De Belgische Kust
Inhoud blog
  • Nog even dagje Parijs en dan naar de Belgische Kust!
  • Mamma Mia deze zomer in Oostende
  • BoekUwHotel.be Boek er uw voordeel mee!
  • Oostende
  • De Panne

    Alles over de verschillende badsteden aan de Belgische Kust
    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten in een Deventer hotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit de lucht valt pas goed op hoe verlaten de Palthetoren ligt op de Sprengenberg. Wat een plek, dit hotel in Deventer. De Palthetoren is gebouwd in 1903. Hoe eenzaam moet het toen geweest zijn. Vanuit de lucht is het een klein gebouwtje. De villa is nog steeds privé-bezit. Het gebied eromheen is van Natuurmonumenten. De heide op de voorgrond is het enige gebied in Nederland waar korhoenders voorkomen. Let op de witte stroken op de heide. Hier is de heide net geplagd. Deventer Van de natuur naar de stad.

    De Brink in hotel in Deventer. Middenonder de Waag. Nu valt pas op hoe klein de wereld is vanuit de lucht. Het lijkt onwerkelijk. De drukte van de stad gaat helemaal aan ons voorbij. De Waag is het museum voor stadshistorie. Net niet op de foto staat het Speelgoed- en Blikmuseum. Weg uit de stad. We zijn extra naar Deventer gevlogen voor de landgoederen die om de stad heen liggen.

    De boekwandelaar vanuit het hotels Deventer botste vrij onlangs op een opvallende verschijning, de inmiddels zeer gelauwerde kunstenares die hij nog kende uit langvervlogen jaren toen hij actief placht te zijn in de kunsten van aankomend talent, tijdens zijn middagwandelingetje door het stadje aan de IJssel, het Deventer met haar vele galeries, antiquariaten en leuke winkeltjes. “Wat doe jij hier in godsnaam,“ onwillekeurig denkend aan de in New York wonende auteur, die ooit in het boekje van de hotel Deventer Boekenmarkt voorwoordde met zoiets als: “Deventer, daar zou je nog niet dood begraven willen worden.”

    ‘Hier hebben we een voorbeeld van een zogenaamd ouderwets snijraam, nou snijraam, het is plastic, hoor. Deswege verrot het niet. En het is nog nieuw ook. Maar wie ziet dat nu. Vroeger zat er gewoon een raam, veel mooier eigenlijk. Er moest zonodig een nieuwe toeristenattractie komen en ze tuinen er allemaal in. Prachtig toch?’ Merkwaardig hoe deze stadsgids zijn verhaal vertelt. De Boekwandelaar vanuit zijn hotels in Deventer ving flarden op vanuit zijn winkel, zeer verrukt tot zijn genoegen. Zo heeft hij het nooit eerder gehoord. Meestal raffelt iedere gids dezelfde riedel af, maar deze doet het toch redelijk uniek. Een ander stadsgidsengeluid dus.

    01-06-2009, 00:00 Geschreven door bloggertje  


    Tags:hotel, hotels, hotels in deventer, vakantie, weekendje
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren in een hotel in het fascinerende Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de 14e eeuw was hotel Ghent op Parijs na de grootste West-Europese stad, maar kwam ook haar verval. Dat de historie zijn sporen heeft nagelaten in onze fiere stad Gent ligt dus voor de hand. Wij volgen dit spoor. Wij starten op de St Michielsbrug vanwaar men een prachtig zicht heeft op de 3 torens van Gent de St Niklaaskerk, het Belfort en de St-Baafskathedraal. Vlakbij onze vertrekplaats naast de Leie de Graslei genaamd bevinden zich vele gildenhuizen waarvan het grijze gebouw "Het spijker" genaamd (een oud korenstapelhuis) het oudste huis van hotels in Gent is.

    Als wij richting Belfort wandelen passeren wij voorbij de St-Niklaaskerk de "Grote triomfante" een 6000 kg oude gebarsten klok, en het beeld van de Latemse kunstenaar Georges Minne "de bron der geknielden.". Het Belfort is gebouwd in Doornikse steen. In "Het Secreet" de onderste kamer van het Belfort bewaarde men de charters en privileges van de stad hotel in Gent.

    De kamer hotel in Gent had 2 deuren met 3 sloten en de documenten werden bewaard in een kast met 18 schuiven die ook met 3 sloten was afgesloten, waarvan er ene werd bewaard door de Baljuw en de twee andere door de hoofdschepenen. De torenspits bevat de bewaker van het Belfort en bestaat uit een koperen draak uit 1377 waarrond vele legendes de ronde doen. Een andere bekende legende bevindt zich aan de achterkant van het Belfort. "De Mammelokker" is een reliëf, dat de oude Romein Simon voorstelt, die opgesloten en veroordeelt tot de hongerdood niet kon sterven. De verklaring was dat zijn pas bevallen dochter hem geregeld door de tralies door de borst gaf…. De Gotische St-Baafskathedraal is een museum voor beeldhouwkunst, snij, smeed en schilderkunst.

    Zijn meest beroemde schilderij is dan ook het hotel Gent. Vlakbij de vrijdagmarkt bevinden zich trouwens twee oude cafés die u zeker eens met een bezoek moet vereren ten eerste het meest gekende café van Gent: "De Dulle Griet".(Genaamd naar het meer dan 500 jaar oude en 5 m lange kanon dat zich wat verderop bevind.) Hier mag men vooral niet nalaten om een grote Kwak te drinken, de gevolgen moet u er wel bij nemen. Ten tweede in een zijstraatje de Meersenierstraat het café "De Tempelier" met in zijn interieur vele kerkelijke oudheden verwerkt. Laat ons daar nu het water oversteken en "het patershol" met zijn vele pittoreske straatjes en lekkere restaurantjes bezoeken. Vlakbij is ook het volksmuseum en natuurlijk "Het gravensteen". De oorspronkelijke vesting hotels Gent werd herbouwd in 1180 door graaf Filips van den Elzas, nadien gestorven in het Heilig land en reeds eerder genoemd in het vorige artikel over Brugge en het H.Bloed. Omgeven door brede en diepe grachten en met zijn 24 torens gold de Gentse vesting als de meest geduchte van het land!

    06-05-2009, 00:00 Geschreven door bloggertje  


    Tags:hotel, hotels, hotels in gent, vakantie, weekendje weg
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportieve vakantie in een hotel in Durbuy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Net terug van een heerlijke vakantie in een van de hotels in Durbuy, echt een ontzettend leuke tijd gehad daar. Even wat uitleg.Geografisch Durbuy is gelegen op de grens van de Famenne en de Ardennen in het noorden van de provincie Luxemburg. ‘Het kleinste stadje van de wereld’ dankt zijn toeristische aantrekkingskracht door het feit dat het in de Middeleeuwen verscholen zat binnen een meander van de Ourthe. Onder andere om strategische redenen werd in de 17de eeuw de Ourthe-arm, die de stad insloot, dichtgegooid.

    Vakantie in een hotel Durbuy is echt fascinerend! Ook geschiedkundig is Durbuy, dat in 1331 stadsrechten verwierf, een boeiend geheel. Het begrip ‘feodaliteit’ krijgt hier voor zowel vijfde- en zesdeklassers voor het eerst echt vulling.

    Naast een bezoek aan de burchtruïnes van Logne (provincie Luik) worden ook de dolmen en menhirs van Wéris bezocht en grondig bestudeerd. Daarnaast wordt het verblijf in ‘La Petite Merveille', ongeveer zo vlak naast ons hotels Durbuy, met enkele buitengewone sportactiviteiten verrijkt. Vooral de avonturentocht, het klimmen, de rappel en de speleologie,… vallen zeker in de smaak bij de leerlingen.

    In een hotel in Durbuy is het heel druk met zondagtoeristen. Na wat rondvraag vinden we de richting waarheen we lopen moeten. Vanaf de markante rots in het dorp (l 'anticlinal) verder lopen langs de camping en links naar onder langs de ourthe verder. Na 1500 meter ligt daar in de mooie avondzon de rots. Hoog en gestructureerd. Ik krijg er weer zin in en ren direct de eerste route omhoog, op een boogscheut van ons hotel in Durbuy. Een mooie klim van meer dan twintig meter. Nadat de vriendin ook knap geworsteld heeft met één van de rechtse vijfen, probeer ik snel nog alle 6'en te doen voor het donker wordt.

    Dit lukt door snel achter elkaar door te hakken. er zitten een paar echte plaatjes bij. Sucube maakt indruk en de meest linkse 6b+-kant is ook een goede afsluiter. In het donker gaan we weer naar huis en toch het gevoel niet alleen maar zware routes nét niet af te maken, maar vooral in de nazomerzon heerlijk klimmen. Ik kom zeker nog terug naar een hotel Durbuy!

    24-04-2009, 15:43 Geschreven door bloggertje  


    Tags:hotel in Durbuy, vakantie, reizen, city trip, overnachten
    Archief per week
  • 21/11-27/11 2011
  • 15/11-21/11 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/06-07/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009


    Favoriete Blogs

    Hotel in Oostende
    Hotels Knokke
    Hotels Antwerpen
    Hotels Oostende
    Oostende Hotel
    Hotels Knokke-Heist
    Brugge Hotels
    Hotel in Oostende
    Hotels Blankenberge
    Blankenberge Hotels
    Hotel Blankenberge
    Weekend Antwerpen
    Hotels Antwerpen
    Hotel Antwerpen
    Hotel in Antwerpen
    Hotel Antwerpen
    Hotels Brugge
    Brugge Hotel
    Brugge Hotels
    Hotels in Brugge
    Hotels Brugge
    Weekendje Brugge
    Hotels Brugge
    Hotels Brussel
    Hotel in Brussel
    Hotel Brussel
    bezoek Brussel
    Hotels Antwerpen
    Citytrip Antwerpen
    Hotel in Brussel
    Hotels België
    Hotel België
    België Hotels
    Hotels België
    Vakantie in België
    Hotels België
    hotels Brugge
    Hotels Antwerpen
    Hotels Oostende
    Hotels Antwerpen
    Hotels Knokke-Heist
    Info over Boek Uw Hotel
    Hotels Oostende
    Hotels Brussel
    Hotel Oostende
    Hotels Knokke
    Hotels Blankenberge
    Hotel Brussel
    Hotels Brugge
    Hotel Brugge


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs