LINDENHOF Korporatieve Basketbalclub Brugge

16-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindenhof - Lindenhof (oefenmatch)

Op dinsdag 28 oktober om 21u00 is er een oefenmatchke voorzien in het St.-Lodewijkscollege! Aanwezig zijn kwartiertje op voorhand. Gelieve Joris via email of telefoon te verwittigen van je af/aanwezigheid zodat we zeker minstens met tien zijn of liefst met stuk of twaalf. En dat er es wa mannen een digitaal kodakske meebrengen eh zodat we es wa foto's op onze blog kunnen zetten... Waarvoor dank.

Tot dan

» Reageer (1)
14-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis - Lindenhof (speeldag 5)
We goan ne ké noa tzeetje eh... Hup met zn allen richting Blankenberge. De frigoboxtoeristen van vandaag zijn: Mitch, Foeke Boy, Michel, Sven, Rudy, David en natuurlijk ook Joris. En ja, de Joris die was al aan het zweten nog voor hij ook maar één meter had gelopen. Komt ervan als je je Oldtimer zonder servo wil parkeren in een gaatje dat kleiner is dan je auto zelf. De bmw cabrio achter ons moest zich gewonnen geven tegen de beukende Daimler van Joris. Dié overwinning was al op zak.

Dan de échte match, de mannen van Dennis konden slechts op 6 van hun 12 spelers rekenen, dat speelde in ons voordeel. Toch was het even schrikken toen we in de eerste minuut van de wedstrijd 5-0 achterkwamen. Was hier sprake van onderschatting? De diesel van Sven begon warm te lopen en hij scoorde er zes op een rij. De rest van de ploeg had aandachtig opgelet en volgde het scorende voorbeeld. Het stond dan ook 10-15 na tien minuutjes. De tweede quarter ging van start met een thuisploeg die zich nog niet gewonnen gaf, hun pointguard had tonnen ervaring en verdeelde het spel vakkundig en hun center was misschien wat kort van adem, maar onverzettelijk in de bucket en goed bij shot. Maar dat was weer buiten ons Svenneke gerekend want die had ook nog wat in petto, namelijk 15 punten in het tweede quarter. Ook Mitch scoorde er 7 waardoor we vlotjes uitlopen naar een 18-39 ruststand.

Het doet deugd eens onbevangen te kunnen spelen en de sfeer in de groep is dan ook optimaal. Tijdens de rust word er dan ook meer aandacht besteed aan de spierwitte, kniehoge sokken van één van onze spelers dan aan een tactiek voor de tweede helft. Die tweede helft ging van start met Sven en Mitch op de bank, die mochten eentje manillen. Op het plein werd de score geopend door David, die is altijd goed voor wat aanvallend geweld met zn knappe drives.Ook Joris zorgt op zn eigen gekende stijl voor wat scorebordvulling. Ook Rudy en Michel jagen de bal door het netje, iederéén is goed bij shot vandaag. Het balletje gaat goed rond en defensief blijkt onze zoneverdediging een kwelling voor de tegenpartij. Op het einde van het derde quarter staat het dan ook 29-51.

We zijn vertrokken voor het vierde quarter en dat Sven weer tussen de rode lijnen stond zullen ze geweten hebben. Vermits onze nummer 8 zo trefzeker is gaan dan ook àlle ballen naar hem, aleh wel heel de tijd dezelfde bal maar telkens opnieuw eh. Foeke Boy zorgt voor een paar knappe assists en lijkt ook op defensief vlak de zoneverdediging goed onder de knie te krijgen. Mitch en Michel gooien elk hun drietje binnen waarop Sven antwoord met... twee drietjes op rij. De overduidelijke, terechte, deugddoende, EERSTE overwinning van het seizoen is binnen!!! Proficiat aan de hele ploeg en natuurlijk ook aan Sven voor deze knappe prestatie! Eindstand: 43-72

Quarters: 10-15 / 8-24 / 11-18 / 14-21
Scores: Mitch 12pt, Foeke -pt, Michel 5pt, Sven 32pt, Rudy 4pt, David 8pt, Joris 11pt.

» Reageer (1)
07-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindenhof - Hocus Focus (speeldag 4)

De laatste tegen de eerste... Als we vandaag winnen zorgen we voor dé stunt van de speeldag! Onze thuisbasis voor vandaag is de vernieuwde sporthal te Zeebrugge. Waarschijnlijk één van dé mooiste van de streek! Met deze 8 spelers trekken we vandaag ten strijde: Boyke, Sven, Fré, Rudy, Nico, Joris, David en Mitch.

Wie denkt dat we onder de indruk zijn van het palmares van Hocus Focus heeft het mis. Fré die een tijdje out is geweest met een voetblessure neemt meteen het voortouw met 7 punten in het eerste quarter, ook Mitch weet er 5 te netten. (12-10) In het tweede quart schieten ook Joris, Sven en David raak. We kunnen gelijke tred houden met Hocus die toch wel scherp en doelgericht voor de dag komen. We gaan rusten met 2 punten in het voordeel. (25-23)

Tijdens de rust hebben ze bij Hocus blijkbaar een vitamientje gepakt want in het derde quarter schieten ze uit hun sloffen. Ze spelen plots een versnelling hoger en dat kost ons defensief heel wat krachten waardoor we offensief wat tekort komen. De negen puntjes die we scoren wegen niet op tegen de achttien van Hocus. (34-41) Het word nu pompen of verzuipen in de vierde quarter. De vrijworpen van David en Nico gaan vlot binnen en ook de rest doet wat het kan maar het lukt ons niet om de opgelopen achterstand te verkleinen. De terechte eindstand in het voordeel van Hocus is dan ook (43-57).

We mogen toch trots zijn op onze prestatie, we hebben de eerste helft zowaar gewonnen en het was weer een aangename basketavond.

Quarters: 12-10 / 13-13 / 9-18 / 9-15
Scores: Mitch 11pt, Boyke -pt, Sven 5pt, Fré 14pt, Rudy 2pt, Nico 2pt, Joris 3pt, David 6pt.


» Reageer (0)
30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cono Oostkamp - Lindenhof (speeldag 3)

Vandaag staat de dichtste verplaatsing van de reeks op het programma nl. naar de buren van Cono Oostkamp. De zeven die er vandaag voor gaan zijn: Boyke, Mitch, Michel, Joris, Rudy, Sven en David! Bij Oostkamp lopen enkele torens rond en ook wat mannen met veel provinciale ervaring, we zullen ons beste beentje moeten voorzetten willen we hier voor een stunt zorgen. De eerste quarter drukt ons met de neus op de feiten. Enkel met een veldkorf van Mitch en 4 gescoorde vrije worpen van Joris en Sven kunnen we voor wat weerwerk zorgen tegen een vinnig en scherp spelende Cono (14-6). Het feit dat we moeilijk tot scoren komen zorgt toch voor een klein dipje en ook in de tweede quarter zijn we niet erg trefzeker. Na twintig minuten staat het (39-14).

De paar minuutjes rust tussen de twee helften zorgt voor heel wat verfrissing in de hoofdjes. In het derde quarter ontploffen de gasten van het lindenhof en vliegt de bal zeer gretig in het netje. Zowel Mitch als Sven scoren er 6 maar ook Joris, Rudy en Boyke laten zich niet onbetuigd in de aanval. We scoren meer punten dan in de eerste twee Q samen. (53-34). Met nog enkele korven van Joris en David loopt de wedstrijd uiteindelijk op zn einde met een terechte winst voor Cono (72-46). Gebrek aan gestalte onder de borden en nog niet goed wakker zijn in de eerste helft hebben ons hier de das omgedaan. Met de grote spelers Pascal, Fré en Anthony erbij hadden we hier misschien een heel andere wedstrijd gezien.

Quarters: 14-6 / 25-8 / 14-20 / 19-12
Scores: Michel 6pt, Boyke 2pt, Mitch 10pt, Sven 10pt, Rudi 2pt, David 4pt, Joris 12pt.


» Reageer (0)
23-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindenhof - Riderz Bl'Berge (speeldag 2)


Onze thuisbasis: de sporthal van het St-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat te Brugge. Het is even wennen, zoeken naar de kleedkamers, het zaaltje verkennen (jaja, zaaltje), de ringen op de juiste hoogte hangen (3.05m was het toch? ), nog gauw even een scoreboard zoeken en dan opwarmen maar. Zijn van de partij vandaag: Pascal, Sven, Mitch, Michel, Rudy, David en Joris. alsook zowaar, een bank vol supporters!!!

We gaan van start met een winnende tip-off, altijd goed voor het vertrouwen en er word aan beide kanten vlotjes gescoord. Na tien minuutjes staat het 16-18. Even wat drinken en elkaar motiveren. In de tweede quarter vinden Rudy en Joris de weg naar de korf met de ogen dicht waardoor we met een 29-26 gaan rusten.

Helaas missen we in de derde quarter wat scherpte en geluk voor doel waardoor we slechts zes puntjes scoren. De bezoekers lopen uit tot 35-44. Nog even de koppen bij elkaar steken, we zullen onze huid duur verkopen. In de vierde quarter zetten Joris en David nog eens een tandje bij waardoor we het tot op het einde spannend kunnen houden. Met een minimale voorsprong voor de bezoekers gaan we de laatste minuutjes in. Helaas bij een gebrek aan een shotclock, niet verplicht in korporatief basketbal, is het moeilijk om de bal te veroveren. Er zit niets anders op dan fouten maken en hopen dat er vrijworpen gemist worden. Helaas lukt het ons niet meer om het mindere derde quarter op te halen. De bezoekers dribbelen (met nog 50 seconden op de klok) de match uit waardoor we onze eerste thuismatch verliezen met 50-53.

Het is natuurlijk niet leuk om voor het massaal opgekomen publiek de duimen te moeten leggen, maar een positieve evolutie is zéker voelbaar binnen de groep. Nog samen wat matchritme opdoen en met een voltallige ploeg zullen we zeker nog onze matchkes winnen dit seizoen!

Quarters: 16-18 / 13-8 / 6-18 / 15-9
Scores: Pascal 2pt, Sven 6pt, Michel 2pt, Rudy 4pt, Mitch 14pt, David 11pt en Joris 11pt.


» Reageer (0)
16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lorelei De Panne - Lindenhof (speeldag 1)

De competitie gaat van start ! Voor de eerste match van het seizoen moeten we naar Lorelei De Panne. Het begint al goed, door een misverstand betreffende het aanvangsuur en wegenwerken komen we maar net op tijd aan in De Panne. We kunnen op zes spelers rekenen nl.: Boyke, Mitch, Michel, Sven, Joris en Nico. Meteen zit het tempo er goed in, die mannen zijn goed opgewarmd en we lopen achter de feiten aan, voor we het beseffen staat er op het einde van de eerste quarter 17-9 op het scorebord. Veel agressiever spel van de thuisploeg en wij die nog wat aan elkaar moeten wennen, het staat algauw 32-16 bij de kantwissel. Ook de tweede helft is een maat voor niets, met 55-29 na 30 minuten en een 86-45 eindstand blijkt dat we nog heel veel werk voor de boeg hebben. Al moet gezegd dat Lorelei een sterk samenhangend geheel vormt waar veel van verwacht mag worden dit seizoen. Moe maar voldaan na een goeie conditietraining keren we terug naar Brugge.

Quarters: 17-9 / 15-7 / 23-12 / 32-17
Scores: Boyke -pt, Mitch 11pt, Michel 11pt, Sven 11pt, Joris 10pt, Nico 2pt.

» Reageer (0)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twilight Oostende - Lindenhof (bekermatch)


Voor de eerste match met inzet moesten de jongens van 't lindenhof op verplaatsing naar Oostende voor een wedstrijd tegen Twilight. Het gaat hier om een voorronde in de beker. Helaas kunnen we slechts op vijf spelers beroep doen: Boyke, Rudy, Mitch, Pascal en Joris. Het zullen veertig lange minuten zijn zonder bank. In de eerste quarter lukt het ons nog om aan te klampen met de thuisploeg (17-15) maar daarna duwen de jongens van Twilight op het gaspedaal waardoor we algauw tegen een redelijke kloof aankijken aan de rust (39-26). Na de koffie en met hernieuwde krachten kunnen we ondermeer door een sterkscorende Joris het derde quarter winnen waardoor de kloof verkleint word tot 7pt. (44-37) Ook het vierde quarter trekken we winnend naar ons toe maar we komen aan de eindmeet nog altijd 6 pt te kort. De terechte eindstand in het voordeel van de thuisploeg Twilight is dan ook 56-50. Hierdoor eindigt voor 'tlindenhof het korte avontuur in de beker van de korbas. Maar nu kunnen we ons ten volle op de competitie focussen natuurlijk !!

Quarters: 17-15 / 22-11 / 6-11 / 12-13
Scores: Boyke 2pt, Rudy 4pt, Mitch 12pt, Pascal 20pt, Joris 12pt


» Reageer (0)


Volgende match:

zie ierneffe
<<<<<<<<<<<<<<

Volgende competitiematch:
Lindenhof - Panneshotters
Dinsdag 4 november
om 20u55 aanwezig
te St.-Lodewijkscollege
Nie missen eh Nico !Voor meer info over KORPORATIEF basketbal alsook alle uitslagen, klassementen: www.bloggen.be/korbas


Archief
 • Lindenhof - Lindenhof (oefenmatch)
 • Dennis - Lindenhof (speeldag 5)
 • Lindenhof - Hocus Focus (speeldag 4)
 • Cono Oostkamp - Lindenhof (speeldag 3)
 • Lindenhof - Riderz Bl'Berge (speeldag 2)
 • Lorelei De Panne - Lindenhof (speeldag 1)
 • Twilight Oostende - Lindenhof (bekermatch)

  Ons gastenboek...


  Een interessant adres?

  Heb je opmerkingen, vragen, correcties, suggesties, foto's, eender wat...


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!