Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een maand voor vertrek...

Binnen exact een maand zitten we in het vliegtuig om te vertrekken richting Thailand.

 

De verantwoordelijk voor de dossiers (Miss Anchalee) van het adoptiecentrum in Bangkok zit precies vandaag in het vliegtuig in de andere richting, richting Brussel. Een delegatie van de Thaise adoptieoverheid komt immers België en de adoptiediensten hier bezoeken. Een ontmoeting met hen, de geadopteerde kinderen en de wachtenden is er morgennamiddag gepland. Ter gelegenheid van deze ontmoeting mogen er vragen gesteld worden over de dossiers.

 

In ons geval zijn echter al deze vragen verdwenen, als sneeuw voor de zon…

 

We gaan toch met de kinderen richting Geel (FIAC) om alsnog even kennis te maken met de mensen die ons dossier zo zorgvuldig opgevolgd hebben. Tegelijkertijd kunnen we dan al even kennismaken met onze contactpersoon in Thailand.

28-05-2013, 14:54 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

25-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestdrang?
Vandaag zijn we naar de post geweest om een brief op te halen van Fiac.

Het betreft de bevestiging van Kind en Gezin dat ons dossier hier in België in orde is voor adoptie.
We hebben dit document dus nodig voor de aanvraag van het visum voor onze zoon in Thailand op de Belgische Ambassade.
Een document om niet te verliezen dus...
Na nazicht van het document merken we op dat zijn naam niet volledig correct genoteerd werd door Kind en Gezin... toch maar even een mailtje sturen voor bevestiging van Fiac dat dit geen kwaad kan, want de vliegtickets zijn dus op een andere naam geboekt!!!!

Voorts hebben we ons dit weekend al bezig gehouden met de inrichting van de kinderkamer, een nieuw bed werd aangekocht en reeds volledig gebruiksklaar gemaakt! Jawel, dit keer laten we ons niet kennen, Ikea!

Tot slot hebben we ook het welkomspakketje voor onze zoon verzendklaar gemaakt. We sturen hem een boekje met foto's over ons en onze omgeving, samen met een knuffel en een speelgoedautootje. Maandag zal dit pakket met de post vertrekken en hopelijk tijdig in Bangkok arriveren.

Morgen gaan we verder met het sorteren van kleertjes en speelgoed.

Een druk weekend... 
 

25-05-2013, 20:43 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

21-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paspoorten verlengen en ander papierwerk...
Het verhaal van de vliegtickets is nog niet ten einde... 
Wanneer we de stoelen van de vluchten wilden vastleggen hebben we gemerkt dat er 2 vluchten vanuit Dubai richting Bangkok zijn op minder dan een half uur op de dag dat wij vertrekken. Natuurlijk hadden we verschillende vluchten geboekt! 
Dus we hebben al moeten wijzigen van vlucht zodanig dat we nu eindelijk allemaal samen in het vliegtuig zullen zitten, zowel heen als terug.
Driedubbel elk detail checken is de boodschap!

Vandaag hebben we geprofiteerd van de late openingsuren van de gemeente en zijn we onze paspoorten gaan verlengen, bewijs van goed gedrag, bewijs van nationaliteit en gezinssamenstelling gaan aanvragen. Paspoorten en bewijs van goed gedrag mogen we eind volgende week gaan ophalen, de andere documenten kregen we onmiddellijk mee.
Het afdrukken hiervan heeft uiteraard tot een lange file wachtenden bij de gemeentedienst geleid...

Ook hebben we navraag gedaan voor een boekje waarin onze zoon eenvoudige dingen kan aanduiden de eerste weken. Er zouden point-it boekjes bestaan voor het aanduiden van dagelijkse handelingen... ervaringen en tips hierover zijn altijd welkom!


21-05-2013, 19:32 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchten boeken , met 4 heen 5 terug.. niet zo evident
Gisteren is het dan gelukt om de vluchten te boeken. KLM was op een paar dagen tijd pokkeduur geworden en geen optie meer. 
Een heen/terug ticket is altijd goedkoper dan een enkel ticket. Het eerste idee was dan gewoon 5 heen / terug tickets te boeken en enkel gebruik te maken van het 5de ticket voor de terugvlucht. Blijkt echter dat als je op de heenvlucht niet opdaagt voor dat 5de ticket, de terugvlucht automatisch geannuleerd wordt. Ok, dan maar 4 tickets heen/terug en een enkeltje van Bangkok naar Europa voor ons adoptie zoontje. 
Dat gaf een tweede probleem. Kinderen van 2,5 jaar mogen niet alleen reizen zonder volwassen begeleider. Die boeking voor dat enkel ticket kon dus niet op die manier. Ok, dan boeken we gewoon een volwassenticket voor hem (weer duurder). Derde probleem , als je een ticket boekt voor een volwassene moet je voor de vlucht van Bangkok naar Europa met credit card betalen en deze moet op de naam staan van de persoon die vliegt. Een kind van 2,5 jaar met een thaise naam.. nee, dat lukte ook niet. Dan maar eens bellen naar de klantendienst van de airline. Die wisten het ook niet goed maar stelden voor om alles via telefoon te regelen mits toeslag van 20 euro per persoon. Ze konden dat dan wel allemaal boeken en aan mekaar koppelen. Hmhmhm, okay, maar begin maar eens een thaise naam te spellen via de telefoon en alles duidelijk te maken. Het risico op fouten was naar mijn mening te groot. We zitten terug bij af. Plots schoot mij de oplossing te binnen.
We boeken 3 tickets heen/ terug. Een enkeltje heen voor mij en 2 enkeltjes terug voor mij en onze zoon. Ja, dat lukte online. Komt wel iets duurder uit maar al bij al nog acceptabel. Yes.. de enkeltjes zijn geboekt. Nu de heen / terug tickets boeken voor de rest van ons gezin. En of de duivel erop zit.. krijgen we bij het boeken van die tickets plots de melding dat die vlucht vol is en boeken niet meer gaat op die data. Slik! Moeten we nu gespreid terugkomen en vertrekken? Dat kan toch niet. We beginnen van vooraf aan en ineens gaat het wel terug. 3 plaatsen vrij.. snel boeken. De betaling met credit mislukt dan nog een keertje en we moeten nog eens opnieuw binnen maar uiteindelijk is het gelukt. Veel stress en gedoe! We hebben uiteindelijk geboekt met Emirates en vertrekken vanuit Dusseldorf met een tussenstop in Dubai. Qua prijs een stuk voordeliger dan al de rest en qua vertrek en aankomsturen ook zeer interessant. 

19-05-2013, 09:41 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

17-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voorbereidingen voor de reis kunnen beginnen...
Sinds dinsdagvoormiddag weten we dat we ouders gaan worden van een Thaise jongen van 2,5 jaar oud.

Na een wachttijd van bijna 5 jaar laten we er geen gras meer over groeien, woensdagnamiddag zijn we zijn dossier al gaan inkijken bij FIAC.

Hij verblijft in het Pakkred Babies Home - weeshuis in het noorden van Bangkok.
Hij is een schattige, lieve jongen op de foto's (die we om privacyredenen nog niet op internet mogen plaatsen).
Zijn dossier geeft aan dat hij alles kan wat hij op de leeftijd van 2,5 jaar zou moeten kunnen, kortom, hij is perfect (voor ons)...

Over de voornaam die we aan hem gaan geven, hebben we nog geen definitief besluit.
Omdat het de gewoonte is in Thailand aan iedereen een bijnaam (roepnaam) te geven en omdat ons zoontje intussen toch al 2,5 jaar deze roepnaam gewoon is, willen we wachten met hem een voornaam te geven tot we ook deze roepnaam kennen.

Foto's en voornaam zullen we dus pas bekend maken na de ontmoeting in Thailand zelf.

Lang zullen jullie hier niet op moeten wachten, want wij worden reeds verwacht op de adoptionboard in Thailand op 3 juli, hiervan werden we vandaag op de hoogte gesteld door FIAC... dus nog een 6-tal weken voor de afreis...

Dit wil niet zeggen dat we tot die tijd enkel gaan wachten...

Aangezien het voor ons een onverwachte verrassing was, we hadden immers pas een toewijzing verwacht, ten vroegste in 2014, is er heel wat in orde te brengen voor de komst van onze zoon... te beginnen met het kopen van een extra bed voor hem, verlengen paspoorten, vliegtickets/hotels boeken, maken van foto's en samenstellen van een welkomsboekje, bij elkaar zoeken van het papierwerk voor de adoptie.... enzo verder...

De aanvragen voor verlof/adoptieverlof/ouderschapsverlof werden vandaag al doorgegeven aan de werkgevers... 

17-05-2013, 13:19 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

14-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk, de lange wachttijd is beëindig!
Vandaag kregen we zeer onverwacht een een telefoontje van Fiac dat er een toewijzing voor ons was...
Eindelijk, na zo lang wachten zijn we ouders geworden van een jongen van 2,5 jaar oud.
Morgen gaan we langs bij het adoptiebureau voor meer informatie.
Volgens het adoptiebureau waren er 2 toewijzingen, dus we zijn niet de enige gelukkigen...

14-05-2013, 20:42 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
 • lsmur6544wrb
 • ya7lf7
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • De kraamverzorgende.
 • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


  Inhoud blog
 • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
 • De legalisatie is bijna afgerond...
 • Naar de volgende etappe…
 • 1 jaar geleden
 • 6 maanden thuis...

  Archief per maand
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 09-2014
 • 07-2014
 • 01-2014
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 11-2012
 • 07-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 10-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 03-2009
 • 01-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006  Foto  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!