Inhoud blog
 • Foto
 • Foto
 • Negerzaad
 • Vogelmaand September
 • Eindelijk eens een foto
 • Toekomst
 • Bruin bont
 • Verlof
 • Rui
 • Bezoekers
 • Zeer lang geleden
 • Kweek
 • TIP FEBRUARI
 • Voorjaarsvergadering WEV
 • Foto
 • Foto
 • TIP JANUARI
 • TIP DECEMBER
 • Vriezen !
 • TIP NOVEMBER
 • TIP OKTOBER
 • Bericht van W.E.V.
 • TIP SEPTEMBER
 • TIP AUGUSTUS
 • Volière's
 • Kweek
 • TIP JULI
 • LED verlichting
 • Véél bedrijvigheid
 • TIP JUNI
  Rondvraag / Poll
  Welke barmsijsmutatie geniet uw voorkeur ?
  Enkel de wildkleur
  Agaat
  Isabel (bruin-Agaat)
  Cobalt
  Bruin
  Agaat DF
  Bruin DF
  Pastel (meerdere kleuren)
  Gepareld (meerdere kleuren)
  Phaeo
  Ino
  Bonte
  Meer dan 1 mutatie
  Meer dan 2 mutatie's
  Meer dan 5 mutatie's
  Bekijk resultaat

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Andere vogelsite's
 • Kardinalen
 • KBOF
 • W.E.V.
 • KEV
 • AOB
  Foto
  Foto
  Foto
  Algemene site's
 • bloggen.be
 • L&O music and lights
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Een interessant adres?
  BARMSIJZEN EN HUN MUTATIE'S HOUDEN EN KWEKEN
  Een kijk op het wel en wee van een hobbyvogelkweker
  23-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit is een phaeo barmsijs , één van de mooiste barmsijzen die er bestaan.

  Alhoewel enige jaren geleden er tal van gekweekt werden , zie je ze tegenwoordig niet zoveel meer. Ik denk dat ik het aantal liefhebbers die ze in België nog bezitten , op mijn één hand kan tellen.

  23-10-2018 om 16:21 geschreven door Frank


  >> Reageer (5)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op dit blog is het niet zo eenvoudig om een foto te plaatsen , daarom ook dat dit de laatste tijd niet meer zo veel van toepassing is .

  Maar zie , wat niet is kan toch komen ;-) .

  Dat ik al vele jaren met witte barmsijzen kweek zul je onderhand wel weten , sinds dit jaar heb ik er nog een "specialleken" bij , nl. een (bijna) witte sijs. Bedoeling is om een spierwitte sijs te kweken met zwart (lichtgrijs) kapje . Het zal natuurlijk niet eenvoudig zijn , maar met tijd en geduld komen we er wel.

  23-10-2018 om 10:07 geschreven door Frank


  >> Reageer (2)
  20-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negerzaad
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Algemeen gekend , maar niet in deze vorm . 
  Gewoon negerzaad zaaien en in de maand September als de bloemen gaan drogen is het tijd om aan de vogels te geven.Probeer het thuis ook eens en je zal zien de vogels zijn er zot van , opgelet de plant met bloemen wordt wel tot 2 meter hoog . Voorzie dus vooral genoeg ruimte .

  20-09-2018 om 16:56 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  14-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelmaand September

  September werd afgeleid van het Latijnse 'septem' (zeven). In de Romeinse tijd begon het jaar in maart en september was toen de zevende maand van het jaar.

  De dagen korten met 01h50 in deze herfstmaand !

  Wat te doen bij onze vogels in de maand September ?

  Overal ten velde kan je nu onkruidzaden/graszaden plukken in rijpe toestand , wel opletten waar je gaat plukken--> niet langs drukke wegen , of bespoten velden !!

  In de maand September heeft de rui nu volop zijn intrede gedaan (of is het bij sommigen reeds net voorbij) , tijdens deze periode zijn de vogels zwakker dan anders ! We letten dus zeker op qua vochtigheid , tocht e.d. .

  Voor droge ruimte’s zorgen is een belangrijk iets tijdens deze periode , veel meer kunnen we niet doen , behalve dan de vogels extra te verwennen met extra onkruidzaden en gezonde vitaminen/fruit.

  Deze maand is het ook tijd om al eens te denken aan de toekomst , ttz bloedverversing ..... met wat gaan we volgend jaar kweken en welke vogels heb ik daarvoor nog nodig.

  De eerste vogelbeurzen van het seizoen doen ook hun intrede , alhoewel nu veel overjaarse vogels worden aangeboden die bij de verkopende liefhebber niet of niet voldoende "gepresteerd" hebben.


  14-09-2018 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  11-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk eens een foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik weet zelf niet meer van waar die foto komt , maar vond hem wel mooi (gevonden op mijn harde schijf).

  11-09-2018 om 15:28 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomst

  De laatste jaren is er al veel vooruitgang geboekt betreffende het houden en kweken met vogels . Verbeterde voeding (denk maar aan uitgebalanceerde zadenmengsels , gespecialiseerd eivoer , insecten , enz....) , betere kweek en volièreomgeving , sterker inzicht in ziektes , enzovoort.....

  Nochtans is er wel elk jaar iets nieuws onder de zon waarmee wij als vogelliefhebber rekening moeten houden , zo hadden mijn vogels een tweetal jaren geleden last van muggenbeten (iets waar ik de periode ervoor nooit last van had) , direct actie ondernomen en voor al mijn vogelverblijven heb ik toen muggengaas voorzien zodat de hinder van muggen beperkt is in de toekomst.

  Het voorbije jaar was er  dan weer één van extreme warmte (toch voor onze streken)  , vogelliefhebbers die binnenshuis kweekten konden dit tijdelijk fenomeen oplossen door bv. een mobiele airco te plaatsen. Maar niet iedereen is in de mogelijkheid de warmte te omzeilen , denk maar aan grotere voliere’s met een vast (niet geisoleerd) dak erop.

  Warmere periode’s brengen ook nog andere invloeden met zich mee , denk maar aan het dalen van de luchtvochtigheid en de negatieve gevolgen hiervan bij het kippen van het ei !

  Bij warmere temperaturen dien je ook dubbel op uw hoede te zijn voor een uitbraak van bloed- of zwarte luis . Dit jaar zijn mijn vogels het slachtoffer geweest van de zwarte luis , tegen dat ik de ongewenste bezoekers in de mot kreeg was er al een groot deel van de kweek om zeep. En ik kan u verzekeren een explosie van dit ongedierte hou je niet op één ,twee, drie tegen.

  Om u een klein voorbeeld te geven , laten we terug gaan naar de zomer van 1976 :

  In Engeland kregen de zuidelijke en westelijke kusten af te rekenen met gigantische zwermen van ongeveer 23 miljard lieveheersbeestjes (proficiat voor diegene die ze geteld heeft 😊 ) , het lievelingsdiner van het lieveheersbeestje is namenlijk de bladluis . Door de warmte in 1976 was er een explosie van bladluizen en daar kwamen die lieveheersbeestjes dus op af , zo zie je maar .

  Vraagje ; Zouden lieveheersbeestjes ook bloed – en zwarte luis eten ?

  Maar bon , ik wil maar zeggen à we moeten op onze hoede zijn voor de toekomst.

  Wat kunnen we nu concreet doen bij hogere temperaturen om het leven van onze vogels (en hun jonge) toch wat draaglijker te maken?

  Isoleren van daken en wanden

  Nestgelegenheid minder hoog hangen

  Automatisch besproeien/vernevelen van het dakgedeelte (indien toegelaten om te sproeien)

  Driedubbel check op bloed- en zwarte luis

  Voor diegene die nog een nieuwe buitenvoliere gaan maken heb ik nog de volgende tip ; (ikzelf bouw mij in de komende periode ook een nieuw (bijkomend) buitenverblijf voor mijn vogels en heb dit voorzien!)

  Als de temperatuur boven de 22° (instelbaar) in de volière komt , dan gaat het dakgedeelte 20 cm automatisch omhoog zodat de ontstane warme lucht door de luchtflow verwijderd zal worden .

  Als de temperatuur terug daalt naar 20 ° c (instelbaar) dan daalt het dak terug op zijn gesloten positie. Bij regen neemt het dak ook zijn “home” positie in

  Dit is volledig geautomatiseerd (warmte- en regensensoren , aansturing , hefgedeelte) , ik hoef dus niet aanwezig te zijn om dit te laten plaatsvinden.

  De warmte in de voliere zal dus niet meer bedragen dan de buitentemperatuur op dat ogenblik.

   

  Tussendoor nog even het volgende meegeven ; Wetenschappers vrezen dat de warmtepieken het afsmelten van het ijs in de Arctische Oceaan zou kunnen versnellen. Op lange termijn is dat slecht nieuws , want dit bëinvloedt op zijn beurt de straalstroom (die het weer bepaalt over de hele wereld) met als gevolg dat we in onze contreien meer bar koude winters gaan krijgen !!

  Je ziet maar , vogels houden is niet altijd even simpel als het lijkt .

  To be continued.


  11-09-2018 om 15:20 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  31-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruin bont
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  31-08-2018 om 16:21 geschreven door Frank


  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof

  Zo , we zijn eventjes er tussenuit getrokken (ge weet wel om de batterijen op te laden ;-) ) .

  Ondertussen hebben we vorig weekend al eens de sfeer gaan opsnuiven op de vogelbeurs in Aarschot , weinig inlandse (wat normaal is , gezien de rui) maar het meest van al toch parkieten in alle soorten , kleuren en maten.

  Komend beursseizoen zal je me nog hier en daar tegenkomen , niet dat ik wat speciaal zoek maar je weet maar nooit. Hoofdzakelijk zal ik mij toespitsen op de grotere beurzen en ook enkele regionale , na mijn bezoek probeer ik terug telkenmale een beknopt verslagje te maken.

  Voor de maandbladen van de gekende vogelbonden ben ik een artikel aan het schrijven , maar natuurlijk gaan jullie het eerst hier kunnen lezen (nog eventjes geduld) .

  PS : Met de vogels alles ok , rui is bij sommigen reeds ten einde , ik schat hooguit nog een week of twee en dan zal deze helse periode (in mijn hok) ook alweer voorbij zijn.

  31-08-2018 om 16:19 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  15-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rui

  De meeste vogels zijn ondertussen in de ruiperiode , dit is één van de meest lastigste periode's in een vogelleven.

  Zoals u vroeger al zult gelezen hebben kweek ik mijn vogels medicatievrij ! En medicatie vrij is ook medicatievrij , géén enkel product verstrek ik ter preventie of ter behandeling . Natuurlijk geeft dit een minder aantal jongen op stock , maar toch blijf ik erbij --> op termijn kweek je sterke en goede kweekvogels . Zo heb ik een barmsijsman zitten van 2012 die het voorbije kweekseizoen alweer zijn mannetje heeft gestaan met 12 jongen bij één pop . Chapeau vieux péé !!


  Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn , zo is de uitval tijdens de rui ook meer dan waarschijnlijk iets hoger dan bij een medicamentenkweker . Maar daar sterven de jongen dan (spijtig genoeg) als ze bij hun nieuwe eigenaar die productjes niet meer krijgen

  Tot hiertoe heb ik een uitval tijdens de rui van 3 poppen (wat zowat elk jaar een gemiddelde is) .

  TIP : Omdat de vogels tijdens de rui in een mindere conditie zit & met een verminderd afweersysteem , geef ik tijdens deze periode géén groenvoer (om darmstoornissen te voorkomen) ; tis maar dat je het weet.

  15-08-2018 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  08-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoekers

  Ik ben er van verwonderd dat nog steeds dagelijks bezoekers langskomen op dit blog , dit toch ondanks het lange stilzwijgen hier .

  Maar tof is het allesinds , en heb dan ook besloten om meermaals iets te plaatsen (maar niet meer elke dag zoals voorheen).

  Wist je dat er ondertussen zowat een kleine 300.000 bezoekers zijn langsgekomen op dit blog ? Ik bloos ervan (en het is niet van de warmte)


  Tot binnenkort

  Frank  

  08-08-2018 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  01-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer lang geleden

  Het is alweer (zeer) lang geleden dat ik nog iets postte op dit blog . Géén nood alles gaat goed met mij , en nog steeds hou ik mij bezig met de kweek van de barmsijs.

  Dit jaar was een echt rampjaar , een uitbraak van de zwarte luis is de hoofdoorzaak dat ik bijna géén jongen heb dit jaar . De eerste ronde was al zwak maar de tweede was nihil , een oorzaak kon ik niet direct terugvinden .

  Op een bepaald moment heb ik dan toch ontdekt dat er een (serieuze) uitbraak was van zwarte luis. Jaren heb ik er géén last van gehad en nu plots..... Al geef ik toe dat het mijn laksheid was die ook schuldig hieraan was.

  Dat komt ervan als je 10-tal jaren géén luis in uw hokken hebt , je gaat er misschien iets te licht over en je verwaarloosd de preventie die ik al jaren toepas ( Home-shield).

  Maar bon gedane dingen nemen géén keer en heb dan ook maar besloten om per direct het kweekseizoen 2018 te beëindigen , alle hokken zijn intussen behandeld en alles ziet er "onder controle uit" - wat niet wil zeggen dat er géne meer zitten !! 

  2 x per week controleer ik nog alles en reinig ik alle potten , drinkbakken , zitstokken .....

  Eén van de producten die ik gebruik om te reinigen is Dasty (te koop in de Wibra) , Dasty is van origine een ontvetter maar als je dit op de luizen spuit zijn ze direct dood . Alle hokken zijn hiermee ondertussen al meermaals gereinigd.

  Nog even meegeven dat de zwarte luis zich in drie stadia kan bevinden , enerzijds een zeer kleine bijna doorzichtige luis (dus net uit het ei en nog geen slachtoffer gevonden) , ten tweede en grotere bijna doorzichtige luis (die op weg is naar haar eerste slachtoffer) en dan als derde  hetzelfde formaat als de tweede maar een donkere versie (die al een slachtoffer bezocht heeft) . Eieren komen bij warm weer uit na reeds 1 à 2 dagen , bij frissere temperaturen komen deze niet uit maar éénmaal de temperaturen de hoogte ingaan kan dit voor een fameuze uitbraak zorgen.

  Zowiezo laat ik mij door deze tegenslag niet uit het lood slaan , ondertussen zijn er al nieuwe plannen gesmeed voor een bijkomende vlucht (lengte 7,5 mtr) met nachthok , overdekte buitenvlucht en open beplante vlucht. Gezien de steeds warmere periode's zal er een beweegbaar dak opkomen (dwz , bij een te hoge tempratuur in het nachthok zal het volledige dak (dus vh nachthok en het overdekt gedeelte) automatisch omhoog gaan om zo de warmere lucht te kunnen laten ontsnappen).

  Deze werken vangen aan einde September en voorzien om tegen eind Oktober afgewerkt te zijn.  Details en foto's volgen nog.

  Oja , en met de uitbreiding komen er ook andere soorten vogels erbij !! Welke hou ik nog even voor mezelf ;-)


  Tot.......

  Frank

  01-08-2018 om 15:47 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  06-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweek

  Zoals je allicht al merkte post ik vrijwel niks meer op het blog. De reden hiervoor is simpel , het plaatsen van berichten is te omslachtig geworden t.o.v. de sociale media (ik denk bv. maar aan Facebook) waar je op simpele wijze foto's , tekst enz,.. kan plaatsen.

  Ik zal dus nog héél sporadisch eens iets plaatsen , dit weekend zet ik mijn kweekkoppels bij elkaar. Als het mij past zal ik in de loop van volgende week eens een foto plaatsen (wat ook al zéér lang geden is).


  Aan iedereen een bijzonder goed kweekjaar toegewenst ! 

  06-04-2017 om 14:44 geschreven door Frank


  >> Reageer (3)
  01-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP FEBRUARI

  *Februari :

  De vogels zitten nog steeds gescheiden (mans/poppen) in een voliere waar ze genoeg beweging hebben

  In de tweede maand van het jaar geven wij 2 maal per week eivoer met een weinig pinkie’s / buffallo’s.

  Wij maken ons klaar voor het komend kweekseizoen , chekken of er bepaalde aankopen dienen te gebeuren (nestmateriaal , eivoer , ....)

  Tevens nemen we alle vogels ter hand om hun algemene conditie in te schatten . We kijken bevedering , poten , teennagels (eventueel bijknippen) na en controlleren het buikgedeelte.

  Wij voorzien extra kunstlicht tussen 16 en 19 uur , kwestie dat we de nodige schikkingen kunnen treffen na onze dagtaak. In de tweede helft van Februari lengen we dit per week met een extra 15 min.


  01-02-2017 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (1)
  30-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsvergadering WEV

  Mogen wij U vriendelijk uitnodigen tot de algemene ledenvergadering . Deze gaat nu door op

  ZATERDAG  18 februari  in zaal de Vlasschuur te Gottem Deinze , Ardense Jagerstraat 1

   

  AGENDAPUNTEN :

   

  • Om 15 uur stipt start de ledenvergadering , einde voorzien om 17u30 .

              

   -     Voorwoord door de voorzitter.

              -     Uitslag en prijsdeling van de prijskamp “kweek in volière” iedere deelnemer ontvangt

                     1 pakket die een winkelwaarde heeft van minstens 6 euro (de liefhebber moet wel    

    aanwezig om zijn prijs te ontvangen of iemand verwittigen van het bestuur)                                                dit tijdens de pauze.

  • Een  boeiende voordracht gebracht door dierenarts  Dhr Roeland Van Wijnsberghe             uit Kaprijke . Bijzondere kennis van vogels en neerhofdieren.                                                                                                                                                                                                                                                                                        

    

  • Tijdens de pauze , voor alle aanwezigen  koffie met gebak.

    

  • Er is ook een gratis tombola voorzien voor alle aanwezigen .

    

  • Breng gerust uw vrienden mee.

    

  • Overtuigd van uw aanwezigheid verblijven we ondertussen met sportieve groeten.

    

   N.B.

    

  • Waarde W.E.V. lid heeft U er al aan gedacht uw lidmaatschap voor 2017  te vernieuwen !

          Het kan nog op de vergadering bij Frank.

  • Ook voor het jaar 2017 zoeken we kandidaten die eens een “ open volière dag “ willen verzorgen.

  • Ons jaarlijks eetfestijn gaat  door op zondag 17 september te Gottem.

  • Ons 18 de Vlaams kampioenschap Europese Cultuurvogels gaat dit jaar door op

   11-16-17 december te Gottem.

  • Wie voortaan de omzendbrief per mail wenst te ontvangen , gelieve  mij een mail te sturen.

    

                  Voorzitter                                   Secretaris                           Bestuurslid

   Moyaert Noèl                           Schelstraete Frank                Danny Benoot

    

    


  30-01-2017 om 13:56 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  06-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze keer wel uit mijn bestand.

  06-01-2017 om 10:22 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Lang geleden dat ik nog eens een foto heb gepost.

  PS : Deze foto is niet van mij (geplukt van internet) , ik vond deze ook wel mooi en wou hem met jullie delen.

  06-01-2017 om 10:20 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  01-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP JANUARI

  *Januari :

  De vogels zitten gescheiden (mans/poppen) in een voliere waar ze voldoende beweging hebben .

  In de eerste maand van het jaar geven wij 1 maal per week eivoer met een weinig pinkie’s / buffallo’s erbij. Verder tussendoor geven wij ook de nodige vitaminen in vorm van groenvoer / fruit (komkommer , sinaasappel , appel , koolbladeren , enz,...)

  Op een koude of regenachtige dag maken we een definitief overzicht op , welke koppels bij elkaar passen.

  Wij voorzien extra kunstlicht tussen 16 en 19 uur , kwestie dat we de nodige schikkingen kunnen treffen na onze dagtaak.

   


  01-01-2017 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  01-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP DECEMBER

  *December :

  We maken al een kladpapier op met welke vogels we voorzien voor de kweek van het aankomend seizoen , dit is een eerste insteek ! En zal de komende weken nog véél wijzigingen ondergaan.


  01-12-2016 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  30-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriezen !

  De voorbije nacht heeft het flink gevrozen; Het was (buiten) bij ons zowat - 4° , waar mijn vogels overwinteren kan ik ervaringsgewijs zeggen dat als het buiten - 5° is er dan een mogelijkheid is dat hun water licht bevriest (geisoleerde niet verwarmde buitenruimte).

  Omdat ik 's ochtends al vroeg de baan op ben kan ik niet chekken of hun water bevroren is , maar daar doe heb ik de volgende oplossing voor.

  Mijn barmsijzen krijgen op regelmatige basis ( één keer om de twee weken , tijdens een niet vriesperiode) een opengesneden appelsien . Een appelsien bevriest niet en bevat toch het nodige vochtgehalte !

  Dus gisteravond heb ik uit voorzorg een appelsien voorzien , zo is er bij eventuele vervriezing van het drinkwater toch steeds vocht tot hunner beschikking.

  Dat ze het graag eten hoeft géén bewijs , op korte tijd is deze volledig opgepeuzeld (zelfs tot het bittere wit net onder de schil toe ! ) 

   

  30-11-2016 om 09:16 geschreven door Frank


  >> Reageer (0)
  01-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP NOVEMBER

  *November :

  Een eerste selectie is ondertussen gemaakt , de vogels die we gaan houden worden (man’s en poppen) gescheiden , gesorteerd in hun winterverblijven.

  Ik selecteer mijn kweekvogels voor de volgende ronde op :

  • Kweekresultaten vorige jaren

  • Jonge vogels uit goed kwekende koppels behouden

  • Vorm , kleur en tekening van de vogel

  • Raszuivere of splitvogels

  • Tamme vogels krijgen voorrang

  • Jonge vogels moeten voor Juli geboren zijn (minstens 10 maanden oud)

  • Gezonde vogels

  De te koop aangeboden vogels worden bij hun nieuwe eigenaar ondergebracht.

  Qua voeding blijven we onze standaard zadenmengeling geven , aangevuld met de nodige fruit/groenten à rato van max. 2 x per week.

  Aangezien het ook vlugger donker is , zorgen wij er steeds voor dat een automatische dagverlenging ingesteld is , dit heeft enkel tot doel om de vogels de nodige eet- en drinkverversing te kunnen voorzien na mijn dagtaak.


  01-11-2016 om 00:00 geschreven door Frank


  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 22/10-28/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 03/04-09/04 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Foto

  Startpagina !

  Foto

  Zoeken in blog


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!