Inhoud blog
 • Lieze Ravelingien BEL 1125
 • Alexander Lefin BEL 1131
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  belgianoptimist2012
  Het Europees Kampioenschap 2012
  03-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieze Ravelingien BEL 1125

  Hallo,

  Ik heet Lieze Ravelingien en word op 17 juni 14 jaar.

  Ik ben beginnen zeilen toen ik 10 was, een beetje laat dus. Dit was in de zomervakantie van 2008, een kampje samen met mijn broer Daan in de WOS.

  Laurent De Cock overtuigde ons om na de vakantie iedere woensdag middag samen met Daan, Jasper en Dajo te trainen tot de winter. Dit met succes want in de lente deden we mee met de Delta combi in Zeeland met de C’tjes, waar ik 2de eindigde. Daarna heb ik een paar benjamin wedstrijden meegedaan.

  Eind 2009 werd ik lid van Gosailing. Ik werd getraind onder andere door Dédé. Mijn eerste echte trainingsstage was in La Rochelle op zee in de herfstvakantie. Het was toen beestig weer, mijn droogpak lek, elke avond druipnat dus, maar leuk…

  Ik heb me ingeschreven voor de selecties in 2011. De optispring en de U4 in Medemblik waren een succes voor mij. De U4 in Workum was toen echt een tegenvaller door het zware weer. Maar uiteindelijk werd ik toch nog opgevist in de selectiestand voor het EK samen met Isaura. Op het EK in Tavira heb ik niet schitterend gevaren maar het was een zeer leerrijke ervaring. Daarna heb ik ook nog een benjamin wedstrijd meegedaan op het Galgeweel waar ik op een eerste plaats terecht kwam. Na een stage met Gosailing in Bandol met de Griekse trainer en weer een hele periode trainen met Dédé, Hans en Ingrid schreef ik me weer in in de selecties. Deze keer ben ik rechtstreeks geselecteerd voor het EK in Italië.

  Ik zie er naar uit! Hopelijk zetten we allemaal een mooie prestatie neer!

  Lieze Ravelingien

  BEL 1125

  03-06-2012 om 11:15 geschreven door John Rieff  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexander Lefin BEL 1131

  Alexandre Lefin (BEL 1131)

   

  Lid van de C.V.V.B. en Go Sailing European Team.

   

   

  Ik ben in Brussel geboren in 1997 en heb zowel de Belgische (papa) als de Spaanse nationaliteit (mama).

  Ik spreek Frans, Spaans, Nederlands en een beetje Engels.

  Dit jaar rond ik mijn derde middelbaar af in de richting Latijn-Wiskunde aan het Koninklijk Atheneum Jean Absil in Etterbeek.

  Ik train al sinds 2008 met DD Wilmet bij het Go Sailing European Team.

   

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />Mijn allereerste keer in een Optimist was tijdens een initiatiestage bij ADEPS. Mijn eerste regatta was de OptiTrophy, georganiseerd door het FFYB in 2007 en ik ben toen als eerste geëindigd! Tijdens de regatta van Luik leerde ik de zeilwereld van mijn leeftijdsgenoten leren kennen – Allemaal leden  van de DOCB die het ganse jaar door zeilen, zomer en winter… !

  DD Wilmet en Françoise Lagneau hebben me op een bepaald moment uitgenodigd om deel te nemen aan een trainingstage in Marseillan in Frankrijk. Ik was in de wolken! Mijn passie voor het zeilen was geboren ;-)

   

   

  Momenteel zeil ik sinds 4 jaar elke weekend en ondertussen heb ik mijn jongere broer Arthur binnengeloodst in de wereld van het zeilen!

  Dankzij mijn eindklassement in 2011, ben ik uitgenodigd geweest naar de Trofeo Campobasso in Napels in januari 2012.

  Ik ben heel gelukkig om nu voor de eerste keer deel te kunnen nemen aan het Europees Kampioenschap in Lignano Sabbiadoro (Italië), want dit is tevens mijn laatste Optimist-seizoen aangezien ik 15 jaar word in augustus. Deze selectie is voor mij het mooiste geschenk na al die jaren van trainen.  Ik zal proberen alles te geven tijdens deze laatste uitdaging om zo mooi mogelijk mijn “Optimist-carrière” af te kunnen ronden vooraleer over te stappen naar Laser 4.7!

  Verder houd ik van sport in het algemeen! Ik ga 2 keer per week zwemmen, heb 10 jaar aan judo gedaan en vóór het zeilen heb ik 5 jaar rugby gespeeld.  Ik heb evenwel moeten kiezen tussen de rugbywedstrijden en de zeilweekends…

  Daarnaast houd ik ook van alles wat wetenschap, wiskunde en fysica behelst. Ik speel ook piano, wat niet meer dan logisch is gezien mijn ouders muzikanten zijn!

  02-06-2012 om 06:39 geschreven door John Rieff  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/belgianoptimist2012

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  22-05-2012 om 21:27 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!