Waarom ik fitness
Spinning
Inhoud blog
 • Club Power
 • Van lopen naar fitness
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  05-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Power
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Club Power is een groepstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten kan individueel aangepast worden. De oefeningen worden ondersteund door herkenbare muziek. Je lichaam zal snel reageren op Club Power. Spierconditie, spierversterking, spierversteviging en slanker worden zijn de gevolgen. Je zult je fitter voelen en je zult merken dat je meer energie hebt. 

  Er zijn vijf elementen die dit trainingsprogramma tot een succes maken:

  • Veilig en effectief trainen onder begeleiding;
  • Samen trainen wat motiverend werkt;
  • Een goede en enthousiaste coach;
  • Muziek die zorgt voor motivatie en fun;
  • Eenvoud en dus voor iedereen.

  Voor wie is Club Power?

  • Club Power is voor iedereen die doelgericht aan de slag wil gaan met training;
  • Club Power zal je blijven motiveren om iedere week er tegen aan te gaan.;
  • Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met Club Power binnen handbereik.
  • Vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-10-2008, 19:26 geschreven door bartje  
  Reacties (0)
  06-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van lopen naar fitness
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In februari 2008 heb ik mij laten aansluiten bij de plaatselijke fitness-club "GO-FIT" te Bornem.
  Eerst was ik tegen al dat fitness gedoe en stoerdoenderij, maar nu weet ik wel beter.
  Na 39 jaar aan hardlopen gedaan te hebben heb ik mijn loopschoenen aan den haak gehangen, dit was een heel moeilijk moment voor mij, want ik liep zo graag, maar artrose aan mijn heup verplichte mij ertoe andere keuzes te maken in de sport.
  Anvankelijk wou ik naar de zwemclub gaan, maar 4 dagen in de week in dat water gaan liggen was niet echt mijn ding.
  Ik trok mijn stoute schoenen aan en klopte dus aan bij GO-FIT Bornem. Het was maandagavond toen ik mij inschreef, en dinsdagavond zou ik dan een test afleggen om te kijken welk niveau ik toen had, na de test gedaan te hebben, kreeg ik uitgebreid verslag van mijn test, en bezat toen het fitheidsniveau 3, maar ik woog toen 86 kilo, maar waar ik mij meer zorgen om maakte was dat ik 33% vet bezat en dus een risico vormde voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Ik was hierdoor zo geschrokken, dat ik promp begon te trainen, niet dat ik het niet gewoon was, want ik ging ook 4 keer lopen in de week, maar het laatste jaar was dat nog amper 24 km in de week, daarvoor 60 tot 80 km.

  Op donderdag (2dagen na mijn test) ben ik dus dagelijks beginnen te trainen, en liep ik eigenlijk een beetje te hard van stapel, ik trainde de eerste weken dagelijks.Dit heb ik tot 5 maal kunnen herleiden, woensdag en zaterdag zijn rustdagen geworden.
   Ik ging vrij veel spinning doen, en ook veel cardio, mijn doel was trouwens mijn niveau naar 4 te krijgen, ik had dus een uitdaging. Na 10 weken werd ik terug getest en ik zou heel ontgoocheld geweest zijn als ik niveau 4 niet zou gehaald hebben, maar het werd nog beter, ik behaalde niveau 5, en al liet ik het niet zien, ik was daar best trots op hoor, want ik was niet alléén van niveau omhoog gegaan, maar mijn gewicht ging van 86 naar 79 en mijn vetpercentage was ook goed gedaald, van 33% naar 27%, amaai ik was er echt wel blij mee.
  Valerie (fitnessbegeleidster) vroeg me wat de bedoeling was, en ik zei natuurlijk "op naar niveau 6", ik werkte mijn schema's af zoals het hoorde, en spinning was echt wel mijn ding geworden. Terug 10 weken later, ik dacht " nee Bartje je bent toch niet zenuwachtig voor een test, en toch hé het kriebelde, ik wist wat ik de laatste keer van Watt  getrapt had op de test, en ging er vrij gemakkelijk over, ik dacht "ja niveau 6 zal wel haalbaar zijn", maar toen Valerie mij vertelde dat ik het zeer goed gedaan had en niveau 7 gehaald had, was ik toch wel fier, ik was nog 2 kilo kwijt en had 24% vet nu.   Ik was dus heel gelukkig ermee, al moet ik toch zeggen hoe ouder je word, het precies gemakkelijker is om dat niveau te halen, of ben ik mis???

  Mijn volgende uitdaging is een paar dagen of 1 dag naar het hooggebergte te gaan om de bergen te beklimmen en hopelijk met sukses!!!

  PS: mijn dank aan het gofit-team, ze doen daar echt goed werk in Bornem, bedankt Valerie, Dagmar, Viktor, Jean-Marc, An, Frank, Ine, Bart en ook de mensen aan den toog Anneke en Lien wil ik niet vergeten, dank zij jullie heb ik toch iets om naar uit te kijken, en heb dit al bereikt dank zij jullie ervaring, want geloof me, ik dacht echt dat het sporten na het lopen gedaan was!!!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  06-09-2008, 00:00 geschreven door bartje  
  Reacties (4)
  Foto
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!