Onze adoptieavonturen
Foto's Noralie


An invisible red thread connects
those who are destined to meet,
regardless of time,
place or circumstance.
The thread may stretch or tangle,
but will never break.


Enkele belangrijke data van onze adopties

inschrijving: september 04
cursus: januari 05-maart 05
beginseltoestemming: 16 juni 05
versturen dossier: 5 september 05
LID (login): 10 oktober 05
geboren: 6 februari 06
toewijzing: 2 februari 07
het eerste fotootje: 7 februari 07
gotcha-day: 19 maart 07
thuiskomst: 31 maart 07

inschrijving: 1 juni 07
verschijning JRB: 29 juni 07
MO: oktober-november 07
verschijning JRB: 20 februari 08
vonnis: 12 maart 08
intake: 18 maart 08
versturen dossier: 29 september 08
aanvraag verlenging: september 11 
MO verlenging: maart 12
verschijning JRB: 4 april 12
verlenging vonnis: 16 mei 12 
toewijzing: 14 mei 13
het eerste fotootje: 15 mei 13
gotcha-day: 1 juli 13
adoptionboard: 3 juli 13
thuiskomst: 13 juli 13

Foto

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten? 
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht. 


Een reis van duizend mijlen 
begint met een enkele stap. 


Het verhaal van onze adoptieprocedures en onverwachte zwangerschap

24-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heel geregel!
Intussen zitten we niet stil: adoptie- en ouderschapsverlof regelen, welkomsdrink regelen, kleertjes kopen en krijgen van andere ouders waar de kindjes uit gegroeid zijn. Waarvoor dank trouwens!
Het adoptieverlof moest bij mijn werk (Ankie) via een aangetekende brief aangevraagd worden, het ouderschapsverlof moest ook per brief aangevraagd worden, maar die moest niet aangetekend opgestuurd worden. We hebben ook al nagevraagd hoe we het kindergeld en de adoptiepremie moeten aanvragen en bij welke kas dit moet gebeuren, maar dit kan pas in orde gebracht worden wanneer we terug zijn. Die eerste maandag gaat enorm druk worden om alles geregeld te krijgen. Enfin de brief voor de verlofdagen is opgesteld en verstuurd. Dus dit is alweer in orde.
Het is een heel geregel, maar het lukt ons voorlopig nog. Gelukkig dat we zoveel nog moeten in orde brengen voor ons vertrek, op die manier komt het snel dichterbij en zitten we niet onze nagels op te eten van de spanning en het wachten.

24-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 3 weken!
Nog 3 weken te gaan vooralleer we naar China afreizen!

24-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


23-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finding ad
Via een Amerikaanse website kan men de finding ad terugvinden van je adoptiekindje.
Dit is het verplicht artikeltje wat voor elk vondelingetje in China in de krant wordt gezet, met een foto (die eerder genomen is dan diegene die wij ontvingen) om de geboorteouders terug te vinden.
Wij hebben de aanvraag voor de krant met dit artikeltje van Noralie ingediend , enkele dagen geleden. Vandaag kregen we al een email met het bericht dat ze deze krant in hun bezit hebben en met de melding natuurlijk om een betaling over te maken zodanig dat zij deze krant naar ons kunnen versturen. We gaan de betaling zo snel mogelijk doen, dan hebben we weer wat extra informatie over onze dochter voor later. En weer een extra fotootje!!!

23-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


22-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 5de maart hebben we ons afreisgesprek
De 5de maart hebben we ons afreisgesprek en gaan we meer details krijgen over de reis die we gaan maken. Op die moment zullen we ook waarschijnlijk al de tickets krijgen of de info om te betalen en de tickets achter. Dit wisten ze nog niet zeker. Het zou ook nog kunnen dat we al een dag eerder zullen vertrekken, de vrijdag omdat dit misschien wel veel goedkoper ging uitkomen. Zowiezo zullen we de 31ste terug zijn.
Enfin dit alles zal ons bevestigd worden op 5 maart. Die datum staat alvast vast.

22-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


21-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze afreisdatum is bevestigd
Gisteren nog eens contact gehad met Amarna. Onze afreisdatum is bevestigd!
We vertrekken dus de 17de maart naar China met AIR FRANCE. Dus waarschijnlijk zullen we de Thalys moeten nemen naar Parijs en zullen we dus ook niet in de vlieghaven vertrekken en aankomen, maar in Brussel-Zuid met de Thalys.
Het uur van vertrek en aankomst is nog niet zeker. We moeten hiervoor nog de uren doorkrijgen van het adoptiebureau en deze zullen we pas binnen twee weken ontvangen op de afreisvergadering. Hierover is er ook nog enige discussie wanneer deze zal doorgaan. De 5de, 6de of 7de maart. Eerst was er de 6de afgesproken, maar blijkbaar zijn er een aantal koppels die dan niet kunnen. Hierover moeten we dus nog bevestiging ontvangen over die datum.

21-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


20-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof in China
De Chinezen vieren Nieuwjaar heel erg. Ze nemen hier minstens een week verlof voor, sommige bedrijven en streken zelfs 2 weken. Dus deze week zijn alle bedrijven in China dicht. Vandaar ook dat de toewijzingen die net voor ons gebeurden (Maryse, Jos en Bei), een aantal weken later vertrekken. Wij hebben geluk dat we net niet in deze periode moeten afreizen, maar pas volgende maand. 
Hierdoor komt het dat wij zo vlug na hun afreizen. De Chinese Ambassade is ook deze week dicht, tot de woensdag.

20-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


18-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Nieuwjaar
Vandaag is het Chinees Nieuwjaar! Gelukkig Nieuwjaar allemaal!
Het vorige jaar, het jaar waarin onze dochter geboren werd, was het jaar van de Hond. Zij was waarschijnlijk de eerste vondeling van het nieuwe jaar in het weeshuis waar ze verblijft, want de naam die het weeshuis haar gaf (Xin Nian) betekent Nieuwjaar.
Dit jaar is het jaar van het Varken. Over het algemeen een voorspoedig jaar. Kindjes in dit jaar geboren zouden met veel rijkdom beloond worden. Dit in tegenstelling tot de kinderen, geboren in het jaar van de Hond. Toch zijn we er zeker van dat ons Noralie niets te kort zal komen.

18-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


17-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 4 weken!
We moeten nog 4 weken wachten om naar China af te reizen.
Exact over een maand vanaf vandaag zullen we op het vliegtuig naar China zitten.

17-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


16-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in China
Om ons een beetje te kunnen voorbereiden op onze reis hebben we aan deze blog het weer in Peking en Nanchang toegevoegd. Nanchang is de hoofdstad van de provincie Jiangxi waar we eerst een week zullen verblijven en waar onze dochter nu is. De tweede week zullen we in Peking verblijven voor toeristische uitstappen en formaliteiten.

16-02-2007, 09:22 geschreven door Joan & Ankie  


15-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hechting na thuiskomst
Binnenkort vertrekken wij naar China. Bij de thuiskomst zouden wij het ten zeerste op prijs stellen dat er aandacht is voor de situatie waarin onze dochter en wij ons bevinden.
Wij willen daarom nog even terugkomen op het onderwerp hechting. Hieronder kan u de tekst vinden die we reeds eerder op de website plaatsten in verband met dit onderwerp.
Omwille van de komst van ons kindje rekenen we op jullie begrip en medewerking.
Hou er in ieder geval rekening mee dat deze hechtingsperiode, waarin bezoek aan huis niet gewenst is, enkele weken zal duren.
Bellen of e-mailen kan natuurlijk altijd!
Er zal een welkomsfeestje georganiseerd worden binnen een aantal maanden waar jullie onze schat zullen kunnen bewonderen.
We zullen natuurlijk ook jullie via de weblog op de hoogte houden van de eerste maanden thuis.
Voor diegenen die helemaal niet meer kunnen wachten: jullie zijn allen welkom wanneer we terugkomen van China op de vlieghaven.

Bedankt alvast voor jullie begrip en medewerking.

De hechting
Natuurlijk is ons kindje een kind als ieder ander. Wij willen zeker haar niet in een uitzonderingspositie te plaatsen. Toch brengt de geadopteerde achtergrond van haar omstandigheden met zich mee waar wij als kersverse ouders rekening mee moeten houden, wil zij kunnen opgroeien tot een gelukkig persoon. Zonder al te zwaar over te komen, willen wij hier wat vertellen over het zogenaamde hechtingsproces. Wij hopen dat jullie hierdoor begrip voor onze nieuwe situatie kunnen opbrengen! We willen absoluut niet vingerwijzend, neurotisch of betweterig overkomen. Integendeel, we willen juist duidelijkheid scheppen om straks lastige of pijnlijke situaties te voorkomen!

Het hechtingsproces (éénkennig worden)
Het hechtingsproces komt er kort gezegd op neer dat het voor elk kind van essentieel belang is, dat het zich in de eerste levensjaren volledig kan hechten aan de ouders. Door middel van deze fundamentele hechting kan het kind op latere leeftijd met een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in het leven staan. Adoptie is in die zin bijzonder, dat het hechtingsproces zich niet vanzelf ontwikkelt. Dit in tegenstelling tot wanneer er een biologisch eigen kind geboren wordt. Door onstabiele ervaringen in het verleden is het beslist niet vanzelfsprekend dat er een vertrouwensband ontstaat tussen het kind en de adoptieouders. De band met een adoptiekind moet de kans krijgen om te groeien. Als dit proces niet goed wordt begeleid loopt het geadopteerde kind het risico om onveilig gehecht te raken. Het is niet in staat een diepe en hechte vriendschap of relatie op te bouwen. Dat dit een negatieve invloed zal hebben op de ontwikkeling, en daarmee dus ook de toekomst van een kind, zal voor elk weldenkend mens duidelijk zijn.

Het hechtingsproces van ons kindje.
Voor hem/haar gaat het leven bij ons straks pas echt van start. In China heeft zij al een heel bewogen leventje meegemaakt. Omdat zij waarschijnlijk nog geen stabiele en blijvende relatie met een vaste verzorger heeft gekend, is zijn/haar hechtingsproces min of meer verstoord geraakt. Bovendien heeft zij totaal geen besef van wat haar de afgelopen weken allemaal is overkomen, laat staan dat zij weet dat wij haar nieuwe ouders zijn geworden. Toch zal zij zeker aanvoelen dat zijn/haar wereld compleet is veranderd. Zij zal hierdoor flink in de war kunnen zijn. Wij willen jullie dan ook vragen hem/haar te ondersteunen in de opbouw van een veilige en vertrouwde basis. Deze menselijke levensvoorwaarden zal zij in eerste instantie moeten ontwikkelen door een hechte relatie met ons als "papa en mama" aan te gaan.

Welke vormen van hechting zijn er?
Er is veilige hechting en onveilige hechting. 75 % van alle kinderen vertonen veilige hechting. Deze kinderen gaan bijvoorbeeld gewoon door met spelen als een van de ouders de kamer verlaat. Dit in de wetenschap dat ze erop kunnen vertrouwen dat deze ouder ze niet achter zal laten en terug zal komen. Normaal gesproken hebben kinderen hierop leren vertouwen.
In situaties met verlieservaringen kunnen kinderen hierin, voor hun gevoel, bedrogen uitkomen. Bijvoorbeeld bij een overlijden van een van de ouders op jonge leeftijd. Dergelijke verlieservaringen zijn voor jonge kinderen erg traumatisch. Adoptiekinderen hebben een dergelijke verlieservaring op jonge leeftijd al minstens 1 of 2 keer bewust ervaren. De eerste keer toen de biologische ouders hen te vondeling hebben gelegd, ze hun vertrouwde omgeving moesten verlaten. De tweede keer op het moment dat de (vaste) verzorger of pleegouders hun uitzwaaien om met hun adoptieouders mee te gaan, waarbij ze tevens alles wat hen vertrouwd en bekend voor kwam wederom achter moeten laten .
Dit alles maakt de kans groot dat adoptiekinderen op hun hoede zijn en bijvoorbeeld eerst de kat uit de boom willen kijken en dit zal zich uiten in vermijdende hechting, of zich juist als aan een strohalm vastklampen aan de nieuwe adoptie ouders in de vorm van angstige hechting. Beide situaties zijn niet goed voor een kind. Het kind moet opnieuw leren er op te kunnen vertrouwen dat zijn nieuwe ouders er zijn en als ze weggaan weer terug komen.

Help ons onveilig hechting te voorkomen
Onveilige hechting ontstaat wanneer het kind niet altijd op zijn ouders kan terugvallen. Te weinig aandacht en zorg in de vroege kinderjaren kunnen de basisveiligheid en het basisvertrouwen van het kind in de weg staan. Het zal zich niet veilig voelen en minder vertrouwen in ouders/verzorgers krijgen.
Dit kan zich uiten in klampgedrag (angstige hechting).
Sommige kinderen voelen zich zo onveilig dat ze hun ouders niet durven loslaten uit angst deze te verliezen. Ze vertrouwen er niet op dat de ouder weer terug zal keren. Ze maken geen contact met andere kinderen of volwassenen en klampen zich soms letterlijk vast aan de ouder en lopen deze de hele dag achterna.
Een andere manier van uiten van een onveilige hechting is: allemansvriendje zijn (vermijdende hechting). Ze
gaan alleen maar oppervlakkige contacten aan. Ze maken wel gemakkelijk contact met iedereen, maar maken daarin geen onderscheid tussen buurvrouw of ouders. Ze kunnen geen intieme relaties aangaan. Deze kinderen durven geen nabijheid te zoeken, zijn niet gewend om getroost of aangehaald te worden en zullen dit ook steeds proberen te vermijden. Ze durven hun gevoel niet te laten zien en sluiten zich hiervoor af door hard te zijn voor zichzelf en hun omgeving. Deze kinderen lijken heel zelfstandig, maar dit is schijnzelfstandigheid gebaseerd op angst.

Hoe kunnen jullie ons kindje helpen om zich aan ons te leren hechten?
Door zeker de eerste tijd enige afstand van hem/haar te houden! Door haar niet op schoot te nemen, te knuffelen of een aai over haar bolletje te geven!Door het kindje niet te veel aandacht te geven met geluiden,woorden,spelletjes etc.! Door haar niet rechtstreeks cadeautjes, koekjes, snoepjes etc. te geven! Kortom: Alle contacten moeten in de gewenningsperiode op haar papa en mama gericht zijn.
Ook na deze eerste tijd blijft het van belang om rekening te houden, zij het in mildere vorm, met de ontwikkeling van het hechtingsproces.
Met behulp van bovenstaande maatregelen zal zij worden geholpen om te wennen en zich te kunnen binden aan ons, als nieuwe ouders. Zij zal gaan beseffen: "Zij horen bij mij en ik hoor bij hen, alleen zij zijn mijn papa en mama!". Hierdoor zal het hechtingsproces op gang worden gebracht.

Overdreven, al die regels?
Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat bovenstaand betoog op jullie misschien wat overdreven of geforceerd overkomt. Ook wij hadden het fijner gevonden wanneer ons kindje direct jullie aandacht en genegenheid had mogen ontvangen. Toch willen wij ons houden aan de zeer dringende adviezen die wij kregen van de specialisten op adoptiegebied. Door ons vooral in de beginperiode zo goed mogelijk aan deze adviezen te houden, zal zij een vaste en veilige basis voor de toekomst kunnen opbouwen. Hoe lang deze beginperiode zal duren weten we nu nog niet. De deskundigen adviseren een periode van 3 maanden, maar of dit echt noodzakelijk zal zijn willen we laten afhangen van de ontwikkeling van het kindje. Zij krijgt op deze wijze het vertrouwen dat wij er altijd voor haar zullen zijn. Met die zekerheid op zak kan ons kindje de rest van de wereld gaan verkennen en gezonde contacten met anderen aangaan. 


15-02-2007, 08:01 geschreven door Joan & Ankie  


14-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze visa-aanvraag is in orde
Deze morgen zijn we naar de Chinese Ambassade getrokken in Brussel voor onze visa-aanvraag. Dit heeft welgeteld 2 minuten geduurd. Ook natuurlijk omdat we onze documenten al ingevuld hadden en deze enkel moesten overhandigen. Omdat we de buurt een beetje kennen, gingen we nog even in de supermarkt in Brussel een wegwerpcameraatje kopen (hetgeen we vorige week kochten was vervallen). Daar aangekomen bleek dat ze de babyafdeling in het zonnetje hadden gezet. Dus hebben we er eens goed van geprofiteerd en ons eens laten gaan, buiten kleding en enkele grote spullen hebben we dus bijna alles gekocht wat we nodig hebben voor naar China te gaan: bavetten, pampers, verzorgingsdoekjes, drinkbeker, babyshampoo,...Onze mand was goed gevuld.
Omdat we toch in Brussel waren, hadden we op internet gekeken of DHL (pakjesdienst) verzendingen doet naar Jiangxi en dit bleken ze te doen. Dus wij gingen ons pakketje met pralines (voor de nannies), een teddybeer (voor onze dochter) en een wegwerpcamera (voor foto's te maken van het weeshuis) onmiddellijk bij DHL op het hoofdkantoor afleveren. De mevrouw aan het onthaal vertelde ons dat ze niet kon garanderen dat het pakje zou aankomen en dat het ons 135EUR zou kosten. Zij had geen toegang tot internet en wist niet of DHL in deze provincie leverde. Ze wou het wel proberen, maar volgens haar zou er veel kans zijn dat het teruggestuurd werd. Dus zijn we maar 2 gebouwen verder naar de pakjesdienst UPS gereden (die liggen in Brussel vlak naast elkaar) en daar vertelde men ons dat ze ook niet met zekerheid konden zeggen of UPS wel leveringen deed in die provincie en dat het weeshuis nog extra invoerrechten op het pakje zou moeten betalen. Dit konden we echt het weeshuis niet aandoen.

Enfin, toen hebben we maar besloten terug naar Hoeselt te komen en hebben we het pakketje via de post verstuurd, die ons daar 15 euro voor heeft aangerekend. We weten nu ook niet wanneer het aan zal komen en of het er zal geraken, maar we kunnen maar geprobeerd hebben en hopen dat de nannies en onze dochter blij zijn met het cadeautje en dat we bij de overhandiging vele foto's van onze dochter in het weeshuis gaan krijgen!
Intussen zijn we ook vandaag maar even langs de mutualiteiten gepasseerd en zij vertelden ons dat we eerst de documenten van de inschrijving van onze dochter in het gemeentehuis nodig hebben vooralleer ze haar kunnen inschrijven. We hadden geen documenten van hun nodig om te laten invullen.

14-02-2007, 15:50 geschreven door Joan & Ankie  


13-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzekering voor ons kindje in China
We hebben onze verzekering voor de reis naar China afgesloten.
Het is niet makkelijk om een verzekering te vinden die ons kind reeds wil verzekeren vanaf het moment dat we ons kind krijgen in China.
We willen natuurlijk dat de adoptiekinderen ook ter plekke gedekt zijn door de verzekering, hetgeen de meeste verzekeringen (zoals Europ Assistance) dus niet doen. Zij dekken pas een kind op het moment dat het ingeschreven is op uw adres bij gemeente, hetgeen dus niet het geval is voor adoptiekinderen die men gaat ophalen, zij kunnen pas ingeschreven worden als men terug is en zijn dus ook dan pas gedekt door de verzekering.
Gelukkig zitten we beiden in de sector en hebben we een goeie makelaar!!! 
Voor meer info over deze verzekering: stuur een mail aan info@eurassur.be.
 

13-02-2007, 10:28 geschreven door Joan & Ankie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen visa!!
Morgen gaan we opnieuw naar Brussel voor de aanvraag van onze visa op de Chinese Ambassade. Dit weekend zijn we ook even langs de kinderbeurs in Hasselt geweest om enkele ideetjes op te doen voor adoptiekaartjes en welkomsdrink. We dachten ook wat informatie in te winnen over kinderbijslag en adoptiepremie en dergelijke, maar de standhouders waren spijtig genoeg niet voorzien op toekomstige adoptieouders...

13-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


12-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nog een Jianxi-meisje in Limburg
Wij zijn pas te weten gekomen dat de dochter van Anja en Koen ( http://users.telenet.be/chinesezus ), die hun wekelijkse column in het Belang van Limburg hebben, een dochter hebben uit hetzelfde weeshuis dan onze dochter.
Meer nog, ze hebben er van februari 2006 tot augustus 2006 (toen zij hun dochter zijn gaan ophalen) samen verbleven!
Tof om te weten dat er nog kindjes die bij haar in het weeshuis zaten in België terecht gekomen zijn.

12-02-2007, 12:04 geschreven door Joan & Ankie  


11-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 5 weken...
De voorlopige afreisdatum werd vastgelegd op 17 maart 2007.
We zullen ongeveer 14 dagen in China verblijven en dus rond de 31ste maart terug zijn met onze dochter.
Dit is veel sneller dan we eigenlijk verwacht hadden, dus gaan we nu in sneltempo vanalles nog moeten regelen.
Er moeten nog heel wat documenten in orde gemaakt worden.
Een document met onze gegevens en haar nieuwe naam, verstuurden we al naar Amarna. Ook het bewijs van goed gedrag en zeden, wat niet meer bestaat volgens Amarna, maar volgens de politie van Hoeselt wel nog, hebben we reeds verstuurd. Volgens Amarna hebben we nu een uitreksel uit het strafregister nodig en volgens de politie van Hoeselt geldt ons bewijs van goed gedrag en zeden nog, enfin, ze hebben ons uiteindelijk de twee bezorgd en we hebben deze dan ook beiden verstuurd.
Dit bewijs hebben ze nodig opdat wij terug België binnen mogen wanneer we terug komen met onze dochter.
Ook zijn we al nieuwe pasfoto's gaan laten maken die we nodig hebben voor onze visa's.
Dit gaan we volgende week in orde brengen.

11-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


10-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag!
Ons dossier werd 16 maanden geleden ingelogd! We wachten nog steeds op onze dochter Noralie...

10-02-2007, 00:00 geschreven door Joan & Ankie  


09-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van het weeshuis waar ze momenteel verblijft
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een foto van het weeshuis waar ze momenteel verblijft, die ik via de site Chinaroots.nl kon vinden.

09-02-2007, 08:22 geschreven door Joan & Ankie  


08-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De provincie van onze dochter
De provincie Jiangxi, vanwaar onze dochter afkomstig is, is één van de mooiste provincies met heel erg veel gebergten en natuur. Er is ook het grootste zoetwatermeer (Poyang) van China gelegen met prachtige zichten.
De provincie staat vooral bekend om zijn porcelein.
De hoofdstad is Nanchang en het is er vandaag 10°C.
Er zijn 35,1 miljoen inwoners in deze stad, waaronder waarschijnlijk de geboorteouders van onze dochter.


08-02-2007, 17:52 geschreven door Joan & Ankie  


07-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De foto!!!
Wij zijn terug van Brussel en hebben de fotos en het dossier ontvangen van Noralie Xinnian Bamps.
Zij is geboren op 6 februari 2006 en werd te vondeling gelegd in de provincie Jiangxi.
Bij haar laatste medisch onderzoek in november 2006 mat ze al 72cm en woog ze exact 10kg.
Ze is een actieve, gezonde meid, die graag spelletjes speelt en graag buiten is.

07-02-2007, 17:28 geschreven door Joan & Ankie  


06-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons dossier is vertaald!!!
Wij hebben daarstraks een telefoontje gekregen dat ons dossier vertaald is en dat we het morgenvroeg al mogen gaan inkijken!!!

06-02-2007, 16:47 geschreven door Joan & Ankie  


Foto's Julius 
° 10/07/2009


Gastenboek - laat ons weten wie je bent
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • De kraamverzorgende.
  • Proficiat, veel geluk met jullie vieren!
  • Proficiat met de geboorte van Julius Joan
  • Inderdaad

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek. We vinden het altijd leuk om te weten wie er onze blog volgt of interessant vindt.


    Inhoud blog
  • Onze zoon heeft eindelijk zijn officiële voornaam : Nathan
  • De legalisatie is bijna afgerond...
  • Naar de volgende etappe…
  • 1 jaar geleden
  • 6 maanden thuis...

    Archief per maand
  • 10-2015
  • 01-2015
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 01-2014
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 11-2012
  • 07-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 10-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006



    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs