Inhoud blog
 • Computerpanne
 • Problemen op dit blog
 • Druk, druk…
 • Ze is zoekende…
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Vier Drentse Patrijshonden
  De prettige belevenissen van vier Drentse Patrijshonden
  11-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  11-06-2014 om 13:59 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  15-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerpanne
  15-12-2013 om 17:21 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen op dit blog
  26-11-2013 om 12:51 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk, druk…

  Druk, druk… Al enkele dagen heeft onze baas het druk met Drentenzaken, logés, vergaderingen, Drentenblaadje, late vergaderingen en zo verder. Gisteren avond was het weer laat geworden want het was dan ook een flink stuk Nederland in. In Woudenberg ergens tussen Utrecht en Arnhem was een info avond ingericht door de Nederlandse Drentenvereniging. Het onderwerp was het gezondheidsbeleid voor de volgende jaren voorbrengen en de DNA methode van onderzoeken uitlichten. Uiteraard bij zulke onderwerpen kwam dan ook inteelt en verwantschap ten berde. Het was een leerrijke infovergadering waar na afloop ook nog de nodige vragen konden gesteld worden. Het was laat, of vroeg, ‘t is hoe je het bekijkt, toen onze baas terug de oprit opreed. Maar hij heeft er vandaag al heel wat antwoorden op moeten geven. Tevreden was hij wel over de info avond, en met hem nog enkele fokkers die aanwezig waren. Het ganse DNA gebeuren en onderzoek bied zoveel mogelijkheden mits het goed opgevolgd en geregistreerd wordt dat het volgens ons baasje een verantwoord fokken veel makkelijker moet maken. Voor ons baasje was het een aanvulling van de info vergadering waar hij begin oktober naartoe was geweest en waar Dr. geneticus Frank Coopman de uiteenzetting deed. Nu de ganse uiteenzettingen nog in de praktijk brengen is de volgende uitdaging. En ook dat zal weer wel met het nodige vallen en opstaan en tegenkantingen gepaard gaan. We houden jullie alvast op de hoogte… Belle & co

  20-11-2013 om 00:00 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  19-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze is zoekende…

  Ze is zoekende…

   

  Het is Lucy die zich blijkbaar niet prettig voelt . Ze loopt rusteloos door het huis, wil in de hall, gaat zoeken in de bureau en wil dan weer de tuin in.

  Het is duidelijk, ze mist Kibbels, haar speelmaatje van het voorbije weekend .

  Gans anders is het met de drie andere roedelleden, Belle, Hera & Heros hebben zich nog niet veel vertoond vandaag. Zij slapen de slaap der gelukzaligen in hun bench.

  Even komen ze uit hun bench om de postbode te verjagen met veel lawaai, en om op hetzelfde moment naar hun voeten te krijgen van het hoofdbestuur , omdat ze dat lawaai maken doen vanuit de grote zetel die voor hen verboden terrein is.

  Zo verloopt “the morning after” na het bezoek van Kibbels.

  Voor ons hoofdbestuur was dat vertrek even een gênant moment omdat Kibbels eigenlijk liever hier was gebleven… Toen Annemie Kibbels kwam halen ging deze laatste gans achteraan in haar bench zitten en wilde er alleen maar uit komen toen ons baasje haar leiband te voorschijn haalde.

  Nu tilt ons baasje daar niet aan want hij weet dat Kibbels een super baasje heeft, maar die verdomd slimme Kibbels weet ook dat ze hier in huis de ganse dag aandacht heeft en met vier andere Drenten kan spelen.

  Thuis in Pulle is ze dan weer een deel van de dag alleen en dat weet die Kibbelaar maar al te best.

  Maar het is een plezant en fijn hondje die zich in alle omstandigheden weet te gedragen. Zoals gisteren bvb toen ze met ons baasje mee mocht naar de Maxizoo om verse brokken te gaan kopen.

  Onze baas wilde weten wat haar gewicht was en hij keek toch even op toen de digitale cijfertjes van de weegschaal halt hielden op 30,70 kg. ! ! !

  Tot half december kan Lucy blijven zoeken naar Kibbels, dan komt ze nog eens enkele dagen onze roedel moe maken… Lucy en de roedel hebben alweer iets om naar uit te kijken …

  Belle & co

  19-11-2013 om 11:38 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dèja vu…?

  Dèja vu…?

   

  Of toch bijna. Vier jaar en een half zijn verstreken tussen het maken van beide foto’s.

  Op de eerste foto zijn er twee pups te zien, de toen nog piepjonge Hera en haar broer Heros. Het was hun eerste lente en die konden ze voor het overgrote deel beleven in de Franse Charente.

  Op de onderste fot zien we de jonge, maar niet meer zo piepjonge Lucy bij oma Belle, moeder Hera en nonkel Heros. Een roedeltje Drentsche Patrijshonden om fier op te zijn.

  Oma Belle is nog altijd de Alpha teef terwijl hera een strenge maar rechtvaardige moeder is voor Lucy. Als er al eens een grom valt moet je goed luisteren. Meestal gaat het initiatief dan uit van Belle naar Lucy toe. Het is een heel zachte , bijna niet hoorbare verwittiging bij het eten. Lucy is zonder te schrokken de snelste eter van de vier. Belle is de langzaamste eter, die geniet van haar eten.

  Wanneer Lucy klaar is met haar portie gaat ze lijnrecht naar Belle die dan nog niet half klaar is met haar portie.

  Lucy gaat dan met haar snoet tegen of onder de eetkom van Belle liggen en dat is nog naar de normen van Belle. Komt ze echter over de rand van de kom kijken dan hoor je soms de verwittiging, tot hier meisje… niet verder. En Lucy heeft niet meer nodig dan dat.

  Zo ging het ten tijde van de eerste foto, en zo gaat het nog altijd met de roedel van de tweede foto…

  Mooi toch…

  Belle & co

  18-11-2013 om 21:47 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nostalgie…

  Nostalgie…

   

  Gisterenavond moest ons hoofdbestuur nog opblijven omdat de steriliseerketel nog aan het werk was om courgettesoep in te maken. Het baasje is dan maar in de archieven op de computer gaan snuffelen.

  Zo komt het dat hij in de periode vanaf november 2008 terecht kwam.
  Mail’s en foto’s van kandidaat pupeigenaars die op het blog de toestand van Belle volgden, die nadat de pups geboren waren afspraken maakten om naar de pups te komen kijken, en vragen naar foto’s van de opgroeiende pups.

  Het was ons allereerste nestje, het H-nestje en we hebben toen alles heel intens beleefd.

  Zo de geboorte van Hercule, de allereerste pup hier bij os geboren. Die was haast in de grote zetel, de sofa of de bank zoals de Nederlanders zeggen geboren. De hoogzwangere Belle, zij zou volgens het “temperaturen” binnen de 24 uur haar jongen moeten werpen, vond het nog nodig met veel kabaal de “gazettenman” van de reclameblaadjes te moeten wegjagen. Dat deed ze met zoveel verve dat Hercule al kwam kijken wat er zo belangrijk was …

  Hercule hing half uit Belle toen we het opmerkten ! En de bevalling was begonnen. Netjes op tijd en Hercule was de eerste van zes, nummer twee, onze Heros kwam even later. Dan kwamen de twee teefjes Hera en Hadise en nadien ook nog twee reutjes, Harrhy en Harko.

  We hebben nog wat foto’s uit die tijd geselecteerd zoals ze door de eigenaars ons toegezonden werden vanaf de pups naar hun definitieve thuis vertrokken waren. Zo ook de foto’s van Harrhy en “den bol” de eend in huis bij Jos en Dymphna. Dat was de reden waarom Harrhy als laatste naar hen vertrokken is. Dymphna en Jos hadden nog nooit een hond gehad en zij dachten dat Harrhy de aan haar poot gehandicapte eend in twee slokken ging opeten !

  Harrhy is dan “op proef” met Jos meegegaan en had er vaaf dag één zijn vaste stek gevonden, broederlijk naast zijn vriend “den bol”

  Belle & co  18-11-2013 om 13:52 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De drie wandelingen dagen…

  De drie wandelingen dagen…

   

  Nu Kibbels dit weekeinde hier bij ons op vakantie is zijn het ware gezondheidsdagen voor ’t baasje. Hij gaat normaaldagelijks tweemaal een wandeling maken met ons.

  Normaal is dat een keer met Hera en heros en dan de tweede wandeling met Belle en Lucy.

  Nu met Kibbels er bij komt er ook nog een derde wandeling bij. Maar ook de combinaties wisselen nu dezer dagen.Zo was er vandaag de eerste toer met het klassieke duo Hera en Heros , waarna “ de jongskes” Kibbels en Lucy aan de beurt waren. Maar daar was ons baasje nog niet dadelijk mee klaar want die twee maakten elkaar zo zot als Leuven foor.

  Die twee vlogen alle kanten uit, moesten telkens aan twee zaken snuffelen die dan wel meters uit elkaar lagen en hadden als het ware dubbel brede voetpaden nodig voor we aan het bos waren.

  Daarna kwam oma Belle alleen aan de beurt. En Belle genoot er zichtbaar van dat ze nu eens helemaal alleen met de baas naar het bos kon. Ook de baas genoot ervan hoe Belle zich terug twee jaar oud voelde. Net een jong veulen in de weide.

  Dat gaan we meer doen zegt het baasje. En als we haar niet alleen meenemen dan gaan we het eens combineren met Hera. De twee “moeders” mogen dan morgen nog eens samen mee. Nadien dan Heros met Kibbels, ook een prima combinatie. De derde ronde doen we dan met Lucy alleen, die ook weer eens een lesje orde en tucht kan gebruiken en dat combineren we dan gelijk !

  Het behoeft wel een beetje organisatie en regeltjes als je zo vijf tornado’s in huis hebt.

  We kregen daarjuist een sms’je uit Amsterdam waar Kibbels’ vrouwtje momenteel verblijft. Die vroeg “of het nog wel ging met de kostganger?”.

  We hebben Annemie kunnen geruststellen, met Kibbels alles OK, ze ligt hier uitgeteld bij onze baas aan zijn voeten moe te zijn van, de wandeling !

  Totaal geen last met Kibbels, het is niet voor niks een zus van Kiki, waar ze trouwens ook sterk op lijkt. Zelfde snuitje, zelfde kleur van lijf, ook mantel maar met een vrij brede witte kraag.

  Belle en co

  17-11-2013 om 17:59 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (69)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe ervaring…

  Een nieuwe ervaring…

   

  Het was een totaal nieuwe ervaring voor mij, Hera, gisteren. Nog nooit in mijn vijfjarig leven had ik soortgelijks gedaan.

  Ik mocht met het baasje mee met de auto en aanvankelijk dacht ik dat wij tweetjes naar Frankrijk reden want we reden wel een uur lang in dezelfde richting.

  Na een uur rijden stopten we midden in een stad aan een groot plein waar een bonte verzameling honden van alle rassen, kleuren, grootte en formaat al op ons stonden te wachten. Zoveel honden had ik nog nooit bij elkaar gezien !

  Er waren ook honden bij die een T-shirt aan hadden met daar iets opgeschreven met viltstift. Het had iets met eten en met fokken te maken waar die honden tegen waren, "BROODFOK " stond daar telkens bij ! Ook die baasjes liepen vervaarlijk te zwaaien met borden op stokken met slogans tegen BROODFOK.

  Ons baasje en ik waren op de grote manifestatie tegen het malafide fokken van honden aan het Sint Pietersstation te Gent. Plots stond er nog een Drentenbaasje, Daniël naast ons die we goed kennen maar die had zijn Djona thuis gelaten. Ook Renate en Rossano met hun Jarre zagen we naar ons toe komen toen zij het station verlieten. Die Jarre had ook nog een ervaring die ik ook nog niet ken, met de trein rijden !

   

  Eventjes nadien zetten een lang gerekte sliert baasjes en honden zich in beweging om door grote straten in Gent, een twee uren durende tocht aan te vatten. Onderweg maakte ik nog kennis met Mechelaars en Duitsers, herders wel te verstaan, geen mensen. Maar ook chiwawadinges, bordercollies, Boxers zoals “den Yndhi van ozze Dré” en ook zo ’n heel grote grijze hond, nen Duits of een Deense dog. Zo een als “den Baron” waar onze Heros zo graag mee speelt in ’t bos.

   


  Het was een bont gezelschap dat rustig, en onder politie begeleiding door de grote stad stapte.

  Na twee uren kwamen we weer op een heel groot plein. Daar gingen een paar mensen (organisatoren noemt ons baasje die mensen) door zo’n lawaaiding praten en een toespraak houden waar we weinig van verstonden maar het was weer tegen de broodfok. Ons baasje is daar samen met mij op een verhoog gaan staan waar we een overzicht hadden over het plein en heeft daar ook foto’s van de betoging genomen, vlak naast de officiële fotograaf van de organisatie.

   

  Omdat het baasje moeilijk kon schatten hoeveel deelnemers er waren aan de optocht heeft hij dat aan een begeleidend politieagent gevraagd en die schatte het aantal deelnemers tussen de 1000 en 1100.

  Wij vonden het al een grote hoop maar zo ’n groot getal hadden we niet verwacht. De organisatie mag dus terecht van een groot succes spreken. Alles was trouwens perfect georganiseerd en ook onder de honden verliep alles in peis en vree.

  En ik, ik heb er een mooie stadswandeling aan gehad, weeral een ervaring meer. Het is toch eens wat anders dan achter konijnen en vogels jagen in “ons bos”…

  Hera, de stadsDrent voor één dag  17-11-2013 om 10:09 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustige ochtend…

  Rustige ochtend…

   

  Na het klassieke gekibbel tussen Lucy en de “nieuwkomer voor een weekend” Kibbels is het hier heel rustig in huis.

  Waarschijnlijk zijn Belle en nakomelingen nog steeds een beetje moe van de druktemakerij van gisteren.

  Straks gaan Hera en het baasje naar Gent om mee te betogen tegen broodfok. Volgens de berichten zouden er heel wat deelnemers zijn. Drentsche Patrijshonden gaan er zeker twee zijn. Renate en Rossano, de mensen die vorig jaar met Kerstmis hun hondje verloren hebben door vergiftiging zullen er ook zijn hebben ze ons gemaild. We zijn benieuwd om kennis te maken met hun nieuwe Drentje.

  Ons vrouwtje blijft thuis met de rest van de uitgebreide roedel. Met twee baasjes en vijf Drenten is wat veel voor een stadswandeling in gezelschap van een paar honderd andere honden. Zo gewend zijn onze honden nu ook weer niet aan de grootstad zoals Gent om te gaan wandelen.

  Een bos of wandeling in de velden zou hun veel beter liggen. Het zijn  nu eenmaal jachthonden die af en toe wel een terrasje in het dorp willen meepikken, maar een stadswandeling zit er niet in met gans de roedel…

  Straks verslag over de betoging, voor Hera haar eerste , voor ’t baasje de eerste sinds mei 68, ondertussen ook al 45 jaar geleden !

  Belle & co

  16-11-2013 om 11:31 geschreven door Belle, Hera & Heros  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  Met Hera plannen wij bij haar volgende loopsheid, begin volgend jaar, terug een nestje in combinatie met de reu Cartouche. Die was ook de vader van het vorige nestje met 12 schitterende pups.

  Kandidaten voor een pup kunnen zich best tijdig aanmelden
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Van Bas & Belle naar Belle, Hera en Heros tot Belle, Hera, Heros & Lucy.

  Lucy is onze jongste Drent, dochter van Hera en kleindochter van Belle.

  Zij is geboren op 27-03-2012


  Foto

  Archief per maand
 • 06-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Tone Garcinia France (Tone Garcinia)
      op Drie vrienden…
 • Symbols of Easter (ali)
      op De drie wandelingen dagen…
 • Easter Pictures (ali)
      op De drie wandelingen dagen…
 • Mothers Day Status (ali)
      op De drie wandelingen dagen…
 • Jumma Tul Wida Last Friday SMS Quotes Messages 2019 (ali)
      op De drie wandelingen dagen…
 • Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Drentenblog links
 • Bas & Belle blog
 • Jachtgebruikshondendenvereniging Antwerpen

 • Een interessant adres?

  Zoeken in blog


  Mijn favorieten
 • Belgische vereniging Drentsche Patrijshonden
 • NL vereniging Drenten
 • DPCNA USA Drenten vereinging
 • Max & Bente blog
 • Kieter-Wieter blog
 • Siebe & Lobke blog
 • Yron's blog
 • Hadise , Jago & co
 • Bea's Diesel blog
 • Site van Willeke Loots

  Mijn favorieten
 • Roswitha's Drentenpassie
 • The Gloucester Drentenkennel
 • site van Gitte Becher, Drenten in Denemarken
 • Drent Arcil's blog
 • Okke's dagboek van een Drent
 • Boris de drent , Joep & Herma
 • Nederland Drentenforum
 • Hunter & co jachthonden winkel
 • Drentenkennel van 't Jasperspad
 • Jachtgebruikshonden Antwerpen

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Seniorennet België
 • Seniorennet.nl
 • Izzy de bordercollie
 • Dagboek van een doktershond
 • Sjoukje ter Meulen dierenfotografie
 • Jeanny Wessels, dierenschilderijen, schilderworkshops
 • Geert Demeyer kunstschilder


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!