Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

08-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus 2007
Zoals jullie kunnen zien op de foto's begint onze prinses zich te ontpoppen als een echt fotomodel. Ze begint het leuker en leuker te vinden dat mama steeds overal met de camera opduikt als zij weer een prachtige pose aanneemt.
Voor het overige is de zomervakantie druilerig en zijn we dus genoodzaakt veel binnen te spelen.
Bij de onthaalmoeder gaat ook alles opperbest. Ze vind het enorm raar dat andere kindjes een tutje in de mond hebben en doet dan dus niet liever dan deze tut stiekem (als de onthaalmoeder niet kijkt) uit hun mond te halen, om ze na een concert van de getroffen kindjes, er weer terug in te duwen.
Het lopen begint ook te vlotten, intussen kan ze al echt snel zijn en wordt de conditie van mama en papa dus regelmatig uitgetest.
Wanneer we haar karakter nu bekijken, ten opzichte van de eerste maand dat ze bij ons was, is ze helemaal opengebloeid. Ze is een echte wildebras geworden, ook een beetje eigen aan de leeftijd natuurlijk, die niets liever doet dat alles wat mama doet nadoen. Zo helpt ze het afwasmachine leegmaken (enkel de niet-gevaarlijke dingen natuurlijk), stopt ze haar bavetten steevast in de wasmachine, of haalt ze deze ook weer leeg, borstelen doet ze ook graag, ze krijgt dan het handborsteltje, tandjes poetsen, haartjes kammen, en liefst nog mama helpen op de computer met typen of met haar gsm bellen en ronddragen.

08-08-2007, 11:05 geschreven door Joan & Ankie  


02-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze kan lopen!
Onze dochter heeft vorige week haar eerste stapjes gezet van de stoel naar de tafel. Ze liep wel al een paar weken als mama of papa aan het einde van de wandeling van 1 meter ver stonden, maar nog niet zonder aanmoediging.
Deze week is ze stilletjesaan beginnen van meubel naar meubel te stappen en nu loopt ze ons al overal achterna, grappig om te zien. Als ze een beetje haar evenwicht verliest dan bukt ze zich op haar hurken gaat ze dan zitten om haar evenwicht terug te vinden en dan staat ze terug recht om verder te stappen. Ze kan dus nu wel plots heel erg veel, gisteren was ze zelfs twee trappen op gelopen, als ze valt kan ze zelf terug opstaan, ze begint zelfs al af en toe echt te lopen, met meestal een valtpartij als einde. Dansen kan ze ook nu zonder haar vast te houden (dat is pas een evenwichtsoefening!) en gisteren stond ze ook al even op één been, grappig hoe ze alles aan het uittesten is.
Nu de zomervakantie eraan komt zal ze dus niet meer haar knieën moeten open kruipen en kan ze dus fijn lopen!
We zijn nu 3 maanden thuis, maar het lijkt voor ons alsof ze er altijd al is geweest!

02-07-2007, 10:24 geschreven door Joan & Ankie  


25-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update fotoalbum
De laatste foto's van de voorbije maand werden in het fotoalbum gezet. Foto's van Bokrijk, kinderboerderij Kiewit en Bilzen, diverse foto's van thuis.
Gewoon klikken op de foto linksboven om het volledige album te zien.

25-06-2007, 09:15 geschreven door Joan & Ankie  


17-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets nieuws onder de zon
Het is al een hele poos geleden dat we nog iets schreven, maar buiten dat we een geweldige dochter hebben waar we enorm van genieten, hebben we niet echt veel nieuws te vertellen.
Ze stapt nog steeds niet zelfstandig, dit zal wel beteren, wanneer ze naar de onthaalmoeder zal gaan (volgende maand).
Ze steekt nog steeds kattekwaad uit, om aandacht te trekken! Dit is al een beetje geminderd, ze merkt toch dat mama en papa fijner zijn als ze niet boos zijn.
Vorige week hebben we bezoek gehad van Mariet. Zij is vorige maand geboren en haar mama en familie was nog niet bij ons op bezoek kunnen komen sinds we in België zijn. Noralie vond het geweldig zo'n levend 'poppetje' om te aaien, dat is haar lievelingsbezigheid momenteel alles aaien. De geitjes in de kinderboerderij, de konijntjes, mensen...
Mama en papa alterneren nu met thuis zijn, als mama werken is blijft papa thuis en andersom en zij vindt alles ok. Ze is telkens dolgelukkig wanneer de ander thuiskomt van het werk en dat maakt het voor ons ook leuk natuurlijk.
Buiten een drukke agenda die zij met plezier volgt, is er dus voorlopig geen nieuws. 

17-06-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


29-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met vriendinnetjes spelen!
Gisteren zijn we naar een borrelnamiddag bij Maryse en Jos geweest. Zij hebben net een weekje voor ons Bei geadopteerd.
weblog: http://hbvl.typepad.com/bei/

Anja en Koen met Louise en Ling waren er ook. Ling is van hetzelfde weeshuis als Noralie afkomstig, ze hebben er zelfs een aantal maanden samen verbleven. Er staan op hun website enkele prachtige foto's van onze dochters tijdens het bezoekje.
website: http://users.telenet.be/chinesezus/dagboek.htm

De kinderen hebben zich samen met de poes kostelijk geamuseerd, terwijl de mama's en papa's zich te goed deden aan de overheerlijke taart waarvoor Maryse en Jos gezorgd hadden.
Spijtig genoeg hadden mama en papa de camera vergeten, zodanig dat we geen fotootjes hebben van de snoetjes samen.
Onze dochter doet niets liever dan op stap gaan, dit belooft!
Iedere morgen kijkt ze naar ons en zegt ze 'byebye', tegelijk met haar handje, met een vragende blik van: 'Gaan we vandaag weg?'

29-05-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


27-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste stapjes
Gisterennamiddag, op papa zijn verjaardag, heeft Noralie papa verrast door haar echte eerste stapjes te zetten. Ze deed een 3-tal pasjes richting papa en heeft het nog een keer of 4-5 herhaald. Ze was enorm fier! Oma en opa Genk waren er ook bij, dus we hebben getuigen!!! Vandaag hebben we nog niet echt veel gezien van deze pasjes die ze gisteren zette, maar het is nog vroeg en ze moet nog wat oefenen natuurlijk.
Voor papa's verjaardag hadden we een mooie tekening gemaakt met vingerverf. Haar lievelingsspeelgoed is momenteel haar popje en dit geeft ze dan constant de papfles. Heel schattig om te zien.

27-05-2007, 08:38 geschreven door Joan & Ankie  


20-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan zee
Dit lange weekend zijn we een paar dagen onverwachts aan de Belgische kust geweest. Het was prachtig weer, niet te warm, niet te koud en de ganse tijd zon. Ik vond de zee in eerste instantie een beetje angstaanjagend. De grote golven en het zoute water (wat helemaal niet lekker is) vond ik in eerste instantie niet zo leuk. Maar na een paar minuten in het zand spelen (en opeten, der is hier helemaal niets lekker!!!) vond ik het toch wel de moeite. Papa had een hele mooie gracht en vulkaan gemaakt in het zand waar we water in konden gieten. In het appartement hadden mama en papa ook een ballenbad gezet en dit vond ik ook wel heel erg fijn, vooral de ballen uit het bad gooien!!! (foto's zie het album, fotootje linksboven klikken)

20-05-2007, 19:42 geschreven door Joan & Ankie  


14-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan al alleen staan!!!
Intussen heeft onze dochter geleerd om alleen te staan. Ze test graag uit hoe lang ze dit kan, om dan, meestal, in mama of papa's armen te vallen. Voor de rest amuseert ze haar momenteel met het wandelen van het ene meubel naar het andere (zonder vasthouden wil ze nog niet). Of ze neemt een stoel of tafeltje meer op wandel. Dit duwt ze dan voort om ergens anders aan te kunnen. Het autootje begint hierdoor minder interessant te worden. Wanneer ze in de buurt van de zetel komt stapt ze af en wandelt ze aan de zetel, om dan daarna terug op het autootje te stappen.
Op gebied van vertellen komt er nog niet veel meer dan Chinees (voor ons) uit.
Voor de rest loopt alles zijn gangetje. We zijn erg fier op onze dochter dat ze op zo'n korte tijd al zoveel geleerd heeft.

14-05-2007, 08:35 geschreven door Joan & Ankie  


07-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar welkomstfeestje!
Gisteren was het een erg drukke dag.
Vanmorgen heeft onze dochter zich ook voor de eerste keer verslapen en was ze nog niet om 7h30 wakker.
We hebben gisteren dan ook meer dan 170  familieleden,vrienden en kennissen ontmoet. Voor ons Noralie kon haar geluk niet op! Zoveel cadeautjes en mensen!
We hebben gemerkt dat ze van de aandacht geniet en graag in de spotlights staat. Ze heeft de ganse namiddag zich erg geamuseerd en haar 'verplichtingen' goed volbracht.
Ze was ook erg aan mama en papa gehecht. Terwijl er zoveel volk was, was ze toch een beetje bang ons te verliezen in de drukte en zocht ze constant de blikken en handjes van mama en papa (wat een heel goed teken van hechting is). De kinderen die aanwezig waren hebben ook heel fijn met haar gespeeld.

We willen graag iedereen hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en de mooie cadeau's die we ontvingen. Alles wat we kregen is erg welkom en ze is al vollop haar nieuwe speelgoed aan het uittesten.

Vanaf nu zal de weblog iets minder regelmatig aangevuld worden, maar we gaan toch proberen om een paar keer per maand nieuwe foto's te zetten en te schrijven hoe het met haar gaat.

 

07-05-2007, 09:52 geschreven door Joan & Ankie  


05-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan al heel flink met hulp lopen!
De laatste foto's werden toegevoegd aan het fotoalbum (linksboven op de foto klikken).
Hierin kan je zien dat ons Noralie al heel goed kan lopen met hulp. Ze wandelt langs alle meubelstukken en loopt heel flink met haar loopwagentje (autootje). Ze is er zelfs enorm fier op!
Ze kan ook al enkele seconden volledig alleen blijven staan, maar dan vind ze het leuk om zich te laten vallen op haar poep! Dat vind ze veel leuker dan staan trouwens!
Ook het kattekwaad uithalen doet ze nog steeds erg flink, zoals ieder kind! Maar we moeten zeggen dat ze al heel goed luistert en goed weet wat mag en wat niet.
Haar eerste woordje, waarvan we zeker zijn dat ze het met betekenis zegt is 'naan' (banaan). Haar lievelingsfruit!
Haar lievelingsprogramma op tv is momenteel 'Bumba' en de reclame.
Morgen is het feest! Haar welkomstfeestje. 

05-05-2007, 09:45 geschreven door Joan & Ankie  


27-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profiteren van het mooie weer!
We profiteren heel wat van het mooie weer momenteel. Vandaar dat we iets minder op de blog schrijven.
Noralie vindt het zalig om buiten te zitten en te zwemmen (ploeteren eerder) in het zwembadje. Ze begint ook steeds meer en meer te brabbelen en verhaaltjes te vertellen, die we natuurlijk niet verstaan. Ze is een schat van een meid en we hadden er geen gemakkelijkere kunnen vinden.
Ze eet enorm graag fruit en (liefst nog) een droge snee brood (der hoeft immers niets op dat lekkere brood dat mama zelf maakt). Alhoewel ze ook wel een boterhammetje met kaas erg graag lust. Dit eet ze flink zelf met haar handjes.
Slapen gaan doet ze ook heel regelmatig en snel. Ze reclameert wel eventjes, want ja ieder kind speelt liever dan gaan slapen! Maar één keer in slaap, is ze niet meer te storen.
We zitten dus momenteel heel veel buiten in de schaduw, waar al haar speelgoed staat, te spelen. Ze kan heel goed zelfstandig spelen, zodanig dat mama ook iets anders kan doen dan de ganse tijd naast haar te zitten en mee te spelen.
Lopen zit er nog steeds niet in, alhoewel mama en papa toch dagelijks met haar aan de hand wandelingetjes maken. Af en toe één handje los en dan een paar stapjes zetten lukt al wel en soms staat ze zelfs eventjes alleen, tot ze het door heeft en dan op haar poep valt.
Een deugniet is het ook wel, liefst zit ze overal aan waar ze niet aan mag zitten en telkens wanneer we zeggen 'mag niet' (na een 10-tal keer heeft ze het wel begrepen en is het niet meer zo interessant), dan zoekt ze weer iets anders, ze is enorm creatief op dat gebied. Ze steekt ook alles in haar mond, dus niets is veilig.
Met haar autootje kan ze overal geraken en liefst rijdt ze tot bij de bloemetjes om er aan te gaan ruiken, en ze af en toe te plukken en in haar mondje te steken, dus de giftige planten zijn al buiten haar bereik gezet! Gelukkig heeft mama rond het terras alleen maar kruiden gezet, waardoor ze fijn op het terras kan spelen!



27-04-2007, 10:17 geschreven door Joan & Ankie  


23-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk weekend!
Dit weekend was het heel druk! We hebben de ganse zondag neefje Nic en Mirzo (de hond van oma en opa) op bezoek gehad.
Het was een zeer vermoeiende dag, met veel buiten spelen. We hebben ook weer in het zwembadje gespeeld. Mama en papa hebben een bootje gekocht waar ik fijn in kan zitten en mij nat maken door mijn handjes in het water te steken!
Het water was een beetje koud om te zwemmen, maar op deze manier hebben we er toch heel erg van genoten.
Mama en papa hebben ook al een driewieler gekocht waarmee ze mij kunnen voortduwen, enorm leuk, alleen ben ik nog een beetje te klein om met mijn voetjes aan de pedalen te kunnen!
Ook zou ik moeten leren lopen met het loopwagentje, maar de speeltjes aan het loopwagentje zijn veel leuker dan leren lopen. Ik loop veel liever terwijl ik mama of papa hun vingers vasthou!

23-04-2007, 10:18 geschreven door Joan & Ankie  


20-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stappen aan de hand lukt al heel goed
Sinds gisteren wil Noralie niets anders meer dan de ganse tijd met de handen vast stappen, of één hand mama vasthouden en de andere hand het autootje voortduwen. Heel erg vermoeiend voor mama die al lang wenst dat ze snel kan lopen, want dit is geen goede houding voor de rug van mama.
Gelukkig speelt ze ook nog steeds graag alleen zittend op haar speelmatje met haar speelgoed of rijdend op haar autootje.

20-04-2007, 08:38 geschreven door Joan & Ankie  


19-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag zijn we precies een maand samen
Het is al weer een maand geleden dat we haar voor het eerst in onze armen mochten nemen. Met kinderen gaat de tijd inderdaad sneller.
We trachten zoveel mogelijk tijd met haar door te brengen en haar dingen bij te leren. Ze leert enorm graag, maar het is, ook voor haar, soms te veel. Al vinden we dat ze het erg goed doet. Ze leert alle dagen nieuwe dingen, aan de bloemetjes ruiken, het popje met de handjes laten klappen, met de voetjes klappen (ook heel leuk tijdens het pampers vervangen), op de xylophoon spelen, aan dingen zitten prutsen waar ze niet aan mag komen (dat nog het liefst, een echte deugniet!), met een rietje drinken, in het zwembad spelen (zie foto's in het album van dit weekend)...
We zouden haar voor geen geld meer willen missen en zijn al volledig aangepast aan elkaar. We hebben nu een fijn ritme en alles loopt terug op wieltjes. De eerste twee weken dat we haar hadden in China, hadden we totaal geen ritme door de vele uitstappen, telkens op andere uren. De eerste week dat we thuis waren waren we allemaal ziek, waardoor het ritme ook niet echt tot stand kwam. Maar nu loopt alles vlot en weet ze goed wanneer het slapen of eten is.

19-04-2007, 08:15 geschreven door Joan & Ankie  


17-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar eerste fotosessie!
De resultaten van haar eerste fotosessie, dit weekend, tussen de bloesems staan in het fotoalbum. We moesten immers dringend wat mooie en professionnele foto's van haar hebben.
De digitale kiekjes die mama en papa tot nu toe genomen hebben, zijn echt wel amateuristisch in vergelijking met de foto's van haar fotosessie!
Het is haar adoptiemeter Sarah die, als fotografe, deze foto's gemaakt heeft.
Noralie is echt een fotogenieke meid!

17-04-2007, 13:11 geschreven door Joan & Ankie  


15-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooie weer!
Door het mooie weer zitten we nu veel buiten. Gisteren hebben we de ganse namiddag, tot 's avonds buiten gespeeld. Ze zit enorm graag buiten.
We hebben dan ook de paraplu gezet en een speelhoekje op het terras gemaakt waar ze fijn al haar speeltjes heeft en kan spelen. Dit doet ze enorm graag zo buiten spelen, gisteren was ze niet moe te krijgen en had ze echt geen zin om naar bed te gaan.
Ze mocht dan ook een beetje langer op blijven omdat twee van haar meters op bezoek waren.
Onze kleine spruit is echt wel al een beetje verwend. Ze heeft namelijk 3 meters!
De mama en de papa hebben elk één zus en beide zussen zijn tot meter benoemd en dan hebben we haar nog een derde meter gegeven met een speciale taak. Aangezien er in onze familie niemand is die ervaring heeft met adoptie en Noralie de enige is die via adoptie in onze familie terechtgekomen is, hebben we besloten om haar een adoptiemeter te geven. Sarah, haar adoptiemeter, is zelf een 20-tal jaar geleden naar België gekomen via adoptie.
Zij kan dus ons, en vooral onze dochter, helpen om later op al haar vragen te kunnen antwoorden in verband met adoptie.
  

15-04-2007, 10:19 geschreven door Joan & Ankie  


13-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noralie speelt muziek
De xylophoon is één van haar lievelingsinstrumenten :)

13-04-2007, 19:04 geschreven door Joan & Ankie  


12-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heel fijne dochter!
We hebben een heel fijne dochter gekregen. Ze slaapt steeds rustiger (minder nachtmerries) en weent of reclameert amper. Haar middagdutje duurt maar een paar uurtjes, maar 's nachts slaapt ze bijna 12 uur aan één stuk door.
Ze eet heel flink en graag. Ze is altijd een beetje triest als het bordje leeg is. Ze zou blijven eten!
Alles wat ze ziet is interessant. Ze ziet dan ook zoveel nieuwe dingen die ze nog niet kent. Haar autootje is haar tofste speelgoed, daarmee kan ze immers overal geraken en overal aanzitten.
Lopen is momenteel niet echt  meer belangrijk, ze kan immers met haar autootje overal bij! Staan doet ze ook nog heel erg graag, maar nog steeds niet zelfstandig.
Haar badje nemen is nu ook intussen in orde en dit doet ze zelfs met veel plezier, haartjes wassen is helemaal geen probleem. Spijtig toch dat ik er na een tijdje altijd uit moet! Ik zou er eeuwig in willen blijven!
Mama en papa hebben het zwembad al opgezet, als het dit weekend zo warm wordt als ze voorspellen, dan kunnen we misschien al in het zwembad gaan spelen!
We kregen vandaag ook de officiële bevestiging dat ze onze dochter is, nu is de adoptie volledig rond. Nu enkel nog dit document naar alle instanties sturen.


12-04-2007, 13:00 geschreven door Joan & Ankie  


09-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noralie op haar autootje
Vrolijk Pasen aan iedereen!
Noralie rijdt graag op haar autootje.

09-04-2007, 14:02 geschreven door Joan & Ankie  


06-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 maanden
Vandaag, 14 maanden geleden, werd onze dochter Noralie geboren. Proficiat meisje, al 14 maanden oud. Dit is de eerste kleine verjaardag die we met haar kunnen vieren.
Voor de rest gaat alles opperbest, we kunnen nu stilletjesaan beginnen te genieten van de tijd thuis en zij begint ook meer en meer te lachen. Papa en mama zijn genezen, Noralie heeft het voorlopig niet opgevangen, en begint van haar hoest en snotneusje ook af te geraken.
Gelukkig maar, nu kunnen we eindelijk eens langsgaan bij de overgrootouders, want die hebben haar nog niet gezien.

06-04-2007, 08:16 geschreven door Joan & Ankie  


Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • De kraamverzorgende.
  • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!
  • Proficiat met de geboorte van Julius Joan
  • Inderdaad

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


    Inhoud blog
  • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
  • De legalisatie is bijna afgerond...
  • Naar de volgende etappe…
  • 1 jaar geleden
  • 6 maanden thuis...

    Archief per maand
  • 10-2015
  • 01-2015
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 01-2014
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 11-2012
  • 07-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006



    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs