Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

30-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe toewijzingen!!!
De website van de CCAA is aangepast: er zijn toewijzingen voor deze maand tot en met 8 september 2005.

Niet slecht, het kon natuurlijk beter, maar ik denk dat we er volgende maand nog niet zullen bij zijn. Het zal nog een extra maandje wachten worden. Volgende maand zal dus extra spannend zijn, als ze er erg veel doen, wat natuurlijk altijd kan gebeuren, zijn we er misschien wel bij.
Wie weet!!!
In alle geval wensen we proficiat aan de mensen die een toewijzing gaan ontvangen deze maand en hou de moed erin, het is niet meer lang, aan diegenen die er net niet bij zijn.

30-11-2006, 11:53 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

29-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De toewijzingen voor deze maand komen eraan
Volgens een adoptieagentschap werden de toewijzingen verstuurd en zouden ze vanaf donderdag bij de adoptiebureau's arriveren.

De website is echter nog niet verandert, dus weten we nog niet tot waar ze gegaan zijn deze maand, hierop moeten we meestal wachten tot de dossiers bij de adoptieagentschappen arriveren, dan pas wordt de website aangepast. Dus nog een paar daagjes geduld.
Het positieve is dat er nieuwe toewijzingen onderweg zijn.

29-11-2006, 17:39 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 september 2005
Volgens een europees adoptiebureau zou de cut-off datum: de datum tot waar de toewijzingen deze maand gaan, de 7de september zijn. Dit is een gerucht en niet noodzakelijk waar,
Het zou niet slecht zijn, maar het zal deze maand geen topmaand maken en het wil zeggen dat, wanneer ze volgende maand evenveel zouden matchen als deze maand, dat we nog een maandje extra moeten wachten, dus tot begin februari ipv begin januari vooralleer we erbij zijn.
Maar het kan natuurlijk ook dat ze volgende maand extra veel toewijzingen doen en dan zijn we er misschien wel bij, enfin...het blijven inschattingen, hopelijk is deze datum niet de juiste en doen ze nog een paar dagen extra.

29-11-2006, 07:43 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

28-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is erg stil momenteel

Andere maanden hadden we meer geruchten, tis precies alsof iedereen er een beetje in berust en er geen jacht meer wordt gemaakt op de cut-off datum van de toewijzingen.
Er zijn wel nog enkele adoptiebureau's die eerder deze maand dachten dat ze tot en met 12 september gingen gaan, die nu hun woorden terugnemen en dus zeggen dat ze niet tot aan de 12de september zullen geraken. Dat is natuurlijk minder goed nieuws. Weten deze adoptiebureau's iets meer wat ze ons niet vertellen? Het blijft altijd een beetje gokken naar de datum iedere maand. En nu het einde voor ons dichterbij komt is dit natuurlijk heel belangrijk.
Op zich maakt een maand langer wachten nu voor ons ook niet veel meer uit, maar toch, tis zoals ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Nu, als de CCAA maar tot eind augustus zou matchen, dan kan het natuurlijk altijd nog zo zijn dat wij nog 2 tot 3 maanden moeten wachten vooralleer we erbij zijn en dan kan het vanaf vandaag tot nog bijna een half jaar zijn vooralleer we naar China vertrekken. Dus iedere maand is die afsluitingsdatum weer heel erg belangrijk. Wij verwachten echter niet dat we voor eind januari erbij zullen zitten, maar zoals al eerder gezegd: hoop doet leven!
Het is ook zo dat de CCAA ieder jaar vooropgestelde aantallen heeft van het aantal kinderen dat ze naar het buitenland laten gaan voor adoptie. Deze aantallen zijn niet altijd bekend. Dit jaar weten we niet hoeveel toewijzingen ze willen/mogen uitdelen. Ieder jaar sluit de CCAA haar jaar af eind november. Dus als ze hun aantallen voor het jaar 2006 behaalden, dan kan het zijn dat de volgende toewijzingen niet deze week komen, maar pas volgende week, in december, voor het nieuwe jaar van de CCAA. Nu is enkel nog de vraag, houden ze rekening met die aantallen? Zullen ze hierdoor misschien deze maand er heel veel doen (het gerucht van de verrassende batch), of juist net heel weinig? We zullen het pas achteraf weten spijtig genoeg. Dus het enige wat we kunnen doen is wachten tot de nieuwe batch met toewijzingen vertrokken is...voorlopig zouder er nog geen toewijzingen onderweg zijn.

Maar we zijn al meer dan één keer verrast geweest, positief en negatief. 

28-11-2006, 09:24 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

27-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geruchten zijn zeer uiteenlopend deze maand.
Momenteel zijn de geruchten dat er toewijzingen kunnen komen deze maand tot ten minste 5 september, wat al helemaal niet slecht is. Alle geruchten zeggen tot ten minste die datum. Dan zijn er een hele hoop adoptiebureau's die data voorspellen tussen de 5de september en de 15de september, en enkelen die denken dat de ganse maand september in de batch met toewijzingen zal zitten. Laat ons hopen!!! Dan zijn we er zeker volgende maand bij. Wanneer ze tot de 5de matchen, dan zal er nog een maand tussen zitten waarschijnlijk, dan zullen we pas begin februari iets horen.
Voorlopig nog geen enkel gerucht tot waar ze precies geraakt zijn en of de dossiers met de baby's al naar de toekomstige adoptieouders werden gestuurd.
Toch spannend om nu te weten dat onze beurt dichterbij begint te komen.
Op een klein bureautje in China ligt ons dossier in de stapel klaar die misschien volgende maand behandeld zal worden.
Er ligt al een serieus dikke laag stof op...

27-11-2006, 15:05 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

25-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zohra is geplaatst!
Ons voorlopig laatste opvangkatje dat we voor Catshelter opvingen, werd gisterenavond geplaatst bij een heel aangenaam koppel dat ook naar een heel lieve knuffelpoes zochten. Bijgevolg 'the perfect match'.

Nu kunnen we dus eindelijk beginnen met de kamer in te richten als kinderkamer...

25-11-2006, 09:24 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

24-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk is dit het supernegatieve gerucht van de maand...
Iemand (een Amerikaanse) heeft bericht gehad van haar adoptiebureau dat ze waarschijnlijk tot de 7de of 8ste september gaan matchen.
Dat zou zeker niet slecht zijn (het is al veel erger geweest), maar als ze aan dat tempo de maand erna opnieuw matchen, dan zijn wij er nog niet bij.
Opdat wij er volgende keer bij zijn, moeten ze nu zeker tot en met de 12de september matchen en dan eind december hetzelfde aantal dossiers, dan kunnen wij er tegen eind december bij zijn en half januari een toewijzing ontvangen.

Het aantal dossiers dat ze deze keer gaan doen is dus heel belangrijk voor ons of we er volgende keer bij zijn of niet, tis dus heel spannend...

24-11-2006, 08:43 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

23-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn begonnen met het matchen van de dossiers...
Volgens een goede bron (alweer één van de zovele Amerikaanse adoptiebureau's) die meestal correct is, zijn ze begonnen met het matchen van de dossiers deze maand.

Meestal komt de batch met de nieuwe toewijzingen dan tussen de 1 en 7 dagen later, dus sneller dan verwacht, maar nogmaals niets is zeker bij de CCAA.
We wisten dat ze deze week of volgende week hiermee gingen beginnen, maar je weet maar nooit wanneer ze het bekendmaken hoeveel dossiers ze gedaan hebben.

Nog even herhalen:

Iedere maand wacht de CCAA tot het einde van de maand, zo rond de 25ste, tot ze alle dossiers van adoptabele kindjes binnenkrijgen die vanaf die maand kunnen geadopteerd worden.
Dan beginnen ze de matching: het koppelen van deze dossiers aan de dossiers van de toekomstige ouders die het langst wachten.
Op dit moment zijn dat de dossiers van de toekomstige ouders van 26 augustus 2005. 
Ze werken telkens een volledige dag dossiers van toekomstige ouders af, meestal hebben ze genoeg dossiers van adoptabele kindjes om ongeveer een tweetal weken van dossiers van toekomstige ouders te matchen.
Maar als er veel dossiers van ouders op een bepaalde periode binnenkomen, dan zullen er minder dan 14 dagen gematched worden.
Dus het is iedere maand weer spannend tot waar ze geraken met het matchen. 
Ons dossier heeft als (inlog)datum 10 oktober 2005, dus nog een 6,5 tal weekjes verder dan waar ze nu zitten.
 

23-11-2006, 17:35 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

22-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk de eerste geruchten!!!

Er zijn geruchten!!!

Dit wil zeggen dat er mensen gebeld hebben naar hun adoptiebureau om te vragen of ze deze maand een toewijzing mogen verwachten en dat de adoptiebureau's een antwoord hebben gegeven, wat dus resulteert in een gerucht.

Nu moeten we er wel bijvertellen dat de eerste geruchten dikwijls niet correct zijn. Er werd immers inmiddels al elke keer een volledige maand toewijzingen voorspeld door het ene of het andere adoptiebureau, maar misschien hebben ze deze keer gelijk!!!!

- Een adoptiebureau zegt dat we deze maand de ganse maand september zullen zien in de toewijzingen (remember wij zitten bij begin oktober!!!), of toch bijna de ganse maand september.
- Een ander bureau voorspelt dat we gans de maand september zullen zien in de toewijzingen.
- En een derde bureau zegt dat deze maand we een aangename verrassing mogen verwachten (wat dat ook moge betekenen!!!)

Spannend allemaal!!!

Van deze drie bureau's, is er eentje die dikwijls juist is met voorspellen (niet altijd), eentje die soms juist is, en het andere bureau daar is geen informatie van, die hebben nog niet veel voorspellingen gedaan.

Het bureau met de minder goede voorspellingen, denkt dat we deze week, of volgende week de toewijzingen zullen zien arriveren.

Heel goed nieuws voorlopig dus, maar de ervaring leert ons dat dit iedere keer zo is, iedere maand zijn de eerste voorspellingen over de batch toewijzingen superpositief. De volgende geruchten die we horen, supernegatief. En het eindigt meestal ergens tussenin, maar om de juiste datum te weten moeten we afwachten tot hun website in China verandert.

22-11-2006, 17:55 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hechting
De hechting

In de loop van 2007 hopen wij te vertrekken naar China om ons kindje op te gaan halen. Bij de thuiskomst zouden wij het zeer op prijs stellen indien er aandacht is voor de situatie waarin ons kind en wij zich bevinden.
Speciaal voor alle familie, vrienden, kennissen, buren en alle andere bekenden willen we op deze pagina ingaan op hechting. Wij hopen dat jullie even de moeite neemt om deze pagina door te lezen.

Zoals jullie weten, is er aan de adoptie het één en ander aan speciale voorbereiding vooraf gegaan. Adoptie is in die zin bijzonder, dat er niet vanzelf een hechte band is tussen het kind en de ouders. Dit in tegenstelling tot wanneer er een biologisch eigen kind geboren wordt. De band moet groeien, met andere woorden, ons kindje moet hechten (éénkennig worden). Natuurlijk is ons kindje een kind als ieder ander. Degenen die ons een beetje kennen, zullen weten dat wij geen types zijn om hem/haar in een uitzonderingspositie te plaatsen. Toch brengt de geadopteerde achtergrond van hem/haar omstandigheden met zich mee, waar wij als kersverse ouders terdege rekening mee moeten houden, wil hij/zij kunnen opgroeien tot een gelukkig mens. Zonder al te zwaar over te komen, willen wij hier wat vertellen over het zogenaamde hechtingsproces. Wij hopen dat jullie hierdoor begrip voor onze nieuwe situatie op kunnen brengen! We willen absoluut niet belerend, neurotisch of betweterig overkomen. Integendeel, we willen juist duidelijkheid te scheppen om straks lastige of pijnlijke situaties te voorkomen!

Het hechtingsproces
Het hechtingsproces komt er kort gezegd op neer dat het voor elk kind van essentieel belang is, dat het zich in de eerste levensjaren volledig kan hechten aan de ouders/verzorgers. Door middel van deze fundamentele hechting kan het kind op latere leeftijd met een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in het leven staan. Adoptie is in die zin bijzonder, dat het hechtingsproces zich niet vanzelf ontwikkelt. Door onstabiele ervaringen in het verleden is het beslist niet vanzelfsprekend dat er zonder meer een vertrouwensband ontstaat tussen het kind en de adoptieouders. De band met een adoptiekind moet groeien. Als dit proces niet goed wordt begeleid loopt het geadopteerde kind het risico om onveilig gehecht te raken. Een onveilige hechting houdt in dat het kind géén of juist heel veel contacten aan zal gaan. Het is echter niet in staat een diepe en hechte vriendschap of relatie op te bouwen. Dat dit een negatieve invloed zal hebben op de ontwikkeling, en daarmee dus ook de toekomst van een kind, zal voor elk weldenkend mens duidelijk zijn.

Het hechtingsproces van ons kindje.
Voor hem/haar gaat het leven bij ons straks pas echt van start. In China heeft hij/zij al een heel bewogen eerste jaar meegemaakt. Omdat hij/zij nog geen stabiele en blijvende relatie met een vaste verzorger heeft gekend, is zijn/haar hechtingsproces min of meer verstoord geraakt. Bovendien heeft hij/zij totaal geen besef van wat hem/haar de afgelopen weken allemaal is overkomen, laat staan dat ze weet dat wij haar nieuwe ouders zijn geworden. Toch zal hij/zij zeker aanvoelen dat zijn/haar wereld compleet is veranderd. Hij/zij zal hierdoor flink in de war kunnen zijn.
Wij willen jullie dan ook vragen hem/haar te ondersteunen in de opbouw van een veilige en vertrouwde basis. Deze menselijke levensvoorwaarden zal hij/zij in eerste instantie moeten ontwikkelen door een hechte relatie met ons als "papa en mama" aan te gaan.

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door hem/haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!
Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door hem/haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.

Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal hij/zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Hij/zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht.

Overdreven, al die regels?
Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat bovenstaand betoog op jullie misschien wat overdreven of geforceerd overkomt. Ook wij hadden het fijner gevonden wanneer ons kindje direct jullie aandacht en genegenheid had mogen ontvangen. Toch willen wij ons houden aan de zeer dringende adviezen die wij kregen van de specialisten op adoptiegebied. Door ons vooral in de beginperiode zo goed mogelijk aan deze adviezen te houden, zal hij/zij een vaste en veilige basis voor de toekomst kunnen opbouwen. Hoe lang deze beginperiode zal duren weten we nu nog niet. De deskundigen adviseren een periode van 3 maanden, maar of dit echt noodzakelijk zal zijn willen we laten afhangen van de ontwikkeling van het kindje. Hij/zij krijgt op deze wijze het vertrouwen dat wij er altijd voor hem/haar zullen zijn. Met die zekerheid op zak kan ons kindje de rest van de wereld gaan verkennen en gezonde contacten met anderen aangaan.

Ter wille van de goede toekomst van ons kindje rekenen we op jullie begrip en medewerking. Houd er in ieder geval rekening mee dat deze hechtingsperiode, waarin visite aan huis niet gewenst is, enige weken zal duren. Bellen, MSN-en en/of e-mailen kan natuurlijk altijd!
We zullen proberen om ook via de website jullie op de hoogte te houden.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking.

22-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

20-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze laatste vakantie vóór de adoptie zit erop...
Wij zijn vorig weekend een weekendje naar Aken geweest. Het was erg gezellig, lekkere sauna's en massages gedaan en heel wat gewandeld.
Normaal gezien is dit de laatste vakantie die we voorzien was vóór de adoptie, maar dit hebben we al enkele keren gezegd.
Wanneer het nog zal verlengen, dan zullen we waarschijnlijk nog een weekendje weg gaan, maar voorlopig hebben we niets meer gepland.

Tegen het einde van deze week/begin volgende week verwachten we weer een batch nieuwe toewijzingen.

Allemaal duimen dus dat ze veel dossiers doen deze maand!!! 

20-11-2006, 13:50 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

17-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilte voor de storm...

We zijn in de helft van een maand (2 weken na de laatste toewijzingen) en dan is het zoals steeds weer enorm stil op het gebied van geruchten.
Bijna alle koppels die vorige maand hun toewijzing gehad hebben, hebben intussen kennisgemaakt met het fotootje van hun toekomstig kindje en diegenen die overblijven, wij dus, de wachtenden, maken ons weer klaar voor een nieuwe reeks toewijzingen.

Iedere maand proberen we weer opnieuw de motivatie te zoeken, ons op te peppen, voor sommigen: te bidden, opdat de volgende batch met toewijzingen toch groter is dan de vorige. Dit geeft dan hopelijk aan dat de vertragingen en onzekerheden die er de laatste 12 maanden zijn voorbij zijn en dat alles terug weer aan zijn normale gangetje en snelheid zal gaan.

Het is zo dat sinds ons dossier in China is, dus vanaf september 2005, er iedere maand gemiddeld slechts maximaal 14 dagen dossiers werden toegewezen (een enkele keer slechts 3 dagen ). Hierdoor is de wachttijd verdubbeld na een jaar. Maar op dit moment is men nog steeds maar maximaal 14 dagen aan het toewijzen, waardoor het einde van de verlengingen van de wachttijden nog niet in zicht zijn.

Volgens de CCAA is dit alles te wijten aan de grote hoeveelheid dossiers (het dubbele van normaal) die er in 2005 naar China werden verstuurd voor adoptieaanvragen. Natuurlijk verstuurden wij ons dossier pas in september 2005, waardoor we aan het einde van die ganse berg dossiers liggen. Als we de geruchten mogen geloven zouden er in 2006 terug het normale aantal dossiers ingedient zijn, dus waarschijnlijk zullen ze terug sneller gaan toewijzen wanneer ze aan de dossiers van 2006 beginnen.

Intussen heeft men al heel wat dossiers die er voor ons waren behandeld en liggen er nog een 6-tal weken dossiers vóór ons.
Als ze dus verder gaan met telkens een 2-tal weken toe te wijzen dan zou het voor ons binnen 3 maanden zover zijn, maar natuurlijk hopen we, net zoals zovele anderen dat er deze maand meer worden toegewezen (liefst anderhalve maand natuurlijk ), dan zou het voor ons sneller kunnen gaan.

De CCAA krijgt tijdens de eerste weken van elke maand van elk weeshuis documenten binnen van de adoptabele kindjes. Volgens enkele Amerikaanse geruchten wordt er iedere maand gewacht tot na de 15de  van de maand. Dan kijken ze hoeveel nieuwe adoptabele kindjes ze hebben en gaan ze deze matchen aan de dossiers van de toekomstige ouders. Als we dit vergelijken met deze maand zouden ze nu ongeveer gaan kijken hoeveel kindjes er deze maand zijn en een voorlopige 'cut-off' bepalen. De cut-off is de datum tot waar ze gaan toewijzen.
Soms lekt deze datum uit naar adoptieagentschappen en komen we deze via internet te weten, dus hierover gaan waarschijnlijk de geruchten die we vanaf volgende week kunnen verwachten. Veel mensen bellen nu volgende week hun adoptiebureau om te vragen tot welke datum ze toewijzingen gaan doen deze maand en sommige bureaus geven dan een datum. We weten nooit echter nooit welke datum correct is, want deze data die door de bureaus vrijgegeven worden kunnen heel erg verschillen. Tot wanneer de website van de CCAA verandert, hier staat natuurlijk de correcte datum op.

Wij hebben alles goed bijgehouden, hoeveel toewijzingen er elke maand gebeurden en hoeveel dossiers er zijn en zo, en als we onze grafiekjes bekijken, dan zouden de toewijzingen deze maand rond de 9de september 2005 stoppen, maar de CCAA blijft onvoorspelbaar, dus laat ons hopen dat ze verder gaan dan die datum.

  

17-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

13-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens welke criteria wordt een kindje toegewezen?
Volgens de informatie die wij via Amerikaanse adoptiebureaus hebben wordt de "matching" (= het dossier van het kindje met het dossier van de toekomstige ouders verbinden) uitgevoerd volgens de volgende criteria.

- Ten eerste wordt er gekeken naar de Chinese horoscoop (jawel we zijn aan het adopteren in China hé en daar zijn ze erg gehecht aan bijgeloof). Dus onze geboortedata worden vergeleken met de geboortedata van de kindjes die ze op dat moment hebben.
Nu wil het toeval dat wij in april in Thailand op vakantie waren en daar een Chinese verkoopster zijn tegengekomen die ook heel vriendelijk geïnteresseerd was in onze horoscoop, ze verkopen daar immers veel jade beeldjes van uw horoscoopteken (wij kochten 2 Tijgers en dat vond ze wel leuk).
Ze gaf ons toen meteen een voorspelling dat dit chinese jaar (dat loopt van eind januari 2006 tot eind februari 2007; het jaar van de Hond), voor ons een zeer goed jaar is (voor kindjes) en dat wij heel goed passen als Tijgers bij mensen geboren onder het teken van de Hond. Op die moment geloofden we er niet echt in dat dit van enige betekenis zou kunnen zijn, aangezien we op dat moment dachten een toewijzing te krijgen van een kindje in september en dat dus dat nooit kon geboren zijn in het jaar van de Hond, maar nu moeten we toch onze mening een beetje herzien.
Als ze dus ons een toewijzing gaan geven, zou het goed kunnen zijn dat we een kindje krijgen dat geboren is na januari 2006 (als we de Chinese horoscoop en de voorspelling van die verkoopster willen geloven). Wij wachten in alle geval met spanning af.

- Ten tweede gaan de Chinezen kijken naar de beenderstruktuur van het kind en van de toekomstige ouders en vergelijken of deze een beetje overeenkomen. Bijvoorbeeld: kindjes die heel klein zijn, bij kleinere ouders plaatsen, kinderen met een rond gezicht bij ouders met een rond gezicht en dat soort dingen. Bij ons wel een beetje moeilijk, ofwel krijgen we de kleinste van de groep ofwel de grootste (grapje!!!).
Op internet zijn er vele ouders die hun kindje al hebben die dit echt wel bevestigen dat als zij de kindjes van hun groep naast elkaar leggen er bepaalde trekken kunnen uithalen die overeenkomstig zijn met de toekomstige ouders.

- Ten derde gaan ze kijken naar de hobbies van de ouders en hun karaktertrekken. Bijvoorbeeld een kindje dat graag danst op muziek en de moeder is danslerares of een rustig karaktertje en de ouders zijn ook heel erg rustige mensen. Ook dit is op internet al door vele mensen bevestigd dat ze daar wel degelijk rekening mee houden.

In hoeverre dat deze geruchten kloppen over de manier waarop kindjes worden toegewezen zullen we jullie pas kunnen meedelen wanneer wij onze toewijzing krijgen. Dan zijn we echt wel nieuwsgierig om onze zoon/dochter eens te vergelijken met deze criteria voor het plezier.
We gaan ons kindje uiteraard niet teruggeven moest er iets niet kloppen met bovenstaande!!!13-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

12-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse agentschappen gebruiken nieuwe richtlijnen voor de nieuwe dossiers
Aspirant adoptieouders met een BMI hoger dan 40 moeten een rapport van hun arts bijvoegen over hoe dit overgewicht invloed heeft op de gezondheid van deze personen en hoe dit invloed heeft in hun dagelijks leven.
Ook op financieel gebied zijn er blijkbaar nieuwe richtlijnen. Volgens de Amerikaanse adoptieagentschappen moet de "nettowaarde" van het huishoudbudget positief zijn en dit met een minimum van 10 000 dollar per persoon van het gezin (ook kinderen meegeteld die niet meer thuis wonen). We veronderstellen dat ze hiermee willen zeggen dat het jaarinkomen  (- jaarlijkse vaste kosten zoals een lening) hoger moet liggen dan 10 000 dollar per gezinslid.
Mensen die in een rolstoel zitten worden volgens Amerikaanse agentschappen ook systematisch geweigerd voor adoptie door de CCAA.
Wel even melden dat wij niet tot deze nieuwe dossiers behoren. Dit betreft immers de dossiers die nog niet naar China verstuurd zijn.
Bovendien komt de informatie komt ook via Amerikaanse adoptieagentschappen, dus misschien zijn deze richtlijnen ook niet in Europa van toepassing.

12-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

10-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zohra
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals iedereen intussen wel al weet steunen wij de organisatie Catshelter (www.catshelter.be) door middel van opvang van verwaarloosde katjes.

Momenteel hebben wij bij ons nog één katje zitten dat nog wacht op een plaatsing: Zohra.

Haar broertje (Zippo) was na een week al geplaatst, maar Zohra is intussen al 3 maanden aan het wachten op een thuis.
Ze is, zonder overdrijven, het liefste katje dat we al opgevangen hebben. Ze was ook maar 300 gram en 4 maanden oud toen ze bij ons kwam, had een scheefgegroeid pootje (merk je trouwens nu niets meer van) en was heel angstig.
Nu is ze 2400 gram, dus flink bijgekomen en ook flink gegroeid. Door de ontbering zal ze nooit uitgroeien tot een heel erg grote kat, maar blijft het een kleintje.
Maar wat voor één!!! Ze speelt enorm graag met haar muisjes en balletjes en alles wat ze kan vinden om mee te spelen en houdt echt heel veel van gezelschap van de mensen die ze kent.

Ze heeft twee weken de grote lieve Rollo (zie ook www.catshelter.be) als speelkameraadje gehad, terwijl zijn opvanggezin op vakantie was is hij bij ons gebleven. Volgens zijn opvanggezin speelt Rollo niet zo veel en ligt hij liever graag rustig te kijken naar andere spelende katjes, maar Zohra had hem zo gestimuleerd dat hij bijna de ganse tijd met haar meespeelde. 

Een knuffelkous is het ook! Wanneer wij thuis zijn, dan is ze altijd in onze buurt aan het spelen of ligt ze op onze schoot. Ze heeft een rustig en zacht karakter en lust graag haar dagelijks beetje melk. Natte brokjes kan ze niet verdragen, maar melk heel goed.  

Haar allerliefste spelletje is verstoppertje spelen, dan kruipt ze onder de mat in de badkamer (staart natuurlijk niet verstopt en die bobbel onder de mat valt helemaal niet op) en wacht ze tot we voorbij komen om met haar pootje dan ons te pakken of als verrassing onder de mat uit te vliegen. 

Maandag werd ze gesteriliseerd maar heeft er absoluut geen last van gehad.

Buitengaan is echter niks voor haar, ze amuseert zich binnen heel erg goed en als we haar buiten zetten loopt ze vlug terug naar binnen om achter het raam te kijken wat wij buiten doen.

De opvang van al die poesjes heeft ons het afgelopen jaar echt wel geholpen om door onze wachttijd te geraken. Dus ik raad iedereen aan die met adoptie bezig is en nog een lange wachttijd voor de boeg heeft (maar ook mensen die niet met adoptie bezig zijn): help Catshelter en vang één of meerdere poesjes op die verwaarloosd zijn!
De toekomstige kinderkamer hebben wij, nu nog steeds, helemaal ingericht als poezenkamer, dus dat verhindert ons een beetje om langs babywinkels te gaan en te veel dingen te kopen die misschien toch niet zullen passen. 

Langs de andere kant is het leuk om een bezigheid te hebben tijdens de wachttijd die ervoor zorgt dat je niet de ganse tijd aan de adoptie doet denken.

Nu hopen we dat Zohra natuurlijk snel geplaatst zal worden dan kunnen we beginnen met het inrichten van de kinderkamer. Als ze niet geplaatst is vóór januari dan zal ze door een ander opvanggezin opgevangen worden, maar het zou natuurlijk veel beter voor haar zijn dat ze tegen dan een permanente familie heeft.

(foto: Zohra onder haar mat in de badkamer)

10-11-2006, 17:45 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

08-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn de volgende!
Vandaag hebben we nog eens telefonisch contact gehad met het adoptiebureau.

Ze hebben ons bevestigd dat wij hun volgende groep zijn. Alle groepen die bij Amarna voor ons verstuurd werden naar China, hebben al hun toewijzingen gekregen.

Dit wil echter niet zeggen dat wij automatisch volgende maand onze toewijzing zullen krijgen. We weten natuurlijk niet waar de Chinezen de volgende groep van Amarna op de wachtlijst hebben staan. 
 
Maar het geeft toch een goed gevoel te weten dat wij de volgende zijn bij Amarna en het zal allicht nu niet meer al te lang duren.

08-11-2006, 18:19 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

07-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste voorbereidingen zijn getroffen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze kelder is gevuld...

We zijn net terug van onze (bijna) jaarlijkse trip naar Reims/Epernay, dit keer met het doel de kelder wat extra bij te vullen om op de komst van onze zoon/dochter te kunnen toosten.

Het was, zoals gewoonlijk, weer eens prachtig herfstweer daar in de Champagnestreek en we hebben heel wat nieuwe plekjes ontdekt en champagnes gedegusteerd.

De twee foto's bovenaan de blog zijn enkele sfeerfoto's die we daar dit jaar namen.

(foto: kasteel van Dormans)

07-11-2006, 16:20 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

06-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lang zal het nog duren?
Hier kunnen we met de beste wil van de wereld geen enkele datum op kleven.
We hebben het reeds enkele malen geprobeerd (maart 2006/ mei 2006/ september 2006/ december 2006/ mei 2007?), maar deze datums zijn ook steeds voor ons data die wij proberen in te schatten. 

Hoe snel de "matchingen" in China gebeuren, daar hebben wij geen vat op. China geeft telkens tegen het einde van de maand een nieuwe "batch" met een hele hoop toewijzingen over de hele wereld vrij. 
De CCAA is de organisatie in China die alle adopties regelt. Iedere maand bekijken zij hoeveel kindjes er in de weeshuizen zitten die adoptabel zijn (dus waarvan alle documenten in orde zijn). Dan nemen ze de dossiers die er het langst bij hun liggen te wachten bij en gaan ze de dossiers van de wachtende adoptieouders aan de dossiers van de kindjes "matchen".
Ze werken telkens een volledige dag dossiers af. Ons dossier is bij hun binnengekomen op 10 oktober 2005. De dossiers die er bij hun het langst liggen en nog niet gematched werden zijn deze van 26 augustus 2005.

De laatste keer dat er toewijzingen kwamen, was vorige week. Toen werden er iets meer dan 2 weken dossiers gematched.
Iedereen kan volgen waar ze zitten op www.ccaa-china.org .
Best de website in het Engels zetten en dan kan je rechts in het kadertje "documents processing" zien tot en met welke datum er reeds een toewijzing werd gegeven. De "review" van een dossier is het nakijken en goedkeuren van het dossier door de CCAA. Ons dossier werd goedgekeurd op 23 juni 2006. Intussen werden alle dossiers tot en met januari 2006 goedgekeurd.

De volgende toewijzingen zullen dus eind november komen. Wij verwachten dat deze tot half september zullen zijn en hopen dat de volgende toewijzingen (eind december) tot na de 10de oktober zullen zijn, maar zeker zijn we hier niet van. Zoals eerder al gezegd, niemand weet hoeveel kindjes er adoptabel zijn deze maand en tot welke datum de CCAA zal toewijzen.

Wanneer we er bij zitten, dan zal het nog een 3-tal weken duren om het dossier te laten vertalen vooralleer wij er bericht van krijgen en dan nog een 4-tal weken voor de afreis naar China.

 

06-11-2006, 21:31 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een stukje geschiedenis...
Klik op de afbeelding om de link te volgen We begonnen ons adoptieavontuur in september 2004 met de aanvraag van de informatiemap voor internationale adoptie aan kind en gezin. We hebben ons toen ook, onmiddellijk na ontvangst van deze map, ingeschreven voor de adoptiecursus, die op dat moment nog niet altijd verplicht was om te volgen. De cursus van november was op dat moment al volzet, dus konden we pas met onze cursus beginnen in januari 2005.

Onmiddellijk begonnen we dus al aan onze eerste wachtperiode. De adoptie heeft ons intussen geleerd dat er zo heel wat wachttijden zijn.

Tijdens die 4 maanden hebben we heel wat informatie over adoptie bij elkaar gesprokkeld en kwamen we dus ook tot de vaststelling dat onze Waalse buren geen cursus hoefden te volgen en zich onmiddellijk bij een adoptiebureau konden inschrijven. (Sinds september 2005 is hier echter wel verandering in gekomen.) In november 2004 hebben we dan ook onze stoute schoenen aangetrokken en hebben ons ingeschreven bij Amarna in Brussel. Begin december 2004 kregen we daar al onmiddellijk onze eerste infoavond over internationale adoptie, die ons zo erg beviel dat we besloten met hun in zee te gaan.   
Terwijl we dus onze cursus bij kind en gezin braafjes volgende (5 cursusdagen), begonnen voor ons ook reeds de gesprekken met de psychologe, sociaal assistente en het verplichte doktersbezoek bij Amarna.
11 juni 2005 is de sociaal assistente van Amarna bij ons thuis geweest en 16 juni kregen we ons eerste spannende telefoontje van Amarna dat we "goedgekeurd" waren voor adoptie van een kindje.

Vanaf die datum zijn we met de papierwinkel begonnen: het verzamelen van alle documenten voor de samenstelling van ons dossier dat naar China moest verstuurd worden.

1 maanden later waren alle documenten van het Nederlands naar het Frans vertaald en door een notaris gelegaliseerd en werd het dossier naar de vertaalster gestuurd om het naar het Chinees te laten vertalen.

Op 11 augustus 2005 kregen we ons tweede telefoontje van Amarna, de documenten waren vertaald. Op 22 augustus hebben we de documenten laten legaliseren op het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het dossier binnengebracht bij de Chinese Ambassade.

De 26ste augustus hebben we dan het volledig, met alle stempels en lintjes voorziene, dossier bij Amarna binnengedaan om te laten opsturen naar China voor de adoptie van een zoon/dochter minder dan 3 jaar.

Op 5 september 2005 werd ons dossier met DHL verstuurd naar China.
Op 10 oktober 2005 werden we, volgens de gegevens die Amarna ons bezorgde, ingelogd in China.

De lange wachttijd kon beginnen. Aanvankelijk, dus op het moment van de verzending, werd ons verteld dat we nog 6 maanden moesten wachten voor een toewijzing.

Intussen wachten we al meer dan een jaar, maar het einde is in zicht...

(foto:  het dossier is nu gelegaliseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken)

06-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

05-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een korte introductie...
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Bamps Joan & Poelmans Ankie
Wij zijn geboren op 26/5/1974 & 8/3/1974, volgens de Chinese horoscoop zijn we tijgers.
Ons huisje en ons tuintje is te Limburg, België.
  

05-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom deze weblog?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste bezoeker,

Door de vele vragen die wij steeds krijgen ivm onze adoptieprocedure en "wanneer we nu eindelijk naar China gaan" hebben we besloten om aan iedereen die we kennen, via internet, de laatste spannende loodjes te laten meebeleven.
Zo worden jullie zeker op de hoogte gehouden worden wanneer we echt vertrekken en kunnen jullie de eerste momenten samen met onze zoon/dochter via deze blog meemaken wanneer we in China zitten.

(foto: de goedkeuring van ons dossier door de Chinese Ambassade)

05-11-2006, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
 • lsmur6544wrb
 • ya7lf7
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • De kraamverzorgende.
 • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


  Inhoud blog
 • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
 • De legalisatie is bijna afgerond...
 • Naar de volgende etappe…
 • 1 jaar geleden
 • 6 maanden thuis...

  Archief per maand
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 09-2014
 • 07-2014
 • 01-2014
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 11-2012
 • 07-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 10-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 03-2009
 • 01-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006  Foto  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!