Skiina
Beauty & Co
20-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Bier
Bier doet wonderen voor je haar. Een scheutje bier door het laatste spoelwater en je haar lijkt twee keer zo vol. Nadeel is natuurlijk dat je de hele dag naar bier ruikt!


Heet water
Het is niet goed om heet water te gebruiken als je je haar wast. Ook hardhandig boenen is af te raden. Gebruik lauwwarm water en masseer de shampoo alleen op je hoofdhuid, de rest wordt vanzelf schoon bij het uitspoelen. Gebruik niet te veel shampoo, dat is lastig om uit te spoelen. Eén keer wassen is voldoende, tenzij je haar bomvol stylingproducten zit of stijf staat van het vuil. Het belangrijkste onderdeel van de wasbeurt, is goed uitspoelen – restjes shampoo maken je haar dof en vettig. Knijp het vocht uit je haar en wikkel een handdoek om je hoofd die het vocht absorbeert. Van ruw droogwrijven gaat je haar maar klitten.


Droog haar

Droog haar is broos en futloos, voelt ruw aan, is breekbaar en moeilijk in model te brengen. Dit komt onder andere door een tekort aan talg. Door tijdens het wassen de hoofdhuid te masseren, worden de talgklieren gestimuleerd. Was het haar met shampoos en conditioners die het haar verzorgen en beschermen door er een laagje omheen te leggen.

Vet haar
Draag je in de winter vaak een muts? Dan is je haar binnen een mum van tijd vet! Heb je geen tijd voor een uitgebreide wasbeurt? Strooi dan wat talkpoeder door je haar, dat absorbeert het vet. Wel goed uitborstelen, anders blijft het er stoffig uitzien.


Statisch haar

Statisch haar wordt veroorzaakt door grote temperatuurwisselingen. Om te voorkomen dat je haar gaat ‘springen’, gebruik je een beetje olie of wax. Ook synthetische kleding maakt je haar ‘elektrisch’.

Droog haar

Droog haar kan door kammen en borstelen een negatieve elektrische lading krijgen en dus statisch worden. Gebruik je een kam of borstel met een positieve elektrische lading, dan ontlaadt de elektrische lading zich.
Beter kun je dan een kam of borstel kiezen die uit hetzelfde materiaal bestaat als het haar, bijvoorbeeld van echte haren of een hoornen kam.Bron: Wella
 

Vet

Lang haar heeft zo z'n eigen probleem: bij de hoofdhuid is het snel vet, maar de punten zijn juist heel droog. De oplossing is even doeltreffend als eenvoudig. Was je haar met een milde shampoo. Daarna breng je de crèmespoeling alleen aan bij de uiteinden van het haar aan.

Olijfolie
Olijfolie maakt je haar heel zacht. Maar pas op, want het is heel moeilijk uit te spoelen en gespleten punten ben je er niet mee kwijt.

Conditioner
Avocado is een goede conditioner. Er zit heel veel vet in en daardoor is het een goede verzachter voor het haar. Mix het vruchtvlees met vijf druppels lavendelolie en drie druppels notenolie. Spoel het mengsel na 30 minuten uit je haar.


Shampooresten
Shampooresten maken je haar dof, snel vettig en moeilijk te stylen. Het uitspoelen moet in de praktijk meer tijd in beslag nemen dan het wassen. Gebruik het liefste lauwwarm water voor het spoelen.


Haarmasker
Broodnodig extraatje voor droog en beschadigd haar: een haarmasker. Laat het twintig minuten intrekken, het liefste onder een warme handdoek. Dan met lauwwarm water uitspoelen. Daarna glanst je haar geweldig en ziet het er weer gezond uit.

Futloos haar
Futloos haar? Föhn je haar ondersteboven! Je krijgt hierdoor veel volume in je haar en het lijkt of je een hele bos hebt. Heb je juist te veel volume? Maak je haar nat en spuit vervolgens wat haarlak op je kam. Kam je haar een keer door en het is weer glad.
L. Burger, Naaldwijk

Natuurhaar
Harde nylon borstelharen en ijzeren pinnen kunnen het haar beschadigen. Borstels van natuurhaar zijn niet goedkoop, maar wel zachter voor je haar. Een grove kam is het prettigst om het uit de klit te halen.
Marie-Louise, Ter Apel

Vakantiemini's
Een paar dagen weg of een korte vakantie? Dan wil je even niets aan je hoofd hebben, behalve dat je haar goed zit. John Frieda heeft miniverpakkingen van zijn Sheer Blonde en Frizz-Ease producten. Van verzorgende shampoos tot fijne conditioners tegen pluis
.

Extensions verwijderen
Heb je hairextensions en wil je ze eruit halen? Smeer een beetje olie in je haar en de lijm laat los! Zo kun je ze er makkelijk uitkammen. Is je haar hierdoor vet geworden? Was het dan met Dreft en daarna nog een keer met je eigen shampoo.
Wendy, Naaldwijk

Drogen
Droog je haar voorzichtig en ros er niet met een handdoek doorheen. Knijp het meeste vocht uit je haar en wikkel 5 minuten een handdoek om je hoofd. Die absorbeert het meeste vocht, waarna het haar vrij snel droogt.

Bijpunten
Je kunt je haar zelf bijpunten. Dit doe je door het in kleine strengetjes te draaien. Het haar dat er dan uitspringt, is droog en dood. Die haartjes kun je er dan afknippen. Het kost misschien even wat tijd, maar je spaart er wel kapperskosten mee uit en het pept je haar echt op!
Nowelle, Hardegarijp

Diffuser
Heb je geen diffuser, maar wil je toch krullen in je haar föhnen? Doe dan een haarnetje over je vochtige haar en föhn het droog. Het resultaat is bijna hetzelfde als met een diffuser!
Kim, Rotterdam

Zomerhaar
Draag je haar op het strand altijd in een vlecht of staart om je haar te beschermen. Nog beter is natuurlijk een sjaaltje om je hoofd binden of een petje opzetten. Smeer er beschermende olie in met een UV-factor en was je haar 's avonds met een speciale aftersunshampoo.
Linda, Amstelveen

Natuurlijke verzorging
Bier verstevigt het haar, evenals afgekoelde kruidenthee getrokken van rozemarijn. Olijfolie verzacht en verzorgt, een geklutst ei geeft je haar een extra portie verzorgende proteïne (eiwitten). Eén eetlepel azijn verdund met acht eetlepels water geeft als laatste spoeling extra glans aan het haar. Laat een handje vol brandnetelblaadjes trekken in kokend water en je hebt een haarlotion tegen roos.


Losse haren
Als je 's ochtends je haar hebt gekamd, kun je het beste even met je hand door je haar gaan om de losse haren die niet in je borstel zijn beland eruit te halen. Dan loop je overdag niet met haren op je trui!
Myrte Hoes

In de krul
Speels krullend of golvend haar krijg je bijvoorbeeld door te slapen met natte vlechten. Thuis een krultang? Spuit dan op elke lok eerst haarlak en draai hem rond voordat je hem om de krultang rolt. Knijp de tang niet dicht en laat de krul na een paar tellen van de tang glijden zonder hem af te rollen.
AllerHande

Crèmespoeling
Als je crèmespoeling gebruikt, dan moet je het alleen in de punten smeren. Zo krijg je minder snel vet haar. Imke, Westerhoven


Koud water
Wist je dat als je je haar met koud water wast, dat het dan zachter en soepeler wordt? Het gaat er ook meer door glanzen. Probeer het maar eens!
Rona

Minder agressief
Meng je shampoo voordat je je haar wast met een half glas water. De shampoo is dan minder agressief en beter voor je hoofdhuid.
Joanne, Nieuwerkerk a/d IJssel



Massage
Dof en droog haar krijgt meer glans als je de hoofdhuid tijdens het wassen met de vingertoppen masseert. Hierdoor worden de haarzakjes namelijk gestimuleerd.
Ann, Putte

Niet zuinig
Met mousse en gel hoef je niet zuinig te zijn: die vormen vanzelf een extra laagje bescherming tegen weer en wind.
Idee van Etos

Haarmasker
Meng een eidooier met 150 gram yoghurt, masseer in je haar en spoel uit met koud water (warm water laat het ei stollen en maakt het haar minder glanzend).
Hilights

Tintje lichter
Wil je je haar enkele tinten lichter maken, maar zonder chemische kleuring? Laat dan gedroogde kamillebloempjes weken in lauw water en gebruik dat als laatste spoeling bij het wassen van je haren.
Ann, Putte

Beschadiging
Als je je haar vaak verft, beschadigen de voorste plukken steeds erger. Begin daarom achter op je hoofd met verven. Het haar is daar dikker en beschadigt dus minder snel.
Stefanie, Zoetermeer

Minder vaak wassen
Al ruikt je shampoo nog zo lekker, was je haar niet elke dag! Je hoofdhuid raakt dan min of meer verslaafd aan de shampoo. Als je het dan een dag niet wast, wordt het vet.
Nynke, Kloosterhaar

20-04-2007 om 19:36 geschreven door Skiina  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (21 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Snelle make-up tips

Zonder make-up de deur uit? No way, dat kan écht niet. Maar soms heb je er gewoon geen tijd voor. Daarom geven wij je een paar snelle make-up tips. Voor als je echt bijna geen tijd hebt, een klein beetje tijd of een toch iets meer tijd.
 

Eén minuut

Jij was te laat, de wekker ging te laat... Je hebt je dus verslapen. Geen tijd om make-up aan te brengen, maar zonder wil je ook de deur niet uit. Hoe kun je er dan in één minuut toch nog goed uitzien? De blikvangers in je gezicht zijn je ogen en je mond. Je ogen opmaken kost te veel tijd, dus gebruik je alleen een zwarte mascara. Mascara verlengt, kleurt en krult je wimpers en geven je ogen toch de nodige uitdrukking. Spendeer je laatste 45 seconden aan je mond. Wanneer je echt geen tijd hebt breng je alleen een lipgloss aan met je vingers. Beter is om je lippen eruit te laten knallen omdat je geen oogmake-up draagt. Kies daarom een lipstick in een heldere, opvallende kleur zodat je er toch opgemaakt uitziet.
 

Vijf minuten

Heb je echt niet meer tijd 's ochtends dan vijf minuten? Of heb je gewoon geen zin om meer tijd aan je make-up te besteden? Vijf minuten is kort, maar wel genoeg om er verzorgd uit te zien. Om een egale huid te krijgen in weinig tijd kies je voor een make-up stick: camouflage, foundation en poeder in één. Ook de blusher gebruik je in stickvorm, zodat je snel een gezonde blos kunt aanbrengen. Eventueel kun je dezelfde kleur op je ogen gebruiken, mits deze niet te rood is, of je kiest voor één kleur oogschaduw. Een beetje mascara, lipstick of lipgloss en je ziet er weer stralend uit.
 

Tien minuten

Geweldig, je hebt 10 minuten voor een perfecte make-up. Gebruik je tijd optimaal om het mooiste resultaat te krijgen. Gebruik een concealer om kringen en onregelmatigheden in je gezicht te camoufleren. Daarna een foundation in de kleur van je huid en wanneer je snel glimt nog een gezichtspoeder voor een wat matter effect. Wanneer je je ogen echt wilt laten spreken breng je na de oogschaduw een eyeliner aan tegen de bovenwimperrand en daarna lekker veel mascara. Voor de lippen kies je een lipliner in de kleur van de lipstick. Is je lipstick snel verdwenen? Gebruik dan een longlasting lipstick die de hele dag blijft zitten en niet op kopjes of glazen afgeeft. Ga je vanavond uit? Met een beetje glanspoeder op het wenkbrauwbot, jukbeenderen en je decolleté maak je van de dagmake-up snel een avond make-up

20-04-2007 om 19:29 geschreven door Skiina  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (21 Stemmen)



Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 


Startpagina !

{TITEL_VRIJE_ZONE}

Willekeurig Bloggen.be Blogs
lnkdwjl
www.bloggen.be/lnkdwjl

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs