Brouwerijen in België

03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strubbe
Bezocht op: 03/07/2010

Gegevens: Brouwerij Strubbe
                Markt 1
                8480 Ichtegem
                Tel: 051/58.81.16
                Fax: 051/58.24.46
                e-mail: info@brouwerij-strubbe.be
                webstek: www.brouwerij-strubbe.be

Bieren: Vlaskop, Houten Kop, Ichtegem's Oud Bruin, Ichtegem's Grand Cru, Dikke Mathile, Edel-Brau, Strubbe Pils, Kriekenbier, De Couckelaerschen Doedel, Wittoen, Keyte Oostendse Tripel, Keyte-Dobbel-Tripel, Oud Bier, Pilsen



De brouwzaal met rechts tussen de twee ketels, de oude hop-extractor


De brouwzaal in bovenaanzicht


De brouwzaal


De beslagkuip


De onderkant van de brouwzaal


De koeler


De filter


De centrifuge


Links, twee graansilo's, rechts, twee van de gisting- en lagertanks


Nog enkele gisting- en lagertanks


De bottelarij


De vatenlijn

03-07-2010 om 16:41 geschreven door Jan


» Reageer (2)
29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosteels
Bezocht op: 28/06/2010

Gegevens: Brouwerij Bosteels
                Kerkstraat 92
                9255 Buggenhout
                Tel: 052/33.22.82
                Fax: 052/33.59.56
                e-mail: info@kwak.karmeliet.be
                webstek: www.bestbelgianspecialbeers.be

Bieren: Kwak, Tripel Karmeliet, Deus



De brouwzaal


De brouwzaal (links de kookketel, rechts de beslagkuip en boven de filterkuip)


De brouwzaal


Detail van de beslagkuip


De "lekbak"


De filter


De centrifuge


De platenkoeler


Links de graansilo's (zijn er eigenlijk drie, er staat er eentje buiten beeld), rechts de helder bier tanks


De gistingtanks


De bottelarij (een deel ervan om juist te zijn)


De vatenafvullijn


De C.I.P. voor het brouwzaalgedeelte

29-06-2010 om 18:45 geschreven door Jan


» Reageer (0)
25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caracole
Bezocht op: 22/06/2010

Gegevens: Brasserie Caracole
                Côte Marie-Thérèse 86
                5500 Falmignoul
                Tel: 082/74.40.80
                Fax: 082/74.52.38
                e-mail: brasserie.caracole@skynet.be
                webstek: www.caracole.be

Bieren: Caracole, Caracole Bio, Troublette, Troublette Bio, Saxo, Saxo Bio, Nostradamus



De brouwzaal


Links de warwaterketel, rechts de kookketel


De binnenzijde van de kookketel


De schrootmolen


Het roerwerk in de beslagkuip


De lekbak


De brouwzaal (het roerwerk van de beslagkuip wordt letterlijk met de hand aangedreven)


De vroegere brouwinstallatie (mee verhuisd uit Namen), wordt nu enkel nog gebruikt om proefbrouwsel in te brouwen. Ook bierfirma B.G.V. brouwt hier hun bieren in (Forestinne)


De platenkoeler


De gistingtanks


De lagertanks


Links de lagertanks, rechts de gistingtanks


De afvullijn

25-06-2010 om 13:38 geschreven door Jan


» Reageer (0)
21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruut
Bezocht op: 18/06/2010

Gegevens: Gentse stadsbrouwerij Gruut
                Grote Huidevettershoek 10
                9000 Gent
                Tel: 09/269.02.69
                Fax: 09/225.23.32
                e-mail: nicky@gruut.be
                webstek: www.gruut.be

Bieren: Gruut Amber, Gruut Blond, Gruut Wit, Gruut Bruin



De brouwzaal/café


De schrootmolen met daarboven de wegwerpvaten


De brouwinstallatie


De gisting en lagertanks

21-06-2010 om 09:22 geschreven door Jan


» Reageer (0)
20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smisje
Bezocht op: 23/05/2010

Gegevens: Brouwerij Smisje
                Driesleutelstraat 1
                9700 Mater-Oudenaarde
                Tel: 050/37.38.33 (maatschappelijke zetel in Assebroek)
                GSM: 0475/36.44.89
                e-mail: smisje@pandora.be 
                webstek: www.smisje.be

Bieren: Smiske Nature-Ale, Smisje Kerst


De brouwzaal met de kookketel op de voorgrond


De brouwzaal van boven gezien (links de beslagkuip, rechts de warmwaterketel)


Het roerwerk in de beslagkuip


De helderbiertank (die niet gebruikt wordt)


De platenkoeler


De gistingtanks (die in een warme kamer staan)


De afvullijn


De oude afvullijn van de limonadefabriek die er vroeger heerste.

20-06-2010 om 12:41 geschreven door Jan


» Reageer (0)
19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brunehaut
Bezocht op: 25/04/2010

Gegevens: Brasserie de Brunehaut
                Rue des Panneries 17
                7623 Rongy-Brunehaut
                Tel: 069/34.64.11
                Fax: 069/34.64.12
                e-mail: info@brunehaut.com
                webstek: www.brunehaut.com

Bieren: St Martin Blond, St Martin Dark, St Martin Triple, St Martin Cuvée de Noël, Brunehaut Bio Blanche, Brunehaut Bio Blond, Brunehaut Bio Amber, Abbaye de St Amand, Mont St Aubert, Kopstoot



"ontijzeraar" om het teveel aan ijzer uit het grondwater te halen


Links de beslagkuip, rechts de kookketel


Detail van de kookketel


De Meurafilter


Kiezelghürfilter


Koeler


Giststarter?


De bottelarij met flessenspoelmachine


De kurktoevoer


De vatenafvullijn


De ginstingtanks


Lagertank


De C.I.P.

19-06-2010 om 15:37 geschreven door Jan


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silly
Bezocht op: 25/04/2010

Gegevens: Brasserie de Silly
                Rue Ville Basse 2
                7830 Silly
                Tel: 068/55.16.95
                Fax: 068/56.84.36
                e-mail: contact@silly-beer.com 
                webstek: www.silly-beer.com

Bieren: La Cré Tonnerre, La Divine, Double Enghien Blonde, Double Enghien Brune, Enghien Noël, Pink Killer, Abbaye de Forest, Silly Saison, Scotch Silly, Silly Pils, Super 64, Titje



De graansilo's


De brouwzaal


Detail van de kookketel


Detail van de beslagkuip


De platenkoeler


De gistingtanks


De lagertanks


De bottelarij


De vatenafvullijn

19-06-2010 om 11:07 geschreven door Jan


» Reageer (0)
18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timmermans
Bezocht op: 25/04/2010

Gegevens: Brouwerij Timmermans
                Kerkstraat 11
                1701 Itterbeek
                Tel: 02/569.03.57
                Fax: 02/569.01.98
                e-mail: timmermansevents@johnmartin.be
                webstek: www.john-martin.be

Bieren: Gueuze Lambic, Oude Lambic, Oude Kriek, Faro Lambic, Lambicus Blanche, Kriek Retro, Kriek Lambic, Warme Kriek, Framboise Lambic, Pêche Lambic, Strawberry Lambic, Bourgogne des Flandres Brune, Bourgogne des Flandres Blonde


De warmwaterketel


Het roerwerk in de beslagkuip


De lekbak


De kookketel


De brouwzaal (links achteraan de warmwaterketel, rechts vooraan de beslagkuip en rechts achteraan door het deurtje (hier zeer moeilijk te zien) de kookketel.


De klaarkuip


De lekbak van de klaarkuip


De schrootmolen


Het koelschip


Een deel van één van de tonnenzalen


Een ander deel van dezelfde tonnenzaal


De vatenlijn


De afvullijn


Tweede deel van de afvullijn

18-06-2010 om 17:17 geschreven door Jan


» Reageer (0)
27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affligem brouwerij BDS
Bezocht op: 25/04/2010

Gegevens: Affligem brouwerij BDS
                Ringlaan 18
                1745 Opwijk
                Tel: 052/35.99.11
                Fax: 052/35.83.57
                e-mail: info@affligembry.com
                webstek: www.affligembier.be

Bieren: Affligem Blond, Affligem Dubbel, Affligem Tripel, Affligem Patersvat, Postel Blond, Postel Dubbel, Postel Tripel, Op-Ale, Napoleon, Ne Flierefluiter

Extra info: BDS staat voor Brouwerij De Smedt



De oude brouwzaal


De oude en de nieuwe brouwzaal naast elkaar


De nieuwe brouwzaal


De Meurafilter


De Whirlpool


De platenfilter


De gistingtanks


De lagertanks


De CIP


De bottelarij


De vatenlijn

27-05-2010 om 21:39 geschreven door Jan


» Reageer (0)
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ranke
Bezocht op: 24/04/2010

Gegevens: Brouwerij De Ranke
                Brouwsite: Rue du petit Tourcoing 1a
                                 7711 Dottignies
                Maatschappelijke zetel: Brugstraat 43
                                                     8560 Wevelgem
                Tel: 056/41.82.41
                Fax: 056/41.82.41
                e-mail: br_deranke@hotmail.com
                webstek: http://deranke.be

Bieren: xx-bitter, Guldenberg, Cuvée De Ranke, Kriek De Ranke, Noir de Dottignies, Saison de Dottignies, Père Noël, Wevelgemse Tripel



De schrootmolen


De brouwzaal


Detail van de beslagkuip


De lekbak


De platenkoeler


De gistingtanks


De lagertanks


De afvullijn


De hopfrigo


De lagertanks van de Zennebrouwerij staan voorlopig hier nog


Warmwatertanks

26-05-2010 om 15:00 geschreven door Jan


» Reageer (0)
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Honsebrouck
Bezocht op: 06/04/2010

Gegevens: Brouwerij Van Honsebrouck
                Oostrozebekestraat 43
                8770 Ingelmunster
                Tel: 051/33.51.60
                Fax: 051/31.38.39
                email: info@vanhonsebrouck.be
                Webstek: www.vanhonsebrouck.be

Bieren: Kasteel Bruin, Kasteel Triple, Kasteel Blond, Kasteel Rouge, Gueuze Fond Tradition, Gueuze St Louis, Kriek St Louis, Premium Kriek, Premium Framboise, Premium Faro, Brigand, Brigand IPA, Bacchus



De brouwzaal met op de achtergrond de Meurafilter


De brouwzaal gezien vanop de Meurafilter


Koelschip 1


Koelschip 2 en 3


Platenfilter


Centrifuge


Kiezelghurfilter


Nog een filter


Pasteur


Gisting- en lagertanks


Gisting- en lagertanks


De lagertanks voor de kriekbieren


De afvullijn


De ingang van de pasteurisatiemachine


De rest van de machine (was te lang om op de foto te geraken, zelfs met een breedhoek van 10°)


Transportband om de bakken naar boven te brengen


Vatenafvullijn

05-05-2010 om 21:58 geschreven door Jan


» Reageer (0)
07-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verhuisbrouwerij
Bezocht op: 05/04/2010

Gegevens: De Verhuisbrouwerij
                De Gryspeerstraat 48
                2100 Deurne
                tel: 03/325.53.42
                e-mail: info@verhuisbrouwerij.be
                webstek: www.verhuisbrouwerij.be

Bieren: Trisser, Lustem

Extra info: De Verhuisbrouwerij staat volgens de Zythos-lijsten ingedeeld bij de bierfirma's omdat ze het bier dat ze op de markt brengen, laten brouwen bij De Proefbrouwerij, 't Hofbrouwerijke en Brouwerij De Graal. De bieren die ze steeds op verplaatsing maken, komen niet op de markt terecht, maar wordt verdeeld onder de brouwers.
Op bovenstaand adres hoef je dus geen brouwerij te verwachten, de brouwerij staat op uitnodiging her en der in het Vlaamse land.


De brouwinstallatie (zoals u uiterst links op de achtergrond kan zien, werd er vandaag geëxperimenteerd met een nieuwe brouwketel)

        
De schrootmolen                                                                                       De maischketel

             
De filterkuip                                                                                            De kookketel


De koeler (twee stuks voor alle duidelijkheid)


De brouwerij


De "brouwzaal" (waar normaal gezien de brouwinstallatie in staat)


De complete brouwerij

07-04-2010 om 18:41 geschreven door Jan


» Reageer (0)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Struise Brouwers
Bezocht op: 06/02/2010

Gegevens: De Struise Brouwers
                Kasteelstraat 50
                8640 Oostvleteren
                GSM: 0495/28.86.23
                e-mail: struisesales@gmail.com
                webstek: http://struise.noordhoek.com/eng

Bieren: Struise Witte, Struise Rosse, Kloeke Blonde, Den grooten tocht, Pannepot, Pannepeut, Aardmonnik, Pipedream, Sint Amatus, Black Damnation, Elliot, Tsjeeses, Black Albert


De brouwzaal


De brouwzaal


Gistingtanks


De koeler


Gistingtankts (op het pallet twee heel kleine gistingtankjes voor experimentjes)


De afvullijn


De etiketeermachine

05-04-2010 om 11:07 geschreven door Jan


» Reageer (0)
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rochefort
Bezocht op: 26/11/2009

Gegevens: Brasserie de l'abbaye Notre Dame de Saint-Rémy
                Rue de l'abbaye 8
                5580 Rochefort
                Tel: 084/22.01.47
                Fax: 084/22.06.86
                Webstek: www.trappistes-rochefort.com

Bieren: Rochefort 6, Rochefort 8, Rochefort 10


De brouwzaal


De beslagkuip (deze hendel wordt nog echt gebruikt)


Detail van de beslagkuip

    
Detail van de kookketel                                                                           De brouwzaal in bovenaanzicht


Filter en eerste centrifuge ("grove centrifuge")


Kogelvormige cilinder om eventuele ijzerdeeltjes er uit te slingeren


Tweede centrifuge ("fijne centrifuge")


CIP (cleaning in place)

    
De gistingkanks                                                                                       De lagertanks


Apparaat om gist- en suikermengeling te maken voor botteling


De afvullijn


De kerk met op de voorgrond in de vloer, het labyrint dat het leven symboliseerd

27-11-2009 om 16:04 geschreven door Jan


» Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Glazen Toren
Bezocht op: 11/11/2009

Gegevens: Brouwerij De Glazen Toren
                Glazentorenweg 11
                9420 Erpe Mere
                Tel/Fax: 053/83.68.17
                 Email:
info@glazentoren.be
                 Webstek:
www.glazentoren.be

Bieren: Saison d'Erpe mere, Ondinneke Oilsjtersen tripel, Canaster Winterscotch, Jan De Lichte, Cuvée Angélique


De kookketel en beslagkuip


Detail van de beslagkuip


De gisting- en lagertanks


De brouwzaal

       
De koeler                                                                                          De kookketel, de beslagkuip en bovenaan de schrootmolen


De afvullijn

21-11-2009 om 00:00 geschreven door Jan


» Reageer (0)
10-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paenhuys
Bezocht op: 20/09/2009

Gegevens: Bokrijk
                Bokrijklaan 1
                3600 Genk
                Tel: 011/26.53.00
                email: bokrijk@limburg.be
                webstek: www.bokrijk.be

Bieren: geen

Extra info: Deze brouwerij is uiteraard niet actief. De reden waarom ze op deze blog staat is louter om een beeld te schetsen van hoe het er vroeger aan toe ging. Paenhuys is ook geen naam van een brouwerij, maar betekent eigenlijk pannenhuis en was vroeger de plaats waar iedereen zijn bier kon komen brouwen (of laten brouwen). De brouwerij die in Bokrijk terug opgebouwd is, is een 18e eeuwse brouwerij uit Diepenbeek. De brouwinstallatie zelf is afkomstig van brouwerij Tomsin uit Hoegaarden.
Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de dag van het eetbare landschap. Er werd die dag gebrouwd om aan te tonen hoe het er vroeger aan toe ging. De enorme dampen verhinderden om met flits te trekken, vandaar dat er op enkele foto's bewogen beelden staan.




De complete brouwzaal met kookketel, wachtkuip, beslagkuip en koelschip


Kookketel (die ook gebruikt wordt als warmwaterketel)


De bovenzijde van de kookketel. Op deze foto wordt hij nog gebruikt als warmwaterketel.


De beslagkuip. De kuip zelf wordt niet verwarmd, maar om het beslag te verwarmen wordt warm water toegevoegd.


Voordat er aan de filtratie kan begonnen worden, wordt eerst doormiddel van stuikmanden het vocht van het draf gescheiden, het vocht (kunnen we hier eigenlijk al van wort spreken?) wordt naar de wachtkuip overgeheveld.


De kookketel en de wachtkuip


Onder het draf wordt een laag haverpellen gelegd om de filtratie te bevorderen


Het warm water wordt manueel overgeheveld naar de filterkuip


Er worden spaden op de draf gelegd om een gelijkmatige filtratie te bekomen


Het wort wordt emmer per emmer naar de kookketel gebracht


De kookketel


Het koelschip


Links de wachtkuip, rechts de beslag/filterkuip, tussenbeide aan het plafond, de stuikmanden.

10-10-2009 om 00:00 geschreven door Jan


» Reageer (0)
18-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Steenberge
Bezocht op: 16/09/2009

Gegevens: Brouwerij Van Steenberge
                Lindenlaan 25
                9940 Ertvelde
                tel: 09/344.50.71
                fax: 09/344.54.20
                email: info@vansteenberge.com 
                webstek: www.vansteenberge.com

Bieren: Augustijn Blond, Augustijn Donker, Augustijn Grand Cru, Gulden Draak, Piraat, Sparta Pils, Celis White, Leute Bokbier, Bruegel, Bornem Dubbel, Bornem Tripel




De brouwzaal


Filter en lagertanks


Gistingtanks


Centrifuge


Vatenafvullijn met vatenspoeler op de achtergrond


Afvullijn voor grote flessen


Flessenafvullijn


Detail van de flessenspoelmachine (onderaan gaan de flesjes er in, bovenaan komen ze er terug uit)


Flesjes gaan auomatisch in bakken en op palletten

18-09-2009 om 18:30 geschreven door Jan


» Reageer (0)
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leroy
Bezocht op: 12/09/2009

Gegevens: Brouwerij Leroy
                Diksmuidesesteenweg 406
                8904 Boezinge
                tel: 057/42.20.05
                fax: 057/42.39.70
                email: philip.leroy@belgacom.net
                webstek: /

Bieren: Leroy Bock, Leroy Bruin, Leroy Christmas, Paulus, Sas Pils, Sasbrau, Special Katje, Yperman




De brouwzaal


De brouwzaal


De lekbak


Gistingtanks


Ingebouwde lagertanks


Lagertank


Filter


Gistingtanks


Flessenafvullijn met op de voorgrond de flessenspoelmachine


De afvullijn langs de andere kant bekeken met op de voorgrond de pasteurisatiemachine (niet meer in
gebruik), rechts daarvan de capsuleermachine en rechts daarvan de flessenvulmachine.


De vatenvullijn

17-09-2009 om 21:35 geschreven door Jan


» Reageer (0)
14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Eecke
Bezocht op: 12/09/2009

Gegevens: Brouwerij Van Eecke
                Douvieweg 8
                8978 Watou
                Tel: 057/42.20.05
                Fax: 057/38.89.96
                email: philip.leroy@belgacom.net
                webstek: www.brouwerijvaneecke.tk

Bieren: Kapittel Pater, Kapittel Dubbel, Kapittel Prior, Kapittel Abt, Kapittel Blond, Watou's Witbier, Hommelbier

Extra opmerking: Brouwerij Van Eecke en Brouwerij Leroy zijn van dezelfde eigenaar. Hierdoor worden de bieren van brouwerij Van Eecke afgevuld bij brouwerij Leroy. Buiten het brouwen van bovenstaande bieren gebeurt in principe enkel de hoofdgisting bij brouwerij Van Eecke, de lagering en de botteling gebeuren bij brouwerij Leroy.

          
De schrootmolen                                                                                   De brouwzaal


De brouwzaal

         
De filter met "mobiele lekbak"                                                                Detail van de filter

    
Gistingtanks                                                                                             De centrifuge


Lagertanks


De flessenspoelmachine (wordt niet meer gebruikt, flessen worden gespoeld bij brouwerij Leroy)


Afvullijn (wordt niet meer gebruikt, alles wordt afgevuld bij brouwerij Leroy)

14-09-2009 om 22:53 geschreven door Jan


» Reageer (0)
13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bockor
Bezocht op: 09/09/2009

Gegevens: Brouwerij Bockor
                Kwabrugstraat 5
                8510 Bellegem
                Tel: 056/23.51.71
                Fax: 056/22.76.83
                email: info@bockor.be
                webstek: www.bockor.be

Bieren: Omer Traditional Blond, Bockor, Blauw, Kriek Jacobins, Gueuze Jacobins, Kriek Max, Rosé Max, Framboise Max, Passion Max, Bellegems Bruin, Bellegems Witbier




De brouwzaal


De brouwzaal


Detail van de brouwzaal


Detail van de kookketel


Het koelschip (nog in gebruik)


De gistingtanks


Lagertanks


De foeders


De afvullijn

13-09-2009 om 19:31 geschreven door Jan


» Reageer (0)


Inhoud blog
  • Palm breweries site Rodenbach
  • De Plukker
  • Brouwerij Alvinne
  • Pirlot
  • Malheur
  • Chimay
  • Alken-Maes brouwsite Alken
  • Kaho Sint-Lieven, Gent
  • Huyghe
  • Domus
  • AB-Inbev brouwsite Artois
  • De Vlier
  • Het Gulden Spoor
  • Strubbe
  • Bosteels
  • Caracole
  • Gruut
  • Smisje
  • Brunehaut
  • Silly
  • Timmermans
  • Affligem brouwerij BDS
  • De Ranke
  • Van Honsebrouck
  • De Verhuisbrouwerij
  • De Struise Brouwers
  • Rochefort
  • De Glazen Toren
  • Paenhuys
  • Van Steenberge
  • Leroy
  • Van Eecke
  • Bockor
  • Nieuwhuys
  • Bavik
  • Loterbol
  • De Halve Maan
  • Duvel-Moortgat (site oudenaarde)
  • Lindemans
  • Jandrain-Jandrenouille
  • Duvel-Moortgat (site Puurs)
  • De Dool
  • De Dochter van de Korenaar
  • Brootcoorens-Erquelinnes
  • Alvinne
  • 't Gaverhopke
  • Oud Beersel
  • De Dolle Brouwers
  • Achilles
  • 't Hofbrouwerijke
  • Des Légendes, brouwsite Ellezelloise
  • Caulier
  • Abbaye des Rocs
  • Dupont
  • Bouillon
  • Orval bis
  • De "Proef" Brouwerij
  • De Ryck
  • De Hoorn
  • Contreras
  • Slaghmuylder
  • Boon
  • Boelens
  • Van Den Bossche
  • Palm
  • De Koninck
  • Sint-Jozef
  • Roman
  • Sint Canarus
  • Het Anker
  • Orval
  • Start

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!