Inhoud blog
 • Karpervissen tijdens de nacht.
 • Vang meer met de vierkante boilies
 • Vissen op het Molenhof.
 • Waar gaan karpervissen in België.
 • Welk karperaas wordt er gebruikt.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Karpervissen
  Het karpervissen in Belgie
  11-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karpervissen tijdens de nacht.
  Vele karpervissers gaan expres s'nachts vissen op karper omdat ze dan beter bijten. Het vissen tijdens de nacht is ook een ervaring apart en niets kan zo je hart doen pompen dan wakker worden van loeiende biepers. In België mag je op vele wateren nachtvissen, maar uiteraard niet overal. Hier kan je al vele nachtvissen karperwateren vinden. Zelf zijn wij ook opzoek naar extra wateren waar er tijdens de nacht mag gevist worden. Ken jij er nog enkele? Laat het ons gerust weten via een mailtje of via een reactie.

  11-07-2019 om 23:34 geschreven door mich  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:nachtvissen belgie
  >> Reageer (0)
  07-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vang meer met de vierkante boilies
  Vissen op karper is uitdagend, avontuurlijk en vaak zelfs spectaculair. Je bent altijd op zoek naar net die vernieuwing, net dat nieuwe aas en net die nieuwe techniek waardoor je meer karpers kunt vangen of juist op plekken komt waar andere vissers nog nooit zijn gekomen. Als je als karpervisser zo fanatiek bezig bent met je hobby dan zal de gedachte aan vierkante boillies zeker ooit bij je op gekomen zijn. Om net wel het verschil te kunnen maken op dressuurwater of net wel op die rivier te kunnen vissen. Die gedachten, deze wensen worden nu werkelijkheid. Want de vierkante boilies zijn op de markt! Ze zouden te duur zijn om te maken en hierdoor niet geschikt voor massa productie. Maar gelukkig is het enkele fabrikanten wel gelukt en kunnen ze nu worden gekocht en kun je er eindelijk mee vissen.

  Boilies


  De boilie dankt zijn naam aan bolletjes deeg die werden gekookt. Het buitenlaagje werd hard, de witvis kwam er niet door maar de karper gelukkig wel! Daarmee was het ideale aas geboren voor de karper. In de jaren die volgenden kwamen er veel verschillende boilies op de markt. Met verschillende smaakstoffen, geurstoffen en zelfs kleurstoffen. Voor ieder jaargetijde werden er speciale boilies gemaakt. Op dressuurwater vindt je deze geprepareerde boilies dan ook rijkelijk terug. Wat je echter ook ziet is dat de karper deze boilies is gaan herkennen. Aan de smaak, aan de geur of aan de kleur. Ze komen, kijken, ruiken, herkennen en zwemmen weer door. Daarom is het fantastisch dat er nu iets op de markt is wat ze nog niet kennen! De vierkante vorm van een boilie kennen ze namelijk nog helemaal niet en ze gaan het gegarandeerd proberen. Overigens zijn de eerste test resultaten met vierkante boilies uitstekend. De karper kent het aas niet, is nieuwsgierig en gaat bijten!


  Water met veel vaarverkeer.


  Er zijn van die plekken waar je weleens langsrijdt en voelt dat er karper zit. Maar je ziet ook dat er veel boten langsvaren en je weet wat dit betekent: rollende boilies. En dat is jammer want als je een fatsoenlijke voerplek op wilt bouwen dan gaat dit met ronde boilies gewoon niet lukken. De boten varen eroverheen, zorgen voor stroming en weg zijn de bolletjes. Met vierkante boilies kan dit nu wel en dat maakt ze zo uniek. Ze blijven gewoon liggen. Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten. De karper is in dergelijk water niet gewend dat er gevoerd wordt en de vierkante boilie kennen ze waarschijnlijk al helemaal niet. Ook op rivieren met veel stroming is vissen met vierkante boilies echt een aanrader. Was altijd lastig door wegrollende boilies, maar nu dus ook te bevissen!

  Taluds


  Op taluds met schuine wanden is het vaak goed karper vangen. Was wel altijd lastig doordat de boilies eraf rolden. Met deze vierkante boilies blijven ze keurig liggen en kun je wel karpers vangen. Er komen steeds meer positieve ervaringen binnen van karpervissers die op schuine wanden met deze boilies al veel hebben gevangen, de moeite waard om te proberen dus!

  Meer vangen.


  Als karpervisser wil je nu eenmaal zoveel mogelijk karpers vangen. Maar ook jezelf uitdagen om nieuwe manieren te bedenken en nieuwe plekken te ontdekken om meer te vangen. De vierkante boilie biedt veel nieuwe mogelijkheden. Op druk dressuurwater zul je bij de karpers opvallen met de vierkante boilie. Op stromend water en schuine taluds kun je nu ook heerlijk op karper vissen zonder dat de boilies wegrollen. De vierkante boilie is een bewezen aanrader. Het proberen waard!

  07-06-2019 om 22:42 geschreven door mich  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen op het Molenhof.
  Al gehoord van het Molenhof in Roosdaal? Het Molenhof is een feestzaal waar een grote en kleine vijver aan verbonden zijn. Op beide vijvers kan er gevist worden. De kleine vijver was altijd een vijver welke privé werd bevist door een club, maar sinds begin 2019 is dit de dagvisvijver geworden. Op de grote vijver kan ook gevist worden, maar dan heb je wel een jaarvergunning nodig.

  De grote vijver is waar de karpers zitten en waar je als karpervisser dus ook moet zijn. Er zwemmen karpers tot 12 kg rond en de waterdieptes zijn overal +- 1 meter diep. Meer info over het Molenhof kan je vinden op de pagina over het karpervissen op het Molenhof.

  04-06-2019 om 20:11 geschreven door mich  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar gaan karpervissen in België.
  België heeft redelijk wat wateren en bijna overal zal je karpers aantreffen. Echter is het natuurlijk niet zo simpel om een water te vinden waar echt mooie karpers rondzwemmen. Ben jij van plan om ergens in België te gaan karpervissen, dan kan ik jullie deze karperwateren pagina aanraden. Op deze pagina verzamelen wij 100den verschillende wateren in België waar er kan gevist worden. Tevens hebben wij ook een Google Maps op deze pagina geplaatst met al deze wateren op. Dit gedeelte is natuurlijk super handig wanneer je ergens in jouw geburen een tof water zoekt.

  Tevens is het ook mogelijk om per water een reactie achter te laten over het water. Heb jij op een bepaald water redelijk wat karper ervaringen, dan kan je deze via daar ook delen met alle lezers. 

  Ook karpervissers die zichzelf wat bekender willen maken kunnen dat bij ons. Heb jij een mooie karper gevangen op een water in België die je graag toont met de rest van het internet, dan kan je deze naar ons doorsturen en wij plaatsen de vangst online op het bepaalde water. 

  04-06-2019 om 13:02 geschreven door mich  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk karperaas wordt er gebruikt.
  Een goed aas is altijd belangrijk om veel karper te kunnen vangen. Elk water is wat verschillend van eetgedrag bij de karper evenals is het zo dat niet elke karper hetzelfde graag eet, net zoals bij de mens dus. De ene karper geeft wat meer voorkeur aan boilies en de andere kan dan bijvoorbeeld wat meer voorkeur geven aan tijgernoten. In dit artikel gaan wij enkele van de meest gebruikte technieken meegeven voor het vissen op karper.

  Boilies.


  Uiteraard is dit de meest gebruikte manier voor het vissen op karpers. De boilies zijn al jaren topproducten voor het vangen van karper. Verandering van aas doet vaak de truck om karpers weer te vangen, maar van de boilies krijgen de karpers maar niet genoeg. Niet voor niets zijn de boilies de meest gewaardeerde voedselbronnen waar vissers mee aan de slag gaan.

  Popups.


  De dag van vandaag kan je ook niet meer rond popups. Een soort boilie die drijft. Je kan zowel met een popup los vissen als werken met een combinatie van boilies en popups of ander haakaas en popups. 

  Wafters.


  De laatste tijd begin je steeds meer en meer wafters tegen te komen op de markt. Een wafter is een uitgebalanceerde boilie die kan drijven. Met andere woorden is een wafter een mix van een boilie en een popup. 

  Tijgernoten.


  Ook de tijgernoot kom je vaak tegen aan de waterkant. Tijgernoten zijn ook top producten wanneer het aankomt op het vangen van karper. Evenals met dat de tijgernoot een pak goedkoper is in aankoop dan de boilie maakt het een product waar vele karpervissers graag mee uitpakken.

  Mais.


  Wat er ook gezegd wordt, mais is een top product voor het vangen van karper. Echter is mais wel een product waar ook vele andere vissoorten enorm op verzot zijn. Ga jij op een water vissen waar ook veel brasem en zeelt rondzwemt, dan zal je veel kans maken om deze ook te vangen, zelf wat teveel voor alleer je een karper weet te vangen. Om die reden raden wij mais aan wanneer je op een water vist met een beperkt aantal witvissen.

  Brood.


  Wit brood is ook een top product voor de karper. Zeker de penvissers onder ons zullen dit zeker aanraden. Op vele wateren worden eendjes en dergelijke met regelmaat gevoerd door voorbijgangers. De mensen die regelmatig de eendjes eten gaan geven zullen ook wel al gemerkt hebben dat er karpers hun brood komen opslokken. Een plaats waar met regelmaat brood wordt gestrooid is voor de karper ook een plaats waar ze vaak eens gaan rondsnuffelen om te kijken of ze er nog een stukje brood weten te scoren. Nadeel is wel dat brood snel los komt van de haak tenzij je het wat bewerkt.

  Partikel mix.


  Een Partikel mix is eigenlijk een grote mix van verschillende zaden en granen. Dit is perfect om een goedkopere voerstek aan te leggen. Zorg er wel altijd voor dat wanneer je jouw partikels klaarmaakt je ze ruim 2 dagen laat voorweken en vervolgens koken. Doe je dit niet gaan de granen en zaden uitzetten in de buik van de karper waardoor de karper zal sterven. Partikel mix gebruik ik persoonlijk enkel voor te voeren. Je kan gerust met een stukje mais vissen op jouw partikel stek.

  Pinda noten.


  Ook de pinda noot is vrij bekend bij de karpervisser. Met dat hij ook een sterke structuur heeft is het makkelijk om hiervan een haakaas te maken. Zoals je al wel begint door te hebben kan je zowat met alles vissen op karper.

  Aardappels.


  Deze info kom je nog amper tegen, maar in de jaren 80 en ervoor werd vaak met een stuk aardappel op karper gevist en dit werkte ook uitstekend. De dag van vandaag kom je deze tactiek nog amper tegen, maar wie niet waagt niet wint :)

  Er zijn buiten bovenstaand haakaas nog heel wat andere soorten op de markt verkrijgbaar. Maar wanneer je bovenstaande lijst volledig zou toepassen zal je wel al de perfecte tactiek voor jouzelf hebben gevonden.

  04-06-2019 om 12:09 geschreven door mich  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste bericht op deze karper blog.
  Hej iedereen. Wij gaan met regelmaat artikels toevoegen omtrent het karpervissen in België. De karpervissers onder ons weten dat het karpervissen een echte virus is waar je jouw aan kan vastklampen. Zelf ga ik deze blog gebruiken om mijn vistrips en de tips omtrent het karpervissen die ik wil delen meegeven op deze blog. 

  03-06-2019 om 18:22 geschreven door mich  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 08/07-14/07 2019
 • 03/06-09/06 2019

  Mijn favoriete karpersites
 • Info karpervissen
 • Boilies kopen
 • LCA Tackle
 • Xtreme Carp

 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!