Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

23-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergadering Fiac
Gisteren gingen we naar het adoptiebureau voor een informatieve vergadering over de Thaise adoptieprocedure na een toewijzing.
Het was heel interessant, de adoptieprocedure in Thailand is heel anders dan deze van China. Er is eerst een préadoptieve fase, dit wil zeggen dat wij na onze toewijzing een kindje mogen gaan halen in Thailand, maar dat wij de eerstvolgende 6 maanden verscheidene malen zullen "gecontroleerd" worden door de Thaise overheid en dit via verslagen die opgestuurd worden. Na die 6 maanden, die in de praktijk meestal veel langer duren dan 6 maanden, en heel veel papierwerk zal het kindje dan ons kind worden en Belg.
Wij vernamen ook dat er in 2008 3 toewijzingen zijn geweest voor koppels die in 2006 hun aanvraag tot adoptie deden.
Als we ons niet vergissen dan zijn er nog zo'n 8 of 9 koppels van 2006-2007 die een toewijzing moeten krijgen, daarna zullen ze aan de groep van 7 dossiers van 2008 beginnen waartoe wij behoren. We hopen dat de 8 of 9 koppels in 2009 een toewijzing zullen krijgen, zodanig dat wij aan de beurt zijn in 2010.
Maar dit is allemaal koffiedik kijken, intussen genieten we van de eerste sneeuw die er dit weekend gevallen is...  

23-11-2008, 09:01 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

21-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna sinterklaas...
Het is alweer een drukke periode geweest.
Noralie amuseert zich enorm op de school. Ze leert heel veel bij!
Zo heeft ze momenteel een mooi woordje als ze iets lekker vindt ruiken: luilekker! (ruikt lekker)
Ook de "wil niet" is regelmatig van de partij, maar heeft niet iedereen af en toe eens geen zin...
We hebben de laatste tijd veel uitstapjes gedaan en steevast moet er "glijbaan" zijn, haar favoriete speeltuig.
Deze week was het grootoudersfeest, en volgens de grootouders (ouders mochten niet komen kijken), vond ze het toch allemaal erg intimiderend zo een optreden doen terwijl er zoveel mensen komen kijken!

21-11-2008, 17:07 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

02-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevestiging verkregen van het versturen van ons dossier
Wij kregen vandaag per brief de bevestiging dat ons dossier verstuurd is naar Thailand op 29 september 2008.
Vanaf nu zitten we officieel in de wachttijd die momenteel ongeveer 24 maanden bedraagt, maar zoals we het gewend zijn onvoorspelbaar is.

 

02-10-2008, 17:14 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

06-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste schoolweek
De eerste schoolweek is voorbij. Het was voor Noralie vooral een vermoeiende week waarin ze veel nieuwe dingen heeft leren kennen.
De eerste schooldag verliep zonder veel moeite, ze was al een week aan het vragen wanneer ze naar de klas mocht. En de eerste dag was voor haar dan ook een feest. In de klas was er ook effectief een feestje omdat ze vanaf dit jaar een aantal nieuwe speeltuigen op de speelplaats hebben.
Ze is vanaf de eerste dag volledige dagen naar school gegaan, inclusief opvang voor en na school, naar huis komen heeft ze de ganse week in tranen gedaan. Ze had een dubbel gevoel, ze miste mama en papa en tegelijk wou ze bij de kindjes en de juf blijven spelen.
Ze heeft in de klas als symbooltje een lieveheersbeestje gekozen. Ze heeft ook al geschilderd, gestempeld en gekleurd in de klas, ze hebben al een liedje geleerd, een kiekeboemannetje haartjes geplakt (met wollen draadjes) en nog zoveel meer dingen gedaan.
Volgens de juf doet ze alles graag en wil ze overal graag bij zijn om mee te doen. Mama en papa hadden een beetje bang dat ze haar middagdutje zou missen, maar onze flinke dochter laat pas merken dat ze moe is als ze terug thuis is. Dan doet ze even een dutje voor het avondeten en gaat ze tegen 18h30 slapen. De volgende morgen is haar eerste vraag als ze wakker wordt: klasje? Ze gaat echt met plezier naar school.

06-09-2008, 19:15 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakantie is bijna voorbij
Vandaag kregen we via mail het nieuws dat ons dossier uit vertaling is, dus nu moet er nog naar Brussel gegaan worden om alle legalisaties van de documenten te doen.
Doordat we het zelf momenteel te druk hebben gaan we het adoptiebureau deze legalisaties laten doen. Zij gaan zowiezo volgende week reeds naar Brussel, dus normaal gezien zou eind volgende week, als alles meezit ons dossier klaar zijn om naar Thailand te versturen.
Voor Noralie is het momenteel een spannende periode, zij gaat op 1 september immers voor het eerst naar de onthaalklas.
Ze is er helemaal klaar voor, heeft de mooiste boekentas uitgekozen in de winkel en telkens we voorbij de school rijden met de auto roept ze: klasje school!!!

22-08-2008, 12:41 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

23-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dossier wordt deze week binnengebracht
Ons dossier is nu bijna rond, intussen hebben we nog gemerkt dat de paspoorten nog minstens 6 maanden geldig moeten zijn, ook voor er kopies van te maken en naar Thailand te sturen. Dus hebben we een nieuw paspoort moeten aanvragen. Dit heeft natuurlijk enige vertraging met zich meegebracht. Bij het nakijken van de documenten merkten we ook plots dat de stadsdiensten één blad van onze belastingaangifte vergaten te legaliseren, dus maar opnieuw naar de stadsdiensten. 
Als alles meezit gaan we dus op het einde van de week ons dossier naar FIAC brengen en hopen dat het in orde is.
Noralie is gisteren voor het eerst naar de kermis geweest, foto's in bijlage. De vliegertjes waren leuk tot ze omhoog gingen! Paniek! Achteraf heeft ze nog heel veel plezier gehad op de draaimolen en met eendjes vissen. Ook was er gisteren openklasdag in de kleuterschool waar ze vanaf september naartoe mag gaan. Ze heeft zich al enorm geamuseerd met de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en vond de kleine wc-tjes echt wel iets wat ze absoluut moest uitproberen, ze is dan ook al helemaal droog, onze grote meid! Natuurlijk wou ze zelfs niet meer met mama en papa mee naar huis gaan, ze bleef liever spelen...

23-06-2008, 19:55 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

27-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De papierslag
Papieren bij elkaar zoeken terwijl we aan het verhuizen zijn was toch niet zo'n goed idee.
Het duurt blijkbaar 3 tot 6 weken vooralleer de gemeente al de gegevens doorgegeven heeft aan de nieuwe gemeente, dus zijn we voor sommige documenten bij de oude gemeente moeten gaan en voor anderen bij de nieuwe gemeente.
Het aantal documenten wat we nodig hebben voor Thailand is meer dan voor China en er moet ook telkens op elk document de handtekening gewettigd worden door de gemeente van uitgifte van het document.
Maw, aangezien ik werk in Luik, heb ik de baas van mijn personeelsdienst voor mijn tewerkstellingsattest, naar de stadsdiensten moeten sturen om zijn handtekening daar te laten wettigen.
Voor China was dit niet nodig, Thailand is dus nog voorzichtiger met het aanvaarden van documenten.
Op dit moment wachten we nog op enkele documenten, dus binnen een paar weken kunnen we het dossier bij FIAC afgeven voor vertaling.

27-05-2008, 12:46 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

18-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De map van FIAC ontvangen!
Gisteren kregen we via de post de map van FIAC binnen, dit wil ook zeggen dat ze onze betaling en getekend contract ontvingen.
Dit weekend gaan we deze map, die vrij dik is, grondig bestuderen. Hierin staan immers alle documenten in vermeld die we moeten samenzoeken, geboorteaktes, huwelijksakte,... en dergelijke, om ons dossier samen te stellen voor een aanvraag voor adoptie in Thailand.
Vanaf volgende week gaan we dus opnieuw aan de papierslag beginnen!

18-04-2008, 12:50 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

05-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contract teruggestuurd
Deze week ontvingen we, zoals voorzien, ons contract. We hebben dit de dag erna teruggestuurd en de bijgevoegde factuur reeds betaald.
Normaal gezien krijgen we nu binnenkort een lijst met de documenten die we moeten verzamelen voor ons dossier.

05-04-2008, 16:39 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

01-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanvraag van ons verslag aan kind en gezin
We hebben de aanvraag om ons verslag aan kind en gezin door te sturen naar het adoptiebureau via mail gedaan.
Kind en gezin wachtte nog op het officieel afschrift van het vonnis wat hun werd doorgestuurd door de rechtbank vooralleer men het verslag kon doorsturen. Een kopij die wij doorstuurden was ook voldoende, omdat het nogal lang kan duren vooralleer dit afschrift er is. Gelukkig werken ze op de rechtbank van Tongeren enorm snel en wij hadden vorige week al een brief ontvangen dat ze het vonnis doorgestuurd hebben naar kind en gezin.
Gisteren ontvingen we dan een mail terug met de melding dat ons verslag naar het adoptiebureau werd verstuurd op 27/03/2008.
Dit hebben ze nodig om ons contract op te stellen (en achteraf voor het dossier), wat we moeten tekenen om ons definitief in te schrijven bij FIAC.
Nu wachten we dus momenteel op het contract dat FIAC ons zal toesturen en we moeten tekenen en terugsturen. Dan kunnen we aan het verzamelen van de documenten voor ons dossier beginnen.

  

01-04-2008, 12:40 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

25-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen in de sneeuw
De eerste keer paaseieren rapen was voor haar een feest. Ze draagt graag rond met haar tasjes en ze dan nog eens volstoppen met chocolade- en andere eitjes was een echt feest. De paashaas had dan ook zijn best gedaan.
Haar neefje was komen helpen met eieren rapen, gelukkig maar, want de mooie lentezon had de eieren al goed doen smelten.

Gisteren was het dan de eerste keer dat er zoveel sneeuw gevallen was, dat er een sneeuwman kon gemaakt worden.
In het begin wist ze niet goed wat ze moest doen met de sneeuw en durfde ze er niet echt op stappen. Maar na een paar minuten vond ze het heel fijn.
We hebben ons erg moeten haasten, want het dooide enorm snel, maar we hebben toch 3 sneeuwmannen kunnen maken.
Noralie vond het fijn om zelf sneeuwballen te rollen en sneeuw bij te hangen aan de sneeuwman.
Foto's zijn in het album terug te vinden! 

25-03-2008, 12:37 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

19-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze intake bij FIAC
Gisterennamiddag zijn we op intake geweest bij FIAC. Zoals we al verwacht hadden kregen we ons document voor de aanvraag van een contract mee, wat we moeten invullen en terugsturen. Omwille van het weinige aantal dossiers moeten we dit binnen de week terugsturen.
Normaal gezien zouden we dan voor Thailand op de 16de of 17 plaats belanden. Dit wil zeggen dat er nog 17 aanvragen dossiers voor een adoptie van een Thais kindje open staan, maw deze koppels hebben nog geen toewijzing gehad. Het is niet zo dat al deze koppels ook vóór ons een toewijzing zullen krijgen. Dit hangt af van welk kindje er beschikbaar is en welke voorwaarden je als koppel stelt. Wij hebben enkel de voorwaarde dat het volgend kindje jonger zal moeten zijn dan Noralie, maar voor het overige hebben we geen voorwaarden gesteld.
Ze wist het niet zeker, maar dacht dat we het 4de dossier waren dit jaar. Volgens het adoptieforum is er nog een koppel die ze dat vorige maand gezegd hebben, dus ik denk dat we het 5de dossier zijn, of er zou intussen een dossier moeten ertussenuit gevallen zijn.
Maar eerst zullen we onze aanvraag voor ons contract moeten terugsturen, waarna ze dit zullen aanmaken en samen met ons verslag van kind en gezin bekijken.
Er is nog de mogelijkheid dat daar eventueel dingen in staan waardoor bemiddeling voor Thailand niet mogelijk wordt. Laat ons hopen van niet.
 

19-03-2008, 13:03 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (2)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén jaar geleden
Het is vandaag precies één jaar geleden dat we onze schat in onze armen mochten sluiten.

19-03-2008, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

14-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geschiktheidsvonnis
Eindelijk hebben we vandaag ons geschiktheidsvonnis in handen. Doordat we contact opnamen met de jeugdrechtbank vertelde men ons dat ze het klaar liggen hadden om te versturen en ze vonden het dus geen probleem als we het zelf kwamen uithalen. Anders moesten we nog wachten tot volgende week om dit in onze handen te hebben.
We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onmiddellijk het vonnis door te faxen naar FIAC en een afspraak te maken voor een intake voor Thailand.
Gelukkig zijn de 7 dossiers die ze dit jaar naar Thailand mogen sturen voor een aanvraag voor adoptie nog niet ingevuld en zijn wij normaal gezien (waarschijnlijk als één van de laatsten) bij de dossiers die in 2008 naar Thailand zullen vertrekken.
Dinsdag zullen we onze intake doen. Dit wil zeggen dat we langsgaan bij het adoptiebureau en waarschijnlijk ons contract zullen tekenen (of toch meekrijgen om te tekenen) en de lijst zullen meekrijgen met de documenten die we moeten verzamelen om ons dossier samen te stellen om naar Thailand te sturen.
Eén keer dit vertrokken is, zitten we opnieuw in een lange wachttijd.

14-03-2008, 16:22 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

13-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten op het vonnis

Vorige dinsdag hebben we contact genomen met de rechtbank om te vragen wanneer we het vonnis zouden per brief ontvangen.
Zij bevestigden ons dat het vonnis de dag zelf nog aangetekend verstuurd wordt.
Dus normaal gezien is dit gisteren met de post vertrokken en zou er vandaag een briefje in de bus kunnen steken dat we de aangetekende zending op de post kunnen gaan afhalen.
Spannend!

13-03-2008, 13:04 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

20-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rechtbank
Vandaag verschenen we voor de jeugdrechter die daarna ons vonnis zal vellen voor een tweede adoptie.
De vrouwelijke rechter was zeer vriendelijk en de wachttijd kort. We waren tegen 10h15 op de rechtbank aangekomen, moesten er normaal gezien om 10h30 zijn, en de griffie zei ons dat we onmiddellijk binnen mochten. Hij had dit nog niet dikwijls meegemaakt, maar er waren die dag maar 9 rechtzaken gepland. Hij heeft nog met ons een leuk praatje gedaan terwijl de rechter zich voorbereidde op onze zaak. Ze hadden al een half uur pauze genomen aangezien er heel wat partijen niet kwamen opdagen en dus waren we tegen 10h30 reeds terug buiten. De rechter had geen aan- of opmerkingen en zei dat onze beoordeling over de gehele lijn positief was.
Meteen werd er ook een datum vastgelegd voor de uitspraak van het vonnis. Dit zal normaal gezien gebeuren op 12 maart. Dus nog we moeten nog even geduld hebben voor onze intake, want hiervoor hebben we een afschrift van het vonnis nodig wat we naar FIAC moeten faxen alvorens we een afspraak bij hun kunnen maken.
 

20-02-2008, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

06-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noralie wordt 2 jaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig jaar hebben we een fles champagne gedronken en gehoopt dat ze tot in China wist dat we aan haar dachten op haar verjaardag.
Dit jaar is het groot feest!

06-02-2008, 16:22 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

03-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval
Ook bij de onthaalmoeder werd carnaval gevierd. Noralie kwam thuis als een clowntje, had een masker gemaakt en een plopmuts.

03-02-2008, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (1)

01-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toewijzing
Vorige jaar waren we rond deze tijd in spanning aan het wachten op een toewijzing.
Nu, zijn we nog steeds aan het genieten van onze toewijzing. De roze wolkjes die we toen ervaarden, zijn er eigenlijk nog steeds.
We hebben dan natuurlijk ook het geluk dat wij een prachtige dochter hebben toegewezen gekregen, de mooiste, de liefste, de braafste (en soms de ondeugendste), maar zeggen dat niet alle ouders van hun kind?
Ze leert nog dagelijks nieuwe dingen bij en we zijn apetrots op haar.

01-02-2008, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

30-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verlegen meid is volledig verdwenen
Toen we haar kregen was onze dochter een enorm verlegen kind. Tegenwoordig is ze een babbelkous.
In ons bijzijn brabbelt ze steeds, natuurlijk verstaan we van dat taaltje op dit moment nog niet zo erg veel.
Bij vreemden zal ze nog steeds verlegen zijn, maar ook hier komt verandering in.
Nu kopieert ze dingen die wij zeggen en doen. Allemaal heel onverwacht want als je haar dan vraagt het te repeteren, zwijgt ze of zegt ze of doet ze iets compleet anders.
De peuterpuberteit begint ook duidelijk de kop op te steken. Terwijl ze vroeger fijn alles deed wat wij vroegen en voorstellen, zal ze nu standaard nee zeggen en met haar hoofd schudden. Ze wil niets meer, niet eten, niet drinken, niet spelen... tot dat we dan zelf beginnen te eten, dan is ze snel daar om toch maar niets te missen.
Haar lievelingstvprogramma is niet meer bumba zoals eerder, nu zijn het de wawa's geworden. 

30-01-2008, 10:17 geschreven door Joan & Ankie  

Reageer (0)

Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
 • lsmur6544wrb
 • ya7lf7
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • De kraamverzorgende.
 • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


  Inhoud blog
 • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
 • De legalisatie is bijna afgerond...
 • Naar de volgende etappe…
 • 1 jaar geleden
 • 6 maanden thuis...

  Archief per maand
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 09-2014
 • 07-2014
 • 01-2014
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 11-2012
 • 07-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 10-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 03-2009
 • 01-2009
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006  Foto  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!