Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

15-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu is het echt aftellen!
Nog 2 dagen en we zijn weg, we zitten volop in de valiezen en hopen maar dat we niets vergeten!!!

15-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


14-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om mee te volgen...
Hieronder 2 links van 2 Vlaamse koppels die momenteel in China zitten.

http://hbvl.typepad.com/bei/

http://www.bloggen.be/gerryenmieke/

Wij volgen hen letterlijk op de voet...

14-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


13-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstel van vertrek?!

Gisteren hebben we nog contact gehad met ons adoptiebureau Amarna. Blijkbaar zijn er nogal wat tegenstrijdige informaties van het Ministerie van Justitie dat onze voorlopige erkenning van de adoptie moet toekennen. Als wij in China zijn moet het ministerie vanuit Belgie een fax sturen naar China om onze dochter een goedkeuring te verlenen om met ons mee naar Belgie af te reizen.
Volgens Amarna is die dienst van het ministerie vanaf 2 april een week in verlof. Onze documenten vertrekken de vrijdag ervoor vanuit China naar Brussel , en dus heeft het ministerie in Belgie een week tijd (onze 2de week China, die wij in Peking verblijven) om ze na te kijken en onze dochter toe te laten tot Belgisch grondgebied. Volgens de overheidsdienst hebben ze wegens hun verlof hier echter geen tijd noch mensen voor om onze documenten in orde te maken. Dus kan het nog wel eens zijn dat we later zullen moeten vertrekken door het verlof van een aantal ambtenaars op een overheidsdienst! Blijkbaar worden onze belastingscenten weer eens op een wansmakelijke manier besteed door het kabinet van onze minister van Justitie. Het gevolg kan zijn dat we ofwel later zullen vertrekken naar China met alle annulatiekosten en geregel vandien of dat we gewoon niet kunnen terugkeren uit China met onze dochter op de geplande datum en er nog een week of langer zullen moeten verblijven.
Mme. Fetweiss, directrice van Amarna zei dat we waarschijnlijk via de minister zullen moeten gaan om alles in orde te krijgen.
Ook onze toestemming om te vertrekken naar China die we nog van de Chinese overheid moeten krijgen, is nog steeds niet gearriveerd, deze hebben we ook nodig alvorens te kunnen vertrekken.
De komende dagen beloven dus extra stresserend en spannend te worden.

13-03-2007, 10:03 geschreven door Joan & Ankie  


12-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog één document
Het enige document waarop we nog wachten is het belangrijkste.
Onze toestemming om te mogen vertrekken. Dit moeten we nog in Brussel gaan afhalen en hebben we nodig om naar China te mogen gaan. Dit document komt van de CCAA in China en geeft ons de toestemming om onze dochter te gaan halen.
Tot nu toe hebben we nog geen bericht van Amarna gekregen dat zij het document ontvangen hebben, hopelijk krijgen ze dit deze week nog, anders moet onze reis worden uitgesteld.

12-03-2007, 07:54 geschreven door Joan & Ankie  


10-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hechtingsproces (o.a. in artikel op 15/2/2007 uitgebreid uitgelegd)

Bij de thuiskomst zouden wij het ten zeerste op prijs stellen dat er aandacht is voor de situatie waarin onze dochter en wij ons bevinden.
Omwille van de komst van ons kindje rekenen we op jullie begrip en medewerking.
Hou er in ieder geval rekening mee dat deze hechtingsperiode, waarin bezoek aan huis niet gewenst is, enkele weken zal duren. Bellen of e-mailen kan natuurlijk altijd!
Er zal een welkomsfeestje georganiseerd worden op zondag 6 mei 2007 van 15h tot 18h waar jullie onze schat zullen kunnen bewonderen.
Uitnodigingen worden binnenkort verstuurd!
We zullen natuurlijk ook jullie via de weblog op de hoogte houden van de eerste maanden thuis.
Aangezien we landen in Amsterdam, en dan daar waarschijnlijk zullen afgehaald worden en rechtstreeks naar huis gaan, zal het voor velen niet mogelijk zijn om ons op de luchthaven te begroeten. 
Diegenen die een glimp willen opvangen van onze dochter kunnen ons opwachten aan huis, maar we willen toch vragen om aandacht te hebben voor onze (waarschijnlijk wel humeurige) situatie en het feit dat we geen goede gastheer, gastvrouw en vooral gastjonkvrouw zullen zijn.
Indien jullie ons willen welkom heten, vinden we dit zeer sympathiek, doch stellen we het ten zeerste op prijs als jullie trachten dit kort te houden, zodanig dat we zo vlug mogelijk onze rust kunnen terugvinden na de lange en vermoeiende reis.

Bedankt alvast voor jullie begrip en medewerking.

10-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 1 week!
Vandaag vertrekken Maryse en Jos (zie column in het Belang) voor hun kindje in China op te halen, wij moeten nog een weekje extra wachten.

10-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


09-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als we terug zijn is het papierwerk nog niet gedaan...

Tijdens ons verblijf in China worden de adoptiedocumenten via de Ambassade naar de dienst Justitie in Brussel gefaxed. Hierdoor krijgen we een voorlopige erkenning van de adoptie, wanneer we terug komen moeten we met de orginele documenten zo spoedig mogelijk naar Brussel gaan om de officiële erkenning van de adoptie te verkrijgen om onze dochter bij de gemeente te kunnen inschrijven. Deze inschrijving bij de gemeente hebben we nodig voor de aanvraag van het adoptieverlof/adoptiepremie en dergelijken.
Nu blijkt de dienst die de erkenning moet leveren 14 dagen in verlof te zijn vanaf de dag dat wij terugkomen, dus dit geeft wel een klein probleempje. Intussen heeft al, denk ik, iedereen van onze reisgroep contact genomen met deze dienst en mij hebben ze verteld dat ze een oplossing zullen zoeken en ons gaan terug contacteren. Sommige gemeenten gaan wel al het kind inschrijven op basis van de voorlopige beslissing, dus nu moeten we nog een antwoord krijgen van onze gemeente op welke basis dat zij dit doen en of het nodig is dat wij de documenten door een beëdigd vertaler moeten laten vertalen. Dit kan dan ook alweer enkele dagen extra in beslag nemen.
Er is heel wat papierwerk mee gemoeid, gelukkig krijgen we veel uitleg van het adoptiebureau over al de documenten die we moeten in orde brengen en de stappen die we moeten afhandelen.

09-03-2007, 09:43 geschreven door Joan & Ankie  


08-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volledige reisbeschrijving
18/3: Aankomst in Peking om 9h50, vertrek naar Nanchang om 13h45, aankomst in Nanchang om 15h50, hotel: Jinfeng
19/3: Dochter gaan halen, adoptie registeren op het departement van burgerlijke zaken, formaliteiten bij de notaris
20/3-22/3: Toeristische bezoeken
23/3: paspoort Noralie gaan halen
24/3: Vertrek naar Peking, aankomst 13h25, hotel: Wangfuijng
25/3: Bezoek Chinese Muur
26/3: Legalisatie dossier en bezoek Verboden Stad
27/3: Gelegaliseerd dossier gaan halen, visa aanvragen en de Hemeltempel bezoeken
28/3: Bezoek Zomerpaleis
29/3: Wandeling in de kleine straatjes
30/3: Bezoek Lamatempel, visa gaan ophalen
31/3: Terugkeer naar België

08-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


07-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superlief!!!
Gewooon superschattig...

07-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


06-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de afreisvergadering
We vertrekken zaterdag de 17de maart en blijven ongeveer 14 dagen tot de 31ste. Het is een vrij grote groep waarmee we gaan vertrekken.
9 koppels tegelijk vertrekken naar Peking, vandaar gaat de groep gesplitst worden. 1 koppel blijft in Peking, een ander koppel gaat naar een andere provincie (Hebei, dacht ik) en 7 koppels, waaronder wij, vliegen door naar Nanchang (Jiangxi).
De dag na aankomst (in China maandagmorgen), krijgen we onze dochters (allemaal meisjes in de groep van 7). En diezelfde namiddag al moeten we naar de notaris gaan en een hele hoop papierwerk in orde laten maken. De volgende 2 dagen hebben we enkele bezoeken op het programma staan en nog enkele documenten om in orde te maken.  Dan vliegen we terug naar Peking om de adoptie ook daar in orde te maken. Ook hier weer zijn er heel wat  diensten die we moeten aflopen zoals de Ambassade en dergelijke. We bezoeken een paar tempels, het zomerpaleis, de muur en de verboden stad, een druk programma naast de formaliteiten dus. Op dit moment is het voor ons nog een beetje een warboel wat er allemaal staat te gebeuren, maar dit zal wel loslopen als we ginder zijn. We hebben weer een hele bundel papieren gekregen om te lezen en op te volgen. Ook nog dingen die we hier nog moeten gaan halen. Zo moeten we nog langs de arts voor medicatie voor baby's en voor ons natuurlijk en moeten we nog een hele hoop cadeautjes meenemen, voor de directie van het weeshuis en de nannies en zo.
Het enige wat nog een beetje een probleem is, is dat we de vliegtickets nog niet in ons bezit hebben en we wachten nog op onze toestemming van China om af te reizen, zonder deze toestemming mogen we niet vertrekken!!! Normaal gezien komt deze wel tijdig aan, maar Amarna had ze nog niet ontvangen en deze moeten we dus waarschijnlijk in de loop van volgende week gaan afhalen.
Ten laatste op de moment dat we afreizen, want we vertrekken, voorlopig, naar alle waarschijnlijkheid, voor de deur van Amarna in Brussel met de bus richting Schiphol (Amsterdam) en zullen dus ook terugkeren met de bus naar Brussel. Voor ons is dat een beetje een omweg, dus denken we er aan om misschien ons te laten ophalen in Schiphol en rechtstreeks naar huis te komen. Het vertrek (omdat we dan toch slechts met 2 zijn) zullen we wel zowiezo vanuit Brussel samen met de groep doen.
Het begint nu wel heel erg dicht bij te komen!

06-03-2007, 10:26 geschreven door Joan & Ankie  


05-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze afreisvergadering
Vanavond hebben we de afreisvergadering. Dan leren we alle koppels kennen die met ons mee zullen gaan naar China en gaan we alle details voor de reis te weten komen.

05-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


04-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje van een "gotcha day"
Dit is wat ons ook te wachten staat. Veel volk, babies die wenen en papieren die moeten ingevuld worden. Kortom volgens vele ervaringsdeskundigen een chaos bij de overhandiging van de kindjes.


04-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


03-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt allemaal!!!
Graag willen we iedereen bedanken, in naam van ons ganse gezinnetje, voor de toffe reacties die we tot nu toe al kregen op deze weblog.
Wanneer we in China zijn, zullen er ongetwijfeld nog reacties op onze berichten komen en we willen jullie toch laten weten dat we ze zeker allemaal lezen, ook al hebben we momenteel, door het vele geregel niet echt veel tijd meer over om altijd overal op te reageren. Dit wil echter niet zeggen dat we het niet leuk vinden. We vinden het immers heel leuk om op deze manier in contact te blijven met iedereen en iedereen op de hoogte te kunnen houden van deze spannende periode in ons leven. Vooral de familie/vrienden en kennissen die we door ons drukke leven veel te weinig kunnen ontmoeten en spreken. 

03-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 2 weken!
Binnen 2 weken zitten we op het vliegtuig naar China...

03-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


02-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese baby die een appel eet
Dit staat ons te wachten:

02-03-2007, 19:18 geschreven door Joan & Ankie  


01-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna weg
Nu begint het echt dichter bij te komen. We hebben de tickets betaald en normaal gezien is het enige wat we nog moeten doen, behalve inpakken en vertrekken, het reisschema ontvangen van Amarna voor onze reis. Waar we vertrekken en wanneer precies, naar 't schijnt, zouden we met de bus naar Amsterdam (Schiphol) vertrekken en terugkomen ipv met het vliegtuig. Of deze bus ook vanaf Zaventem vertrekt en terugkomt op Zaventem, moeten we nog afwachten. Dit zullen we maandag vernemen.

01-03-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


27-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees liedje
Hieronder een leuk filmpje van een hindernissenparcours voor kleuters. Het leuke is dat diegenen die het wensen de tekst alvast met deze karaokeversie van het bijhorende Chinese liedje kunnen oefenen!!!

27-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


26-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visum
We hebben de visa afgehaald, welgeteld 5 minuten zijn we binnen geweest. Briefje afgegeven, paspoorten teruggekregen en 60 euro betaald.

Intussen zijn we ook even bij de nieuwe onthaalmoeder langs geweest om onze dochter in te schrijven en hebben we te horen gekregen dat we toch niet via Parijs zullen vliegen met AIR FRANCE wegens geen plaats meer op het vliegtuig, maar dat de tickets voor de vlucht via KLM geboekt zijn en dat we dus gewoon in Zaventem zullen vertrekken en toekomen.

Nu  nog even die mensen van het reisbureau terug contacteren voor onze gegevens.


26-02-2007, 14:46 geschreven door Joan & Ankie  


25-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen onze visa gaan halen
Door het verlof van de Chinese Ambassade voor het Chinese Nieuwjaar hebben we iets langer dan normaal moeten wachten op onze visa. Sinds vrijdag is de visa klaar en morgen gaan we hem afhalen.

25-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


24-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heel geregel!
Intussen zitten we niet stil: adoptie- en ouderschapsverlof regelen, welkomsdrink regelen, kleertjes kopen en krijgen van andere ouders waar de kindjes uit gegroeid zijn. Waarvoor dank trouwens!
Het adoptieverlof moest bij mijn werk (Ankie) via een aangetekende brief aangevraagd worden, het ouderschapsverlof moest ook per brief aangevraagd worden, maar die moest niet aangetekend opgestuurd worden. We hebben ook al nagevraagd hoe we het kindergeld en de adoptiepremie moeten aanvragen en bij welke kas dit moet gebeuren, maar dit kan pas in orde gebracht worden wanneer we terug zijn. Die eerste maandag gaat enorm druk worden om alles geregeld te krijgen. Enfin de brief voor de verlofdagen is opgesteld en verstuurd. Dus dit is alweer in orde.
Het is een heel geregel, maar het lukt ons voorlopig nog. Gelukkig dat we zoveel nog moeten in orde brengen voor ons vertrek, op die manier komt het snel dichterbij en zitten we niet onze nagels op te eten van de spanning en het wachten.

24-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • De kraamverzorgende.
  • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!
  • Proficiat met de geboorte van Julius Joan
  • Inderdaad

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


    Inhoud blog
  • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
  • De legalisatie is bijna afgerond...
  • Naar de volgende etappe…
  • 1 jaar geleden
  • 6 maanden thuis...

    Archief per maand
  • 10-2015
  • 01-2015
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 01-2014
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 11-2012
  • 07-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006



    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs