Inhoud blog
 • weer thuis
 • Op weg terug naar België
 • Geweldig is een understatement !
 • Wat als piloten zich vervelen.
 • weer internet
  Foto
  Zuid-Afrika
  Ballonvaren en méér...
  02-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer thuis
  We zijn weer thuis!
  Alles goed verlopen op de terugreis. Met als extra grote verrassing: onze ouders op de luchthaven.
  Bedankt Walter en Carine om naar Zaventem te komen via een omweg door Achel.  Héél leuk!

  x

  02-04-2011 om 13:40 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op weg terug naar België

  Hi,

  Morgen verlaten we Zuid-afrika, na 2 schitterende maanden met ongelooflijke ervaringen.  We zijn vandaag dan ook op ronde geweest om iedereen nog een laatste keer te zien en te bedanken voor hun vriendelijke lach en helpende handen. 
  Morgenvoormiddag rond 11u vertrekken we met de auto richting Johannesburg, Cathy wil ons persoonlijk naar de luchthaven brengen om ons uit te zwaaien.  Het is normaal een kleine 5 uur met de auto en als het weer goed genoeg is willen we langs Lydenberg passeren om te genieten van het uitzicht daar.  We zouden rond 17 uur op de luchthaven willen zijn.  Memory is momenteel in Jo'burg en we willen nog ne laatste samen gaan drinken. 
  Om 20u45 vertrekt de vlieger naar Londen, waar we om 6u45 vrijdagmorgen zullen aankomen.  Daar hebben we dan een vlucht naar Zaventem om 9u lokale tijd.  Om 11u05 zouden we dan weer in België landen als alles goed is. 

  Groetjes en tot héél snel...

  30-03-2011 om 17:32 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweldig is een understatement !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze namiddag hebben we onze crew in de watten gelegd.  We hebben ze uitvoerig bedankt met een lekkere braai, koude schotel en als dessert échte chocomousse.  Iedereen heeft er van genoten, zowel zij als wij.  Het ergst van al is dat we van sommige van hen al afscheid hebben moeten nemen.  Morgen staat er nog een vaart op het programma en misschien nog woensdag.  Vanavond komt Astrid, de vervangster van Stijn, aan.  Een Duitse pilote, die de komende weken zal varen voor Balloons over Africa. 

  Van linksboven naar rechtsbeneden: Cathy, Japie, Duncan, Andrew, Freddie, Ruben, Jens, Richard, Midas, Isaac.  Balloons over Africa team!!!

  28-03-2011 om 17:36 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als piloten zich vervelen.
  Gisteren en vandaag was het weer hier niet zo heel erg goed.  We hebben wat onweersbuien gehad in de vroege ochtend en overdag bleef het wat bewolkt met af en toe wat druppels regen.  De temperatuur daarentegen bleef erg hoog.  Zweten geblazen dus. We hadden niet meer zoveel op het programma staan voor de laatste dagen.  We willen vooral tijd spenderen met Duncan en Cathy.  
  Cahty heeft gisteren voor Gregg een modelballon genaaid, hij had alles lang geleden al uitgeknipt enzoverder.  Iedereen was het er over eens dat het een hele rare vorm zou worden (alleen Gregg was overtuigd van niet!)    Gregg woont in Johannesburg en dus was Duncan ervan overtuigd dat hij als eerste de ballon mocht uittesten.  Stijn vond dat helemaal niet erg.  Dus twee piloten in de tuin met een rare modelballon.  Twee dagen hebben de jongens uitgetest hoe en wat.  Met als resultaat dat ze het ding van de grond kregen en redelijk hoog hebben kunnen laten vliegen.  Ze hebben er zelfs een mandje onder gebonden na verloop van tijd.  Intussen dat de twee er lustig op los experimenteerde, hebben Cahty en ik recepten uitgewisseld, chocomousse gemaakt, en over babydingen gebabbeld, ...
  Morgen willen Stijn en Duncan nog een funvaartje maken met de kleine ballon van Duncan, als het weer wat beter is tenminste.  In de namiddag hebben we afgesproken met de crew, we gaan ze trakteren op een bbq, als dank voor de ongelooflijke tijd hier. 
  Het zit er voor ons bijna op, nog maar een paar dagen.  We zijn zelfs al onze koffers aan het pakken De tijd hier is voorbij gevlogen.  Een ding staat al vast, we komen hier zeker en vast nog eens terug!!!  27-03-2011 om 22:00 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer internet
  Ha ha, we hebben weer internet.  Na een storm met veel donder en bliksem was de stroom hier en daar uitgevallen.  En blijkbaar ook het internet.  Dit is intussen opgelost en nu kunnen we dus weer een verslagje op onze blog zetten. 
  Maandagnamiddag zijn we naar Hoedspruit gereden, naar Ottersden.  Daar waar het andere ballonbedrijfje "Suncatchers" is.  We zijn speciaal naar daar gegaan om een vaartje te maken met Duncan, de jongste zoon van Cathy, een piloot in opleiding.  Als we aankwamen, werden we weer hartelijk ontvangen en het eerste wat Duncan wist was: "morgen is het perfect weer!" Dus na het avondmaal maar snel naar bed.  Om 4 uur der weer uit en alles klaarmaken voor de vaart.  Van zijn vader heeft Duncan een klein, (ooit door een andere piloot) zelfgemaakte ballon gekregen.  1800m³ klein en voor maar 2 personen dus.  De twee heren hadden dan ook uitermate veel plezier in hun vaartje.  Pas na 2 uur en 1 minuut zijn ze weer naar beneden gekomen.  Maar niet omdat ze geen zin meer hadden, de gas was op.  Nog maar 10% in één van de 3 flessen.  Ze hadden dus geen keus.  Daarna hebben we samen genoten van een ontbijtje en zijn we weer naar Hazyvieuw vertrokken. 
  Woensdag geen vaartje, dus tijd om uit te slapen.  We zijn dan naar Nelspruit gereden om wat te gaan shoppen.  De eerste babykleedjes zijn een feit. 
  Vanmorgen vaartje nummer 18 met 5 gekke mexicanen.  Een zotte bende die van contentement hebben staan dansen in de mand.  Plezier alom!
  De rest van de dag hebben we weer aan het zwembad gelegen.  Het blijft hier erg mooi en warm weer.  Morgen staat er een vaartje op het programma.  Ook is Duncan intussen naar huis gekomen, met zijn ballonneke, om zaterdag weer samen met Stijn te varen.  Als we geen passagiers zouden hebben.

  Groetjes van ons alle 3!  24-03-2011 om 16:14 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  15-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo
  Hey hey,

  Hier nog eens een berichtje uit ons paradijs
  We hebben ons deze week weer erg goed geamuseerd, zoals gewoonlijk.  We hebben ook de warmste week achter de rug, sinds dat we hier zijn.  En het is hier dan herfst, zo'n 43°C... Afkoeling is er enkel te vinden in het zwembad of in een auto met airco.  We verkiezen dan toch optie één hoor.  Ook heeft het afgelopen nacht een goede onweersbui gedaan, dat zorgt natuurlijk ook voor afkoeling.  Ook voor deze nacht is er onweer voorspelt.  Hierdoor varen we niet, daarna is weer alles volboekt, dus hopen op goed weer 's morgens.
  Gisteren ben ik op bezoek geweest in het plaatselijk kleuterschooltje.  Ik werd er vriendelijk ontvangen door juf Gerda en de 12 kleuters van de laatse kleuterklas.  Ik heb er mogen meegenieten van de activiteiten zoals de kring, knutselen, met blokken spelen, puzzelen, wiskundige initiatie en beweging.  De werking komt erg overeen met het ervaringsgericht onderwijs zoals wij het kennen in België.  In deze kleuterschool zitten zo'n 30 kleuters en werken er 3 juffen.  Het verschil zit hem in het financiële.  Het kost de ouders heel veel geld om hun kind naar deze school te laten gaan.  Het is een privéschooltje wat maakt dat ze géén geld krijgen van de overheid.  Hierdoor betalen ouders €2500 per schooljaar voor hun kind naar school te laten gaan.  Hiervan worden alle kosten betaald, zoals leerkrachten, onderhoud van de gebouwen, aankoop materialen, poetsvrouwen, tuinman,...  De leerkrachten verdienen dan ook een pak minder als in België, tussen de €200 en de €500 per maand.  Eén van de kleuterjuffen vertelde het volgende:  "Het is te duur om mijn dochter hier naar school te laten gaan, ik verdien maar €200 per maand, dus ik kan het niet betalen.  Ze gaat naar een overheidsschool."  In een overheidsschool is het goedkoper en kost het zo'n €700 tot €1000 per schooljaar.  Maar de kans bestaat dat hun kind dan met 60 tot 120 andere kinderen in de klas zit, en dat de leerkrachten ongeschoold zijn. 
  Het minimumloon is hier €150 per maand.  Daar moeten ze dan alles mee betalen.  Heel veel kinderen gaan dan ook niet of niet lang naar school.  Dat is erg jammer, want kinderen zijn toch de toekomst voor de maatschappij.  Op deze manier houden ze heel veel arme mensen "dom."  Wat maakt dat de kloof tussen arme en rijke mensen nog een hele tijd zal blijven bestaan. 

  Groetjes...  15-03-2011 om 16:15 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hey Hey
  Hey Hey,

  Dinsdag was het de verjaardag van broer, een vroeg telefoontje naar België met de nodige felicitaties! Nog eens proficiat hé broer!
  Ook de post blijkt goed te werken in Achel, we kregen een paar mailtjes en berichtjes dat de kaartjes zijn aankomen, gelukkig!
  De afgelopen dagen hebben we ook nog 4 vaartjes gemaakt, zater-,zon-,maan- en woensdag.  Leuk! Daarna doen we eigenlijk niet veel meer dan aan het zwembad liggen.  Op onze luchtmatrassen, gekregen van Krissy (Chestnut County Logde), op het water dobberen en op tijd en stond ook eens in het water duikelen.  Heerlijk!!! Maar zonnecreme en aftersun kunnen we niet missen.  De zon schijnt hier echt hele dagen en de temperatuur is de laatste dagen enorm hoog.  Wat maakt dat we genieten met volle teugen...
  Dinsdag hebben we bezoek gehad van een van de plaatselijke dieren, er zat een kleine slang in huis.  Deze hebben we vriendelijk verzocht weer te vertrekken en daarbij wat geholpen met de borstelsteel!  Daarna zijn we gaan wandelen in de botanische tuinen in Nelspruit.  Het is daar echt zalig.  In het regenwoud waren ze aan het beregenen, wat zorgde voor een heerlijke afkoeling.  Op de terugweg zagen we nog wat andere plaatselijke dieren...

  Groetjes en tot de volgende keer.   10-03-2011 om 10:30 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (6)
  05-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.den afrique
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen hebben we terug een mooi vaartje gemaakt. Het was één van de mooiste vaarten tot nu toe! we konden wat hoger varen en terug wat lager, mooi boven de citrus boompjes en de mango bomen enz.
  Het was een adembenemende vaart, gelukkig!! Want we hadden een directeur bij van één van de mooiste en duurste lodges hier in de buurt.
  We moesten hem zowat impressioneren. En dat is heel goed gelukt, hij was in de wolken. Mede dankzij de crew die mij mooi aangenomen heeft op het landingsveld. Het was wel nodig, want het was vrij kort. Ja, echt veel groter hebben we hier niet.
  Daarna lekker gaan ontbijten bij onze vrienden in de Chestnut Country Lodge en in de namiddag maar terug het zwembad opzoeken.
  Bij het zwemmen werden we opeens gestoord door de honden hun lawaai. Cathy kwam ons vertellen dat er een grote leguaan in de tuin zat en op weg was naar de beek. En het is inderdaad een groot beest. Ja, dat zijn hier de dieren dat je in het wild tegenkomt. Bij ons in België zouden ze voor dat beest het leger al verwittigd hebben.
  Maar hier moet je gewend zijn aan vanalles, zelfs 'snakes'.
  Allé op naar de volgende vaart morgenvroeg, het weer ziet er terug oké uit.
  bey bey

  05-03-2011 om 00:00 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeral Kruger Park
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey, 

  Gisteren zijn we samen met Cathy naar het Kruger Park geweest.  Leuk om het eens op z'n Afrikaans te doen.  We leken wel frigobox-toeristen.  Alles mee voor een hele dag: ontbijtspullen, pick-nickgerief, eten, drinken (water en bier), verrekijker, fototoestel,... Den hele auto vol! We hebben dan ook weer heel veel mooie dieren gezien.  Maar ook iets bijzonder: een Baobab-boom, een indrukwekkende boom van honderden jaren oud. 

  Groetjes

  03-03-2011 om 10:05 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  27-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst en vooral een dikke proficiat aan de jarigen van vandaag: mama Carine en Inge Fransen!!!
  Dan ook even "een eervolle vermelding" voor mijn volleybalmaatjes, proficiat met jullie winst tegen de koploper, een goei zaak gedaan daarmee.
  Vandaag vaartje nummer 9, een vroege vaart.  Opgestegen om half 6 en de zonsopgang tegemoet gevaren.  Zowel voor de piloot, passagiers als de crew een adembenemend zicht.  Dat maakt het de moeite waard om elke keer om 4 uur op te staan.  Naar goede gewoonte zijn we gaan ontbijten bij, intussen onze vrienden van, Chestnut Country Lodge.  Daarna wat gaan rusten thuis want om 12 uur werden we voor de lunch opnieuw in Chestnut verwacht.  We werden er vollop verwend met ribbekes en gamba's á volonté!!!  Om onze vingers van af te likken, letterlijk en figuurlijk.  Nadien afkoelen in ons zwembad!  Het is hier gewoon heerlijk...

  27-02-2011 om 17:32 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug een vaartje
  Na het mindere weer woensdag en donderdag, hebben we deze morgen terug een vaartje kunnen doen.
  Terug prachtig weer en een rustig vaartje in de vallei. En we hadden toevallig een Vlaamse man aan boord, met zijn Zuid-Afrikaanse vriendin.
  Ook wensen mij een gelukkige verjaardag aan Dries Degryse(gisteren) en Erika Krikke( vandaag). Maak er beide een fijn weekend van.
  binnenkort meer over onze Krugerpark bezoek gisteren...

  26-02-2011 om 10:59 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wij leven nog...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier alles nog steeds ok, we leven nog (zoals je kan zien op de foto.)
  Dit was aan een van de mooie watervallen die we gisteren bezocht hebben.  Daarna hebben we een "silk farm" bezocht.  Ze maken er prachtige zijde.  Nu zitten we lekker op het terras, terwijl het stoofvlees staat te pruttelen.  We trakteren vandaag onze gastvrouw op Belgische frieten met stoofvlees. 

  Groetjes en tot nog eens...

  24-02-2011 om 16:42 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de pracht van Zuid-Afrika....

  Terug een mooi weekendje achter de rug. zaterdagmorgen een mooie vaart gemaakt en geland op een normale landingsplaats (voor zover er hier enkele zijn). na de vaart lekker gaan ontbijten in de Chestnut Country Lodge, bij onze vrienden Niel en Chrissy en de goedlachse Memory.
  Daarna gewoon lekker gerust aan het zwembad.
  Zondag hebben we dan maar de toerist uitgehangen. We zijn eerst de Sudwala Caves gaan bezoeken, een prachtig grottencomplex die toch helemaal anders is dan onze Belgische grotten. Van een lokale gids hebben we toch een hele boterham uitleg gekregen en massa's grapjes. Daar bijhorend was er ook een dinosaurus park en dat was kort en klein, maar toch interessant. Daarna zijn we naar de nationale botanische tuin in Nelspruit gereden. En inderdaad, de tuin is hier buiten en niet in serres. maar het is vrij groot met doorstromende rivieren en watervallen. In de grootste tuin van Zuid-Afrika hebben we veel gewandeld en vooral de natuurpracht bekeken en gefotografeerd. We hebben zelfs wilde orchideën gezien in de bomen. We gaan zeker nog eens terug.
  ' s Avonds kregen we het nieuws dat we moesten verhuizen naar Cathy's place. Er waren toch toeristen komen opdagen voor de cottage waar we in logeerden.
  Maandagmorgen maakten we terug een mooi vluchtje. we hadden er zelfs een extra ballon bij van onze collega's uit Hoedspruit. in de andere ballon ging er een groep van 8 vlamingen. En ik had enkele engelsen en local people. Tevens de eigenaars van onze cottage: Warren en Linda.
  Heel fijne mensen en ook eigenaar van een Macadamian farm.
  Na het fijn ontbijt zijn we onze spullen gaan oppikken en naar Cathy gereden. Daar kregen we ook ons mooi appartementje aangewezen.
  Stijn heeft de ballon volgetankt en daarna hebben we lekker aan het zwembad gelegen bij Cathy, dat toch iets groter is dan ons privé zwembad aan de cottage.
  Deze morgen(dinsdag) was er geen vaart gepland, maar toch kregen we te horen dat er zich toeristen aangeboden hadden en toch een vaart hadden. deze morgen terug een mooie vaart gemaakt en weer tevreden toeristen en leuke locals. zo leren we toch een hele hoop mensen kennen hier. we worden overal uitgenodigd.
  Deze namiddag terug rust aan het zwembad en morgenochtend terug een vaart.
  we hadden tot nu toe al een fijne drie weken. één van de komende dagen meer info....

  22-02-2011 om 17:00 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn goe bezig...
  Eerst en vooral: Gelukkige verjaardag zus!
  Vandaag weer een vaartje.  En zoals je kan zien op de foto's prachtig weer!
  Na de vaart van gisteren hebben we niet meer te veel gedaan, beetje aan het zwembad gelegen en "gebraaid".  En dat zijn ook de plannen voor vandaag...
  Morgen staat er geen vaartje op het programma, dus morgen een dagje toerist uithangen

  Groetjes  19-02-2011 om 09:15 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  18-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 op 3
  Hey,

  Gisteren en eergisteren waren we te gast in "Otters Den", een zalige lodge in de buurt van Hoetspruit.  Er is een ballonbedrijfje gevestigd met de naam Sun Catchers.  Het plan was om er woensdagmorgen een vaartje mee te pikken en te zien hoe het daar allemaal verloopt.  Het was niet de bedoeling dat Stijn er ging varen, maar dat we konden helpen crewen.  Dat was een heel leuke ervaring en aangezien ze met een bekend probleem zaten, tekort aan crew, zijn we nog een dagje langer gebleven.  2 ochtenden crewen met superleuke mensen in een wondermooi landschap.  Met spijt in het hart namen we gisteren afscheid van het Sun Catchers team.  Maar maandag zien we ze weer, dan hebben wij een grotere groep en komen er 2 piloten (met 1 of 2 ballonnen) naar Hazyview. 
  De afgelopen 3 ochtenden hebben we ons dus ten volle kunnen geven, 3 vaarten op rij, 2 daarvan door Dion, een Zuid-Afrikaanse piloot.  En de derde vaart deze morgen in "onze eigen vallei."  De wind zat goed en de condities waren ideaal.  Na het opstijgen bleek al snel dat er toch wat meer wind zat als gedacht.  Op 50 minuten was Stijn door heel de vallei en moest hij landen.  In het begin van onze reis hebben we een rondleiding gekregen aan de hand van een kaartje met mogelijke landingsplekjes.  Na vandaag kunnen we er weer een plekje bijzetten op de kaart.  Onbekend terrein voor de crew, maar de bush waarin Stijn geland is, is nog een extra mogelijkheid.  Wel is de boomzaag eraan te pas gekomen om de wildernis een beetje bij te werken zodat de ballon zonder scheuren terug ingepakt kon worden.  Intussen dat de crew hard aan het zwoegen was, zijn wij met de passagiers gaan ontbijten.  Anderhalf uur en een boom later het bericht dat alles goed en wel op de trailer stond.  Oef!        Dankie Andrew, Midas, Isaac en Jens!

  eerste 2 foto's: woensdagmorgen @ Sun Catchers
  laatse foto: donderdagmorgen @ Sun Catchers


  18-02-2011 om 09:32 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  15-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's van in de lucht
  Gisterenmorgen heeft Stijn zijn derde vlucht kunnen maken, deze keer in bijna ideale omstandigheden.  Hij is dan ook een pak verder gevaren als de twee vorige keren.  Hij heeft eindelijk een heel stuk van de vallei uit de lucht gezien.  Vandaar ook deze foto's.  De tweede foto is trouwens ons huisje waarin we verblijven.  In totaal zijn er 3 kleine ronde hutjes, dat zijn de B&B huisjes.  Daarnaast nog 3 grote huizen en in een van die grote huizen wonen wij. 
  Na vlucht en ontbijt zijn we op pad gegaan naar Pelgrim's rest.  Een historisch dorpje uit de tijd van de goudzoekers.  Er is daar iets langer dan 100 jaar naar goud gezocht en ook heel wat goud uit de grond gehaald.  Heel leuk om door een stadje te wandelen waar de tijd meer dan 100 jaar is blijven stilstaan.  's Avonds nog een gezellig dineetje in "Chestnut Country Lodges". 
  Vandaag zijn we opgestaan met regen en het is blijven regenen tot aan de middag, het is nu net gestopt.  Wij vertrekken dadelijk naar Hoetspruit, samen met Duncan, een van Cahty's zonen.  Hij werkt er in een luchtballon-bedrijfje.  We gaan er eens kennis maken met andere Zuid-Afrikaanse piloten en hopelijk morgenvroeg ook een vaartje meepikken.  Als alles meezit, komen we morgen terug via het Krugerpark naar Hazyvieuw. 

  Groetjes en tot schrijfs.  15-02-2011 om 12:01 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  13-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer wat leuke ervaringen op ons lijstje!
  Goedemiddag iedereen,

  Gisteren morgen was de wind niet echt ideaal om te varen, Stijn besloot en zei dus "ik ga het toch te proberen".  Na een uurtje varen was hij eerst de verkeerde kant op gewaaid en daarna teruggekomen om daarna weer weg te waaien en weer terug te komen, uiteindelijk heeft hij een mooie landing gemaakt op een 500 meter van het opstijgterrein.  Maar toch wat meer afstand afgelegd dan dat
  Daarna weer een heerlijk ontbijt met alles er op en eraan.  Juist de gekookte eitjes waren een beetje te zacht gekookt.  Als zelfs het eiwit nog vloeibaar is, heeft het naar onze mening net niet lang genoeg gehad. 
  Na het ontbijt ben ik weer bedje in gekropen, Stijn heeft een nog verder gelezen.  Na de ontspanning komt de inspanning om daarna weer te ontspannen. 
  Eerst zijn we een stukje van de watervallenroute gaan doen.  Wandelingen gemaakt door prachtige natuur, met adembenemende uitzichten.  Als je nog adem over hebt als je boven komt tenminste.  Na de wandelingen thuisgekomen en ons wat te eten gemaakt en een uurtje voor tv gelegen en dan uitgeteld bed in. 
  Vandaag, zondag, geen vaart.  Maar goed ook want het regende deze morgen als we opstonden, dus zijn we ook niet voor niets vroeg moeten opstaan.  Na het ontbijt en wat lezen, kwam de zon er rond 11u goed door.  Dus zijn we van het terras boven, naar het zwembad beneden verhuisd.  Heerlijk om wat te ploeteren en in de zon te liggen. Stijn zorgde deze middag voor eten, hij had pizza in de oven geschoven.  Maar dat smaakt wel als je met je voetjes in het zwembad mag blijven zitten.
  De uitbaters van de B&B zijn thuis van hun vakantie en dus gingen we onze snoet laten zien en ook even horen wanneer we uit het huisje moesten om naar Cathy te verhuizen.  Wat bleek: voorlopig mogen we er nog steeds blijven wonen, gratis en voor niets.  Tot als er gasten komen voor dat huisje.  Voorlopig, tot eind maart geen boekingen.  Jippie!!!

  Groetjes van 2 uitgeruste zielen  13-02-2011 om 16:39 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk weer
  Deze morgen kunnen uitslapen, wat wil zeggen dat we om 8 uur zijn opgestaan.  Daarna een ontbijtje met toast en yoghurtjes.  Afwassen en opruimen moeten we trouwens niet, we hebben twee huishoudsters die elke dag komen voor op te ruimen, te poetsen, bed op te maken,... en we hebben ook een tuinman, die zorgt voor de planten maar ook voor het zwembad en komt dit elke dag netjes onderhouden.  Die B&B is écht heel goed!!! We zullen het daar gaan missen als we verhuizen naar het appartementje bij Cathy. 
  Klaarmaken voor op pad te gaan, we hebben vandaag de plaatselijke post wat werk gegeven.  En wat leuke spulletjes gekocht in een plaatselijk winkeltje.  Dan verder naar de fruitboer: 4 bananen en 2 mango's = 10 rand (= €1) en ze zeggen hier dat het fruit enorm duur is
  Thuis gekomen alles wat weggezwierd en gaan wandelen op onze boerderij.  Waar we wonen is een macadamian boerderij.  Dat is een soort noot die ze hier kweken wat gebruikt voor export en vooral ook voor olie van te maken.  Héél lekker om zo te eten hoor. De wandeling ging langs de notenbomen en langs de citroenplantage tot aan de sabierivier en dan weer terug.  Prachtig!!!
  Het is vandaag de warmste dag sinds we hier zijn.  De zon schijnt al van deze morgen en er is geen wolkje aan de lucht.  Perfect dus voor een namiddagje aan het zwembad.  Zalig zo met ons boekskes, waarvoor Dank Carine.  Stijn lachte er mij mee uit dat ik 5 boeken meenam, maar hij heeft al 3 van de 5 boeken gelezen
  Nu zitten we bij Cathy, zij kookt voor ons een Afrikaanse specialiteit: Bobotie.  Heb horen vertellen dat het erg lekker is.  Dus ben benieuwd.  Stijn is intussen de auto aan het wassen en gas aan het tanken.  Dus alles aan het klaarmaken voor de vaart van morgenvroeg.  Die hopelijk door gaat. 

  Groetjes van ons alle 3
  p.s.  voor de geïntereseerden: gisteren voor het eerst iets voelen bewegen in mijn buik

  11-02-2011 om 17:27 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  10-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk!!!
  Hey hey,

  Het was dus weer een paar dagen geleden dat we internet ter beschikking hadden, we waren 2 dagen naar Johannesburg.  Maar het werden er 3, de ballon had meer herstellingen nodig dan verwacht.  En dat nam dus ook meer tijd in.  Wel heel leuk om te zien hoe een mand hersteld wordt, dan nog wel door een zeer vakkundige kerel. 
  Maar we hebben ook goed nieuws!!! De eerste vaart is gemaakt, dinsdagmorgen.  Niet ver, maar tot de overkant van de weg, na een rondje gevaren te hebben.  Maar Stijn heeft kunnen varen en Hazyview vanuit de lucht gezien, een stukje toch. 

  Groetjes
  P.s. morgen uitslapen en zaterdag weer varen  10-02-2011 om 15:22 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  07-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantendag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen kunnen uitslapen, geen vaart gepland vanwege het weer. 
  Na het middageten kregen we telefoon van onze superlieve gastvrouw.  Cathy had een afspraak met olifanten geregeld.
  We kregen massa's uitleg en nog meer kansen om bezig te zijn met deze prachtige beesten, aaien, eten geven, rijden op hun brede rug,...
  Thanks Cathy!!!
  Morgen rijden we voor twee dagen naar Johannesburg, na de ochtendvaart, die hopelijk zal doorgaan.  We gaan er met een van de ballons naar de keuring, deze moet voor morgen in orde zijn.  Dingen onthouden en op tijd zijn is niet steeds de sterke kant van ons Cathy. We blijven daar bij een andere pilote slapen, Filicity , nog zo'n toffe madam!

  Groetjes en tot de volgende...

  07-02-2011 om 17:29 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag = rustdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag dus rustdag, geen vaart. 
  We zijn naar de winkel gereden en alles gaan halen voor voor een BRAAI!

  07-02-2011 om 17:24 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  05-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruger National Park
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Weer geen vaart... Wat gaan we dan doen?  Een kijkje nemen in het Kruger Park!  Valiesje vol met water en muggenspray (voor de zekerheid), nog snel een boterhammeke gesmeerd om mee te pakken.  Wat een beestjes dat daar leven... wow!!!
  Zebra's, impala's, olifanten, neushoorns, apen, giraffen, schildpadden, buffels, hyenna's en veel meer.  Gewoonweg zalig!
  Maar deze olifanten gingen toch niet meteen aan de kant voor een blikken doosjes met 4 wielen. 

  05-02-2011 om 17:28 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe poging voor een vaartje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen weer geen vaart, de ballon lag zelfs al geventileerd.  De wind draaide in de verkeerde richting, er kwam mist opzetten, het begon harder te waaien.  Reden genoeg om de boel af te blazen.  Morgen een nieuwe kans...

  05-02-2011 om 17:21 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hello again
  Hey hey,

  Hier nog steeds alles goed.  Gisteren een wondermooie dag gehad in the Blyde River Canyon.  Een heel mooi uitzicht en heel veel mooie foto's...
  Deze morgen nog steeds geen vlucht.  Varen hier in de valley kan maar in 1 richting.  Dus als de wind niet goed zit en maar het weer wel goed is, kan je niet varen.  Nu was er deze morgen wel even wat regen, heerlijk, alles koelt dan een beetje af.  Om een idee te geven van de temperaturen: overdag ongeveer 35 graden, 's nachts 25 graden.  Dus echt afkoelen doet het niet, maar ja, dat nemen we er maar al te graag bij.

  Groetjes en tot snel
  Heidi en Stijn

  04-02-2011 om 11:01 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blide River Canyon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  The tree putholes

  04-02-2011 om 00:00 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangekomen in het supermooie Afrika
  Hallo,

  Na een lange vlucht met weinig slaap, aangekomen in een supergrote stad: Johannesburg.  Daar werden we opgepikt door Cahty en haar zoon Gregg.  Bij hem bleven we de eerste nacht slapen, want Stijn zijn licentie moest worden aangepast naar een zuid-Afrikaanse licentie.  En net zoals in België, papierwerk door de overheid, duurt een tijdje. 
  Na een dagje Johannesburg reden we tot in Hazyvieuw, een klein Afrikaans stadje met een heel warm klimaat.  Daar aangekomen werden we naar onze supermooie B&B gebracht. 
  Nachtje slapen en op pad met Cathy, op zoek naar de mogelijke landingsplaatsen in de vallei waar Stijn gaat varen.  We hebben wat bij kunnen slapen en een beetje relaxen in ons privézwembad, daarna gaan eten bij onze gastvrouw.

  Morgenvroeg staat de eerste vlucht op het programma, met de crew als passagiers, om het gebied te leren kennen.  Take off at 5 a clock in the morning.  Dus gaan we op tijd slapen. 

  Tot snel.
  P.S. foto's volgen nog, moeten nog een beetje zoeken naar goed internet

  02-02-2011 om 19:30 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  29-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar we verblijven?
  Hiernaast zie je de kaart van Zuid-Afrika, met de 9 provincies.  Wij verblijven in de provincie Mpumalanga, in het stadje Hazyview.

  29-01-2011 om 17:40 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op onze blog...

  Hey hey,

  Het is bijna zover, de laatste voorbereidingen nog en dan zijn we weg.  Voor twee maandjes naar het verre Zuid-Afrika. 

  Zondag 30 Januari 2011, 16u10 om precies te zijn vertrekt het vliegmachine naar Londen, waar we om 20u05 verder vliegen naar Johannesburg.  Om dan Maandag 31 Januari 2011 om 06u 45 te arriveren. 


  Via deze blog kunnen jullie een beetje meegenieten van ons "avontuur".  Want zo zien wij het toch wel.  Stijn gaat er nog wat mooie vlieguren bijsprokkelen en ik ga genieten van een beetje vakantie. 

  Groetjes en tot snel...

  14-01-2011 om 23:49 geschreven door Heidi en Stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (5)

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Zuid-Afrika
     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!