Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

30-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie! We mogen vertrekken!
We hebben net eindelijk het visum voor Noralie ontvangen van de Belgische ambassade. Nu kunnen en mogen we met haar China verlaten en Europa binnentreden. Tot het laatste moment blijft het toch spannend allemaal. Nu gaan we verder onze koffers pakken en zetten we morgen eindelijk terug vaste voet op Belgische bodem. Hoe mooi sommige zaken hier in China zijn.. genoeg is genoeg geweest.. of voor de Walen.. trop est trop..  Belgium.. here we come! Groetjes van een heel content gezinnetje!

30-03-2007, 12:02 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (4)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze laatste uitstap!
Onze laatste uitstap zit erop. Deze morgen trokken we naar de Lama-tempel, die voor de Chinezen de tempel van de Harmonie is. Het is een heel mooie Boedhistische tempel, maar het was vandaag enorm koud.
Vandaar dat het bezoek een beetje korter was dan gewoonlijk. Tot nu toe hadden we alle dagen heel mooi zonnig weer, niet te warm, niet te koud. Vandaag scheen de zon niet en was er een snijdende wind. Zelfs met onze warmste kleding die we bij hebben aan, hadden we nog koud. Hopelijk hebben de kindjes niet te erg kou gevat, want dat zal niet leuk zijn morgen in het vliegtuig als ze verkouden zijn.
Ons Noralie heeft zoals gewoonlijk weer het ganse bezoek geslapen. Ze was op voorhand een beetje zeurderig, volgens ons misschien van haar tandjes die doorkomen, want één wangetje is rood en ze zweet af en toe heel erg.
De papa zit er ook een beetje door, hij heeft al de ganse dag darmkrampjes. Er werd dus deze middag niet veel meer gegeten aan tafel, de meesten hebben enkel wat rijst gegeten, uit veiligheidsoverwegingen.
Gelukkig dat we deze week zelf geen papierwerk meer hoefden te doen, onze gids heeft voor ons de papieren bij de Belgische Ambassade binnengebracht voor legalisatie en de aanvraag van het visum voor onze dochter. Deze namiddag gaat zij ook al de visa halen en moeten we ze gewoon op haar kamer gaan ophalen.
Nu rest ons deze namiddag dus enkel nog het inpakken! Dat gaat leuk worden, onze koffers moeten om 6h45 al op de gang staan, dan worden ze met een camionnette meegenomen naar de luchthaven. Wij zelf vertrekken om 8h pas met de bus, dus tussenin kunnen we nog even ontbijten.
 

30-03-2007, 07:57 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (2)

29-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zomerpaleis
Vandaag zijn we vroeg moeten vertrekken, tegen 9h.
Ons Noralie heeft ons deze nacht wakker gemaakt met een huilbui, dus we zijn een beetje moe, maar zij niet hoor!
Ze heeft tijdens het ganse bezoek alweer geslapen, maar in de lange busrit was zij voor één keertje de star die verhaaltjes zat te vertellen en te lachen. Ze voelt zich dus intussen echt wel heel erg op haar gemak bij ons en in de bus begint het ook te gaan, de gezichten van de andere kindjes en koppels begint ze te kennen, net nu we bijna vertrekken natuurlijk. Ze heeft dus duidelijk heel wat meer tijd nodig om te wennen, als we haar vergelijken met de andere kindjes. Het blijft een verlegen meisje, maar vandaag heeft ze laten zien dat zij ook kan lachen en brabbelen op uitstap.
En ze heeft er nog steeds niet genoeg van! Ze zou nu normaal gezien haar middagdutje moeten doen (het is nu 15h), maar ligt nog steeds heel erg hard te brabbelen (het volume is er wel hoor, ook als ze weent, denk ik dat ze haar 3 kamers verder nog horen) en rond te draaien in haar bedje, slapen is er niet echt bij.
We zijn na het bezoek aan het zomerpaleis nog naar een parelwinkel geweest, waar men ons getoond heeft hoe men de parels uit de oester haalt en hoe ze in geraken.
De vermoeidheid slaat toe in de groep, er waren vandaag heel wat koppels waarvan de partner ziek was, of een kindje en die niet zijn meegeweest vandaag. Er was blijkbaar gisteren ergens iets mis in het eten of zo, in bijna ieder koppel had er iemand overgegeven.
Bij ons niemand, wij voelen ons trouwens elke dag beter aangepast. Vermoeid, maar dat is zo erg niet. We hebben na de parelwinkel nogmaals een chinese maaltijd gekregen. Deze keer was het echt wel voortreffelijk! Enfin, wij genieten hier van het eten.
Zaterdag komen we terug naar België via Amsterdam waar familie ons zal oppikken.
We komen zaterdag terug met de vlucht KL 898 en de aankomst te Amsterdam is voorzien om 15h00. Van hieruit zullen we zeker nog minstens 2h30 moeten rijden, samen met het wachten op de koffers zullen we dan normaal gezien tegen 18h30 waarschijnlijk thuis zijn.

29-03-2007, 09:05 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

28-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Hemeltempel
Om 10h zijn we deze morgen vertrokken naar de Hemeltempel.
Deze keer hadden we de buggy in het hotel gelaten. Het is veel handiger om haar in de draagzak te dragen, want er zijn heel veel trapjes in die tempels en ook gisteren in de Verboden Stad was het plein zelf zo erg afgesleten dat het echt bijna onmogelijk was om met de buggy rond te rijden.
De Hemeltempel is heel erg mooi (zie foto's in het album, klikken op de foto van Noralie) en enorm groot. De Chinezen die hier komen die gebruiken deze grote ruimte met grote pleinen als een soort vrij podium. Ze vliegeren, doen een soort yoga met een balletje op een soort racket, zingen in koor, kaarten, stijldansen of bespelen muziekinstrumenten. Je kan het zo gek niet bedenken. Maar de meeste dingen die we daar gezien hebben, hebben we thuis nooit gezien, zeker niet op het plein van een tempel.
Achteraf zijn we gaan eten in een restaurant wat de keuken van een minderheidsgroep in China voorstelde. Er waren ook enkele mooie meisjes in traditionele klederdracht die dansjes opvoerden. Het eten was er zoals altijd, heel erg lekker (het eten is absoluut niet vergelijkbaar met de Chinees bij ons) en het eten met stokjes gaat ons heel erg goed af. Ook Noralie rijst geven om te eten met stokjes lukt zelfs, dit gaat (voor rijst dan toch) beter dan met een lepeltje, volgens ons is ze dit ook meer gewoon. Ons Noralie heeft er echt wel van genoten. Dansen ziet ze graag. Voor de rest heeft ze weer heel veel geslapen tijdens de uitstap en zit ze nu weer vrolijk te spelen, terwijl mama en papa stikkapot zijn van het wandelen.
We hebben echt wel geluk met onze reis, onze gids vertelde ons dat de volgende groep die vertrekken rond de 15de april en zullen dus 3 weken moeten blijven, maar de laatste week dat zij hun documenten moeten ophalen is het rond de 1ste mei en het feest van de arbeid wordt hier heel erg uitbundig (enkele dagen lang) gevierd. Dus misschien moet deze groep nog langer dan 3 weken in China verblijven.
Morgen moeten we weer vroeger vertrekken, dan gaan we naar het zomerpaleis.
Hieronder enkele filmpjes van onze uitstap vandaag. Een turnoefening in het park met een soort tennisraketjes en een bal en de lokale zangstonde

28-03-2007, 12:43 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

27-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek Verboden Stad
We hebben vandaag de verboden stad gezien. Heel mooi en alweer heel indrukwekkend. Als de Chinezen een bouwwerk neerzetten is het telkens met heel wat meer grandeur dan bij ons. Hierbij vergeleken zijn onze kerken en kastelen maar klein.
Daarna zijn we iets gaan eten en deze namiddag zijn we vrij. Gelukkig maar, het is zo al vermoeiend genoeg en dan hebben we wat tijd om te gaan shoppen en de kleintjes kunnen dan eens rustig hun middagdutje doen, alhoewel die van ons altijd op de uitstappen slaapt en nu dus klaarwakker is.
Gisterenavond zijn we al eventjes wezen shoppen en toen hebben we de superbabywinkel gevonden! Het is echt wel een babyparadijs zoals ze zeggen, een ganse verdieping baby en kinderschoentjes, een ganse verdieping speelgoed, een ganse verdieping babyspullen en een ganse verdieping kleding en een verdieping met opvang (verdiepingen zo groot als bij ons een supermarkt). Heel leuk!
De schoentjes zijn hier trouwens heel erg mooi en toch van een goeie kwaliteit (voor zover wij er iets van kennen natuurlijk) en spotgoedkoop!
We hebben ons gisteren al een beetje laten gaan, maar gaan dit zeker opnieuw doen!
Noralie begint zich steeds beter in haar vel te voelen bij ons en zeker op de hotelkamer. Het is echt een verlegen meisje, wanneer we op uitstap zijn of in de groep zijn, dan kijkt ze stilletjes rond met haar ogen heel groot open en beweegt ze amper. Wanneer we de hotelkamer binnenkomen begint ze onmiddellijk te vertellen en te spelen en lacht ze heel veel. Intussen begint ze ook steeds beter te staan, dit doet ze enorm graag, maar er is nog heel wat oefening nodig om de beentjes sterk genoeg te krijgen en het evenwicht helemaal te vinden. Daarenboven beweegt ze ook meer in haar bedje, als ze niet wil slapen, dan rolt ze zich naar alle kanten in haar bedje om overal bij te kunnen en als ze moe is, valt ze meestal ter plekke in slaap. Van eten lust ze nog steeds geen harde brokjes, maar het is al heel wat beter, de musliepap heeft ze  nu al liever dan haar fles. Het gaat op alle gebieden de goede kant op.

27-03-2007, 09:12 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (3)

26-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuk-tuk's en zijdemuseum
Vandaag hadden we een zogezegde rustige daguitstap. Maar die blijkt evenzeer heel erg vermoeiend voor de kinderen en we zijn evenzeer van 10h deze morgen tot 17h weggeweest.
We zijn net terug in het hotel en alle kindjes waren weer heel vervelend van het slaapgebrek en het reizen in de bus.
Deze voormiddag hebben we een ritje door de Hutongs gemaakt in een tuk-tuk (fiets met zo'n karretje achter). Heel erg gezellig en aangenaam, we beginnen meer en meer te genieten van de reis zelf. Onze gids had intussen de papieren binnengebracht op de Belgische Ambassade en daar vertelden ze haar dat wij de laatste groep zullen zijn die deze reis in 2 weken doet. De volgende groepen zullen er zowiezo 3 weken over moeten doen, want de Belgische Ambassade krijgt niet alles binnen een week geregeld (typisch!). Dus nu zijn we zeker dat we zaterdag terug naar huis komen.
Enfin, we hebben een bezoekje gebracht aan een kinderdagverblijf hier in China (hier moeten de kindjes tot 6 jaar naar het kinderdagverblijf, maar dit is ook met een soort leerprogramma dat ze daar zitten) en een bezoekje aan een groenten en kledingmarkt . Deze markt is heel typisch voor Azië en lijkt erg op de markten in Thailand. Dan zijn we ergens gaan eten en nadien hebben we nog een zijdemuseum/fabriek (met natuurlijk bijbehorende winkel) bezocht. Ons Noralie had heel erg goed gegeten in het restaurant, maar in de zijdewinkel heeft ze toch eens goed overgegeven op papa. Dit hadden we dus nog niet gehad. Ze is ons wel op alle mogelijke gebieden aan het uittesten.
Het was dus weer een gevuld programma. Nu gaan we straks nog eventjes naar de supermarkt (de winkels zijn hier tot 21h open, heel erg handig) voor wat inkopen.
Ze vordert echt dagelijks en heeft deze morgen bijna de ganse tijd gestaan (met hulp) terwijl we aan het wachten waren om te vertrekken.
In het begin moesten we haar tegen houden als ze recht zat en was het echt wel duidelijk dat ze niet gewoon was om veel recht te zitten. Na een dikke week, wil ze niet meer liever dan rechtzitten en wil ze zelfs lopen (dit kan ze wel nog niet, maar ze zou het maar al te graag doen!). Dus oefenen we voorlopig de beentjes om deze wat sterker te krijgen, zodanig dat ze toch tenminste al goed kan staan.

26-03-2007, 11:08 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

25-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan de Chinese Muur
Het hotel hier in Peking heeft een ster meer, maar is, in sommige opzichten toch minder interessant dan het vorige hotel in Nanchang.
Die kamer was beter ingedeeld (had een venster die open kon voor verluchting, handig bij kakapampers) en daar hadden we een grote thermos voor warm water in te doen, altijd interessant voor de fles snel te kunnen klaarmaken. Nu moeten we het stellen met het kleine thermosje wat we hebben meegebracht. De waterkoker daar was ook veel beter en sneller. Maarja, we klagen niet. Hier zijn er dan meer winkels in de buurt en is het aangenamer verblijven.
Vandaag zijn we alweer zeer vroeg moeten opstaan. Om 8h50 moesten we al klaar zijn. Met een baby, die we nog zo heel goed niet kennen, is dit geen lachtertje. Maar het is een goede leerschool voor binnenkort als we terug moeten gaan werken. Al moeten we zeggen dat het elke dag betert. De vermoeidheid is ook minder, zelfs vandaag, nadat ze om 4h30 al haar flesje moest hebben, hebben we niet meer veel geslapen.
Enfin, voor een daguitstap als vandaag is er toch heel wat voor te bereiden.
Pampers, doekjes, papflessen, jasjes, mutsjes,...niet te vergeten geld en onze versnaperingen en je weet natuurlijk nooit hoe het weer daar op die Chinese muur is. Volgens wat we al gelezen hebben kan het daar enorm waaien.
Na een reis van 1,5 uur en en pipistop in een jadewinkel (ook natuurlijk met de mogelijkheid om te kopen),kwamen we aan op de muur. Heel indrukwekkend. We zijn beiden niet tot boven geweest. Het weer was er prachtig, zalig zonnetje en t-shirtweertje, maar toch ook een redelijk fris en aangenaam windje.
Spijtig dat we niet langer op de muur konden blijven (slechts een uurtje), want er was nog zoveel te zien, dus we gaan zeker eens terug en nemen dan onze picknick mee, dat moet gewoon prachtig zijn.
Noralie heeft de gewoonte aangenomen van altijd in de bus te slapen, zo ook deze keer weer en dan wanneer we uitstappen is ze fris en wakker en kijkt ze graag rond. Ze heeft heel erg genoten van het zonnetje en de frisse wind. In de bus durft de buschauffeur
namelijk nooit de airco op te zetten (ook hier in de hotelkamer niet), waardoor het altijd vreselijk warm is, ahoewel wij dat wel willen. Het is de gewoonte niet in China dat babietjes ook maar een klein beetje kou zouden lijden. Hier worden ze allemaal in skipakjes gestoken, zelfs bij 20° zoals vandaag. Dus zitten we er iedere keer in de bus heel erg bezweet bij, vooral de kindjes, die zweten enorm in de bus.
Na de wandeling op de muur (die trappen zullen we morgen wel in onze benen voelen) zijn we iets gaan eten in een Friendshipsstore. Dit is een soort winkel/restaurant/pipistop voor toeristen waar ze een hapje kunnen eten en wat kunnen spenderen. Voor (ervaren) reizigers zoals wij, zijn we deze manier van uitstappen al gewoon. Ze hebben ze gewoon in elke toeristische streek, ook in Mexico en Thailand, wanneer men met een georganiseerde uitstap meegaat. Het is wel aangenamer en snel om een lekker hapje te eten op deze manier.
Op de terugweg naar huis zijn we langs het nieuwe grote stadion gereden wat ze aan het aanleggen zijn voor de olympische spelen. Enorm groot (zie foto's), en enorm veel nieuwbouw zijn ze daar aan het neerpoten. Ze zijn ook een extra metrolijn naar de luchthaven aan het aanleggen en het wegennet in Peking is excellent. Ze hebben heel wat nieuwe snelwegen aangelegd.
Nu 17h, zijn we terug in het hotel en gelukkig maar, de kindjes begonnen allemaal vervelend te worden, niet verwonderlijk na zo'n lange en zware trip. Ons Noralie is steeds de braafste van allemaal, ze slaapt veel tijdens de reis en weent enkel als ze honger of dorst heeft, ze wacht de laatste dagen steeds met haar mooie kakabroekje tot we terug in het hotel zijn (een pipibroekje tussendoor is niet te vermijden natuurlijk), mama en papa zijn haar daar heel erg dankbaar voor!
 
 

25-03-2007, 15:25 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (3)

24-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar Peking
De eerste vliegreis voor Noralie naar Peking.
Ze heeft haar eerste vliegreis vooral slapend doorgebracht. Ze is ongeveer 10 minuten wakker geweest in het vliegtuig. Net genoeg tijd om haar nog een flesje te geven. Toen is ze 2 uur lang in slaap gevallen en heeft ze geslapen tot 5 minuten voordat we moesten uitstappen. Heel makkelijk op deze manier reizen. Ze was trouwens de enigste van de kindjes die de ganse reis geslapen had. De anderen waren ook braaf, maar hebben hun ouders goed bezig gehouden. Vooral heel leuk omdat ze op schoot moeten zitten en je dan niet weg kan met het eten wat je krijgt natuurlijk
Ervoor hadden we nog een uurtje in de bus gezeten en na de vliegreis ook nog een uurtje. Al bij al zijn we toch van 9h tot 15h onderweg geweest, van kamer tot kamer. Een goede trip. We hadden natuurlijk wel wat bang dat we met een diarreepamper zouden zitten, maar ze heeft haar best gedaan en hiermee gewacht tot in het hotel.
We hadden ook enkele potjes babyvoeding meegebracht vanuit België: groentepapjes. En omdat ze tot nog toe enkel maar haar melk luste, ook deze verdikt met babymuslie (ook uit België meegebracht) en niet de lokale babyvoeding in Nanchang, die vooral bestaat uit noodlessoep en dikke eierpap, hebben we daarnet haar zo'n potje gevoed. Ze heeft dit met veel smaak, volledig opgegeten! Is dat niet flink! (zie foto in het fotoalbum).
Nu zit ze alweer rustig te brabbelen in haar nieuwe bedje, een echt babbelkous!

24-03-2007, 10:05 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (5)

23-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noralie brabbelt wat in haar bedje
Voor diegenen die graag wat baby gebrabbel horen.. zet het geluid aan 

23-03-2007, 09:41 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paniek in de keet!
Gisterenavond bij het avondeten was er een paniekmoment. Niet alleen had onze allerliefste dochter die dag al 2 mooie diarreepampers klaargemaakt, maar kreeg ze het ook nog voor elkaar dat ze zich verbrandde!
De vermoeidheid begint enorm toe te slaan, bij ieder van ons. Door de stress en vermoeidheid, denken we, heeft ze dus diarree, waardoor ze heel wat kleertjes heeft vuilgemaakt. We zijn enorm tevreden dat we waspoeder meegenomen hebben. We doen hier telkens als er iets vuil is vlug een handwasje en hangen dit op het waslijntje wat er in de douche voorzien is (ze hebben hier regelmatig babies in het hotel). De waslijn hangt trouwens constant vol!
Maar gisterenavond toen we aan tafel gingen en even bij de tafelgenoten aan het babbelen waren terwijl ze het eten voor de kindjes brachten, had onze dochter haar handje in de hete soep gestoken vooralleer we gezien hadden dat de soep er al stond.
Tuurlijk verbrand! Enfin na heel wat water en aftersun (bij gebrek aan beter), was het ergste leed toch geleden en heeft ze goed geslapen. Vandaag is alles terug in orde en heeft ze geen last meer.
En nu gaan we middageten!


23-03-2007, 05:35 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paspoort afhalen
We zijn vandaag het paspoort van Noralie gaan halen. Alles verloopt hier naar Belgische normen echt supervlot, voor een groep van 8 kindjes heeft het welgeteld 10 minuten geduurd om deze paspoorten af te halen! Nu nog even een kopie maken en naar België doorfaxen en dan hebben we alle papierwerk in Nanchang erop zitten. Morgen vertrekken we naar Peking voor de legalisatie van het papierwerk op de Belgische Ambassade. Volgens onze gids is de Belgische procedure de ingewikkeldste en kostelijkste, ten opzichte van de Fransen en Canadezen toch, die zij ook begeleid.
Wie had dat ooit kunnen denken!
Namiddag zijn we vrij en kunnen we dus rustig de valiezen inpakken.
 

23-03-2007, 05:19 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

22-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan het weeshuis
Vandaag zijn we naar het weeshuis geweest waar ze een jaar heeft verbleven. De rit ernaartoe was lang en vermoeiend, voor ons en voor de kinderen. Aangezien we toch niet het weeshuis zelf mochten langs binnen bezoeken hadden we allemaal de kinderen meegenomen.
Het weeshuis is een complex van gebouwen wat, zoals gewoonlijk in China, bestaat uit een verblijf voor gehandicapten, een bejaardentehuis en een weeshuis. Dit alles ommuurd en met een grote ingang. Het viel ons onmiddellijk op hoe rustig het was toen we buiten de bus kwamen. Zeer weinig verkeer, tijdens het uurtje dat we daar waren zijn er 2 vrachtwagens doorgekomen, enkele brommertje en enkele fietsers. De weg ernaartoe is ook enorm klein en hobbelig en ligt bezaaid met kleine huisjes en handelszaakjes voor de lokale bevolking. Toeristen zien ze hier bijna nooit, behalve dan de mensen die het weeshuis bezoeken. Toen we buiten aan het wandelen waren, kwam er een meisje (een verzorgster) voorbij die haar naam riep. Toen ze naar binnen in het weeshuis was gegaan, kwamen plots alle verzorgsters kijken aan de vensters en riepen haar naam en ook die van andere kindjes. Haar verzorgster was er ook. Maar op zo'n afstand was het voor Noralie heel erg moeilijk om haar gezicht te herkennen. Ze keek wel als ze riep en gaf enig teken van herkenning.
De terugweg, die 2 uur duurde, was enorm zwaar. Alle kindjes die moe en vervelend waren, veel te warm (tis vandaag 22 graden en bewolkt, maar tropisch), iedereen was enorm hard aan het zweten in een bus zonder airco. We waren geen van allen gekleed op zulk warm weer.
Ons Noralie is heel flink gebleven, heeft een dutje van een dik uur gedaan en heeft toen wat liggen spelen met haar voetjes.
De foto's van ons bezoek werden, zoals gewoonlijk, aan het fotoalbum (linksboven op de blog klikken op haar foto) toegevoegd.

22-03-2007, 09:10 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (6)

21-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 3: Vandaag gaan wandelen
Vandaag zijn we, deze namiddag, gaan wandelen in het park hier in Nanchang. Prachtig weer, rustige wandeling. Ze heeft de ganse tijd geslapen in haar buggy. Momenteel heeft ze een beetje verlatingsangst. Elke keer we haar loslaten of in een babystoel zetten gaat de sirene aan. In de hotelkamer doet ze dit slechts voor een paar seconden. Dus ze speelt hier fijn met haar speeltjes alleen, maar waar ze het niet kent, daar gaat de sirene goed hard en blijft ze gaan, dus heeft ze deze morgen en middag afwisselend bij mama en papa op de schoot gezeten terwijl we in het restaurant waren. En tijdens de wandeling in de buggy zwijgt ze van het moment dat de buggy begint te rijden, stilstaan is niet haar ding. Nu is ze momenteel fijn aan het spelen en zit ze ganse verhaaltjes te brabbelen, die wij uiteraard niet verstaan, maar ik denk dat enkel andere baby's deze verhaaltjes verstaan. Joan is intussen fotocopies maken van de notariële akten die we net ontvingen en gaat deze dan naar België faxen voor onze voorlopige erkenning van de adoptie. Voor de Chinese overheid is ze al van ons, nu voor de Belgische nog! Donderdag krijgen we trouwens haar paspoort al! In België moeten we net iets langer dan 3 dagen op een paspoort wachten!
Morgen zullen we pas laat iets kunnen schrijven, want we vertrekken al om 9h 's morgen met de bus naar het platteland, de stad waar ze in het weeshuis zat en zullen de ganse dag wegblijven. Dat belooft als uitstap voor de kindjes!

21-03-2007, 10:59 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (5)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen in haar bedje
Spelend in haar bedje

21-03-2007, 10:22 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt!
Het is erg leuk dat we zoveel lieve en mooie reacties en goede wensen krijgen van iedereen. Het geeft ons net dat extra beetje meer energie wat we nu hard nodig hebben.
Allemaal heel erg bedankt  hiervoor.
Hoewel we het heel graag zouden willen, kunnen we jammer genoeg niet iedereen persoonlijk antwoorden op dit moment.
Eens thuis zullen we dit zeker goedmaken.


21-03-2007, 03:27 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (3)

20-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 : siesta gedaan.. rust gedaan
Noralie is net wakker geworden van haar middagdutje en blijkbaar begint het nu allemaal tot haar door te dringen. Ze is ontroostbaar en enkel als je haar dicht tegen je aandrukt en ze zich kan vastklampen aan de mama of papa stoppen de huilbuien even. Ze zal nog een aantal dagen moeten wennen aan haar nieuwe omgeving en ouders. We gaan ons best doen om haar door deze moeilijke dagen door te krijgen. Morgen meer nieuws....

20-03-2007, 09:31 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (5)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wall-Mart
Gisterennamiddag hebben we de volledige papierwinkel gedaan, nu hebben we 3 dagen toeristische uitstappen en een beetje meer rust. Aangezien er niet zo erg veel te zien is in deze stad en provincie, zijn deze uitstappen beperkt tot de supermarkt, morgen, het park en overmorgen normaal gezien het platteland, dit op onze aanvraag. Onze gids gaat proberen om alles geregeld te krijgen.
Gisteren was het hier berekoud, slechts 7 graden toen we landden. Vandaag schijnt de zon al en is het al wat warmer, rond de 13 graden, voor de volgende dagen voorspellen ze telkens een verhoging met 5 graden, iedere dag. Gelukkig maar, want niemand heeft hier veel winterkleding bij!
Deze nacht is ze heel erg rustig geweest. Ze was doodmoe van al deze belangrijke gebeurtenissen. Wij ook trouwens! We zijn er dus maar allemaal vroeg ingedoken en ze heeft rustig doorgeslapen tot 5h30, toen wou ze absoluut de fles. Tja, we hadden dan ook al (een beetje voor express) haar flesje van 1h 's nachts overgeslagen. Ze heeft het dus heel goed volgehouden.
Deze voormiddag, het is nu 14h30, zijn we naar het winkelcentrum geweest. Een ervaring op zich! We hebben stomweg 3 keer de verdieping gedaan om de trap naar een verdieping lager te vinden. Gelukkig was een winkelbediende, die ons waarschijnlijk al 3 keer zoekend voorbij zag komen, zo vriendelijk om de uitgang te wijzen.
We hebben wat voorraad ingeslagen van oa pampers en poedermelk. Deze melk is het enige wat ze echt graag heeft. Ander eten lust ze wel, maar niet zo graag als de fles. We hebben ook een lepeltje gekocht voor haar eten te geven, dat zijn we blijkbaar vergeten of al kwijt! En wat snoepgoed voor mama en papa die hun maaltijden regelmatig nu overslaan om alles geregeld te krijgen.
Ze is een gemakkelijke en flinke meid. Op uitstapjes is ze meestal de enige die niet huilt en ze sliep daarstraks zelfs in de draagzak! Ze kijkt enorm graag rond en speelt met alles. Ze is al heel erg op haar gemak. Daarstraks aan tafel was ze zelfs aan het schaterlachen, terwijl de mama aan het gek doen was.
Nu doet ze haar middagdutje en is het straks alweer tijd voor een voeding.

20-03-2007, 07:59 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (3)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Noralie aan tafel
Even uittesten of dit speeltje lekkerder is dan de zakdoeken.

20-03-2007, 07:55 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

19-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noralieke heeft een mama en een papa
Vandaag rond 11u hebben we dan onze dochter Noralie eindelijk in onze armen mogen nemen.
Ze was één van de weinige baby's die niet direct een brulconcert gaf maar terwijl ik hier aan het typen ben heeft Ankie haar handen vol om haar te sussen. We hebben het vandaag erg druk gehad met alle papierwerk. Voor China zijn we ondertussen officieel haar ouders geworden rond 17u deze namiddag. Morgennamiddag hebben we vrij en kunnen we allicht wat meer schrijven. Nu ga ik Ankie helpen met het concert te dimmen en dan gaan we eindelijk eens iets eten. Als je op het fotoalbum linksboven op deze pagina klikt kan je alvast een paar impressies zien van onze eerste uurtjes samen.
Groetjes aan iedereen.

19-03-2007, 13:03 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (11)

18-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn aangekomen!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Om 17h plaatselijke tijd zijn we in Nanchang gearriveerd, na heel wat probleempjes.
Bij het inchecken in Amsterdam bleek er één koppel 48kg mee te hebben, ipv de toegelaten 40kg.
Ze hebben maar liefst 600eur extra moeten betalen!
De vlucht naar Peking was vlekkeloos verlopen, maar toen we aankwamen bleek dat er een koffer van één van de koppels ontbrak.
Net de koffer met de babyspullen natuurlijk.
Wij, zo voorzichtig als we zijn hadden zowiezo al alles verdeeld over onze koffers, voor het geval dat. Maar we waren bij het buitengaan van het vliegtuig vergeten de buggy mee te nemen. Net voor we aan de bagageband kwamen merkte iemand anders op dat wij onze buggy niet hadden meegenomen.
Dus wij teruglopen naar het vliegtuig (de luchthaven van Peking is erg groot) en toen we aankwamen zeiden ze ons dat ze alle overgebleven buggy's op de bagageband hadden gelegd. Dus we waren voor niks teruggelopen. Enfin, toen we aan de bagageband lag er van onze spullen alles al op.
Toen we arriveerden in Nanchang, na de tweede vlucht, bleek er nog een koffer babyspullen niet op de bagageband te liggen.
Gelukkig hadden wij nog al onze koffers.
 Intussen hebben we wel al lekker gegeten en gaan we nu vroeg ons bed induiken, want op de vlucht hebben we zo goed als niet kunnen slapen, dus we missen nog een nachtje.
Morgen om 11h hebben we afspraak om onze kinderen op te halen en dan de ganse namiddag moeten we de papieren in orde maken, dus zullen we 's avonds pas iets kunnen schrijven.
De foto in bijlage is van het bedje wat er al op onze kamer klaarstaat voor onze dochter.

18-03-2007, 13:16 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (3)

Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
 • lsmur6544wrb
 • ya7lf7
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • De kraamverzorgende.
 • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


  Inhoud blog
 • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
 • De legalisatie is bijna afgerond...
 • Naar de volgende etappe…
 • 1 jaar geleden
 • 6 maanden thuis...

  Archief per maand
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 09-2014
 • 07-2014
 • 01-2014
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 11-2012
 • 07-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 10-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 03-2009
 • 01-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006  Foto  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!