kanaries Belgische bultjes
het wel en wee van mijn bultjes
Inhoud blog
  • TEN HUIZE VAN……WERNER VAN DESSEL
  • POSTUURKANARIES WASSEN
  • DE VOEDING VAN ONZE KANARIES.
  • TEN HUIZE VAN DIRK PELGRIMS
  • De achilleshiel van de bloedluis.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • site WOUT VAN GILS alles over de kanarie
  • vogel links
  • Link beginpagina
  • blog van Marc De Rechter
  • brabantse speciaalclub kleur postuur kanarie
  • FIORINO
  • Belgische bulten groep Oost Vlaanderen
  • Borders
  • 29-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VERANDERING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pipo ========================

    DE VERANDERING.(tekening met juiste werkhouding voor de B.B.)

    Wat al een tijdje in de lucht hing heeft zijn beslag gekregen op een vergadering met de meest eminente (A.O.B) kwekers van de Belgische bult zij hebben hun voorstellen tot wijzigen van de standaard op papier gezet.

    Naar mijn bescheiden maar vast overtuigde mening is elke verandering hoe klein dan ook uit den Boze, van een” monument” blijft men af.

     Het was zo dat ik in eerste instantie niet welkom was op dit(A.O.B) onderonsje omdat ik van K.B.O.F  sinjatuur ben. Toen ik naderhand op  aandringen van enkele liefhebbers plots  wel welkom bleek te zijn, bedankte ik  hiervoor  vriendelijk  om als tweederangs figuur  toch nog op te draven op dit  A.O.B onderonsje.

    Dat deze drang om te veranderen bij sommigen al lang sudderde was me bekend en de meeste van de aanwezigen zullen daar met goede bedoelingen geweest zijn. De argumentatie die sommigen daar gebruikte om deze verandering door te drukken en die terug te vinden is in het verslag van deze vergadering roept wel wat vragen op bij mij.

    Het doel was om de standaard van onze Belgische Bult aan te passen aan de realiteit van vandaag.  Als ik de bultjes bekijk die ik zelf bezit hoeven deze helemaal geen aanpassing van de standaard, ik kweek ze dan ook naar de gevraagde hedendaagse standaard, doen anderen dit  niet stel ik mij de vraag? Als de hedendaagse bult niet meer beantwoord aan de standaard van vandaag dan heeft men de laatste jaren de foute vogels van de foute liefhebbers met de meeste punten beloond en aldus zijn deze weggedeemsterd van de standaard. De eenvoudigste oplossing voor dit probleem is de foute bultjes, zij die een aanpassing van de standaard nodig hebben aan de realiteit gewoon waarderen met mindere punten omdat deze liefhebbers zelf toegeven dat hun type bult niet beantwoord aan de vandaag geldende standaard. Of met andere woorden we moeten al die keurmeesters die meerdere keren  voor pipo werden uitgescholden bedanken dat zij wel de lef hadden van te keuren naar de geldende standaard.

    Nog een argument dat word aangehaald is dat andere landen(Italië) de standaard zullen wijzigen als zij dit niet doen.

    Voor zo ver ik iets kan achterhalen over de reglementen aangaande aanpassingen van standaarden, is het zo dat elk land een vetorecht heeft tegen aanpassingen als het ras aan hen toebehoord. Met andere woorden Italië mag voorstellen wat het wil als België nee zegt is het nee.

    Wat met de Japan Hoso in Palaiseau  is gebeurd is een spijtige zaak, zonder mandaat mag  België geen veranderingen aanvaarden. Maar iedereen kan een inschattingsfout maken en men leert het meest uit zijn fouten.

     Het vetorecht tegen veranderingen dat een land heeft voor een ras dat hen toebehoord is wel degelijk “”tegen veranderingen “”  wat niet het zelfde is als “”””””bij veranderingen”””””.

    Bij voorstellen voor veranderingen aan de standaard die een land zelf aanvraagt voor een ras dat hen toebehoord komt men terecht onder het regime van een stemming bij meerderheid en komt het vetorecht te vervallen. Komt er nog bij dat eens men zelf de standaard open stelt voor veranderingen ook andere landen hun veranderingen voor dit ras kunnen formuleren en indienen.

    Wie alles van naderbij volgde, de wandelgangen aanhoorde, en tussen de lijntjes kan lezen weet  dat het volgende scenario zich zal voltrekken in het voordeel van Italië. Het is begonnen bij de Japan Hoso  dit was een testcase voor Italië, om te zien hoe beïnvloedbaar België wel was en de uitslag kennen we. De volgende stap in Palaiseau zal zijn dat België zelf wijzigingen aan de standaard gaat voorstellen voor de Belgische bult. Hierdoor zal het vetorecht van België vervallen, en dan slaat de valstrik die van in Bari al is voorbereid dicht. Op dat moment zal Italië ook zijn grieven op tafel leggen voor wijziging van de bult en in de verwarring een stemming uitlokken, en ik weet nu al hoe deze er zal uitzien.

    Als men de aanpassingen die men voorstelt eens van naderbij bekijkt kan men bij de verschuiving van enkele puntjes hier of daar de bedenking maken wat dit op het totaal gaat geven naar de hedendaagse bult toe. Maar als men gaat zien naar de rubrieken die men denkt af te zwakken en in de toekomt als bijkomstig wenst te beschouwen, deze gaan wel een inpakt hebben op de toekomst van de bult. Zo stelt men voor om de rubriek over de grootte af te zwakken, zie maar eens rond op de shows meer dan de helft van de bultjes die men ziet zijn veel en veel te klein, vergeet niet dat de bult even groot moet zijn dan de Yorkshire tussen 17 en 18 cm. Zo zou de rubriek over de poten ook te verwaarlozen zijn, op dit vlak ziet men menig bultje  op de show met de dijen veel te ver zichtbaar  net Gibber poten. En dan de staart één van de raskenmerken die vermenging met de Scotch direct aan het licht brengt zou ook maar bijkomstig meer zijn. De bevedering zou aan punten moeten bijkrijgen de vraag is waarom? Dat een bultje over een goede bevedering moet beschikken kan ik niet ontkennen en frisuren moeten worden bestraft, maar het gaat hier niet over een contour vogel zoals de Gloster of de Border nietwaar. Wat wil men dan in de toekomst voor de bult als men dit voorstel gaat volgen, een bultje van nog 13 cm met zijn staart onder de stok op Gibber poten en Giboso houding, maar met een perfecte bevedering, nee bedankt dit is slechts een karikatuur van de bult. Geef mij dan maar een bult van 18 cm met zijn staart verticaal in het verlengde van de rug, de dijen tegen het lichaam gedrukt met  licht gebogen poten en in een werkhouding van het cijfer 7, een echte bult  zo als hij moet zijn, en laat die bevedering dan  maar iets minder zijn.

    Wie de nieuwe tekening van de bult heeft voorgesteld weet ik niet en van wie zijn hand ze is al evenmin, maar of wel denkt men niet na bij dit voorstel of wel zit ook deze tekening onder de dubbele agenda die sommigen volgen. Wat er dan mis is aan deze tekening? Wie de hoek meet van de hals met het lichaam van de afgebeelde vogel kan vast stellen dat deze veel verder gaat dan tussen 80° en 90° zoals beschreven in de standaard. Wie deze tekening aanvaard als de gevraagde en gewenste houding voor de nieuwe realiteiten bult gaat er dus van uit dat de werkhouding in de toekomst een cijfer 1 zal benaderen en niet een cijfer 7 zo als nu in de standaard staat.

    Wees nu eens eerlijk wie in de beschrijving van een nieuwe standaard normen vastlegt die uitgaan van tussen 90° en 80° werk houding en dan een tekening voorstellen met een bult in werk houding die 50° is, ik stel mij daar vragen bij. Dat sommigen hier in België dromen om die werkhouding van het cijfer 7 naar het cijfer 1 te laten evolueren is een open deur intrappen. Wetende dat dit voorstel op hun vergadering geen draagvlak zou vinden rept men hier met geen woord over maar laat men wel een tekening goedkeuren met een bult die nog dieper gaat trekken dan de Gibber die op min 80° zit en die de Giboso gaat benaderen die tussen 45°en 60° zit. Met alle Chinezen maar niet met den dezen.

    Ik hoop dat de afgevaardigden die ons zullen vertegenwoordigen in een volgende Palaiseau nu over voldoende maturiteit beschikken om niet in de valstrik te trappen die Italië heeft opgezet. Het is bijna zeker met medewerking en medeweten van mensen uit België die in Bari al beloofd hebben dat ze alles in het werk zullen stellen om België er toe te bewegen om zelf veranderingen voor te stellen. Al deze poespas op vergaderingen waar enkele grootpraters zichzelf tot bevoorrechte gesprekspartners uitroepen en andere mensen gaan manipuleren die geen weet hebben van hun dubbele agenda maar wel met oprechte bedoelingen aanwezig zijn dienen tot niets te leiden. Het enige doel van deze vergaderingen is om er voor te zorgen dat België zelf veranderingen gaat voorstellen om zo Italië in de kaart te spelen. Er is maar één juiste houding mogelijk van België op een volgende vergadering in Palaiseau om te voorkomen dat Italië zijn standaard voor de bult  zal opdringen op C.O.M vlak, geeft uw vetorecht niet uit handen door zelf voorstellen te formuleren tot wijziging van de standaard, en veeg elk voorstel van Italië van tafel.

    PIPO 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    29-04-2015, 22:44 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    22-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."WARME DAGEN"

    Avdeynde===========

     

    ZE ZIJN WEER IN HET LAND!!!!!

    “Warme dagen, warme dagen

     Een voor mij, een voor jou

     Warme dagen

     Meer zou ik de Heer niet vragen

     Als hij antwoorden zou”

    Raymond van het Groenewoud wist niet dat ook de luizen dit tot hun lijflied uitgeroepen hebben. Het is den tijd van het jaar is een veel gehoorde opmerking voor alles en nog wat.  Wel ja het is den tijd van het jaar voor de luizen in alle kleuren en in grote getalen zijn ze weer aan hun opmars begonnen. Bij meerdere kwekers zijn ze al op bezoek zowel de zwarte als de rode luis werden teruggevonden in nesten en kieren.

    Wees op uw hoede gaat in uw kweekkooien nu op zoek naar deze lastposten wacht niet tot u ze toevallig tegen komt. Ze zijn nu in de natuur aan hun actieve periode begonnen en deze gaat nog door lopen tot september.

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    22-04-2015, 11:08 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISSEN IS MENSELIJK

    Avdeynde==========

    VITAMINE -E

    Na een vorig stukje op men blog kreeg ik een opmerking in de bus dat ik er volledig naast zat met men interpretatie over de werking van deze vitamine.

    Missen is menselijk natuurlijk dus ging ik terug op zoek naar de waarheid achter de werking van deze vitamine. Aangezien het over de werking naar vruchtbaarheid bij de vogels handelde ga ik me beperken tot deze eigenschap van vitamine E.

    Om duidelijkheid te scheppen gaan we eerst enkele definities omschrijven van termen die vaak met elkaar vermengd of verward worden bij vitamine E.

    Zo zijn potentie, libido en een verhoogde vruchtbaarheid drie zaken die al te vaak met betrekking tot vitamine -E op een hoopje worden gegooid. De twee eerste potentie en libido zijn met betrekking tot vitamine -E helemaal niet aan de orde een verhoogde vruchtbaarheid of betere uitkomst kan wel worden beïnvloed door vitamine -E. Als er een te kort is opgetreden kort voor of tijdens de kweekperiode wat zeker een periode is van verhoogde noodzaak aan vitamine -E kan dit gevolgen hebben.

    Als we potentie definiëren komen we bij “kracht om iets te doen “. Zo kan iemand de potentie bezitten om topvoetballer te worden, of kan een vogel de potentie bezitten om een kampioen te worden ja zelfs wereldkampioen. Hieronder kunnen we verstaan dat we er veel van verwachten gezien zijn kwaliteiten. Als we over potentie spreken bij een bevruchting is dit het vermogen seksuele prikkels en stimuli waar te nemen en deze om te zetten in gezonde nakomelingen. Bij onze kanaries is potentie vooral een gevolg van het aantal lichturen onder invloed hier van zal de hypofyse hormonale veranderingen te weeg brengen en de kanarie de potentie bezorgen om zich voort te planten. Een verhoogde toediening van  vitamine -E  heeft geen enkele invloed op dit proces. Probeer het maar eens bij een daglengte van 10 u mag u een trein vitamine -E geven maar kweken zullen u kanaries niet.

    En dan is er nog het libido van onze kanarie of “ de drang of noodzaak tot” ook hier heeft vitamine -E geen invloed op. Dit wordt vooral bepaald door de pop die zich aanbiedt of niet, ze zal dit doen als ze de noodzaak voelt om bevruchte eieren te kunnen produceren. Ook dit is weer hormonaal bepaald door het aantal lichturen en door het moment in het broed en kweek cyclus. Zo zal ze zelden of nooit tot paring over gaan tijdens het broeden of als ze kleine jongen heeft. Sommige popjes gaan meerdere keren tot paren komen dan anderen maar het aantal paringen heeft geen invloed op wel of niet bevruchte eieren. Eén paring kort voor de leg(min 48h) is voldoende voor een gans nest bevruchte eieren, de bevruchting van de eieren gebeurt dan ook niet tijdens het paren. Het sperma van de man zal de pop na een paring opslaan(+- twee weken) en te gepasten tijden aanwenden om een vruchtbaar ei te leggen.

    Een verhoogde vruchtbaarheid door vitamine -E heeft te maken met de antioxidanten werking van vitamine -E waardoor ze de vetzuren zal beschermen tegen oxideren. Laat nu juist het sperma van de man vooral bestaan uit vetzuren, net als bij aanmaak van de eidooier door de pop die ook vooral uit vetzuren bestaat. Hierin is de verhoging van de vruchtbaarheid onder te brengen voor wat betreft extra toedienen van vitamine -E.

    In de praktijk komt het er op neer dat bij de man vitamine -E in combinatie met selenium de beweeglijkheid van de zaadcellen verbetert en zelfs het aantal zou kunnen verhogen. Dit geldt voornamelijk voor mans die te weinig zaadcellen of onvoldoende bewegelijke zaadcellen hebben met andere woorden oudere mans. Bij de popjes gaat verhoogde toediening resulteren in minder afsterven van de vrucht in het ei en meer jongen die uitkippen.

    Zo zie je maar dat vitamine -E wel degelijk voor een betere kweek kan zorgen maar de verhalen van mans die zelfs met de drink fontein gaan paren of popjes die onophoudelijk eieren blijven produceren of maar nesten blijven maken zijn wel een beetje van de pot gerukt.

    Zijn al die producten die een wonderbaarlijke kweek beloven dan van geen nut? Misschien wel maar vitamine -E zal niet het wondermiddel zijn dat men toevoegde, het wonder zal dan van andere ingrediënten moeten komen.

    En nogmaals:

    “VITAMINES TOEDIENEN HEEFT ENKEL ZIN ALS ER EEN TE KORT AAN IS”

    Eén gouden tip

    GEEF BROCCOLI DOOR UW EIVOER EN VERGEET ALLE POTJES MET VITAMINE -E








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    22-04-2015, 10:57 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    31-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vicieuze cirkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    AVDE+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Niets vergeten======================

    Nu de kweek zijn intrede heeft gedaan  gaat het resultaat bij sommigen weer vreugde brengen en voor anderen ontgoocheling. Een eerste constante die ik bij veel kwekers kon opvangen is dat bijna iedereen meer dan hen lief is onbevruchte eieren in de nesten weet te vinden, wat hier de oorzaak wel kan van zijn?

    In vroegere jaren zou men de zonsverduistering als de schuldige hebben aangewezen, maar in deze tijden weten we wel beter natuurlijk of juist niet?

    Wat eigen is aan een hobby is dat ieder het op zijn eigen manier mag doen, niemand moet u komen vertellen hoe het nu juist moet. Op de laatste vergadering van de Heikneuter konden de aanwezigen vaststellen dat eivoer evenveel samenstellingen kent als er liefhebbers zijn. De samenstelling varieerde van recht uit het pak naar de kweekkooi toe, tot een eivoer met meer dan 10-20-30 of 40  ingrediënten. Om nog maar te zwijgen van de ingrediënten die niet met naam werden genoemd, naar ik heb vernomen was er zelf een liefhebber bij die één paarden(koe)middel toediende aan zijn jonge kanaries.

    Alle wegen leiden naar Rome en iets nieuw moet er elk jaar bij zijn, zo was er vorig jaar het super food  Quinoa dat werd overladen met de meest superlatieven en in vervanging  voor kiem zaad. Dit jaar is het de Perle Morbide  die met grootse verwachtingen is ingehaald om kiem zaad te vervangen. En net als veel liefhebbers was ik na het horen van al die lovende commentaren en goede eigenschappen benieuwd om het eens uit te testen. Om een lang verhaal kort te maken het is veel geblaat maar weinig wol. Ofwel zit ik met een soort kanaries die afwijken van het normale of wel zijn het koppige ezels( soort zoekt soort nietwaar). Maar bij grote uitzondering lusten ze die perle niet. Het is wel zo dat ze kunnen kiezen tussen kiem zaad en die perle, en ze kiezen dan ook resoluut voor het kiem zaad. Wie vertelde er ooit weer dat de dieren instinctief weten wat goed is om zijn jongen mee op te voeden?

     Waarom verkiezen de kanaries  gekiemd zaad kan men denken? In de natuur bestaat de voeding van de zaadeters waartoe de voorouders van onze kanaries behoren vooral uit zaden in al hun voorkomen maar bijna nooit uit volledig droge zaden zoals we die kennen voor onze kanaries.

    De traditie om gedroogde zaden te verstrekken vind zijn oorsprong bij vroegere handelaars, die om de vogels te verschepen of om er van dorp naar dorp mee te trekken deze droge zaden het makkelijkste waren voor onderweg. In de natuur worden halfrijpe, rijpe en na het rijzen van de zaden op de grond vochtige of gekiemde zaden opgepikt, verschillende zaadeters gaan als er jongen zijn het menu aanvullen met insecten om de nodige eiwitten en mineralen te verstrekken aan hun jongen.

    In de voorbereiding op de kweek gaan we allemaal aan de slag met verschillende vitamine preparaten. Men mag natuurlijk niet uit het oog verliezen dat extra vitaminen enkel zin hebben om eventuele tekorten aan te vullen. Als er geen tekorten zijn hebben ze als voorbereiding geen enkel nut, en gaan de water oplosbare (vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur) en vitamine C  B12(kan wel worden opgeslagen in het lichaam) er gewoon weer uit via hun urine, de vet oplosbare(vitamine A-D-E-K) gaan ze opslagen tot op zeker niveau en daarna gaan ze de lever en nieren overbelasten. Als er te korten zijn opgetreden was onze verzorging buiten de kweekperiode ondermaats en is het maar af te wachten of uit dat potje vitaminen een goede kweek gaat tevoorschijn komen? De kweek is wel een periode van verhoogde noodzaak aan verschillende stoffen in de vogelvoeding, dit kan gaan van vitaminen over eiwitten tot mineralen enz. Als we de vitaminen opsplitsen in water en vet oplosbare is het zo dat de water oplosbare aangeboden moeten worden op het moment dat ze nodig zijn en deze elke dag opnieuw. Al de water oplosbare vitaminen buiten B12 die de popjes meegeven in hun eieren worden opgenomen kort voor dat het ei wordt gevormd. Dus voor dat de leg zijn aanvang neemt heeft het extra verstrekken van deze vitaminen buiten B12 geen enkele zin even als na de leg. Voor de vet oplosbare kan het wel zinvol zijn deze voor de leg te verstrekken aangezien ze in het lichaam van de vogel worden opgeslagen.

    En dan de extra toediening van vitamine –E die ook wel eens de  vruchtbaarheid vitamine word genoemd, de werking van deze vitamine mag men niet verwarren met deze van viagra.  Het is een fabeltje dat deze vitamine de drang of drift tot paargedrag zou aanwakkeren bij de mannetjes of popjes. Deze vitamine heeft enkel een antioxidanten werking op de vetzuren welke tijdens de kweek nodig zijn in allerhande processen, bijvoorbeeld bij de vorming van sperma bij de man of bij de vorming van de dooier van het ei welke vooral uit vetzuren bestaat. Wie denkt dat zijn kanaries gaan driftig worden van vitamine E slaat de bal volledig mis ondanks dat dit al jaren voor waarheid wordt verteld.

    Naast de vitamines vergeet men wel eens dat mineralen even belangrijk zijn in de kweek. De opname van vitamines is vaak rechtstreeks gelinkt aan de aanwezigheid van sommige mineralen of andersom, denken we hier maar aan vitamine- D die absoluut nodig is voor de opname van calcium. Dit calcium speelt een erg belangrijke rol tijdens de kweek en is een vaak onderschatte factor. De juiste huishouding van dit calcium is rechtstreeks bepalend voor het aantal eieren en de kwaliteit van de schaal. De opname van dit calcium is een zeer complex proces en moet gans het jaar de nodige aandacht krijgen om een voorraad te kunnen opslagen in het vogellichaam. Eens de opname wordt verstoord geeft dit soms bijna onherstelbare schade voor de rest van de kweek.

    Enkele weetjes over dit calcium, bied men een te hoog percentage aan in de voeding wat vaak tijdens de kweek wordt gedaan door allerhande hoog gedoseerde toevoegingen, dan vind er een verlaagde opname plaats. Ook een te hoog eiwitgehalte in de voeding is nefast voor de opname aangezien dit voor een verzuring van het lichaam gaat zorgen waarop de vogel massa’s calcium gaat verbruiken om dit te neutraliseren. Ook dit komt vaak voor tijdens de kweek men voegt eiwitten toe aan het eivoer tegen 100 km per uur en percentages van 25%  of nog hoger zijn geen uitzondering. Het rechtstreeks gevolg is dat de pop heel haar huishouding aan calcium nodig heeft om die eiwitten te verteren en te weinig calcium over heeft om eierschalen te vormen met als gevolg max 2 of 3 eitjes per ronde in de nest of een slecht gevormde eierschaal. Dit eivoer met een veel te hoog percentage eiwitten gaat de jonge kanarie bij de aanvang van zijn ontwikkeling al met een verstoorde calcium opname opzadelen. Te veel eiwitten kunnen een nefaste invloed hebben op de goede werking van de nieren en de lever, als gevolg van deze verminderde werking gaat de opname van vitamine D dan weer verstoord worden welke dan weer nodig is voor de opname van calcium, juist ja een vicieuze cirkel. Waarom denkt u dat een eiwitdieet best onder dokters begeleiding gevolgd word? Juist ja omdat hoge concentraties eiwitten in de voeding gevaarlijk kunnen zijn voor mens en dier.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    31-03-2015, 15:23 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 TERUGBLIK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    AVDE=================================================================
    EN DE WINNAARS ZIJN+++++++++++++++BEKENT

    In het voorjaar tussen einde show seizoen en begin kweek seizoen worden de winnaars van het voorbije jaar in de bloemen gezet op de diverse clubfeesten. Als ik terugblik op de voornaamste ankerpunten in het show seizoen zie ik bij de bultjes steeds dezelfde namen terug komen.

    Als we beginnen met de grootste  1dag show van het jaar  deze van BPC-  Antwerpen, welke we kunnen aanzien als de eerste echt belangrijke afspraak van het jaar waar iedereen top wil zijn met zijn vogels. Het was hier dat Dick Van Brenk zijn adelbrieven voor de eerste maal op tafel legde en met de beste bult in show huiswaarts keerde en één eerste uppercut uitdeelde met zijn super bultjes. Met Wim Hofman en Patrick Teichmann als keurmeesters was dan ook de top aanwezig als het over bultjes keuren gaat, dit belette niet dat één slechte verliezer het niet kon nalaten deze mensen te bestempelen als Pipo.

     De volgende afspraak die er toe doet in het jaar was de Gouden Ring show te Roeselare, de meest precieuze meerdaagse show in België kreeg dit jaar af te rekenen met de gevolgen van de vogelgriep. Het was dan ook spijtig dat sommige buitenlandse deelnemers geen vogels konden insturen wegens vervoersverbod in hun land. Geen erg er bleven nog voldoende liefhebbers en kwaliteit aanwezig voor de reeksen van de Belgische bult te bevolken, de afwezigen hadden ongelijk of waren nog niet hersteld van hun uppercut.

    Met een beperkte ploeg bultjes bleek deze show een succesverhaal voor mezelf, met driemaal goud, tweemaal zilver en drie maal brons keerden ze huiswaarts.

    Voor de liefhebbers van onze nationale trots is er begin november met de Bultenshow van Spy ook altijd nog een ankerpunt om naar uit te kijken. Iedereen weet dat het hier steeds de beste zijn die de strijd aangaan voor de beste in show. Sommigen haken dan ook af door de hoge kwaliteit van de bultjes die hier steeds aanwezig zijn. Ook hier was het weer Dick Van Brenk die uit het verre Langbroek ergens tegen 4 uur in de morgen vertrokken was om hier te zegevieren met beste bult in show. Wie hier ook met één super stam in zijn kaarten liet zien was niemand minder dan de veelvuldige wereldkampioen Wim Hofman hij behaalde dan ook de titel van beste stam in show.

    Al deze shows kaderen in een interclub ingericht door de federatie van de  “Belgische postuur kanarieclub” of de B.P.C.  Op het einde van de rit komen hier de sterkste kwekers/ tentoon stellers van een ras boven drijven, en mag men terecht fier zijn als men bij de besten behoord in dit klassement. Als men de lijn van de beteren in dit klassement  doortrekt naar het W.K. zien we hier ook dezelfde namen terug komen en behalen zij de meeste medailles in Rosmalen met de Belgische Bult, op een toevallige uppercut uitzondering na.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    31-03-2015, 15:22 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    04-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TELLER STAAT OP NUL

    Avde=================================

     

    DE TELLER STAAT OP NUL

    Met het WK te Rosmalen kwam er een einde aan het show seizoen 2014 en werd de teller weer op nul gezet. Met de kweek nemen we een nieuwe aanvang naar het nieuwe show seizoen 2015 dat ditmaal zal eindigen op het WK te Portugal. Voor de bultjes naar het WK vertrokken werden deze opgelicht zodat eens ze terug zijn zij direct kunnen starten met de kweek.

    De eerste nestjes zijn dan ook al gevuld met eitjes en sommige popjes zijn al aan het broeden zodat we binnen een tien tal dagen de eerste bultjes mogen verwachten. De voorbereiding verliep voorbeeldig zonder enige strubbeling laat ons hopen dat dit de voorbode is van een goede kweek.

    Voor mij bestaat een goede kweek uit 200 à 250 jonge bultjes, de 48 koppels welke ik samenstelde moeten de klus maar klaren en deze verwachting inlossen. Maar de weg naar een goede kweek is bezaaid met vallen en schietgeweren, er kan 1000 en 1 dingen mislopen.

    De eerste vereiste om alles vlot te laten verlopen  is dat de vogels gezond zijn bij de aanvang van de kweek.  We mogen niet vergeten dat kweken voor onze kanaries een zware inspanning is en dat vooral de popjes de meeste offers dienen te brengen. Zoals steeds ga ik een 8 tal weken voor de aanvang van de kweek op bezoek bij de dierenarts voor mij is dat bij Trigenio te Nijlen. Na een onderzoek door Peter Coutteel werden men bultjes als gezond verklaard en was behandelen niet nodig.

    De normale voorbereiding met wat vitaminen en mineralen ter ondersteuning voor de nakende kweek werden toegediend dus moeten ze er klaar voor zijn. Voor wat het eivoer betreft ga ik dit jaar een nieuwe toepassing uitproberen bij een aantal koppels en als de resultaten goed zijn gaat de vernieuwing zich doorzetten naar al de koppels. Het uiteindelijke doel is van tegen het einde van de kweek zonder commercieel eivoer te gaan kweken. Als het waar is dat de uiterst kleine hoeveelheden chloor in leidingwater of de verwaarloosbare hoeveelheden van nitriet of wat dan ook in sla of appels een slechte invloed hebben op de kweek resultaten van onze kanaries. Wat moet ik dan denken van de stoffen die worden toegevoegd aan commercieel eivoer on dit tot 18 maanden houdbaar te maken na fabricatiedatum?

    Zoals elk jaar komt er weer wat nieuw op de markt  dit jaar is het  Perle Morbide  . Het was al een twee tal jaar aan het sluimeren maar dit jaar is het hot dankzij een goede setting in de markt en de nodige reclame. Op fluisterende toon en met geheimzinnige papiertjes die de naam vermelden zo gaat men met dit nieuwe wonderkind om, kweken was nog nooit zo gemakkelijk als men maar Perle Morbide voedert. Als we de samenstelling eens onder de loep nemen is er niets nieuw onder de zon, geen enkel ingrediënt laat een betere kweek verwachten. Maïs, gemalen tarwe, gemalen haver, maïsglutenmeel, kokosolie, sojaolie, aardappeleiwit zijn geen wondermiddelen en de rest zijn kunstmatige kleur stoffen en wat vitaminen of aminozuren die in elk vitaminepreparaat voor vogels zijn terug te vinden.  Wie het zich wil aanschaffen moet er naar op zoek aangezien het op niet veel plaatsen te verkrijgen is dit ondersteund natuurlijk de wonderbaarlijke geheimzinnige kwaliteiten die men er aan toe dicht.

    Zo nieuw is het trouwens niet het is al een aantal jaren op de markt, oorspronkelijk komt het uit Amerika de firma Pretty –Bird van de pellet voeding heeft het al lang in haar gamma en voor de helft van de prijs.

     Dat het kiemzaden zou vervangen is een commerciële leugen en slaat nergens op het is totaal onwaar en dan al zeker naar voedingswaarde toe het kan hoogstens de rusk of couscous vervangen in het eivoer door het rul te maken. Dat ze het graag eten is waar maar de meeste mensen eten ook graag friet en taarten die zijn lekker, maar of het goed is?

    Welke weg ik moet gaan en welk type bult ik moet kweken is nog een raadsel aangezien enkele wijze zich gaan buigen over de toekomst van de bult. Men denkt er aan de standaard aan te passen, met het argument dat de hedendaagse bult is geëvolueerd. Is deze evolutie dan wel in de goede richting geweest? Is het niet zo dat men vogels moet trachten te kweken welke naar de standaard toe evolueren. Als de standaard niet meer beantwoord aan de hedendaagse bult zijn er dan in het verleden foute keuzes gemaakt? Zijn er toen zaken extra beloond die niet gevraagd werden en zo de bult liet evolueren van de standaard weg. Moet ik nu van die kleine bultjes met een werkhouding in cijfer 1 gaan kweken, of net die lange smalle met gestrekte Gibber poten. Er moeten ook meer punten komen op de bevedering stelt men voor, en bij één andere houdingvogel schaft men juist de rubriek bevedering af, ofwel zijn al de neges zwart of wel geen enkele. Men moet wel weten wat men wil natuurlijk anders word vogels kweken naar de standaard moeilijk.

    We zien wel waar het schip strand misschien zit er wel meer toekomst in de Parijse Frisé die in bestelling zijn en maak ik volgend jaar een volledige overstap naar dit ras zodat dit kweekjaar wel eens men laatste zou kunnen zijn als Belgische Bult liefhebber.

      


    niets nieuw onder de zon al 15 jaar op de markt



    Het Nieuwe wonderkind vanaf nu is vogels kweken kinderspel

    Als conservatief ben ik tegen veranderingen maar als het moet enkele voorbeelden die wel wat in zich hebben als nieuw type bult





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    04-03-2015, 22:11 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    22-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BINGO MET 963

    AVDY++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    963 IS BINGO

    Het 963ste  van in het totaal 992 gekweekte bultjes in de vijf jaar dat ik nu terug bezig ben met men hobby,
    zorgde er voor dat ik één van men vooropgestelde doelen kom waarmaken. Het behalen van een gouden en zilveren medaille op één WK.  Het schenkt me dan ook veel voldoening in mijn hobby en geeft me nog meer motivatie om het in de komende jaren nog beter proberen te doen. Nog één doel te gaan maar dan wel eentje dat 1313 maal moeilijker is dan een gouden medaille behalen op het WK te Rosmalen. Het zal niet eenvoudig zijn om dit doel te treffen aangezien het goed verscholen zit in een Antwerps fort, en men elk jaar maar één poging mag doen om de oppergaai te bemachtigen.

    Als voorbereiding op dit WK werden men bultjes ingestuurd voor de Gouden ring show in Roeselare, met driemaal goud, tweemaal zilver en drie maal brons keerden ze huiswaarts. Dit resultaat stemde mij optimistisch en liet uitschijnen dat alles goed zat. Eens temeer daar dit behaald werd door een eerder beperkte ploeg bultjes, aangezien ik zelf verstek moest geven wegens het bezoek aan een show in Istanbul.

    Tussen Roeselare en Rosmalen trachtte ik ze een optimale verzorging te geven zodat ze in topconditie konden vertrekken naar Nederland. Zelden verliep een voorbereiding zo onvoorspelbaar als nu, en hoe korter hun vertrek zich aankondigde hoe slechter ze er uitzagen. Nog nooit zat de bevedering week na week losser op de borst dan nu, ik stelde mij dan ook de vraag wat ik nu toch mis kon doen?  Een van de taken in de laatste jaren van men werkverleden was “troubleshooting” of met andere woorden uitzoeken hoe of waarom iets mis gaat of kon gaan. Met deze ervaring voor ogen wist ik dat de eerste vraag was “wat veranderde er ten opzichte van toen het nog goed ging?”

    Wat veranderde ik in de laatste weken wat invloed kon hebben op de bevedering? De gedachte was nog niet koud of het vermoeden kwam bij me op dat de manier van baden totaal was veranderd en wel eens de boosdoener kon zijn. Ten gevolge van een besmetting met trichomonas  ergens half oktober stelde ik mij ook weer de vraag wat ging er mis. Trichomonas was me als ex-duivenmelker maar al te goed bekend, duiven hebben hier vaak last van, maar bij kanaries komt het zelden voor. Ik kwam tot de conclusie dat het badwater wel eens de oorzaak kon zijn van deze besmetting. Ik bied hen steeds regenwater aan om een bad te nemen dit kon de oorzaak zijn van de besmetting. Ik schakelde dan ook over op kraantjeswater waaraan ik Borat en glycerine toevoegde en verder wat Serinol. Deze Serinol is het enige wat ik normaal toevoegde aan het regenwater maar de rest niet.

     Voor Roeselare liet ik men TT-vogels +- één maand rusten in een buitenvlucht waar ze konden baden als de hemelsluizen opengingen en verder niets. In de voorbereiding op Roeselare werden ze terug opgekooid en kregen ze kraantjeswater aangeboden met borat en glycerine als badwater en dit tweemaal per week. Ik besloot van terug over te schakelen op regenwater maar ditmaal werd het eerst aan de kook gebracht om elke besmetting te voorkomen, en zie na een badje met regenwater beterde de bevedering terug en toen ze afreisden naar Rosmalen was alle weer bijna bij het oude.

    Met het gekende resultaat als gevolg, van niets in vijf jaar naar een gouden en zilveren medaille op het WK. De naam dat ik wereldkampioen ben(geweest) draag ik mee tot het einde der dagen, tot spijt van wie het benijde, en wees maar zeker dat die er zijn. Maar nu komt het moeilijkste, namelijk bevestigen en bewijzen dat het geen toevalstreffer was.

    Rosmalen bracht de bevestiging van wat we al gans het show seizoen konden vaststellen  de nieuwe grootmeester met de Belgische bult draagt de naam Dick Van Brenk en komt uit Nederland. Hij wist dan ook de meeste medailles weg te kapen met de Belgische bult, wie ook weer terug aanknoopt met zijn verleden als wereldkampioen is Wim Hofman hij wist een gouden medaille te behalen met stam. Verder werden er nog door Tomas Hernandez (zilver) en Princen J (goud stam) medailles behaald.

    Zielig was ook om vast te stellen dat vroegere pseudo kampioenen hun verdere afgang niet konden stoppen en met een totaal voorbijgestreefd type Belgische bult probeerden hun wil op te leggen aan anderen. De keurmeesters van dienst trapten niet in deze val en beloonden dan ook dit totaal achterhaald type van Belgische bult maar matig met punten zoals het hoort, nu nog afwachten tot de Belgische keurmeesters de durf kunnen opbrengen om dit ook op de Belgische shows te doen. Nog zieliger waren de beschimpende opmerkingen ten opzichte van de keurmeesters die tot Pipo werden bevorderd, en de beloonde Belgische bultjes die in zijn ogen werden gedegradeerd tot onwaardige kampioenen. Of hoe rancuneus kan een klein mensje zijn die denkt dat alleen hij de waarheid in pacht heeft of bultjes kan keuren?








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    22-02-2015, 22:13 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paté van den Dré

    VDEA=================================================

    SNOEPJES VOOR ONZE KANARIES

    Kanaries zijn te gronde zaadeters en hun hoofdmenu kan dan ook best als basis bestaan uit zaden. Verdere lusten ze zo wat alles wat men ze voorschotelt van fruit over groenten tot eten voor mensen, wist u dat het in Engeland bij topkwekers een goed bewaard geheim is van gekookte of ongekookte patatten aan de vogels te voederen met het inzicht de bevedering te verbeteren? Men moet ook niet bevreesd zijn om Koolhydraatrijk voedsel als versnapering aan de vogels te geven zoals bv gekookte spaghetti of rijst maar overdrijven is wel uit den boze natuurlijk.

    Wat men nooit aan kanaries moet aanbieden zijn avocado’s, of chocolade ze bevatten stoffen die voor de vogels giftig zijn. Ook voedingstoffen voor de mensen die niet moeten worden aangeboden zijn voedsel dat grote hoeveelheden vet, zout, suiker, kleurstoffen en conserveermiddelen die nog niet eens goed voor ons zijn, laat staan voor onze vogels. Ook voedsel, zoals snoep, chips en gefrituurd eten moeten gewoonweg niet worden aangeboden aan onze kanaries.

    Een snoepje dat men ze wel kan aanbieden is een paté die men zelf kan maken en op 5 min klaar is, en wees maar zeker ook al proefden ze hem nog nooit ze zullen er verlekkerd op zijn. Het mooie aan deze paté is dan nog dat men hem kan geven ter ondersteuning bij de kweek om de jongen mee te voeren, hij heeft dan ook alles in zich om als eivoer te dienen.

    Hoe gaat men nu te werk om deze paté aan te maken?

    Ingrediënten die men nodig heeft:

    250 cl halfvolle melk, één ei,

    85à90 gr couscous, en één koffielepel honing.

    Werkwijze voor de bereiding:

    Stap 1:

    Men brengt de melk samen met het losgeklopt ei onder roeren tot tegen het kookpunt, men kan zien dat de juiste temperatuur is bereikt als er aan de zijwand van de kookpot luchtbellen gaan opborrelen. Het mengsel niet laten doorkoken anders gaat dit schiften.

    Stap 2:

    Draai het vuur uit maar laat de kookpot op de kookplaat staan, voeg nu onder roeren de couscous toe en blijf goed verder roeren tot het mengel gaat indikken, eens het mengel de viscositeit (dikte) heeft bereikt van goede rijstpap haalt men de kookpot van de kookplaat en voegt één koffielepel honing toe en meng verder tot een homogene brij. Opgepast eens het mengsel gaat indikken bestaat het gevaar dat de kookpot op de bodem gaat aanbranden, zeker niet langer op de kookplaat laten staan.

    Stap 3:

    Men stort het mengsel nu uit in een glazen of metalen kom waarbij men best een laagdikte van 1.5 tot 2 cm kan nastreven om het afkoelen te vergemakkelijken, na het afkoelen kan men het in blokjes verdelen en aan de vogels voederen in een hoeveelheid die men voor eivoer zou hanteren.

    Stap 4:

    Observeer nu uw vogels bij het aanbieden van dit snoepje en geniet bij de aanblik van kanaries die verlekkerd zijn op iets wat u zelf bereide voor hen. Bewaren kan men dit snoepje 3 tot 4 dagen in de ijskast daarna kan men het best niet meer aanbieden aan de vogels.


    Ingrediënten die men nodig heeft





    de juiste temperatuur is bereikt als er aan de zijwand van de kookpot luchtbellen gaan opborrelen



    blijf goed verder roeren tot het mengel gaat indikken

    voegt één koffielepel honing toe





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    11-01-2015, 22:10 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP BEZOEK IN ISTANBUL

    AVDE.   


    OP BEZOEK IN ISTANBUL.............

    Op het W.K. in Bari kreeg Willy en Maurice de vraag om als keurmeester te fungeren voor de 5de Club Show Istanbul Border & Fife Fancy, en werd ze positief beantwoord.


     Door omstandigheden bleek het voor Maurice niet mogelijk om zijn belofte na te komen. Een vervanger zoeken met een zelfde visie op de Border als deze die heerst binnen het partnerschip was dan ook geen eenvoudige opgave. Na enig zoekwerk kwam men bij mij terecht, alle kennis begint bij zelfkennis en zonder de ondervinding en ervaring die Maurice bezit zou dit niet eenvoudig zijn. Ik was wel bereid om als kenner van het huis als assistent en klankbord voor Willy op te treden tijdens de keuring in Istanbul.

    Het was dan ook op de morgend van vrijdag 5 december dat we samen richting Zaventem vertrokken, om tegen 8 uur richting Istanbul te vliegen. In de vroege namiddag arriveerden we in het hotel na een voorspoedige vlucht. Het hotel was gelegen aan de voet van het oude Istanbul achter de oude ommuring van de stad en in de schaduw van de Sofia en Blauwe moskee. Aan de voorkant vanuit ons raam kregen we zicht op de zeestraat tussen Europa en Azië met in de verte de brug over de Bosporus. Na kennismaking met de andere keurmeesters bleek dit een bonte mengeling te zijn van meerdere nationaliteiten.

    Op zaterdag morgend stroomden de vogels binnen en na de middag konden Italiaanse, Portugese, Ierse en Belgische keurmeesters aan hun taak beginnen, ze kregen 830 Yorkshires, 1300 Glosters, 250 Borders, 80 Fife fancy en verder nog Norwish en Cresten te keuren.

    Het was voorzien dat Willy om 13.30h een aanvang zou nemen met de keuring, uiteindelijk was het 15.30h   voor hij kon starten. Aangezien sommige Borders een reis van 1000 km achter de rug hadden en de mindere kwaliteit van de verlichting in de hal zorgde er voor dat sommige vogels een vermoeide en slaperige indruk gaven, en namen ze de nodige tijd in beslag om zich te laten zien. Er werd gekeurd op het Engelse systeem naar de beste 7 vogels van de show. Tegen de klok van 19 uur was de klus geklaard, en was de winnaar bekend.

    Willy liet tijdens de keuring zien dat hij de materie van de border tot in de puntjes beheerst, smaken verschillen natuurlijk maar de beste vogels stonden op de hen toekomende plaats. Voor mij was dit een uitgelezen kans om ervaring te mogen opdoen door deze keuring van zeer kort bij te volgen uitgevoerd door iemand die zich kan scharen bij de vijf beste kwekers ter wereld van dit ras.

     Een erg vermoeiende dag werd afgesloten in een typisch Turks restaurant, daar waar het in Engeland een dinner en dance  was, opteerde men hier als muzikale begeleiding voor opzwepende Turkse klanken. De plaatselijke Willy Sommers en Laura Lynn maakten hun opwachting en de Turkse klassiekers die ze brachten zette gans het restaurant in rep en roer, de plaatselijke schonen jong en oud brachten met zwoele buikdansbewegingen menig Turks hoofd op hol. Het eten was lekker de conversatie wat minder gezien de nodige decibels en de taal die echt geen binding heeft met de onze. Met de nodige vertalingen van Haluk Sermet en op een groot overdekt dakterras waar de decibels wat minder waren ontwikkelde er zich een erg interessant gesprek over hun manier van kweken en verzorgen van de vogels.

    Na een verkwikkende nacht rust en uitgebreid ontbijt dat we samen nuttigden met enkele Belgische bezoekers aan de show vertrokken we op zondag voormiddag richting Azië. We reden richting Bosporus, in het Turks de Boğaziçi, Karadeniz Boğazi, het is een belangrijke zeestraat die Istanbul opsplitst in een Europees en een Aziatisch gedeelte, het verbindt de Zee van Marmara met de Zwarte Zee. De brug is één van de grootste bruggen ter wereld met een lengte van 1590 meter en een breedte van 39 meter. Het wegdek hangt maar liefst 65 meter boven de Bosporus. Helaas is het hiermee ook een populaire plek voor mensen die zelfmoord willen plegen en om deze reden is de brug verboden voor voetgangers en fietsers. We kregen op het hoogste punt een indrukwekkend uitzicht over de wereldstad die Istanbul is, er leven 17.000.000 mensen in deze stad die vanop dit hoger gelegen punt zonder einde lijkt.

    Na de middag brachten we een bezoek aan de show, hier konden we een ongelooflijk aantal Yorkshire bewonderen en vaststellen dat de Ierse keurmeesters de lichtere types prefereerden. Dit was niet geheel tot tevredenheid van de liefhebbers en inrichters, we konden zelf vaststellen dat de bevedering soms te wensen overliet maar het volume zat wel daar waar het dient te zitten, wat soms wel eens anders is bij de vogels die ik thuis te zien krijg.

    Bij de Glosters was  te zien dat groen geen kleur is die de Turkse liefhebbers aanspreekt, veel Glosters die overwegend vetstofkleurig waren. Er was wel kwaliteit aanwezig, maar veel vetstofkleurige vogels moeten nog een eindje gaan voor ze het vereiste niveau zullen halen. Hier was het Marc De Keyser met nog twee andere keurmeester die 1300 Glosters diende te keuren.

    Bij de Norwich was het Nottet Alain die de dienst uitmaakte om de vogels van de nodige punten te voorzien, ook een behoorlijk aantal cresten was aanwezig.

    Bij het bezoek aan de Borders kregen we positieve opmerkingen te horen over de verrichte keuring, deze werd nog bevestigd door Engelse keurmeesters die aanwezig waren. Wat de kwaliteit van de aangeboden Borders betreft was deze erg verschillend, sommige waren echt wel goed maar groen was ook hier het kind van de rekening.

     Het kleine broertje van de border de Fife fancy blijkt niet zo populair te zijn in Turkije met maar 80 aanwezige vogels was dit aan de lage kant. We kregen  echt wel kleine vogeltjes te zien die dan ook de typische gebreken lieten zien van die kleinere types.  Ik denk dat mits de juiste inbreng van goede Fife fancy exemplaren uit België er een mooie toekomst in het verschiet ligt voor de liefhebber die deze link maakt.

    Ook was er een aanzienlijk aantal vogels aanwezig in de verkoopzaal, hier werden vooral de zwaardere rassen en Glosters aangeboden. Aan Yorkshire geen gebrek hier en in een kwaliteit die menig liefhebber in België zou doen watertanden. Ook de grotere frise rassen werden te koop aangeboden, wat men hier niet te zien krijgt zijn houdingvogels ook achter Fife Fancy moet men op zoek gaan. Aan kandidaat kopers geen gebrek nooit zoveel vrouwen met jonge kinderen op een vogel verkoop aanwezig gezien dus de toekomst lijkt me hier verzekerd.

    Zondag avond in het hotel bij een goede tas koffie en nagenietend van ons verblijf stelden we vast einde goed al goed. Tot Marc de Keyser ons de vraag stelde of wij nog een kamer hadden voor de nacht, en hoe we dan wel zouden thuis komen op maandag? We hoorden het in Istanbul donderen en dit bij heldere hemel ook al was het donker, wegens de staking in België werden alle vluchten naar Zaventem  gecanceld en dit niet enkel op maandag maar voor de twee tot drie volgende dagen. Wij hadden dan wel geen vlucht naar huis meer voor maandag maar de Marc had zelfs geen bed meer om in te slapen. Uiteindelijk konden we op maandag een vlucht op Keulen boeken en kwamen we ergens tegen 20 uur  toe in Begijnendijk. Zowel voor Willy, Marc als voor mezelf was einde goed al goed.


    Van in het hotel kregen we zicht op de Bosporus met in de verte kleine vissersbootjes die daar dag en nacht lagen te vissen





    Op één van men ochtendwandelingen nog geen 2 min van het hotel kreeg ik een heel ander Istanbul te zien.




    Winter in Istanbul net anders dan in België





    Het hotel was ok





    Dakterrassen zijn op elk huisje groot of klein aanwezig ook ons hotel bezat een ruim dakterras, een overdekt gedeelte waar we in de morgen ons ontbijt nuttigden, en een open waar het aangenaam vertoeven was bij 23°C zoals Willy en Lucien laten zien.





    De Belgen waren goed vertegenwoordigd.





    Liefde is !!!!!!!  Een foto maken van uw echtgenote op een dakterras in Istanbul





    Op zondag brachten we een bezoek aan het hoogste punt van Istanbul dat in Azië is gelegen





    Zicht over Istanbul met in de verte de brug over de Bosporus



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    24-12-2014, 19:23 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yorkshire

    avde

    Met 840 aanwezige yorkshire kanaries vond deze show plaats in een aparte zaal, de keurmeesters kwamen uit Ierland en gaven de voorkeur aan de lichtere types met veel volume bovenaan de vogels



    Beste Yorhshire in show






    Vijfde beste in show maar naar bevedering toe de beste van de zeven best geklasseerde vogels





    De keuring werd gevolgd door de aandachtige liefhebbers





    De keurmeesters aan het werk bij de yorkshire







    Zicht in de zaal met de 840 aanwezige yorkshire





    Zicht in de verkoop hal






    De kwaliteit aan Yorkshire die hier te koop was zou in de handen van een bekwame kweker het mogelijk maken om binnen de twee jaar aan te sluiten bij de top in België, de prijs(300 euro) was in verhouding tot de kwaliteit zeker niet te hoog



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    24-12-2014, 19:12 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dit was Istanbul

    avde

    Enkele indrukken die ik kon opdoen tijdens men ochtendwandelingen

    Een typisch steegje in het oude Istanbul gelegen buiten het toeristische centra







    Vergane glorie volledig uit hout opgetrokken





    Ook dit is het hedendaagse Istanbul, het contrast tussen arm en rijk, tussen modern en traditioneel, tussen voor en tegen standers van president Erdogan is voelbaar aanwezig.






    Op 5 min wandelafstand van het hotel lag de Sofia moskee badend in de zon op een zondagmorgen, maar vergis u niet de ingang was bewaakt door gewapende soldaten die foto’s maken onmiddellijk verboden.







    De grafsteen van de grote Ali Baba was net achter de hoek aan het hotel, van de 1000 rovers geen enkele te bespeuren, waar die zaten was ook voor mij een raadsel.





    In deze straatjes aan de Grand Bazaar verloor ik even het noorden, een taxi bracht me terug naar het hotel.





    Istanbul by night



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    24-12-2014, 19:03 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    23-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMENWERKING

    avde

    Verschillende speciaal clubs van postuurvogels richten hun show samen in om de kosten te drukken, een overzicht:


    Willy Winkelmans van het partnerschap Winkelmans&Torfs  de  zevenvoudige wereldkampioenen met de Borders aan het werk als keurmeester.





    Een hoop ervaring mogen opdoen door de keuring van kort bij te kunnen volgen





    Marc de keyser als keurmeester van de Glosters





    Waar men gaat langs Gloster wegen overal komt men de rozetten van de Lucien tegen. De Firma “Standing Engraving NV” uit Mechelen verzorgden ook hier de award voor de prijswinnaar bij de Glosters






    De Norwish kanaries werden beoordeeld door
    Nottet Alain





    Ook de cresten waren aanwezig






    Met 1300 aanwezige Glosters was dit ras het best vertegenwoordigd





    De stand van de kleurkanaries kon +-200 vogels verwelkomen





    De prijswinnaars bij Fife Fancy



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    23-12-2014, 00:00 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de Club Show Istanbul Border & Fife Fancy
    avde

    5de Club Show Istanbul Border & Fife Fancy



    Beste border in show


    Kadir Ayhan was de winnaar van de dag




    De prijzentafel





    Tweede beste border in show





    Winnaar van meerdere reeksen en tweede, vierde, zesde en zevende beste border in show Tufan Güngör




    +- 250 Borders waren aanwezig





    Willy bij het in ontvangst nemen van een aandenken als keurmeester van deze show.





    Ik nam de honneurs waar voor Maurice





    Kadir de winnaar van de dag samen met Willy en ikzelf



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    23-12-2014, 00:00 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ochtendwandelingen

    avde........

    De dieren van Istanbul..........

    Naar gewoonte maakte ik ook hier men ochtendwandelingen door de ontwakende stad, in de kleine steegjes ontmoette ik de dieren van Istanbul. Op een van deze wandelingen verdwaalde ik in de wirwar aan steegjes in de omgeving van de grote Bazaar, geen nood de gele taxi’s zijn met honderden aanwezig en in geen tijd was ik terug aan het hotel.


    Zwerfkatten behoren tot de vaste bewoners van deze stad men komt ze overal tegen, het moeten er honderden zijn zo niet duizenden.






    Katten en parkingwachters komen in gans Istanbul veel voor, parkeerplaatsen zijn big business in deze overbevolkte stad.





    Kraaien zijn ook hier in grote mate aanwezig het gaat om de bonte kraai een ondersoort van de bij ons voorkomende zwarte kraai
    .





    In Turkije verwacht men Turkse tortelduiven natuurlijk maar ze leken helemaal niet op deze die ik kende. En het gekoer klonk anders, meer een hollere drieklank, woewoewoe, na enig opzoekwerk kwam ik uit bij de palmtortel of  Senegalese tortel, in Istanbul zijn ze niet inheems en vermoedelijk uit kooien ontsnapt.





    Ook de stads duiven zijn in mindere maten aanwezig en leven onbezorgd.





    De stadsduiven van Istanbul zijn blijkbaar niet op de hoogte van het spreekwoord “leg niet al uw eieren in één nest “





    Na Brussel koloniseren halsband parkieten ook Istanbul, ze zijn minder in aantal dan in Brussel maar men kan hun kreten overal waarnemen in de stad.






    De vele zwerfhonden zijn groot van gestalte en erg vreedzaam ze worden dan ook door iedereen getolereerd.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    23-12-2014, 00:00 geschreven door avdeynde  
    Reacties (1)
    21-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOMELAND VAN DE BORDER

    avde

     

    HOMELAND VAN DE BORDER.

    Na de verhalen van Willy en Maurice over hun bezoek in 2013 aan de show van de Border Convention in Fleetwood, en hun voornemen om dit jaar terug te gaan was men besluit snel genomen. En zo was het op de vrijdagmorgen van 14 november tegen de klok van kwart voor zes dat Maurice me oppikte en we richting Begijnendijk reden. Klokslag zes uur vertrokken we richting Fleetwood de chauffeur van dienst was Willy een ritje van 10 uur zat er aan te komen(dachten we). Tegen de klok van 8 uur was voorzien dat we de trein zouden nemen en door de Kanaaltunnel richting Engeland zouden sporen. Er bleek wat vertraging op de trein te zitten maar de sfeer was goed en de babbel vlot dus lieten we dit niet aan ons hart komen, wisten wij veel dat dit een voorbode was.

     Eens de  Kanaaltunnel door stoomden we richting Londen over de M1  tot de brug over de Theems verliep alles vlot, vanaf nu stremde het verkeer soms, Willy merkte op dat zolang we rijden we niet stilstaan. Wisten wij veel dat stilstaan in het verloop van de verdere reis een sleutelwoord zou worden, net als bij ons bezoek aan Phil Warnes vlotte het verkeer niet echt goed. We moesten onze reistijd bijstellen maar ja een uurtje later was geen ramp natuurlijk dan was het maar 16 uur als we toekwamen, wie zou daar om malen de babbel was nog steeds vlot en de sfeer goed. En dan plots op  +- 100km voor het bereiken van onze eind bestemming  gedaan met rijden we stonden stil op de M6. De dame met de lieve stem op de Yorkshire radio wist ons te vertellen dat de M6 was afgesloten in beide richtingen wegens een ongeval met een vrachtwagen die geladen was met chemisch spul en dat dit hevig brandde. Nog een geluk bij een ongeluk dat we juist aan een afrit waren en de snelweg konden verlaten, we zouden verder gaan langs de binnenwegen en dan maar wat later arriveren dachten we. We gingen er van uit dat drie snuggere Belgen al die Engelsen te snel af waren door de snelweg tijdig te verlaten, was dat even een domper toen we in het stadje Winwick toekwamen en alles pot dicht zat. Vanaf nu was het met een slakkengangetje dat we nog vooruit kwamen, elk kruispunt en rotonde was bumper aan bumper aanschuiven en goed opletten. We zouden Fleetwood  pas  bereiken na 14 uur rijden, over de laatste 100 km deden we 3 uur wat erg vermoeiend moet geweest zijn voor de chauffeur.

     Maar uiteindelijk bereikten we het The North Euston Hotel in Fleetwood waar we na een maaltijd konden bijkomen van de reis. Men moet weten dat dit hotel is afgehuurd door de Border Convention en op een paar uitzonderingen na al de deelnemers van de show er ook verblijven. Willy en Maurice werden al snel erkend als Border mannen en bezoekers van vorig jaar ze verbroederden dan ook met de Engelse Liefhebbers. Dit heel gebeuren en zijn omgeving waarin ze plaats vind geeft de geest en de manier weer van de Engelse en hoe zij de hobby beleven. The North Euston Hotel stamt uit de Victoriaanse tijd gebouwd tussen 1837 en 1841 en ademt nog steeds de grootsheid uit van deze tijd, met enorme lusters in Tiffany stijl aan het plafond en tapijten in koninklijk rood door gans het hotel. Dit  Titanic aandoend decor van grootsheid en rijkdom en de onmiddellijke omgeving van de zee schept een unieke sfeer van verbroederende adellijke grootmeesters kwekers van de Border. Op de vooravond van hun hoogtepunt van het jaar is dit de voorbereiding op de hoogmis die eindigt met de kroning van de nieuwe koning der Borders voor het eerstvolgende jaar. Dit geeft recht op onsterfelijke roem door uw naam bij te mogen schrijven in de archieven van de Border Convention die terug zou gaan tot het jaar 1824 ten tijde van Victoria.

    Genoeg historie terug naar het heden, na een verkwikkende nachtrust en een Engels ontbijt full option en voor de Maurice een eitje met bacon, konden we er weer even tegen. In de voormiddag brachten we een eerste bezoek aan de Marine Hall, we waren wat laat om als steward te kunnen aantreden maar konden wel even binnen om de keurmeesters aan het werk te zien, wat bij hoogste uitzondering toegestaan is. Ook hier was het decor in victoriaanse stijl er heerste een sfeer vergelijkbaar met een kunstenaar die een creatie van hoger bestaan gestalte geeft. De aanwezigen schuifelen door de zaal en spreken met gedempte stem, ze dragen de borderkooien alsof het goudstaven zijn. Ik durf de vraag te stellen of ik enkele foto’s mag maken, de weigering om dit te doen komt met een blik alsof ik vraag om te mogen vloeken in de micro tijdens de paus wijding in Rome.

     In de namiddag is de show dan open voor het publiek, de hoog opgevoerde spanning is voorbij en de harde realiteit komt aan de oppervlakte. Vooreerst het aantal Borders is beduidend lager dan vorig jaar met +- 550 vogels dit is aan de lage kant, vorig jaar werden nog +-900 borders geshowd. De juiste oorzaak was niet bekend of wilde men ons niet vertellen, voor de opening van de show werd geopperd dat het lage aantal Borders ruimschoots zal goedgemaakt worden door de hoge kwaliteit van de aanwezige vogels. Ook dit was niet volledig waar er waren topvogels te zien maar ook echt mindere Borders  en dit niet alleen in de novice klasse.

     Ik zie wat ik zie en bij een onderlinge landen wedstrijd tussen de drie beste border kwekers van België en al wat ik hier zie, durf ik niet te zeggen wie met de overwinning aan de haal zou gaan maar de Belgen zijn zeker niet bij voorbaat verloren zeker weten. We monsterden de Borders welke zich wisten te onderscheiden, en merkten nog wat kleine foutjes op zoals een keelstreepje hier of daar, maar er was één constante bij de winnaars ze stonden allen hoog op de poten en lieten voldoende dijen zien. De beste in show hoe kon het ook anders was een Border van het gekende huis Phil Warnes, het was een top Border maar niet van het gehalte van zijn winnaar van vorig jaar. De dominantie was dit jaar ook wat minder uitgesproken maar vergist u niet bij nader inzien en het monsteren van een van de zwaarste reeksen, bleek weer maar eens wat voor een klasse Borders deze mens bezit. Hij is en blijft met voorsprong de beste kweker van het ras hoor, en dan werd volgens onze bescheiden mening een van zijn beste exemplaren nog niet eens geklasseerd.

    De avond werd dan weer gevuld door deelname aan de Dinner & dance van de Border Convention in het hotel, en verder afgesloten door te verbroederen met de aanwezige Engelse, Ierse of Schotse grootheden van de borderwereld. William (Willy) zoals hij daar word genoemd moet in een van zijn vorige levens duidelijk in deze contreien vertoefd hebben aangezien het niet opviel dat hij een Belg was onder de Engelstaligen. We vermaakten ons door te genieten van de sfeer en het goede gezelschap, dit maal was de taal nog een barrière voor de Maurice maar tegen volgend jaar in december als hij de Noord-Ierse Bordershow zal jureren samen met William en dit op uitnodiging van Robbert Bennett zal dit geen probleem meer zijn, zeker weten.

     Ik ontmoete hier  mensen waarmee ik wel vriend was op facebook maar die ik nog nooit in levende lijve zag.  Kennis maken met andere liefhebbers uit totaal andere streken is steeds een verrijking aan kennis en inzichten. Na nog een bezoek op zondag voormiddag aan de show namen we afscheid van de aanwezige liefhebbers en zetten we tegen 13 uur de terugreis in. Met de slechte ervaring in het achterhoofd van de heenreis waren we wel wat bevreesd, maar onze vrees bleek onterecht de sfeer bleef goed maar de babbel ebde stilaan weg de vermoeidheid nam de bovenhand, enkel William bleef bij de pinken en bracht ons veilig thuis.

    Het land, de mensen, het landschap, de oer conservatieve instelling en een bevolking die tradities hoog in het vaandel draagt maakt van Engeland een land naar men hart waar ik me best zou kunnen thuis voelen, ik zie mij hier al wonen in een cottage op den buiten tussen uitgestrekte velden en natuur. Dit land en deze show te kunnen bezoeken samen met collega vogelliefhebbers Willy en Maurice geeft me een gevoel van voldoening dat ik weer een ervaring rijker ben en ik ben hen dan ook dankbaar dat ze positief antwoorden op men vraag of ik mee kon gaan. Op naar ons volgende avontuur Istanbul we komen er aan.

    avde        

    In de late vooravond komen we toe in Fleetwood  de vuurtoren of  The  Upper Lighthouse  geeft aan dat we aan de zee zitten meer bepaald de Irish Sea  en het bushokje symboliseert de Engelse tradities




    De morgenstond heeft goud in de mond, met deze aanblik door het venster van de monding van de  River Wyre  werd ik wakker, hij nodigde mij dan ook uit om elke morgen een ochtendwandeling te maken in de schemer van de nakende dag.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    21-11-2014, 14:27 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood 2014-1

    avde

    We verbleven in The North Euston hotel dat zijn naam dankt aan de tijd toen dit het eindpunt was voor de treinen langs de westkust van Engeland , wie verder wilde naar  Schotland nam hier de veerboot naar Ardrossan. In het park voor het hotel bevindt zich een herdenkingsteen van de eerste trein naar Fleetwood(15 July 1840.)






    herdenkingsteen van de eerste trein naar Fleetwood(15 July 1840.)







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    21-11-2014, 14:27 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleedwood 2014-2
    avde

    Als ik me vanuit het raam even naar links draaide kreeg ik zicht op de Irish Sea met op de voorgrond  The  Lower Lighthouse dat werd gebouwd rond 1840 net als de rest van het oudere gedeelte van Fleetwood.




    Op een van men ochtendwandelingen bracht ik een bezoek aan het  Fleetwood Memorial Park  dat werd aangelegd ter nagedachtenis van de gesneuvelden uit  wereldoorlog  14-18









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    21-11-2014, 14:26 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleedwood 2014-3
    avde

    Het podium der winnaars




    Hier was het hem om te doen the one and only show of The British Border Fancy Canary Clubs



    En de winnaar was? Juist eentje van de Living Legend  Phil Warnes



    De show vond plaats in de Marine Hall welke gelegen is vlak aan de zee, de lichtinval die geschiede door een indrukwekkende koepel welke was afgeschermd door een even indrukwekkend glasraam.




    Bijlagen:
    Feetwood 2014 024BIS.jpg (161.2 KB)   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    21-11-2014, 14:25 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood 2014
    avde

    Impressie van de show


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    21-11-2014, 13:59 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    20-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feetwood



    Vorige week was Paul Huyghe en zijn vrouw nog  betrokken in een ongeval op weg naar de Border&Fife show van Pijpelheide, maar gedreven als hij is nu al aanwezig op deze show en met de wagen.

    avde




    Willy en Maurice met George Eltringham – Chairman Border Convention



    John Furley samen met Winkelmans&Torfs , John Furley heeft toegezegd om als keurmeester te fungeren voor de borders in 2015 op de show van de Vlaamse Border & Fife fancy club. En Winkelmans & Torfs gaan in 2015 als keurmeesters naar de Noord –Ierse border show op vraag van Robert Bennett.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:KWEEKHOK
    20-11-2014, 22:57 geschreven door avdeynde  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 11/09-17/09 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 28/03-03/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Belgische bulten groep Oost Vlaanderen
  • club italiano bossu
  • Richard Peeters en zoon Johan --- glosters en yorkshires
  • Belgische bulten Wim Hofman
  • VLAAMSE BORDER & FIFE FANCY CLUB
  • bossu belga Giuseppe Colucci
  • bossubelge
  • visita-al-aviario-de-juan-jose-oliva.
  • Lizards kanarie
    Welkom op mijn blog!
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ambie
    www.bloggen.be/ambie
    Foto
    Foto

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs