Inhoud blog
 • Echte liefde, mijn kloten !
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Bart's Attic
  A journey into the unknown
  09-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte liefde, mijn kloten !

  “Echte liefde, mijn kloten !”, klinkt het verontwaardigd aan de toog van mijn stamcafé. Het statement komt van een goede boezemvriend die net de bons heeft gekregen omdat zijn vrouw er vandoor is met een andere gast. Was het late uur en de alcohol de reden van zijn verontwaardiging of zit hier een diepere waarheid achter ?

   

  Karel, 39, vader van drie beginnende pubers, hard werkende zelfstandige met 5 man personeel, ’s avonds zelden vroeg thuis en ’s morgens al vroeg uit de veren, beginnende bierbuik en last van te hoge cholesterol, is de kostwinner van dit modale gezin. Zijn madame, een aantrekkelijke vrouw in haar mid dertig, universitair geschoold, is parttime bediende bij de bank van hier. Zij is naast haar job bij de bank ook nog full time huismoeder en chauffeur voor de diverse naschoolse activiteiten van de kinderen. Samen hebben, of moet ik zeggen, hadden ze een mooi huis en  waren ze aan het overwegen een appartementje aan zee te kopen als tweede verblijf.

   

  Nadat de glazen nog eens rijkelijk waren bijgevuld laat Karel zich ontvallen dat hij nooit had gedacht dat dit hem zou overkomen. Ze hadden wel geregeld ruzie over de opvoeding van de kinderen en het feit dat hij zelden thuis was. En om eerlijk te zijn, de passie en de sex waren ook al niet meer wat het geweest is. Maar ik heb haar toch alles gegeven wat ze wilde ? Een mooi huis, een uitpuilende kleerkast, 3 geestige kinderen ! Vorige zomer zijn we nog met de familie naar Disney geweest in Florida. De kinderen waren in de zevende hemel. Begreep zij nu niet dat er een crisis heerst en dat hij al zijn aandacht nodig had om zijn bedrijf draaiende te houden. Hij had al eens een afbetalingsplan met de bank moeten hernegotiëren. Verdomme, hij was daarenboven ook nog eens verantwoordelijk voor de 5 gezinnen die van hem en zijn bedrijf afhankelijk waren ! Zijn ogen liepen vol en zijn adem stokte. Hij nam een slok van zijn Duvel en begon zachtjes te snikken. Life is a bitch until you marry one.

   

  Ik denk terug aan het setje vergeelde familiefoto’s van mijn overgrootouders. Bij de geboorte van onze drieling gaf mijn vader ze ter herinnering van de twee tweelingen die enkele generaties eerder in onze familie waren geboren. De foto’s dateerden van net voor het begin van de Eerste Grote Oorlog. Ze zijn de stille getuite van het harde en eenvoudige bestaan van een vissersfamilie. De vrouw met schort en netje in het haar, kinderen op de schoot terwijl de man met obligate snor de zeeën trotseerde op zoek naar vis om in het levensonderhoud van zijn gezin te voorzien. Mijn grootouders zijn beiden een ver eind in de tachtig geworden en hebben elkaar altijd door dik en dun blijven steunen. Hoe doen sommige koppels dit om de dagelijkse sleur te overstijgen en dat zo broze evenwicht in een relatie te bewaren tegen weer en wind ?

   

  Je hoort vandaag niets anders meer dan crisis, echtscheidingen en vechtscheidingen. De ware liefde net als de ideale vrouw, een uitvinding van de reclamewereld ? De ware liefde als ultiem ideaalbeeld van onze maatschappij ? Het koppel, ook een uitvinding van onze voorouders en dus verouderd ? Het traditionele gezin, een tot uitsterven gedoemd concept ? Zijn mannen en vrouwen veroordeeld om eeuwig te zoeken naar die ware liefde ? En als je die hebt, hoe zorg je ervoor dat ze niet als zandkorrels door je handen glijden ?

   

  Door het openvallen van onze samenleving zijn ook onze normen en waarde veranderd. Is het niet dat kleine samenlevingen en communes, waar mensen dichter met elkaar leven, minder extreme situaties kennen en langer met elkaar omgaan zonder conflict ? Of wordt er gewoon meer gepraat en zo verwoestende explosies vermeden. Of zijn relaties gewoon tijdbommen die vroeg of laat afgaan ? Enfin, Karel en ik hebben die avond geen antwoord gevonden en zijn ’s ochtends beiden met een zware kater wakker geworden.

  09-12-2009 om 15:22 geschreven door BV  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/bartsattick

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  09-12-2009 om 15:16 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 07/12-13/12 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!