Inhoud blog
  • Gratis boek beleggen voor dummies
  • China koopt steeds meer goud
  • Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
  • Indextrackers worden steeds populairder
  • Mijnbroker biedt klanten een spaarrekening
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Beginnen met beleggen
    Leer beleggen met de tips van Warren Buffett
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lening online aanvragen
    Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om een lening af te sluiten. Vroeger was het noodzakelijk om bankkantoren te bezoeken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Dankzij het internet kunt u als het ware een kredietinstelling online bezoeken. Alle kredietinstellingen hebben een eigen website. Daar kunt u dan gedetailleerde informatie doornemen aangaande de aangeboden diensten.

    Bij bepaalde kredieten is het ook mogelijk om dit online aan te vragen. Een bezoek aan een kredietinstelling is niet meer nodig dan.
    Een krediet online aanvragen is misschien handig, maar het brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Zeker bij de zogenaamde verstrekkers van minikredieten is het aangeraden om met de nodige voorzichtigheid te handelen. De kosten van deze kredieten zijn hoog en voor u het weet hebt u een veel te duur krediet afgesloten.

    Aangaande persoonlijke leningen en autokredieten raden we u aan om eerst voldoende informatie door te nemen. Ook hier merkt men op dat er vele aanbieders zijn. Dankzij een simulatie op de site van de aanbieder is het mogelijk om de kostprijs te berekenen. Doe dit bij meerdere aanbieders en vergelijk dan. Op deze manier kunt u zelf kijken waar u het goedkoopste uw krediet kan afsluiten.

    14-03-2012 om 21:22 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partners van de website
    Op deze website kunt u onze partners vinden:

    Bekijk ook deze website
    Vermogensbeheer
    Goedkope autoverzekering
    Wegenbelasting
    Hypotheek oversluiten

     


    11-03-2012 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bepaal je doelen en waak voor emotie
    Een belangrijk onderdeel van beleggen is het bepalen van je doelen. Dit is nodig om emotioneel bestand te zijn om de juiste beslissingen te kunnen maken. Dit geldt zowel voor traders als voor beginnende beleggers. Doelen zorgen ervoor dat je geen emotionele onjuiste beslissingen neemt. Succesvolle beleggers investeren met een duidelijk doel als richtpunt en zorgen dat hun beleggingswijze daarop aansluit.

    Vooral op momenten van frustratie of spanning krijgen beleggers te maken met discipline problemen. Handelaren horen te zorgen voor psychologische strategieën vast te stellen voor de bestrijding van deze frustratie.

    Een juiste focus zorgt dat je meester bent over je beleggingen. Iedere belegger wisselt successen af met dalen. Het beheersen van angst en frustratie is van essentieel belang. Beleggen komt in verschillende stappen:
    - Bepaal je doelen
    - Richt je beleggingsstrategie op je juiste wijze in
    - Ontdek je zwakke psychologische punten
    - Bestrijd je zwakke punten om niet van je pad af te wijken

    Sommige beleggers moeten een rondje lopen als ze rode cijfers in hun portefeuille zien. Andere beleggers toetsen hun beslissingen steevast door dit vooraf te overleggen met een bevriende belegger die hun visie kent. Voor sommigen kan het nuttig zijn om hun beleggingsplan op hun nachtkastje te leggen.

    Wat je ook doet, waak voor emotie! Een hoge hartslag zorgt veel vaker voor slechte beslissingen, dan voor goede keuzes.

    01-03-2012 om 13:19 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Beleggen, belegger, emotie
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkpartners
    Dit zijn onze linkpartners:
    http://www.linktoevoegen.nl/
    Waarzo.nl
    AEX beursverwachting
    A3 Place .com
    website aanmelden
    Linkpaginas.nl
    Onderhandse Lening
    Sociale Lening
    Studentenlening
    Geld lenen met bkr
    Extra geld lenen
    Hoeveel kan ik maximaal lenen?

    Aflossingsvrije Lening
    5000 euro lenen
    Snel Geld Lenen
    Goedkoop Geld Lenen

    Site met ervaringen en artikelen over hoe mensen hun ex hebben teruggekregen: Terug bij je lieve partner terugkomen.
    Zoek je een mooie limo om je op stand te verplaatsen naar een feestje? Kijk eens naar Limo verhuur voor de beste limo's.
    creditcardoverzicht.com is een gespecialiseerde vergelijkingssite van creditcards en debitcards. Als doel heeft creditcardoverzicht.com het zo volledig en inzichtelijk mogelijk aanbieden van informatie, op basis waarvan consumenten en bedrijven zelf kunnen kiezen welke creditcard of debitcard het beste bij hen past. Deze informatie wordt gepresenteerd zonder dat er een voorkeur voor een specifieke creditcard of debitcard wordt gegeven.

    01-02-2012 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Linkpartners
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handelen als een professional
    Goed beleggen is een kunst. Als je structureel winst wilt maken op de beurs dan kun je de beslissingen niet af laten hangen van fingerspitzengefühl, yin-yang en onderbuikgevoelens. Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden. Een goed boek lezen kan bijvoorbeeld al geen kwaad. Een gedreven professional in mijn omgeving pakt het als volgt aan.

    Vijf tips om te handelen als een professional:


    1) Voorbereiden door het formuleren van een strategie om de beleggingsbeslissingen te bepalen.

    2) Het bijhouden van een beleggingsdagboek om van fouten te leren, vooruitgang te structuren en positieve motivatie te vinden om risico’s te mijden.

    3) Het beheren van risico en het maximaliseren van kansen. Niet handelen als kansen niet volledig helder en de koersen nog niet richtinggevend zijn.

    4) Het nemen van pauzes bij het nemen van lastige beslissingen. Loop een rondje door het huis, kijk even naar buiten of pak nog een kop koffie. Bij inschattingen van het sentiment zul je soms zelfs eerst een nachtje moeten slapen. Als je merkt dat je twijfelt of wil reageren uit emotie, doe dan een stap terug.

    5) Behandel het beleggen als het managen van een bedrijf. Werk met een duidelijk omschreven plan naar winstgevendheid, gericht op onderscheidende gebieden van sterke punten en kansen. Zorg dat je alleen werkzaam bent (belegt) in gebieden waar je verstand van hebt.

    Sommige tips lijken overdreven, maar juist in stressvolle periodes zou iedere belegger een polsband om moeten hebben. Op het moment dat je hartslag omhoog gaat mag je niet handelen. Goede beleggingsbeslissingen worden zelden in paniek genomen.

    28-01-2012 om 22:40 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lezersvraag: Wat gebeurt er bij een faillissement met mijn beleggingen?

    Als je belegt dan moet je altijd nadenken over de mogelijke schaduwzijde. Als het bedrijf waarvan je aandelen hebt namelijk failliet gaat, dan ben je je geld kwijt. Je kunt  dit ondervangen door te spreiden in verschillende aandelen of door een beleggingsfonds te kopen. Een beleggingsfonds zal niet snel failliet gaan omdat het jouw beleggingen automatisch spreid, uitzonderlijke specifieke fondsen daargelaten. De waarde van je fonds kan alsnog dalen als de waarde van de onderliggende beleggingen daalt, maar een heel mandje failliet laten gaan is vrij lastig.

    En hoe zit het dan met je bank?
    Als de bank of broker waar je belegt failliet gaat dan is je beleggingsportefeuille niet verdwenen. Een onafhankelijk bewaarbedrijf bewaart namelijk je effecten. Dit geldt voor beleggingsfondsen, individuele aandelen en obligaties. Voor opties geldt dit niet, die kun je bij een faillissement kwijt zijn.

    12-01-2012 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Bank failliet
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleggen in China via trackers
    Het is moeilijk om jezelf goed te informeren over individuele Chinese aandelen. Dit geldt met name wanneer je Chinese aandelen in de financiële sector wilt kopen. China’s aandelenhandel is minder transparant dan in Europa. Ontdek de mogelijkheden om eenvoudiger te investeren in China:

    Bekijk het zelf eens >>

    23-12-2011 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Investeren in obligaties?
    Laatst kreeg ik een vraag over investeren in obligaties. Het viel me toen pas op hoeveel je over obligaties kunt vertellen. Daarom lijkt een introductie in de wondere wereld van de obligaties me wel een aardig onderwerp voor deze week. 

    Wat zijn obligaties? 
     
    Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, onderneming of instelling is aangegaan. Als een bedrijf geld nodig heeft kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever rentevergoeding. 

    Obligaties vormen zijn de hoeksteen van een evenwichtige beleggingsportefeuille. Vooral oudere beleggers investeren een groter deel van hun portefeuille in obligaties. Bijkomend voordeel is dat mensen kunnen leven van de rente van obligaties. 

    
Aan de slag met obligaties 
     
    Als je wilt beleggen in obligaties dan is het belangrijk om te weten wat je koopt. Zorg daarom dat je jezelf verdiept in obligaties.  Als je een goed boek leest, dan ontdek je dat obligaties snel te doorgronden zijn. Het grootste voordeel van het vergroten van je kennis is dat je minder kans hebt dat je een emotionele beslissing neemt. Het is makkelijker om een beslissing te maken als je de taal en de risico's begrijpt.
 Je kunt hier eens kijken http://obligaties-kopen.nl/obligaties/obligaties-boek/

    Welk deel van je portefeuille moet worden geïnvesteerd in obligaties?

    Er zijn verschillende soorten obligaties waarin je kunt investeren en nog meer manieren waarop u kunt vasthouden van deze obligaties.  Een veel voorkomende vraag is welk percentage van je portefeuille moet worden geïnvesteerd in obligaties. 

    De website obligaties-kopen.nl behandeld op een aardige wijze op welke manier je obligaties kunt gebruiken in iedere fase van je leven. Bekijk obligaties in jouw levenfase >>

    04-12-2011 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:obligaties, obligatie, investeren
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beginnen met beleggen met € 1000
    Stel dat je 1.000 euro hebt gereserveerd en klaar bent om de wondere wereld van beleggen in te stappen. Voordat u de sprong waagt in de wereld van de aandelen en misschien zelfs obligaties (meer lezen over obligaties) zijn er misschien een paar dingen die je moet overwegen. Een van de grootste overwegingen voor beleggers met een minimale hoeveelheid middelen is niet alleen het waarin te investeren, maar ook hoe om te gaan met beleggen. Soms wordt je lastig gevallen met minimum storting beperkingen, provisies en de noodzaak van diversificatie en nog een groot aantal andere overwegingen. In dit artikel zullen we u laten zien hoe u aan de slag kunt gaan als een investeerder. Ik zal u tonen hoe u uw rendement kunt maximaliseren door het minimaliseren van uw kosten.


    Wat zijn de Account Minima?
    Voor de onervaren belegger lijkt investeren erg eenvoudig - alles wat je moet doen is naar een broker om een account te openen, toch? Wat je misschien niet weet, is dat veel financiële instellingen minimale storting eisen. Met andere woorden, ze zullen u niet accepteren, tenzij u veel meer geld stort. Brokers zoals Lynx, Today´s Brokers en IB vinden kleine beleggers niet interessant en vragen daarom een minimum storting. Er zijn gelukkig ook brokers zoals Keytrade.be en Binck.be om de beleggers met een startbedrag van  € 1000 euro van dienst te zijn.

    Beleggingsfondsen
    Als u nog weinig van beleggen weet, dan kunt u ook beginnen met beleggen in beleggingsfondsen. Let dan wel op dat u zelf beslist in welke fondsen u belegt. U wordt vaak door de bank geadviseerd om een huisfonds te nemen. Maar wie profiteert het meest van dit advies? U of de bank?

    Beleggingsfondsen kunnen vaak gekocht worden via uw lokale bank, vaak voor minder dan $ 1.000 als u een bestaande relatie met de bank. U krijgt echter beduidend meer keuze via gespecialiseerde partijen.

    Leer de kosten van het beleggen
    Als u een beleggingsrekening opent dan zou u ook rekening moeten houden met de kosten die u heeft de kosten bij de aankoop van uw eerste effecten. In de meeste gevallen betaalt u commissie per transactie. Met beperkte hoeveelheid middelen kunnen deze transactiekosten een deuk maken op uw startbedrag van € 1000.

    Beleggen in aandelen kan zeer kostbaar zijn als je te vaak van aandeel wisselt. De tarieven per transactie zijn te zien op de site van uw bank of broker. Grofweg betaalt u bij de goedkopere brokers voor een aankoop van 1000 euro aan aandelen meestal minder dan 10 euro. Dat is niet veel, maar toch een kleine 1% van uw startbedrag.
    Elke keer dat je aandelen verhandelt, dus bij het kopen en verkopen, betaalt u deze vergoeding.

    De kosten verschillen sterk per broker. Als je zelf wilt vergelijken, kan op de site: lerenbeleggenvoorbeginners.nl.

    Vergeet niet

    Stel dat u besluit om de aandelen van deze vijf bedrijven te kopen met je € 1.000. Om dit te doen heeft 50 euro kosten, wat neerkomt op 5% van je € 1.000. Dit is een verlies van 5%, voordat de investeringen zelfs een kans krijgen om een ​​cent te verdienen!

    Als u deze vijf aandelen wilt verkopen, dan worden de kosten nog eens € 50. Om de aandelen te kopen en te verkopen raakt u in dit voorbeeld 10% van uw eerste stortingsbedrag van € 1.000 kwijt. Als uw beleggingen niet genoeg renderen om dit te dekken, dan begint u met een verlies. Daarom zou u de € 1000 euro in 1 aandeel kunnen steken, maar dan heeft u geen spreiding. Daarom is het misschien wenselijk om een beleggingsfonds te kopen. Dan heeft u gelijk enige spreiding.

    Het is belangrijk om onderzoek te doen voordat u aandelen wilt kopen. Lees eerst eens een wat meer leesvoer, dat betaald zich altijd uit!

    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waneer aandelen kopen?
    Door de vele crisismomenten lijkt het nog wel eens alsof de beurs alleen maar kommer en kwel is. Maar historisch gezien hebben aandelen een rendement opgeleverd van 7%. Daarbij moet je jezelf niet blindstaren op de koers alleen, want bedrijven geven ook dividend. Dit zit niet in de koers van de AEX verwerkt.

    Bereken eenvoudig uw toekomstige kapitaal
    De website http://online-aandelenkopen.nl laat op een interactieve manier zien wat de kosten zijn van wachten met beleggen: Check de tool

    Vul zelf in wanneer je wilt beginnen met beleggen en ontdek dat de looptijd net zo belangrijk is als het rendement.

    De informatie in deze columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle websites over aandelen

    On line beleggen verloopt vaak sneller en goedkoper, en als belegger bent u doorgaans goed geïnformeerd. Geen wonder dat beleggen via het internet de laatste jaren populairder is geworden. Momenteel plaatsen iets minder dan 50.000 Belgen beursorders via het internet. Tijdnet geeft u een overzicht van de belangrijkste beleggingssites op het net.

    Websites over aandelen zijn erg populair. Dit is niet verwonderlijk, want in deze beweeglijke beurstijden wilt u graag goed geïnformeerd worden.

     Momenteel plaatsen iets minder dan 50.000 Belgen beursorders via het internet. Warren geeft u een overzicht van de belangrijkste beleggingssites op het net.

    On line beleggen verloopt vaak sneller en goedkoper, en als belegger bent u doorgaans goed geïnformeerd. Geen wonder dat beleggen via het internet de laatste jaren populairder is geworden. Momenteel plaatsen iets minder dan 50.000 Belgen beursorders via het internet. Tijdnet geeft u een overzicht van de belangrijkste beleggingssites op het net.
    Beleggen.start.be
    Deze website geeft een goed overzicht van de belangrijkste beleggingssites in België.

    Beursduivel.be
    De grootste Belgische beleggingswebsite.

    Belegger.nl
    Belegger.nl: steun en toeverlaat voor beleggers. Bekijk de beurskoersen, de laatste stand van de AEX en lees het nieuws, de columns en de adviezen.

    Iex.nl
    Een website met veel blogs en commentaren. Blijf op de hoogte van alle relevante informatie over aandelen en andere beleggingsproducten. Vrij commercieel, dus de lezer moet af en toe goed opletten wie het advies geeft. Veel informatie is ook te vinden op dochtersites zoals IEXProfs en Guruwatch.

    Marktgevoel.nl
    Marktgevoel.nl is website voor actieve en kritische beleggers. een website gemaakt door een aantal jonge, kritische handelaren/ ondernemers. Marktgevoel is een website met een frisse blik op de financiële wereld. Soms schoppen, een rel blootleggen, maar vooral concreet advies en marktcommentaar.

    Veb.net
    Al 86 jaar behartigt de VEB de belangen van particuliere beleggers. De vereniging laat haar stem horen via aandeelhoudersvergaderingen en voert actie bij aantoonbare misstanden bij beursondernemingen. De VEB telt inmiddels meer dan 45.000 leden waaronder zowel particuliere beleggers als institutionele beleggers.

    Analist.nl
    Analist.nl biedt gratis overzichten van koop- en verkoopadviezen van Europese en Amerikaanse aandelen afgegeven door gerenommeerde (effecten)banken. Ook biedt Analist.nl inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van deze instellingen.

    Andere websites met interessante beleggingsinformatie:
    behr.nl 
    beleggen.com
    belegger.nl
    beleggersonline.nl
    beurs.nl
    beursblik.nl
    beursonline.nl
    beursplaza.nl
    blikopdebeurs.com
    debeurs.nl dekritischebelegger.nl
    dft.nl
    dividendpagina.nl
    dnb.nl
    euronext.com
    fd.nl
    fondsnieuws.nl indexbeleggen.nl
    inveztor.nl
    mistermoney.nl
    quoteweb.nl
    rtlz.nl
    stichtingvvde.nl
    ta.nl

    Ook Warren Buffett vergeet wel eens een website. Mis je nog een leuke website? Plaats de website in de comments!

    30-09-2011 om 00:00 geschreven door Warren Buffett  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Websites, aandelen


    Archief per week
  • 06/01-12/01 2014
  • 13/05-19/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 24/09-30/09 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Boeken voor beleggers (Boeken voor beleggers)
        op De ware meester laat zien hoe beleggen hoort
  • Beleggen in IPO's (Beleggen op de pc)
        op Beursgang Facebook
  • Het handelsplatform van internet broker ig markets. (Online beleggen met ig)
        op Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
  • Begin met online beleggen (Online beleggen is voor iedereen)
        op Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
  • Koop zilver en goud online (Goud en zilver)
        op China koopt steeds meer goud
  • Inhoud blog
  • Gratis boek beleggen voor dummies
  • China koopt steeds meer goud
  • Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
  • Indextrackers worden steeds populairder
  • Mijnbroker biedt klanten een spaarrekening


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs