Inhoud blog
  • weer thuis
  • Op weg terug naar België
  • Geweldig is een understatement !
  • Wat als piloten zich vervelen.
  • weer internet
    Foto
    Zuid-Afrika
    Ballonvaren en méér...
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's van in de lucht
    Gisterenmorgen heeft Stijn zijn derde vlucht kunnen maken, deze keer in bijna ideale omstandigheden.  Hij is dan ook een pak verder gevaren als de twee vorige keren.  Hij heeft eindelijk een heel stuk van de vallei uit de lucht gezien.  Vandaar ook deze foto's.  De tweede foto is trouwens ons huisje waarin we verblijven.  In totaal zijn er 3 kleine ronde hutjes, dat zijn de B&B huisjes.  Daarnaast nog 3 grote huizen en in een van die grote huizen wonen wij. 
    Na vlucht en ontbijt zijn we op pad gegaan naar Pelgrim's rest.  Een historisch dorpje uit de tijd van de goudzoekers.  Er is daar iets langer dan 100 jaar naar goud gezocht en ook heel wat goud uit de grond gehaald.  Heel leuk om door een stadje te wandelen waar de tijd meer dan 100 jaar is blijven stilstaan.  's Avonds nog een gezellig dineetje in "Chestnut Country Lodges". 
    Vandaag zijn we opgestaan met regen en het is blijven regenen tot aan de middag, het is nu net gestopt.  Wij vertrekken dadelijk naar Hoetspruit, samen met Duncan, een van Cahty's zonen.  Hij werkt er in een luchtballon-bedrijfje.  We gaan er eens kennis maken met andere Zuid-Afrikaanse piloten en hopelijk morgenvroeg ook een vaartje meepikken.  Als alles meezit, komen we morgen terug via het Krugerpark naar Hazyvieuw. 

    Groetjes en tot schrijfs.



    15-02-2011 om 12:01 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer wat leuke ervaringen op ons lijstje!
    Goedemiddag iedereen,

    Gisteren morgen was de wind niet echt ideaal om te varen, Stijn besloot en zei dus "ik ga het toch te proberen".  Na een uurtje varen was hij eerst de verkeerde kant op gewaaid en daarna teruggekomen om daarna weer weg te waaien en weer terug te komen, uiteindelijk heeft hij een mooie landing gemaakt op een 500 meter van het opstijgterrein.  Maar toch wat meer afstand afgelegd dan dat
    Daarna weer een heerlijk ontbijt met alles er op en eraan.  Juist de gekookte eitjes waren een beetje te zacht gekookt.  Als zelfs het eiwit nog vloeibaar is, heeft het naar onze mening net niet lang genoeg gehad. 
    Na het ontbijt ben ik weer bedje in gekropen, Stijn heeft een nog verder gelezen.  Na de ontspanning komt de inspanning om daarna weer te ontspannen. 
    Eerst zijn we een stukje van de watervallenroute gaan doen.  Wandelingen gemaakt door prachtige natuur, met adembenemende uitzichten.  Als je nog adem over hebt als je boven komt tenminste.  Na de wandelingen thuisgekomen en ons wat te eten gemaakt en een uurtje voor tv gelegen en dan uitgeteld bed in. 
    Vandaag, zondag, geen vaart.  Maar goed ook want het regende deze morgen als we opstonden, dus zijn we ook niet voor niets vroeg moeten opstaan.  Na het ontbijt en wat lezen, kwam de zon er rond 11u goed door.  Dus zijn we van het terras boven, naar het zwembad beneden verhuisd.  Heerlijk om wat te ploeteren en in de zon te liggen. Stijn zorgde deze middag voor eten, hij had pizza in de oven geschoven.  Maar dat smaakt wel als je met je voetjes in het zwembad mag blijven zitten.
    De uitbaters van de B&B zijn thuis van hun vakantie en dus gingen we onze snoet laten zien en ook even horen wanneer we uit het huisje moesten om naar Cathy te verhuizen.  Wat bleek: voorlopig mogen we er nog steeds blijven wonen, gratis en voor niets.  Tot als er gasten komen voor dat huisje.  Voorlopig, tot eind maart geen boekingen.  Jippie!!!

    Groetjes van 2 uitgeruste zielen



    13-02-2011 om 16:39 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk weer
    Deze morgen kunnen uitslapen, wat wil zeggen dat we om 8 uur zijn opgestaan.  Daarna een ontbijtje met toast en yoghurtjes.  Afwassen en opruimen moeten we trouwens niet, we hebben twee huishoudsters die elke dag komen voor op te ruimen, te poetsen, bed op te maken,... en we hebben ook een tuinman, die zorgt voor de planten maar ook voor het zwembad en komt dit elke dag netjes onderhouden.  Die B&B is écht heel goed!!! We zullen het daar gaan missen als we verhuizen naar het appartementje bij Cathy. 
    Klaarmaken voor op pad te gaan, we hebben vandaag de plaatselijke post wat werk gegeven.  En wat leuke spulletjes gekocht in een plaatselijk winkeltje.  Dan verder naar de fruitboer: 4 bananen en 2 mango's = 10 rand (= €1) en ze zeggen hier dat het fruit enorm duur is
    Thuis gekomen alles wat weggezwierd en gaan wandelen op onze boerderij.  Waar we wonen is een macadamian boerderij.  Dat is een soort noot die ze hier kweken wat gebruikt voor export en vooral ook voor olie van te maken.  Héél lekker om zo te eten hoor. De wandeling ging langs de notenbomen en langs de citroenplantage tot aan de sabierivier en dan weer terug.  Prachtig!!!
    Het is vandaag de warmste dag sinds we hier zijn.  De zon schijnt al van deze morgen en er is geen wolkje aan de lucht.  Perfect dus voor een namiddagje aan het zwembad.  Zalig zo met ons boekskes, waarvoor Dank Carine.  Stijn lachte er mij mee uit dat ik 5 boeken meenam, maar hij heeft al 3 van de 5 boeken gelezen
    Nu zitten we bij Cathy, zij kookt voor ons een Afrikaanse specialiteit: Bobotie.  Heb horen vertellen dat het erg lekker is.  Dus ben benieuwd.  Stijn is intussen de auto aan het wassen en gas aan het tanken.  Dus alles aan het klaarmaken voor de vaart van morgenvroeg.  Die hopelijk door gaat. 

    Groetjes van ons alle 3
    p.s.  voor de geïntereseerden: gisteren voor het eerst iets voelen bewegen in mijn buik

    11-02-2011 om 17:27 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk!!!
    Hey hey,

    Het was dus weer een paar dagen geleden dat we internet ter beschikking hadden, we waren 2 dagen naar Johannesburg.  Maar het werden er 3, de ballon had meer herstellingen nodig dan verwacht.  En dat nam dus ook meer tijd in.  Wel heel leuk om te zien hoe een mand hersteld wordt, dan nog wel door een zeer vakkundige kerel. 
    Maar we hebben ook goed nieuws!!! De eerste vaart is gemaakt, dinsdagmorgen.  Niet ver, maar tot de overkant van de weg, na een rondje gevaren te hebben.  Maar Stijn heeft kunnen varen en Hazyview vanuit de lucht gezien, een stukje toch. 

    Groetjes
    P.s. morgen uitslapen en zaterdag weer varen



    10-02-2011 om 15:22 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantendag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen kunnen uitslapen, geen vaart gepland vanwege het weer. 
    Na het middageten kregen we telefoon van onze superlieve gastvrouw.  Cathy had een afspraak met olifanten geregeld.
    We kregen massa's uitleg en nog meer kansen om bezig te zijn met deze prachtige beesten, aaien, eten geven, rijden op hun brede rug,...
    Thanks Cathy!!!
    Morgen rijden we voor twee dagen naar Johannesburg, na de ochtendvaart, die hopelijk zal doorgaan.  We gaan er met een van de ballons naar de keuring, deze moet voor morgen in orde zijn.  Dingen onthouden en op tijd zijn is niet steeds de sterke kant van ons Cathy. We blijven daar bij een andere pilote slapen, Filicity , nog zo'n toffe madam!

    Groetjes en tot de volgende...

    07-02-2011 om 17:29 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag = rustdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag dus rustdag, geen vaart. 
    We zijn naar de winkel gereden en alles gaan halen voor voor een BRAAI!

    07-02-2011 om 17:24 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruger National Park
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Weer geen vaart... Wat gaan we dan doen?  Een kijkje nemen in het Kruger Park!  Valiesje vol met water en muggenspray (voor de zekerheid), nog snel een boterhammeke gesmeerd om mee te pakken.  Wat een beestjes dat daar leven... wow!!!
    Zebra's, impala's, olifanten, neushoorns, apen, giraffen, schildpadden, buffels, hyenna's en veel meer.  Gewoonweg zalig!
    Maar deze olifanten gingen toch niet meteen aan de kant voor een blikken doosjes met 4 wielen. 

    05-02-2011 om 17:28 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe poging voor een vaartje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen weer geen vaart, de ballon lag zelfs al geventileerd.  De wind draaide in de verkeerde richting, er kwam mist opzetten, het begon harder te waaien.  Reden genoeg om de boel af te blazen.  Morgen een nieuwe kans...

    05-02-2011 om 17:21 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hello again
    Hey hey,

    Hier nog steeds alles goed.  Gisteren een wondermooie dag gehad in the Blyde River Canyon.  Een heel mooi uitzicht en heel veel mooie foto's...
    Deze morgen nog steeds geen vlucht.  Varen hier in de valley kan maar in 1 richting.  Dus als de wind niet goed zit en maar het weer wel goed is, kan je niet varen.  Nu was er deze morgen wel even wat regen, heerlijk, alles koelt dan een beetje af.  Om een idee te geven van de temperaturen: overdag ongeveer 35 graden, 's nachts 25 graden.  Dus echt afkoelen doet het niet, maar ja, dat nemen we er maar al te graag bij.

    Groetjes en tot snel
    Heidi en Stijn

    04-02-2011 om 11:01 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blide River Canyon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    The tree putholes

    04-02-2011 om 00:00 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen in het supermooie Afrika
    Hallo,

    Na een lange vlucht met weinig slaap, aangekomen in een supergrote stad: Johannesburg.  Daar werden we opgepikt door Cahty en haar zoon Gregg.  Bij hem bleven we de eerste nacht slapen, want Stijn zijn licentie moest worden aangepast naar een zuid-Afrikaanse licentie.  En net zoals in België, papierwerk door de overheid, duurt een tijdje. 
    Na een dagje Johannesburg reden we tot in Hazyvieuw, een klein Afrikaans stadje met een heel warm klimaat.  Daar aangekomen werden we naar onze supermooie B&B gebracht. 
    Nachtje slapen en op pad met Cathy, op zoek naar de mogelijke landingsplaatsen in de vallei waar Stijn gaat varen.  We hebben wat bij kunnen slapen en een beetje relaxen in ons privézwembad, daarna gaan eten bij onze gastvrouw.

    Morgenvroeg staat de eerste vlucht op het programma, met de crew als passagiers, om het gebied te leren kennen.  Take off at 5 a clock in the morning.  Dus gaan we op tijd slapen. 

    Tot snel.
    P.S. foto's volgen nog, moeten nog een beetje zoeken naar goed internet

    02-02-2011 om 19:30 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar we verblijven?
    Hiernaast zie je de kaart van Zuid-Afrika, met de 9 provincies.  Wij verblijven in de provincie Mpumalanga, in het stadje Hazyview.

    29-01-2011 om 17:40 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op onze blog...

    Hey hey,

    Het is bijna zover, de laatste voorbereidingen nog en dan zijn we weg.  Voor twee maandjes naar het verre Zuid-Afrika. 

    Zondag 30 Januari 2011, 16u10 om precies te zijn vertrekt het vliegmachine naar Londen, waar we om 20u05 verder vliegen naar Johannesburg.  Om dan Maandag 31 Januari 2011 om 06u 45 te arriveren. 


    Via deze blog kunnen jullie een beetje meegenieten van ons "avontuur".  Want zo zien wij het toch wel.  Stijn gaat er nog wat mooie vlieguren bijsprokkelen en ik ga genieten van een beetje vakantie. 

    Groetjes en tot snel...

    14-01-2011 om 23:49 geschreven door Heidi en Stijn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zuid-Afrika
     



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs