Bieren: Moinette Blonde, Moinette Brune, Saison Dupont, Bons Veux, Bière de Beloeil, Cervesia, Redor pils, Biolégère, Bière de Miel bio, Blanche du Hainaut bio, Moinette bio, Saison bio, Bio Fruits
Bieren: La Cuvée de Bouillon, La Médiévale, La Bouillonaise, La Blanche de Bouillon, La Spéciale Fête, La Saison des Chasses Blonde, La Saison des Chasses Ambrée, La bière de Paques
De brouwzaal, staat op het gelijkvloers in het restaurant. De rest van de brouwerij situeert zich in de kelder.
De gistingtanks
De gist (Orvalgist)
Complex buizensysteem (kom je wel vaker tegen in een brouwerij)
De afvullijn
De etiketeermachine
22-09-2008 om 18:42
geschreven door Jan
Orval bis
Bezocht op 20/09/08
Voor gegevens en bieren; zie eerdere post over Orval. Het is niet m'n bedoeling elke keer wanneer ik een bepaalde brouwerij bezoek hier enkele foto's te plaatsen maar de brouwzaal van Orval is onlangs zo drastisch veranderd dat ik het jullie niet wil onthouden.
De oude brouwzaal
De nieuwe brouwzaal
Via de glazen vloer kijk je in de onderliggende verdieping van het gebouw.
Enkele glasramen sieren de nieuwe brouwzaal, achter de pijlers die de zaal in twee splitsen ligt de oude brouwzaal.
Bieren: Special De Ryck, Kriek Fantastiek, Jules de kriek, Jules de bananes, Arend Blond, Arend Tripel, Arend Dubbel, Arend Winter
De brouwzaal
De schrootmolen
De brouwzaal in bovenaanzicht
Detail van de beslagkuip
De kookketels
Detail van de achterste kookketel
De lagerkelder
De vatenafvullijn
De flessenafvullijn
15-09-2008 om 22:33
geschreven door Jan
De Hoorn
Bezocht op: 14/09/08
Dit is eigenlijk geen brouwerij meer maar een stukje brouwerijgeschiedenis. Het is de voormalige brouwerij van Stella Artois. Gisteren op de open monumenten dag kon je een kleine blik naar binnen werpen. Zowel de brouwzaal zelf als de kelder en de zolder van de brouwzaal waren te bezichtigen. De gebouwen vind je op de hoek van de Burchtstraat en de Sluisstraat aan de Vaartkom in Leuven. Hoewel verschrikkellijk stoffig toch zeer de moeite waard.
Gegevens: /
Bieren: /
De majesteuze brouwzaal
Een ganse kelder vol techniek De brouwzaal
Een blik op de brouwzaal vanop het verhoog
Eén van de twee lekbakken (zonder kranen intussen)
Het prille begin van computergestuurde brouwprocessen
De brouwzaal
Het verhoogde niveau in de brouwzaal
Om de ketels in de brouwzaal te bevoorraden werd vanop zolder zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de zwaartekracht.
Bieren: Gouden Carolus Classis, Tripel, Ambrio, Hopsinjoor, Christmas en Easter Beer, Cuvée van de Keizer blauw en rood, Blusser, Margriet, Anker Herfstbok, Boscoulis
Je ziet van ver waar je moet zijn.
De brouwzaal
Het beslag van wat de Cuvée van de Keizer 2007 moet worden.
De mout is er uit gefilterd, klaar voor het koken.
Detail van de filter.
Het water wordt op temperatuur gebracht voor de spoeling.
Centrifuge, koelers, gistingtanks...
De afvullijn
Het vroegere koelschip (wordt niet meer gebruikt) bovenop het dak van de brouwerij.
De brouwerij omvat ook een heel uitgebreid en authentiek museum, niet alleen van hoe er vroeger gebrouwd werd, maar ook van hoe de brouwsels geconsumeerd werden.