Inhoud blog
 • Gratis boek beleggen voor dummies
 • China koopt steeds meer goud
 • Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
 • Indextrackers worden steeds populairder
 • Mijnbroker biedt klanten een spaarrekening
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Beginnen met beleggen
  Leer beleggen met de tips van Warren Buffett
  10-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis boek beleggen voor dummies
  De site lerenbeleggenvoorbeginners.nl/gratis-boek-beleggen-voor-dummies/ geeft een gratis boek weg aan haar bezoekers. Het Boek 'Beleggen voor Dummies' van Matthijs Kanis. 

  Hartstikke leuk natuurlijk. De vorige maand won Peter van Huiskamp zag ik op hun Facebook. Wie weet win jij de volgende keer. Succes!

  10-01-2014 om 18:24 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China koopt steeds meer goud
  China is een steeds grotere voorraad aan goud aan het inslaan. Dat blijkt uit een rapport dat is uitgebracht door centrale bankiers. Naar verwachting brengt China binnenkort het bericht naar buiten dat de goudvoorraad drie keer zo groot is geworden.

  Nieuwe trend
  De grote vraag is of we hier met een trend te maken hebben. Als meer opkomende landen hun reserves in goud vergroten dan kan dat grote gevolgen hebben voor de goudkoers. De reden dat China meer in goud investeert is dat de zorgen over de Europese stabiliteit blijven aanhouden. Ook zijn er zorgen over de Verenigde Staten. Het feit dat de Amerikaanse centrale bank nu meer dan 75% van alle Amerikaanse staatsobligaties opkoopt kan natuurlijk niet als een goed teken worden gezien voor de waarde van de dollar. Juist China maakt zich met haar reserves in dollars natuurlijk grote zorgen over deze problematiek.

  Goud met de aanhoudende instabiliteit blijft voorlopig een interessante belegging.

  14-05-2013 om 16:50 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omzet tuinmarkt steeds meer via internet

  Tuincentra investeren steeds meer in de verkoop via internet. En dit is niet onlogisch. De tuincentra zagen de omzet namelijk met 5,7% afnemen terwijl webwinkels steeds meer marktaandeel pakken.

  Het rapport Tuincentra 2012 laat zien deat de branche steeds meer via internet de spullen afzet. Service, flexibiliteit en maatwerk worden steeds belangrijker in de markt die van oudsher offline grote omzetten behaalde. Tuincentra zullen zich moeten verdiepen in de kansen en mogelijkheden die het internet biedt.

  Vooral nieuwe webwinkels zoals http://tuintuin.nl spelen sterk in op de behoefte aan inspiratie en maatwerk. 

  07-04-2013 om 16:44 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:tuin, tuinen, tuinontwerp
  >> Reageer (2)
  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indextrackers worden steeds populairder
  In Nederland gaan steeds meer mensen in indextrackers beleggen. En dat is niet onlogisch. Voorheen werd er nog vaak in beleggingsfondsen belegd, maar mensen ontdekken steeds meer dat vergelijkbare trackers veel goedkoper zijn. En dat terwijl het rendement vaak nog beter is ook.

  Check ook eens http://indextrackers-kopen.nl/indextrackers-definities/

  Alle informatie over indextrackers
  Op deze website vind je niet alleen meer info over indextrackers. Ook vind je definities van alle termen over trackers. Zo kun je ook als beginner alles leren over trackers.

  De basis is natuurlijk niet ingewikkeld. Het voordeel van trackers is juist dat je zo eenvoudig kunt starten met trackers.

  29-01-2013 om 10:19 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:trackers, index, indextrackers, investeer
  >> Reageer (0)
  24-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnbroker biedt klanten een spaarrekening
  In Nederland geven sommige brokers hun klanten een Spaarrekening, Mijnbroker bijvoorbeeld.

  Op deze site http://online-aandelenkopen.nl/mijnbroker-biedt-klanten-spaarrekening/ is te zijn dat Mijnbroker de beleggingsrekening opent om klanten van een beter rendement te voorzien. Dat voorbeeld zouden Belgische brokers ook moeten volgen!

  24-09-2012 om 18:37 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De economie van Italië vertraagd
   De Italiaanse economie zal dit jaar een krimp laten zien van minder dan 2 procent. Dat heeft de nieuwe minister van Financiën en Economische Zaken Vittorio Grilli zondag gezegd in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Daarmee stelde Grilli de prognose van de overheid voor de economische ontwikkeling van Italië neerwaarts bij. Tot dusver rekende de Italiaanse regering op een economische krimp van 1,2 procent in 2012. 

  Grilli nam woensdag de positie van minister van Financiën en Economische Zaken over van premier Mario Monti, die de functie eerder waarnam. Grilli erkende dat de rentelasten van Italië nog te hoog zijn, maar stelde dat de financiële markten nog niet het volledige effect realiseren van de bezuinigingen en de hervormingen van de Italiaanse arbeidsmarkt en het pensioenstelsel. Volgens Grilli wil Italië de torenhoge staatsschuld de komende jaren vooral gaan terugdringen door de verkoop van staatseigendommen.

  15-07-2012 om 17:30 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beursgang Facebook
  De beursgang van Facebook is ongekend populair. Enkele verschillende visies willen we je niet onthouden: 

  Facebook blijkt razend populair: http://online-aandelenkopen.nl/enorme-belangstelling-facebook/ 

  Op YouTube blijkt uit de vele video's wel weer dat duizend analisten duizend verschillende meningen hebben: http://www.youtube.com/results?search_query=facebook+ipo&oq=facebook+ipo&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=youtube-reduced.3...0.0.0.51919.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0.

  17-05-2012 om 18:22 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Facebook, beursgang, geld
  >> Reageer (1)
  09-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse beurs beklimt de muur van zorgen
  De Amerikaanse S&P 500 maakte in 2012 een vliegende start, maar belangrijker is natuurlijk de koersontwikkeling in de rest van het jaar. De aandelenkoersen van de vijfhonderd grootste beursgenoteerde bedrijven noteren inmiddels 12,1 procent hoger. Dit is beduidend meer dan het langetermijngemiddelde.

  Normaal gesproken, boekt de S&P 500 (sinds de jaren negentig) in een kalenderjaar gemiddeld 8,2 procent winst. Al geruime tijd twijfelen marktwaarnemers in de Verenigde Staten en daarbuiten aan de houdbaarheid van de huidige hausse. De Amerikaanse economie staat immers ten opzichte van eind 2011 er niet wezenlijk beter voor.

  Maar juist in deze periode ontstaan soms mooie sentimenten. Aandelenmarkten beklimmen eenmaal een muur van zorgen. Of zoals de Brits-Amerikaanse superbelegger Sir John Templeton (1912-2008) het zo mooi kon formuleren:

  “bullmarkten worden in pessimisme geboren, groei op in scepticisme, rijpen in optimisme en sterven in de euforie.”

  09-04-2012 om 15:43 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ware meester laat zien hoe beleggen hoort
  Wilt je dat jouw investeringsbeslissingen leiden succes? Luister dan goed naar Miljardair Warren Buffett. Het maakt niet uit met hoeveel geld je belegt, de basisbeginselen zijn hetzelfde. Drie tips van de grote meester.

  1. Angst van anderen is een kans
  Het was een ideale periode voor sterke beleggers. Een klimaat van angst is hun beste vriend. Degenen die alleen investeren vrolijke tijden betalen bijna altijd veel teveel voor hun aandelen. Dat is de prijs van de geruststelling. Houd uw hoofd koel als anderen besluiten om in hun angst de aandelen tegen iedere prijs van de hand te doen.

  Leer om de angst ruiken en het te verwelkomen als een kans. Let niet op angstige adviesgevers. Kijk goed naar de waarde van een bedrijf. Is een bedrijf sterk ondergewaardeerd terwijl de hele wereld in brand staat? Misschien kan het dan alleen maar beter gaan met de wereld.

  2. Investeer in wat je begrijpt

  Het maakt niet uit hoe goed een deal is die je hebt gevonden of hoe cool een investeringsmogelijkheid lijkt. Als je niet begrijpt hoe het werkt, dan kun je het beter niet doen.

  De kredietcrisis is ook begonnen doordat banken producten kochten die ze niet begrepen. Beleg alleen in bedrijven met producten die jij begrijpt.

  3. Concentreer je op de lange termijn resultaten

  Uiteindelijk telt dat je met jouw investering een stukje koopt van een bedrijf. Deze investering gaat zich alleen uitbetalen als de winstgevendheid van het bedrijf groeit. Beleg in bedrijven met een bestuur dat naar de lange termijn kijkt. Beleg in bedrijven die jaar op jaar goede marges weten te behalen. De korte termijn is niet van belang.

  Als het aandeel morgen tien procent daalt is dat slechts een papieren verlies. Want als je morgen niet wilt verkopen dan kun je rustig wachten totdat het ondergewaardeerde bedrijf teruggaat naar haar reële waarde. Warren Buffett koopt altijd in de verwachting dat ze morgen de beurs misschien wel voor een paar jaar kunnen sluiten. He does not care. Hij wil dat het bedrijf over meerdere jaren een mooie groei laat zien. Dat is beleggen.

  25-03-2012 om 17:29 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lening online aanvragen
  Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om een lening af te sluiten. Vroeger was het noodzakelijk om bankkantoren te bezoeken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig. Dankzij het internet kunt u als het ware een kredietinstelling online bezoeken. Alle kredietinstellingen hebben een eigen website. Daar kunt u dan gedetailleerde informatie doornemen aangaande de aangeboden diensten.

  Bij bepaalde kredieten is het ook mogelijk om dit online aan te vragen. Een bezoek aan een kredietinstelling is niet meer nodig dan.
  Een krediet online aanvragen is misschien handig, maar het brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Zeker bij de zogenaamde verstrekkers van minikredieten is het aangeraden om met de nodige voorzichtigheid te handelen. De kosten van deze kredieten zijn hoog en voor u het weet hebt u een veel te duur krediet afgesloten.

  Aangaande persoonlijke leningen en autokredieten raden we u aan om eerst voldoende informatie door te nemen. Ook hier merkt men op dat er vele aanbieders zijn. Dankzij een simulatie op de site van de aanbieder is het mogelijk om de kostprijs te berekenen. Doe dit bij meerdere aanbieders en vergelijk dan. Op deze manier kunt u zelf kijken waar u het goedkoopste uw krediet kan afsluiten.

  14-03-2012 om 21:22 geschreven door Warren Buffett  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 06/01-12/01 2014
 • 13/05-19/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 24/09-30/09 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Boeken voor beleggers (Boeken voor beleggers)
      op De ware meester laat zien hoe beleggen hoort
 • Beleggen in IPO's (Beleggen op de pc)
      op Beursgang Facebook
 • Het handelsplatform van internet broker ig markets. (Online beleggen met ig)
      op Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
 • Begin met online beleggen (Online beleggen is voor iedereen)
      op Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
 • Koop zilver en goud online (Goud en zilver)
      op China koopt steeds meer goud
 • Inhoud blog
 • Gratis boek beleggen voor dummies
 • China koopt steeds meer goud
 • Omzet tuinmarkt steeds meer via internet
 • Indextrackers worden steeds populairder
 • Mijnbroker biedt klanten een spaarrekening


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!