vuile acties verloren we dan ook Moreno met een blessure.
    Op basis van de 2de helft verdiende we zeker de overwinning maar we konden jammer genoeg niet onze 2de goal scoren. Niettemin blijven we ongeslagen en dit na 7 speeldagen.
    Volgende zaterdag ontvangen we Lierse maar dit zal zonder Dylan zijn die 2 weken is geschorst. We recupereren waarschijnlijk wel Gilles en hopelijk is de blessure van Moreno niet te erg.
    Supporters op post!

Trikkie

Rudy bezorgt Cercle langverwachte zege

Cercle Brugge heeft zijn eerste seizoenszege beet. Groen-zwart domineerde tegen een onbestaand Charleroi negentig minuten lang en werd daarvoor in de slotfase van de partij via Rudy beloond (1-0).

Bob Peeters stuurde voor de derde opeenvolgende keer dezelfde basiself de wei in. Aan de overzijde was er voor Rossini opnieuw geen basisplaats weggelegd. Vroeger dan verwacht speelden Cercle Brugge en Charleroi een ware degradatietopper. Groen-zwart begon gretig aan de partij die absoluut niet verloren mocht worden. Na tien minuten ging Van Eenoo neer in de grote rechthoek, maar de jonge Bruggeling kreeg het nadeel van de twijfel. Cercle kende een uitstekende start, maar kon aanvankelijk uit het veldoverwicht geen doelkansen puren. Charleroi had weinig in de pap te brokken en kwam enkel in de buurt van Coppens via een slap schot van N'Ganga.

Halfweg de eerste helft nam Van Eenoo doelman Mandanda onder vuur, maar het leer zoefde naast. Bij een zeldzame uitbraak van de Carolo's knalde Kage hard maar onbesuisd over. Via Uchebo kreeg Cercle voorbij het halfuur een eerste grote mogelijkheid. De Nigeriaanse spits kon op hoekschop vrij koppen, maar mikte centimeters naast het doel van de Henegouwers. Nog voor de rust infiltreerde Carvalho uitstekend, maar ook hij kon het leer niet tussen de palen deponeren. Nadat groen-zwart de volledige eerste helft voor zijn rekening nam, gingen we halverwege met een ongewijzigde stand rusten (0-0).

Cercle ging na de kampwissel op hetzelfde elan verder. Na vijf minuten belette Mandanda Iachtchouk tot tweemaal toe het scoren. De Carolo's ontsnapten, voor groen-zwart wou het maar niet lukken. Op het uur duwde de bezoekende doelman een plaatsbal van Carvalho nog net in hoekschop. De ondertussen ingevallen Rossini kon niets aan de situatie veranderen. Cercle was baas, Charleroi onbestaande. In het slothalfuur speelden de Bruggelingen integraal op de speelhelft van de Henegouwers, maar de grote kansen bleven uit. Peeters gooide na Rudy en Bakenga ook nog Janssens in de strijd.

Kort voor inrukken kreeg Cercle dan toch wat het verdiende. Invaller Rudy ging vanop afstand zijn kans, de bal verdween via een verdedigend been achter Mandanda tegen de touwen (1-0). Groen-zwart pakt zijn eerste zege na een voortreffelijke pot voetbal. Charleroi kreeg uiteindelijk waar het negentig minuten lang om vroeg, de Bruggelingen waren door het dolle heen na de eerste overwinning van het seizoen.